Ildikó,
Nati cipőreceptjére írt egy csomó betűt meg számot, fogalmam sincs, mi mit jelent. A 11. kerületbe, a Dombóvári útra mentünk, magándokihoz. 1500Ft volt a rendelés, beutaló sem kellett, csak kb 10 nappal előtte bejelentkezni. Neki alapból Salus cipője van, ami direkt erre jó, de a doki szerint az nem elég. Az döntött, ugyan úgy, mint a Dr Leo. Kb egy hónap múlva, amikor megkapjuk, többet fogok tudni. Ha megoldható nektek, talán érdemes lenne felhozni, mert ahogy meglátta, azonnal mondta, hogy recept és kész. Ha nem egyforma, akkor meg egyértelmű. (ezt a gyerekdokink mondta) Ő (még) nem lép befelé, de én nagyon csámpi vagyok, jó lenne megelőzni.
http://www.salus.hu/belindex.php?item=t ... gyerekcipo
Most egy ilyesmi szandi lesz, a cipője mint a zártak, csak bordó. Vannak fél számok is, Natinak 26,5-es készül
Minyu,
A hipotonia nekem is kicsit fura, de tény, hogy nagyon laza. Van olyan ismerős, akinek a gyerekéről megállapították, hogy hipoton és azt is, hogy hiperton.
Kára mindenesetre ebből nem származott, max a bokája, de azt mondta az ortopéd doki, hogy tornával - adott papírt, mit kell csinálni, - és a cipő hordásával pár év alatt kinőhető. Ennek még nem tudom, hogy örüljek-e (kinőhető) vagy nem (évek). Nem csak a bokájára mondta, hanem a csípőjét, lábát, kezét nézte. Nati meg nyeklett-nyaklott a kezei között, nagyon tetszett neki.
Azt hiszem, a neurológiát kihagynám.
Amennyiben tényleg hipoton, amit nem fogok leellenőriztetni, igazából nem kétségbeejt, hanem bosszant.
Szabi 30 hét körül még Dorka volt.
Zsu,
Robi nagyon horkol, Natit egyáltalán nem zavarja. Nati 19 hónapos koráig szopizott, addig szopin aludt el. Most is altatjuk. Szabi a születésnapján lemondta a szolgáltatást, pár hete magától alszik el. Sztem nem sok köze van a jelen szopis altatásnak a későbbi önálló alváshoz, mint két kísérleti alanyom bizonyítja.
A délutáni alvás ennél egy kicsit egyszerűbb.
Max 1-2 hetente kell egyedül altatnom a kettőt. Akkor megvárom, amíg Szöszi elfárad, ő elalszik pár perc alatt, utána jön Nati. Amíg Szabi nem álmos, nem is próbálom Natit altatni, felesleges konfliktus és reménytelen is. Amíg még volt Szasza szopi, addig jó volt. Mindhárman lefeküdtünk Nati ágyába- fal, Nati, én, Szabi, takaróakadály. Amíg Szabi szopizott, Nati elaludt, velem együtt.
Mi számít gyakori kelésnek? Éjfél, 3, 6 egy kis tápival, majd 7-8 között rötyögés és szemkinyomkodás a program. Sztem egész jó, csak azt nem tudom elviselni, ha valaki zajong éjszaka, de az szerencsére nagyon ritka.
Angolt, főleg gazdasági szaknyelvet tanítok.
Natinak is van időnként, hogy kimarad a délutáni alvása. Olyankor sem alszik többet éjszaka, csak pár napig gyűlytögeti és egy délután bepótolja. Volt olyan hét, hogy 1-2x aludt, majd lenyomott egy 5 órás délutáni alvást, felébredt, vacsizott majd az éjszaka következett. Az oviban viszi a csoport, ott vszínűleg aludni fog szó nélkül.
Szilbee,
Azt nem tudom, mikor lesz rá igényük, hogy éjjel csacsogjanak. Most még este Nati nagyon igényli, hogy apa vagy én csak az övé legyünk.
Napközben azért szeretnek "dumálni".