Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Jelentem hulla faradt vagyok, kicsi fiam eleg lassan gyogyulgat. Nincs laza, de baromi nyugos es minden ejszaka fent van 2-3 orat, illetve nappal is eleg sokat nyafog. Nagyon lassan tisztul az orra, most pedig a torka fura, mert eleg repedt fazek hangon nyekereg szegenykem.Ugy sajnalom! De szerencsere az etvagyaval semmi gond.Kép

Utalom ezt a sok esot, raadasul pont most, mikor ki van bontva a teto,mert a szelfogot epitik. Persze be is aztunk, mondtam a vallalkozonak, azt mondta majd kijavitjak. Majd kivancsi leszek. Nem tudom ez torvenyszeru hogy tetobontasnal be kell azni? Miert nem tudjak normalisan lefoliazni, amig nincs rajta cserep? Iszonyu duhos vagyok rajuk.Kép

Conti

Mit vettel a hobbiboltban?Kép

Gumicukor

Drukk a parodnak, hogy minden osszejojjon, amit szeretne. En azert nem rajongok erte, mikor elutazik az enyem, dehat nem vagyunk egyformak. Egyebkent most o is valtason gondolkodik, mert bekebelezte a ceguket egy amerikai ceg es tobbekkel egyutt nem igazan elonyosen valtozott a fizetese, es 6 emberebol 2-t ki kellett rugnia, ami nemcsak onmagaban szar dolog, hanem persze az o munkajuk az ott maradtakra harul ezutan.Kép

Beszti

Es mindenki aki az iden nyaralni megy, irigykedek ezerrel...Kép

Kataa

Nem Vachoz tartozunk korhazilag, a gyerekdoki megkerdezte hogy hova irja a beutalot, en mondtam, hogy Vacra, mert kicsit nehezkes lenne minket a IX keruletben, vagy azon a tajon latogatni, innen Godrol.(Eleg tapasztalatot szereztunk az alatt a 3.5 het alatt, amig babasan bent voltam az Istvanban.)Ha Vacra mentunk volna, konnyebben meg tudott volna minket latogatni a parom, vagy akar anyu az Emikevel.

Agi

Most nem tudom mi lenne velem ha anyu nem segitene, mikor a parom elutazik. Tegnap ejjel is 9.30-kor tettem le a kicsit aludni, aztan felkelt 2.30-kor, majd fent volt 4-ig, aztan visszaaludt, de ismet fent volt 3/4 5-kor, aztan nagy nehezen visszaaludt 5.30-kor igy meg vissza tudtam fekudni es aludtam igy darabokban vagy 5 orat.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi, festékeket, képkereteket, meg rengeteg szalvétát vettem. Sok kicsi sokra megy. Viszont kaptam egy törzskártyát.

Dannykének további jobbulást!

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok,
Hát most már jöhetne egy kis jó idő. A kertnek nagyon jót tett ez a sok eső, minden nő ezerrel (ma pl. 3 több kilós tököt szedtem össze, az egyikben majdnem hasra estem, mert a nagy levelek alatt meg sem láttamKép, holnap lereszelem, aztán mehet a fagyasztóba), de hihetetlen, hogy úgy kell lesni az időt amikor ki lehet menni és nem szakad az eső. Már Lili is egyre nehezebben viseli, egész nap az ablakban áll és mutogat kint mindenfélét, persze amikor csak lehet kimegyünk, de nem sokáig lehet maradni. Talán jövő héttől visszatér az igazi nyár.
Lili ma nagyon meglepett, egyszer csak levette a naciját meg a pelusát és ráült a bilire. Pár csepp pisit is produkált bele, pedig nem is volt szóban a dolog. Csak az volt a gond, hogy nem akarta utána visszavenni a pelust csak csupaszon szaladgálni, szóval érdekes volt, de végül sikerült meggyőzniKép.
A mai nap sikere viszont, hogy ma letelt a párom próbaideje és cserébe elhalmozták új feladatokkal, szóval min. év végéig meg van hosszabbítvaKép.

Gumicukor,
Köszi a szülinapi köszöntéstKép!
A keresztszemes minták felől szeretnék érdeklődni, mert lenne egy pár dolog amiket a pici születése előtt szeretnék még elkészíteni. Tudtál már belőlük másolni?
Jó, hogy mondod a hajolást, majd odafigyelek rá, csak igazából már sehogyan sem kényelmes lehajolni, mert mindenhogy érzem ahogy nyomom össze szegénykét.
Drukk vagyis inkább már gratula a férjednek az álláshozKép. Mi is egy cégnél dolgoztunk a férjemmel 5 évig, de mi elég közel (egy irodában, sőt gyakran egy projekten). Nekünk nagyon jól működött, soha nem volt ebből gond, a mai napig ha dolog van, nagyon jól együtt tudunk működni.

Beszti,
Hát ez a nyaralás jó kis meglepi, gratula hozzáKép!

Ági,
Bocsi, akkor félre értettem a segítséget.
Mi is pont így vagyunk a családi házzal. Néha mondogatjuk is, hogy vissza nem mennénk egy lakásba, mert olyan jó, hogy van egy kertünk és ott vagyunk mi is egész estig. Főleg most már, hogy szépen kialakítottuk meg befüvesítettük. Ma pl. semmi ötletem nem volt, hogy mit főzzek, aztán szóltam apának, hogy hozzon haza egy kis husit, aztán szedtünk Lilivel a kertben pattiszont, paradicsomot, sárgarépát meg bazsalikomot és 15 perc alatt kész is lett egy zöldségragus vacsiKép.
Hát ezt a műtétet akkor nem lesz egyszerű megoldani.

Kataa,
Gratula a várva várt költözéshezKép!

Nyuszi,
Pici fiúnak továbbra is jobbulást! Az jó hír, hogy eszik rendesen, végül a pocijára melyik szer vált be? Emi nem szokott felébredni, amikor Danny éjszaka felsír?
A beázás tényleg elég dühítő lehet, sajnos ez a sok kiadós eső rosszkor jött most nektek.

Conti,
Melyik boltot fosztottad így kiKép? Nekem most az új kedvencem, a vékony fa lap, amire lehet szalvétázni, festhető és a sarkai is ki vannak már lyukasztva. Még Újpesten vettem korábban, és nagyon megtetszett. Ha jövő héten megyek megint arra, veszek is többet, így nem kell a gipszöntögetéssel bajlódni. Szalvétákat szívesen adok én is, ha kell, már elég szép mennyiség összegyűlt belőlükKép.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke, a Lőrinc centerben vagy egy hobby bolt, rengeteg keresztszemes is van, meg egymillió szalvi. Én 31-et vettem, de minek? Ha lennél olyan kedves, vegyél nekem is két keretet, amit írtál. Vettem én is hasonlót, de az két darabban van és filózhatok hogy ragasztom össze. Még egy kérdésem lenne, milyen lakkot használsz, hogy szép fényes legyen a tárgy, vagy kép? Nekem eddig nem sikerült ilyet találnom.
Többiektől bocsi az offért.
Conti

conti

Conti,
Írok mailt.

Végre megint itt a jó idő, nem is voltunk ma sokat a lakásbanKép. Lili egész nap meg sem állt. Tényleg nem is írtam, hogy felfedeztünk a szerszámosban két kiscicát kb. 1 hete. Az egyik fekete a másik pedig gyönyörű hamuszürke. Annyira édesek és már egész nagyok, csak Lilitől féltem kicsit őketKép. Apa jövő héttől két hét szabin lesz, igaz nem sok pihenés lesz ebben az időszakban, de ha minden igaz akkor sikerül majd minden elmaradott dolgot elintézni.
Viszont Lili miatt mostanában kicsit aggódok. Megint elég rossz az emésztése. 3 naponta kakil csak, de akkor is kicsit hasmenéseset. Nem tudom, hogy mit adjak neki, mert az étvágya nagyon jó, szóval elég rendes mennyiségeket eszik. Ha fogósat adnék, akkor félek még ritkábban kakilna, ha meg hajtósat, akkor meg még inkább hasmenéses lenne a kakija talán. Szóval eléggé tanácstalan vagyok. Az egyetlen amihez ezt kötni tudom, az az, amikortól megpróbáltuk a lisztes dolgokat. Pedig előtte minden oké volt ilyen téren. Igaz liszteseket is csak 2x kapott, de aznap rögtön hasmarsija lett pár órán belül. Azt hiszem az lesz a legjobb ha felhívom az allergológust, akinél korábban voltunk, hogy mit tegyünk.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok, hát nekünk nem volt valami jó 7végénk.... apósom szülinapját ünnepeltük, persze anyósom hozta magával Kristit is. Ami nem lenne baj, csak épp a probléma az, hogy így megint szegény Dodi csak ment oda, de ő inkább Kristivel foglalkozott. Képzeljétek lassan 5 éves lesz, de még mindíg eteti, itatja, cipőt és ruhát ad le/fel rá. Pedig tudná egyedül is, csak ez van. Aztán idővel jól összebalhézott apósommal azon, hogy az beszélgetés közben valami csúnya szót mondott - és hogy ne tanuljon ilyet a Kristóf. Ezen annyira bemérgelte magát, hogy berohant a kertből, közben jól belerúgott Dodo vadi új (épp aznap kapott) homokozókészletébe, a vödör kb 10 m-t repült. Dodi csak nézett, aztán elkezdte ő is rugdalni a játékait, pedig sosem csinált még ilyet. Persze egyből rászóltam, hogy ne csinálja, nem kell a hülyeséget egyből átvenni, erre még én lettem a mumus, hogy kritizálom anyósom viselkedését. Vicces. Épp ő szólt apósomra, hogy ne tanulja el tőle a Kristi a csúnya beszédet (persze a dodo eszébe sem jutott) aztán ő a dodi játékain tölti ki a mérgét és az nem számít, hogy ő ne lásson ilyet. Komolyan ilyenkor annyira kibukok, legszívesebben nem is mennék oda megint, de nem tehetem meg, mert mégis csak anyósom..
sebaj, messze van még Karácsony, addig nem annyira fontos arra járnunk. Ha már ő úgysem jön ide... Dodi szülinapja (okt. 1.) óta múlt héten jött el először, akkor is azért, mert jöttek Rol keresztszülei (az ő tesója) és eljött velük (meg persze hozta Kristófot is)
bocsesz az ömlengésért, csak ki vagyok akadva

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy tényleg keveset jövök de egyszerűen nincs időm. Még most készítettem el az angol fordítási házimat, belekeztem egy távoktatásos tanfolyamba es ha minden jól megy szeptembertől a fősulinak is nekifutok.
A férjem most írta a diplomamunkáját mostmár kész már csak javítgatni kell talán már haza jár már rendes időben. Andi mellett meg ilyen tanulási dolgokra nincs idő. Napközben a gépet se tudom bekapcsolni mert egyből jön és képeket akar nézegetni.
Rit ne szomorkodj az én anyósom is hasonló a Lányomnak nov. -ben van a szül napja azóta nem volt itt. A névnapján is elfelejtette felköszönteni, most mondtam a férjemnek nekem ne hozzon tárgyi eszköztKép karácsonyra ha egész évbe semmibe veszi a személyünket..szóval nálunk is hasonló a helyzet. Végül is elvan az ember nélküle is nem?
picus

Nyuszi,
Jobbulást Dannynek!
Én voltam az a nemnormális, aki a Corában egy Persiles zacskón ülve integetett nektek tegnap Kép

Zita
parazita

hali!

hétvégén megvolt az első nagyobb bringatúránk hármasban.
sógornőmékhez mentünk szülinapjára köszönteni. a Városligettől indultunk végig bicikliúton Újpestig. ez távolságban kb. 10 km és 40 perc alatt ott voltunk normál tempóban. dani szépen elnézelődött hátul a kis sisakjában.
ebéd után fagyiztunk egyet és jöttünk haza 4en, jöttek a sógornőmék is be hozzánk bringával.
visszafelé dani elaludt az ülésben, apa hátának támasztva a fejét. így egy kicsit hosszabb idő alatt értünk haza, kb. 1 óra alatt tettük meg a 10 km-t, de nem akartuk, hogy nagyon zötyögjön az út a kis mormotának. így aludt úgy 20 percet.
ahogy a kapunkhoz értünk, kipattant a szeme és mint egy kis részeg tengerész, hajtogatta és mutogatta: haza, haza.
gyorsan felvittem és betettem az ágyba, de ott már esze ágában sem volt felkelni. szerencsére estére nem volt nyűgös, viszont kicsit hamarabb fektettük le. viszont vasárnap már 5kor felkelt, felébreszette egy szúnyog, így felkéretőzött hozzánk, így aludtunk fél 7-ig. egyébként a szúnyogot is darásznak hívja. "Anyuuu, dalázs!" a zümmögés ébreszthette fel. be is tettük a szúnyogriasztót. vhol belóghatott, mert mindenhol szúnyogháló van.

a párom végül szept. 1-ével kezd itt a cégnél. rendesek voltak vele a jelenlegi mhelyén, mert azt mondtál neki, ha esetleg mégsem jönne be neki, akkor 3 hónap múlva visszavárják, akármilyen is az utódja. azért ez jó. de azért remélem itt is megállja majd a helyét, mert eddig még sosem volt rá panasz.

az unokaöcsém kisfiának a szemét ismét meg kell műteni. májusban volt 3 hónapos, akkor műtötték,m ert hályog volt a kis szemén. viszont most ismét kell. úgy vették észre, hogy csak az egyik kezét kezdte el nézegetni, most 5 hónaposan. lehet a szeme miatt van lemaradva, hogy még csak most nézegeti a kis kezét. remélem minden ok lesz és nem lesz több műtét.

gumicukor

Ilke a héten visszajuttatom a mintáidat!

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Zita

Nem voltam biztos benne, de remlett valami...KépBocsi hogy nem mentem oda, de siettunk, mert a pici otthon volt anyuval, Emike meg irto nyugos volt es vegig cipeltette magat a Coraban.

Ilke

Szerencsere nem ebred fel Emike ejszaka a kicsire. Meg igyekszunk hamar kikapni a a kisagybol, illetve atvisszuk a szopi/bufizes idejere magunkhoz a haloba, ami messzebb van az o szobajatol.
Kepzeld, tegnap vegre Emike hajlando volt eloszor meztelenul pancsizni a kerti medenceben,igaz csak egy kicsit, mert azert az ido meg nem volt olyan jo, de nagyon orultem.Lehet hogy hatasos volt, hogy mostanaban egyutt furdok vele es pancsolunk a kadban ezerrel.Kép
Danny pocijara a Gripe Watert hasznaljuk. A Sab cseppek lorugaskent mindig megordittatjak szegenyt. De ugy altalaban javulni latszik a helyzet pocifajasilag. Meg nathailag is.Kép
Kepzeld, igy alig 2 honaposan 5kg!!! (szumogyerekKép)MOndjuk lehet hogy fiuknal nem nagy szam ez, de nekem a gizda Emike utan az.KépMajd teszek fel uj kepet rola/roluk.KépEs olyan aranyosan kezdi felfedezni a sajat hangjat es nagyokat vigyorog. Olyan jo ezeket a dolgokat megint vegig figyelni!Kép

Gumicukor

Gratula a parodnak!Kép
Szegeny rokon pici fiu! Es hogyan jon ki ez a halyog? Vagy hajlam kerdese?
Emike a legyeket utalja kegyetlenul.

Emike ujabb bekopesei:
"Emike bandukol"-es lehajtott hattal/fejjel logo karokkal jar korbe-korbe
Imadja a felnottes kifejezeseket utanozni:
"Jo napot kivanok!""Bocsanat"Tessek anya"
Mar csak egy masni kene a hajaba meg egy fodros ruha a fenekere es o lenne a mintagyerek.Kép
Ja es a legjobb mikor jatszik valamelyik pluss allattal, pelenkazza, eteti es visszahallom a sajat mondataimat Dannykevel.
"Gyeje ide fej a vajjamra!"
"Kejek egy nagy bufiket!"

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Tök pipa vagyok a férjemre, kivitte este Bettit a kertbe, persze ő locsolt vagy mit csinált, közben Betti a hátsó teraszon beleült a kinthagyott medencéjébe, ami fel volt fordítva, de így is annyi esővíz gyűlt benne, hogy teljesen elázott a ruhája-pelenkája. Lehet hogy több percig is benne ült a hideg vízben. Tök hideg volt az egész lába, mikor beszaladt vele a férjem. Alig másztunk ki a torokgyusziból, nem hiányzik egy újabb betegség.

Ilke, jó is a cica, meg nem is a háznál. Nekünk jó néhány egeret megfogott már, bár szerintem nem itt fogja, hanem a szemközti almáskertben, de nálunk fogyasztja el, amikor a nyaralásból hazajöttünk egy egérfej fogadott a teraszonKép Időnként madártoll is van a kertben, tetemes mennyiség.
Viszont a lányaim imádják a macskákat, szerintem egy kis gyilkos mind.

Nyuszi, édes Emike dumája! Bettinél azt birom, mikor boltosat játszik, hoz egy szatyrot tele lommal és közli: Jó napot kinánok! Mit kész? És akkor vennem kell valamit a szatyorból.

Nagyon negatív vagyok ma, inkább megyek aludni.
Conti

conti

Ámulva olvasom miket dumcsiznak a Gyermekeitek hát az enyém gyerek meg szinte semmit. De a Shrek kettőből kimondja, hogy " Elég Redzsi"
Az 1000 szó című könyvből szinte naponta tanul meg új szavakat, de ki nem mondja de ha megkérdezem, hogy hol van a napocska, zokni, oroszlán stb azt megmutatja. Ő is kérdez és válaszolni kell. Kérdi ez? Addig kérdi amig nem válaszolunk.
Conti remélem nem lett semmi gond Veletek!

Picus
picus

Nyuszi,
Semmi gond, én sem voltam éppen a helyzet magaslatán. Apát meg Solymit vártam, akik éppen eltűntek valahová.

Picus,
Minden gyerek más. Lehet, hogy a tiéd majd egyből kerek egész mondatokban fog megszólalni. Most csak az adatokat gyűjti be hozzá Kép

Zita
parazita

Sziasztok!

Megjöttünk szombat este a nyaralásból. Még nem mindent olvastam visszaKép

A nyaralás egész jó volt, első héten szerdától vasárnapig anyósoméknál voltunk, kb 40 fok volt, Emma egész nap az udvaron homokozott meg pancsizott a rokon gyerekekkel, mezítláb járkált mint azok (pedig ott ninic sfű, csak porKép). Voltunk hajdúszoboszlón is a csúszdaparkban egy délutánt. Hát az is nagyon jó volt, bár én csak 40 percet csúszdáztam, mert Emam nem maradt meg senki mással cska velem, amíg csúszdáztam hisztizett az apjának meg a papájának és üvöltötte hogy anya gyejeKép Előtte a rendes strand részen is voltunk, érdekes ott megmaradt velük amíg elmentem jegyet venni a csúszdaparkba, nem értem ott mi jött rá. na mindegy, utána én Emmával ültem a gyerek medencében, sok csobogó meg két kő elefánt van benne, meg csúszda. A többiek meg csúszdáztak helyettem is. Azérta végén még 5 percre melógtam kipróbálni a legmeredekebb csúszdátKép

Voltunk a Tisza tónál is egy nap, amikor road show volt, hát az nem jött be Emmának meg nekünk sem, nagyon elszúrták a partot Abádszalókon, van egy 10x3 m-es rész ahol lehet fürödni, nem mély a víz, a többi részen mély a víz és a parttól kb 50m-re már motorcsónakok mennek, amitől nagyon hullámzik és fel is van kavarva. Emma bele se ment.

Utána vasárnap mentünk a Balatonra anyukámhoz. Emma nagyon örült, már a kocsiban kiabálta hogy Mama, mama! De sajnos velünk jött a rossz idő is, esett az eső. Azért grillezni tudtunk még hétfőn,meg kiülni a kertbe, de kedd szerdára még rosszabb idő lett, olyna szél volt a parton hogy kimenni se lehetett. Egyik este elmentünk bicajozni, az nagyon tetszett Emmának, olyna gyerekülés volt ott amin e kormány és az ülés között ült, szóval végig fogta kormányt. Itthona saját bicaján a macit ülteti oda azótaKép

Aztán péntekre elmúlt a szél, elmentünk hajózni. Az is nagyon tetszett neki, végig táncolt meg rohangált a hajón. Estére már kellőképpen meguntuk azért az egész ottlétet, Emma is mondta este hogy haza, haza. na , el is határoztuk hogy reggel indulunk. De szombatra szuper idő lett. meggyőztem a férjem hogy még egy strandolás belefér, így szonbaton kivonultunk végre a partra, hát Emmának annyira tetszett hoyg végül délután 1/2 5-kor indultunk csak haza. Pancsizott, homokozott, ismerkedett a többi gyerekkel, nagyon élvezte, kár hogy nem volt végig ilyne idő.

Kataa!

Gratulálok a költözéshez!

A szülinaposoknak is gratula, sok boldogságot!

Én a 40 fokban még anyósoméknál megfáztam egyébkéntKép, Emma meg a Balatonnál lett picit taknyos, illetve csak dugul az orra, de nem jön belőle semmi, meg picit köhög.

Végül a kutyám is velünk volt a Balatonnál, ki is ásta a házigazdák virágátKépKép
Ma reggel meg itthon belelépett egy darázsba csak hogy mindíg legyen valami.

Emma a szabdban képzeljétek ha meztelen van pontosna tudja hogy mikor kell pisilnie, legugol és úgy pisil, már nem állva. De itthon a bilibe nem hajlandó belepisilni meg a wc-ba sem, inkább visszatartja és kéria pelust. Pedig annyit szenved már a pelenkával, mindíg kicsípi neki a pisi kaki a bőrét,a kkor sír, fogdossa, le akarja venni, szóval már nagyon utálja a pelust. De mégse megy neki máshováKép

Rit!

Anyósod mindíg alkot valamit. Tényleg fura hogy így vislekedik. van akinek 5 unokája is van mégis tudja egyformán szertni őket.
Tényleg, az apasági már elintéződött? vagy nem csináltattátok meg végül?

manó

Picus!

Emma sem beszél még úgy mondatokban, ő is csak szavakat mond, azt se sokat, illetve olyna egyszerű mondatokat mint anya nézd!, Mi ez? Szóval minimális dolgokat.

Conti!

remélem semmi baja nem lesz Bettinek! Ilyneek ezeka férfiak. De szerinteme gyébként ennyitől nem fog megfázni, ha gyorsan felmelegítetted.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Hogy keveredett össze a sorrend???? na mindegy,az aláírásom alul volt persze.

M.

KépKép
manó

hali!

végre ma megyünk úszni 3-asban. dani már a tv-ben látva a vizilabda meccseket, hajtogatja: "Uszi, meggyünk!"

egyre többet utánozza a mondókákat, mostanában ez vált be a sajkukacka pelenkázásakor, mert olyankor nem tekereg és menekül, hanem figyel a kezére, ujjaira, főzi a babocskát, süti a pampuskát. a töröm töröm a mákor kezdetű nála így hangzik: "töm, töm, töm" Kép

nyuszi
a hályog vlószínűleg a terhesség első 3 hónapjában alakulhatott ki, valamilyen fel nem ismert fertőzés következtében, és éppen a szem fejlődésekor. már így született, kb. 3-4 hetes volt, amikor észrevették a szülei, a kórházban a gyerekorvos meg nem. úgy vették észre, hogy nem követte a szeme a fény útját, az egyik, nem volt pupillamozgás, csak az egyik szemén.
elvileg a műtét teljesen rendbe tudja hozni. a első után mondták, hogy lehet, hogy még majd kell műteni.
egyébként teljesen nyugodt baba, csak szopizik, csak hát ez van.
elképzelhető, hogy mivel apuka fizikus, anyuka biológus, mindketten laborban dolgoznak, ott kapott vmi fertőzést, de lehet csak szimplán az utcán.

Emi dumája óriási!!! Kép

Conti
A cicád csak neked mutatja, hogy mit vadászott, ez cicaszokás. A mi megboldogult kandúrunk a lótetveket tette a küszöbre, de volt, amikor bazi nagy pókok is ott figyeltek kinyúlva. azokat nem ette meg, csak játék közben kicsinálta. most, hogy nincs macsek, többször hallani egérkaparászást, úgyhogy anyuéknak kellene még 1 cica. jó az , ha van egy a háznál, tudják a dolgukat.

Picus
Nálunk is van fordított olvasás, ő mutogat én meg mondom.
De pl. ő is szokott mesélni a macijának. Az ölébe ülteti: ""Maci, csücsü, fidej (figyelj)! Autó, lámpá, tanná (tanárnéni), fagyi nyam-nyam."

Manó
Én is nagy vizicsúszdás vagyok, majd betojok csúszás közben, de pont ez a legjobb benne Kép A vidámparkot is ezért szeretem.
Abádzsalókra még a gimiben jártunk sokszor a barátnőimmel sátrazni. egyszer jól ki is pakolták a sátrunkat, elvittek 3 pár adidas cipőt és össze volt dobálva mindent, valszeg pénzt kerestek, de azt sosem hagytunk a sátorban.

pisi
dani is mindig leguggol, amikor jön a pisi, de sosem szól előtte, csak amikor ott a produkció. emma szól előtte?

tegnap bevásároltunk a férjemnek, néhány új inget és egy szélkabátot vettünk, az Alpokban hideg lesz ősszel. nézegettünk gurulós, keményborítású böröndöket is, egy nagyobb és egy közepes fog kelleni. azt gondoltam horrorabb áron van, de nem is volt annyira vészes. még nem vettünk, ráér még.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

nekema nyósomék Abádszalóktól nem messze laknak, de nem szeretjük, ezért ritkán megyünk át. Most is csak azért mentünk mert nagy családi átvonulás volt, 3 kocsival.

Emma nem szól, vagyis néhaszól, de nem pisil be ha meztelen van. csak látom hogy fogdossa, kínlódik, most is pl reggel 1 órát meztelen volt. Mondtam neki üljöna bilire, ráül, de nem pisil bele. Aztán egyszercsak rohant a kukához a koszos pelusokhoz és nyöszörgött, vette ki, montam neki akkor vegyünk tiszta pelust, rohnat a pelenkázóhoz, kapott pelust és ahogy ráadtam tele is pisilteKép De komolyan majdnem kicsordult annyit. Szóval egyértelmű hogy tudja hogy pisilni fog és vissza is tudja tartani.

manó

KépKép
manó

Nálunk már egész jól halad a WC-projekt. (Biliről szó sem lehet...)
Ha pelus van rajta, akkor persze nem szól, de ha pucéran van, vagy bugyit adok rá, akkor már sokszor igen (akkor is, ha nem kell, mert imádja a WC-t húzkodni, meg mindenfélét beledobálni).
Olyan is volt, hogy egy kicsit csurrantott a földre, aztán visszatartotta, és utána a WC-be folytatta. Kaki eddig még nem volt peluson kívül.

Zita
parazita

Sziasztok!

Betti náthás lett, folyik az orra, szivogatom neki, elég jól tűri, a babának is kell csinálnomKép

Gumicukor, nem mindig nekem akarja megmutatni a zsákmányt, ma pl. megint egy béldarabot találtam a kerti kisháznál, nagyon undi. Ráadásul jár a macskánkhoz egy fiú cica és elpöttyintett egy kis jelzőszagot, már napok óta érzem, úgyhogy reggel lesúroltam-slagoztam a teraszokat.

Manó, örülök, hogy jól telt a nyaralásod, végül a férjed jól érezte magát?

Conti

conti

Sziasztok
Emi dumája tényleg nem semmi!!! Nálunk is már egyre jobban alakul, de még annyira nem, hogy halálra röhögjem magam rajta Kép Most viszont szokás szerint megint húzunk el itthonról, épp csak beugrottam, aztán csomagolok.
Vasárnapig Erdélyben túrázunk + barlangászunk, drukkoljatok az eső mentes időért!!
Ma du meg megyünk a bölcsibe szülőire!!! Már nagyon be vagyok sózva, mi lesz, ráadásul apa is lázban ég, azt mondta, ki nem hagyná semmi pénzért.
Manó: akkor irány egy kis pótnyaralás valamelyik strandra!!!

Rit

rit

anemona7

Rit!

Igen, a strand be van ígérve neki még.

Hő, akkor most csak hétfőn jössz legközelebb, pedig már nagyon kiváncsi vagyok hogy más bölcsiben hogy megy ez a szülői.

Conti!

Hát az túlzás hogy jól érzet magát, mert morgott valamit a 2. hétem hogy most két hétig piheni ki ezt a nyaralástKép dehát nem is lenne ő ha nem ilyne lenne. Azért részt vett a programokon és sokat foglalkozott Emmával. Egyedül szombaton morcoskodott, mert azt beszéltük meg reggel indulunk haza, de mivel jó idő lett én meggondoltam magam és ez annyira nem tetszett neki. Szerinte a Balaton egy pocsolya. De azért boldogan fényképezte a pancsoló Emmát.

manó

KépKép
manó

Gyerekszáj: Solymesz, ha kér valamiből, de nem tudja, mi az, azt mondja, hogy "olyat, olyat!".
A körözöttre, amit imád, azt mondja, hogy "közöjött". Meg kell zabálni...

Zita
parazita

Sziasztok!

Olvasok néha (nemigen voltunk itthon mostanában, mert a férjem szakdogát ír, és anyuhoz mentünk arra az időre), de írni nincs túl sok időm.

Nálunk semmi újság, lassan halad Ádám a beszéddel, és újabban nem engedi levenni magáról a pelust, én meg nem kényszerítem.

Bölcsi
Még februárban, mikor beírattam Ádámot, azt mondták, hogy júliusban küldenek egy papírt a szülőiről, ilyesmiről, hát azóta sem jött semmi. Azt hiszem, holnap felhívom őket, hogy mi van, nehogy lemaradjak valamiről.

Banyóci!
Hogy haladsz a vezetéssel? Végül sikerült a KRESZ-vizsgád?

Nekem meg csütörtökön lesz a forgalom vizsgám. Teljesen ki vagyok akadva, csak 13 órát vezettem a 20 helyett, aztán mehetek vizsgázni. Szinte biztos, hogy megvágnak, mert azért az a 7 óra nagyon hiányzik. Ráadásul Kispesten vezetek, ahol életemben nem jártam, szóval nem lesz egyszerű. Elég jól megy a vezetés, de ma például annyi hibát csináltam, hogy ennyivel 5 ember is simán megbukott volna Kép. Viszont tegnap 3 órán keresztül szinte hiba nélkül mentem. Így emberi számítások szerint nem sok esélyem van átmenni, az oktatóm szerint is jó esélyem van a bukásra Kép. De őszintén szólva nem én tehetek róla, mert 13 óra vezetés után, főleg, ha az ember sosem ült azelőtt autóban (mármint sofőrként), akkor mégis mit várunk? De már azelőtt lejelentett vizsgázni az oktatóm, mileőtt elkezdtem volna vezetni forgalomban, azt sem tudta, mit fogok alakítani. Ez 3 hete volt, mikor megtudtam, majdnem elájultam, mert már akkor tudtam, hogy a 20 órát semmiképpen nem fogom tudni levezetni. Az oktatóm tulajdonképpen jó fej, de rendkívül lazán veszi a dolgokat (26 éves csaj). Tegnap röhögve közölte a barátnőjével, aki velünk volt, miközben én vezettem, hogy jól nézzen meg engem, mert én egy "szuperintenzív" vezetési oktatáson veszek részt, 13 óra után fogok vizsgázni KépKép.

Na, megyek is, mert csak bosszantom magam. Azért drukkoljatok nekem, hátha mégis sikerül...

Panda

panda
Halásztelek

Gyorsan beugrottam még mesélni a szülőiről Kép
Volt először egy összevont, mindenkinek közösen: ált infokat mondtak, meg meséltek a bölcsinkről. Ez Bp első bölcsije 1876ban szentelték fel Sissi és F.Jóska volt a fővédnöke, Ybl tervezte. Amúgy tökre felújítva, reformkonyhás, saját mosoda, konyha baromi jó és teljesen ingyenes kerületi lakosoknak. Amúgy 280 lenne naponta. 6-18ig van nyitva, de fél 6gig el kell hozni a gyerkőcöt ha egy mód van rá. Egy csoport 8 fős, a mi gondozónőnk Rita néni. Úgyhogy most szoktatnom kell, hogy másnak is lehet ez a neve, ilyennel még nem találkozott. Dodi jele a csiga lett, lehetett választani a meglévőekből és szülői egyeztetés alapján szept 20án kezdünk majd. Amúgy egész normális szülők voltak, senki nem volt tolakodós, rámenős, balhé sem volt egyeltalán. A kaja reformkaja, az egészséges táplálkozás hívei, és direkt van heti min. 2 rozsos nap. Édességet nem kapnak, max piskóta lehet uzsonnára. Mit mondjak még? azt hiszem ennyi. Ja meg van sószoba is, + klassz belső udvar és iszonyat mennyiségű játék, ahogy elnéztem tök jó állapotban. Dokinéni hetente 2x jár majd ki a bölcsibe. Évi 2x nyílt délután, amikor a szülők is bemehetnek játszani, + ünnepségek. Mikulás is házhoz jön majd 2x, első alkalommal szoktatni, másodszorra hoz ajándékot, addigra állítólag már nem sírnak a gyerkőcök (majd most Dodi megtöri ezt a szokást Kép) + van fenyőünnep is ajándékkal - ezt az önkormányzat állja, úgy mint a bölcsidíjat.

most viszont rohanok pakolni KépKépKép
7főn jövök, pusz mindenkinek!!

Rit

rit

anemona7

Rit: hát azt hiszem én rossz kerületben lakomKépKép
Jó kis óvi így a leírás szerint. Ma is tanultunk a könyvből tiktak óra boci es malackaKépKép
Mostmár itthon is megmutatja, hol van a falon a tiktak óraKép
Szókincs gyarapszikKépKép

Bili: mi is gyakoroltuk jól is megy, de most elvan pelusban is ugyanis a gyakorlás alatt képes nem kakálni akár 3-4 napig. Úgyhogy várok még vele, nehogy megútálja ezt az egészet vagy frusztrált legyen a bili hallatánKépKép
De a bilire ráül most este is és viszi ki a wc-re hogy kiönti és lehúzza.
Most csak ürs bili volt azt is kivitte volnaKépKép

Picus
picus

Sziasztok,
Csak egy percre jöttem, hogy elujságoljam, hogy Lili beszéde végre beindultKép! Minden nap 1-2 új szót mond, és ami a legjobb, hogy teljesen tisztán és jól használja. A napokban rájöttünk, hogy ismeri a színeket, hiba nélkül odaadja a színes ceruzákat ha szín szerint kérjük. Tegnap a kék, onnan volt az új szó, ma a pont, ott, kukucs. Apával nagyon örülünkKép. A másik, hogy tegnap este mondom neki, hogy most akkor megyünk lefeküdni, erre fogta magát és befeküdt az új ágyába, magától elaludt és egész éjszaka ott aludt!Kép Reggel 7 körül kezdett el nyekeregni, akkor mentünk be hozzá. Ma este kérdeztük, hogy hol fogsz aludni, erre szaladt és mutatott oda, ahol tegnap aludtKép. Annyira örülök, hogy nem kellett eröltetni, gyakorlatilag az ő döntése volt.
Hát csak ezeket szerettem volna elmesélni, egyébként hulla vagyok, mert a mosókonyhát festjük, meg ami ezzel jár. Holnap vendégek jönnek ebédre, hát kicsit még kupi van, meg festék mindenhol, de hát ez van, egyszerűen nem tudtuk befejezni.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Rit,
Jó hallani, hogy vannak ilyen klassz helyek is...

Ilke,
Gratulálok a beszédhez és az ágyhoz!

Panda,
Hát, nem semmi az oktatód... De ha már így alakult, vágj bele! Én bevallom, hogy annak idején bevettem egy enyhe szorongásoldó-nyugtatót (ami nem álmosít), mert az idegességtől tuti az első fának nekimentem volna, így meg tök jól átmentem. Hajrá!!!!!

Solymesz legújabb produkciói: "languszta" (kaptunk a sógortól egy preparált langusztát, amit bekereteztettünk és kitettünk a falra), és "Morzsa kutyám, hegyezd füled" (így, egyben).

Zita
parazita

Hali!

Tegnap voltunk végre usziban. Dani nagyon élvezte, egyből ment bele a vízbe, ugrott be a lépcsőn hozzánk, mászik ki a létráról a partra. volt egy poén is úszás közben. már a második hosszt tekerte a lábával (karral még nem dolgozik, csak lábbal), jött melletünk, amikor egyszer csak azt látom, hogy elmerül a vízben szemmagasságig. tornázta fel magát és úszott felém. magamhoz húztam, de nem ilyedt meg, nem sírt, csak meglepődött arcot vágott, hogy ez meg mi volt. az egyik karúszója uis elengedett, elszakadt a hegesztés mellett, így csak egyik karján volt, azért süllyedt le.
aztán meg alig lehetett kiimádkozni a vízből.

utána gyorsan haza, leadtuk Danit otthon, aztán tűz a Belgrád rakpartra az Admirál étterembe (itt kérte meg anno a férjem a kezem Kép), megünnepelni az új állást egy romanitkus, teraszos, naplementés vacsival. jól bezabáltunk, aztán még sétáltunk a Duna-korsón.

Panda
Szerintem beszéld meg a csajszival, hogy szeretnél még vezetni. Valszeg a lóvéra apellál, mert tudja, úgyis kell még vezetned, ha megvágnak. biztosan van még vizsgaidőpont. Én kijelenteném kerek perec, hogy nem vizygázok, mert nem érzem még biztosra. nehogy már egy kis csitri kibabráljon veled! utána meg röhög a barátnőivel....
Az meg külön pláne, hogy csak 26 éves és oktat, én nem is tudom, mit várnék el tőle, valszeg semmit, főleg, ha ilyen lazán veszi a dolgokat.

Rit
Csiga-biga Kép tök jó jel.

Ilke
Lili ügyi!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!
Teljesen igazad van, én próbáltam mondani, hogy nem akarok vizsgázni egyelőre, de azt mondta, hogy már le vagyok jelentve, mennem kell. Én meg nem vagyok olyan, hogy jól megmondom akárkinek is a magamét... Ahhoz én túl betoji vagyok Kép. Rutinra 7 óra vezetéssel mentem. Ez összesen 9 óra mínusz, de persze előre kifizettem az egész oktatást. Ha esetleg mégis átmennék, akkor mi van a 9 órámmal, amit kifizettem? Mert az 19.800 forint, és ez nem kevés pénz (legalábbis nekünk). Ha bukok, akkor tuti nem fizetek pórtóra-díjat, hanem megmondom, hogy le akarom vezetni a 7 órámat (a rutinból maradt 2-ről már lemondtam). Mert annyira azért én sem vagyok hülye, hogy mindent meg lehessen csinálni velem. Csak az a baj, hogy a vezetési kartonomon az van, hogy 20 órát vezettem és rutinból 9-et, mert ha a kötelező óraszám nincs meg, akkor nem is engednek vizsgázni...
Na, mindegy, most megyek, mert fektetni kell a kölyköket, nem bosszankodom tovább.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok,
Rita, megkérdezhetem, hogy hol van ez a bölcsi??
köszi
M
manoca

Sziasztok!

Képzeljétek, betörtek hozzánk hajnalbanKép A pincénken keresztül jöttek be, ami olyan szuterénszerű, félig van csak a földben. Onnan föl a nappaliba és elvitték a digitális videokameránkat, a jó drága fényképezőnket, mindkettőnk márkás óráját és az én pénztárcámból 15e ft-ot. Végül is "csak" ennyi kár volt, de mi lett volna, ha feljönnek a hálóba... Minden éjjelre felvisszük a kocsikulcsokat meg a telefonokat, szerencsére ezek megvannak, ja meg a pénztárcámból a bankártyát sem vitték el. Milyen rendesekKép Semmit nem hallotunk, pedig én azt hittem éber alvó vagyok, a Bettire fel szoktam mindig ébredni.
A rendőrök reggel helyszineltek, de nem bíztattak semmivel, sőt semmit sem lehetett kihúzni belőlük. A szomszéd meg most mondta el, hogy a szomszéd utcában múlt szombaton törtek be, ha ezt előbb tudjuk azért óvatosabbak leszünk. Egyébként 7 éve lakunk itt, és mindig szóba kerül a pinceablakok rácsozása, de mindig elhalasztottuk, sajnos.
Vigyázzatok az értékeitekre és ne sajnáljátok a pénzt a biztonságra, na mi ezt most megtanultuk.
Reggel mikor felkelt a Betti, mondtam egyből a férjemnek, a legnagyobb kincsünket nem vitték elKép

Conti

conti

Conti
Ez elég rossz élmény lehetett!! szerintem gyors zárcsere sem árt + tényleg tegyetek fel rácsot oda, ami csábító lehet ilyen szemetek számára. mondjuk, aki be akar jönni, az úgyis bejön.

Nálunk minden bent van a mi szobánkban (kamerák, pénz,kocsikulcsok, iratok), meg annyira recseg a parketta, hogy még akarva sem lehetne csendben közlekedni. mondjuk nem is tudom mit csinálnék, ha vki bejönne a szobánkba, dani alszik uis lent a galéria alatt. mondjuk addig 2 szobán át kellene jönnie.

remélem Kataaéknak is a zárcsere volt az első az új lakásban.

új képeket tettünk fel a nyaralásról:
http://ocsidani.fw.hu

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
mi is megjötünk a nyaralásbol jo volt csak ép mi ép az esös - borus hetet fogtuk ki Kép igy fürödni csak egyszer fürödtünk a balcsiba viszont sokat kirándultunk meg petike biciklizet apukájával söt most már az étvágya is megjavult képes volt lent minden ennivalobol 2 tanyéral megenni és nem aludt és nem is alszik már délután egyátalán most is mennem kell mert halom a hangját .ugyhogy most menem kelll.

pusz csics és a fiuk
csics

Sziasztok

Pici fiam tegnap megkapta a 2 hónapos oltást. Egész jól viselte szerencsére.

Ilke

Gratula a beszédhez.Most aztán majd kapkodhatjátok a fejeteket.Kép

Conti

Nem semmi ez a betores, az ember sosem lehet eleg ovatos...Kép

Zita

Közöjött...Kép Nálunk meg a tejbegriz nem megy, illetve probaltam tanitani hogyan mondja ki, de ő csak fennhangon szótagolja: Tej-ge-biz!KépÉs még vigyorog is hozzá.

Képzeljétek , vettem néhány 62-es bodyt a pici fiunak (mivel Emike 62-esei mind hosszu ujjuak, mert őszre nőtt bele ebbe a méretbeKép) és az egziket képtelenség áthuzni a gyerek fején, illetve csak egyszer próbáltam, de orditás lett a vége. Ez azert bosszantó, mert mindent kimosok mielőtt ráadom a gyerekekre, ugyhogy nem tudtam visszavinni, dobhattam a kukába. És még nem is a pár száz forintos gagyi áruk közül került ki, amit néha dömpingben árulnak a hiperek.Kép

Kryss

Hova tüntél?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Beszéd
nálunk a legédesebb a tinididi (túrórudi) és a nikni (zokni), imádom mikor ezt mondja Kép

Szilcsike
szilcsike

Szilcsike,
Nálunk a zokni "zokki" névre hallgat...Kép
A tinididi király!

Conti,
Minden együttérzésem a tied! Persze a bajban a szerencse, hogy legalább az irataitok, kártyák, telefonok megmaradtak, és senkinek sem lett baja.

Zita
parazita

Sziasztok!

Panda,
hogy sikerult a vizsgad? Gyere, meselj, mert nem tudok aludni miattadKép

Conti,
remes ez a sztoriKép

Nyuszi,
bodykKép Egybkent nekem is fura, hogy Mate csak 4 centivel szuletett nagyobbnak /igy 54cm/ es megis a 62-68-as bodykkal inditott, mert csak azok jok ra.

Tettem fel par uj, kozos kepet:
Itt még nincs balhe

Itt Mate mar nem annyira lelkes

De Reka nem adja fel

-Afonya
afonya

Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy egy pár hetes magzatra a mumpsz veszélyes-e?
Köszi
PSzi
pszi

Sziasztok!

Áfonya, annyira édesekKép

Nem is írtam nektek, a múlt vasárnap voltunk az állatkertben, rengetegen voltak. Rötyögtünk rendesen Betti beszólásain, a legjobb a tevénél volt: Na mi ez Betti? SÁRKÁNY!!

Ma leviszem Bettit az orvoshoz, mert éjjel sokat köhög, az orrából nem jön semmi, mégis el van dugulva.

Köszönöm a betörés miatti részvéteket, most éjjel rengeteget voltam fenn és körbejárőröztem a házat, tök szar, hogy másra sem tudok gondolni. Minden ablak zárva, redőny lehúzva. Ma de. jön ki két cég, akik riasztórendszerre fognak ajánlatot tenni, hát kiváncsi vagyok.

Conti

conti

Conti!
Betörés Kép.

Pszi!
Nem tudom, hogy veszélyes-e a mumpsz. Csak nem tesója lesz Balázsnak????

Áfonya!
Remélem, azért csak sikerült elaludnod Kép. Este nem tudtam jönni, mert a férjem lefoglalta a gépet mikor hazajöttünk, és csak akkor állt föl előle, mikor én már aludtam.

Vizsga
Számításaim bejöttek, megbuktam Kép. De egyáltalán nem keseredtem el, végülis úgy ültem be az autóba, hogy semmi esélyem, főleg, mikor megmondta az oktatóm, hogy 15.000 forinttal kellett volna indítani, ha tuti át akarok menni. Igaz, átmehettem volna így is, és tényleg rendes volt a vizsgabiztos, mert egy nagy hibát elnézett nekem (véletlen belementem a buszsávba egy 3 sávos úton, mert útfelbontás volt, én meg körül sem néztem, csak mentem a sor után. Persze mindenki ott ment, én meg mentem utánuk, csak mikor már félig átléptem a záróvonalat, akkor jöttem rá, hogy milyen hülyeséget csináltam). De ezt még elnézte, viszont mikor rossz sávba kanyarodtam, azt már nem. Ez rendben van, megérdemeltem a bukást, aláírom, de egy csomó olyan hibát is felsorolt, amit nem csináltam. Pl. sebességtúllépés: nem 50-nel mentem, hanem 60-nal. Igaz, csak éppen ott, ahol a 70-es tábla volt kitéve Kép (az oktatóm szerint sem volt sebességtúllépés). Többször "beszálltam" jobbkezes utcákba nagy sebességgel: jobbkezes utcák kizárólag 30-as övezetben vannak azon a környéken, tehát nem szállhattam be nagy sebességgel, főleg, hogy még 30-ról is fékeztem. Aztán olyan "hibám" volt még, hogy túl gyakran léptem a kuplungra Kép. Akkor ilyen, hogy "többször is 2-esből indultam az autóval": összesen 3 alkalommal álltam meg, 2x piros lámpánál, 1x mikor parkolnom kellett. Namost ugye akkor az ember üresbe vált, és onnan egyesből indít. Máskor egyáltalán nem fékeztem állóra az autót, mindig gurultam (szerencsére az elsőbbségadás tábláknál sem jött soha senki), és mivel guruló autót sosem teszünk 1-esbe, igy 2-esből gyorsítottam.
Szóval volt 2 hibám, ami miatt meg kellett buknom, de akkor miért mondott egy csomó olyat is, amit el sem követtem??? És nemcsak szerintem nem, hanem az oktatóm szerint sem. Végülis mindegy, a maradék 7 órámat levezetem, aztán megyek vizsgázni legközelebb. Eredetileg is így terveztem...

Nem tud valaki infót az elektronikus aláirásról?
Könyv, szakdolgozat, ilyesmi? Mert a férjemnek szüksége lenne rá, de sehol nem jut ilyesminek a nyomára.

Na, megyek, mert Ádám itt rángat, ráadásul bekakált, szóval még büdös is vanKép.

Panda

panda
Halásztelek

Panda
Vizsga Kép
Szerintem máskor állja a sakrkadra, ezt nem szabadot volna hagynod. A megvesztegetés meg pláne, kiszálltam volna a kocsiból. Velem nem lehetett volna packázni. Mi ez a 15E Ft? és a 7 órádat is ki kell ismét fizetned?

Sebességtúllépés Kép
Majd meglátod, ha a forgalomban vezetsz, hogy csúnyán nem 50-el mennek itt Budapesten, hanem a megszokott a 60-80-ig tempó. nekem ez volt a legfurcsább a kisvároska után itt bent vezetni. ha meg 50-el megy vki, akadályozza a többieket, mert nem veszik fel a forgalom ritmusát.
a buszsávba meg be lehet menni ilyen esetekben, ha útfelbontás van és máshol nem lehet.

nekem lehet van valami az eektronikus aláírásról.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!
Nem kell kifizetnem a 7 órát, természetes, hogy simán levezetem. A lefizetés miatt az oktatóm is nagyon dühös volt, ő sosem csinált még ilyet, az ő tanulói eddig kivétel nélkül pénz nélkül mentek át. De a suli vezetője ajánlotta neki, aki már több mint 15 éve oktat, mivel tegnap az 5 vizsgázójából mindenki megbukott, hogy legközelebb el lehet intézni így is a dolgot. Ő nagyon kibukott ezen (máshol is oktat, és ott még soha nem volt szó ilyen "segítségről"), és megmondta nekem még a vizsga előtt, hogy mire számítsak. Ennek ellenére azt mondta a vizsga után, hogy átmehettem volna, ha az egyik nagy hibámat megspórolom Kép. Végülis igaza lehet, mert az a két lány, aki előttem vizsgázott, már 10 perc után visszajött, én meg több mint 20-at vezettem a 30-ból, szóval már csak kb.10 percet kellett volna kihúzni valahogy Kép.

Ha tényleg van valamid az elektronikus aláírásról, elküldenéd? Köszi.

Panda

panda
Halásztelek

Áfonya
Tündériek a képek. Réka mégis megbékélt a tesóval?? Kép

Panda
Fel a fejjel, ne parázz, drukkolok hogy a köv. vizsga sikerüljön.
Már az én időmben is volt megvesztegetés, nálam is bepróbálkoztak, én viszont lesz ami lesz alapon nemet mondtam. Még is átmentem a vizsgán.
Pedig én még anno az MHSZ-nél tanultam és vizsgáztam.

Ilke
Lili nagyon ügyes a beszéddel. Csak így tovább.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!
Csak így olvasás nélkül. Mi jól vagyunk az Olivérnek kibújt az első fogacskája és már a második is majdnem kijött. A Petrával amilyen jól haladtunk a bilizéssel most olyan rosszul, már egyáltalán nem akar ráülni pedig soha nem erőltettem neki. Most úgy gondoltam, hogy várok vele. Egyre többet beszél, szinte mindent ismétel olyan mint egy kis papagáj. Most tanítom neki a színeket és már ötig tud számolni is. Hétvégén megyünk a Balatonra, remélem az idő nem fog elromolni.

Mindenkinek jó nyaralást és a szülinaposoknak pedig boldog születésnapot!

Megpróbálok küldeni róluk képet.

Ági
petra2

Kép
Kép
petra2

Sziasztok!

Zsani, ha még olvasol minket néha, utólag is nagyon boldog 2. szülinapot JulcsinakKép

Ági, édesek a gyerekek, Olivér formás kislegény, Petra meg micsoda kis huncut, Bettinek is megmutattam őketKép

Képzeljétek levittem Bettit az orvoshoz, megint egy helyettesítő volt, egy másik doki néni. Sinecod-ot kapott a köhögésre, mi még nem szedtünk ilyet, remélem jó lesz. A délutáni alvásnál is majd megfulladt úgy köhögött szegény, napközben meg semmi, nem is értem.

Csics, már hiányoltalak! Petikének gratulálok a jó étvágyhoz, bárcsak én is elmondhatnám Bettiről. Nem alszik délután Petike? Gondolom akkor korán le tudod tenni.

Panda, bevallom őszintén, én fizettem. Annó ez volt a bevezetett rendszer. Egyébként én több órát vettem a kötelezőnél és biztos voltam magamban. Mégis meghúztak volna, pont ilyen hibákért amit írtál. Rögtön autóba is ültem és vezetek azóta is. (5 ezer volt egyébként vagy 10 éve)

Délelőtt kijött két riasztós cég, hát elég horror áron, 170 ezerért fogják beriasztózni a házat. Férjem szerint ennyit megér a biztonságunk. Ja és lesz valami járőrszolgálat is, aki mindig kijön ha riasztás van.

Conti

conti

Sziasztok

Elég dühös vagyok az épitőmunkásokra, mert ásás közben sikerült elvágniuk az öntözőrendszer vezérlőkábelét, pedig aki telepitette direkt kiemelte nekik a föld fölé azon a szakaszon, hogy lássák, hol van. Egy másik darabon meg le kellett volna tenniük a beton alá, és kivül hagyták a járda fölött.Hát nem egy nagy észkombájnok, az már biztos!A multkori beázás után most klasszul peneszedik a vizfolt a plafonon és mivel fafödém van, a folt sárgás-pirosas szinekben pompázik.Kép

AGi

Ez a kislegeny tiszta Te vagy!!!Jo koran jön a fogacskája!
KépPetra meg nagyon kis zsivanyul nevet!
Ne busulj a bilizes miatt, mi sem allunk meg sehol, pedig mar honapok ota folyekonyan beszel Emike. Biztos vagyok benne hogy erti mirol van szo, csak egyreszt kenyelmes, (bar a nagy melegben talan megsem), masreszt meg van valami felelem erzete a bilivel kapcsolatban. Tegnap ugyan belepisilt, mert a kerti felfujhato medenceben pancsiztunk es pisilnie kellett es mondtam neki, hogy vizesen nem viszem be a hazba.Mama kihozta a bilit.KépEloszor vonakodott, de mikor mondtam, hogy utana johet vissza a medencebe mar ugrott is.KépLehet hogy csak egy kicsit kene eroszakosabbnak lennem.

Conti

Nalunk van riaszto, csak nem nagyon hasznaljuk, talan nem kene ilyen lustanak lennem es meg kene tanulni hasznalni.KépNem tudom mekkora a hazatok, de nekunk tobb mint ketszer ennyibe kerult.Igaz van nyitas,tores es mozgaserzekelo is.
Jobbulast Bettinek!

AFonya

Nagyon edesek a kepek!!!KépNA, hogy birja Reka a kistesot?

Emike beszolasai:

Segit a gyomlalasban, egyszer csak megszolal:
"JAjj, mingyajt letöjik a csukjom!"
Neha meg mostanaban is ram csodalkozik, mikor öltözöm:
'Anyának kicsi pocija van, kibujt belőle Danny baba.'

Megtanulta a Micimackot, ugyan nem enekli, hanem szavalja, de olyan édes, mikor játék közben csak ugy spontán elkezdi mondani.KépTegnap meglepett mennyire ért angolul mindent, mondtam este angolul a páromnak, hogy fáj a karom annyit cipeltem a pici fiut, erre Emike szalad és kibálja közben:
"Emike idehozza anyának kémjét"(Voltarent szoktam használni néha)

Jó kis eső volt itt megint

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

ma Emma 2x bilibe pisilt! Volt nagy örömködés. Már több hete nem pisil be ha meztelen van, henem ha kell,a kkor kér pelenkát, de a bilibe eddig nem akart pisilni, úgyhogy ma cselhez folyamodtunk hirtelen ötlettől vezérelve, és Bori kutya "bele pisilt" a bilibe. és láss csodát, a következő pisilésnél Emmamegmutatta Borinak hogy ő is bele tud pisilni. Utána a második pisinél is be kellett hívni a kutyát hogy nézze meg a bilibe hogy Emma másodzsor is bele tudott pisilni.Kép Egy gondunka kad csak, hogy ha benne hagyom a pisit akkor játzsik vele, ha meg kiöntöm sírdogál, nem akarja engedni. Úgy örülök, mert nem csak arról van szó hogy véletlen belepisil, hanem tudatosan. Az már más kérdés hogy ha pelenka van rajta akkor nem szól, hanem simán használja azt, gondolom ez lesz a következő lépés.

Rit!

Szerintem elég jól hangzik ez a bölcsi, bár ezek szerint ti is jóval később tudtok csak kezdeni mint terveztétek.

Conti!

betörésKép Sajnos hallottam már pár ilyen esetről, rémisztő hogy miközben ti alszotok valaki ott járkál lent.

petra!

csudaszép gyerekek!Kép

Panda!

majd legközelebb. én 17 évesen simán átmentem, szerintem anyukám intézkedett az oktatóval és adott pénzt, de vezetni nem tudok. Illetev a viszgán jól ment, cska aztán nem gyakoroltam és teljesen elfelejtettemKép

ma úgy felhúztak este séta közben. Képzeljétel lementünk a férjemmel meg Emmával kutyát sétáltatni, kutya pórázon, emma meg rohangálta házak előtt, egy olyna részen ahol jó nagy tér van, úttest nélkül, füves terület, az iskola előtt. Egy zacskót kergetett a szélben és nagyokat kacagott. Volt ott egy csomó galamb is, persze bement közésjök és nevette ahogy repkedtek. Erre elkezd ordibálni egy nő valahonna fenttről az emeletről, hogy szóljak ráa gyerekre hogy nem futkosson, mert ő mot szórt morzsáta galamboknak had egyenek. Hát én mg visszaordibáltam, pedig nem szokásom, hogy nehogy már a gyerek ne futkoshasson a parkban, majd esznek a galambok később. Perzs eneki állt feljebb, d emár nem is figyletem mit mond, még ordibált, úgy kiakadtam, mondtam a férjemnek hogy ez nem normális, hogy zavarja egy vidáman futkosó gyerek. Nem hiszem hogy a galambok 5 perc múlva nem tudják megenni a morzsákat. Én nem vagyok galamb ellnes, a tónál mi is szoktuk etetni őket, és ha pl valaki a kutyáját uszítja rájuk azt meg meg is értem ha rászólnak, d ehogy a gyerek miatt szóljanak, hát ezt nem gondoltam.

Manó

KépKép
manó

Csics, nagyon boldog 2. szülinapot PetikénekKépKépKép

Conti

conti

hali!

hétvégén voltunk a nagyszüleimnél, Győr mellett laknak egy kis faluban, Pannonhalmához közel.
dani adta a formáját, végignézett mindent a kertben, majdnem elveszett a kukoricásban, olyan magas volt neki. szedett körtét, amit bedobált a tyúkoknak. egyből rohant az ólhoz és kiabálta kuko- kuko. Szegény cicák is nyúlcipőt vettek, mert dani mindenáron meg akarta őket fogni, persze nincsenek hozzászokva, mint a mi otthoni macsekunk. aztán egy pogácsával sikerült lekenyerezni neki az egyiket.

amikor megérkeztünk kicsit félt dani a dédiéktől, elszaladt, de aztán megbarátkozott hamar velük. persze nagymamám egyből balaton szeletet akart neki adni, amit eltettem jobb időkre. tuti nem evett volna ebédet. így sem ért rá enni, mert sok felfedeznivaló volt.

hazafelé végig aludt a kocsiban, egész délután nem aludt 5-ig, akkor indultunk. én vezettem, életem első vezetése az M1-esen. Jól kifogtam, negyed úttól hazáig végig szakadt az eső, fullon ment az ablaktörlő, de így is alig lehetett látni, úgy vert az eső. sokan leálltak a leállósávban, várták az eső végét. voltak szakaszok, ahol csak 50-el lehetett menni, annyira erősen esett. de hazaértünk szerencsésen. anno a rutinvizsgámon is szakadt a hó, annyira, hogy nem lehetett látni. ilyen az én fomám, mindig a mélyvízzel kezdek.

Ági
Olivér tényleg nagyon hasonlít rád! Főleg a szemei tisztára a tieid! Petra is cuki nagyon, nagylányosan csibészke!

Bilizés
Nálunk sem megy, kivétel fürdés előtt, akkor mindig pisil. de nem a bilibe, hanem amikor a pelust lebontom róla, akkor megfogja a kis fütyijét és a pelusra pisil. ezt mostanában mindig csináljuk, hogy ne a vízbe pisiljen.
nagymamám meséltre, hogy apukám is csak 3 éves kora körül lett szobatiszta, a férjem 2,5, úgyhogy nem aggódok, majd lesz, amikor dani úgy érzi. nem hiába van a felnőttek között annyi szorulásos tünet, valszeg túl hamar szoktatták őket szobatisztaságra. nekem is sokat volt kiskoromban, lehet ezért.

csütörtökön voltunk úszni, az előttünk lévő csoportban kisebb, pár hónapos babák vannak. a férjem szólt, hogy ott van a Kata a barátok köztből. alig ismertem meg, egész más az arca (szerintem sokkal helyesebb), mint a tvben. nagyon szép kisfiuk van, élvezte nagyon a vizet. a férje is egy fiatal fickó, nagyon dédelgette a kis bébit, amíg anyuka szaunázott. teljesen egyszerűen, viselkedtek, semmi feltűnősködés nem volt bennük, ha a férjem nem mondja észre sem veszem őket.

Manó
Én is 17 évesen tettem le a jogsit, elsőre mindent, aztán párszor vezettem, de utána eladták anyuék a kocsit, mert elköltöztünk, kellett az ára a házba. aztán elköltöztem és sokáig nem vezettem. amikor meg vezettem volna, anyukám mindig beleszólt, hogy ne vezessek, mert nincs gyakorlatom. hát ha nem vezet vki, akkor tényleg nem is lesz, érveltem én. csak aztán meg a sápítozást nem szerettem hallgatni. az a baj, hogy mindig magához viszonyít, mert ő a városon kívül nem mer vezetni és ebből következik nála, hogy én sem. mindig kérdezi, hogy Pesten is vezetek?, úristen! pedig semmivel sem rosszabb most már, mint máshol.

a forgalmi vizsgán meg olyannál vizsgáztam, akinek a feleségét anno elütötte egy tanulóvezető és ha jól tudom meghalt. azóta utálta a női vezetőket. de elsőre átmentem, ráadásul sietni kellett, mert a kocsit vinni kellett ki a rutinpályára, mert mások vizsgáztak rajta. Én így kb. 10 percet vezettem. hazafelé meg kamionstoppal jöttem, mert égen földön nem volt busz a rutinpályáról.
engem nem akartak megvesztegetni, nem is hallottam ilyenről akkoriban.

Manó
Vén galambos szipirtyó! Kép

Csics
Boldog szülinapot Petikének!!!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?