Új privát üzeneted érkezett!

nanda

Maxi almát eszik

Kép
nanda

Kép
nanda

Sziasztok!

Orsi: nem gondolod, hogy fogak? Szerintem az lesz. Sajnalom Bencust. Talan nala is fogak? Kép

nanda: nagyon szepen fejlodik Maxi. Mar fel is allt! Hihetetlen. Kép Tunderiek a kepen, bar az alsot mar lattuk. Kép Mi nem ragaszkodunk a ketynelvuseghez, csak szeretnenk ha kepe lenne a kulonbozo nyelvekhez. Hallja oket. Itton nem beszelunk vele kulfoldi nyelven. KépDe mi akar 3 nyelvunek is nevelhetnenk Lilit. Kép En franciabol ferjem meg angolbol kituno. Kép Majd ha nagyobb lesz es erdekelni fogja, meg fogom neki tanitani a franciat. Erre a zenes angol nyelvu foglalkoztatasra inkabb a zene miatt viszem el. Lili eszmeletlenul zenebolond. Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Nanda!

Benne van a Hipp is, brr.. csak épp az infó kevés a cikkben. Pedig a hippes a legjobb, mindenki ezt ajánlotta, és kostolás utján meg is bizonyosodtam róla. :-)

Gyerkőcök édik, Maxi a hatalmas almával :-) fogadjunk, hogy csak szétcsócsálta :-)
Erről az angol játszóházról lehetne némi infót kapni?!

Az utat remekül viselte, minden aggodalom alaptalan volt. Sokat aludt, hülyéskedtünk a kocsiban, mondókáztunk, énekeltem neki (a végén már azt se tudtam mit), apa lenyomta az utat, hiába mondtam, cseréljünk, azt mondta, Levizni még fárasztóbb :-))
A hotelben alvásról csak annyit, volt egy pocsék éjszakánk, 3 óránként kétségbeesve sirt fel, de másnap már elaludni se volt hajlandó (addig sirt mig ki nem vettük)a hotel kiságyában (pedig helyes kis kék ágyikó volt, jó massziv matraccal, jobb mint egy utazóságy! Aztán persze apa és anya között már király volt, aludt is rendesen. Na most megmutattam neki Maxit az almával- nézd baba! Jól meg is nézte, de aztán a klaviaturára nyomult rögtön- épp hogy csak megúsztam..

Visszafele érdekesebb volt, mert nem délután indultunk, hanem délben, miután kidorbézoltunk magunkat a reggelizőben, egy 10 hónapos angol kisfiúval összebarátkozva. Nincsenek nyelvi akadályok, jó, mi???! :-)))

Szóval mentet közben etetés, bébiétel melegités, kanállal etetés- ez vicces volt, de ügyesek voltunk. Pelenkázó helyek mind szlovák és cseh területen teljesen jók, hát még az osztrák. Nem értem, mi miért vagyunk ennyire lemaradva??? Vagy csak én érzem ezt? Van jó tapasztalat is?

Ja, Maccs, mint az irásomból kiderült, kocsival voltunk, Prága túl közel van, hogy repcsivel menjünk. (5-6 h)

Kicsi fiam első szava: hagylá hagylá!! na jó, szónak még meredek lenne nevezni, de ez eddig a leghosszabb! Tudom, a babától még távol van :-)

megyek, mert pöntyögni kezdett.. és nagy szemekkel néz rám, hogy nem érted te mami!!! és vigyorog, ha végre ránézek! már nevet is :-) na jó, nem tudok ellenállni ennek a csábitásnak, megyek

Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

Maya farsangi jelmezben
Kép
nanda

Maya farsangi jelmezben
Kép
nanda

bocsi valami miatt 2-szer küldteKép
n.
nanda

SziasztokKép

Ma valami front lehet, mert kicsit nyűgi Mókuska. Aludni nem nagyon akart ma sem, ez van. Beletörődöm.Kép

Nanda
KösziKép
Képek nagyon édesek!Kép Pontosabban a képeken a gyerkőcök!Kép
Bébikaja: én csak azt szűrtem le a cikkből, hogy semmi konkrétumot nem tud írni.Kép És ezt elég felháborítónak tartom! Mert nagy címszövegnek beteszik, hogy rákkeltő, meg minden, aztán a végén a cikknek már nem is olyan biztos, hogy az, meg már egyáltalán nem is az a tömítés van. Hogy is van akkor ez? Csak sajnos sokan nem is olvassák el a cikket, hanem a vastagbetűs résztől már frászt kapnak!Kép

Rita
Én is gyanakszom a fogakra, meg a frontokra is. Jöhetne már a tavasz, de egyelőre nem úgy néz ki.Kép Ma is egész nap esett a hó, voltam is kint havatlapátolni.Kép Jól esett!Kép De azért már jó lenne a jó idő!!!

PusziKép

Orsi

avocado

SziasztokKép

Csak beugrottam elújságolni, hogy Gergő ma csak 15 perc alatt aludt el! Haladunk!Kép

Puszi mindenkinekKép

GYERTEK!!!

Orsi

avocado

ha front van, akkor az én fiamra pont forditva hat, úgy aludt napközben, mint akit kiütöttek, és hosszabban is az átlagosnál.. ki érti ezt?!

Maya farsangol :-) Édi rózsaszin csoda! De messze van ez a korszak még nekem! Néha belegondolok, milyen is lesz..
Bár én is farsangolhatnék.. beöltözhetnék pl. takaritónéninek :-)

Orsi!
Gratula! Ez már Haladás! Kis lépésekkel nagy célok felé!

még valami:
itthon csak a biopiacon találtam olyan pelyhet (por) ami nem tartalmaz tejet (módositottat se), viszont Prágában volt alkalmam átböngészni a Tesco bébicucc választékát, és rögtön találtam is olyat, amit itthon csak a biopiacon. Hát ez felháboritott! Az összes Milupás cuccban van tej, meg a többiben is. Majd megnézem a szlán mennyibe került kinnt, ha érdekel v.kit hozok legközelebb. (mert apa többször megy ki 1-1 napra, és csak összehozzunk egy hosszabb utat, hogy mi is mehessünk)
Még1: Most mondta nemrég barátosnőm, hogy receptre felirhat a gyermekorvos is, és lehet kapni gyogyszertárban is tej nélkülit. Recept nélkül drága(azt hiszem szentjánoskenyér- liszt van benne, meg rizs, vagy hasonló)

na jó éjt
Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

Mese,
milyen pehelyre gondolsz?Tápira,vagy valami papira?A tej nélküli szójatejet tartalmaz,ami sajnos allergén és 1 éves kor alatt nem javasolják.A Milupának van az Aptamil Ha(hipoallergén) tápija,sajnos Magyarországon csak a HA PREV-et lehet kapni,igen drágán,azt lehet adni újszülött kortól,viszont az 1-est,2-est-szintén HA-nem lehet itthon kapni.Csak a Milumil-t,és a Mildibé-t,de ezek nem hipoallergének.Én Ausztriában veszem ezeket,az Interspar-ban,nem gyógyszertárban,és mindenfélét lehet kapni,nagyon jó áron.És hipoallergén.Maxi esténként megiszik egy bödönnel,sajnos a szopi már nem elég neki,utána még egy kis cici,és alszik is.

Azért kíváncsi lennék mi az amiről írtál.

Jó éjt,Nanda
nanda

Sziasztok!

Ma úgy felrántottam magam, hogy 6000 volt a vérnyomásom. Kimásztuk ezen a szar csúszós úton apával meló után a Metroba, mert kinéztünk az akciós újságból kb. 100.000 Ft-nyi akciós cuccost, erre föl közölték velünk a bejáratnál, hogy a babával nem mehetünk be, mert csak szombat vasárnap lehet korhatár nélkül bevinni gyereket!
Több sem kellett nekem, felkaptam a vizet, hogy nem kötelező nekem ott vásásrolni, nem vagyok hajlandó külön-külön a műszaki és egyéb cikkek miatt felváltva vásárolni és a büfében dekkolni a manóval, hátat fordítottam és meg sem álltam a Média Marktig. Az egyik fő célunk egy új TV volt, mert a régi már haldoklik. A médiában bementem, elhaladtam a sor előtt megálltam egy TV előtt, megláttam az árát, megláttam a leírást, és csak ránéztem apára: Ez nem jó nekünk?? Apa negyed órát faggatta az eladót, minden klasszul hangzik, mi legyen?.. Mire én: "Akkor ebből kérünk egyet!"Kép Még az eladó is vigyorgott a bajsza alatt.. Kép Úgyhogy most van egy "okosabb" és olcsóbb Tv-nk, mint a Metrós akciós.. Kép
A többi "kacatot" meg majd valamelyik "bababarát" nagyáruházban megveszem! Kép
Azon gondolkodtam, hogy miért vannak vajon kitiltva a gyerekek a Metróból?? Bűnözők? vagy a bussiness manokat (amelyik b.man a Metróban vásárol az szerintem leginkább nem az.. Kép) zavarja ha véletlen ki kell kerülni a babás bevásárlókocsit? Ne adj isten az esetleges sírás bánja a kis fülecskéjüket?? Na jó, nem húzom magam tovább! Kép Még jól is jártam a végén.. Kép Kép Kép

Jelentem: manóka sokkal jobban van, mondhatnám kutya baja a fogzáson kívül.. ! Kép
Ez a négykézlábazás irtó veszélyes nálunk, nem tudom nálatok hogy volt, de állandóan kopog valamin a kis feje, mert kinéz valamit, elkezd hintázni és aztán előrevetődik, mint egy kis Tarzan lián után, csak néha szembejön a föld, vagy a fal, vagy a kiságy rácsa.. Kép Kép Kép
Attól félek ebből előb utóbb megint repülősuli lesz, mert valahonnan le fog vetődni, és nem fogom tudni megfogni, olyan hirtelen csinálja... Kép

Rita! Kép A francba lebuktam: én ilyen kis önző vagyok, én elvárom, hogy az én lányom engem szólítson először!Kép Kép Kép

Nanda! Kép Milyen gyönyörű kis tündérkéd van neked! Kép Maxi majd kicsattan az egészségtől, nagyon szép kis srác lesz, szerintem tanítsd meg hamar sepregetni, mert lesz mit eltakarítani az összetört szívek romjahalmazai után!! Kép
Tv-én szinte csak a híradót kapcsolom be, és este néha egy egy filmet megnézek. Egy kis tájékozottság nem ártana a napi dolgokról (na nem mintha érdekelne pl. a politika), csak a suliban pl. külön tétel volt a mostani szigorlaton a napi gazdaságpolitika, de ez a híradó sajnos nem igazán az, aminek lennie kéne, sokszor inkább a szenzációhajhászás és a pánikkeltés megy.. Kép Jól teszed, hogy nem hagyod a gyerkőcöket tv-zni.. Kép /és ügyes vagy, hogy meg is tudod valósítani! /

Orsi!! Kép Kép Kép Altatás: CSÚCS!! Kép Kép Kép Jippi-Jappi-Juhééé! Kép

Anikó! Kép Kitartás és jobb éjszakákat neked is és Bencusnak is!

Mese! Kép Igen, közel van, de repcsivel meg csak egy óra, és most már a fapadosokkal viszonylag olcsó is.. Kép Az ember sohasem tudhatja.. Kép
Tejpép.. Kép Hát én ebben elég tájékozatlan vagyok, nem nagyon eszünk ilyen, nekünk a dokinéni a Milupa vaniliás HA pépet írta fel, szerintem ez biztos nem lehet káros! Kép

Puszi és jó éjt Kép
Macs
maccs

Maccs!

Ne húzd fel magad a Metro-n. Nem utálják a gyerekeket, és semmi egyéb negatív megkülönböztetés. Ez alapvetően egy raktáráruház, ahol mozognak a targoncák is napközben, ami veszélyes. És csak olyan biztosítást kötnek velük, hogy nem lehetnek benn emiatt gyerekek. A hétvégeken, mikor bemehetnek a gyerekek, akkor a targoncák vannak kitiltva.

Üdv:

Zita
pzita

SziasztokKép

Ma keveset leszek, mert Karcsi szegény lebetegedett, így Gergő közelébe se mer menni. Így Gergőzök és ápolgatom szegénykémet. Remélem mi nem kapjuk el Tőle!

Éjszakánk nagyon jó volt, Mókuska megint úgy evett, mint régen, így kimaradt az a plusz szopcsi! Nagyon reménykedek, hogy visszaállunk!Kép

Zita
Jól vagytok? Írj egy pár sort magatokról!

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Mi történt megint?Kép
Hol vagytok csajok?

Én teljesen kivagyok a bébiételes dolog miatt.Most hívott egy barátnőm,hogy nézzem a tv2-n a Naplót,lesz benne info a rákkáltő bébiételekről.MegnéztemKépHihetetlen,hogy már a méregdrága tutibio babakajákban sem bízhat az ember.És még van pofájuk mentegetőzni,hogy 2004 nyara óta már nem abba csomagolnak.Köszi,és a azok a gyerekek akik még előtte ettek,mert én pl. a Mayának is azt vettem anno.Akkor most izgulhatok?!Nem normális ez a világ komolyan mondom.Nem tudok mindig frisset készíteni,és néha jól jön-pl.utazásnál,de bármikor is-,ha van kéznél 1-2 üveg.Maxi is nagyon szereti őket.És tényleg inkább azt adom neki,mint a kitudjahonnanhozott gyümölcsöt.Még szerencse,hogy nyáron legalább a saját termést lehet nekik adniKépKépVajon amit mi is összeeszünk,tartósítószerek,stabilizátorok...stb.mennyivel járul hozzá ahhoz,hogy meddig élünk?Kép Pedig imádom a libamájpástétomotKép
Persze,lehet,hogy megint csak pánikkeltés az egészKép

Remélem nem betegek vagytokKép

puszi,Nanda
nanda

Maccs,ezt neked küldömKép

Meg persze mindenkinekKép

KépKép
nanda

Hali!

Bébikaja :-( GÁÁZ! Én is szeretem, főleg a Hippeset, a kecskemétiben csalódtam.. gondoltam, támogassuk a magyar ipart- először apa kóstolta meg az őszibarackot, majd közölte hogy liszt ize van, fúj. Na tessék, a sárgarépa szine meg olyan fakó a hippes mellett, hogy gáz!

Maccs!
Egyetértek! Le a METROVAL! Hulljon a férgese! Mi úgy útáljuk, csak megemlitem a férjemek, és rögtön bedühödik, már többször megszivattak minket, ezért soha többet nem megyünk oda!!! (utoljára pocakos voltam, mikor beújitottunk egy légkondit, párom odament, kinézte, de közölték hogy csak kp, de kinnt van automata. Kiment kivette a nem kis pénzt, majd kiderült, hogy jé, hiányzik belőle v.mi alkatrész, elvitte a cica, nincs másik. Hű, de dühösen jött el, ezt előtte is megnézhették volna. Brr.. )
Ok, gyermekvédelem, nem fut el, ha dől egy daruról a cucc, de akkor nekem is felfelé kellene sasolni, nehogy már rám dobjanak v.mit?! Akkor miért is hivják áruháznak??? Amúgy meg oldják meg a saját problémájukat, zárás után targoncázzanak. Ja, az drágább, mi?! inkább a fejünk felett!
Akár tájékoztathatnák a vevőket, jó előre (persze ez nem lenne túl jó marketing), hogy nem mehet be, lehet hogy Maccsék 3 napja próbálkoztak eljutni oda, majd az ajtóban közlik, hogy húzzál innen???!!! Pfúúúj!
Na ezt jól kiirtam magamból :-)) Felháborit hogy néhány multi bármit megtehet! Ok, lenyugodtam :-)

Na pehely téma, akkor megpróbálom: itthon a Milupásokat tejbedarapépnek hivják (mindben van módositott tej), amit vettem itthon még az Holle (áll. lehet kapni bioboltokban, én a biopiacon vettem) ezt a magyar cetlije krémnek nevezi- szóval, tudjátok, pempő! Levinek nagyon izlik, gyümölccsel szoktam adni neki néha reggelire. Rizs pép, azt hallottam először ezt érdemes adni neki.
Nanda! nem tápi. hála az égnek még nincs szükségünk még! tápira, de köszi az ötletet, eszembe se jutott az interspar, nekem csak a H&M :-) ha Bécsben járunk.
Maccs, akkor ez a milupa vanilás HA most tápi, ugye? kezdek megkeveredni.. amúgy tényleg 1 óra, apa sokszor megy repcsivel, de igy nekünk nem került semmibe, kényelmesebb is ám. Mert ugye el is kell indulni, 1 órával hamarabb kinnt lenni min., 1h út, majd megint taxival v.mennyi. Legalább 3,5 h kb. Ja és a fapados nem bizti hogy "babás" időpontban indul és érkezik. Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom az autót ilyen távra :-)

na jó éjt, nálunk is lebetegedett apa mára, borzasztó
Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

Ja, Nanda!

Maxinak olyan kis pirospozsgás arca van, látszik hogy majd kicsattan az egészségtől!!! Meg a jó levegőtől!
Habtapi- fogadjunk hogy nem itthon vetted!

na tényleg jó éjt
Mese

Maccs, hol vagy?? nincs elég késő már hogy irjál??!

babafalva.hu vonalzó
meske

Sziasztok! Kép

Mese! Kössz a hiányolást Kép Most már elég későn van! Kép
Metrohoz csak annyit, és abbahagyom a pocskondiázást(Kép):
a.) igen, egyrészt én is a előre tájékoztatást hiányoltam, b.) ha ezt ilyen értelmesen elmondják, mint ahogy Zita leírta, valószínűleg fele annyira hevesen sem reagálok, c.) én az "ügyfél a király" hozzáállásommal tudok csak gondolkodni, és ez alapján vagy saját felelősségre bengedném a szűlőket a gyerekkel /írjanak alá egy formanyomtataványt, hogy esetleges baleset esetén nem követelnek kártérítést a cégtől/, vagy legalább annyit megtennék, hogy kultúrált várakozási lehetőséget, ne adj isten gyermekmegőrzőt biztosítanék a családosok számára /IKEA ki sem tiltja a gyerekeket, mégis frankón megoldják../. Persze, hogy ne legyek antireklám, én más nagyáruházakkal is sz.vtam már meg nagyon, pl. a Tesco is feketelistás /ill. nagyon megválogatom mikor térek be oda, és olyankor árgus szemmel figyelem a kasszánál az árakat, húsárú SOHA többé nem veszek ott/ és pl. az Eletroworld is abszolút beetetős-átvágós reklámújságokat gyárt. Csak a "Dies irae" szellemében! Kép
Vaniliás pép: ez nem tápszer, hanem "pempő", ahogy te fogalmaztál.. Kép Felmásztam a Milupa honlapjára (www.milupa.hu), de érdekes ott sem találtam meg a trutyit a termékek között, így lefényképeztem Kép
Kép
Most hogy így érdeklődsz, elolvastam, azt írják a hátoldalon, hogy van benne tejfehérje, de állítólag hypoallergén és hidrolizált. (hogy ez mit jelent, gőzöm sincs Kép) Viszont az is szerepel benne, hogy " Az allergiára veszélyeztetett csecsemők hozzátáplálásának változatosabbá tétele érdekében azokat a Milupa készítményeket alkalmazza, amelyek nem tartalmaznak tejfehérjét: Miluvit gyermekgríz mézzel, Bio 7-gabonás pehely." /Ezek viszont fent vannak a honlapon. Kép/
Azt el is felejtettem írni, hogy még egy 1 pép van amit kiváltottunk receptre, és valószínűleg ilyet keresel Te, de én ezt még fel sem bontottam, a polcon állt eddig! Kép Nestlé Sinlac pép. Ez tej és szójamentes. Kép Erről is egy kép Kép
Kép

Orsi! Kép Szegény Karcsi! Kép Jobbulást neki, ezek szerint a védőoltással már elkésett Kép Remélem Ti nem kapjátok el, sok energiát a beteg apushoz, és a kis vasgyúróhoz! Kép

Nanda! Méghogy Te nem hallgatod a híreket, meg fújj tv ?! KépKépKép
Én ezt a cikket német honlapon már 3 vagy 4 hete olvastam. A média /magyar/ szokás szerint erősen torzítja az egészet, hiszen ott szúrópróba-szerű árumintáról volt szó, ami alapján tartalmazHAT magasabb szintet, de nem biztos, hogy mind tartamaz, és a "HAT" része miatt a Hipp bácsiék azonnal léptek és megváltoztatták a technológiát, hogy ne is tartalmazhasson egyetlen egy kupak se káros anyagot. /bár ez visszamenőleg valóban nem ment fel semmi alól.../ Eleve nem értem miért tartott ennyi ideig a magyar sajtónak hogy megtalálja ezt a hírt magának. Szerintem, de hangsúlyozom, hogy ez a személyes magánvéleményem, minden tudományos alap nélkül, ez túl van lihegve, és megint egy jó búlvár hír, ami pánikot kelt, amin lehet csámcsogni. Azt találom a legfelháborítóbbnak, hogy ilyenkor elővesznek szerencsétlen anyukát és babát, és lám hirtelen meg van minden átok és baj forrása, igen, ezért volt az évekig tartó szenvedés... Hát nem tudom.. Kép Biztos van sok gyerek /főleg a "vidéken" egyáltalán nem jellemző, hogy üvegespempőkkel tömik a manókat/ mami főzte házkoszton élt és mégis sajnos a kórházban kötött ki. Szerintem a városi forgalom bűzében kimenni a gyerkkel sokkal károsabb, mint ami egy egy ilyen kupakban (határérték alatt, vagy felett) van. Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült, nem tudom sikerült-e megnyugtatni, mert valójában ez volt a szándékom (Kép), hogy szerintem nem kell aggódnod Mayácska miatt Kép Kép Kép Kép Ha már semmi olyan nem ennék, amit a valaha valamiért károsnak nyilvánítottak, akkor rég száraz kövön élnék!Kép Különben is, az élet így is úgyis is jó rövid, legalább amíg élünk, jól éljünk! Kép Kép Éljen a libamájpástétom /+társai/! Kép
Maxi ééééédes pofa, zabálni való a kis kópé Kép Kerüljön csak egyszer a kezem közé, jól megdögönyözöm, /ha megengeded/! Kép Kép Kép

Rita! Hát Ti merre bújkáltok a hétvégén??

Zita! Kép Köszönöm az infót ! Kép Te lebuktál, mert már másodszor is azonnal reagálsz a hsz-ra, vizsont magadról, magatokról nem írsz! Kép Tessék "társalogni" velünk! Kép

Holnap megyünk Menjugate oltásra, kiváncsi vagyok mennyire viseli meg Lilit az oltás...

Betegeknek jobbulást, rosszalvóknak szép álmokat, jó éjszakát kívánok! Kép
Kép
Jóéjt, puszi
Macs
maccs

bocs a sok és nagy képért..
maccs

SziasztokKép

Nem nagyon tudok jönni, mert Karcsi nagyon beteg és állandóan van valami dolgom, Gergőzök és próbálom magam itthon is utólérni. Fáradt is vagyok nagyon, mert így az éjszakák csak rám maradnak. Jöhetne már a tavasz!!!

Nanda
Szuper édes Maxi a képeken!Kép

Mese, Macs
Puszi Nektek!

Bocs, de most csak ennyire futotta!

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Legalabb szep idonk van. Kép Nemsokara megyunk setalni. Elmegyek a dokihoz, mert irattam fel Milupa HA tejpepet. Mi is probaljuk ezt, estenkent a szopi elott kap a Lili. Meg nem nagyon vallt be, de majd meglatjuk.
Lili meg mindig nathas. Szivjuk az orrat rendesen. Kedelyallapotara nincsen kihatassal szerencsere. Kép

Nanda: Tunderiek a kepek. Maxinak a szine meg a tengerpartrol szarmazik? Vagy ilyen szep arcszine van mindig? KépMya ruhaja gyonyoru. Nyert valamit? Es te csinaltad? Nagyon ugyes vagy!!

Zita: Sajnalom, hogy csak ilyen keveset irtal. Kép Nagyon sokan eltuntetek es nem tudunk rolatok semmit (Anita, Suncsi, Linda, Szoszi, Pano, te stb). Elmentetek egy masik forumra? Vagy tenyleg ilyen keves idotok van? Kép
Nagyon hianyoztok. Kép

Orsi: Karcsinak jobbulast. Kép En is mindig figyelem a ferjemet. Kép nehogy valamit hazahozzon. Nem lehet most konnyu neked. Kép

Na megyunk setalni.
Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

<font color="0000ff">Sziasztok!

Elnézést kérek, hogy ritkán szállok be a társalgásba, de olvasni még csak-csak van időm, de írni ritkán. A hirtelen reakcióim akkor jönnek, mikor valamilyen felvetett kérdésre ismerem a választ, és csak le kell írni. Egyébként lassan fogalmazok, ennél még lassabban gépelek, és így általában az agymenéseim nem kerülnek ide hozzátok, mert a kivitelezés igen sokáig tart.

Bocsánatkérésképpen egy kép az Ádám-Csilla-Réka trióról:
Kép

Maccs! A Menjugate oltást mi már a 2, 3, és 4 hónapos kötelezőekkel megkaptuk minden gyereknél. Nem okozott egyiküknél sem semmilyen extra oltási reakciót.
HA: </font><font color="808080"><font size="-2">Hidrolizátumok (hipoallergén tápszerek - H.A.)
Tehéntejből készül, de a gyártás során a tej fehérjéit részben lebontják.
A hipoallergén azt jelenti, hogy az allergiás reakcó kockázata csekély, de nem nulla.
Nagyrészt semlegesíthető a tehéntej immunérzékenységet előidéző képessége, azonban az allergénmentesítés nem tökéletes, mivel a tejfehérjék egy része ép marad. Ha valamelyik szülő allergiás (bármire), akkor emiatt a csecsemő is fehérjékkel szembeni allergiára veszélyeztetett. Ilyenkor biztonsági okokból jobb, ha hipoallergén tápszert kap a kisbaba legalább 2 éves koráig (feltéve, hogy szoptatás hiányában kiegészítő táplálékra van szükség). Ha a csecsemő bizonyítottan tejfehérje-allergiás, a hipoallergén tápszer nem alkalmazható. Nem alkalmas a tehéntej-allergia kezelésére, csak a megelőzésére.</font></font>
<font color="0000ff">Ezt a tápszerekről írták, de a HA tejpép lényege ugyanez. Ha tuti biztonságosat akarsz, akkor natur gabonapelyhet felfőzöl vízben, kevered anyatejjel, és/vagy gyümölccsel.
Metro: Lehet szeretni, vagy nem szeretni. Mióta megnyitottak nem lehet bevinni a gyerekeket (11 éve). És rajta van minden akciós újságon, meg a honlapon is. Ők eredendően a nem családi bevásárlásokra készültek, ezért nincs gyerekmegőrző, meg ilyesmi. Nekem is egyszerűbb lenne az életem, ha nem így lenne.

Most ennyire futotta.

Üdv:

Zita</font>
pzita

SziasztokKép

Rita
Mi is sétáltunk, de eléggé fúj a szél.Kép Mikor lesz már tavasz?????Kép
Karcsi szerencsére nem rosszabbodott, vagy a homeós bogyónak köszönhetően, vagy annak, hogy nem is annyira kkomoly influenza, inkább egy erős megfázás. Tüsszög, piros az orra, de láza nem volt szerencsére. Sajna ilyenkor el van különítva szegény és ha kijön a szobából, akkor maszkban van. Egyelőre bevált, mert mi jól vagyunk.Kép
Tejpép: miért akarsz adni Lilinek? Már nem elég a szopcsi estére?

Zita
De jó, hogy jöttél kicsit hosszabban is!Kép
Kép nagyon édes!Kép
Tyúkanyó nagyon hiányzik ám!!!Kép

Ahogy Rita írta, tényleg nagyon rossz, hogy ilyen sokan nem tudtok jönni! Én szeretném ezt hinni, hogy nem tudtok és nem azt, hogy nem akartok, mert akkor nagyon szomorú lennék!
Anitaborit ma délelőtt próbáltam hívni, de nem vették fel, így lehet, hogy Ő azért nem tud jönni, mert elutaztak.
De a többiek? Süncsi is olyan régen volt.Kép Panó, Linó? Jaj, erről jut eszembe!!! Nagyon el vagyok maradva a köszöntésekkel! Így csak egyben, ha nem haragszotok meg:

Nalika, Jerry, Panó, Anikó, Timi, Chello, Annikó
Mindannyiótok babáinak nagyon boldog hófordulót kívánok! Remélem mindenki egészséges és boldog baba!Kép

Kép

Most mennem kell.

Puszi mindenkinek és GYERTEK!!!!!

Orsi

avocado

Sziasztok!

Most tettem le a Lilit, meg enekel, de mindjart alszik. Igy van idom. Kép

Orsi:Szoval, nem hiszem, hogy keves a tejem, vagy ha megis Lili azzal is megelegszik, mert magatol elengedi a cicit az esti szopi utan, de valahogy megis ugy erzem, hogy Lilinek mar nem eleg a kaloriatartalma. 8 es fel honapos, es ugy gondoltam, hogy most mar adhatok neki tejpepet is lefekves elott, hiszen az a babak egyik kedvenc etele. Kép Enyem is. Kép Amugy ugyanugy alszik csak szopi es tejpep-szopi utan is. 9 honapos kora utan szeretnem elkezdeni leszoktatni a delutani szopirol is.
Orulok, hogy jobban van Karcsi. Szegeny maszkban. Kép Mit szol Gergo mikor meglatja? Kép

Zita: nagyon orultem, hogy ujbol jottel. Kép Nagyon sokat nottek a gyerekek. Bar a kep egy kisse homalyos, de azert felismerhetoek. Reka hihetetlen nagyot nott. Kép Koszonjuk az infot. Kép

Na Lili elaludt. Megyek mosogatni es tanulni.

Ja! Tenyleg. Lili mar kapaszkodva felterdel es felall. Kép
Es hetvegen 4 napra jonnek az anyosomek!! Kép Ugy orulok. Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Nekünk nem volt most hófordulónk :-(

elmaradt a harmincadika.. most akkor 1 hónapig még 7 hónapos marad? :-)

Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

Sziasztok,

Mese,
de itthon vettem a habtapit,a Tescoban.9db-os,és nincs kivehető része,nagyon szeretjükKép
Mi ez a Tescos kassza figyelés?Átvertek talán?Nekem is van Tescos sztorim,még pocakos korombólKép
Holle:
pont ma láttam egy bioboltban a Rózsadomb Centerben.

Maccs,
DögönyKép persze,hogy megengedem,mindenki azt csinálja veleKép
TvKépháááát igen,nem a tv-t utálom,hanem ezeket a ker.csatornákat ahol,mást sem hallassz,csak pánikot,betegséget,katasztrófát,balesetet.KépPl.tegnap a Viasat3-on Angalbőrben,és Linda volt-nem tudom ki emlékszik még ezekre a régi magyar sorozatokra-ezeket nagyon szívesen megnézem,mert szerettem őket régen is.Kép

Rita,
Küldtem mailt.
Mit tanulsz?Nem alszol el közben?Én sajnos mindig beleesem ebbe a hibábaKép
Maya ruháját csak féligmeddig én csináltam,volt ami már megvolt hozzá.Pl.cipő,tündérszárnyKép

Orsi,
Jobbulást Karcsinak,vigyázzatok magatokra!Voltatok sétálni ebben a hidegben?
Puszi
Nanda
nanda

Szia Nanda,

Talan elkerulte figyelmedet, de tobbszor megirtam mit tanulok. Kép A lakberendezes vizsgara keszulok. Kép
En nem alszom el kozben. Talan ez azert is van, mert erdekel amit csinalok illetve nem vagyok faradt. Jol alszom. Kép

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Nanda
Voltunk, de nagyon fújt a szél.Kép Szerencsére Gergőt nem érte a babakocsiban, de engem néha zavart.
Tv: Lindát én is szerettem. A maga kis bénaságával együtt.Kép

Rita
Annyira érdekes lehet ez a lakberendezés dolog! Bevallom őszintén, hogy én már egyáltalán nem vágyom tanulásra! Annak idején már alig vártam az államvizsgát, meg az utolsó szigorlatokat! A fuvolavizsgával mondjuk semmi bajom nem volt.Kép De lehet, hogy nálam is csak elhatározás kérdése lenne.Kép Egyelőre örülök, ha tudok aludni fél órát Gergő mellett. délután is kiájultam szopcsi közben, de nem aludt csak fél órát.Kép Hát mit mondjak, alig bírtam magamhoztérni!Kép
Ráadásul ma állandóan kézben akar lenni. Elvan 5-10 percig a szőnyegén, de aztán sír.Kép Én meg már nem bírom, totál le vagyok fáradva.Kép

Karcsi nevében köszönönm, reméljük most már hamar meggyógyul! Nem is vagyok önző!Kép

Most mennem kell.

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Maccs!
Metro témával egyetértek, de nekem nincs és nem is lesz ilyen problémám, mert nagy ivben kerülöm a Metrot. (föld alatt és föld felett)
Igen a pempőd az amit be akarok szerezni, barátnőm használja a 10 hónapos babája kajcijához adalékként. (pl. krumpli, sütőtök, pempővel megbolonditva- a gyermek imádja!)
A Milupa vaniliással még nem találkoztam, de akkor majd keresem, a Holle bevált, reggelire, gyümivel- most épp szőlővel kapta. A szőlő bejött, lehet hogy pasiból van és tudja hogy a szőlőből lesz a bor?! :-)

Nanda!
A Tescos balhéról Maccs tudna mesélni, nem én irtam :-) de kiváncsi vagyok, te mit éltél ott túl? Csak hogy ne saját bőrén tapasztalja az ember. Habtapi- Tesco- én még nem láttam, viszont Prágában beszereztem egy Föld térkép habtapit- megláttam, és nem tudtam otthagyni! (térkép, földgömb imádó- gyűjtő vagyok) na persze Levinek nem adom oda- Enyimééé!!! (amig magától fel nem fedezi)

Menjugate oltásról lehetne bővebbet? fogalmam sincs mi az :-(

Orsi!
Holnap én is veszek egy maszkot a férjemre, még nem kaptuk el tőle, de aggódom.. Nátha, nem influenza, ez legalább jó hir. Amúgy kipihenve bizti másképp látnád a dolgokat, de lehet, hogy én se tudok megbirkózni vele szeptembertől. (max. hosszabb ideig fogom csinálni)Már a suliról beszélek!

Rita
8 és fél hónaposan feláll? Gratula! Nem semmi, a lányokra azt mondják hamarabb kezdik, sajna mi még messze vagyunk, bár csak 7 hónapos, de kúszni se akar..

Zita
köszi az infót a HA- ról. :-) milyen gabonapehelyre gondolsz? zabpehely, meg ilyenek?!

na sziasztok, jó éjt
Mese

tényleg sokan eltűntek.. vajon hova tűntek?

babafalva.hu vonalzó
meske

Sziasztok!

Lilinek tegnap este nagyon nem jott be a Milupa HA Vanillias tejpep. Ugyhogy ma kiprobaljuk a Sinlac-ot. En is kostoltam es a ferjem is es szornyu ize volt. Kép Izzetlen es mintha egy picit kesernyes is, de azt valoszinu a vanillia okozza. Ha ma nem megy a Sinlac, akkor hagyom a fenebe. KépVagy banannal fogom keverni.

Mese: koszi a gratulaciot, de ez a felallas meg nem allando. Es a forumon sok gyerek sokkal korabban mar felallt mint Lili. Pl. Nanda Maxija, Szilvi Kataja (o 6 honaposan) es talan meg vannak masok is. Kép
Lili keson ero tipus, es ti is majd egyik hetrol a masikra nagyot fogtok fejlodni.

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Orsi!

Jobb ejszakatok volt? Nyugos napjai mindenkinek vannak. Lilinek is. Olyankor es se tudok tanulni vagy akarmi massal foglalkozni Lili mellett csak amikor alszik.
Lakberenedezes tenyleg nagyon erdekes es en nagyon szeretem. Kép

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

SziasztokKép

Totál kóma vagyok, enyhén szédülök is, úgyhogy kezdek kicsit kétségbeesni!Kép Lehet, hogy nem fogom bírni a terhelést addig, amíg Gergő végre alszik? Ugyanis az után a 2 jó éjszaka után ismét visszaromlottunk, tegnap éjjel 3-tól óránként ébredt és én már teljesen kivagyok! Ja, és ezt még tetézte azzal, hogy 3/4 6-kor felkelt. Sajna valószínűleg a pisi volt a ludas, megint kifolyt, így átöltözés után nem tudtam mit csinálni, betettem a kiságyba én meg visszadőltem az ágyba, mint egy darab fa. De persze a nyekergéstől nem tudtam elaludni. Szerencsére Karcsi mára egész jól lett, így valamikor fél 7 felé felkelt Gergővel és akkor én még aludtam másfél órát, de sírva ébredtem egy rossz álomból és úgy, mint akin átment az úthenger.Kép Aztán a 9-es szopcsiba is bealudtunk Gergővel és mikor kezdett ébredezni Karcsi kivitte, így ismét aludtam 1 órát. De nem nagyon érzem, hogy jobb lenne.Kép Most Anyukám vitte el Gergőt sétálni, de csak fél óra nyugi ez, mert aztán Neki mennie kell tanítani, szóval utánnuk kell mennem. És a tavasz még sehol!Kép Igaz süt a nap, de most már ez sem tud felvidítani.Kép

Anikó
Fogalmam sincs, hogy bírod ezt már hónapok óta, nekem ez a 1,5 hónap és ez az utolsó pár éjszaka kezdi betenni a kaput! Nem tudom meddig bírom, ha még sokáig így megy! Igaz, most Karcsi ismét beáll mellém, talán úgy megint könnyebb lesz egy kicsit!

Rita
Tejpép: kíváncsi vagyok a másikra! Én nagyon szeretem a tejbegrízt, meg a tejberizst is, de valahogy mégsem nagyon adnék Gergőnek ilyeneket még. Igaz, Ő még nem is eszik normális mennyiséget, csak kóstolgat. Olyan 8-10 kanál (kis kanál) csúszik le Neki általában.Kép

Puszi mindenkinek, most megyek mosni.Kép

Orsi

avocado

Szegény Orsika...
Neked legalább van segítséged!!
Biztos szeretnél még gyerekeket???
Ne nyafogj már, szánalmas! Szedd össze magad és tedd a dolgod!!!
juddy

Sziasztok!

Orsi: fel a fejjel! Minden megoldodik idovel. Nem a fogzas miatt kelt fel olyan gyakran? Birni fogod hidd el, csak most a faradtsag ezt muveli veled. Sajnos lesznek meg ilyen napok. Lili is 3x kelt ejszaka, igaz o visszaaludt par percen belul. Szerintem o a natha miatt. Ha Lili jobban lesz elmegyunk hozzad latogatoba. Kép

Juddy: ezt miert kellett? Ennyire gonosz lelek lennel? Nincs benned egy cseppnyi kedvesseg, egyutterzes? Es ki vagy te? Mert nem ismerlek ezen a forumon.

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Rita,
Avocado-val sokszor együtt érzek, de annyit nyafog, már a terhessége alatt is, hogy néha kinyílik a bicska a zsebemben.
Ti itt élitek Valóságshow módján nyíltan az életeteket.
Én nem! azért nem ismersz... Kép
Ritkán nézek be, de akkor mindig jókat mosolygok.
Remélem Orsi nem fog megsértődni, de a Karcsiját is sajnálom a maszkjai miatt... uff...
Kicsit túlzás, nem?
juddy

Rita
Annyira aranyos vagy!Kép Kicsit már jobban vagyok, anyuék után mentem és a séta jót tett.Kép
Az ilyen "betolakodókra" meg nem is reagálok, arra sem méltó, hogy írjak neki. Csak sajnálni tudom szegényt, hogy ez a szórakozása, hogy így beszólogat másoknak, akiket nem is ismer.Kép Már a másik topikon is volt ilyen, nem tudom, hogy ez az illető volt-e, de ott nagyon kiakadtak a Lányok. Én csak azért sem fogom magam felhúzni ezen, totál nem érdekel az ilyen ember.

Szegény Lili még mindig náthás?Kép És adsz Neki valamit? Kérdezd meg a dokitokat a Calcimusc-ról, nekünk az nagyon sokat segített, mikor Gergő náthás volt.
Látogatás: már én is úgy mennék hozzátok! Valamikor már csak összejön!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Most olvastam a másik kedves hsz-t.Kép Nem sértődtem meg.
Érdekes, engem nem érdekelnek más topikok, hogy vad idegen emberek miket írnak egymásnak. De valószínűleg ezért is nem szerettem a valóságshow-kat. Azért járok ide, mert akik itt vannak, azok fontosak a számomra. De, hogy beleolvasgassak számomra ismeretlen emberek beszélgetéseibe? Nekem inkább ez a kicsit túlzás!

Orsi

avocado

Juddy,

Lili most szerencsedre alszik, igy van idom. Kép Szoval, szerintem egyaltalan nem tulzas ami Orsival tortenik vagy amit Orsi leir. Mi nagyon szeretjuk ot es meghallgatjuk barmi gondja is legyen. Probalunk segiteni is. Pszihologus baratunk szerint ha valami nagyon bant, valami miatt magad alatt vagy, azt add ki! Hogy hogyan az mar rajtad mulik..
Mindenki mas es mindenkinek masmilyen gyereke van. Nem tudom, hogy neked van-e gyereked, de Orsinak most nagyon nehez idoszaka van, egy most nehez termeszetu kisfiuval, termszetesen ez kihat a lelkiallapotara is. A nyafogas amit irsz, az nem nyafogas. Hanem leirja a problemait es ami jol is esik neki kiirni magabol. Nem hallottal meg ilyen emberekrol? Akiknek erre szukseguk van es segitunk is nekik? Ezert van ez a forum, hogy segitsunk egymasnak. Ha nem akarsz irni magadrol, illetve te nem akarsz az altalad megfogalmazott valosagshow-ban szerepelni itt a forumon, akkor szeretnem ha ide nem irnal tobbet. Eld boldogan a magad vilagat, legyenek jo napjaid, de ismeretlenul es undokul nem illik beszolni masok dolgaiba. Ezt a jomodort es udvariassagot azert ismerned kene. Vagy megse?
Egyebkent a maszk miert zavar? Lehet, hogy te nem feltened a gyereked egy talan influenzas betegtol, de Orsi az mas. Ezerszer is hangoztatnam neked, hogy minden ember mas. Te alapvetoen sajat magadbol indulsz ki.
Egyebkent amellett, hogy azt irod, hogy ritkan tersz be ide, eleg jol ismered Orsi szokasait, multjait, jovobeni elkepzeleseit es almait. Kép

Ismeretlenul is udv.
Rita

Kép
Kép
trita

Rita
KépKépKép
Annyira drága vagy! Ezért is szeretlek!Kép

PusziKép
Orsi

avocado

Sziasztok!

Nem szoktam hozzátok már irni, de most kényszerem van, hisz én egy számitógépfüggő picsa vagyok, akinek nincsennek barátai! Ugye Judy?

Miért van az az érzésem, hogy Te is ebben a kurva szar valóságshowban élted az életed egy darabig?
Furcsállom, hogy nyáron megtaláltad már Ritát, utána a humormanókat érdekes módon, most meg Orsit aki ir mind két helyre.
Másokat nem érdekes módon, pedig vannak mozgalmasabb topikok is mint ezek. Régen ez volt a bajod.
Akkor is sejtettük, hogy a 2004 nyárihoz van közöd, most meg már tuti.
Nagy görény vagy te!

Tiszteletlenül és a további kedves hozzászólásaidra nem reagálva: MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

Jaj, itt a Humormanó felmento sereg!!!
Rita, megkönnyeztem, amit írtál, én is szeretlek!

Idefigyeljetek, nyári-manók!

Ti itt élitek az életeteket! Ez egy nyilvános fórum, boldog-boldogtalan belenézhet és JOGA van véleményt nyilvánítani.

Azt írok,amit akarok!!
Nem tetszik, amit Avocado csinál, ez van!
Ti is mondtok véleményt közszereplokrol, vagy nem? Aki szerepel, az vállalja a negatív, de építo beszólást is!

Most biztos nagy összetartás lesz, mert van egy "kukkoló", ahogy Orsi foglamazott!
Nem vagyok kukkolo!!!!
Internetezem és olvasok!!!

Forrjatok tovább a levetekben.
Mucska, nem szoktam rendszeresen olvasgatni, mert azért annyira nem vagytok érdekesek.
juddy

Orsi,

Kozben irtal te is. Orulok, hogy jobban vagy! Kép
Kepzeld Lili ugy elaludt eves utan, hogy csak na. Kép Hatan alszik szettart kezekkel. De mindjart megyek a hasara forditani. Kép
Voltam delelott a dokinal feliratni Sinlac-ot. Majd meglatjuk ez hogy valik be neki. Bar a vedonom szerint minden baba imadja a vanillias tejpepet. Ugy nez ki Lili kivetel. Kép
Na, keszitettem egy par kepet:
Lili a babakocsiban ebredes utan:
Kép
Kép
Tukrom, tukrom mondd meg nekem, ki a legszebb a vilagon? Kép
Kép
Nemsokara felaltam, csak anya nem tudott fenykepezni:
Kép

Kép
Kép
trita

Mucska: nem erdemes felkapni na vizet Juddy miatt. Sajnos annyiban igaza van, hogy ebbe a forumba barki barmit beszolhat, hiszen nyilt forum. De en nem emlekszem, hogy engem megtalalt volna nyaron. Vagy masik Ritarol van szo?

Juddy: termeszetesen azt irsz amit akarsz, ebben senki sem akadalyoz meg. Csak tulajdonkeppen mielott valakit elitelsz vagy serto velemenyt irsz a magad modjan ismeretlenul egymondatban, illik elotte bemutatkozni nem? Vagy a valo vilagban ez nem igy van??
Orulok, hogy nem vagy kukkolo, de kifejthetned bovebben mi nem tetszik Orsi viselkedeseben, igy
talan toled is tanulhatnank. Kép

Na, megyek fozni, mosogatni.
Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Szervusztok!

Minden lánytól bocs hogy írok pár sort, de mivel én is meg lettem említve, talán hozzászólhatok valamicskét.

Tisztelt Juddy! Természetesen oda nézhetsz be az interneten, ahova akarsz, ahhoz szólhatsz hozzá amihez akarsz, de aztán viseld is a véleménykülönbségek közötti viták kemény hangulatát, főleg olyan helyen, ahol nem szívesen látott vendég vagy.

NEM KELL SAJNÁLNOD a maszk miatt, senki sem kötelezett rá, ez csak egy igen elismert orvos véleményének a megfontolása volt, akinek én hiszek és többször már bizonyított is. Gondolom neked is azt tanították, hogy kaki és pisi után moss kezet. Persze a műtős orvosnak kötelező hordani, de mi lenne, ha nem... hmm

A magam részéről ezzel le is zárom, csak egyet kívánok, NAGYOKOSMENTES MAGYARORSZÁGOT!

Karcsi (Orsi férje)

avocado

Ja, elfelejtettem!

BOLDOG NŐNAPOT MINDENKINEK!Kép

Karcsi

avocado

Rita
Tündériek a képek!Kép

PusziKép
Orsi

avocado

Karcsi!

Nagyon szepen koszonjuk a jokivansagot. Kép
Kedves toled. Kép

Szia Rita

Kép
Kép
trita

Juddy! Ki a sz@r vagy te? Bezzeg felvállalni magad nem fogod. Se email cím, se név, se más elérhetőség.
Más topicokon is be szoktál szólni. Hasonlókat.
Te egy eleve sz@rlelkű, gonosz, megkeseredett, irígy, seggfej vagy. Még az is lehet, hogy más néven szoktál itt lenni...
Sajnálom a családodat. A gyerekedet. Ha van. Ilyen embert! Gondolom barátaid nincsenek. Ilyet kerülnek az emberek. Ha pedig vannak, akkor azok is f@szok.
Jogod van véleményt nyílvánítani.De nem másokba taposni. Névtelenül.

Elnézést kérek a többiektől a fenti szavakért. Privátmélben szerettem volna neki megírni az előbbieket, de sajnos nincs feltüntetve email cím.
Orsikám és többiek! Ne is törődjetek vele! És fel a fejjel!

Tavaszanyu (a jótündér) egy másik topikból
tavaszanyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?