Új privát üzeneted érkezett!

Vizimanó
Brahsm is szép,szeretjük, Halász Judit egy ideig ment nálunk nagyon, de aztán másfajta baba- ill gyermekzene. Elősorban a Marcipáncica zenéje.
Megküldöm a telefonszámomat mélben, jó, mindjárt megírom.
a feketeerdős és a marcipános muffin is érdekelne. Ma reggel sütöttem egy adagot a recepted szerint, szépen feljött. Nem tudom milyen íze lett (amúgy az almás-narancsos lekváromat tettem bele) , mert a suliba küldtem be a lányokkal a tanároknak. Mindig elkunyiznak falatkákat a lányaim sütijeiből, meg a Veronikának az osztályában két fiú is sorban áll a sütikért. Az egyik egy színész fia, és a mamája nagyon fiatal, mindent étteremből hozatnak, mert nem tud főzni. Sztem a gyerek teljesen ki van éhezve a házi kosztra, mert mindig cserélni akar a lányom uzsonnájával. Elhatároztam, hogy mindig küldök neki külön, ma is vitt be a kisfiúnak.

Timurr
Hogy aludt Maja? Rozi ma kb fél egytől fenn volt reggel 5-ig, de akkor már úgy döntöttem, felkelek én is Kép Olyan szép a lányod a képeken, és nagyon tetszik, ahogy leírod , miket csinál, pl búg, mint egy galamb. Mostanában hogyan eszik és miket?
Vezso
vezso

Jó reggelt!

Timurr: MajA A KISHERCEGNÕ! CSODASZÉP.

Kriszta: Flóra de édes. gyönyörű ez a kép.
Ildi : Marcipánod nagyon helyes !! örülök hogy jobban van.

Ma én vagyok a legbőgősebb és legdepisebb topikrésztvevő. Bocsi , de nagyon kezdek lemerülni. Timurral kézenfogva fogunk támaszkodni egymásra ha ez így megy tovább. Boldikám nem alszik. Egyre inkább. Este direkt 2 ciciből etettem meg és rengeteget is evett , éreztem. Mert ugye hátha éhes. De fél háromkor már nyöszörgött. .4-ig nem aludt vissza. Utána óránként sírt. Lehet hogy megintcsak én nyavajgom túl. De ez már sok Kép Olyan gyengének érzem magam. Hol rontottam el? Elkezdtem magamat hibáztatni, holott mindent megteszek. de tényleg. De ha sír csak van valami baja, és ha nem a foga? Nem tudom eldönteni. HELP!!!!

amúgy olyan kis mosolygós a lelkem.Mindneki imádja.
Kép
Kép
Kép

Kép
juszti75

Sziasztok!

Itt ülök magányosan, és tanulni próbálok... talán hiba volt az íróasztalhoz ülni, de máshol nincs elég helyem... lehet, hogy a hálókábelt kellene kihúzni, de ahhoz meg erőm nincs Kép

Vezso, Csilla!
nem tennétek fel a muffin recepteket a receptfórumba? Legalább az alapokat Kép Már régóta szemezek a muffinsütővel, de addig nem jutottam el,hogy receptet is keressek hozzá.. ti most kapóra jöttetek Kép

Köszönjük a bókokat, annyira kedvesek vagytok Kép
Lili megtanult 'kutyázni' vagy hogy mondják azt, amikor négykézláb előre-hátra dülöngél Kép Annyira édes, mert látszik rajta, hogy tök büszke magára köözben Kép
Ma ő is négykor kelt, már előre kivagyok, hogy mi lesz az óraállítás után...

Ildi!
nagyon megértelek, tudom, hogy ez nem vigasz, de én még akkor is utálom anyósomhoz vinni Lilit, ha én is ott vagyok Kép Annyi mindenért 'szeretnék' rászólni Kép Folyton a kézfejét puszilgatja, teljesen kivagyok tőle Kép Inkább nem is megyek hozzá, pedig Zsoltnak már méltatlankodott, hogy nagyon ritkán látja a gyereket...

Lili rászokott arra, hogy fúj... olyan, mintha fütyülni próbálna kb, de vmi hihetetlen erővel jön ki belőle a levegő, múltkor rámfújt, teljesen meglepődtem, micsoda tüdeje van Kép

Írogassatok, én megpróbálom magam olvasó üzemmódba kapcsolni (de legalább hadd olvassak Kép), mert ha így folytatom, bajban leszek holnap Kép

Ja, Virág, igen, kb így alakult ki a Luci elnevezés Kép

Lir
lirian

Ildi,
én is nagyon-nagyon örülök, hogy Marcipán jobban van!Kép
Háromnapos láza Violának is volt, pont az egyéves születésnapjára esett a 3. napja. Magas láza volt, a 3. napon pedig pöttyös lett a mellkasa és a háta, de azon kívül semmi egyéb baja nem volt. Amikor írtad, eleinte milyen lázas volt, meg később a pöttyök is megjelentek, én is arra gondoltam, Marcinak talán ez lehet a baja. De neki a torkával + mandulájával is gond volt, ezért ez vmi más volt. Az a lényeg, hogy most már jobban van. Szegényke, nagyon hősiesen viselte a megpróbáltatásokat, további jobbulást neki!
Vezso írta, hogy a banánevéssel nem csupán az a gond, hogy fájt Marci torka tőle, miközben ette, hanem az is, hogy anyósod fölülbírálta a te döntésedet, nem vette figyelembe, amit kértél. Igazad volt, amikor erről beszéltetek a férjeddel! Próbáld meg a jövőben egyáltalán nem - vagy csak végszükség esetén - bízni rá Marcit. Oké, hogy jót akart, de előtte legalább fölhívhatott volna telefonon, és kikérhette volna a véleményedet. Utálom ezt a "szegény kisunokám, majd a nagyi jobban tudja, mint anyukád, hogy mi jó neked" hozzáállástKépKép! Teljesen jogos, hogy ki vagy borulva, nem is csoda, annyi mindenen mentetek keresztül mostanában. Jönnie kell egy jobb időszaknak.

Vezso,
jó kis ötleteket írtál tegnap! Örülök, hogy jó lett a frizurád!
A Stahl Judittal készült beszélgetést én is elolvastam anno, annyit írtatok róla, és tényleg nagyon kedvesen beszél a kislányáról, öröm volt olvasniKép!

Kriszta,
szuperek a fotók Flóráról!

Timurr,
Maja - mint mindig - most is csodaszép, kék szemű tündér!

A lavóros képeken Rozi és Vince is aranyosak, és nagyon jó az ötlet, hogy a lavórban fotóztátok őket!
zitmi

Juszti!

Hű, micsoda mellkasa van Boldinak Kép Reszkethetsz a lányoktól Kép

Nem lehet, hogy vmi táplálóbbat kellene neki adni éjjelre? Mondjuk tejpépet vagy hasonlót?
lirian

Virág
Vince a lavórban - hihi, nagyon helyes. Én azt hittem, hogy fel tud borulni majd a lavór, de nem. Rozi igencsak élvezte a lavórozást.
Rozi haja nőtt, de én nem látom olyan soknak, különösen, ha nézegetem Fürtös vagy Maja képeit.

Connie
Végül is mit kap a párod a szülinapjára? És hogyan ünnepeltek?
Mindennap felporszívózok és felmosok mindenhol, néha 2x is, reggel és lefekvés előtt. Mindenhol így is összegyűlnek porcicák, por, stb. Meg a lányaim kivágóst csinálnak, festenek stb és van cicánk is. Szóval permanens takarításban vagyok egész nap. De ez nem tart sokáig, mert a porszívózás hamar megvan, a felmosást meg olyan nyeles felmosófával csinálom.
A mousakka hogyan sikerült? ráébredtem, hogy még semmi receptet nem tettem fel a receptfórumra...Szégyellem is, azt meg főleg, hogy elfelejtettem, hogy kell belépni, olyan h...vagyok, nem írtam fel.

Dorka
Köszi a mozsaras ötletet Kép
Kristóf szerelmes Kép Aranyos történetet írtál, hogyan készülődött Kép Olyan hihetetlen, amikor az első ilyen érzelmek előjönnek.
Mikor melyik gyermekkel tud leülni lelkizni az ember: ez nálunk is megvan, hogy kivel mikor. Igyekszem mindkét nagylánnyal külön-külön is eltölteni időt, amikor csak rá figyelek. Ez nagyon fontos sztem is, hogy elmondják ilyenkor, ami esetleg nyomja a kis lelküket.
A gimit azért végeztem el 2 év alatt, mert 16 évesen már volt egy orosz érettségim és nem akartam rögtön egyetemre menni, mert akkor automatikusan felvettek már abban a korban. Mindenképp szerettem volna magyar gimibe is járni és ez volt az ára. Több expedíciós társam járt egyetemre 16 évesen, de pl magyar ból nem tudtak semmit, én is szinte jobban tudtam oroszul akkor, mint magyarul. És nem akartam egyoldalú műveltséget szerezni. Ez volna a történet Kép

Juszti
A játék, ami a járókán van, az nem zenél, sztem, bár van benne hely elemnek, majd megnézem. Kölcsönkaptuk az öcséméktől a járókával együtt. Mindenféle nyomkodós, pörgethető bigyók vannak rajta. És próbálkozik velük Rozi, főleg a középső hengert tudja megpörgetni már.

Wester
Örülök, hogy LucaZsófi jobban van, és várunk a talira, okt 29-én, 10-től. Kép
Vezso
vezso

Eszembe jutott, hogy Luciról is van lavóros kép, bár az inkább fürdetővödrös Kép
Voltunk nemrég a KIKA-ban, és ott láttuk, gondoltam, kipróbálom, belefér-e Lucika Kép Egy kismama a párjával épp babakelengyét válogatott, hallottam, amint odasújga a párjának, hogy szegény gyerek Kép Szerintem viszont Luci jól érezte magát benne:
Kép

Ezt a másikat meg keresés közben találtam:
Kép

most már tényleg eldubulok, és húzok tanulni Kép

Sziasztok
Lir
lirian

Juszti
annyira megértelek a nemalvásos problémák miatt, ugyanez van nálunk is. Volt egy jobb időszak, de most megint fenn van éjjel, ahogy írtam fél egytől 5-ig, és fél egyig meg én nem tudtam aludni...Szóval nem aludtam semmit Kép Ma még jól bírom, de még egy ilyen ejszaka és kiborulok.
Lir írta a laktatóbb ennivalót, de nekünk mostanában az sem segít, és levegőn is vagyunk eleget, meg mozog is napközben, négykézlábra áll, üldögél forog stb. Arra próbálok figyelni, hogy ne fárassza magát ki annyira, hogy aztán átessünk a ló túlsó oldalára. Ninvs per pillanat ötletem. Ja, és éjjel szopik csak, már nappal nem akar, csak nagyon ritkán, egyszerűen elfordítja a fejét és megfeszíti magát, sír. És emmiatt kevesebb tejem van. És éjjel meg szopna, de akkor meg nincs annyi, amennyit szeretne. De nem éhségből szopna, hanem vigasztalni magát, hogy a mamival legyen. Mondjuk most éjjel szopizni sem akart. Csak ültem a végén a sötétben az ágy szélén és gondolkodtam, mivel is érdemeltem én ezt...Kép
Egyszer vége lesz, biztos, remélem Kép
Nem tudok Neked segíteni, legfeljebb abban, hogy sorstársak vagyunk...
Vezso
vezso

Sziasztok lányok!

Sajnos este nem tudtam jönni, mert amíg elértem a gépig elaludtam, ja és persze apa bitorolta a gépet, na persze ő is aludt a gép előtt, szóval a számítógép és a TV nézett bennünket ahogy aludtunk...Kép

Ildi!
Én is azt mondom, hogy most már az összes baci hagyjon békén benneteket!!!! Jobbulást a kis masszőrödnek...nagyon cuki a kép!!!! Ne félj hamarosan elmúlnak a pöttyök is!!!!
Nyugi, nálunk is elég sokszor van ilyen harci hangulat..Kép Mostanában egyre többször! Párom elmondása szerint még mindig nem tudta feldolgozni, hogy megváltozott az életünk a gyerek jövetelével....neki fura, hogy ilyen gyorsan elszalad egy nap és csak a gyerek körül forog minden....hát ez van....és még én akarok egy második gyereket....lehet kicsit túl sok lenne nekem 3 gyerek..Kép (férjemet is beleszámítva..Kép

Connie!
Nálunk is ugyanez van, pedig csak 2 réteg ruhát adok rá, már előre félek mi lesz télen....kénytelen vagyok én is 2X naponta kivinni, mert a lakásban nem bírok vele, de ahogy kiérünk a levegőre tök jól elvan, bealszik, meg ilyenek...

Vezso!
Én is, én is szeretnék mindenféle muffinokat sütni......hogy lehet a recepthez hozzájutni??? Milyen könyvetek van? Melyikben vannak könnyű, érthető egyszerű receptek?? (mármint muffin ügyileg)
Nagyon jók az ötletek amiket leírtál, néha én is ezeket alkalmazom, mert Boti is ott szeret lenni ahol én vagyok.....ölben nem bírom tartani már sokáig....így babakocsi, kistálka a kezébe, én beszélek, táncolok neki és remélhetőleg a kaja is elkészül....talán félig...Kép

Virág!
Nagyon jók a lavoros képek.....!!!!!Kép
ÉN is vettem ma UNiver (kecskeméti nem volt) almaszósz+pipihusi főzeléket, gondoltam kipróbáljuk és ha tetszik akkor én is fogok neki gyártani ilyent!
Nem is néztem , hogy van a Hippes spenótban tejszín...marha jó, mondhatom.....de az íze is katasztrófális!!Kép
inkább én főzök neki spenótot, egy pici fokhagymával és burgonyával, az tuti finibb lesz (remélem)

Lányok!
Én is csatlakozom a papírevő gyerekek aggódó anyukáinak táborába..Kép kb. 2 percre hagytam ott apájával a gyereket, erre apája kiabál utánam, hogy van egy kis gond....kis??? hát amikor megláttam majdnem szívinfarktust kaptam, ugyanis a tételeimből 2 oldalon is elég nagydarab papírfecni hiányzott....pedig tényleg adok enni Fürtinek, ennyire nem lehetett éhes....vagy csak éhes a tudásra???a kis tanulóbajnokom...Kép
Most éppen hasizmozik apája ölében....Kép

Timurr!
Maja nagyon cuki a képeken, a kis huncutszeműűűűűűű..Kép
Boti is folyton így tartja a száját, bekapja az alsó ajkát, néha így is alszik..Kép

Zsuzsi!
Nálunk már születése óta ez ment, mármint, hogy sokat volt ölben, mert csak rövidke időre volt hajlandó elfoglalni magát és folyton sírdogált, a hátam a karjaim totál kikészültek, de szerencsére mostanában már le tudom kötni játékokkal, így csak a nagyon nyűgös napokon kérezkedik ölbe, vagy ha már nagyon álmos....tudom milyen nehéz fél kézzel csinálni mindent....Kép nyugi, sztem ez csak egy ilyen időszak nálatok....el fog múlni...

Mi is boldog félévet kívánunk Andornak!

Utólag is Boldog Névnapot Blankának!

Keresztlányom még mindig nem akar kijönni a nagyvilágra, csütörtökre vagy péntekre kapott császárra ígéretet a barátnőm.....

Még egy utolsó babás hír: másik barátnőmék lombikbébiprogramon vannak és most volt a második beültetés (első sajna nem sikerült)
3 kis megtermékenyített petesejtet ültettek vissza és most nagy az izgalom...Kép remélem sikerül nekik.....

Mindenkinek szép napot kívánok

üdv.

kingu
cica29

Juszti,
az égvilágon semmit nem rontottál el, ez rengeteg babánál UGYANÍGY van ebben a korban (pl. az én Violám 1 éven keresztül ugyanígy ébredt éjszakánként, 4-16 hónapos koráig 4-6-szor általában. Ha csak 3*, akkor már jó éjszakám volt). Csak a szopi segített a visszaaltatásban, és az éjszakai együttalvás a szőnyegre terített 2 matracon. Velünk aludt a férjem isKép. Tudom, hogy rettenetesen nehéz ez az egész, megértem, hogy kiborultál. Próbálj arra gondolni, hogy elmúlik, és ez nem betegség, te mindent jól csináltál. 100%, hogy eleget szopizik, amiatt ne aggódj. Amikor Boldi alszik napközben, te is feküdj le, úgy vmivel jobban bírod majd az éjszakás műszakokat.
A táplálóbb vacsi nálunk nem volt megoldás, tejpépet pedig egy szoptatott babának én még ennyi idősen nem adnék, de ez csak az én véleményem.
Juszti, kitartást!!!
zitmi

Vezso,
Lehet, hogy azért is ébred Rozi éjjel, mert nappal nincs annyi időd rá, pláne most, hogy már nem is szopizik és hiányzik neki a bújás. Valahol olvastam, hogy van ilyen. És hogy ilyenkor örülhet is a mama, mert így legalább éjjel megkapja a babuka a bújást, amire szüksége van.Kép Na gondolom, milyen öröm lehet 4 órát kómázni az ágy szélén. Mi csak egyet szoktunk, de az sem az a felhőtlen boldogság részemről.Kép

De egy csomó mindentől ébredhetnek, és a kaja csak az egyik ok, és általában a legritkább. És van egy sor olyan, amit nem lehet befolyásolni, pl. új mozgásforma tanulása előtt, után is sokszor ébrednek, és azzal meg nem tudunk mit csinálni. Meg Rozi már igencsak benne van a szorongós korszakában. Sehogy se tudod magad mellé venni? Vagy az se segít?

KépKép
connie

Lir!
Nagyon édes Luci baba, milyen nagylányos már...Kép és nagyon szépen ül!!!!meg van dícsérve a kis menyasszony!!!!!Kép
Nekünk is van ilyen csigabigás bodynk..Kép

Juszti!
Boldi is nagyon helyes, igazi kis pasi!!
Nyugi, sztem el fog múlni ez a nem alvás, nálunk is volt ilyen pár napig....nálunk a foga miatt volt...

Kriszta!
Elfelejtettem írni, hogy nagyon tetszik a bújós kép Flóráról!!!!!!!Annyira édes.....Kép cuki kislány!!!

na most rohanok, Botinál elfogyott a türelem...Kép

kingu
cica29

Itt vannak tök jó alvásos cikkek angolul:
http://www.askdrsears.com/html/7/T070100.asp
Egyébként én Ákost szinte csak fekve tudom szoptatni, karban, klasszikus szopis pozícióban már tekergeti ki magát a kezemből, kivéve, ha nagyon álmos vagy éhes.

Lir,
Luci nagyon édes, kitelt a pofija, mióta utoljára láttam.

Leviszem a gyerekemet sétálni, hóttálmosan ül a járókában, és kómázik, nem tudom, hol bulizott éjjel, de tiszta másnapos. De csak 10 percet bírt aludni még délelőtt eddig.

KépKép
connie

Ildi
Édes Marcipán!KépNAgyon jó a masszőrős kép!Remélem hamarosan teljesen rendben lesz.Amit a boldogságról írtál:én ugyanezt éreztem többször is.Óriási csalódás volt megélni azt,h a gyerek születése előtt azt hittem,ha megszületik a gyerek,akkor szárnyalni fogok a boldogságtól,megszűnik az eddigi életemen végighurcolt búbánat, és nem szűnt meg.Én is imádom a fiam és semmi pénzért nem adnám,de nem gondoltam,h ennyire frusztrált,fáradt és dühöngő őrült leszek néhanapján,mint amilyen vagyok.Pedig már megtanulhattam volna,h a boldogság nem egy állandó folyam,hanem a pillanatokban rejlik,igaza van Vezsonak,olyan hamar elszáll ez az időszak(mindjárt tortát kapnak a gyerekeink és még csak most születtek!),ki kell élvezni belőle amennyit tudunk,elfogadva h vannak rossz napok.Nekem nagyon sokat segít,h ne legyen gyötrő bűntudatom a negatív érzéseim miatt,amik néha vannak,h elolvasom itt,h másnak is vannak ilyen gondolatai.Tetszik Vizimanó kerék hasonlata is,és tényleg így van,a sok rossz után jön a jó.
Ami az anyósodat illeti,a többiek mindent leírtak,különösen Zitmi hsz-e találó:szegény unoka,a nagyi mindent jobban tud mint anya.Ettől a bicska kinyílik a zsebemben,és minden nap rémálmok gyötörnek,nehogy történjen vmi ami miatt nekem is anyósra kéne bízni a gyereket.Pedig előttem nagyon gondos,mindenben igazat ad,semmiér nem szól,bár látom az arcán,nem ért egyet egy csomó mindennel,de nem hagynám egyedül vele Vincét mert nem bízom benne.Majd ha nagyobb lesz,talán könnyebb szívvel teszem majd meg.

Lir
Liló tüneményes kis manóKép

Nebula
Flóra csodaszép a bújós képen!

Juszti
Biztos támaszod lesz,mert egyik oldalról Timurr másik oldalról én foglak támogatni:a helyzet nálunk is hasonló,sőt már megint nem alszik el a gyerek 11ig(tehát szabad esténk sincs) vagy ha elalszik,tuti felsír 1-2x éjfélig,utána 3 körül és onnantól kezdve óránként.Nem tudom meddig lehet bírni én is ezen töprengek.Lehet h meg kéne tanulnom meditálni és akkor tudnám hogy frissüljek fel 10 perc alatt ommmozvaKép

Vezso és aki még tud muffint sütni
Én is szeretnék recepteket!Kép

Most mennem kell,sziasztok
Virág
villes

Timurr
Maja kék szeméhez hihetetlenül jól áll a lila!Ez az egyik legszebb kép róla-bár nehéz lenne választani,de ez nagyon tetszik nekem!!

Zitmi
Írtad h Violánál 16 hónapos koráig ilyenek voltak az éjszakáitok.Aztán egyik napról a másikra megszűnt?Te mindig keltél hozzá?Vagy próbáltatok vmi speciális módszert pl.Aludj jól gyermekem?
Virág
villes

Virág,
igen, én mindig keltem Violához, sírni soha nem hagytam. Az "Aludj jól, gyermekem" c. könyvben olvasható módszert soha nem próbáltam, mert nem tudnám sírni hagyni a gyermekeimet, még olyan áron sem, hogy hátha utána megszűnik az éjjeli kelés. Ha azt speciális módszernek lehet nevezni, akkor próbáltam pozitívan állni a helyzethez. Mindig arra gondoltam, akiknek soha nem lehet gyerekük, azok milyen szívesen cserélnének velem. Meg arra, hogy ez az egész elmúlik egyszer, és akkor mennyire fog hiányozni, hogy nem hozzám bújik éjszaka, nem velem alszik, nem ölel át, stb. Ez tényleg így volt: amint átaludta az éjszakát, elkezdett nagyon hiányozni. Pláne miután saját szobába költöztettük. Azért lehetett azt az időszakot "túlélni", mert mint írtam, az első ébredésétől fogva együtt aludtunk, mindig fekve szoptattam. Kiságyból ki-be, fotelben szoptatva nekem nem ment volna.
Igen, már elmúlt egy picivel 15 hónapos, amikor egyszer csak arra ébredtem, hogy reggel van, és Viola alszik. És éjjel nem ébredt! Nem akartam elhinni. Még párszor ez megtörtént, de utána "visszaesett", és 2-3 hétig még ébredt ugyanúgy, mint addig. Egészen 16 hónapos koráig, amikor egyik napról a másikra végleg megszűnt az egész. Ezután költöztettük külön szobába, gondolván, hogy majd visszahozzuk, ha megint ébredni fog. De nem kellett, mert aludt. Akkor már Virággal a 3. hónapban voltam, szóval kellett is a pihenés.
Hát így volt ez nálunk. Azóta persze voltak és vannak is nagy ritkán olyan éjszakái, hogy felébred, sírdogál, de mindig vissza lehetett gyorsan altatni simogatással, mellébújással, egy öleléssel.
Persze most már újból kelek éjjel, de most már Virághoz, 5 és fél hónapos kora óta. De ez nem vészes, mert hozzá csak 2x kell egy éjjel. Első ébredés után közénk fektetem, szopizik, visszaalszunk. Aztán még egyszer kel, vmikor hajnalban, de akkor is álmomban szoptatok, fekve. Így viszonylag pihenten ébredek, és van energiám végigcsinálni a napot.
zitmi

Sziasztok!

Luci nagyon édes, szerintem is tuti jól érezte magát a lavórban.
Juszti, Boldi is dögös pasi! Vezsó, Juszti, Timurr és minden nem alvós anyuka: minden tiszteletem a tiétek, komolyan. Én őszintén mondom, hogy nem tudom, mit csinálnék, ha az én lánykám is ennyiszer kelne, biztos nagyon kipurcannék. Sajna semmi okosságot nem tudok mondani, szerintem azt már írtam, hogy van egy homeós kúp, nyugtalanságra, fogzásra javasolt, Viburcol a neve, esetleg érdemes kipróbálni. Az én lányom is korán kelt magához képest (fél nyolckor )de majd egy óráig eljátszott a kiságyában. Én visszabóbiskoltam, s rémülten riadtam fel, hogy úristten biztos sír, de csak gagyarászott. viszont még mindig van hőemelkedése, 37,2-max 37,5. Ma leviszem a szokásos havi mérésre, megkérdezem a dokinénit, így mi legyen, mehetünk-e Pestre. Azért aggaszt a dolog, most már egy hete küzd ezzel a hőemelkedéssel... Ja, és vettem egy digitális homlokhőmérőt, mert azt olvastam vhol, hogy a fülhőmérő nem a legjobb, hát ez sem. Tíz mérésből tíz különféle érték O) Ha meg popsiban mérek, mindig odatermel nekem egy kis ajándékot...
Marci remélem már jobban van, a képeken Õ sem néz ki betegnek!
Hűű, csajok, megkaptam emilen az összes Stahl receptet worben bezippelve, akit érdekel, dobjon egy mailt, s elküldöm! (lucazsofi@freemail.hu)Majd még próbálok jönni, bocsi, hogy sokmindenre nem reagáltam...
Eszter
wester2004

Mégse mentünk sétálni, a kifárasztásos módszert választottam, körbecsattogott 2x a szobán a manó, utána segített nekem főzni, aztán még 1x körbecsattogott, és szépen elaltattam.Kép

Boldogság: mire megszületett Ákos, addigra elveszettem az illúzióimatKép, és megtanultam, hogy a boldogság ez nem valami eseménytől van, sokkal inkább hozzáállás kérdése, pontosabban inkább a jó közérzet hozzáállás kérdése. Boldogság sztem csak pillanatokra van, néha tényleg, ránézek Ákosra, vagy Gabira, ahogy együtt játszanak, és elönt a boldogság, de azért a nap nagy részében nem úgy közlekedek, hogy jajdeboldogvagyok. Azért egy gyerek sok feladattal, fáradtsággal és kevés alvással jár, sztem tök normális, ha néha besokall az ember, nekem nem szokott lelkifurim lenni emiatt. Inkább amiatt aggódnék, ha nem így lenne, sose sokallnék be.Kép
Egyébként nekem alvásügyben az jött be, amit Dorka is mondott, változtattam a hozzáállásomon, nem filózok rajta mennyit aludtam, és mennyit szerettem volna. Tul.képpen mindig is sokat éjszakáztam, négy óra alvásokkal bírtam hetekig pörögni, ez se rosszabb.

KépKép
connie

Visszaszámlálás a taliig: Még 69 óra Kép
A szombati tali résztvevői valószínűleg:
Wester, Delfinke, Dóri, Connie, Jégvirág, Pviki, Virág, Vaktyúk, Hüpi, Zitmi, Patri, Berkiadri, Hadri, Dorka, Lir, Babjag, Kata és Vezso = 18 mama és 8 kislány, 10 kisfiú, és még 8 férj is Kép

Vki már írta, hogy mit szeretne hozni ennivalót, de nem találom, ki az, talán Lir, pedig visszaolvastam (kicsit gyorsan).
Pviki, szendvicset úgy lehetne , hogy már el van készítve. De jó ötlet, pl ha a férjek éhesek lesznek Kép
Azt hiszem én vmilyen pogit csinálok, mondjuk túrósat. Vagy legyen vmilyen husi is? Még nem döntöttem, de aki dmár tudja mit hoz, írja le, lécci, köszi Kép

Vezso
vezso

Nagyon sokat írtatok!Kép

Nem alvás,
szégyen vagy nem, amikor Ákos bedurvít, akkor párom besegít nekem az éjszakázásban. Lehet, hogy ez ciki, de nálunk így alakult ki ez a dolog.Kép Így pl. ha 3X kel éjjel, akkor rám csak 2 jut. Tamás teljesen természetesnek fogja fel, sosem tett szemrehányást emiatt nekem.Kép Tudja, hogy vannak napok amikor kipurcanok teljesen, és kell 5 óra minimum alvás.

Egyébként anyukám mondta nemalvással kapcsolatban: az egyetemen amikor minden nap bulizni voltál hajnalig, és utána előadásokra jártál akkor sem aludtál többet. Ez igaz, és ha nagyon depi vagyok, mindig erre gondolok.KépKépKép Mostani éjjeli bulik...KépKépKép

Sajnos a receptes oldalra nem tudtam feljutni, mert nem akarta aktiválni azt amit küldött, és már elévült. Lehet, hogy új néven megpróbálom újra.Kép

Ma energiabomba vagyok, voltunk bíróságon, sétálni, piacon, főztem, takarítottam, neteztemKép Mostam, nem tudom mi van velem.Kép Talán azért vagyok feldobott, mert tegnap amikor olyan retekül voltam, Tamás hazajött fél 5-kor.KépKép Sokat változott amióta apa lett.Kép

Kép

Kép
vizimano

Receptes oldal: receptforum a felhasználónév és babanet a jelszó, ha nem akartok külön bejelentkezni.Kép

Vizimanó,
Gabi is mindig kelt velünk az első hónapokban, szopi után ő büfiztette Ákost és altatta vissza. Mióta újra ébred a fiú, az a "háziszabály", hogy ha egy óránál többet van ébren, átpasszolom Gabinak. Meg reggel ha 6-kor kel, akkor szopi után átadom apjának, én meg még szundítok egyet. Nálunk soha nem is volt szó róla, hogy egyedül éjszakázzak a gyerekkel, mert neki aludnia kell, természetes volt, hogy segített. Sztem ez nem szégyen (bár hazabeszélekKép).

KépKép
connie

Sziasztok!

A januári babás topikból kukucskáltam át hozzátok. Connie, Villes, nagyon tetszik, amit a boldogságról írtatok! Kép Kép Kép Én is úgy voltam vele sokáig, hogy vártam, hogy mikor leszek már boldog (majd ha Marci megszületik, majd ha 6 hetes lesz, majd ha 3 hónapos lesz stb.), közben meg az adott pillanatban mindig rágtam magam vmin és ettől boldogtalannak éreztem magam. Aztán úgy féléves kora óta próbálok változtatni a hozzáállásomon, azóta sokkal jobb az élet! Kép És mostanában egyre többször tör rám úgy spontán a boldogságérzés is. Kép Bocsi, hogy belekotyogtam, csak olyan jólesett olvasni, hogy mások is hasonlóan látják ezt... Kép

Sziasztok, jó talizást a hétvégére!

Juc

Juc

Kép
juc14

Köszönöm a vígasztaló szavakat; már sokkal jobban vagyok.
Süt a nap; Manó hangosan kacarászik és Apa hazaszaladt hogy adjon egy puszit!
KépÉs mellesleg bocsánatot kért.

Annyi minden összejött az utóbbi időben, de et ti is tudjátok.Néha nagyon jó ha csak kiírom magamból, már az is segít.
Most már tényleg valami jónak kell történnie, bízom benne!
Kép

Ildi

delfinke

Sziasztok csajok!

Juszti
Boldi nagyon édes,az utolsó képen nagyon hasonlít rád.Levelet megkaptad?Ezek szerint valami van a levegőben,hogy az ájjel többen Boldi és Rozi is fenn voltak,nálunk a kisasszony fél 12-kor aludt el,majd ébredt 2-kor szépen visszaaludt,erre megmerészeltem,hogy vissza rakom a kiságyba erre paff felélénkült és 3-ig félig aludt félig nem.Hát így áűllunk.Utána 2 óránként kelt.Fel a fejjel,lehet pár napig így lesz,utána majd megint alszik rendesebben ,legalábbis nálunk így van.Én már teljesen megszoktam,hogy enyit alszok,csak az készít ki amikor óránként,fél óránként kell.
Homeobogyó?hátha segít,nálatok legaább lehet kapni

Vizimanó
ez ügyben lehet majd írok emailt.Miért lenne szégyen,hogy apárod besegít?én bizony a 3. átmulatott éjszaka után odagurítom neki a leányt és nem is ellenkezik,ennyit ők is megtehetnek.

Kingu
KösziKép

Virág
Totálisan együtt érzek,szívemből szóltálKép
köszönjük a dícséretet

Wester
írta mailt,már régóta pályázom ezekre a receptekre,köszii ha elküldöd.Nálunk a kúp sajna csak hashajtóként működik.Nekünk fülhőmérő van,de nem sok sz@rt ér valóban,ha az magasat mutat mérem popiba is.

Észrevettem,hogy újjabban éjjel nem az éhség kelti már fel Maját,sokszor még meg sem indul a tej csak cuclizik és már alszik is.Csakhogy mi fekve szopizunk így felkell vennem,hogy vissza tegyem az ágyába és 99 % felkel.Arra gondoltam nem szopizunk,hanem adok neki pár korty innivalót és úgy a kezembe vissza altatom.Mi a véleményetek?

Vezso
Kedves vagyKépAz a baj,hogy hangokat nem tudunk feltölteni,így próbálom azokat a muris hangokat leképezni írásbanKépEmailt megkaptad?
Rozi vajon miért ment át éjjeli bagolyba???
Mostanság úgy van a kaja,hogy kap gyümit délelött és dulatán is néha keverek bele kis darált kekszet ,este tejpép és egész nap ugyanúgy szopik,sőt néha pótlás is kell.Képzeld a Nők lapjába is most a Sthal van,megvettem,de hogy mikor olvasom el az a jövő titka.Kép

Ildi
Marcika-masszőr gyönyörű.
Én is hallottam ezt a 3 napos lázat,hmm.Szegény Marcika jl megtömte a nagyi,de banga már bocsánat.Nem vigasz,de én is sokszor így érzek és szerintem szinte mindannyian,aztán megy tovább minden.

Na tegnap én is kaptam megint jó tanácsot,hogy ne húst adjak majd majának,hanem párizsit,virslit,hogy azt turmixoljam.Hát meg a tököm,hogy leht valakinek ennyi esze?Két gyerek után?Õ azt adott.
Hát asszem kell nekünk is lavóros képKépNagyon édes Luci is benne.)
ma megint sikerült kiakadnom,van itt egy csaaj akivel zsoktam sétálni 3 nappal idősebb a kislánya,mint Maja párszor már írtam róla,hogy már 2 hónapsan húslevest adott neki stb.Na voltunk sétálni és hát beszélgettünk.Azt mondta az ő lánya magától elalszik,de ha nyüsszög is,lerakja nem érdekli,ha sír,ő nem ringatja semmi.Miért nem hagyom éjjel sírni az ágyába,úgyis elaludna.Föl is húztam az agyam,mert mondta,hogy ő bizony nem venné fel,hagyná sírni,ha az ő lánya is ilyen lenne.Mert,hogy majd a boltba is megveszek neki majd mindent?Mert látja,hogy mindent szabad?Mondtam neki,hogy nem hagyom sírni,mert ő még nem tud beszélni,még ösztönlény kellek neki és majd mire odaérünk,hogy a boltba kér valamit addigra csak fejlődik az értelme és már lehet rá hatni.Mert a nem tom kije nyakon burította a 6 hós csecsemőt,mert sírt ok nélkül.Áhhh.Jól felhúztam magam már megint.

Közben Látom Zitmi amit írt nálunk is ez megy szopira és Viola éjjeleire gondolok,annnyira,hogy állandóan elfekszem a vállam.Ezek szerint van remény ezt is mondtam neki,hogy csak leszokik majd róla.

Nebula
Olyan szépen tud nézni FlóraKép

Babjag
Andornak Boldog 0,5-ös szülinapot kívánunk!Kép

Connie
Köszi.Én hetente porszívózok,mert még nem használjuk a szőnyeget ,most akarok venni egy új ágyat a szobánkba amit ösze is leet csukni és anyukámmal varratok egy nagyon nagy játszószőnyeg szerűséget,mert a szőnyeg szerintem sohase lesz kellő tisztaságú.

Boldogság:szeretném megkérdezni,hogy ki sírt a szüléskor ill. amikor már kint volt a baba természetesen,mert én aki a tvbe mindenen bőg,meg amúgy is nem sírtam,természetesnek vettem,hogy itt van a kis drága.Azóta csak a fáradtság,a babavilág tölti ki életemet és valóban pillanatk vannak amikor az ember tényleg boldog és kerek a világ,hmm ez az anyaság.

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Ma egyetem-napom van, úgyhogy csak kutyafuttában olvastam és írok. Kép Hehe, nem unatatom itt a népet Kép

Nebula: Flóra nagyon szép kislány, és a neve is szép, nálunk is fent volt a listán, helyesebben csak nálam. Férjem szerint a Flóraszept jutott volna eszébe róla mindig. Kép No de ő minden nevet kritizált. Kép

Babjag: Boldog féléves szülinapot Andornak! (én meg Andor lettem volna ha fiú lettem volna Kép)

Ildi: Marcika változatlanul nagyon helyes és drukkolunk, hogy meggyógyuljon teljesen szombatig. Reméljük jöttök! Kép Legalább legyen "ismerős" is. Kép

Boldi is helyes, Lili pedig tényleg tünemény. Kép

Alvás: Nálunk is borulni látszik a dolog néha, aztán mindig helyre rázódunk. Gréti éjjelibagoly, mint mi, így szokta meg, nekünk így kényelmes, hogy 10-11 körül alszik el, és alszik reggelig. (ez utóbbira nem szoktattuk, csak jött) Van néha olyan, hogy elalszik már 9-kor, de olyankor 11 körül felébred még szopizni, de alszik is el rögtön. Néha meg előfordul, hogy fölébred 5-kor, szopizik és alszik tovább.
Ha fölébred olyankor én is magunkhoz veszem, szopizik, ha én ébren maradok közben akkor visszateszem az ágyába, ha nem, akkor marad.
Szóval simán tudunk aludni mellette.
Úgyhogy őszinte részvétem a nem alvósoknak. Kép

Kingu: Hogy vagy?

Virág: Én is érzem néha amit te érzel. Engem már akkor is furdal a lelkiismeret, ha Gréti egy nap 10 percet nyűgösködik, akkor már közlöm mindenkivel, hogy ma nyűgös a lányom. Kép Szóval engem is gyötör a bűntudat, hogy kiborulok néha ettől. Vagy amikor nehezebben alszik el.
De nekem meg ilyenkor az jut az eszembe, hogy ne sírjon a szám, sok babával ezerszer nehezebb, és mégis túlélik a szülei. Kép

Anyós: Én is azt mondtam mindig, hogy előbb halok meg végelgyengülésben, de anyósra nem bízom Grétit. Hát sajna muszáj. Másképp nem tudnám megoldani a délelőtti egyetemet. Szóval a kényszer nagy úr! Kép
És az én anyósom is klinikai eset. Régebben írtam róla Kép
Az tényleg gáz, hogy felülbírálják a kéréseinket.
Én anyutól is falnak megyek amikor elkezdi vetkőztetni a Grétit, mert szerinte meleg van, vagy azon is kiakadok, hogy kiveszi a szájából a kezét, játékokat, mert az nem oda való, meg biztos éhes. Hiába mondom, hogy nem azért veszi a szájába, mert éhes, hanem mert tapasztal, tanul. És hagyja nyugodtan.
Régebben anyuék mindig kampányoltak az eldobható pelusok ellen. Merhogy drága, és majd nem lesz pénzünk venni, meg az nem jó, stb. A régi textílpelus amibe minket is csavartak, az a jóóóóóóó!
Aztán ezt belátták, hogy nem volt igazuk.
Most az a mániájuk, hogy az üveges ételek sz...ok, mérgezőek, nehogy olyant adjak majd a Grétinek, az csak annak való aki lusta főzni. Kép
Mondtam, hogy nyugi, nem fogok neki állandó jellegel adni majd (magunknak is főzök, nyilván a lányomnak is fogok) de ha pl. elutazunk, nem fogok a kocsiban főzicskélni, meg magyarázom, hogy az azért egészséges kajákból van, meg nincs tele E-kkel, de nem hisznek nekem. Kép
Úgyhogy megy a küzdelem mindenhol mindenkinél. Kép

Lir: Remélem így tanulsz: Kép

Vezso: Milyen lett az új frizurád?
Jó ez a visszaszámlálás! Kép
Mit kell vinni? Ma este, egyetem után megyünk bevásárolni hétvégére. Azt viszek ami kell és ami nincs. Ha addig valaki megírja mi az Kép
Szegedről nem szívesen hurcolnánk szendvicseket, ha nem baj Kép Csak magunknak az útra Kép De rágcsát, üdítőket, stb. tudunk vinni.

Zitmi: Nagyon szeretlek olvasni, annyira jó a hozzáállásod a dolgokhoz! Olyan kis pozitív vagy! Kép
És az összes többgyerekes anyuka (Vezso, Dorka, stb.) hozzászólását is olyan jó olvasni amikor arról írnak, milyen ha nem 1 gyerek van. Olyankor én is vágyat érzek még egy gyerek után!

Vizimano: Én azon vagyok megrökönyödve, ha valahol nem így van ahogy írtad, hogy ha apák nem veszik ki a részüket a dolgokból. Szerintem az a természetellenes. Szerencsére a férjem szerint is. Kép

No, jó hosszú volt ez a kutyafutta Kép

További szép napot!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Ezt az apaiskfelkel dolgot azért írtam, mert a férjem egyik kollégája "megrótt" emiatt.Kép Na majd kíváncsi leszek, mert kb. 10 év után (nem vicc) összejött nekik is a baba, felesége nem mai kiscsibe, de vérzéssel saját felelősségre hazajött a krh-ból, otthon akar szülni. Mondtam is az uramnak, meg ne merje adni a mél címemet nekik.KépKép Na majd kíváncsi leszek, hogyan fog ő hozzáállni a dolgokhoz.Kép

Kép

Kép
vizimano

Vizimanó,
Azért ez felháborító, hogy megróttak emiatt. Egy gyereket sztem két ember vállal (már ideális esetben), és a felnevelése is két ember dolga, nem csak a megcsinálása. Most az más kérdés, hogy ha nem muszáj, nem keltem a férjem, de az első hetekben, mikor a szülés után ki voltam purcanva, nagyon sokat számított, hogy segített. Nem mintha lehetett volna Ákos mellett aludni, mert úgy ébredt, hogy zengett a ház az éhalál küszöbán álló csimotám sírásától. Sztem még a szomszédok is keltek.Kép
És végig azon röhögtünk, hogy ismerősömék mondták még télen(ott augusztusban jött a baba), hogy a baba meg a mama külön szobába költözik majd, hogy apuka tudjon aludni éjjel, mi meg megértően bólogattunk. Hát elég téves fogalmaink voltak arról, milyen a csecsemősírás.

KépKép
connie

Jaj, a nap hírét meg nem is mondtam: etetésnél kocogott a kiskanál! De még nincs kint a fog teljesen, de már látszik, és ha végighúzom az ínyén a kezem, már "recés".

KépKép
connie

Kép
Vendég

Timurr!
Nálam ez úgy volt, hogy első fiam születésekor úgy gondoltam, majd sírni fogok, de nem így történt. Minden ismeretlen volt, EDA-val is szültem, nem volt meg a "nagy buggy" élmény. Másodjára már volt "nagy buggy", mert csökkentették az EDA adagját, és a kitolást már éreztem. Ez viszont meglepő érzés volt, akkor sem sírtam. A harmadik szülésem volt az, amikor semmilyen fájdalomcsillapító nem hatott (félre szúrták az EDA-t), és mindent éreztem, borzasztóan fájt a kitolás (meg idegeskedtem, mert az orvosom sehol nem volt, elfelejtett burkot repeszteni stb.). Nagy megkönnyebbülés volt Bernát kibújása, már nem volt mitől félni, ismerős környezet volt, jó szülésznővel...nna, én ekkor sírtam. És szívből jött, nem el akartam érzékenyülni, hanem valóban olyan jó volt örömkönnyezni. De nekem amúgy is más Bernát, ő amolyan ajándékbaba. Minden pillanatot kiélvezek vele, mert már tapasztalatból tudom, milyen hamar elrepül ez az idő, és ki tudja, lesz-e még babám. (Remélem, lesz!!!)

Altatás:
Az elalvás nálunk is úgy megy, hogy mikor már álmos Bernát, megetetem (ez mindig 7 és fél nyolc között van este, de nappal változó), majd beteszem a kiságyába, felhúzom a zenélő nyusziját, megsimizem, adok neki puszit, elköszönök, lekapcsolom a villanyt és kimegyek. Van, hogy egyáltalán nem sír, de van, hogy egy picit nyöszörög, de ez csak az önaltatás miatt van. Nagyon édesen szuszog fél-egy perc múlva. Kezdettől így szokta meg, hogy nem ölben vagy cicin altatom. Természetes, hogy első gyereknél az ember jobban ráér kézben altatni stb., most másként alakul nálunk. Már Bálint is így aludt el, ő a mai napig egyedül alszik el a saját ágyában. Kristóf viszont még most is nehezen megy egyedül aludni.
DE!!! Pont ma beszélgettem a sógornőmmel, aki terhes, hogy Bernáttal az a jó, hogy vele már tényleg úgy csinálom, ahogy jólesik. Ugyanis Kristóffal lehetett kényeztetni, Bálintnál teljesítettem a kívánságomat, az elvárásokat, azaz kipróbáltuk az egyedül elalvást. Cumisüvegeztünk 9 hónapos korától, azzal bárhol el tudott aludni, de ennek később volt meg a bőjtje, mert két évesen is cumisüvegből ivott egész nap, minek következtében állandóan kipisilt a pelusból (barátnőmék is a második babával most ugyanezt játszották végig). Állandóan pisis volt a ruhája, az ágynemű.
Bernátnál most már mindent úgy alakítok, ahogy tényleg éppen jólesik. Velem alszik minden lelkifurdalás nélkül. Tudom, hogy mi lesz, hogy nehéz lesz átszoktatni, de majd akkor nehéz lesz. Végül Kristóf is megértette, hogy külön ágya van, igaz, most is sűrűn szeretne velem aludni, általában meg is engedem. Nagyon jó esténként összebújva beszélgetni. Persze rendszert nem csinálok belőle, mert nem tartom egészségesnek. De ez is el fog múlni. Addig viszont élvezem, hogy bújnak.
Tehát a konklúzióm: no para! Ne görcsöljetek rá egyik tuti módszerre se! Olyan szerintem nem is létezik. Ami a papa-mama-baba-esetleg tesó közösségnek éppen a legjobb. Mindenen lehet változtatni, ha nem válik be az adott szokás. Semmi sem végleges, a baba is tud alkalmazkodni, minél nagyobb annál jobban.

Hajni!
Örülök,hogy neked is bevált a nem azon rágódom, hogy mennyit aludtam szisztéma. Különben gondoltam, hogy neked ez menni fog és érdekelni fog, mert Téged olyan lelki alkatúnak ismerlek, akinek működnek az agykontrollos dolgok. Vagyis Te is hiszel benne, mint én, hogy egy csomó dolgot mi magunk programozunk be magunknak. Tehát mi magunk tudunk is változtatni sok dolgon. És ha ezt megtapasztalja az ember, sokkal magabiztosabban mozog a világban. És ettől még lehetünk érzékenyek, bújósak, gyengék, de mégis ad valamiféle létbiztonságot az a tudat, hogy van ráhatásom az életem alakulására sok szintéren. Kép

Viszont a hétvégi találkozóval kapcsolatban azt kell mondjam, úgy tűnik, nem fogok tudni menni. Anyuékhoz megyek és viszem le a sógornőmet is. Onnét együtt megyünk meglátogatni a bátyámat Balatonfüreden a szívkórházban. Sajnálom, hogy a nem Budapesten lakókat nem tudom így most megismerni, de talán egy következő megatalin (hű, ez a tali szó nekem még nem jön nagyon Kép ). Kristófot pedig elviszem egyszer egy sima találkozóra, hogy ő is láthasson titeket Kép

Gyerekhez felkelő papák:
Nagyon-nagyon becsüljétek meg az ilyen apukákat, mert ritka, mint a fehér holló. Nálunk is mindig volt kifogás, talán nem is mertem kérni. Meg ugye úgyis a mama tudja csak szoptatni. De azért akkor is én keltem fel éjjel, mikor már nem szoptak Kép Fel sem ébredt a sírásukra, ami szerintem szintén kis odafigyeléssel alakítható. Én legalábbis tudom szabályozni az alvásomat, hogy milyen mélyen hagyom magam aludni. Persze nem vagyunk egyformák.

Nem alvás babánál:
Akinek fekve szopik a babája, de nem akarja maga mellé venni, de aztán felébred, ha át akarja tenni... szóval azzal nem próbálkoztatok, hogy kézben állva szoptatni, ha tényleg csak cumizni akar a baba egy kicsit? Vagy én olyat is csináltam Bálinttal, hogy nem vettem fel, hanem behajoltam fölé a kiságyba, ő cumizott néhányat, majd visszaaludt. Így szoktattam át a saját ágyába néhány hónaposan Kép
Legjobb barátnőm példáját még elmesélem az éppen kétségbeesni kezdőknek: kb. egy évig nem aludt éjjel a babájuk, aki második gyerek, tehát volt tapasztalat. Egyszerűen nem aludt se velük, se külön se sehogyan. Éjjelente felváltva vitték autózni a babát, mert úgy aludt, és közben a másikuk és a testvér otthon aludt. Szegényeket nagyon sajnáltam, mert ráadásul gyerekorvos-orvos házaspár, mégsem tudtak mit kezdeni. Van alváskutató is a családban, mégsem tudtak semmit tenni. Amúgy minden rendben van a babával, aki most két éves, még mindig nehezen alszik el este, de legalább már egyhuzamban alszik néhány órát. Fogalmam sincs, hogyan bírták. Mindenesetre a Tesco belőlük élt éjjelente, azt nem tudom, hogy a gyivit nem akarták-e rájuk zúditani, hogy éjjel járnak egy csecsemővel bevásárolni Kép De ez önvédelem volt, ott legalább a szülők is ébren tudtak maradni és haszna is volt az éjszakázásnak Kép

Hajni: de jó, akkor már téged is lehet harapni Kép Ne félj, Bernát nem is harap Kép
dorka

Vezso,
Nem válaszoltam eddig, nehogy beleolvasson a férjem is, de most már úton van.Kép Szóval az íróasztalára kap egy lámpát, egy tolltartót meg egy iratrendezőt.
De a vacsit nagyon elrontottam, rosszul emlékeztem a receptre, és két óra kell a húsnak, nem egy.Kép És későn tettem oda sülni. Nem tudom, mi lesz, majd legfeljebb salit meg desszertet eszünk most, és húst később.
Na megyek legalább letusolok, mire Gabi hazaér. Ákos is extra nyügi volt ma a foga miatt, kapott Panadolt, most nyugi van.

KépKép
connie

Nagyon gyorsan had osszam meg ezt a képet veletek: Lehetne a címe :: BOLDOGSÁG. Ma lett kész , analóg kép de befényképeztem hogy lássátok tis is. Vasárnap készült. Mikor megláttam elsírtam magam. Tudjátok ezek adnak erőt nekem, pl a mai nap. Mindenkinak köszönöm, hálásan a jó szavakat. Olyan jó hogy vagytok. Jövök még de most elrohanunk apával Árkádba.

Kép

Kép
juszti75

Húú, kicsit elszégyeltem magam, és meg sem merem írni, milyen gyarkan porszívózok és mosok fel. Utálok takarítani. Egyébként a porszívó hangjára a Ti csemetéitek nem kezdenek el egetrengetően sírni? Nálunk ez is akadályozza a gyakori takarítást.

Boldogság: én nagyon nehezen szántam rá magam, hogy legyen gyerekünk, mert mindig féltem, hogy nem fogom bírni a bezártaságot, az itthonlevést, hogy meg fogok zakanni. Aztán 30 évesen rájöttem, hogy nincs mire várni, így is egy év volt, mire Dóri összejött. A szülés előtt sokat beszélgettünk a férjemmel, milyen lesz, ha már itt lesz köztünk, de igazából nem tudtuk elképzelni. Aztán megszületett a gyermek és az első sokk után minden olyan természetes volt, az hogy velünk van. Úgy érzem, hogy kiegyensúlyozott vagyok és szeretek itthon lenni a lányommal. Egyáltalán nem hiányzik a munkába járás. Van, hogy rámtör, mennyire szeretem ezt a kis emberkét, aki adatott nekünk, és ez annyira jó érzés. Ezért érdemes anyának lenni, tényleg semmihez nem hasonlítható érzés, amikor rádmosolyog a gyereked, vagy megnyugszik, ha felveszed. Talán ezek a boldogság percei. Persze nekem is vannak rossz pillanatai, amikor leteszem, este, hogy végre én is egyek, és hát nyilván akkor pattan ki a szeme. Nem mondom, hogy nem vagyok csalódott és frusztrált ilyenkor, de ez is hozzátartozik, mint a fény és a sötétség. De nem akarok nagyon csöpögős és közhelyes irányba elmenni, ezek jutottak erről a témáról eszembe.

Megtaláltam a mi lavorós képeinket, majd felrakom őket, de megyek tisztába tenni kakis lányomat, mindezt némi közelharc árán.
pviki

Sziasztok!
Én csak olvasni szoktalak bennetek, nem bírom követni a tempót. Kép
Most is csak azért "merészkedek" írni mert lenne egy kérdésem. Pici babám 7 és fél hónapos, és kaptunk kölcsönbe egy bébikompot. A kérdésem az lenne hogy szerintetek bele merjem-e tenni.
Mert ugye lehet hallani ezt is- azt is róla. Stabilan (majdnem) ül, és a lába is leér, menni nem ment vele( mikor egyszer beraktuk) mert v.mi peg perego csoda, amire rászereltek mindenféle játékot, így Szonja baba inkább azokkal játszik, minthogy rohanjon a kompjával. Kép
Szóval, szerintetek jó dolog a bébikomp?!?
Amúgy gyönyörűek a babáitok sok- sok képet róluk.
Cerzsebet
cerzsebet

Sziasztok!

Még megvagyunk, nagyon szépen köszönjük jó kívánságokat! Jól esik, hogy gondoltatok ránk :-)
Kedvem nagyon sz@r, majd holnap elmesélem, elég zaklatott vagyok. :-(

Betegeknek jobbulást!
Boldog szülinapon Andornak!!!

Üdv Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Sziasztok!

köszike a hozzászólásokat Kép
Kicsit azért megnyugodtam, hogy nem rontottam el semmit, csak Roli baba több figyelmet igényel az elején. de akkor remélem majd idővel kicsit javul a helyzet.

Az alvás nálunk is úgy megy, hogy cicin alszik el mellettem, átteszem a kiságyába, aztán éjszaka ha ébred oda veszem magam mellé, szopizik, vissza alszik, majd hajnalban megint eszik, de én se kelek már igazán fel rá.

jelenésem van vacsihoz..

Zsuzsi
zsisske

Anya, most engem is kiteregetsz?
Kép
Íme, a mosott ruha.
Kép
Most jöttem az őserdőből. Én is tányérszájú lettem.
Kép
A sok munka után édes a pihenés.
Kép
pviki

Cerzsebet,
már beszélgettünk a bébikompról korábban is, és az volt az általános vélemény, hogy nem jó, mert egészségtelen és balesetveszélyes.
Itt van egy cikk róla: http://www.holgyvilag.hu/index.php?apps=cikk&cikk=10591.
Egyébként albérlőnk bébiszitter és náluk van bébikomp, és egész nap a kiscsaj után rohangál, mert mindennek nekimegy, és mindent felborít.

KépKép
connie

Sziasztok!
Eszembe jutott még v.mi, bár azt hiszem kihalt tőlem a topic. Kép Kép
Szóval a múlt héten azt mondta a védőnőnk hogy adhatok Szonjának joghurtot. Azt tudom hogy tejet nem lehet adni neki, de azt elhittem a védőnőnek hogy a joghurt az mehet. Szerintetek jól tettem hogy elhittem? Ehet joghurtot? márc 10-én született, és tápszeres bébi.
Amúgy nem szoktam ugye írni, de mikor olvaslak bennetek, mindig olyan érzésem van mintha ismernélek benneteket. ezért gondoltam hogy megkérdezlek ezekről a dolgokról Titeket.
köszi a válaszokat.
Cerzsebet
cerzsebet

Cerzsebet!

Szia!
Nekem azt mondta a védőnő, hogy sokan nem ajánlják; mert a medencéje a kompban nincs terhelve(vagy mi a szösz).
De szerintem erről mindenkinek más a véleménye.
Én azt olvastam valahol, hogy ha van bébikomp azt a gyerek NE arra használja, hogy közlekedjen vele, hanem csak játékre, és kevés időt töltsön benne.
Én mondjuk nem akarok kompot venni; mert szerintem veszélyes; de ez csak az én véleményem!

Ildi

delfinke

Connie!

Gratula az első fogacskakoccanáshoz!
Kép

Juszti!
Fantasztikus ez a kép, gyönyörűek vagytok!
Kép

Ildi

delfinke

Connie, Delfinke!
Köszi a válaszokat. Én is így gondoltam. A barátnőméknek volt kompjuk megkértem had próbáljuk ki. Elmentünk kipróbálni, aztán odaadták kölcsön. Én sem akartam venni. Az ő lányuk sem használta csak kb. 1 hónapig akkor is játszott benne. A keresztfiúk viszont imádta, ment vele mit a villám. Kép Úgyhogy pássz. De azt hiszem Rátok hallgatok és ugrik a komp. Kép
Köszi
Cerzsebet
cerzsebet

Visszaszámlálás a taliig: még 62 óra KépKépKép
vezso

Timurr: Köszi a figurákat. Te is lesd a postaládát KépKép

Kép
juszti75

Holnap jövök hosszabban most megyünk fürcsi és próbálunk aludni!!!

Jó éjt nektek isKép
Juszti Kép

Kép
juszti75

Erzsébet,
komp téma: nekem nem volt, mert olyan helyen laktak a szüleink, öcsémnek meg igen, és napra pontosan a 11.hónap betöltésekor kezdtünk el járni.Kép Ákosom is "ült" már ilyenben, élvezte is, de nekünk nincs. Sajnálom rá a pénzt.Kép
Adtam a fiamnak már 1 kanál joghurtot, és nagyon élvezte. Úgy tudom arra kell vigyázni, hogy olyan fajtát vegyél amiben nincs hozzáadott tejpor. pl. Milli ilyen.Kép Akkora élvezettel etteKép

Juszti,
tündériek vagytok.Kép

Connie,
remélem az estétek jól sikerülKép

Sírás,
én már írtam, hogy sírtam és azt mondtam a fiamnak " szívemről szakadt magzatom".Kép Na már megint pityergek, hogy anya lettem.Kép Úgy szeretem kisKőcöst!KépKépKép Talán azért volt oldott ez a pillanat, mert altatásból ébredtem és nagyon őszintén mindent megmondtam és kiéltem amit éreztem.Kép

Kép

Kép
vizimano

Timurr,
Én se sírtam, olyan természetes volt, hogy ott van. Meg valahogy nem is volt olyan a hangulat, engem férceltek hamarosan, Ákost elvitték fürcsizni. De azóta már pityeregtem jónéhányat afelletti örömömben, hogy van az Ákos. Különben ki sikítozna dobhártyaszaggatóan a szőnyegén.Kép

Megyünk fürdetni, aztán lefekszem én is babóval, mert hosszú volt ez a mai nap. Este ahogy vesszük - de végül is jól sikerült, csak kicsit zaklatottra, Ákos elég nyűgös volt, miután egész nap alig aludt.

No jó éjt mindenkinek.

KépKép
connie

Valami lehetett a levegoben, mert ma ismeretsegi koromben egy baba sem aludt.

jo ejt.

BJ
babjag

Babjag
Akkor térdeljünk mondjuk Észak felé és kántáljuk,hogy ma éjjel minden baba nagyot aludjonKép

Connie,Dorka és akik nem sírtak így utólag elgondolkodtam rajta,hogy talán nem voltam abban a pillanatban boldog?De ez hülyeség ,azóta betpótoltam a sírást,könnyezést lányom gyönyörűsége,okossága,ügyessége,léte miatt,úgy lehet ahogy Connie mondja nem volt az a pillanat,engem is férceltek amíg ott volt a baba,meg lestem meg van-e mindeneKép.

Ákosnak nagy gratula pici fogacskához!Kép

Dorka
nálunk azért van fekve szopi,mert máshogy nem tud,ill. ha nagyon muszály az autóba nagy keservesen megy,de csak annyi nehogy éhen haljon csöppöm.

Vizimanó
olyan szépeket tudsz írni.Ákosunk hogy van?

Juszti
nagyon szívesen.Jó éjt, kevés kelést.
Kép
Viki
Nagyon szép a kiságyatok és persze a kislányotok.KépMilyen költői vagyokKép

Dóri
Mesélj!

Cerzsebet
Nekünk van kompunk még pedig azért mert örököltünk egyet,én azt hiszem a konyhába belefogom rakni napi fél órára aztán meglátjuk,legalább majd eltudja vele ütni a kutyákatKép.

Jó éjt mindenkinek4
Kép
Így szeretném látni a lányom 10-től reggel 10-ig,najó 8-ig.

Timurr
Vendég

Vezso!
Te kérdezted a fekete-erdő muffint? Itt a recept. Majd felteszem a receptes oldalra is, de most már álmos vagyok, csak begépeltem ide:Fekete-erdő muffin

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
20 dkg cseresznye v. meggy befőtt
26 dkg finomliszt
2 és fél teásk. sütőpor
fél teásk. szódabikarbóna
3 evő kakaópor
4 evő tortadara
2 tojás
12 dkg barna v. fehér cukor
0.8 dl étolaj v. 12.5 dkg puha vaj
2.2 dl író vagy aludttej (szerintem ezt lehet helyettesíteni joghurttal)

A díszítéshez:
6 evő cseresznyepálinka (esetleg cseresznye vagy meggylé)
2 dl tejszín
cukor ízlés szerint
csokoládés tortadara

Elkészítési idő: 25 perc + 25 perc sütési idő

1. A sütőt 180 fokosra előmelegítjük. Kizsírozzuk a sütőformát vagy belehelyezzük a papírokat
2. A cseresznyét lecsepegtetjük, 12 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit apró darabokra vágjuk.
3. Elkeverjük a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóval és a csokoládédarabokkal.
4. Egy másik edényben felverjük a tojásokat, és jól kikeverjük a cukorral, olajjal vagy vajjal, az íróval vagy aludttejjel.
5. Hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, és jól összedolgozzuk, míg egynemű anyagot nem kapunk. Ezután finoman beleforgatjuk a darabokra vágott gyümölcsöt.
6. A tésztát a sütőformába öntjük, és 20-25 percig sütjük. A kész muffinokat 10 percig pihentetjük, majd kivesszük a formából, és hagyjuk hűlni. Végül mindegyiket átitatjuk 1-2 teáskanál cseresznyepálinkával.
7. A díszítéshez felverjük a tejszínt a cukorral. Tegyünk egy-egy evőkanál habot mindegyik kihűlt muffin tetejére. Helyezzünk a közepébe egy szem gyümölcsöt, szórjuk meg tortadarával.
dorka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?