Sziasztok!
Bea és a többiek is! Tiszta szívemből szóltatok. Csak óvatosan! Nálunk ezek a problémák vezettek egy új szerelemhez a férjemnél. Szóval a férfiak, úgy tűnik, teljesen másként látják és élik a világot. Kivétel biztosan akad, de mint itt is kiderült, nagyon kevés!
Betegség: dettó, én mindig lábon átvészeltem, mert ugye itthon voltak a gyerekek, rájuk ki vigyáz, ha én fekszem a láztól??? Mikor még nem volt gyerek, akkor meg annyi munka volt, hogy nem maradtam itthon egy kis hőemelkedéssel sem! Pláne, ha a pénz is számított! Mert a táppénz ugye...
Szex: igen, igen. Ugyanez, visszautasítás kínos, valamint személyes sértésnek veszik. Egy pszichológus írását olvastam nem régen, abban azt írta, hogy a férfiak ezt a fajta visszautasítást úgy veszik, mintha ők nem kellenének és nem a szex. Úgy érzik ettől, hogy már nem szeretjük őket!
És azt hiszem, az teszi jól, aki ezt megbeszéli a párjával. Akár többször visszatérve rá, hogy megértse, nem arról van szó, hogy már nem szeretlek, csupán arról, hogy megváltozott az életünk, sok érzelmi teher van rajtunk, sok fizikai teher is. A szex felszabadultan és spontán jó, nem pedig akaratlagos dolog. Tudatosan próbáljatok időt és helyet teremteni (ami persze megint hülyeség, mert ugye akkor nem spontán), de mondjuk minden héten egy szabad délután a nagyinak is beleférhet.
Nálunk én azzal rontottam el, hogy sosem akartam erről beszélni. Szégyeltem, utáltam, hogy hibásnak kell magam érezni olyasmiért, ami rajtam kívül álló ok.
A férjem pedig azzal rontotta el, hogy ő sem gondolt abba bele, hogy nem az ő utálásáról van szó, hogy neki is alkalmazkodnia kell az új életformához. Igenis változnunk kell mindkettőnknek. Ha nem megy, rámegy a házasságunk. Jön egy független harmadik, és borul a bili.
((
Képzeljétek, ma Kristóf oviba menet azt mondta: Tudod, mama, hogy fogom hívni a következő öcsémet? Mondtam neki, hogy nem valószínű, hogy lesz, mert ahhoz kell egy egymást szerető apuka és anyuka, akik együtt is élnek. Erre azt mondta, hogy : Ezért mondtam, hogy béküljetek ki a papával! MOndtam neki, hogy nem vesztünk össze, csak a papa már nem akar velem élni. Mondta, hogy majd ő beszél a papával is! Édes!!!
Még hozzátette, hogy a beszélgetés sikeressége azon múlik, hogy én ne szóljak bele. Kvázi szerintem azt hiszi, én üldöztem el a volt férjem, ha én engedem, biztosan visszajönne.
Ilyenkor olyan de olyan dühös tudok lenni a volt férjemre!!!!! Hogy lehet ilyen megfontolatlan, kegyetlen, hogy kicsi ártatlan embereket ilyen kombinálásra késztet, hogy nem alszik jól Kristóf, hogy látom, folyton ezen agyal!
Vigyázzatok a kapcsolatotokra nagyon! Nem akarok a nagy tapasztalt lenni (tényleg nem akarok!), de mi tényleg a fenit problémákra mentünk rá. Klasszikus, szar, utálnivaló. Iszonyú nagy szerelem volt a miénk. Novemberben lennénk 10 éves házasok, amúgy aznap lennénk 11 éve együtt.
Connie, akkor nem szóltam, tök jó lesz a művház
Csak nekem nagyon-nagyon-nagyon messze van!!! HOgy lehet odamenni tömegközlekedéssel? Mondjuk a Moszkva tértől?
Hanyadikán is lesz a következő? Bocs, de lusta vagyok visszakeresni, meg nem is tudom, melyik lapon is van már az a válaszod
Az ár viszont szuper!
Nem gondoljátok, hogy a kekszek, üdítők mennyiségét valahogy ki kéne okoskodni, hogy ne maradjon meg sok? Vagy lehetne, hogy ha megmarad, és elállós, akkor aki autóval jön-megy, az elhozná a következő alkalomra?
Ja, és mit szólnátok, ha a gyerekorvos barátnőmet is elhívnám egyszer? Neki két kislánya van. Az egyik már ovis, de a kisebbik most lesz két éves. Gondoltam, hátha van olyan kérdés, amit szívesen feltennétek egy szakembernek, aki ráadásul nagyon aranyos, és persze gyakorló anyuka. Persze azt is elfogadom, ha nem akartok "idegent", hiszen ő nem jár ebbe a topicba, és a gyerekei is nagyobbak. Gondoljátok meg, jó?
És még egy hülye ötletem támadt
Van olyan könyvem, amiben direkt bölcsis dalocskák vannak. Mit szólnátok valami ilyesmihez is a találkozón? Bernát nagyon szereti a zenét és a gyerekdalokat is. És és sem végeztem operaszakon, de azért elénekelgethetünk. Vannak ebben a könyvben eljátszható dalocskák is ilyen kicsiknek. Majd elhozom, megnézitek, ha tetszik, csinálhatunk ilyet is.
Szebb napot, mint ez a szürke
Dorka