Sziasztok.
Na nekikezdek.
Szóval Peti beteg, péntek óta kapja az Amoxicillint, mert nem oldódott a torkában a nyák.
Egyébként nincs baja, jó az étvágya, vidám, stb.
Megbeszéltem a dokinkkal, a kullancs elleni szurit csak jövő márciusban kapja meg, mivel
most kár lenne, mert július végére már lecseng a szezon. Megkérdeztem a vitaminokról is,
mondta, hogyha mindent megeszik, akkor most kár neki akármit is adni (a D-vitamint is csak
egyéves koráig kapja), majd szeptembertől adjak neki Béres C-vitamint, mert abban van még
réz meg cink, az kicsit felturbózza.
Szombaton mi is voltunk ballagáson, Peti nagyon jól viselkedett, de amint hazaértünk, kibújt belőle az ördög, csak uzsizni kelt fel, egyébként a fürdésig aludt, aztán nem volt semmi gond, és az éjszakát is átaludta egy mukk nélkül, negyed ötkor tettem ki közénk.
Ma a férjem elvileg elment vidékre, gyakorlatilag csak holnap indulnak, mert a hét végén
betörtek a cége telepehelyére.
A napom is rosszul indult, olyan depis volt a hangulatom, de aztán két idősebb bácsi
felvidított. Vártam a hazafele jövő trolira, megállt a megállóban egy Lada, kiszól belőle a
bácsi a mellettem várakozónak, hogy elvigye-e (ismerték egymást), majd tőlem is megkérdezte,
hogy Sándorfalvára megyek? Mondtam, nem, de arra fele visz az utam. És elhozott engem
is...gondoltam, csak nem két hatvanéves fog elrabolni.
Így kicsit kivirultam.
Délután elmentünk a bnőmmel és a lányával sétálni, a végén meghintáztattuk a gyerkőcöket, még Bogi is élvezte. Pedig ő lányból lévén kicsit félősebb.
A szülinapi tortán én is gondolkodom, szerintem gesztenyés lesz, a kedvenc helyünkön eléggé sok benne a krém, és Peti azokat nagyon szereti.
Reni, én még a mai napig nem nyúltam Peti kukijához. A dokinéni is csak ránézett a múltkor,
és ő is mondta, hogy ne piszkáljuk, szóval megerősített abban, hogy nem cselekedtem rosszat
azzal, hogy eddig nem húztam hátra.
Kár, hogy nem javul a derekad, azért készítsd fel a Peti felvigyázókat egy egész napos szitterkedésre...
Colett, hát vicces, de nálunk pl. én semmit kaptam, mondjuk azért lélekben örültem volna egy szál szegfűnek. De ahogy sokan mondták a tévében-rádióban, ez az ünnep is nagyon elanyagiasodott.
Nálunk ez a motoros dolog pont fordítva van, igaz, nálunk bébitaxival: Peti már elég régóta áll, az utóbbi időben magától lépeget, és ma volt az első alkalom, hogy elindult vele. Pedig a bébikompban már nagyon régóta teper.
Gira, jó, hogy visszatértél (ide is).
Szerintem akkor még pécsi voltál, mikor én már ide és a másik topicunkba is "bepanaszoltam" a fiamat, mert ő elfogadta ugyan négy hós korától a gyümit, de csak cuclisüvegből tápszerrel, kanállal egyszerűen nem kellett neki. A védőnő húzta a száját, de eltelt egy hónap, és azóta nagyon megy Petinek a kanállal evés, elég hamar átestünk a lónak ama bizonyos másik oldalára, hogy a cumisüvegből már csak a natúr tápszerre tartott igényt a fiatal úr.
Meteor, hát én már csak a fogakra tudom fogni...most néztem, megint kezd jönni a fenékpirosság, tehát 15-20 nap múlva megint lesz egy gyöngyszeme a fiamnak, legalábbis szerintem. Nálunk ilyen magamtólelalszok egyszer volt kb. egy hétig mikor Peti 4-5 hós lehetett, de akkor csak és kizárólag magától volt hajlandó elaludni. Na mindegy, úgy még sosem volt, hogy sehogy se legyen.
A testhelyzet nálunk nem akadály, Peti törpének hason volt altatva, de mostanság átfordul a hátára is, és a régebbi "segíts rajtam anyu" sírások után, mostmár így is megy neki a tenti.
Gombi, hát Peti jó helyen az én hiányomat se érzi.
A dédiéknél ez halmozottan értendő...
Wawel, Kornélnak utólag boldog hófordulót.
Kimike, szerintem ez tápszerfüggő. Mert mi ugye Milupát eszünk, annak a HA-2 változata 6 hós kortól ajánlott, de szerintem max. egyéves korig fedezi a tápanyagszükségletét a babának. Mi már a bolti 3-as tápszert adjuk Petinek, semmi gondunk nincs vele.
Gabella, sajnálom, hogy így alakultak a dolgok Mesivel, de a lényeg, hogy már minden rendben van veletek!
Kitti, nálunk a ma-ma anyukámnak szól.
Nekem a-názik, ha épp rájön...
Peti is beleszeretett a természetbe, szombaton a ballagási ünnepség beszéde közben letépett a fáról egy levelet, amelyet hatalmas üdvrivalgás követett a részéről.
Aztán ebéd előtt még kivitte a mamám a térre, ott meg a fekete rigókért volt megbolondulva.
Katus, Pannusnak jobbulást.
Na ennyi voltam, amint tudok, jövök megint.
Ági