Új privát üzeneted érkezett!

SziasztokKép
Pviki
Dóri,a pancsoló kislány nagyon cukiKépRemélem minden rendben lesz a vizsgálatoknál.Dóri pontosan mennyi idős?A férjem egyik ismerősénél volt ilyen permanens hőemelkedése a gyereknek,vagy fél évig állandóan visszatért,ott sem találtak semmit a vizsgálatok,valószínűleg a fogzás miatt volt,mert aztán egyik napról a másikra elmúlt.

Ildi
Leestem a székről a röhögéstől,vizuálisan megjelenítettem a megközelíthetetlen Rozikáért epekedő,haverok által megtámogatott söröző MarcipántKép már jól indul a napomKép Nem is tudtam h március 10én született.Mi akkorra voltunk kiírva,de Vince kiváncsi fáncsi volt és kistartolt 3 nappal korábbanKépAkkor még Marcipán is Halak ugye?

Altatás:eddig Vince is cicin aludt el,de ennek kb 1-2 hónapja vége:beturbítja az esti adagját és aztán teljesen felfrissülve nézeget,az ágyába hiába teszem,nem alszik el,így kijön még pörög egy kicsit(1-2 órát)a nappaliban,aztán bealszik.Én sem hagyom sírni,mert a szívem szakad meg,de nem vagyok benne biztos,h jól csinálom,h ő irányítja az estéinket,de én is úgy gondolom,kicsi ő még a vasfegyelemhez.Amit Connie olvasott-xideig sírni hagyni,odamenni,megnyugtatni,+ hogy fontos,h ott ébredjen ahol elaludt,ugyanolyan körülmények között:ez az aludj jól gyermekem módszer,két barátnőmnek be is jött,de ők 8 ill. 1 éves korban csinálták meg,mert a gyerekeik 1 óránként keltek és már nem bírták idegileg.

Jégvirág
Gratula az ajándékhoz!Gréti nagyon kapós menyecskeKépEgyébként Vince nem akarta lecsapni Marcipánt a kezérőlKépErre azért vigyázunk IldivelKép

Zsisske
van ám Rólatok is képem,ha nem ébred föl Vince mindjárt felteszemKép

Angéla
Nem tennéd közkinccsé(így írják??) az olivaolajas hajpakolás részleteit?Katasztrófaövezet lett a hajamKép És ennyi ragyám életemben nem volt,nem tudom mit művelnek a hormonjaimKép

Gyorsan elküldöm,mert állandóan akadozik az internet kapcs.
Virág
villes

Connie
Tudom h a onóba jártok,de a mondókázást nem azonosítottam a zenebölcsivel.Ezek szerint a mondókázás is zenésen történik?Milyen egy foglalkozás?Aki tartja,mond egy mondókát,ti meg elismétlitek a gyerekeknek?nagyobb gyerekek is vannak a csoportban?
Virág
villes

Fonóba,nem onóbaKép
villes

Virág!

Kép Kép Kép Örülök hogy neked is tetszett!
Igen Marci is halak; de mi március 21.-re voltunk kiírva; ő sietett nagyon megkukkolni a külvilágot! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

delfinke

Kép

Zsisske és Roli
villes

Timurr, Vezso, Ildi, Jégvirág,

Köszönjük a kedves fogadtatást, és az üdvözlő sorokatKépKépÖröm ilyen társasághoz csatlakozni!

Vezso,
szerencsére féltékenységnek egyelőre nyoma sincs, a lányok nagyon szeretik egymást, együtt játszanak, Viola vígasztalja Virágot, ha sírdogál, vagy ad neki csörgőt, játékokat.
Virág 6 hónaposan kapott először reszelt almát, nagyon utálta. Addig kizárólag szopizott, semmi mást nem kapott. Próbáltunk az alma után őszibarackot is, annak nagyobb volt a sikere, de az anyatejes-sárgarépás krumplipüréből is evett pár kanállal.A banánt csak egyszer kóstolta, kiköpdöste. Az üveges Kecskeméti vagy Hipp alma-barackból viszont nagyon szívesen eszik, egyszerre akár fél üveggel is. Naponta 1-2x eszik gyümölcspépet, néha krumplis barackot, de attól gyakrabban öklendezik szegény. A többi tápláléka így ugyanúgy szopitej, mint eddig.

Csodálkozom is, hogy sikerült föltennem a képet, most próbáltam először, eddig mindig azt hittem, sokkal bonyolultabbKép.
Örülök, ha tetszik a Viola név, mi is rögtön tudtuk a férjemmel, hogy ha kislány, akkor csak Viola lehetKép . Virág baba neve ennél sokkal nehezebben lett megKépKép.
Nekem nagy kedvencem még a te első kislányod neve, a Veronika. Ha lenne egy 3. kislányom, csakis a Veronika nevet kapnáKép.

Jégvirág,
Violának is ugyanilyen zöld-rózsaszín tányérja van, nagyon szereti! És gratulálok a nyereményhez, én még soha nem nyertem semmit, csak az ötöslottón volt pár 2 találatosom, és a hatoson egyszer 4-es, a másik 2 szám meg pont mellette Kép.
Virág keresztelője is most lesz vasárnap, október 2-án. Sajnálom a rokonok nyomulásátKép. Nem értem, miért megy az, akit meg sem hívtatok. Pláne, hogy még a vacsorát is ti fizetitek. Virágnak mi a plébánia kertjében tartunk egy kis összejövetelt, ha esne az eső, akkor pedig lemegyünk a cserkészek különszobájába, az is ott van a plébánia alagsorában. A család hozza a sütiket, én is sütök majd persze, meg veszünk üdítőket, ásványvizet, műanyag poharakat, papírtányért.A kertben van egy szaletli, kerti padok, asztal. És csak a szűk család lesz, maximum 16 ember. Violáé is ilyen volt 2 éve, szívesen emlékszünk rá vissza.
Majd írd meg, hogy sikerült, biztos már nagy készülődésben vagytok!

Z i t m i
zitmi

Írtam egy csomót és elszállt Kép Hiányolok sok emberkét: Hüpi, Babjag (meggyógyultatok?), vizimanó, Vaktyúk, Dorka, Wester, Berkiadri hogy vagytok?
Juszti, ma nem kapunk mottót? Elkezdtem őket írni egy füzetbe. Kép
Zsuba, pont gondoltam Rátok!! Köszi a bókot. A képfelrakás megoldódott? És a fiad nem alszik nappal, vagy csak sírósabb lett? Apukád?
Virág
Ragyaügyben csatlakozom. El fogok menni egy pár perces szoliba, mert az segít nekem, de most örülök, hogy nem kell emberek közé mennem Kép Banya vagyok, ha lemegyek a bányába, feljön a szén magátó...Kép
Szerelmi bánatos, söröző Marcipán Kép
Vezso
vezso

Sziasztok!
Most jöttünk meg a Fonóból, Ákos sztem kakilni készül, mert csendben van és ábrándos tekintettel néz maga elé.Kép

Virág,
Hát nem hiszem, hogy tudunk bámit is csinálni velük, hogy 8-kor aludjanak el, ha nem akarnak. Ákosból simán kinézem, hogy órákig üvöltene.Kép Végül is én se szoktam lefeküdni, amíg nem vagyok álmos.Kép Ki szoktuk hozni a nappaliba, aztán itt eljátszik, pörgős programot már nem csinálunk neki.Kép De van amikor simán bealszik szopival, vagy leteszem, és egyedül, teljesen változó nálunk is, ahogy Jégvirág is írta.
Sztem minden baba különböző, biztos van akinél bejön ez az aludj jól módszer, bár sztem ilyen kicsi babáknál nem, valszeg nem érti meg, bármit is magyarázok neki.Kép Csak azért húzom fel magam mindig ezeken az interjúkon, mert néhol teljesen úgy beszélnek a babákról, mintha valami tárgyak lennének, akiken át kell állítgatni a gombokat. Másrészt meg a pszichológiai kutatások pont nem támasztják alá, amiket állítanak, pl. hogy ilyenkor kell megtanítani őket egyedül elaludni, meg hogy jó neki ha sír.

Képzeljétek, tegnap apja a zümivel repülőset játszott, össze-vissza csattogott meg zörgött a kényszerleszállásnál, Ákos meg hahotázott (!) rajta. Még sosem láttam ennyire nevetni.Kép

Na, megérkezett a produktum - szegény Ákosom online közvetítemKép - majd még jövök peluscsere után.

KépKép
connie

Ildi,
mi is március 21-re voltunk kiírva, ráadásul az az én születésnapom isKép. Aztán az UH-ok alapján kijött, hogy inkább 15-én kellene megszületnie. Mivel én nem szülhettem természetes úton, végül 10-ére programoztuk a császárt. De mondta a doki, hogy választhatom a 11-ét is, viszont én maradtam az 1 nappal korábbi dátumnál.
Így egyidősek a gyerkőceinkKép.

Zitmi
zitmi

Zitmi
Azért lett Veronika, mert a Tenkes kapitánya szerelmét így hívták. Kép Szép, hosszú hajú, még lőni is tud....Kép Mindig olyan szerettem volna lenni, mint ő. És hátha a lányom olyan lesz. Mondjuk lőnie nem nagyon kell tudni. Remélem Kép
De a hosszú haj, az megvan. Kép
Szuper, hogy tud szopizni rendesen. Mi is alapvetően anyatejezünk, csak néha küzdelmes a dolog, mert másra figyel. Most jobb periódus kezdődött, remélem. Rozi nagyon szereti a banánt, az az egyik kedvence. Látod, milyen mások az ízlések ebben a korban is.
Belegondolok, milyen lehet a krumplis barack...brr, ezek a bébikaják elég furcsa keverékek tudnak lenni.
És lesz 3-ik gyermek majd? Tervezitek? Nekem jósnő is megjósolta a 3 lányt. Mint a mesében: Volt egyszer egy szegény ember és egy szegény asszony, és 3 lányuk. És a legkisebbb hozzáment a herceghez...Kép

Jégvirág
A rokonok mindig tudnak meglepetést okozni Kép
Mi lesz a keresztelős menetrend? Étteremben esztek? Mi lesz a menü?
Jókat nyertél. A gerber rágókák sztem a legjobbak, nekünk is van, még régről. Annak tetszik legjobban az anyaga.

Ruz, még nem jöttetek haza?
Kingu, most vizsgázol? Csütörtökön, nem?
kata, hogy alakul a mai nap Pannival? Írjál, csak egy sort, lécci...Kép
Vezso
vezso

Kata, a neved, természetesen nagybetűvel szerettem volna írni Kép
Bocsánat Kép

Connie
Még jó hogy a szagok nem jönnek online Kép
Vezso
vezso

Zitmi!

Én is programozott császárral szültem, én 14.-én feküdtem volna be.De 10.-én a dokim haza sem akart engedni NST után, magas vérnyomás+fehérje a vizeletben: TOXÉMIA!
Megbeszéltük, hogy másnap megműt, nem várunk tovább.Aztán este Marcika úgy döntött, hogy ő bizony megszületik; így ő lett a névnapi ajándékom! Kép
Te miért nem szülhettél természetes úton?

Ildi

delfinke

Akiren, druszám Kép
Gréti meggyógyult?

Lirian
Mikor mérik le Lilót? Olyan édes minden talis képen. .)

Dóri Kép
Még nem üdvözöltelek, de nem felejtettem el. Merrefelé laktok Bp mellett, észak, dél stb?

Megyek a dolgomra. De a mai nap nálam pihenős. Azért is netezek.Kép De most megyek esküvős bigyókat olvasni. Sokkal bonyolultabb és sokrétűbb, mint gondoltam.
Rozi alszik, lehet, hogy nekem is kellene? Éjjel olyan éber volt megint pár órán át Kép Szövegelt meg minden. Pedig tegnap napközben nem sokat aludt. Viszont szépen eszik, anyatejet és mást is. Kép

Vezso
vezso

Újra itt.Kép

Virág, a Fonóban a foglalkozásokat egy zenepedagógus tartja, Kodály módszer szerint. Ez nem tudom, pontosan mit jelentKép, mármint a Kodály módszer, de mondókákat meg gyerekdalokat tanulunk, és szokott furulyázni is. Gépzene nincs. És nincs direkt tanítás a gyerekeknek se, mi tanulnuk, a szülők.Kép Vannak nagyobb gyerekek is, 2-3 évesek a legnagyobbak. Zenebölcsiben nem tudom, pontosan mit csinálnak, de gondoltam ez is valami olyasféle.

Kezdek egyre elégedettebb lenni a saját rokonainkkal, titeket olvasva.Kép

Jégvirág,
én csak olyan szülésfelkészítőn voltam, ahol arra készítettek, hogy hogyan szüljek könnyen, gyorsan, de olyanról sehol nem volt szó, hogy hogy lehet helyretenni egy elhúzódó, nehéz szülést vagy egy hirtelen császárt.Kép Szóval ezért jó volt ez a beszélgetés, egyébként egy egész sorozatnak az első része volt ez, hétfőnként vannak, azt hiszem, megyek majd mindegyikre. Lesz benne csecsemő fejlődése, hozzátápi, elkényeztetés stb. témák is.

Ja, még azt akartam írni, hogy vannak témák, amiken mindig felidegesítem magam, ilyen a sírni hagyás is, nem kell velem ilyenkor foglalkozni.Kép Férjem is mindig ugrat, hogy meg akarom váltani a világot.Kép

KépKép
connie

Kinőttük a Huggies pelust is, de még van egy komplett csomag. Át tudja venni valaki, 38 Ft darabja, ahogy én vettem, 62 van benne, 4-es méret, 8-14 kg. Lehet, hogy egyszercsak már nem lesz egy számmal nagoybb pelus? Mit adok akkor a minidömperemre?

KépKép
connie

Connie!

Mi átvesszük, nekünk úgyis kell!
Hogy hogy kinőtte?

Ildi

delfinke

Vezso,
milyen jó, hogy Veronikának így választottatok nevet! Nekem Esze Dóra Málnafolyó c. regénye alapjám lett Violám. Abban a könyvben szerepelt egy gyönyörű, szintén hosszú hajú Vendel Viola, aki mellesleg brácsaművész voltKép. Hát látod, engem meg ez befolyásolt, de persze a név hangzása is.
Szép nevet kapott a másik 2 kislányod is. Tényleg, Zsófi és Rozi nevét hogy választottátok? Nekem a Róza alakban is tetszik a Rozália név.
Nem tudom, lesz-e 3. gyermekünk, igaz, hogy mindketten szeretnénk egy 3. kislányt, de az az igazság, félnék egy 3. műtéttől (nem szülhetek).
Mikor jártál jósnőnél? Én is akartam menni régebben, de féltem, hogyan viselném, fogadnám az esetleges rosszat, amit mondana. Így inkább kihagytam.
Virág szilárd táplálkozásával mi nagyon elégedettek vagyunk, Viola 9 hónaposan jutott el odáig, hogy megevett 1 fél banánt az anyatejen kívülKép. Õ Virág születése előtt 3 héttel hagyta abba a szopit, 21 és fél hónaposan.

Ildi,
van egy kisagyi érgomolyagom (cavernoma cerebelli), 1 cm mindössze, de az ideggyógyász szerint kitolásnál esetleg megrepedhetett volna. Ezért nem kockáztattuk a szülést, maradt a programozott műtét mindkét gyereknél. Ébren voltam, és így is nagy élmény mindkettőjük születése, de sajnálom, hogy nem küzdhettem meg értük. Biztos érted, mire gondolok...

Connie,
a sírni hagyás elméletét én is gyűlölöm. Mit szólnának vajon ahhoz az elmélet kiagyalói, ha a férjük/feleségük csak legyintene, ha nekik magunknak lenne vmi bánatuk. "Ó, édesem, szomorkodj csak, felőlem aztán sírhatsz is, nekem ne panaszkodj, mert nem érdekel, mi a bajod!" Megnézném, ehhez mit szólnának a nagyokosok, vajon magukra is érvényesnek tartanák?
Mi egyik kislányunkat sem hagytuk és hagyjuk soha sírni, mindig vígasztalunk, amíg megnyugszanak.

Z i t m i
zitmi

Sziasztok!

Vezsó nagyon kedves vagy, hogy hiányoltál! Most csak gyorsan jövök, aztán majd írok hosszabbat is. A szállodás tali lehetne jövő hétvégén? Október 8-án vagy 9-én? Nekem nagyon jó lenne, mert a férjem pénteken elmegy megnézni Karcagon a kislánya ovis szüreti mulatságát, s Pestig mi felmennénk, Õ pedig Pestre hozná a kislányt. Vezsó, ha nem vagyok túl pofátlan (csak egy icipicitKép ), s esetleg tényleg van vmi akciós ajánlat a férjedék szállodájában szegény hátrányos helyzetű vidéki 2005 tavaszi babás babaneteseknek, akkor mi élnénk a lehetőséggel!
Igérem jövök vissza, s akkor reagálok is, nem csak itt "önzőzöm"!
sziasztok,
Eszter
wester2004

Ildi,
tényleg, március 10-e Ildikó napja! Akkor jövőre 2 tortátok lesz 10-énKépKép?
A toxémia komoly dolog, akkor téged is muszáj volt műteniKép. Olvastam, hogy 1. gyereknél leggyakoribb a toxémia előfordulása, a kistesónál szerintem biztos nem lesz neked sem!

Zitmi
zitmi

Zitmi!

Hát igen, Marci egy igazi ajándék a névnapomra, ezt senki nem tudja túlszárnyalni! Kép
Hát remélem a 2.gyerkőcnél tényleg nem lesz toxémia; nekem ráadásul terhességi cukorbetegségem is volt!Úgyhogy kijutott a jóból! Kép
Pont ezért nagyon félek a következő terhességtől. Pont tegnap este beszélgettünk Tibivel, hogy ha tudnám hogy semmi gond nem lesz a 9hónap alatt akkor már most jöhetne a baba!
Kép
De arra még várni kell!
Addig semmiképp nem szeretnénk tesót, amíg Marcipánt tornára kell hordanom!

Vaktyúk!
Hooooooooooool vaaaaaaaaaaaaaaagy?

Lir!
Mi a helyzet?Te is eltüntél!

Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Ildi

delfinke

Connie
Próbáltam aludni, de nem ment Kép
Kinőtte?! Te jó ég! Minidömper Kép Nekem még két csomag van a 8-i taliról, amikor Vaktyúk hozott. Ill ma kezdtem neki a 2-ik csomagnak.
Akkor pötyögtetsz nekünk infokat arról a szülésfelkészítőről? Mindig tanul az ember vmit.

Wester
A köv hétvége, amit írsz, biztos nem jó, elsősorban mert nincs itt a férjem, és ő kell majd ehhez. Mert különben nehézkes lenne az ingyen termet biztosítani, nem is beszélve a Ti szobátokról, ill az akciós ajánlatról Kép. Más hétvége nem jó? Azért nem lesz a férjem akkor, mert az összes vezető kiutazik Máltára, mert ez egy máltai cég. Szóval le sem tudja mondani, pedig nincs semmi kedve menni.
Ráadásul Anyukám 60-ik szülinapja is akkor lesz megünnepelve és hiába lesz itt nálunk, a férjem nem is lesz itt Kép

Emlékszem valaki mondta, hogy okt 2-ik felében legyen ez a tali. Hú, akkor én most megkérdeznék mindenkit, hogy mikor legyen, szombaton vagy vasárnap és melyik hétvégén? Lécci, segítsetek összehozni egy időpontot! Eszter, ugye jó lesz így? Ugye? szeretném, ha jól sikerülne, kicsit házigazdának érzem magam.
Vezso
vezso

Vezso!

Nekünk tejesen mindegy mikor van, nekünk nincs előrelátható programunk! Kép

Ildi

delfinke

Zitmi
Toxémia: nekem most a 3-ik gyermeknél alakult ki vészes gyorsasággal, de csak a szülés kezdetén derült ki (a ctg-n vették észre, hogy szülök, én nem is éreztem). Előtte 2 nappal minden ok volt.De ennek ellenére egy teljesen normális "könnyű" (Kép) és gyors szülés volt.
Jósnőhöz nem direkt mentem, hanem tolmácsoltam neki egy nagy rendezvényen, egy többszáz fős jelmezbál volt, vmi külföldi cégnek, még mielőtt megismertem volna a férjem. és a jósnő váltig erősködött szünetekben, hogy jósol nekem is, de nem akartam, aztán beadtam a derekam. Õ mondta ezt. És, ami az érdekes, hogy a kollégám dolgozott a másik jósnővel, cseréltünk, és ő is 3 lányt jósolt. Akkor azért meglepődtem, mert a 2 jósnő a terem két végében dolgozott, esélyük sem volt egymással kommunikálni. Egyébként nem hiszek az ilyen dolgokban.
Brácsaművész lesz Viola? Kép
Zsófia és Rozália úgy lett kiválasztva, hogy megcsináltam egyszer a családfánkat (a 18 század elejéig sikerült) és ezek a lánynevek elég gyakran előfordultak, főleg a Zsófia.
gratulálok a hosszú szoptatásjhoz, tényleg!!! KépKépKép
Vezso
vezso

Szaisztok!

Delfinke! Én is toxémiás lettem és azért kellet császározni engem is. Nem erre számoltam, de sanja nem volt más megoldás. Végül is az eredmény a fontos :-)) És azzal meg vagyok elégedve!
Vezso! Mi Pilisborosjenőn lakunk, ha tudod, merre van. Tök jó környék, ajánlom kirándulás céljából bárkinek. Itt van ez "egri vár".

Alvás téma: Én nem tudom, hogy jól csinálom-e, mert elős gyerkőcös vagyok, de Blanka az első perctől az ágyában alszik. Az esti szopi előttvagy közben elalaudt, és beraktam az ágyikójába. Nagyon jókat aludt. Nekem mondkuk mázlim van, mert este 9-től reggel 1/2 7-1/2 8-ig alszik, ébredés nélkül. Az elős 3-4 hétben ébredt csak föl három körül egy kajcsira. Most meg vidáman alszik magától. Pedig már nem is cicizik :-(( És nem sír, hanem amikor felébred, azonnal vigyorog vagy énekel. Imádom.
Hát ennyi.
Mikor lesz és milyen találkozó? Engem is érdekelne, ha lehet, és ha közel van. Férjem tuti nem tud jönni, állandóan dolgozik. Viszont jó lenne titeket megismerni.
Üdv Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Dóri,
Én is az ágyában altatom Ákost, de akkor csempésszük már át, mikor alszik, ill. elringatás után oda teszi be a férjem. De ő is jól alszik, fél 10-től fél7-7-ig.

Zitmi,
A családod hogy tolerálta ezt a hosszú szoptatást? Szüleim nem tudom, mit fognak szólni, a teáztatás meg az igény szerinti szopi körüli meccset már lezavartukKép, de az ilyen hosszú szoptatást is eléggé furcsálják. Még jó, hogy a hozzátáplálással nem nyaggatnak, mert elfelejtették, hogy nálam azt már 4 hónapos korban elkezdték.Kép
Meg én egy kicsit tartok is tőle, hogy a köv. 5 év csak szoptatásról meg terhességekről fog szólni.Kép

Ildi,
Héfő óta mindig kifolyik a hátán a kaki. Még van másfél csomag Huggies, most úgy variálok, hogy délelőtt, kaki időszakban, Liberot adok rá, délután Huggiest. Nem értem, minden pelust 1 kg-al hamarabb kell kezdeni nála, mint ami a pelusra van írva, 8-14-est is 7 kg-osan kezdtük, ez a Libero meg 10 kg-tól van.

Én amióta emlékszem, mindig 3 gyereket szerettem volna, egyszer egy asztrológus meg mondta, hogy becsúszhat még egy negyedik is. Ajvé, az azért már kicsit sok lenne...Kép

KépKép
connie

Connie
Látom itt vagy. Kép Legyártottam Neked egy mélt, a múltkor nem válaszoltam és szégyellem magam.
4 gyerek, az nem lehet rossz, végül is én is szeretnék sok gyereket, csak már öreg vagyok. Kép Azt írták a szülési papírjaimra is, hogy "öreg szülő nő", merthogy elmúltam 35, és akkor így hívják a kismamikat. Azért mellbevágott a dolog.
Egyszer volt a tv-ben egy 20 gyerekes családról film, sosem fogom elfelejteni...Olyan szépen éltek, és az asszony, aki kihordott ennyi gyermeket, nem is nézett ki elhasználtnak, mint pl én.
Vezso
vezso

Ildi,
nagyon remélem, hogy a 2. babánál minden simán megy majd nálad, és cukorbetegség sem lesz. Marci születése után ugye minden rendben volt a cukorszinteddel? A Dévény Anna módszerrel pedig nemsokára rendbejön a kis Marcipán, és jöhet a kistesóKépKép.

Vezso,
Viola brácsaművész lesz, Veró pedig mesterlövészKépKép.
Azért nagyon dolgozik bennem a vágy egy 3. baba kapcsán, főleg mióta egy kedves barátnőm bejelentette, hogy áprilisban születik náluk a 3. gyermek. Meg a te beszámolóidat is olyan jó olvasni a 3 kislányról...Hát meglátjuk, nálunk hogy alakul majd.
Ezek a jósnők tudhatnak valamit! Mást is jósoltak neked, ami bejött később?

Dóri,
én pedig Piliscsabára jártam egyetemre, gyakran mászkáltunk "minikirándulás" címén a környéken, néhány unalmas előadás - például metafizika - helyett. A környék tényleg gyönyörű, és mikroklímája volt, mert mindig hidegebb volt pár fokkal ott, mint Budapesten. Ezt nyáron díjaztuk, télen kevésbéKép.Irtó kemény teleket éltem át Piliscsabán, egyszer például hazafelé jövet a Terranovánál felborult egy távolsági buszKép. Én nem voltam rajta, de szerencsére az utasok sem sérültek meg.

Connie,
Viola nem is szopizott olyan sokáigKép, nekem rossz volt, amikor abbahagyta, de 3 hét múlva folytattam, igaz, másik babávalKép.
Szerencsére nekem nem kellett a családdal harcolnom szopi kapcsán. Apukám már nem él, de ő biztos nem is szólt volna bele, csak szimplán támogatott volna, mint mindenben, amíg élt. Anyukám eleinte próbálkozott a "nem fog tea nélkül kiszáradni?"-című lemezzel, de miután mondtam neki, hogy nem, azt mondta, hogy te tudod. Aztán amikor látta, hogy telnek a hetek, és az unokája egészséges, és nem is száradt ki, megnyugodott. Inkább a férjem nagynénikéi álmélkodtak, hogy "és még van tejed?", "hol a teás cumisüvege?", "eszik már mindent?"-ez utóbbinál 4 hónapos volt Viola. Könyörgöm, én sem eszem mindent, pedig 27 éves voltam akkor... De a nagynénikék legjobb beszólása az volt, hogy majd úgyis elmegy a tej, ha a Viola 1 éves lesz, vagy ha megfogan a kistesó. Azóta ezen röhögünk, hogy a tej egyszer csak elköszön és elmegy, se szó, se beszéd, pont az 1 éves szülinaponKép.
Az én taktikám velük szemben az volt, hogy ugyanúgy elcsodálkoztam azon a kérdésen, szopizik-e még a 3 hónapos gyermekem, mint amilyen csodálkozva tették fel ők a kérdést.
A te szüleid beleszólnak ezekbe a dolgokba? Mondjuk akkoriban, amikor mi voltunk csecsemők, még másként tanították az anyukákat, nem volt Kismama, Babanet, egyéb helyek, ahol utánanézhettek volna a dolgoknak. Csinálták, ahogy az orvos + védőnő mondta. Õket is megértem, még ha én homlokegyenest másként csinálom is.
Tényleg érdekes, amikor az éveid a babavárásról és a szoptatásról szólnak, én pl. 2002 augusztusában ittam utoljára 1 pohár bort, azóta vagy állapotos vagyok, vagy szoptatok, vagy a 2 egyszerreKépKép. Tudom, hogy néha lehetne 1-2 deci bort inni, de nem is kívánom. Majd mindent bepótolunk, ha nőnek a picikKép
Úgyis ez a legszebb időszak az életünkben, nem? Aztán olyan hamar megnőnek, csak az elején hisszük, hogy örökké kisbabák lesznek...
Z i t m i
zitmi

Vezso,
El is küldted a mailt, vagy csak legyártottad? Még nem kaptam meg.Kép

Zitmi,
A teáztatást hónapokig mondogatták, apukám, mikor náluk voltam, fel is buzdult, hogy ad Ákosnak teát, mert szárad ki szegény, és mivel engem meg se kérdezett, jó nagy veszekedés lett belőle.Kép De most már abbahagyták, mivel mégse száradt ki az unokájuk. Anyukám meg rendmániás, ezért ezt az összevissza szopit nem jól tolerálja, elmélete szerint attól fáj Ákos hasa, ami egyébként nem fáj. Néha úgy érzem a Mézga családba születtem.Kép Szóval úgy kifejezetten nem szólnak bele, csak mindig jönnek a javslataikkal, és azt hetekig mondogatják, elég idegesítő.Kép

Na nem baj, majd pár év múlva bulizunk egy nagyot, és leisszuk magunkat a sárga földig.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!
Sziasztok
Vezso: persze, jó lesz így! Köszönjük a lehetőséget! Boldog szülinapot anyukádnak! Szóval a hétvégi tali: nekünk október 15-16 nem jó, de utána 22-23 vagy 29-30 jó. A legjobb a 29-30 lenne.A szombat vagy vasárnap mindegy, mi akkor maradnánk hétvégére. Szeretném én is, ha összejönne, mert már nagyon kíváncsi vagyok rátok!
Viki! Örülök, hogy sikerült képet feltenned Dóriról, nagyon szép, formás lányka!
Hüpi: remélem, hogy rendeződik az illetékügy! Igazán nem akarok a részletek ismerete nélkül okoskodni, de ha eladtatok egy ingatlant és úgy vettétek a mostanit akkor mindenképpen csak a két lakás közötti különbözetet kell megfizetni. Én így tudom. Bízom benne, hogy minden rendben lesz!
Zitmi: üdv a szupi Kép csapatban!
Lirian: mértétek Lilót? Ugye minden rendben?
Connie: én is utánanéztem az alvás dolognak, Vekerdynél sem találtam semmit csak a szokásos: egyedül kell elaludnia szöveget. Nekünk mázlink van, vagy lehet, hogy véletlenül jól csináltam vmit, mert nincs gond az elalvással. Az estivel sosem volt, a napközbeninél árgus szemmekkel figyelem, s ha fárad, viszem fel. Van egy kis szertartásunk, azt mindig követjük. Fel a szobájába, lehúzzuk a redőnyt, elköszönünk a napocskától, madaraktól. Aztán extracici-én csak így hívom, hiszen ez nem igazán evés, kb másfél-2 órával a rendes szopi után fárad el- aztán ének, a Bóbita, az utolsó versszaknál beteszem az ágyikóba, felhúzom a zenélő cicát, kap egy puszit és kijövök. A Bóbitánál mindig vigyorog, mikor beteszem az ágyba akkor is és vagy azonnal fordul oldalra és alszik, vagy jön a dá-dá-dá-dá-tá-tá-tá-tá, -dá-dá-tá-tá-tá aztán elhalkul és szunyál. Meg tudom zabálni!
JusztI: Boldog Névnapot! LucaZsófi kérdezi, hogy Boldi csak nézegeti Maját vagy komolyabb szándákai is vannak? Mert úgy emlékszik, vakságot nem fogadtak, szóval lehet gyönyörködni a topicbabákban, s nem titkolja, hogy Õ is megnézte Ákos milyen szépen ül, Marcikra is szemet vetett, de csak a távolból, Fürtöskére is nagyokat szokott mosolygogni. És kicsit irigykedve nézte a talis képeket, a sok szép babát együtt. De ha Boldi csél-csap, akkor nem kér belőle, futni nem fog utána Kép
sziasztok,
Eszter
wester2004

Sziasztok
Naa hazaerkeztunkKép mar tegnap reggel de ki kellett hunynom magam,kicsit faraszto volt az ut de jol ereztuk magunkatKép
Udv az ujaknak.
Connie neked is kinotte? NAlunk ha kicsit tobb pisi van benne maris kifolyik, de azert a 14 kilotol pelus durva kicsitKép
Vettunk kint olcson pelenkat meg csomo mindent a gyereknek, persze magamnak semmit lassan mar olyan leszek mint a hazicseledKép
LAtom tali jol sikerult megint, gondoltam am ratok keddenKép

Kép
vaktyuk

Sziasztok,
Felpakolok képet is!KépKép
wester2004

Connie
Azt írja, hogy 15.13-kor elment a mél. (?!) Hátha azóta megjött.

Eszter
Ok, akkor most már csak a többiek nyilatkozatát várom az időponttal kapcsolatban.

Vaktyúk
Szia! Miket vettetek a fiadnak? Házicseléd Kép

Most megyek, mert jön haza a család suliból, munkahelyről.
Pusszancs: V.
vezso

Sziasztok!

Gondoltam bejelentkezek
már én is, hogy élek mégKép
Olvasgatlak is titeket de csak hébe-hóba mert ha pár napot kihagyok követhetetlen mennyiséget csacsogtokKép Pocakosan képes voltam több órán át a "kék-rózsaszín" oldalakat bámulni, most meg örülök ha néha gép közelébe érek
Gratula minden picurhoz szépen növekedik fejlődik mindenki.
Tök jók a talis képek is mi is nagyon szeretnénk elmenni egyszer ha beférünk a csapatba.
Pár szót írok magunkról remélem van azért olyan aki még nem felejtett elKép
Tehát, Laura (Lolkának hívom) lányom napokon belül 6hónapos és elérte a 9kilós súlyt. Még mindig csak szopizik hiába vettem 20-30 különböző izű, állagú és márkájú bébiételt mindet az arcomba köpi, pedig védő néni nagyon erőlteti, hogy kezdjem meg a hozzátápit.
Még van 4 üveg..... HáthA
Kata

Kép

Kép
jammie

Vakytúk,
Mi is folyton Ákosnak vásárolunk, nekem nem. De nem is akarok több ruhát venni erre a méretemre, mikor tele a szekrény a cuccaimmal, amik nem jönnek rám.Kép

Eszter,
és azt nem írta, miért kell megtanulni egyedül elaludni? Meg azt, hogy mégis hogy lehet rá megtaítani? Ákos 90%-ban szopi közben alszik el, felébreszteni csak nem fogom azért, hogy aztán egyedül alhasson el.Kép Mindegy, tizenötévesen úgyse kell majd altatni, az tuti, legalábbis nem nekem.Kép

KépKép
connie

Eszter,
köszönöm a köszöntéstKép! Violának (2,5 éves) is a Bóbita a kedvenc dala, csak azt szabad énekelni a jelenlétében. Mindig kéri is: "Bóbó-bóbó-béká-csássá"(béka hadak..., sáska hadak-a ford.Kép) Nagyon édes a kislányod, látom, 2 kanállal etetitekKép.

Vaktyúk,
neked is köszi az üdvözletet. Én cselédábrázolásból írtam a szakdolgozatomat, nekem is tetszett ez a megjegyzésedKép

Connie,
szerintem akkor a szüleidet majd csak az fogja meggyőzni, ha látják, hogy Ákos szépen fejlődik a te táplálási elgondolásaid szerint. Rend-rend-rend...ezt én is hallottam idősebb nőktől, az igény szerinti szopi kapcsán. Nekik ez érthetetlen. Ne törődj vele! Halkan jegyzem meg, az én anyukám is rendmániás, állandóan pakol, takarít, és ha végez, kezdi elölrőlKép.

Mennem kell, mert mindjárt hazaér a férjem, és a tejfölös-tojásos krumpilevesbe is bele kell csorgatnom a tojást. De Viola is ébredezik, Virág szerencsére még alszik.

Este még jövök: Zitmi
zitmi

Sziasztok!

Vezso,
ötleteket tényleg köszi! Kép Ezek az enyémek is. Kép A kocsinkat pár hete vettük (az eredeti szörnyű keskeny volt, mint kiderült, a minimum szabványméret alatt - nem írom le, az mennyi, inkább személyesen, mert disznó módon még el szeretnénk adni, iszonyat áron vettük Kép ). Épp, mivel Panninak már kocsiudndora volt, ilyen batárt. Ez minden multifunkciót kitölt (és harmad ára volt, mint a másiknak). A sportkocsink meg azért olyan, amilyen, hogy azzal aztán már tényleg mindenhová mehessünk. Erre a télre már nem veszünk újat több okból sem: ugye van az, ami drága és szar és eladandó, van ez a vadiúj és a sport. Ezek mind itt állnak a folyosón (illetve az egyiket egy szomszéd néni hajlandó tárolni, szerencsére). A család és a szomszédok nem tolerálnának egy új babakocsit, egy télért meg tényleg nem állunk úgy most anyagilag, hogy újabbat vegyünk. De tényleg nem vagyunk bezárva! Az M3 metró vonala az egyetlen akadály, de arra a talin kívül más okból nem mennék. Semmi nem esik útba arra. Max a Duna Plaza, de azt a párommal hétvégén autóval elintézhetjük, ha kell. Máshová viszont mindenhová eljutunk. Pl ma azért nem voltam eddig, mert a Farkasréti temetőben voltunk (7-es és 8-as busz alacsony járataival).
Írok én, nyugalom!!! Kép Olyan jól esik, hogy hiányolsz! Kép
Panni ma az átlagosnál lényegesen többet alszik (hidegfront), ha fönt van, dilizik, mert fogzik. Kép De még nem látom, melyik foga jön.

Nagyon tetszenek a képek!!!!!! Kép

Szép délutánt!

Kata
panni2005

Eszter,
köszönöm a köszöntéstKép! Violának (2,5 éves) is a Bóbita a kedvenc dala, csak azt szabad énekelni a jelenlétében. Mindig kéri is: "Bóbó-bóbó-béká-csássá"(béka hadak..., sáska hadak-a ford.Kép) Nagyon édes a kislányod, látom, 2 kanállal etetitekKép.

Vaktyúk,
neked is köszi az üdvözletet. Én cselédábrázolásból írtam a szakdolgozatomat, nekem is tetszett ez a megjegyzésedKép

Connie,
szerintem akkor a szüleidet majd csak az fogja meggyőzni, ha látják, hogy Ákos szépen fejlődik a te táplálási elgondolásaid szerint. Rend-rend-rend...ezt én is hallottam idősebb nőktől, az igény szerinti szopi kapcsán. Nekik ez érthetetlen. Ne törődj vele! Halkan jegyzem meg, az én anyukám is rendmániás, állandóan pakol, takarít, és ha végez, kezdi elölrőlKép.

Mennem kell, mert mindjárt hazaér a férjem, és a tejfölös-tojásos krumpilevesbe is bele kell csorgatnom a tojást. De Viola is ébredezik, Virág szerencsére még alszik.

Este még jövök: Zitmi
zitmi

Hú, ez elment kétszer, ne haragudjatok...
zitmi

Sziasztok!!!

Zitmi!
Üdv. a csapatban, aranyosak a lánykáid!!Kép
Jégvirág!
gratula az ajándékhoz, én sem nyertem még soha semmitKép Vizsgák???
Pviki!
Gondolom nagyon megijedtél egyik lányom egy hajcsatot nyelt le, én észre sem vettem csak a pelusban. Még szerencse, hogy nem nyílt ki. A másik lányom pedig egy műanyagcsővel szúrta fel a szájpadlását. Régen lehetett kapni ilyen indián sátrakat annak a váza volt.
Vezso!!
Sajna a képrakás nem oldódott megKép
Apum még mindig kórházban, 6 hete van bent, sajnos az állapota nem javúl, így haza is adják nem sokáraKép
Nem vagy még olyan öreg, ne momd már, elvégre én sem vagyok az!!:-O Mikor én voltam ben t volt egy első szülő nő aki 46 éves volt, na az mit mondjon!!
Én is mindig 3 gyerekről álmodtam, igaz a 3.-nál egy kicsit gyözködni kellett apát, mert ő későbbre gondolta. A 4. pedig jött, aminek most már nagyon örül mindenki!!!KépKép
Toxémia nekem is csak a 4. terhességnél jött ki, pedig nagyon vigyáztam mindenre, de nem lehetett ellene tenni semmitKép

Nekem a császár miatt nincsenek rossz érzéseim. lehet, mert szültem már 3-at símán és azért, vagy tudom, hogy ennek így kellett lennie, hogy ne legyen baj Bazsival. Nagyon szenvedtem már a végén és én megváltásként fogadtam a műtétet.
Bazsi nálunk este nagyon korán fekszik hozzátok képest. Este 7-kor fürdetés, evés és önnálló elalvás. Én pl. nem tudom későbbre húzni a programot, pedig próbálkozom. Nem tudom mi lesz az óra átállításakor!!
Anyós!!Kép Én egy háztartásban élek vele, de amennyire lehet kerülöm. Mai beszólása Bazsinak, biztos azért sír mert megvertem!!!BRRRRRKépKép még viccből se mondjon ilyet!!!!!
Na most nem lehet rám panasz jó sokat írtam!!!!
Ja és képzeljétek kaptam az Avent-től 3 db szelepet, ingyen!!KépKépKép Nagyon rendesek, nem sok jó tapasztalatom van ilyen nagy hírű márkával, kellemesen csalódtam!!!!

Zsuzsa
zsuba31

Vezso
Sokmindent vettunk, pl nyakparnat a gyereknek a gyerekulesbe nem szivacsos hanem bogyos amit itthon lattam azert nem tetszett mert hatul a tarkojanal is vastag es sztem az kenyelmetlen, kapott jatekot meg, orias mackot, pelust, kinti rizspepet ami nem ilyen mint ami itthon van hanem szinte izmentes es suritesre nagyon jo barmihez, ausztriaban vettunk gyerekulest vegul is, nagyjabol ennyiKép

Kép
vaktyuk

Tudjátok mit szeretnék még kérdezni! Szerintetek kálcium hiányom lehet, kb. 3 éjszak arra ébredek, hogy görcsöl a lábam. De ma már napközben is, nagyon rossz!!Kép
zsuba31

Zsuba,
ez kalcium és magnézium hiánytól is lehet. Nekem minden vizsgaidőszakban volt.Kép

Vezso,
Megjött a mail. Úgy látszik dugó volt a Szentendrei úton, azért jött ilyen lassan.Kép

Általános kérdés: ti használjátok még a babatornáztatót? Ákos fél perc alatt elhajítja, de mást már nem játszik vele. Úgy tűnik, kinőtte.

KépKép
connie

Zitmi
Jó olvasni téged,örülök h ránk találtálKépNagyon aranyosak a lányaid!

Connie
Én olyannak képzelem a zenebölcsit mint a ti mondókázásotok,de még nem érdeklődtem ezügyben,egy kicsit későbbre tervezem,h elviszem Vincét.Lehet h írtad,de nem emlékszem,hol vannak ezek az előadások hétfőnként?Tök érdekesen hangzanak a témák.Gondolom Ákost is viszed magaddal?

MA voltunk a védőnőnél hozzátápi ügyben.Vince ott ült az ölemben amíg beszélgettünk,persze elkezdett sikongatni,meg beeeee-zni,pár perc múlva már üvöltöztünk a védőnővel,h halljuk egymást.Imádja halla(t)ni a hangjátKép
Ti tudtátok,h az ilyen kis babáknak nem a változatos étrendre kell még törekedni,elég ha csak néhány féle főzeléket eszik?Nekem meg már bűntudatom volt,h szegény gyerek,mennyire unhatja már a sárgarépa és sütőtökpürétKépÁllítólag elég néhány félét adni az elején illetve ezeket kombinálni.Tejet és tojást 1 éves korig ő se javasolta,glutént nekünk az öcsém miatt szintén 9-10 hónapos korban lehet elkezdeni.Vettem egy csecsemőszakácskönyvet,abban már mindenféle kásák és tejpépek is vannak,azt mondta,h egyenlöre erre sincs szükség.Hát ezeket mondta,leírtam hátha érdekelt vkit,ha nem bocsiKép

Megint fáj a fejem,tele van a puttonyom a hidegfronttal.Ráadásul Vincének hasmenése van,szerintetek lehet attól,h tegnap törte át az ínyét a foga?vagy csak nem komálta a mai alma-banán uzsit..
felébredt mennem kell
sziasztok
virág
villes

Jammie!

Én emlékszem rád!!!!!! Kép Kép Kép Kép
Tök jó, hogy újra itt vagy4
Jól vagytok?Laura gyönyörű! Kép

Ildi

delfinke

Virág,
Az Aranytízben (V. ker. Arany János u.) vannak az előadások, az Aktív Szülés Program keretében. Viszem Ákost is, persze, a többiek is hozzák a babájukat. Elvileg, mert hétfőn csak ketten voltunk, és a másik lány férje szabin volt, így ő pont egyedül jött.

Ezek a mondókás foglalkozások az Almássy téren is szoktak lenni.

Fogzástól lehet híg kaki.

Én az nlc-s szopis tanácsadónál olvastam, hogy elég csak néhányféle kaja, nekik még nem uncsi, meg nagyon sok tápanyagot kapnak még a tejből.

Jimbone,
Áron nagyon megnőtt a tali óta.Kép Jópofa az a fürdős kép.Kép Szegényt jól megkínozhatták a fogai.Kép
Ez a nyolchónapos szorongás ennyire gáz? Nem gondoltam volna.

KépKép
connie

sziasztok!

állandóan fagy a laptop nem tudtam ma jönni. gyorsan felrakom az idézetet Kép Vezso? köszi a hiányolást.

"Az anyának ösztöne van. A teremtés végtelen és kiszámíthatatlan akarata él benne és vezérli tetteit" ( Victor Hugo)

holnap visszük szervízbe remélem ezt el tudom még küldeni.sziasztok!!
juszti

Kép
juszti75

Sziasztok!

A toxémiára kicsit visszatérve: nekem is tök hortelen jött!Hétfőn még kutya bajom sem volt akkor voltam a dietetikán.A lábam ugyan vizesedett, de ez normális szinten volt!
Csütörtökre már 160/90 volt a vérnyomásom, és fehérje volt a vizeletben! Kép
Hát nagyon remélem hogy a következő babánál semmi ilyen gond nem lesz!Addig le is akarok fogyni; és az elejétől fogva diétázni fogok! Kép
A császár néha nagyon bánt, plussz az is hogy nem tudtam sokáig szoptatni!Ezen nagyon sokat agyaltam régebben és sokszor sírtam is!Kép De utána rájöttem hogy nem ettől függ, hogy milyen anya vagyok!
Most már hogy látom Marcipán tök kiegyensúlyozott boldog barátságos baba(szerintem); már nem is érdekel a dolog! Kép
Ez van, nem én akartam így!

Vaktyúk!
Hiányoztál ám! Kép

Remélem Lirianéknál minden okés; írtam neki sms-t de nem válaszolt! Holnap reggel majd felhívom!

Na jó, megyek habfűrdőzni!Pusz mindenkinek!

Ildi

delfinke

Sziasztok!

Csak bejelentkezem, és megpróbálok visszaolvasni.Kép Nincs semmi baj, csak most nem jött össze, hogy netezzek.Kép Barátnőm volt itt a 8 hós kislányával, és állandóan a gyerekek mellett kellett lenni.Kép DE! ÁKos tanult újat. Négykézláb áll és halad is hátrafeléKép Amikor már a szoba másik végén van jön a hiszti, hogy ő nem távolodni, hanem közeledni akart x dologhozKép Most annyira robbanásszerűen fejlődik, hogy nincs szívem nem vele lenni.Kép

Egyedül elalvás, sírni hagyás.... Hááát... Enyém Ákos csak akkor van "hagyva" sírni, ha épp valami okból nem tudok azonnal ott teremni nála. De ez max. 1 perc. Nem is bírnám ki, hogy ne menjek oda hozzá.Kép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Mi is élünk még...
Olvasgatni szoktalak Titeket , de írni nem mindig van időm ill. emergiám.
Adél lassan 8 hónapos lesz. Igazi rosszcsont, kotnyeles és kíváncsi kiscsaj. Ülünk, mászunk, virágföldet eszünk (ill. Õ), függöny mögül kukuccsolunk... stb.
Nála is előjött, hogy csak az ANYA kell, persze ha nem lát, vagy nem hallja a hangomat bárkivel eljátszik. Imád hintázni, labdát gurigatni, ja és integetünk mindenkinek, autónak, kóbor kutyának... stb.

Nekem is Toxaemia miatt lett császár a vége. Én 185/125-ös vérnyomással "szültem", fehérje a vizeletbe, ödéma stb. Csupa fincsi dolog.

Adél még mindig cicifüggő. Igaz szorgalmasan próbálkozom a gyümölcsökkel, ill főzelékekkel, de a fő tápláléka a tejecske. Mondjuk én örülök neki. Van 4 foga, amivel jól megkinlódtunk. Főleg a két felső metszővel. De a Panadol Baby-t amikor adtam neki, kicsit jobban viselte.
Kép

Kép

Kép
ditke75

Ztimi,
Titeket is beteszlek a táblázatba. Mekkor súllyal és centivel született a kislányod?

Connie,
Valér forgott, mert nem szeretett háton feküdni Kép.

Villes,
Hajmosás után ráöntesz olivaolajat a hajadra, jól bedörzsölöd, hagyod 5-10 percig, majd ismét jól megmosod, balzsamozod. De van egy másik is, amit még nem volt időm kipróbálni:
Banán+méz összekevered és felkened a hajadra, hagyod hatni, majd lemosod.
A csecsemőszakácskönyvnek mi a címe, és ki a szerzője, és mennyibe került? Kép

Angéla
angéla

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?