Új privát üzeneted érkezett!

Hali

Csirkesz
mai is tett pár lépést, de nem annyit minr korábbanKép illatos puki-kaki nem voltKép

Andi
késésKép elhiszem, hogy kivagyKép matricák szépekKép

Lau
nagyon drukkolok Neked továbbra is, hogy ne kelljen mútétKép

Noémi
az az olajos gélünk nekünk is van, tényleg jóKép

mai fotók:
Kisgé kukázik:

Kép

fürdenek:

Kép

Nagygé örül az adventi batyuknak:

Kép

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

AndiKép
Nagyon jók a matricákKépIrigyKép

JudyKép
Járáshoz gratulaKép

NoémiKép
Tök jó lehet, ahogy Heléna beszélKép
Lili próbálja utánozni a hangokat, szavakat, amiket mondunk, de értelmes szó mostanában nincs(már az órát el is felejtetteKép)Viszont h agyakorolja, sikerül a hangsúlyt, és a magánhangzót helyesen alkalmazni.
Jó, hogy minden okKép

CsirkeszKép
Ténylegesen a meló úgy néz ki, hogy a mai naptól vagyok alkalmazásban, de a mi munkánkban nincs olyan, hogy napi 4 óra, ezért a havi 84óra 7 műszakból jön össze. Ebben a hónapban hatpt kaptam csak, az első vasárnap nappal lesz, 7-19h-ig.
Most úgy érzem, minden a kisujjamban van, mégiscsak lehúztam hat évet egyhuzamban az osztályon, de azért a vénázástól félek egy kicsit, bár azt mondták jól szúrtam. Az érzék meg nem vész el, de gyakorolni rég gyakoroltam.
Majd megírom az első napot, most azt mondták a többiek, van néhány kemény eset...

LauKép
Ezek azért jó hírek ám!!!Kép

TonticaKép
Képek nagyon jók, az egyik szerintem kicsit túl fényes.(asszem az első sorból a második(ahogy megjelent, ahhoz viszonyítva)
Naptárnak még nem álltam neki, de hamarosan.

Lányok!
Ezeket a naptárakat ti nyomtatjátok ki, vagy elviszitek valami laborba, és ott?
Ha valaki tud jó olcsó labort, ahol szépen dolgoznak, lécci írja le!

Megyek, mert Apának fáj a feje, és Lili még nem alszikKép

Mindenkinek nagy mukk!!!
Pusz
Móni

Kép
sunimum

Judy, a fürcsis kép annyira jó! Kép

Dino, rég írtál. Minden oké?

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok,

LauKép
Tovabbra is drukkolunk, hogy minden rendben legyenKép Koszi, hogy feltetted a kepeket, nagyon szepek az uvegfestmenyeitek Akose kimondottan aranyos.

JutiKép
Meneshez gratula. Majd belendul hamarossan kisG is meglatodKép Kepek szepek, a furdos kep nagyon tetszikKép

Csirkesz altal leirt talis akciokon jot mosolyogtam, aranyossak lehettek a gyerkocok, kar, hogy mi nem tudunk eljutni.

CsirkeszKép
Mar en is kivancsi vagyok a pocaklakod nemereKép

Lanyok lenne egy nagy keresem. Talaltam a Tesco katalogusaban egy masszazsfotelt ara 39990Ft, ferjemnek szannam karacsonyra de nem tudom,hogy egyaltalan el birnank-e hozni, mennyire lehet szetszedni vagy mekkora a csomagolasa es megis milyen minoseg ennyi penzert. Elferne-e egy vectra csomagtartojaban, persze van mas cuccunk is. Ha valaki arra jar megnezne nekem. Mi csak 24.-en ernenk haza akkor mar nem szaladhatok megvenni es valoszinuleg akcio sem lesz mar ra. Itt joval dragabbak az ilyen fotelek. Elore si koszonom.

GnéKrisztiKép
Konyha meg lett tervezve?KépLakasdiszites megvolt?Kép Apukadnak megy a druk, hogy ne legyen semmi gond. Adrienn nagyon ugyes, mond mar mast is? Nalunk valahogy nem akar beindulni a beszedKép

TonticaKép
Mi zujs a ti konyhatokkal?

Tcis

Kép

Kép
tcis

MoniKép
En vettem fotopapirt es en fogom kinyomtatni. Munkaert nem is tudom, hogy irigyeljelek-e vagy se. Mennek mar en is dolgozni de sajnalnam Elisat is itthon hagyni. Mindenesetre jo munkatKép

NoemiKép
Helena mar mondatoknal tart?Kép Miket mond?

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok!

Talisokra irigyirigy Kép
Lau, Áron; olyan jók a matricaképek Kép Kár, hogy nekem nincs érzékem ilyenekhez Kép

Beszéd: Mi most 6 szónál tartunk, végül is Dórihoz képest már ez is valami Kép

Hát voltunk kedden neurológusnál Dórival. Kár volt. Rögtön azzal kezdte a doki, hogy minek vittük oda ezt a gyereket. Gondolhatja, hogy nem unalmamban meg jó dolgomban rohangálok ilyen helyre egy 3 éves manóval. Az tény, hogy rajtunk kívül tényleg beteg, sérült gyerekek voltak ott, de az, hogy Dórinak ránézésre semmi baja, még nem azt jelenti, hogy semmi baja.

Egy tök érzéketlen orvos volt, legalábbis nagyon nem ért a gyerekekhez. A kellemes indítása után katonásan ránk parancsolt, hogy vetkőztessük le azonnal. Szegény Dóri már a stílusától megijedt, akkor meg végképp sírógörcsben tört ki, mikor nekiállt volna megvizsgálni. Előszedett egy csörgő-zörgő-forgó játékszerű valamit, amitől szintén félt Dóri, de ezt sem vette észre. Odáig fajult a helyzet, hogy Dóri egy hajszál híján elhányta magát, én kaptam fel a vizsgálóasztalról, és mondtam a nőnek, hogy fél a játéktól, ne piszkálja vele. Erre annyi volt a reakciója: Fééééél? Miért????

Aztán az ott lévő gyerekgondozó ( vagy valami ilyesmi ) segített, próbálta menteni a helyzetet. Szólt Dórinak, hogy van-e kedve vele ugrálni egy kicsit, meg játszani. Tehát úgy szólt Dórihoz, ahogy egy 3 éveshez illett volna közeledni a doktornőnek is. Vele végigcsinálta az alap vizsgálatokat, jobb lábra áll, bal lábra áll, lábujjhegyre áll, stb.

Elmondtam volna, hogy miért is kerültünk oda, de meg sem hallgatott. Szerencsére a korábban emlegetett munkatárs átvette a szót, és elmesélte az alap problémát ( őt felhívta a bölcsödéből a gyerekpszichológus, és elmesélte neki, mi a probléma a gyerekkel ).

A véleménye továbbra is az volt, hogy nincs ennek a gyereknek semmi baja, max nem ő lesz az osztályelső az iskolában. És én vagyok hülyének nézve, hogy elvittem oda a gyereket. A papírra is annyit írt, hogy minden oké. Hát köszönöm, nekem egy kicsit más a véleményem. És elhihetné, hogy én lennék a legboldogabb, ha azt mondhatnám Dórira, hogy minden ok, tökéletesen beszél, és problémamentesen tud bárhol kapcsolatot teremteni, nem zárkózott. Én csak tanácsot kértem volna, hogy mivel lehetne fejleszteni, de hát semmivel nem jutottam előbbre.

Röviden ennyi. Azt hiszem megpróbálom elvinni Pestre valahova, hátha ott egy normális orvossal találkozunk, aki esetlen tud is segíteni valamit.

Bocsánat a kiakadásomért, de még most is tök ideg leszek, ha eszembe jut ez az egész KépKépKép
Egy kép minikéről Kép Imádja Dóri hátizsákját lenyúlni és magáévá tenni Kép

Kép
Kép
Bocs, kettő lett Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

LivKép
köszönöm az érdeklődést, nagyon jól esett!!!Kép Ezért gyorsan néhány mondat ereéig kibújok az olvasó üzemmódból.
Sütisütéshez drukkolok. Az pedig szuper, hogy Dávidnak jó lett a vas eredménye!Kép

Röviden és tömören majdnem mindenki beteg a családba. Bernátnak a dokinéni továbbra is hallja a zörejt a mellkasában, így tovább nem húzhattuk antibiotikum nélkül. Donátnak torokgyulladása van, ezért hétfő óta nagyon lázas is. Én hétfőn átestem a hányós, fosós, lázas víruson, most pedig már a torkom is iszonyatosan fáj. Szinte az egész napom a fiúk ápolása körül forog. Miután elalszanak gyorsan átolvasom a napi írásokat, de erőm már nem nagyon marad írni. Remélem mostmár egészséges időszak következik, mert már ebből nagyon elegem van! Nem tudom mit csinálhatok rosszul, hogy Bernát ennyit betegeskedik, de már nagyon aggódom miatta, és nagyon megvisel lekileg ez a sok betegség.Kép Na, ennyit rólunk.

LauKép
nagyon sokat gondoltam/gondolok Rád!Kép Továbbra is sok-sok erőt kívánok! Remélem csak bíztató dolgokat fognak mondani az orvosok.

Kreatív alkotások nagyon szépek, nekem eddig egy adventi koszorúra futotta csak, és az adventi kalendáriumok vannak még félig készen, igyekszem hamarosan befejezni, mert már el is kellett volna kezdeni nyitogatni.

Hát most ennyire futotta!
Mindenki másnak mukk, mukk, mukk.

Puszi,
Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Sajnos nagyon eltűntem, de egyszerűen nem tudom követni ezt a tempót. Mindig odáig jutottam, hogy elolvastam a felgyülemlett írásokat, majd amikor éppen el kezdtem volna a válszokat írni, akkor valamiért mennem kellett. Szóval csak olvasó üzemmódban voltam egy darabig, aztán már abban sem. Az utolsó pár napot már nem is olvastam, csak a legutolsót. Ti hogy csináljátok?

Egy-két ősrégi kérdésre vagy reagálásra szeretnék válaszolni:

Hvera, Lau

Baba-mamás tánccsoport indítását már más is kérdezte, de nem lenne könnyű, mert pl. milyen időben lenne? Az anyukáknak mondjuk 4-6-ig lenne jó, az apukák viszont dolgoznak, nekik inkább később lenne jó, szóval az időegyeztetés nem biztos, hogy sikerülne. Ezenkívűl a gyerkőcök valszínűleg megnehezítenék anyuci és apuci ugra-bugrálását, szerintem mindig láb alatt lennének, szóval én nem nagyon tudom elképzelni, de szívesen fogadok ellenérveket.

Tontica
Tényleg jó lenne egy olyan találkozó, ahol a párok is ott vannak. A férjeink is jót tudnának beszélgetni. Te hogy érzed magad Spanyolországban? Az én párom is ki akart menni valahova, nem igen akart Mo.-on maradni, Spanyolország is szóba jött, de én nem tudtam volna máshol élni, így maradtunk.

Csirkesz
Nagyon irigykedem a kreatív találkozóra, biztos nagyon szuper volt. Én is imádom az ilyen kreatívoskodásokat. Én pl. szalvétatechnikával szoktam dísztárgyakat készíteni, Duplaszuperjó! Kép Két-három éve mindenkinek ilyet készítettem karácsonyra és nagy sikere volt.

Áron
Nagyon szépek lettek az üvegmatricák.

Lau
A ciszta tényleg nem egy komoly dolog.
Nekem is volt egy a petefészkemben, azt mondták vagy eltűnik a köv. mensessel, vagy rutinműtéttel eltűntethető. Szerencsére a menses elvitte, mint a viheder.
A májamban is láttak pár éve egy picurkát, nem is foglalkoztak vele. Szóval ne aggódjál, nagy baj nem lehet.

Pocó
Ez az orvosi hozzáállás tényleg nagyon felháborító és elkeserítő. Sajnos nem mindig az első orvos a megfelelő, addig kell keresni, míg az ember talál egy hozzáértőt. Nagyon édesek a fotók a picurkáról.

Jázminkáról:
Imád telefonálni, gondolom ezzel nincs egyedül. Minden telefonhoz hasonló tárggyal rögtön telefonál, legyen az táviranyító, fényképezőgép vagy kisrádió, stb. De az az édes, hogy nem úgy, hogy a füléhez teszi és fogja, hanem nagylányosan, csak a vállával fogja oda a füléhez, közben nagy szüneteket tart, mintha hallgatná a másik oldalon a beszélőt és közben más dolgokat csinál. Például babakocsit tol, vizet iszik, vagy egyszerűen csak le-fel járkál, mint akinek fontos dolga van. Egyszer az összeset együtt produkálta, telefonált a zenélő játéktelefonjával, közben egyik kezével tolta a babakocsiját, a másikkal itta a vizét és mindeközben próbált táncolva lépkedni a telefon zenéjére. Majd meg zabáltam.
Felrakok róla egy képet (telefonommal készült, azért életlen), igaz itt olvas, de azt is nagyon elmélyülten. Az már csak apróság, hogy vízszintesen tartja az újságot.

Kép

Hajna
muha

SziasztokKép

Szóval nem készültek fotók a kreatív-klubról?????
Ejnye-ejnye!KépKép

Áron-AndiKép
Eszti is jár már, Áron is hipp-hopp nekikezd majd, aztán futhatsz utána!KépKépKép Emlékszel a mászással is így voltKép Nem is kell sürgetni (bár Ti sem azok a fajták vagytokKép), mi soha nem vezetgettük kézen Esztit, meg kompja sem volt, mégis elkezdett menni egyedül, azt hiszem, az egyéves szülinap előtt kb. két héttelKép Azt hiszem Áron most egyelőre "jóképűségre" gyúr, mert annyira szép kis kölök kerekedett belőle, hogy csak na!!Kép Persze az is volt, imádom azt a kis kötött pulcsit képet róla, ami a profilodban vanKépKépKép
Plussz Áronnak most még a fogakra is koncentrálnia kell, nagy gratula a 7-eskéhez!Kép
Különben is ő a legpicibb őszi babi a topikbanKépKép
Matricák nagyon szupik!!Kép
RepcsiKép

MóniKép
Lilinek is gratula a fogcsücsökhöz!KépKép

LivKép
Fotók édesek nagyonKépKép

NoémiKép
Miket mond Heléna?
Eszti eddigi legtutibbja az "Apa". Ezen kívül néha "szi-sza" a cicára, "tá-tá" a pápára (közben puszit is dobKép), a "ba-ba" szó az több dolgot is jelöl, mikor mire néz (de azért általában van értelmeKép, tehát pl. babakocsi, buborék), "ppppáá" a hoppára, és a két legújabb, amin nagyon meglepődtünk az angyalka és a gyertya (tan-tya-tta, tyeee-ttya)KépKép
Meg lehet zabálniKép

CsirkeszKép
Jó volt olvasni a kreatív nap történéseirőlKépKép
Kíváncsi vagyok mit láttok majd az UH-on!KépKép

LauKép
De jó, hogy írtál!Kép
Nincsen semmi gond, tutiKép Mostmár a hullámzó kedélyállapotod is egyre inkább a vidám felé fog tendálni szerintemKép
Persze továbbra is drukk-drukk!KépKép

JutiKép
Nagyon aranyosak a srácokKép
És mint mindig, mindketten gyönyörűek!KépKép

PocóKép
NeurológiaKépKépKépKépKép Teljesen megértem, hogy ki vagy akadva tőle!!Kép Remélem más dokinál azért eredményesebben és gyerekbarátibban (na, ez milyen szó??, mindegy, tudjátok mire gondolokKép) zajlik majd a vizsgálat.
A pici lány csodaszép!!KépKépKép És nem is olyan piciKép

DinoKép
Sok-sok gyógypuszi repül az egész családnak!!KépKépKép
Sajnálom a sok betegségetKép
(Donátnak külön hitvesi puszik EsztitőlKépKép)

Mi megvagyunk, tegnap kimentünk sétálni Esztivel, direkt nem a kocsimamuszt adtam rá, hanem cipőt, hátha menni akar odakint is egy kicsit a saját lábán. Tetszett neki, bár azzal kezdte, hogy dobott egy hátast, de úgy be volt öltöztetve, hogy nem fájhatott neki, csak úgy meglepődött, hogy a nagy kék ég van felette és nem a plafonKépKépKép Kicsit sétált, rácsodálkozott a kutyukra, ők is ráKép (mert a szerkójában úgy néz ki, mint egy kismaciKép), aztán miután kicsit lejtősebb részhez értünk és nem tudott megállni, inkább visszakéredzkedett a babakocsibaKép
Felül egyre inkább érzek egy fogacskát, remélem hamar kibújik.
Szegénykém két napja folyamatosan pukizik. Láthatóan nem zavarja, csak én hallom, hogy mindig jönnek a kis morgások a pelusbólKép
Még nem jöttem rá mitől lehet... Az utóbbi két estén végre elfogadta a babatejet (mert azért a tehéntejet mégsem szeretném erőltetni), lehet attól ilyen a pocija?
Le sem merem írni, de mi tök jól vagyunk, az igazat megvallva Eszti eddig egyszer volt beteg: két hónaposan. De tudom, hogy azért mi sem úszhatjuk meg örökre bacik nélkülKép
A hülye melegfront miatt persze nekem meg Apának fáj a fejünkKép

Na, megyek lemosom a fejemről a balzsamot, a változatosság kedvéért most megint barna lettemKépKép

Pusz
Anita

KépKép
KépKép
vasani

Csajok!Kép

FelrobbanokKép Itt van három gyönyörű őzike és nem tudom őket lefotózni, mert nem jó a ketyere!!KépKép

A.

KépKép
KépKép
vasani

LauKép
De jó, hogy írtál. Annak örülök, hogy a ciszta nem a betegségből ered, nem a kemó mellékterméke, és főleg annak, hogy tiszta benne a folyadék. Ha műtét kell, hát műtét kell. Nagyon igazad van, hogy meg kell gyógyulniKépKépKép Ha a műtétre sor kerül és tudok vmiben segíteni (pl Bazsi felügyelet) állok a család rendelkezéséreKép

HajnaKép
Olvasó Jázmin nagyon aranyosKép
A tánchoz csak egy tipp: bébicsősz a kölkök mellé, míg apuka anyukával ropjaKép

PocóKép
Ez felháborítóKépKépKép A neurológus barátném tökre másmilyen, igaz, ő Vp-i kórházban rendel nem Bp-en. De ő is mesélt már hasonlóan "jó" kollegákról. Persze egy doki sem tökéletes, de igyekezhetnének jobban is, főleg mivel gyerekekről van szó...
A képek tündériekKép

DinoKép
Nem jó olvasni ezt a sok betegségetKép Tényleg gyógyuljatok meg meg hamar, mert a karácsonyfa alatt betegnek lenni kész bünti (persze máskor is azKép) Megy a sok +energiaKépKép

AnitaKép
Ne morgolódjKép Jönnek még őzikék hozzátok, mert ez sem az első alkalom, nem?
Egy kis hajfestés rám is rámférne, de egyre kevesebb esélyt látok fodrászhoz eljutni. Még dilemmázok az eredeti hajszín és a bemosott között.

JudyKép
KépekKépKépKép Azt ne mondd, hogy NagyG egyedül ugrik fel az adventi kalendáriumhozKépKép Mondjuk mi is érintésbiztos magasságba helyeztükKép KukázásKép He-he, ti sem ússzátok meg.

Tegnap többször is megsétáltattam a Nagyurat, de a piszok kölke mindannyiszor összevizezte a kesztyűjétKép méghozzá az elengedhetetlen-kihagyhatatlan-pótolhatatlan-halaszthatatlan kavics szedés közepette. Ez úgy zajlik, hogy kavics keresése (kb száz darabból egy ominózus kiválasztása - sárbólKép), kavics szállítása (oda kell ugyanis cipelni egy kis szellőzőakna tetejére, ami Botinak kb hónaljig ér), kavics lepakolása a szellőzőaknára, de annak is a tocsogó vizes részére. kavicsra a tócsában párszor rácsapni, gondolom, hogy el ne mozduljonKép Na ez első ilyen kör után kesztyűnek Hellló, csurom víz lett. Levettem - ó én balga. A folyamat folytatódott, de kesztyű nélkül fázott a keze, és minden kavics után tartotta nekem, hogy töröljem, melegítsem a praclikat. Ha felvettem, és elvittem az egyetemkert más részébe, akkor célirányosan visszasietett a kavicskáihozKép Nótorius bányász szellemKépKép

Én ma megint lelépek a hétvégére, megyünk a szüleimhez. Apóshoz csak beugrunk vasárnapKép Persze őt sajnálom, hogy ilyen kevés időt töltünk együtt, de amíg ő nem kapcsol a barátnéval kapcsolatban, addig ez sajna így marad. Ha a férjem ragaszkodna a sűrűbb találkozáshoz, persze belemennék, de szerencsére neki is elege van a nőből.
Ma pancsolás lesz a pápai termálfürdőben, apukám+férjem holnap mennek a szőlőbe, káreltűntetni meg bort fejteni, én meg az anyummal töltöm a napot, és remélem lesz időnk megint pancsolni menni.
Meg a kocsit is megnézetem otthon is, hátha mond rá egy szerelő vmi okosat.

Szóval én most eltűnök, de mindenkinek nagyon kellemes hétvégét kívánok!Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Dino, jobbulást nektek! Méghozzá gyorsan! Kép

Pocó, tényleg felháborító, amit írtál az orvosról. Én nagyon tudom ajánlani azt a neurológust, akihez mi jártunk Dáviddal, a Heim Pálban. Ha érdekel, szívesen megadom az elérhetőségét.

Csirkesz, jó hétvégét nektek is!

Liv

Kép

Kép
liv

Mégsem megyünk haza hétvégére, mert Boti 39 fokos lázat produkált a délelőtti alvás után. A hűtőfürdő és kúp és újabb alvás után is itt tartottunk, úgyhogy újabb hűtőpancs és másik lázcsillapító meg egy kis apával játszás után hatalmasat zabált (ki érti ezt??Kép) és most csak hőemelkedéses. Megint szuny, de maradunk.
A fogakra tippelek, mert a lázon kívül semmilyen más tünetet nem produkál. A 3 napos láz mennyi idős korig jelentkezhet? mert még az lehet esetleg.

Megyek én is enni.

Csirkesz
(aki farkaséhes és tutira szunyni fog kajci utánKépKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Tényleg határtalan lenne a bénaságom? Egy csomószor sütöttem tök finom kalácsot kenyérsütőben, most pedig másodszor cseszem el. De miért? Mindent ugyanúgy csinálok, ugyanolyan fajta lisztből... Egyszerűen nem értem. A tököm tele van, hogy folyamatosan kidobálom a sütiket, kalácsokat. (A kajákkal nincs gondom, hála Istennek.) Egyrészt így pazarlok rendesen, másrészt csalódott is vagyok, hogy sose sikerül, amit csinálni szeretnék, pedig mindig olyan kedvvel állok neki. Még az se jön össze, ami régebben mindig.
Bocs, csak dühöngeni jöttem.

Kép

Kép
liv

Csirkesz, én nem hiszem, hogy a fogak 39 fokos lázat okozhatnak, max. hőemelkedést.
Vírus lehet viszont simán, nem?
Szegényke... De amíg jókat kajcsizik, addig nincs nagy gond.
Jobbulást!

Liv

Kép

Kép
liv

SziasztokKép

Csak gyorsanKép

CsirkeszKép
Én is úgy tudom, hogy fogaktól max. hőemelkedés lehet, magas láz tutira nem, úgyhogy erősen gyanítom, hogy valami kóbor vírus állhat mögötteKép Akármi is legyen, remélem pár napon belül rendben lesztekKép

A többieknek majd később, most rohannom kell Hannáért.

Pusz és mukk,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Szasztok'
Csirkesz, szerintem is a 39 tul magas a fogakhoz, de ki tudja? Fel oraja a meggyes -turos retes receptedet keresem....help! mindjart megromlik a turoKép

Judy, en meg a multkor akartam kerdezni, hogy baj ha a fiatralur bekapott egy konyakmeggyet? aztan megsem mert vegulis mit tennek vele? Kép

Liv! Ha ennyi minden elromlik akor lehet nem a sutovel van a gond. Kalacsot en eleve a gepben csak dagasztom es sutoben sutom. Amugy vagy a lisztre vagy a sutoporra, vagy az elesztore, de valami fontos hozzavalora gyanakodnek! Amugy legkeveressel csak az utcso 10 percben sutom a sutiket es akkor is (az Oetker konyvek altal irt ertekbol is) levonok 10-20 fokot! Pl. turotortat 150 fokon sutom, kalacsot is, egyedul a kacsat az utolso oraban viszem fel 200fokra. Na eleg zavaros, de probald ki mas (friss elesztovel) liszttel vagy sutoporral.

Tobbieknek mukk, megyek mert ma volt eloszor a fiu a fodrasznal es nagyon felporgott hogy mar nem lobog a haja.

Lau! Drukkoltam en is, es elvezd az unnepeket es mire vege lesz a ciszta eltunik.

csengo-mukk
Vendég

Csirkesz!
Dokinénink szerint fogzáskor max. 38 fokos láz lehet, offolyás, köhögés és laza széklet. Én is vírusra tippelek. Kézmelegítés nagyon aranyos lehetKép

Liv!
Nincs ötletem. Nem hiszem, hogy te vagy a béna. Hagyj ki egy kis időt és újult erővel kezdj hozzá.

Anita!
Áron is nagy pukk mester. Ha olyat főzők, hallom a sortüzeket. Kismacinak sok pusziKép Egyszer ti is jöhetnétek talizni, Esztit még nem is láttuk élőben.

Dino!
Sok gyógypuszi a család összes tagjának. Gondoldom oda-vissza fertőzitek egymást, így nehéz a végére jutni. Én is felhőtlenül boldog karácsonyt kívánok nektek.

Hajna!
Jázminka olyan elmélyülten olvas, mint egy kétéves. Nagyon helyes.

Pocó!
Ez a hozzáállás abszolút nem normális. A mi neorológusunk maga a tündér. Mindig olyan szeretettel beszél a gyerekhez és árad belőle a nyugalom. Én megmutatanám másik dokinak is Dórit.

Juti!
KétG a kádban nagyon aranyos. Büszke anyuka lehetsz és írigylem, hogy túl vagy a nehezén.

Matricák: Van valakinek valami tippje, hogy miért nem tudom lehúzni a mtricákat a fóliáról? Még nem tudtam feltapsztani az ablakra, mert a fóliáról csak darabokban jön le.

Mi jól vagyunk, Áront ma megcsípte a cecelégy. Már 3 órája alszik, egész délelőtt hisztizett, hogy álmos.

Andrea

KépKép
Áron

Csengő, köszi a tippeket. Bár a férjem szerintem Andi tanácsára voksolna ("hagyj ki egy kis időt"). Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Csirkesz, nem lehet, hogy Boti a nagy vízben pancsoláskor esetleg megfázott? 39 fok nem szokott lenni fogtól Kép

Mindenképpen el akarjuk vinni még Dórit olyan helyre, ahol foglalkoznak is a problémánkkal. Liv, írok magánban doki ügyben, ne terheljük itt a topikot Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Csirkesz! Nem tudom ez mi, de anno a nagyfiam többször eljátszotta ezt velem. AZtán mire dokinénihez értünk, max kicsit folyt az orra. Tök hülyének nézett, én meg egymás után két lázmérővel mértem, hátha az a bibis. Ma is képes néhány órára belázasodni, aztán minden rendben. A doki néni szerint ilyen van ha túlpörög és fáradt, ha sok apró baj jön össze, ami külön nem okoz csak esetleg hőemelkedést pl. fogacska + kisebb megfázás.
Ekcéma, száraz bőr: nekem a legjobban a körömvirág krém vállt be. De figyelni kell, mert egyes gyártók telenyomják mindenfélével. Legjobb gyógynövényesnél venni, vagy ha van valaki, aki otthon megcsinálja. Jól feltölti a bőrt és gyulladás csökkentő is. Rossz időben érdemes séta előtt vékonyan bekenni a kezüket-arcukat. Még egy jól bevált szer az Avon glicerines kézkréme. Ki fogtok nevetni, de popsira is kiváló. A középső fiamnál azt használtam szinte végig.
Segítsetek! A hisztik lassan kiborítanak. Bocs a földön fetreng, üvölt, de nézi, hogy figyelünk-e. Ma otthagytam a szobában a földön, erre utánam jött és a szobaajtóban folytatta. Ti mivel kezelitek az ilyet? Az anyu túl egyszerűen elintézte" Húzz egyet a fenekére, aztán lesz oka bőgni" Na én nem ilyen megoldásra gondoltam.
Egy kép a fiatalemberről.Kép
anyuszi3

Sziasztok,

AnyusziKép
Nem is hiszem, hogy ilyen mosolygós és tud hisztizniKépvagyis persze az enyém is tud. Nálam hiszti ügyben az jött be, hogy ülök mellette, igyekszem halkan röhögni a tombolásán, és közben szabályos időközönként és tök nyugodt hangon megkérdezem, hogy mikor hagyja már abba. Persze most is üvölt a htam mögöttKép és ki akar jönni a járókából.

CsirkeszKép KavicskeresésKép Nagyon ismerős. Enyém fiam az iIKEA díszköveit hordja haza. Szerencsére vízbe nem tunkolja. A fáradtságtól nálunk én szoktam lázas lenni.)Örülük, hogy férjednek is tetszettek a hópelyhekKép Most láttam egy hiirdetést, ahol horgolt aangyalkák darabját! 600 pénzért árultákKép

HajnaKép Hát igen, a topic időnként( mindigKép) nagyon pörög. Ha kihagyok pár napot én is kapkodom néha a fejem. Na de, előbb utóbb az ember úgyis babanet függő lesz és naponta( óránkéntKép)Ö többször megnézi, hátha írtak-e a csajok. Táncórákra Csirkesz ötlete a tuti szerintem. Nagy sikered lenne szerintem az anyukák körében egy ilyen húzással.

PocóKép Én tutit leütöttem volna a dokit. Én nem vagyok szívbajos ilyenkor. Elhiszem, hogy totál kiakadtál. Mi az, hogy legfeljebb nem lesz kitűnő a suliban? Nem hallott még fejlesztésről??? Nem terheled a topicot, ha ide írsz, mindannyiunkat érdekel mi lesz DórivalKép Szerintem is tuti nézesd meg valami normális dokkerrel is.

MóniKép MunkaKépKép FognövesztésKépTápszercselKépKiályláynKépKépKép . Hiányoltunk ám szerdán nagyonKép

JudyKép Annyira jók a képekKépKép Tuti az adventi naptárKép KukázásKép na igen, Nálunk s szemetes a pelenkázó tetején lakik.
EkcémaKép Kornélnak is iylenkor télken jelennek meg piros foltok. Nálunk a ygógyszertári krém segít. Igez, mit vártam, nekem is folyton kennem kell a kezem meg az arcomKép

AndiKép Tuti jók a képek. Naggyon profikKép

MariannKép EtetőszékKép Lehet, hogy kisszék és saját asztal kéne neki. Kornél a nagyiéknál rendszeresen úgy eszik. Az itthonin meg van plusz csat, és teljesen rátolható a gyerekreKép IKEÁ-s vagy bababootos biztonsági öv esetleg?

VasaniKép ÕzekKépIrigy irigy. A kedvenc könyvem most a Gergő és az álomfogók Böszörményi Gyulától. Ezerszer jobb, mint a Harry Potter( szintén kedvenc). Na abban vanmasinalidérc, ami tönkreteszi a gépeket. Ja, a könyvet mindenkinek ajánlom. MI imádjuk a férjemmel, én a szülőszobán is ezt olvastamKép

LauKép Örülök, hogy bitatóakat mondtak. Már megint nem kértem el a számodKép Na majd prvát mailben dumcsizunk, hogy mikor tudnátok jönniKép Persze Ákost is szívesen látomKép

InnimaKép Darabos kaja. nyugi, nálunk is gond változatlanul.- Ami a lényeg. Ne keverd a folyósat és a darabosat. Ez nálunk sem jött be. Tehát. Vagy turmixolsz( én is unom már), vagy kiszeded a levesbetét zöldséget és kézbe adod oda, hadd tegye ő a szájába. Nálunk bevált.

Gyerekpszihológus. Velem is voltak a szüleim( gondos szülök, mindenért aggódtakKép) . Én imádtam!!!! odajárni. Lehetett rajzolni, játszani, és ráadásul egy felnőtt mindenre kiváncsi volt, amit mondtam vagy csináltam.

Tegnap voltunk munkahelyi mikuláspartyn. Hosszú volt nagyon, így Kornél nem is jutott a mikuláshoz( bár integetett neki meszziről) mert előbb kidőlt. Eléggé megijedt a sok ismeretlentől, de bekajcsizott egy csomó pogácsát,válsztott nagyapa pótlékot, és bújt hozzéáám, meg nagy szemekkel nézte a zenészeket. iszonyú aranyos volt. Azén megjött apája és onnantól fogva én már nem is léteztem csak ő.

Tegnap egyébként szomszédoltunk is. megállapítottam, hogy Csirkesz, Anyamanya többiek, a mi gyerekeineknek nincs is sok játéka. Ami ott volt?!!!!. és minden játék zenélt, énekelt táncolt stb. Nem semmi volt.Aztán megjött a Manó névre hallgató rotveiler típusú imásnivaló kutyájuk is( na onnantól Kornélt csak ő érdekelteKép)

Kornél bealudt úgyhogy én megyek reggelizniKép

Vera

hvera

A Csirkesz által említett tésztaangyaklkáimKép

Kép

hvera

VeraKép
Ma is megnézegettük a hópelyheidetKép Persze mondanom sem kell, hogy szemétség, amiért nem hagytál itt kész angyalkátKépKépKép
Kornél jópofa lehetett Miki-partizás közepette.

Mindenkinek köszi a tippeket a lázra, de ellentétben veletek továbbra is a fogra tippelek (megbízható dokkerbarátné véleményére támaszkodvaKépKép), mert semmi, de semmi más tünete nincs. Még egy ártatlan orrfolyás, egy ártatlan hasmars sem. 38 fokkal kelt, de úgy eszik, mint akinek egy hete nem adtunk kajátKép meg már kitolta a babakocsit a konyha közepére, hogy irány a szabad levegő. Persze mire összeszedtük volna magunkat megint kidőltKép Majd szunya után sétálunk.
Dokkerbné mondta, hogy volt olyan ikerpárja, ahol az ikrek egyike meg sem érezte a fogzást, a másiknak meg 39-40 fokos láza volt, a negyedik ilyen napon elküldte vérvételre már ő is, mert mi van ha nem fog. Aztán mire meglett a vérvétel eredménye, meglett a fog is, a láz meg pikk-pakk elmúlt. Úgyhogy azóta ő nem mond olyat, hogy nincs ilyen magas láz kimondottan fogtólKép

Megyek én is eldőlni, mert a kistesó miatt csak egyik oldalamon volt szabad aludni, és teljesen zsibbadnak a csontjaimKép Apja szerint csak egy nő lehet ilyen zsarnokKépKép, mint a kistesó, tehát lány. Szerintem meg a fiúk ilyen nagy krampuszokKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz
És a három napos lázas betegség nem lehet? annak sincs más tünete csak a láz és a 3 nap után a kiütések.
Mindenesetre szupi, hogy ilyen jól viseli BoteszKép jajj, én is kíváncsi vagyok már nagyon a pocilakódraKép beújíthatnál egy kiscsajt a csapatbaKép tudod, múltkor számoltuk, hogy 5 pasi 2 csaj, ha talizunkKép vizesedés jobb már?

mi tegnap voltunk a homeos dokinéninél, kaptunk kétféle kencét, meg bogyeszt az ekcémára.
kukiügyben ő azt javasolta még várjunk egy fél évet, nyáron jobb az ilyesmi és addig még alakulhat is.

jó hétvégét
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok,

CsirkeszKép
Nekun 3 hete volt, hogy eggyik delutan 38,5 lazzal kelt fel a delutani szunyabol 2 napig tartott de semmi egyeb 2 fogacska ki is bujt utanna. Csak kesobb 1,5 het mulva volt az orrfolyas de akkor meg nem volt laza. Szerintem is lehet a fogtol, mert mas tunetet nem eszleltem se kiutest se mast.

DinoKép
Jobbulast nektekKép

PocoKép
Megall az ember esze, hogy ilyen orvosok is vannak prakszisban. Na, de a mi gyerekorvosunk se jobb, en meg azt a not nem lattam mosolyogni se a gyerekhez nem szol egy szot sem. De inkabb ne is szoljon, mert szerintem meg csak akkor ilyedne meg igazan, igy is ordit. Szerintem se terheled a topicot, ird meg, hogy mi van Dorival.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok!
Szerdán be kellett feküdni apukámnak a kórházba azzal az indokkal,hogy mintát vesznek a cisztából.De mivel nem kivülről szúrták hanem altatni kellett a doki úgy gondolta,hogy csinál egy endoszkópos vizsgálatot is.Sajnos nagyon rossz dolgokat látott.A nyelőcsöve végig van rákos daganattal.A szövettan eredménye még nincs kész de a doki tuti nem téved mert sajnos nagy tapasztalata van a gégészetben.
Nem tudjuk felfogni!Olyan mint egy rossz álom.Amit csak akkor érzek valóságnak amikor látom anyukámat és csak potyognak a könnyei.Anyu 62 éves de nem néz ki ennyinek.Legalább is eddig.Csütörtökön derült ki a dolog és olyan megtört.Próbáljuk tartani benne a lelket...de nagyon nehéz.
Sajnos olyan nagy kiterjedésű a daganat,hogy nem lehet műteni.Kemoterápiával megpróbálják lassítani a dolgokat.Csak reménykedni tudunk!
A gégéban benne van a cső és ott is marad csak kicserélik olyanra amivel tud beszélni.
De még csak 54 éves.
Minden a nyakunkba szakadt.Házfelújítás,vezetés,apukám betegsége.

Kicsit vidámabb dolgog(már ha lehet az ember ilyenkor vidám).
Voltak az asztalosok,szerdára megkapom mind a háromtól az árajánlatot.Az utolsóban van a legtöbb bizodalmam.
Kezdünk alakulni.Már felrakta a párom a konyhába a csempét,a szobánkban kész a gipszkartonozás.Ma teljesen kipakol a tulaj.

Lányok kezdenek gyógyulni.Ma megyek Ágotával alapítványi bálra ott fog a Süni csoport fellépni.Ez az ovis csoportjuk.Biztos nagyon tündérek lesznek.

Ma mosogattam a konyhában és apa szól,hogy csndben lopakodjak be a szobába.Ott aztán nagy meglepetés ért Ágota Adrienn kakis fenekét takarította.Olyan aranyosak voltak.Adriennek is tetszett a nagytesó ügyködése mert jókat kuncogott.
GnéKriszti
gnékriszti

GnéKriszti, nagyon sajnálom Kép Remélem a kemoterápia javítani fog a helyzeten.

Pocó

Kép
Kép
pocó

GnéKriszti, annyira sajnálom!

Kép

Kép
liv

ne haragudjatok hogy ezt le írom bár lehet nem kéne Kép Sajnos most kaptuk a hírt hogy a nagynéni meghalt kb 3 órája.Kint lakiott bécsben és a párom anyukája pont tegnep és ma látogatta meg.Miután eljött meg is halt Kép Kép És pont karácsony elött Kép Náluk a karácsony szomorú ünnep mert sajnos a dédi is akkor halt meg.Szegény párom ki van.Anyósnak még el se mertük mondani,mert hát az utazás biztos megviselte Kép Ne haragudjatok csak jó volt leírni

Kép
Kép
nikk0830

Nikk és GnéKriszti!
Sajnálom, hogy ilyen rossz híreket kaptatok, de ide mindent megírhattok, ha nektek könnyebb így megemészteni a dolgokat. Mindkettőtöknek és a családotoknak is sok-sok erőt kívánok!

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Kriszti: volt olyan betegtársam, akit nyáron operáltak petefészekdaganattal, de a tüdőben is volt neki áttéte. Megkapta a kemoterápiát, épp tegnap volt tüdőkontrolon, majdnem teljesen eltűntek a foltok. Szóval, nagyon sokat tud ám segíteni, tényleg szorítok nagyon!!

NikkKép Nagyon sajnálom, ilyenkor nem lehet mit mondani, sok erőt kívánok a családnak.

Magamról: tegnap voltam professzori bemutatón. mindkét orvosom ott volt, felvázolták neki a helyzetet. Mikor vizsgált, észre sem vettem szinte, emlékszem, mikor nyáron volt a manuális vizsgálat, azt hittem, leugrom a székről, úgy fájt. Most azt mondta, hogy jó lenne onnan kivenni azt a cisztát (vagy összenövést, mert azt is mondták, így nem tudják előre). Viszont kaptam 4 hét haladékot, rákérdeztem, mennyire sürgős, mert ugye december, karácsony, ilyesmi. Január 4-én ultrahang-kontrol, akkor kiderül, hogy kell-e műtét. Ha nem változott a mérete, vagy esetleg növekszik, akkor műtét. Ha kisebbedett, bár ennek kicsi a valószínűsége az orvosom szerint, akkor tovább figyelik.
KÉrdezték, hogy mit érzek, van-e valamilyen tünetem. Nincs, remekül érzem magam. Mindegy, ez van. Az elmúlt három nap alatt rengeteget sírtam, nagyon félek az újabb műtéttől. Ma már jól vagyok, lefestettem a wc-ajtót, a fürdőszobaajtót, a wc hátsó falát. Két nap alatt kb. 6 üvegmatricát gyártottam itthonra, meg 6-ot Ákos osztályábaKép Jövő héten előszobafestés következik, meg veszünk egypár dolgot a lakásba. Valahogy le kell foglalnom magam, mert beleőrülök.

CsirkeszKép Matricafestés: nagyon szívesen, szerettem volna valamilyet festeni, de azt nem tudtam volna elhozni magammalKép Gyerekfelügyeletet úgy néz ki, meg tudjuk oldani, és mire műtétre kerülne a sor, már szülés közelében leszel, nem terhelnélek veleKép

BeatrixKép Köszönöm, igyekszem így hozzáállni, most ezerrel készülünkKép Tegnap felraktuk az ablakfényeket isKép Ákosék szobájában fenyőfa világít az ablakban, kisszobában ( számítógép, könyvekKép) csillag, a konyhaablakon meg zöld villogó sorKép

VeraKép Ezt én is elfelejtettem, mármint elkérni a telcsiszámot, de e-mailt váltunk majd és megyünk!!Kép Ákost csak akkor tudnám vinni, ha délután 5 után megyünk, majd megbeszéljükKép

Pocó: Ákost is küldték neurológushoz, ill. úgy volt, hogy annak idején még a bölcsiben megvizsgálták, a mi tudtunk és beleegyezésünk nélkül. Nem értettünk egyet a véleményével, elvittük egy másikhoz, akit a mi orvosunk ajánlott. Egy tünemény orvoshoz kerültünk, aki tudta, hogy kell bánni a gyerekkel. Kétszer voltunk nála, de sajnos a bölcsi nem fogadta el, csak az általuk kultivált dokit. Ha Ti úgy érzitek, mindenképp vigyétek más orvoshoz, nagyon sokat segítenek a játékos foglalkozások, amiket ráadásul élveznek is a gyerekek.

Bocs, ha kihagytam egy-két dolgot, annyira kószák a gondolataim mostanábanKép

Lau
lau

Nikk Részvétem!Kép Sajnálom hogy ilyen szomorú emlékek kötődnek a Karácsonyhoz.

GnéKriszti
Apukádnak erőt, és gyógyulást, tényleg nagyon fiatal még,neked is erőt kívánok.
Örülök, hogy jól haladtok a házzal, a nagylány aranyos lehetett popsi tisztítás közben.

Csirkesz
Remélem a fiatalúrmár jobban van, ha az étvágya jó, szerintem tényleg a fogal a ludasak, nálunk most a 13-14 (szemfog) gonoszkodik.
érdekes lenne egy fiú után lányKép Én lánynak drukkolok nem baj?

Hvera
Szépek az angyalkákKép NAgyon ügyes vagy!

Pocó
Ezt a dokit én nem nevezném annak, szégyenlhetné magát, keresettek másikat, szerencsére itt a topikban sok segítséget és tippet kaphatsz.Milyen nagy már Fanni, és nagyon szép.Kép

Anita

Mi is frontérzékenyek vagyunk, és ezt Heléna is örökölte sajnos.PukizásKép Soha rosszabbat!Kép

Muha
Na látod ,Jázmin még vízszintesen is tud olvasniKép A telózás nálunk is favorit.

Beteg babáknak és mamáknak jobbulást!!!!

Annyi mindent akartam írni, de nagyon fáradt vagyok, talán annyit még miket mond Heléna, nem vmi nagy mondatok, de imádom mikor beszél :
Ana gyere ide, Ana vagy apa szeret(szeret minket), baba bele koko(baba beleül a babakocsiba) Szív játszó Kép (porszívozzuk ki a játszószőnyeget (a habitapi az),cica kapaj kaka (macsekunk kakilt vagy pisil és kaparja az almot, ilyenkor már menne lapátolni, ha hagynám kedvenc szava most a mutatószók:ez,az,ezt,azt vmint vállfa, desszert,cici,cica, tele(telefon), elef(ánt) Az ff et és acc-t mindig jól kihangsúlyozza.

Na ennyi még vissza kell olvasnom a többi hsz-t
Meg még fő a borscsom Kép Holnap még pelmény is lesz, tudom hogy nem mond sokat, de ezek tradicionális orosz kaják, finomak, csak macerásak.

Noémi
fantikbaba

GneKriszti: Nagyon sajnalom hogy apukad beteg, nem is tudok mit mondani csak, hogy barcsak ne lenne ez a rohadt betegseg! Kép

Nikk: oszinte reszvetem es csak ugyanazt tudom irni mint Krisztinek. Kép

Csirkesz: nalunk is volt ilyen "kitudjamitol" laz, ket napig tartott.

Liv: probalgass csak, ne add fol, en meg akkor is megeszem az altalam sutott sutit ha nem sikerul. Kép

Poco : nem ertem aki nem tud banni a gyerekekkel es nem szereti oket mi a francnak megy gyerekdokinak. Feltetlen nezesd meg Dorit egy masik orvossal.

Anyuszi Kép hiszti nalunk detto, en nem foglalkozok vele, meg ki is nevetem Kép nem kulonosebben idegesit fol vele mert tudom, hogy ez sajnos egy ilyen idoszak.

Muha: Jazminka nagyon edi ahogy olvas, en fiam is imadja a konyveket bongeszni. Kép Mindket nyelven tanitjatok ot? Hogy megy neki a beszed?
Parommal sajna csak nyaron megyunk haza de akkor majd osszehozhatnank egy nagy babanetes talit es akkor ok sem unatkoznanak mert van am uramnak beszelokeje. Kép

Beszed: Ratico tokeletes kiejtessel mondja papa, mama, raadasul mar ugy hiv minket azzal a hangsujjal, hogy papaaaaa, mamaaaaa, meg kell zabalni, mondja meg, hogy baaaan (banan) tik-tak (ora) etta (yesta, magyarul: eleg) baba, deeeee (gyere) nene (neni, ez a nenit jelenti meg azt a konyvet aminek egy neni kepe van a hatoldalan) Kép
Ahogy latjatok a magyar "szavakkal" vagyunk tobbsegben. hi-hi-hi papa Kép

Tcis: koszi kerdesed, konyhabutor beepitve, bepakolva, konyha kipucolva, mar csak a festes van vissza es a fuggonyvarras (a gond csak az, hogy nem tudok varrni Kép ) ma kaptam varrogepet. Kép
Jol elfaradtam de tok szep lett a konyha, a terdem bedurrant, ketszeresere dagadt.

Van egy marha jo hirem: HUGOM TEGNAP KETCSIKOST PRODUKALT!!!
BABAT VAR A SZIVEM!
Olyan boldog vagyok, o egy kicsit meg van ilyedve, a baratja meg egyenesen halalra remult de majd hozzaszoknak a gondolathoz! Kép Kép Kép Hat igen alt. ez a vege a nem vedekezesnek. Kép
Csak meg eleg fiatalok (hugom 21, parja 26) egy eve elnek egyutt, eleg nehez lesz nekik anyagilag mert reszletre vettek lakast de a lenyeg a baba!!! Kép Ruhara nem lesz gondja az biztos mert nekunk egy csomo van persze ha lany lesz akkor mas a helyzet. Olyan 3 hetes lehet es aug. elejere esedekes. Csak minden rendben legyen!!!

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Gnékriszti:
Szörnyen sajnálom Apukádat, én is kitartást kívánok a családnak, és hitet a gyógyuláshoz!!!

Nikk: Részvétem, e nagyon nem jó, hogy a karácsony ennyi rossz emléket hozKép

Nagyon régen írtam(3 napjaKép), nehéz mindenre regálni...

InimmaKép
Száz év magány:sajna nagyon lassan haladok, nincs sok időm rá, és ráadásul iszonyú hosszú, kicsi betűk, sűrűn teleírt oldalak, ha nekiülök, persze 20-30 oldalt is olvasok. Élvezem nagyonKép

TcisKép
Valszeg én is a fotópapírnál döntök, képzeljétek, készen egy A4es naptár 4900ft, a második darabtól 3900. Állati, micsoda rablás!!!

Pocó!
Dórit nézesd meg másik neurológussal szerintem is, drukkolok, hogy találj olyat, aki jól bánik a gyerekekkel, és Dóri is elfogadjaKép
Kicsi lányod nagyon szép!!!

DinoKép
Sajnálom, hogy ilyen betegek vagytok, jobbulást, megy a sok gyógypusziKép

HajnaKép
Jázmin édes, ahogy olvasKép
Telefonálást látom a szemeim előtt, Lili dettó.

AnitaKép
Eszti=kismaciKép, pukiKépÉn is úgy bírom, mikor Lili pukizik, vagy büfizikKép
Manapság együtt nevetünk egy-egy nagyobb büfinKép
Új hajról, és Esztiről képet kérünkKép

CsirkeszKép
Bányász Nagyúr kavicsozásaKép
Ezeket a dolgokat én nem engedném Lilinek, viszolygok, ha trutyis lesz...hülyeség, igaz?
Boti lázával mi újság?
Én lánynak drukkolok, de ez már úgyis eldöntöttKép Klassz ám egy kiscsajszi, bár nekünk az utolsó pillanatig titok volt, mert nem mutatta meg magát. Csak mikor megszületett tudtuk meg, hogy lányKép Én fiúra készültem kb a terhességem feléig, aztán lányraKépÉs egy csomószor megálmodtam, hogy lányom van, hát ez bejött.

LivKép
KitartásKép
Legalább te gyakorlod, én csak nagy néha...Kép

AnyusziKép
Kép nagyon édi(vagyis rajta a fiadKép)

HveraKép
Lili már most kiharcolja amit akar, és klasszul tud irányítani mindenkit, aki körülötte van. A puszit nem jutalmul kapjuk, hanem előre, lekenyerezéskéntKép Mi ez, ha nem királyság, ahol ő az uralkodó?
Szerdáról ne is beszéljünk, én voltam az ötletgazda, erre nem jutottam elKép A fene megevett...
Kornél édes lehetett a mikulásünnepségenKép
Tésztaangyalkák szépek, irigyKép

Akit kihagytam, annak mukkKép
Megyek eldőlni, reggel ötkor kelésKép

Kicsit izgulokKép
Este jövök, mesélniKép

Móni

Kép
sunimum

Sziasztok!

GnéKriszti,
Sajnálom apukádat, gyógyulást és sok erôt kívánok neki és a családodnak.

Nikk,
Részvétem, remélem valami azért megmarad a Karácsony hangulatából.

Noémi,
elképesztô a lányod szókincse, mi még mindig kb 4 szónál tartuk (hamm, ana, adde (add ide) és enyem).
Pelményért irígykedem (mi piliményinek hívjuk), a kedvenc ételem, bár a család kicsit magyarosította. A nagymamám orosz volt, s tízegynehány éve nem ettem pl pirogot (a családi becenevén piroskát), mert csak ô és a még korábban meghalt egyik nagybátyám tudott olyat csinálni.

Pocó,
a doki engem is felháborított. Benedek is hátizsákozik, ô a sajátját hozza, hogy adjam fel rá, s utána olyan nagyfiúsan vonul fel-alá. Amúgy hozza a kalózkendôjét és a cowbolyos nyakbakendôjét is, hogy kössem fel rá.

Judy,
nagyon helyesek a srácok a kádban! Ilyenkor alig várom már, hogy nálam is ilyen jól szórakozzon majd a két kishapsi. Amúgy is a napokban tökre kivagyok, hogy bírom még ki ezt a három hónapot, ami még hátravan. Aztán meg úgyis visszasírom majd az egygyerekes idôszakot.

Csirkesz,
még nem köszöntem meg a szerdai napot! Én ugyan nem csináltam semmit, de Benedek alaposan kifáradt a sok hadakozásban. Hm, azért nem gondoltam volna, hogy ennyire verekedôs. Boti jobban van? Benedek is nagy bányász, ha lejut egy játszótérre, szinte csak a kavicsgyüjtögetés érdekli.

Csütörtök reggel beoltattam, annyira hisztizett, hogy észre se vette, mikor bökték meg. Kivadászták a papírokból, hogy abba a korosztályba esik, akinek a 18. havit is meg kell kapnia. Utána egész nap pörgött, meg se látszott rajta az oltás. Mára viszont betaknyosodott, s nagyon levert volt, nem tudom, az oltás miatt-e, vagy mert pénteken sokat mászkáltunk, esetleg a foga a ludas... Most jön neki, de nagyon a 13.-16. foga, egyszerre, a szemfogak.
Elrohantam új orrszívót venni, a régit elhagytam a nagyszülôknél. Menet k özben jól felháborodtam, venni akartam Benedeknek egy fürdôlepedôt. Meg tudná nekem valaki magyarázni, hogy egy 110x110-es frottirdarabon mi kerül 3500 Ft-ba? Azért az, hogy rohantam, költôi túlzás, pocak miatt csigalassúsággal, a csípôm miatt pingvinstílusban vánszorgom. Lemértem, akkora most kb a pocakom, mint Benedekkel 37-38 hetesen.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok LányokKép

CsirkeszKép
LázKép Boti jobban van?
A kavicsos akción jót derültemKépKép

Áron-AndiKép
Ó, nagyon szívesen elmennék már egy taliraKép Azt hiszem a közeljövőben összehozzuk. Apa Pesten dolgozik, majd beszállít, esetleg bemegyek közben a melóhelyemre is, és akkor ki tudjuk tölteni a napot, hogy Apa a nap végén újra fel tudjon minket venni és hazaszállítaniKép Mondjuk a vonatozást sem próbáltuk még...Kép
CecelégyKépKép

AnyusziKép
Nagyon csibészes a lurkód!KépKép
Hiszti: fogalmam sincs, nálunk eddig nem voltak súlyos esetek.

VeraKép
De aranyos lehetett Kornél a mikuláspartinKépKép

GnéKriszti!
A lányok nagyon édesek lehetnek együttKépKép
Örülök, hogy lakásügyben jól haladtokKép
Viszont nagyon, de nagyon sajnálom, ami Apukáddal történikKépKépKép Nem is nagyon lehet mit mondani erre...Kép És milyen fiatal mégKép Remélem a kemokezelés segít majd! Nektek meg nagyon sok erőt és kitartást kívánok!

Nikk!
Õszinte részvétem!Kép Sok erőt az egész családnak!

NoémiKép
Jaj, de aranyos lehet Heléna a nagy dumájával!!KépKépKép

TonticaKép
Gratula a hugicádnak!KépKép

Sajna a digigép még mindig rossz, nagyon szomorú vagyok, annyira sok szép ablak-, ajtó- és asztaldíszt készítettünk, olyan szívesen megmutatnámKép
MóniKép Így aztán az új hajamról sem tudok fotót feltenniKépKép

Arról nem beszélve, hogy Esztiről sem tudok most képeket készíteniKép, meg videót semKép, pedig amiket mostanában produkáááál...Kép

És amilyen adventi naptárt az anyósom készített, az meg végképp címlapra való gyönyörűség!KépKépHihetetlenül ügyes nőci!KépKép Az egész ház tele van az általa készített cuccokkal, tényleg nagyon tehetséges és klassz ötletei vannakKép Úgy néz ki, hogy az egyik rokonával nyitni fognak egy kreatív boltot!KépKép Épp ideje!Kép

Száraz bőrről újraKép: Mi a gyógyszertárban újra vettünk gyógyszertári popsikenőcsöt és fürdetőt, valamint a száraz (ekcémás?) bőrére Neogranormont ajánlott a patikus nő. Nagggyyyonn szupi selymi lett tőle Eszti bőre. De tényleg! Úgyhogy azt hiszem, hogy ennél maradunkKép
A fenekén szerintem plusszba még van egy kis csalánkiütésKép, azt hiszem attól, hogy a múltkor vendégségben voltunk és a fincsi levesben volt citromlé (elég rendesen). És őszintén szólva erre nem figyeltemKép Így szerintem ez egyértelműen allergia. Nem nagyon akarok rögtön dokihoz rohanni vele, így kenegetem a gyógyszertári krémmel, aztán majd meglátjuk.

No, megyek.

Bocs, aki kimaradt (most írjam, hogy mukk??Kép)

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Nikk, nagyon sajnálom!

Tontica, húgodnak gratula!

Kormi, miért lesz 18. havi oltás is? Akkor mi is számíthatunk rá?

Csirkesz, hogy van Boti?

Beszti, te gyógyulgatsz?

Magiékról nem tud senki semmit? Olyan régen írt már.

Lányok, még mindig sütés, bocs, de most már járjunk a végére Kép : a kelt tésztát és a piskótát is kb. 160 fokon sütitek? Vagy mennyin? És mind a kettőt hőlégkeveréssel? Végig, vagy csak a végefelé kapcsoljátok be?

Liv

Kép

Kép
liv

Liv,
Azt mondták, hogy a 2004. júl. 1. után születettek már kapják a 18. havi oltást. Ha jól vettem ki a szavaikból, akkor ez az oltás az, ami a régi rendben a 3 éves oltás volt, s az az új szerint nem lesz (de ebben nem vagyok biztos), s ez már csak egy bökés lesz.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Kriszti, Nikk! Sok erőt nektek, és próbáljatok azért egy kis karácsonyt varázsolni, legalább a gyerkőcöknek, bár ők nagyon megérzik ha baj van. Sajnos ezt már tapasztaltam.

A hiszti csendesedik, miután tudomást se veszünk róla. Múltkor alig bírtam nevetés nélkül. Benn hagyta őrjöngeni, erre kijött és a konyha kövén folytatta. Otthagytam, utánam jött és folytatta ismét a padlón. Nagyon kitartó.

Takonykórosoknak: Jót tesz egy kis víz a radiátoron és bele néhány csepp illoolaj. Fodormenta, citrom. A citrom nyugtat is és a levegőt is fertőtleníti. Esetleg vérnarancs. Ezek segítenek a légutak tisztításában, minden orrcspptől és köptetőtöl többet ér. Ha meg már orcsepp, a tengervizeset próbáltátok már? Nekünk nagyon bejött. Nem keserű, nem bántja a nyálkahártyát és csak győzd szívni, törölni.

Irígykedem a beszélő törpökre. Nálunk leginkább a jaj-jaj, hamm, és minden emberforma baba. Ja és a cumi azaz a MAMMMMMMMM. A legfontosabb a nem-nem. Tiltakozni nagyon tud ha nem akar valamit.

Segítsetek, hogyan csináljátok a naptárat? Elküldi nekem valaki? Légyszi! Email: anyuszi3@freemail.hu

Megyek mert kajás a csöppem és álla bál.
Sziasztok Anyuszi
anyuszi3

Sziasztok!

Na végig olvastam miről maradtam le, jó sokat írtatok, remélem nem bántok meg senkit, ha nem válaszolok név szerint, de a legtöbb téma már úgyis elvesztette aktualitását.

Szerdától egyre rosszabb volt a megfázásom, aztán csütörtökön gyógyszert ragadtam, hogy másnapra azért még a vizsgáig el tudjak cammogni.. Kép De ez a gyógynövényes csodaszer pikk-pak helyre hozott, hála istennek. Kép Viszont Lili taknya nem lett rosszabb, sőt teljesen eltűnt! Kép

Túl vagyok a nyelvvizsgán, nekem meglepően könnyűnek tűnt, aztán majd meglátjuk, lehet hogy csak a pofám nagy, és a végén meg fogok lepődni, ha "újra játszhat" levelet kapok tőlük! Kép Kép Kép 2 hét múlva fent lesz az eredmény a neten, akkor majd tudok konkrétat mondani... Kép

Puszi mindenkinek:
Macs
maccs

ja, bocsi,még valami az eszembe jutott:
Valaki írta valamikor, hogy a miki az esti buli.. hát nálunk dec.5-én este kellett a csizmácskákat kirakni, és csak dec.6. mikinapkor jött a miki! Kép Nálatok nem így működik???

Macs
maccs

MAccs, igazad van dec 6 Miklos (mi mar csak tudjuk) es persze karacsony sem 24, hanem eredetileg 25 hajnalban jon a Jezuska.
Csakhat az eloeste mar sokak nem birtak igy egy nappal elobb jon a Miki es a Jezuska isKép

Liv, kelt tesztat nem sutok legkeveressel, mert az kiszarad, megha bekened akkor is. Piskotat viszont azzal sutok, mert nagyon egyenletes hore van szuksege. Az hogy a piskota megtartsa a formajat, meg attol is fugg, hogy elegendo ideig lett-e felverve a teszta. Cserelni az also felso sutest es a legkeverest csak a husoknal szoktam. Eloszor siman sutom es a vegen hogy a hus leve eltunjon es a bor ropogos legyen teszem ra a legkeverest.

Mukk mindenkinek:
csengo
Vendég

Maccs, a Mikulás nálunk is mindig úgy volt - és van -, ahogy nálatok.
Milyen nyelvvozsga volt?

Csengő, köszi! Azért a többiektől is várom a válaszokat, taasztalatokat!

Liv

Kép

Kép
liv

LivKép
Sima gázsütőm van, nem tudok segíteni sajnaKép

MaccsKép
Csak bíztatásként:Az első írásbeli angol alap nyelvvizsgára én is azt hittem, kiráztam az ujjamból...nem engedtek át. A második sokkal nehezebb volt, alig bírtam befejezni, és meglett...szerintem a rigóban(ott csináltad?)elsőre írásban mindenkit megvágnak, kell a pénzKép

Máshol nincs tapasztalatom. Többiek?

Szóval, az első nap az iskolábanKép
Tök jó volt!!!KépKépKépCsak régen volt hajnali öt óraKép
Egy óra alatt belejöttem, a régi (visszatérő)betegeink örültek nekem, az újak gyorsan megszoktak, tényleg nem változott semmiKépés Kép sajnos egy két ember munkamorálja sem, és vannak olyan dolgok, amit nem te csinálsz, de te szívsz a másik hibájából...na ez sem változott...Viszont! Végre másokról is szó volt, nem csak a babás témák jöttek szóba, hasznos voltam, kellettem, (persze itthon is íyg van, de ez más), szóval jó volt nagyon!
Szerencsére Lili is és Apukája is jól bírták, és a nagypapa is ügyes volt. Lili édes volt, amikor megérkeztem, diadalittasan kapaszkodott a nyakamba, és vigyorgott hozzá a nagyapjáraKép
Vacsi közben pedig simizte a lábam(mellette ülök) és puszikat adott, ezeket folytatta egész este.
Annyira aranyos voltKép Remélem nem hagyok benne rossz nyomot azzal, hogy néha eltűnök egész napra, estére, meg majd megszokjaKép

Úgyhogy most megyek aludniKép

Betegek!
Hogy vagytok?
(Csirkesz, Dino, Inimma, többiek?)

Pusz:
Móni

Kép
sunimum

LivKép
sajna én sem tudok segíteni, sima gázsütőm van és annak is éget az alja.

TonticaKép
hugicának gratula!

NikkKép
sok-sok erőt a családnak!

GnéKrisztiKép
remélem segíteni fog Apukádnak a kezelés!

AnitaKép
fényképezőgépet gyorsan javítsátok meg, így a kis menyasszonyt, hogy mutogassam az epekedő vőlegénynek? Kép Ráadásul kíváncsi is lennék a szebbnél szebb alkotásokra is.

MaccsKép, LivKép
Nálunk is amíg nem volt ovis a gyerek, úgy volt, hogy 5-én este ablakba ki a kipucolt csizmát, és reggelre benne volt minden jó. Viszont mostmár nincs szívem megtenni vele, hogy ugyan éjszaka itt járt a Mikulás, de amit hozott csak ovi után nézd meg, játszál vele. Gondoltam akkor nem megy oviba, de akkor az ottani Mikulásról maradna le, így délután elmegyünk, mire visszajövünk kipakolja a Miki is az ablakba a cuccait és lehet vele játszani, örömködni. Persze más ha hétvégére esik, akkor marad az éjszakai jövetel, akkor csak a szövegen kell változtatni.Kép Szóval nálunk ezért csúszott előrébb a dolog.

MóniKép
örülök, hogy jól sikerült az első napod! Bizti el is fáradtál rendesen. Lili aranyos lehetett.Kép

Nálunk a helyzet:
Donát jól van mehet oviba.Kép
Bernát viszont egyre rosszabbul Kép, lázas, csúnyán veszi a levegőt, hol jókedvű, hol viszont rossz. Nagyon sajnálom Õt, már annyira, de annyira szeretném, ha egészséges lenne!!!!!!! Reggel hívom a dokinénit, remélem hamar ki tud jönni hozzánk megnézni mi a helyzet vele!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok,

Hát nálunk óriási változások vnnak. A hétvégén átrendeztük a nappali-étkező-Kornél szobát, és nyetünk kb. másfél nm plusz játzsóhelyet. RengetegKép hely van márkb. 4 -5 ember elfér babástól. Minitalira tehát vevők vagyunk. Majd rakok fel fotókat. Fent volt apum, így nagyapázás szerelés, minden volt. Tegnap este ugyan Kornél nagyon hisztizett, majd pakk, elvágódott és aludt, de komoly baj nem volt az ágy új helyyével. Ráadásul sokkal nagyobb területen garázdálkodhat ezentúlKép

Nikk, Kriszti:9 Annyira sajnálomKép Kriszti, nektek is ajánlom a Culevuitet, a dédiéknél bevált. Nem két fillér, de az egészség megéri. Sajna az én anyukám februárban halt meg többmint 10 éve rákban, és az utolsó közös karácsonykor csak ünnepelni engedték már ki a kórházbólKép Ennek ellenére azt hiszem a karácsony mindig a reményről meg az (ujjá)születésről szól. Nem nagyon lehet mit mondani, okosat ilyenkor. Persze én hívő vagyok, és ez rengeteget segít.

DinoKép BetegségKép Nagyon gondolok rátok, hogy meggyógyuljon Bernát gyorsanKép

MIkulásKép Nálunk MINdIG reggelre jött meg. Mikor már kamaszok vooltunk akkor is. Általában csak sok gyümölcsöt és némi édességet hozott, max valami apróságot.

KOrmiKép

Fürdőlepedőnek mi strandtürcsit, plusz hajtörlésre kistürcsit használunk a gyerekcuccokért rablás pénzt kérnek.

TonticaKép Unokaöccs, vagy hugicaKépKépKép PapaKépKOnyhabútorra irigy irigyKépNálunk valszeg csak karácsony után kezdjük szétverni a jelenlegitKép

MóniKép Tök jó érzés amikor hasznbosat csinálsz. nekem is ezért hiányzik a meló.A reggeli 5 órás kezdésre viszont KépKép Lili egy kis angyal, hogy ilyen jól viselte.

Oltások: Nekem a védőnénim azt mondta, hogy ha januárban kapja Kornél, akkor ő a 15 hósat már új oltóanyaggal kapja és kap 18 hósat is.

MaccsKép drukk a nyelvvizsgához

VasaniKép FényképezőKép Esetleg csináljatok papírképeket és aztán majd beszkennelitek vahol.Mi romlott el?
AnyusziKép Nálunk én vagyok takonykóros. Kösz a tippetKép
NoémiKép Heléna fantasztikusan sokat beszélKépMI az a pelmény?
LauKép Telcsiszámot megíromKép A délutáni tali is oké, ha előre megdumcsizom enyém férjjel. MűtétKép Reméelm nem kerül sor rá. Nagyon szorítok.

Remélem nem hagytam ki senkit. Vettem decemberi BKV bérletet, szóval, ha végre eláll az eső, akkor irány horányKép

Vera

hvera

na ma reggelre minket is elért a takonykór. Folyamatosan folyik az Ákos orra, legszívesebben odakötnék neki egy zsebkendőt, mert így meg csak nyalja. Meg szép csalá pöttyök az arcán. Tegnap este kimnőn voltam. A férfinép megetette főtt tojással. Kérdem mennyit evett, kiderült, hogy majdnem 2 egészet. Ennyit egy háromgyerekes apukáról.
Éjjel mi volt? A fél éjszakát végigviháncolta a bocs. Se sírás, se semmi, csak elfelejtett aludni egészen 3-ig. Apa órája meg 5-kor szólt, nekem meg hatkor a nagyok miatt. Szóval álomkóros vagyok. Mondja a barátnőm, az ő két babája se aludt.
Na kipanaszkodtam jól magam, bocsi!
Nekem ötven év körüli Nova sütőm van. Valaki talán még emlékszik a nagymamánál ilyenre. Nem is kell másik, minden olyan benne, mint a nagykönyvben. Szerintetek a mai sütők mennyit fognak kibírni???
anyuszi3

HaliKép
Köszi mindenkinek az érdeklődést, mára már a hőemelkedésnek sincs nyoma. Tutira fogak lesznek a ludasak, mert folyton rábukik a kezünkre, ujjunkra, és mint egy megvadult oroszlán tépi-harapjaKépKép

tegnap majdnem megzabáltam, fürdés közben ugyanis a habos kis pocakját, meg a cicjét ő is megmosta suta kis mozdulatokkal. Majd megpróbálta a habot lemosni, de persze mellé öntötte a vizetKép
Ja, és két napja azt is meg tudja mutatni, hogy hol van a köldöke. Keze-lába ismeretlen helyen van, azokra sosem bök rá, ellenben kuki és köldök esetén szinte 100% az eltalálási arányKép

Mikulás nálunk is holnap reggelre jön, azaz ma este cipősuvickolás mindenkinekKép De Apa reggel elmegy melózni, ezért majd csak este találjuk meg a meglepiket.

AnyusziKép
Ezek az apákKépKép Nálunk is ő etette meg Botit rántottával augusztusban, de akkor neki be is dagadt a búrájaKép
Álomkórom nekem is van, úgyhogy mindjárt megyek is eldőlni.

Anyósjelölt megint kavarKép
Õ nem vitte eddig magával sosem Apóst a családi összejövetelekre, ezért Após is úgy szervezte, hogy most hétvégén egyedül (max velünk Apa+Boti+én) látogatja végig a Bp-en élő 6 testvérét. Mindent le is beszéltünk telefonon, szombatra terveztük, hogy itt alszik...
Erre még tegnap este ( a telefonos egyeztetést követően 2 órával) hív sóginő, hogy tudom-e, hogy a Nő is jön szombaton rokonlátogatni, és náluk fognak aludni, mert ők éppen Győrban lesznek. Mivel senki nem szereti megindítjuk a hadjáratotKépKép Sóginőék lakását telepakoljuk az elhunyt anyukájuk fényképével (sóginő ötleteKép). Ha már egyszer senki nem hívta, fogadja el szó nélkül a körülményeket.
Biztosra veszem, hogy végighallgatta a szervezést após mellett, és amikor kiderült, hogy nálunk alszik, "botondozik", akkor kiakadt, amiért kimarad.
Férjem szerint illene meghívnunk őket vasárnapi ebédre, amit após miatt nem is fogok megakadályozni, de tutira fagyasztott kaja lesz, méghozzá fagyasztott sültkrumpli fagyasztott pulykatallérral, aztán ennyiKép Botinak persze előző napról marad vmi finiKépKép
A nő persze már lemondta az após által megszervezett 26-i karácsonyi ebédet, amit neki kellett volna elkészítenie.
De inkább nem is szaporítom tovább a szót.

Mukk mindenkinek!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz! Éljen anyósjelölt!Máshol!!!! Apám második felesége még élelmesebb! Mindig délután 5-6 körül ugranak be tíz percre, ami aztán ha nem terítek vacsihoz, képes elnyúlni akár 9-ig is. És akkor természetesen itt vacsiznak. Az, hogy fürdetni kellene, a nagyoknak lecke az nem érdekes. Karácsonyra meg egyszerűen bejelentkezett 25-én délutánra, azaz vacsira. Meg se kérdezte, mi nem mennénk-e. És természetesen semmit nem fog segíteni, majd az én házi férfinépem ugrál. Szóval tudd, nem vagy egyedül!
Anyuszi
anyuszi3

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?