Új privát üzeneted érkezett!

Bea,
Gratulálok a nyereményhez!Kép

Apropó, tapsolás mosogatás után: nálatok is agyba-főbe kell dícsérni a pasikat, ha megcsinálnak valami házimunkát?

KépKép
connie

Képeket majd este férjem gatyába rázza, viszont csináltam néhány képet a teremről még üresen, azoknak, akik most nem voltak, hogy tudják mire számítsanak:

Kép
Kép
Kép

KépKép
connie

Hát... Szóval ugy egy könnyű sportkocsival nem csak az a gond, hogy befagy benne a gyerek feneke (overallt a bazinehézben fogok használni, de egy szimpla napfénytetővel mit kezdjek a sportkocsin télen?), hanem hogy hóban nem tolható. Egyébként még nem is ül Panni annyira, hogy hosszabb útra nekivágjunk vele. Piacra megy lapos troli, buszok is laposak a környéken, szóval közlekedünk mi, csak pont az M3 metró a leggázosabb, mert ahhoz a leggyorsabban (kb 30 perc) a magas lépcsős troli az egyetlen megközelíthetőségünk - meg 15 perc séta után az M2, de akkor még sehol nem vagyunk. Az ilyen utakat a párommal intézzük (vagy ő egyedül) autóval. Kengurut föladtam már, csak a talira vágtam neki vele, mert másképp nem megy. A babakocsink nem használható metrón és ezen a trolin. Kép Szóval agyalok, de még nem jutottam a megoldásra.

Kata
panni2005

Kata
Nem mindegyik sportkocsi csak napfénytetős, pl a miénken "rendes" tető van, plusz van hozzá lábzsák is. Meg ezek a sportkocsik olyanok, hogy nem is kell hozzá teljesen ülni tudni a babának. Tegnap pl Vincével kipróbáltuk a miénket. Meg Rozi sem ül teljesen egyedül meg. Amikor megvettük a kocsit, még ennyire sem ült.
Mindenképp rábeszélnélek arra, hogy sportkocsikat nézzél, mert nagyon rossz bezárva lenni. Úgy értem, persze, ha a férjed segít , az jó, de előfordulhat nem is egyszer, hogy egyedül kell majd menned vhova a köv hónapokban és akkor mit fogsz csinálni? Sztem a megoldás egy könnyű sportkocsi tetővel, lábzsákkal (bélelt) és egy szuper meleg overall. Akár még egy plusz takaró a feneke alá. Hóban meg elég kevés babakocsit lehet tolni. De lehet, hogy nem is lesz hó.
Tudom, hogy így is lehet gond, mert pl ha az ember felszáll a metróra, ott meg meleg van. De ha az overall cippzáros, azt le lehet róla húzni, hogy ne süljön meg. Nem könnyű helyzet, az biztos. Segíteni próbálok az ötletekkel.
Vezso
vezso

Bea, Connie: köszi a barackos ötleteket. ma elrakom. Bocsi nem emlékeztem hogy már volt róla szó.

Bea gratula a nyereményhez.ügyi vagy!

Vezso: kérdezted hogy telt az éjszaka. Nem evett Boldizsár, cumival visszaaludt.9-től 6ig bírta, 6-kor reggeli majd alvás fél 9ig, 9-kor kaja 10-től alvás fél 12-ig, negyed 1-kor kaja és most alszik Kép

viszont reggelre jól bedurrant a cicim, lefejtem.

Lir, köszi a tippet amint megjön a pénzem kimegyünk és veszünk egyet Kép amúgy is csiga és teknős és zsiráfmániásak vagyunkKép

Kata, sajnállak a herce -hurca miatt, valami hasonló helyzetben vagyunk mi is. Kenguru nehéz, jogsim nincs - babakocsi nagy.Mondjuk annyira nem nagy de nem is kicsi. Kép

Egyébként nekünk sincs lábzsákunk Boldizsár keresztnagymamája varr egy nekünk. Amint kész lesz felteszem. Megterveztem ő lemérte Kép
vett hozzá meleg vatelines anyagot.

Timurr? hahó

Kép

Kép
juszti75

Sziastok!
Most csak olvas ni foglak beneteket,csütörtőktől anyukáménák leszünk ott nincs,gondolom addigra kidurcizom magam és írok majd onnantól megint.

Nagyon jók a talis kpek,kedvenceim a babahalmok!Kép

Éjszaka Maja óránként kelt úgyhogy nem igen aludtam,amúgy is tódul a sz@r ezerrel,ahogy egykori főnöknőm mondaná.Nulla vagyok,úgyhogy elis tűnök kicsit.

Beteg babóknak puszika!!!

Imádom az összes itteni gyerkővötKép

Juszit
Én nyersen,4 be vágva fagyasztottam barackot,olyan rossz majd csak nem lesz.

sziasztokKép

Timurr
Vendég

Juszti
kösziKépKépKép
Vendég

Timurr!

Ne tünjél már el, hát hiányozni fogsz! Kép

Bea!
Tök jó lenne ha ti is jönnétek majd a talira! Kép
Látod, én mondtam hogy Marcipán hűséges! Az ő szíve már foglalt! Kép

Ildi

delfinke

Timurr: sajnálom. Kicsit pihenj ha tudsz.
Kép

Kép
juszti75

Timurr
Mi ezt a sünit küldjük, hogy jókedvre derítsen Kép

Kép
Vezso
vezso

Sziasztok,

Még mindig olvasó üzemmódban vagyok, még van jó néhány oldal Kép Kép

Gréti ilyen szomorúan nézett, hogy betegen nem mehettünk a talira. Kép

Patri,
Gréti üzeni Beninek, hogy már nagyon szeretne mellette lenni, és reméli, hogy hűséges maradt hozzá a talin Kép

Kép

Akiren
akiren

Ehhh, összeraktam a Grétit, lebattyogtunk az ötödikről, hogy elugrunk a Brendonba, erre elkezdett zuhogni az eső. Közben meg hétágra süt a nap. A fene se érti már ezt az időjárást.

Timurr: Lemaradtam valamiről? Mi a baj? Miért durcizol?
Ne durcizz, árt a szépségnek Kép Maja is csak nyűgös lesz.

Kingu: Jó tanulást!
Együttérzésem! Kép

Vezso: Ezt a süni első nekifutásból oroszlánnak néztem. Kép

Úgy tűnik én is le fogok robbanni. Kép
Fájdogál a torkom, ramatyul érzem magam. Kép
Brühümm.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok Lányok!

Vezso: Tündériek a lányok, és valóban elképesztő a hasonlóság Veronika és Rozi között!

Nálunk már-már versenyt csinálnak belőle a nagyszülők, hogy kinek a "vérvonala" látszik jobban a gyereken. Újabb és újabb képeket bányásznak elő magukról, rokonokról, hogy igazolják, "márpedig a Flóra tiszta..." Én ezeken jókat derülök.

Megnyugtatott az egyik szomszéd, hogy télen jó meleg lesz a lakásban, de azért elmegyünk majd egy bricostore-szerű helyre, és veszünk valami szigetelést az ajtóra. Majd, ha lesz autónk... Anélkül sajnos eléggé a friss ismerőseink jóindulatára vagyunk bízva, mert autó nélkül szinte semmilyen bevásárlóhely nem érhető el. Több szupermarketlánc is van erre, amiket már kipróbáltam (Stop and Shop, Shop Rite), illetve voltunk már a WalMartban babakocsit venni (ezt nem szívesen tettem, mert a WalMart egy olyan kizsákmányoló szemét hely, akik még azt sem hagyják, hogy a dolgozóik szakszervezetbe tömörüljenek, hanem akkor inkább bezárják az adott boltot, de sajnos a pénztelenség rávitt: már egy hónapja itt vagyunk, és a férjem csak most pénteken kapott fizut, a hordozókendővel viszont már leszakadtam).

Egy háromkötetes történelmi regény harmadik részét fordítom (az első kettő tavaly, ill. most nyáron jelent meg). Josephine-ről és Napóleonról szól. Napló- és levélregény. Jó kis könyv, élvezem nagyon, csak mostanában egyszerűen nem tudok úgy belefeledkezni (vajon, miért :o)

Amúgy két tanévet leszünk itt, nyárra hazamegyünk. Nagyon jól jött ki a dolog, mert éppen gyeden vagyok, amíg itt vagyunk, és utána vissza tudok menni dolgozni.
1998 és 2001 között már éltünk az USÁban egyszer, persze az egész más volt 22 évesen, gyerek nélkül, frissen kikerülve otthonról. Szerettünk itt lenni a sok hülyeségük ellenére is: állati sokat utaztunk, gyönyörű helyeken jártunk (abból az amcsiknak jó sok jutott...). MOst is hamar megszoktuk itt: sokkal kevésbé stresszes az élet, az emberek udvariasabbak, nem annyira taposnak el... Nekem kimondottan jól tud esni, ha egy darabig nem vagyok Mo-n. A vége felé meg majd állatian vágyni fogok már haza, de hát ez már csak ilyen.
Bocsánat a hosszú lére eresztett beszámolóért.

Timurr: sajnálom, hogy nem leszel egy darabig.

Ha szekálna a férjem a babanet miatt, én rögtön vissza tudok vágni, mert ő meg a gyúrós fórumokat olvasgatja folyton :o)

Tegnap együtt fürödtünk Flórával:
Kép

Teszek még fel hintásat is, mert ezeket nagyon szeretem
Kép

Kriszta

Kép
KépKép
nebula

Nem volt ma valami nagy forgalom. Na de majd az esti és éjszakai műszakosok.Kép

Timurr,
Sajnálom, hogy nem leszel, pihend ki magad, és felejtsd el a rokonokat.Kép Mármint akiket itthon hagytok.Kép

Vezso,
Ez a süni olyan, mintha be lenne gipszelve a keze.Kép (Bocs.)
Veronika meg Rozi tényleg nagyon hasonlítanak. Zsófi meg inkább a férjedre hasonlít, nem? Bár lehet, hogy rosszul emlékszem, végül is a férjed csak egyszer láttam.

Sztem tűzz ki valami jutalmat vagy szankciót, mert úgy látom, a la nature nem nagyon akarnak a hétvégi tali időpontjáról nyilatkozni.Kép

KépKép
connie

Connie
Most látom a sünin, amit mondsz. De ezek szívecskék. Ezt a sünit a Rozi születése napján kaptam, egy pellustortára volt ráerősítve. Kaptam még hozzá egy igazi karamelltortát, egy törley pezsgőt két pohárral. Mindezt a kórházi szobában, kb 3 órával a születése után kaptam. Jó ránézni, mert mindez eszembe jut. És , gondoltam, Timurrnak is hasonló pozítív gondolatai támadnak tőle.

Én sokat írtam ma, mostanában nem is írtam ennyit. Ezért inkább csak olvasok. De ma nagyon produktív napom volt, rengeteg mindent megcsináltam és olvastam is. Kép

Igen Zsófi inkább a férjem. De a két másik gyermek fotója kísértetiesen hasonlít, csak Rozi karcsúbb baba. Veronikának ebben az időben sokkal nagyobb volt a súlya. Amikor a képeket válogattam, akkor jöttem erre a hasonlóságra rá, még a kéztartásuk is ugyanolyan, ahogy alszanak.
Rozi megy mindjárt pancsikálni. Ákos barátjának sok puszit (nem fejberugdosást, mint a fotókon) küld. Kép
Vezso
vezso

SziasztokKép
Vezso
szenzációs a képsorozat és Rozi szólós képe isKépKár,h lecsapták a kezünkrőlKép
Ahhoz a szuper kocsihoz téli lábzsák is van?Milyen színekben van még?Teljesen bele vagyok szeretve,különösen a "kapucnija" tetszikKép

Kata
Nem irigyellek a tegnapi hajcihőért!Már én is előre rettegek a téltől,de biztos,h amint lehet beszerzünk egy könnyű babakocsit,mert összehasonlíthatatlanul jobb a kedvem,mióta talik vannak+tervezem a zenebölcsit és egyebeket is,szóval teljesen rákaptam a csavargásra és eszem ágában nincs itthon ülniKép Remélem sikerül vmi megoldást találnotok.

Lir
Mi volt a mérésen?Liló szépen fejlődik?

Ildi
Ok nem beszélek zöldségeketKép NAgyon jók a képek a fodrászos is csúcsKép Szegény Marrcipán,ezek szerint grillcsirke üzemmódban ő is megismerkedett a radiátorralKépVincének is volt már hozzá szerencséjeKép Voltatok tegnap tornán?Milyen volt?A múltkor mintha azt írtad volna telket néztetek vhol..Építkezést tervezgettek?

Timurr
Nekem is nagyon hiányoznál,ha eltűnnél!!!CSaládi helyzet bonyolódik tovább?Küldök neked egy jótündért,rásuhint anyósodra+sógornődre a pálcájával,hátha megnormulnakKépEgyébként az én anyósomra is ráférne,még mindig meg van sértődve,most már egy hónapja,tul.képpen senki nem tudja,miért(szerintem már ő se),a kórházba bejött meglátogatni Vincét,aztán megint méla csend,meg ma átjött egy fél órára.Ha fontosabb neki a büszkesége,mint a fia(akinek ma nem is köszönt!!!)és az unokája,akkor csinálja.De engem kioktatott amikor terhes voltam,h milyen a jó nagymama és h ne fosszam meg az unokájától.No comment.

Dorka
Bernátnak tetszett a kifelé nézelődés a hordozókendőben? Remélem legközelebb lesz egy kis danolás a gyerkőcöknek,én nagyon váromKép

Vince egy csomót aludt ma napközben.lesz ennek még böjtjeKép Ti hogy csináljátok,h a gyerkőcök már 8-9kor alszanak?Mi hiába hoztuk előre a fürdést,10nél előbb az istennek nem alszik el.Mit rontunk el??Ezen agyalok már napok óta,férjem szerint felesleges:hiperaktív a gyerek és készKépTi altatjátok a gyerkőket?VAgy berakjátok az ágyba és már alszik is?

Vaktyukék elutaztak azért nincs?Jól emlékszem?
Most mennem kell,írjatok sokatKép
Virág
villes

Na sziasztok!

Nem tűntem el ilyen gyorsan, ne örüljetek! :-) Pár napig nem volt netem, aztán nem működött a babanet és most teljesen ki vagyok akadva, hogy pár nap alatt annyi írást termeltetek, hogy nem győzöm 2 napja végig olvasni. Blanka most szundikál, így van időm pár sort karmolni.

Blanka a MÁV-ban született, császárral, Dr. Koós.Hutás Piroska segítségével. Fotót nem sikerül feltenni, csak wordben, de mindjárt megpróbálom. Egyébként a HP fotoalbumban Blanka-baba néven található néhány kép róla.

Örömmel látom, hogy rengeteg bébi van, és igen sok a Mávból is.
Tényleg jól látom, hogy szoktatok találkozni egymással? Ez tök jó, esetleg, ha lehet, én is szeretnék valamikor csatlakozni a társasághoz.

Mi egyébként Bp. mellett lakunk, kertes házban. Ez tök jó, és nagyon örülök, hogy tavaszi babánk lett, mert így tudtuk élvezni a nyári napokat, amiből idén nem sok jutott.
Szóval most már megyek, de ígérem, hogy gyakrabban jelentkezem.

Puszi nektek.
Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Nem sikerül a képek felrakása. :-( Ajánlom a hp-t!
Holnap még próbálom.
Üdv dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Dóri,
Blanka nagyon aranyos, és micsoda elegáns kalapja van.Kép
Mi panelben lakunk, de én is nagyon örültem, hogy tavaszi lett a babánk, hamar lehetett vele menni sétálni és kirándulni.
Jó kis pörgős topikba csöppentél, én csak nagyjából szoktam visszaolvasni, ha pár nap kimarad.Kép
Talihoz pedig lehet csatlakozni.

Villes,
Nekem sincs fogalmam sem, hogy csinálják a többiek, fürcsi után már ragadt le Ákos szeme, 8-tól fél 9-ig szopizott, bele is aludt, aztán mire lemásztam mellőle az ágyról, kipattant a szeme.KépFél 10 előtt nem nagyon lehet lefektetni.
Mi altatjuk (szopi vagy ringatás), kiságyba csak úgy nem alszik már el.
Zenebölcsibe hova tervezel járni?

KépKép
connie

Sziasztok!

Szokás szerint tali után jöttem képeket nézegetni Kép.
Ismét nagyon jól éreztem magam, mindenkit csak bátorítani tudok, hogy jöjjön, nem érzem úgy, hogy kinéznének azért, mert nem írogatok.

Vizimano
Nagyon aranyos vagy, egészen meghatódtam.(igazából csak miattad írok most Kép)
Jó lenne, ha ti is el tudnátok jönni majd egy talira, végülis Fehérvár nem a világvége.

Aki azon aggódik, hogy kitartottnak érzi magát, az szerintem gondoljon bele, hogy mennyibe kerülne a napi 24 órás bébiszitter, és akkor kiderül, hogy bár nem "keresünk" sokat, viszont annál többet spórolunk ezzel a családnak Kép

Egyébként pedig, ha nagyon fáradt, stb vagyok, arra szoktam gondolni, hogy pár év az egész, aztán megint nyugi lesz, még ha nem is annyira mint régen.

Na, nem osztom itt az észt Kép, nekem is hiányoznak sokan, de konkrétan a babanetezés már nem.

Üdv.:
Zsana
zsana75

Virág
Vaktyúk elméletileg ma jön haza, mert elutaztak. Ezért nem jött a talira sem. Majd írok holnap, most már nem bírok fennmaradni. Most még annyit, hogy több színben is van a kocsi, vmi bézs szín, meg sötétkék-piros, ha jól emlékszem. Nézd meg majd őket inkább, de vigyél pénzt is, úgyis elcsábulsz. A lábzsák nem téli, de legalább van hozzá, meg vettem esővédőt is, és van karfa is, csak azt nem vittem el. Mi ebben a babakocsiban altatjuk őkelmét este, de van, hogy magától elalszik. Kb este 8-kor. Már alszik egy ideje.
Na, mégis hosszú lett.
Majd holnap is itt leszek.

Nebula Neked is írok holnap, mert köszi a válaszokat, nagyon érdekes az életetek ott.
Jó éjt Mindenkinek! KépKépPusszancs: Vezso
vezso

Zsana
Huhh, de jó hogy itt vagy. Kép Én is írtam régebben Neked, és örülök, hogy benéztél. Néha írhatsz, az nem baj. Sőt. Itt vagyunk egy társaságban és dumcsizunk. KépKép
Feltegyem a Rólad készült régebbi képet is? Felteszem, jó?
Vezso
vezso

Kép
Ez a kép a Conniéknál készült 8-án, remélem örömet szereztem vele. Vilike alszik, mint a bunda.Kép
Vezso
vezso

Na ezt még elmesélem, aztán kikapcsolom a gépet. Ákos nem akar aludni, én már rég elálmosodtam, a kedvem meg elment minden tevékenységtől.Kép

Szóval: Voltam hétfőn az Aranytízben egy szülés utáni beszélgetésen. Ott mondta a pszichológusnő, aki tartotta, hogy a vajúdás ideális esetben fokozatosan zajlik, vagyis ritka és enyhe fájásokkal kezdődik, sokszor csak kényelmetlenség érzésével, és egyre sűrűbbek és erősebbek lesznek a fájások. Így a szervezet tud alkalmazkodni hozzá, és nem tűnik olyan "brutálisnak" az egész. Míg ha megindítják a szülést, pl. burkot repesztenek, mint nekem, akkor az ember ott találja magát egyből a legrosszabb szakaszban, nekem is rögtön nagyon intenzív és öt perces fájásaim lettek. Azt mondta, hogy azért is lassultak be a fájások időről-időre, hogy tudjak felzárkózni lelkileg is, mikor már elviselhetetlen lett volna, akkor kicsi lazítás jött. És hogy ezt nem "menedzser szemmel" kell nézni, hogy minél gyorsabban túl kell lenni rajta. Ez tök jó, mert teljesen másképp tekintek így erre a szülésre, eddig azért rendesen kudarcnak éreztem, hogy olyan hosszúra nyúlt. De ettől a beszélgetéstől olyan kerek lett minden, komolyan, megkönnyebbültem.

KépKép
connie

Sziasztok!

Ma kicsit fárasztó napunk volt. Tegnap du elmentünk a dokinénihez, aki szerint nincsen semmi komoly DÓrival, de hogy kizárjuk, hogy valamilyen gyulladás miatt lehet a visszatérő hőemelkedése, elküldött minket mindenféle kivizsgálásra. Úgyhogy az egész délelőttöt a Budai Gyerekkórházban töltöttük. A fül-orr-gégész nem talált semmit. De kellett vért is venni, annak az eredménye holnap lesz emg. Remélem, minden rendben lesz, mert pénteken utaznánk el egy hétre, ráadásul egy esküvő is lesz benne, ami nagyon rossz lenne, ha nem tudnánk menni. Mire hazaértünk, m ind a ketten jól kipurcantunk.

Virág
Ti is hiányoztatok nekünk. Nagyon készültünk a talira, és sajnálom, hogy így alakult. COnnie képei alapján jó lehet a hely is. Jók lettek a képek, aranyosak a babák, mamák együtt. Csak rossz, hogy sokára lesz a következő. De, képzeljétek, a férjem azt mondta, jönne a szállodás talira.

Vezso
Tényleg elég ijesztő volt egy ekkora tárgyat kihalászni Dóri szájából. Megijedtünk rendesen. Férjem rögtön felhívta az ügyeletet, de ott azt mondták, egy ekkore tárgy is simán átmegy a bélrendszerén. Mondjuk, én láttam, hogy semmit nem nyelt le, valószínűleg nem is tudta volna, hiszen még nem evett eddig szilárdat, így még nem tanuilta meg, azt hogyan kell lenyelni. De akkor is...
Nagyon jó a fürdős kép a két lányról.

Az alvás téma engem is érdekel, ki hogyan csinálja. Minden szakkönyv azt ajnánlja, hogy már egész kicsit korától szoktassuk ahhoz a babát, hogy aludjun el egyedül. Én nem nagyon vagyok meggyőződve arról, hogy ez olyan jó. Nálunk ez nem is működik, ugyanis Dóri szopi alatt elalszik, és általában nem is ébred fel. De ha fel is ébred, akkor is csak szpoival tudom újra elaltatni. Nem si értem pontosan, mi a ráció az egyedül elalvásban. Persze lehet, hogy majd később megértem.

Connie
Sajna a holnapi Fonó is ugrott. Ha utazunk, két hét múlva megyünk csak legközelebb. Jó mondókázást.
pviki

Kép
pviki

Nem hiszem el, tudok képet feltölteni!!!!
Eddig sose sikerült. Ez még egy régi kép, nyáron a Balatonon készül. A víz kb 19 fokos volt, de Dóri ezt is nagyon élvezte. Mostantól nem menekültök, és én is fogok képeket feltölteni.
Hurrá!
pviki

köszi a válaszokat Kép
megyek én is aludni,Vince csak kihúzta 10ig,pedig ma már fél 8kor volt a fürdés.Ja és neki is kibújt alul a foga,de szerintem kicsit beljebb,mint amiket eddig láttam,és ami valszeg normális.Férjem mondta,h az ő családjukban extra hülye helyeken nőttek a fogak mindenkinél,pl neki a két szemfoga előrefelé nőtt,mint az elefánt agyara és lehet h Vince az ő fogait örökölteKép Szegény gyerek,kezd halmozottan hátrányos helyzetű lenniKép

Zsana
Tök jó h írtálKép

Connie
Még nem tudom,régen volt itt a Wekerlén zenebölcsi,de mostanában nem láttam a hírdetésüket,lehet h megszűnt.Te tudsz jó helyet?
Most megyek mert leragad a szemem.
sziasztok
Virág
villes

Na, még itt vagyok, Ákos közben nagy röhögések közepette elaludt, még álmában is röhécselt.
Megpróbáltam utánakeresni ennek az egyedül elalvásnak, mármint, hogy ez miért baj, de csak jól felhúztam magam, mert csak a sírni hagyás különböző módszereit találtam meg, azt nem, hogy ez tul.képpen miért kell egyedül elaludnia. Ráadásul nem is értem, mert a sok okosságból semmi nem igaz az Ákosra, ő biztos csodababa. Pl. az hogyha felébred, csak akkor tudna visszaaludni, ha ugyanolyanok a körülmények. Õ mindig a nagyágyban alszik el, szopi közben, utána áttesszük a kiságyba, és simán visszaalszik ott is, egyedül, tudom, mert fel szoktam ébredni, mikor ő is így ébredezik.

De a legdurvább az volt, hogy van ez az öt percig sírni hagyom, majd bemegyek megnyugtatom, kijövök, újra sír, bemegyek stb. módszer. Szóval a Kossuthon van a Vendég a háznál műsor, és betelefonált valaki, hogy az ő gyereke így éjjel fél 11-től reggel 7-ig üvöltött és nem aludt semmit, erre megnyugatta egy orvos, hogy jól csinálta, mert ugye nem hagyta magára a gyereket, mert mindig bement hozzá. Hát kösz!Kép

Na most már tényleg lekapcsolódom a mátrixról.Kép

KépKép
connie

Viki,
sajnálom, hogy nem jösztök holnap, Dórinak remélem semmi baja.Kép

Virág,
Mi a Fonóba járunk, csütörtök délelőttönként.

KépKép
connie

Itt vagyok ám, csak nagyon el voltam havazva.
Elöszőr is nagyon köszönöm a bátorító szavakat, a múlt heti depim miatt, olyan jó, hogy ennyien reagáltatok rá. Szóval nagyon szupi kis társaság ám ez!!
A talin nagyon jól éreztük magunkat, Connit rögtön felismertem Ákosról, Vezso meg hát Rozibabával volt teljes. A többieken teszteltem magam, hogy kit ismerek fel, a babák nagyon ismerősek voltak, de az Anyukák már nehezen mentek. Olyan klasz volt, hogy ennyi baba jött össze, és mind tündéri volt. Connie köszönjük a klubszobát, szerintem kellemes kis hely volt. (Ákos elveszik ott a kanapé sarkába a képen)
A képeket már alig vártam, hogy megnézem olyan édik a Manók egy kupacban.

Vezso!
Egyáltalán nem értem, hogy miért kellett volna a képeken lefejezni Téged, egy nagyon, kedves csicsergő (jó értelembe vedd) Anyuka vagy és büszkék lehetnek a lányaid rád. Nagyon tetszik a lányokról a születési és későbbi kép, valami hasonlót én is tervezek majd csinálni a Manóimnak. Ja a múltkor irtad egy fényképem alapján, hogy nem ilyennek képzeltél és most??
Tudod nagyon tisztellek még azért, hogy ennyi energiád van, de tényleg eszméletlen egy figyelmes ember vagy. Olvassál csak vissza, mindenkihez van egy-két mondatod.

Akiren!
Benike egy kicsit szomorú volt, szerintem ez a képeken is látszik, mert Grétike nem erősítette a női csapatot, és a két jó csajszi picit kisértésbe vitte, de hűen állta a sarat és a pici szíve nem húzta el, szóval egy szónak is egy a vége, Grétike a következő talira elgyere ám!!!!

Kingu!
Egy kalap............. a vizsgákra!! Ügyesen készüljél ám!! Köszi a fuvart mégegyszer.

Juszti!
Kicsit megkésve de én is Boldog Névnapot kívánok. (azt hiszem még nyolc napig benne vagyok a felköszöntésbe)

Bocsánat, hogy nem reagálok mindenre majd talán holnap, olyan sokat irtatok, és már tök álmos vagyok.
Patri
patri

Sziasztok!

Még augusztusban jártam először ebben a topikban, akkor a K vitaminról érdeklődtem, és sok tanácsot kaptam tőletek. Olvasgattalak utána is titeket, de írni nem maradt időm, néhányszor hozzászóltam a MÁV-os topikban, mivel a kislányaim ott születtek. Láttam, hogy Dóri78 is nemrég átjött ide hozzátok, gondoltam, ezentúl én is írogatnék, ha nem bánjátok.
Azt látom, mennyire összetartó, szuper kis csapat vagytok, és nagyszerű, hogy találkozni is szoktatok.
Magunkról is írok pár szót: két kislányom van, Viola novemberben lesz 2 és fél éves, Virág idén március 10-én született (nemsokára 7 hónapos, tehát ő is egy 2005-ös tavaszi babaKép), mindketten a MÁV-Kórházban látták meg a napvilágotKép. Szívesen teszek majd fel képet is róluk, ha megtanulom, hogy is kell, mert még van mi elsajátítanom ezen a térenKépKép.

Sziasztok: Z i t m i
zitmi

Próbálok feltenni a lányokról egy képet:Kép
zitmi

Elég pici lett, de még kezdő vagyok, ez volt az első próbálkozásom képkicsinyítés és melléklet feltöltése terén. De a lányok látszanak,ez a lényeg Kép.

Zitmi
zitmi

Köszönöm csajok!nagyon édesek vagytok!
Puszi-puszi-puszi!
Ztimi
üdv ittKép

Dóri baba gyönyörű

Zsanának örülök.

És nagyon köszi mégegyszer a marasztalást,mától megyünk anyuékhoz,ott nincs net úgyhogy,majd írok ha hazajötttünk.

Bea
Nem rátok durcizok,dehogy,nem tudlak elkapni msn-en,majd talán ma.Otthon is bonyolódott még a helyzet,a és a babanettel sem vagyok megelégedett.

Szép napot nektek!

Timurr
Vendég

Sziasztok! Jó reggelt!

Zitmi Kép
Jó ez a kép, nem baj, hogy kicsi. Kép Ügyesen felraktad, nekem jó sokáig tartott a képfelrakást megtanulni. Látom, hogy Virág és az én kislányom között csak 6 nap van, a Ti javatokra. Nagyon szépek a lánykáid, és a Viola név gyönyörű. Kép Nincsen testvérféltékenység Nálatok? Ez pont az a kor, amikor szokott lenni. Virág mit eszik?

Patri
Már épp kérdezni szerettem volna, hol vagy. Arra gondoltam, hogy most , hogy élőben megismertél pár mamit, már nem is akarsz írni Kép
Pont eszembe jutott nekem is, hogy nehéz lehetett Neked minket beazonosítani, nem is vagyok benne biztos, hogy bemutatkoztam. Ezek szerint nem. Nagyon ciki, bocs Kép Nem tudom, milyennek képzeltelek, de igazából senki sem olyan életben, kinézetre, mint amit képzeltem régebben. De nehéz megmondani, hogy mit vártam. Érdekesenk tartom, hogy előbb ismerjük meg egymás gondolatait, lelkét és csak utána jön a személyes találkozás. Van pl , aki sokat ír, de élőben inkább hátrahúzódik. "Csicsergésem" miatt, biztos. De, képzeld el, hogy pl a kollégáim között én nem számítok bőbeszédűnek egyáltalán. Tényleg Kép
Sztem is pont jó nekünk az a talis szoba, mert pl körbe vannak elhelyezve a pamlagok. Csak a babakocsik akadályoztak, de legközelebb össze fogom csukni, akkor több hely lesz. tetszett az is, hogy szép tiszta az épület, nem egy lepukkant műv ház.
A képkeretet a fotókhoz az ikeában vettem, jó sok kép van nálunk a falon, majd lefényképezem Neked a falat. Telis-tele van képpel. Ha jön hozzánk valaki, mindig oda mennek először, és nézegetnek.
Patri, nem is emlékszem, hogy láttam volna a lányodról képet, vagy igen? Teszel róla fel?

Pviki
Vizsgálatok a kórházban Kép Ha ma megkapod a vérvétel eredményét, akkor már tudni fogják mi lehet? Lehet, hogy megfázás csak, nem? Az okozhat hőemelkedést. Jól viselte a vizsgálatokat?
Csak nézem, hogy ilyen jó idő volt, hogy Dóri a Balatonban pancsikált tegnap.Kép De látom, hogy ez a kép még nyáron készült. Aranyos nagyon, látszik, hogy nem félt a víztől.
Látom, sok férj jönne a szállodás talira, lehet, hogy jó sokan leszünk. Kaphatunk egész nagy termet is akkor.
Az egyedül való elalvásnak én csak akkor vagyok híve, ha a gyermeknek valóban nincs szüksége külön ringatásra, vagy társaságra elalváskor. Van ilyen. Meséltem a talin, hogy a barátnőm egyik kislánya ilyen, teljesen magától vonul el aludni egész kiskorától. Sztem a legnagyobb biztonságérzést kell biztosítani a babának kezdettől fogva, és ha ringatni kell ehhez, akkor azt kell tenni. Később látszik, hogy mennyire meghálálják ezt,sokkal kiegyensúlyozottabbak lesznek , szeretetet tudnak ők is jobban adni, kimutatni érzéseiket. Nem gondolom, hogy evvel el lehetne rontani egy gyereket. Amivel el lehet rontani, az inkább a következetlenság és határozatlanság. Avval nagy hibákat lehet elkövetni, és pár év múlva jön ki a böjtje teljesen, és akkor már nagyon nehéz helyrehozni. Pl a szabályok betartása kezdettől fogva. Ragaszkodni kell hozzá, mert ha egyszer engedünk pl mert hisztizik, azt ők jól megjegyzik és ki is használják. Jó az elején tisztázni, hogy külön hisztivel nem érnek el úgysem semmit. De ha szeretettel ringatjuk esténként édes álomba, attól nem lesz elrontva. Mindig arra gonolok, hogy a sírás az ő jelzése felénk, hogy vmi nem stimmel és nekünk kutya kötelességünk segíteni rajta. Látom, hogy Te is hasonlóan gondolod. Mi ilyen szellemben nevelgettük a lyányokat és figyelmes, törődő emberkék lettek, akikkel meg lehet beszélni egész komoly dolgokat is. És ragaszkodnak hozzánk, ez olyan jó. Mert félve nézek körül, hogy a kiskamaszok miket művelnek az ismeretségi körben. Jajj, de sokat írtam, bocsi.
Vezso
vezso

Timurr
Mikor jössz haza? Azt nem írtad.
Kívánom, hogy ez a pár nap jobb kedvre derítsen!!! Majácskának is sok puszi!KépKép
Vezso
vezso

Vezso
vasárnap este,behozom a lemaradást,mert remélem hétvégén sokat írtok és utána nem menekül tőlem a babanetes tavaszi topikKép.
Köszöni Majababa a puszit ő is küldi Rozinak meg neked is!Kép

Timurr
Vendég

Zitmi!

Üdv a szuper csapatban! Kép Kép
Az én fiam is március 10.-én született! Kép

Virág!
Telket azért néztünk mert egy ismerős mondta, hogy Pomáz melett vannak üres telkek; 3-4 millió Ft.-ért.Csak megnéztük a telket,semmi konkrét. Majd tervezzük, hogy továbbállunk innen; nem tudom mikor lesz az ideje! Kép

Timurr!
Hiányozni fogsz!

Ildi

delfinke

Virág
A fogakkal kapcsolatban: minden extra fognövést helyre lehet hozni, vannak szuper fogszabályzók, pl nálunk Vero hordott tavaly, mert a szemfogai nem jöttek le arra a szintre, mint a többi fog. És már csak az egyik van kicsit feljebb, nagyon szép fogsora lett. Amikor kihullik a tejfoguk, néha ijesztő módon kezd kijönni az új, van, hogy össze-vissza áll. Főleg, mert néha az állkapcsuk még nem nőtt akkorára és torlódnak az új fogak. De helyreáll a rend, ha meg nem , meg lehet oldani. Úgyhogy, ne aggódj. Szép fogsora lesz Vincének. Kép
Még a babakocsikról annyit, hogy tényleg nagyon sok színű van, a hapsi kipakolta nekem az összeset, még azt is, ami be volt dobozolva még. Lehet, hogy van téli lábzsákos is. Érdemes körülnézni mindenképp. A sógornőm mondta, hogy a kikában is vannak sportbabakocsik, de ott végül is én nem néztem szét, mert ebben a Lehel út 1 / b boltban megtaláltam A Babakocsit Kép
Úgy örülök, hogy jobb kedved van, ahogy írod a talik miatt is. KépKép Nem is gondolja az ember, hogy lelkileg milyen sokat számít hasonló élethelyzetben lévő emberekkel találkozni.
Sajnálom, hogy Rozit lecsapták Vince kezéről, de ő még a fiúkkal akart haverkodni, pl Botival. Lehet, hogy a lányok még nem foglalkoztatják annyira. Ákos meg úgy nézi a Rozit mindig, pedig ő meg a fejét taposta Kép Sztem legközelebb üljön le Vince Ákossal tárgyalni, beszéljék meg a dolgokat, mint férfi a férfival Kép
Vezso
vezso

Kép
Virág, látod, itt is Boti mondja a barátjának, hogy figyelj már ide.
Vezso
vezso

Vezso!

SZerintem Rozi a végzet asszonya!Egy csomó mini pasi csapta már neki a szelet(pl.: Marcipán); de ő megközelíthetetlen! Kép Kép Kép Kép Kép
Az én fiam is miatta járt sörözni; még szerencse hogy Grétike jó útra térítette és nem zülött el!
Most gondolj bele, Marci ült volna a kocsmában és leitta volna magát az asztal alá tápival! Kép Kép Kép
Közben meg a haverok támogatják! Kép

Ildi

delfinke

Ildi
Pártolom, hogy Pomáz mellett legyen telketek, hátha majd az egyik tali a környéken lesz Kép Eddig jó messzire kellett mennünk mindig! Kép De, a talikért bármilyen messze elmegyek Kép
Végül is volt olyan telek ami tetszett? Mondtad, hogy messze van mindentől az a rész, viszont gyönyörű, a Duna-Ipoly Nemzeti Park határán van és befektetésnek is jó.

Timurr
Szorgosak leszünk, várunk vissza! Kép

Megyek, mert a bébi alszik (már nem is olyan bébi) eszem egy fogyis reggelit és olvasok, amíg lehet, tanulok.
Vezso
vezso

Ildi
Nem ér ilyet írni, így sosem fogok megreggelizni. Kép Jót nevettem!!! KépKépKép
Rozi, mint végzet asszonya!! HIHI.
Asztal alá issza magát a tápival, ez jóóóó!!!Kép
Az a baj, hogy kevés a mininő a talikon, most is csak két leányzó volt. Kép
Vezso
vezso

Vezso!

A telkek tényleg jók voltak, gyönyörű helyen.De sajnos ahhoz hogy megvegyük ezt a lakást el kell adni; oda pedig egyenlőre nem tudunk kiköltözni; mert mint mondtam iszonyat messze van mindentől! Kép Úgyhogy sajnos szomszédok nem leszünk! Kép
De azért nem mondunk le az álmainkról, csak későbbre tesszük! Kép
Hitelt egyenlőre nem tudunk felvenni amíg én nem megyek vissza dolgozni.Az pedig még odébb van; főleg ha jövőre ismét nekiállunk családot bővíteni! Kép Kép Kép Kép

Úgyhogy egyenlőre maradok panel anyuka! Kép

Ildi

delfinke

Ildi,
Ez jó volt.Kép

Angéla,
Ha jársz erre: Valér forgott? Ákos már kezdi felnyomni magát négykézláb, ill. kezdenéKép, meg nyomja ki magát állásba, de forogni esze ágában sincs. Sztem kifigyelte Vilit a talin, hogy hogy is van ez a négykézlábazás.

KépKép
connie

Sziasztok!

Dóri: Blanka édes Kép

Nebula: Tényleg írhatnál többet hoyg éltek ott, milyen az élet, engem érdekelne.

Pviki: Dóri nagyon aranyos, szép kislány! Kép
Remélem minden rendben van/lesz vele.

Zitmi: Üdv. Kép

Connie: Ez olyan jó, nagyon örülök, hogy sikerült helyretenni a fejedben a szülést! Valami ilyesmire nekem is szükségem lenne szerintem.

Alvás: Gréti is cicin alszik el az esetek 90%-ában már, aztán átcsempésszük a kiságyba, de ha éjszaka fölébred, pár percig ébren van, matat, stb. utána visszaalszik magától.
De van olyan, hogy esze ágában sincs aludni órákig tartó szopival sem, én meg már ki vagyok purcanva, olyankor beteszem a kiságyba, és pár perc múlva elalszik magától. Sírás nélkül.
napközben a legnagyobb játék közepette képes elaludni. Kép Olyankor lenyugszik, bambul egy pontba, elkezd nyikorogni, akkor már tudjuk, hogy ez az aludni fogok nyikorgás. Kép Mi sem hagyjuk sírni, nem is nagyon szokott, max. nyűgösködik, nyöszörög, nyekereg. Én is úgy gondolom, hogy a sírása, nyöszörgése jelzés felénk, nem tud beszélni, de valahogy közölni kell, hogy problémája van. És nekük kutya kötelességünk ezt megoldani.

Ezt nyertem:

Kép

Ildi: Ezúton szeretném megkérdezni, hogy Marcika örülne e a sárga-zöld cumiknak, mert akkor elvisszük ha lesz tali, Gréti ugyanis nem cumizik, és ezekkel nem tudunk mit kezdeni.
Jah, és tegnap beugrottunk a McDonaldsba, és volt ott 2 kis srác, 3-5 évesek kb. és nagy erőkkel csapták a szelet a Grétinek. Ott ültek a mellettünk levő asztalnál és a Grétit figyelték meg odajöttek megnézegették, és el voltak ájulva hogy milyen pici és milyen aranyos, Gréti meg vigyorgott rájuk ezerrel, úgyhogy nagyon oda kellett figyelni, mondogattuk neki a Gergővel, hogy no de kislányom, mit szól majd Marcika ehhez. Kép De annyira élvezte, hogy gyerekek foglalkoztak vele, nagyon barátságosan vigyorgott rájuk. Kép De semmi több. Kép

Nálunk vasánap keresztelő lesz. De már elkezdődött a balhé. Szűk családot hívtuk csak, erre kiderült, hogy valakik félre értették a nagy semmit, és azt hiszik ők is meg vannak hívva és még 2-en jönnek (apósom tesója meg a felesége). És senkinek nincs pofája közölni, hogy nem lettek meghívva. Áh....elegem van a rokonokból....jah és persze mi fizetjük ugye az ebédet...amit már megrendeltem, lefoglaltam az asztalt, most kezdhetem előlről, hogy plusz még 2 fő lesz.
Meg egyébként se származik sok jó abból ha a férjem meg az én családom össze van eresztve.
Úgyhogy már előre gyomoridegünk van.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

A tali tök jó volt, tök jók lettek a képek.
Köszike, hogy így minden előzetes bejelentkezés nélkül se küldtetek minket haza Kép.
Olvasni szoktam ám, de írni már nem nagyon tudok, addigra elfogy Roli türelme. (Sajna, nem az a nyugis tipusú baba) most talán mintha újra kezdene többet ellenni magába, hát majd meglátjuk.
Ugyhogy ha lesz még tali, megyünk ám mi is Kép

Zsuzsi
zsisske

Sziasztok!!!!

Olvaslak benneteket ha időm engedi, de írásra már nincs sok energiám!!Kép
Nagyon szépek a babák, a taliért még mindig irígykedem!!!!
Vezso!!
Rozi nagyon édes!!!!
Persze a többi baba is nagyon ügyes és tündéri!!! Ha mást nem is tudok a képeket mindig megnézem!!!!
A betegeknek jobbulást. Mi jól vagyunk, csak egy kissé nyűgösek vagyunk mostanában, talán elért minket is a fogzás????
Ha tudok azért majd bekapcsolodok ismét közétek!!!

Zsuzsi
zsuba31

Bea!

Megkérdeztem Marcikát, azt mondta örülne neki; köszönjük szépen előre is! Kép
Grétike jól van már?
Hát csak figyeljétek ám a menyemet, semmi pasizás! Kép

Zsisske!
Én személy szerint nagyon örülök, hogy eljöttetek; jó volt látni benneteket! Kép

Ildi

delfinke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?