Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Mesi,
Á, dehogy, csak sok az időm Kép És amikor valami bajom van, főleg, ha bánatos vagyok, rámjön az aggodalom másokért Ezzel kompenzálok, gondolom Kép

Gondolom a hidegfront hatása alatt kisbabák is többen születnek Kép

Livi, azért egy ilyen villogó izé nagyon mindig jól jön a háztartásban, esetleg hasznos lehet a gyereknevelésben ? Kép ha már a kollégák ilyen jól megleptek vele Kép

Tényleg, Mariann, mi az a szép ajándék a kollégáidtól, aminek olyan nagyon örültél?

Hú, ha már itt tartunk, elmesélitek, ha volt valami nagyon gáz ajándék, amit kapatok valaha, és még jó képet is kellett hozzá vágnotok? Imádom az ilyen történeteket Kép

Én tavaly a tesóm családjától (ahol idő híján hasonlóan a legtöbb családhoz a sógornőm vásárol) kaptam egy fogkrémet és egy fogkefét attól a csodálatos amerikai hálózattól, amelynek a nevét se akarom kiejteni, annyira irtózom tőle meg a beszervezési módszereitől. Azóta se értem... Lehet, hogy bosszú volt, amiért nem mentem el egy baráti megbeszélésnek álcázott bemutatóra Kép Azért szeretjük ám egymást, csak néha becsúsznak ilyenek Kép

Jó éjt mindenkinek Kép

JA, kaptam egy tévét kölcsön a tesómtól, hogy nézhessem a kedvenc barkácsműsoraimat, de azt kihagytuk a számításból, hogy a tévéhez kell valami adóvevő, kábel, miegymás is... úgyhogy most itt csücsül az illető doboz a szemem előtt és röhög rajtam Kép

indianyo

JAj, már biztos teli vana hócipőtök velem Kép
Butaságot csináltam Kép Ugye tegnap felfaltam a nagy csomagt nápolyit, már nem maradt más, mint a konyakmeggyes szaloncukor, ami marcipán álnéven kapható a boltokban... ettem vagy négyet belőle - ugye kell a vigasz szegény magányos kismamának Kép és olyan szívdobogást kaptam, hgoy csak na (ráadásul az íze is pocsék Kép)! Szegény kis babócának is biztos nagyon rossz volt... most már legalább megtapasztaltam, milyen sokkoló lehet szegénynek egy kis alkohol... nem mintha idáig vedeltem volna, de így legalább biztosan nem is fogok!

indianyo

Sziasztok!

Itt vagyok én is, csak teljes karácsonyiajándékgyártáslázban égek. Azt találtam ki, hogy a nagycsalád minden családja (ez magunkat is beleszámítva 10 család) egy Kata-magyar szótárt kap ajándékba, amit én írok, én tördelek, én nyomtatok, én készítem a borítót (fa könyvborítót szalvétával díszítek), és én fűzöm. Ehhez jár még egy CD a 2005-ben készült legjobb fényképekkel, meg egy egy másik, amin rövidebb videofelvételek vannak. Hát most úgy állok, hogy a 10 könyvborító kész van, már csak le kell lakkozni a felét. A szótár még írás és szerkesztés alatt, a tördelést holnap nyomtatóközelben ki kell próbáljam. (Tudja valaki, hogy a Wordben A5-ös méretű oldalbeállításnál lehet-e úgy A4-esre nyomtatni, hogy a két egymás utáni oldal legyen egy lapon? Mert ha nem, akkor hasábbal kell dolgoznom, azt meg eléggé utálom.) Holnap veszek papírt is, mert ehhez vastagabb kell, mint a sima (80 grammos) nyomtatópapír, ja és még egy fúrót is kéne szerezni, mert a lapokat fúróval kéne átfúrni. A képek válogatásával sem vagyok kész, 25-én tudja majd az öcsém a CD-ket másolni (Nándi családja addig üres CD-ket kap, a mi családunk meg csak 26-án karácsonyozik). De legalább a videókat sem készítettem el pl. a mondókákkal, dalokkal, úgyhogy lehet, hogy az én családom is kap majd egy üres CD-t Kép Holnap meg megyek bejglit sütni a nagymamámhoz, és útközben még anyósomék Nándinak és nekem szánt (általunk kitalálandó) ajándékát is jó lenne beszerezni. Én egy szép blúzra gondoltam, Nándinak is valami ruhanemű (pl. egy rövid szövetkabát) kéne - van valakinek valami ötlete III., IV., XV. kerület, Dunakeszi útvonalon?????

Egyébként nem csak az ajándékkészítés miatt nem jöttem, Kata is betaknyosodott, én meg elég rosszul éreztem magam: tavaly pont ugyanígy kezdődött a betegsége, ami miatt a karácsonyt a kórházban töltöttük - karácsony előtti kedd este lázasodott be. Nekem meg persze lelkiismeretfurdalásom volt, hogy minek hurcolászom szegény gyereket mindenhova, én betegítem meg. Na, úgy tűnik, csak taknyos.

Nicika, látom neked már nem aktuális a mézeskalács máz receptje (nagyon szépek lettek a mézeseid!), de más is kérte, úgyhogy idemásolom, mit anno innen mentettem el (több menetben, lehet, kicsit összevissza):

50 dkg liszt
15dkg porcukor
25dkg vegyes virágméz
5dkg margarin
1-1 púpozott kávéskanál őrőlt fahéj és szegfűszeg
4 púpozott kávéskanál szódabikarbóna

1.lépés: liszt, cukor, fahéj, szekfűszeg, szódabikarbóna (fakanállal összekever)
2.lépés: mézben felolvasztani a margarint
3. lépés: összekeverni a kettőt (inkább lágy legyen a tészta), lefedve szobahőmérsékleten pihentetjük

Íróka:
1 tojásfehérje
15-20 dkg krisálycukor (frissen darálva, vagy bolti 2x átszitálva)
kb 8 csepp ecet
A fehérjét félig felverni, lassan kanalanként hozzákeverni a cukrot.
Akkor jó amáz, ha a felemelt habverőről már csak egészen lassan folyik le. Ekkor keverjük bele a 8 csepp ecetet, ez akadályozza meg a cukor kikristályosádását.

GyeZsu: előkerestem a mézeskalács receptet.
Hozzávalók:
1/4 kg méz
1/2 kg liszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1,5 kiskanál szódabikarbóna
1 cs mézes fűszerkeverék
kevés só
1 tojás
reszelt citromhéj
némi őrölt fahéj és szegfűszeg

Elkészítés:
1, Összekeverjük egy tálban a lisztet, sót, mézes fűszerkeveréket, őrölt fahájat, szegfűszeget és a szódabikarbónát.
2, Kislábasban feltesszük melegedni a mézet, hozzákeverjük a cukrot, beletesszük a vajat. Mikor már jó folyékony, beleöntjük a liszt közepébe. Fakanállal összekeverjük, és közben hozzáöntjük az egész tojást. A barna ragacsos masszát 1 éjszakára betesszük a hűtőbe. Másnap kevés liszttel átgyúrjuk és kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Forró sütőben, nagy lángon, 5-6 percig sütjük zsírpapíron a formákat.

Máz: tojásfehérje és rengeteg porcukor (és esetleg színezőanyag)

A receptet egy kolléganőmtől kaptam, aki nagyon ügyes a sütésekben. És nekem is bejött már, ezért bártan ajánlhatom mindenkinek. Az benne a különösen jó, hogy a szódabikarbóna miatt nem törik bele az ember foga.

Mézeskalácsnál ha rajzolni is akartok rá a tojásfehérjével, akkor nagyon fontosak az arányok!
Egy fehérje+ 12 dkg porcukor géppel 20 percig keverni.

A babák gyönyörűek - nem tudom a papák mit akarnak, Kata mindig felismeri, hogy "baba" Kép Cory, Titati, fejfájósok: jobbulást nektek, illetve a családnak!

Ja, azt a bizonyos adóslistát hol lehet megnézni?

Bocsánat, mennem kell, mert Kata felébredt.

GyeZsu
gyezsu

GYeZsu, Nem lehetne, hogy ti is kapjatok egy üres utalványt - léástd üres cd Kép a fa alá és kari után veszitek meg a blúzt és skabátot? Tudom én, hogy ez illúziórombolóan hangzik, de karácsony előtti tülekedésben ajándék után szaladgálni meg szörnyű Kép Főleg, ha közeben ott van a kicsi babó a pocakban meg Kata, aki esetleg nem érzi jól magát Kép
Én csak a Nagyvárad térnél tudok viszonylag jó boltot - a ruhagyár saját boltja, öcsém ott veszi az öltönyeit és ingeit, sógornőm meg a cicomás ruháit... ha érdekel, elkérem a címet és a nevet - bár ugye ez nagyon kiesik az említett útvonalból...

Katának jobbulást, ajándék készítéséhez sok sikert! Azért pihenj is néha Kép

brrr. a szaloncukortól még mindig iszonyúan ver a szívem Kép 90 a pulzusom! agyrém, miket áerulnak a boltban - meg hogy nekem ennyire nincs egy csepp eszem se Kép

indianyo

Sziasztok!

Köszönöm mindannyiótoknak a vigasztaló szavakat. Jól esett nagyon! Többen kérdeztétek, hogy mi volt az oka annak, hogy ennyivel idő előtt megindult a szülés, és meghalt a babám. Sajnos sokkal okosabb nem vagyok, de tegnap óta kezemben van a kórszövettani vizsgálati eredmény, és ez alapján a diagnózis a következő: köldökzsinór trombózis, és placenta infarktus. Sajnos a dokim nem nagyon magyarázta meg a dolgot, mi meg pár kérdés után feladtuk. Most másik orvost keresek, akitől talán nagyobb odafigyelést kapunk, és megválaszolja a kérdéseinket.

A ti babavárásotokat továbbra is figyelemmel kisérem, és kívánom nektek, hogy egészséges babátok szülessen.

Jó egészséget mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

Babetta: irigyellek, hogy tudsz aludniKép
Látod hány óra van és még mindig kukorékolok.

Angi: milyen kenetet vesznek?
Érdekes lesz a 3 csajszival elindulni bárhova isKép Már most is teljesen leizzadok, mire elkészülünk. Ha megyünk valahova, akkor bugyiban-melltartóban készítem el a családot, utána gyorsan felöltözöm, így nem kell újra zuhanyoniKép Peti persze jókat vigyorog, hogy a család kabátban áll én meg "pucéran"KépKép

Csemának mennek a drukkok, hoyg semmi baj ne legyen!!!!

Szelivi: Ne rémisztgess! Különben végül sikerült a hitel, úgyhogy csak nem vagyok a BAR listán!

Nicika: Corynak teljesen igaza van! az én két lányom teljesen másképp fejlődött, mindent náskor csinált, van babanaplóm, persze mindig összehasonlítom őket, de szinte semmiben (méretben sem!) egyformák.

Gyezsu: Kata visszaaludt? Remélem nem lesz beteg! Jobbulást Neki!

Vikó: azért tök jó, hogy kibeszéltétek magatokat Indiapával!Kép
Múltkor felhívott egy srác minket, akinél egyszer voltunk babaúszáson, hogy mi biztos szeretünk egészségesen élni és van egy szuper wellness programjuk. Eljött hozzánk és lerajolta, hogyan lehetünk hamarosan milliomosak.
Persze rögtön tudtuk miről van szó, és addg nem ment el amíg nem adtunk 5 ismerős tel. számát!
Különben kiszámoltam, hogy ha én beszervezek 10 embert, akik szintén beszerveznek egyenként 10-et, és így tovább, akkor a tizedik körben már több ember kéne, mint a Föld lakóiKép ezért nem leszek én milliomosKép
Egyébként a fogkrémük tök jóKépKépKép

Bocsi, ha valaki közületek ezzel foglalkozik!!!!!

Tünde 33+0

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Drága Paga!!
Annyira jó, hogy jelentkeztél!
Nagyon sokszor gondolok Rátok, szerintem a többiek is!
Kívánom, hogy minél előbb sikerüljön egészséges kisbabát világra hoznod és jó dokit találni!!
A diagnózis alapján ez a tragédia nem fordulhat elő még egyszer!
Minden jót Neked!

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!

Kata visszaaludt - és én is Kép Egyébként hétfőn taknyosodott be, kedd este volt szerintem egy kis hőemelkedése, de jót tett a két nap szobafogság, most már biztos, hogy csak taknyos, baráti gyerekorvosunk pedig azt mondta, hogy a takony hozzá tartozik a gyerekhez Kép Bababó meg köszöni, jól van Kép

Tünde, valami ruhavételi ajánlat Dunakeszi környékén?

Vikó, az utalvány nem nagyon megy, mondtam, hogy megveszem az ajándékot, apósom sincs túl jól, őket sem akartam kitenni a karácsonyi tömegnyomornak. Egyébként én néztem már magamnak blúzt a munkahelyemnél abban a butikban, ahol ilyen alkalmakra vásárolni szoktam (rámnéznek, és adják a rámvaló ruhát), találtam is egy szép top+cipzáros blúz összeállítást (francia, minőségi), csak amikor meghallottam, hogy mindez 16.000 Ft-ba kerül, akkor sürgősen kimenekültem az üzletből - a ruha nélkül.

Vikó, ne legyen lelkiismeretfurdalásod - nekem eszembe se jutott volna, hogy ezekben az alkoholos csokikban igazi alkohol van Kép

Paga, de jó, hogy jelentkeztél! Ilyen diagnózisról még én sem hallottam. Kórház alapján kerestek orvost, vagy "csak" a személy fontos?

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok Lányok!

Ma korán keltem, mert mi kettesben ma tartunk karácsonyt, aztán rendet kell rakni. Holnap meg megyünk haza, és utána már csak két ünnep között jövök.

Nadine!
Egyik ismerősöm azt gondolta csuklásnak, amikor a baba nagyon gyorsan ugyanott ritmikusan ütögette a babaházat. Na most légy okos!

Trose!
A front mennyire hathat az emberre? Én még sose találtam összefüggést a fejfájásom és az időjrás között. Pedig egyszer 5 hétig szünet nélkül fájt a fejem.

Vikó!
Szerintem is majd a babának nagyon fog tetszeni, hogy villog. A baj csak az, hogy üveg, téglalap és éle van.
Általában anyukámtól kapok gáz ajándékokat: cipőt, két számmal kisebbet; csokihegyeket, amikor előre bejelentem, hogy diétázok; és a párom kapott a múltkor Unicum nextet, aminek állítólag borzalmas íze van. (megjegyzem szerintem mindegyiknek)

Paga!
Nem is tudom mit írjak. Olyan borzasztóak ezek a szavak még leírva is. Talán másik orvossal tényleg könnyebb lesz. Addig is kívánom, hogy minél előbb sikerüljön egy egészséges kisbaba!

Tünde!
Pedig tök jó ez a piramisos rendszer. Én egyszer akartam pénzügyi tanácsadó lenni, de nem voltam elég rámenős, meg kiakadtam egy-két ügyfél hozzáállásán. Aki felettem volt, az fél év után havi kb 400-at keresett.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Halihó!

Hű, GYeZsu, ahhoz képest, hogy visszaaludtál, nagyon korán keltél! Én is, apa ébresztett Képsok erőt akkor a maradék dolgok elintézéséhez! Egyébként a szaloncukor marcipánosként került a kezembe, d rögtön az elsőnél tudtam, hogy ez nem az... csak hát falánk vagyok ugye Kép

Tünde Kép Az a vicces, hogy egy ilyen hálózati ember persze felháborodik, ha valaki más be akarja szervezni Kép igen, apa aranyos egyébként, tudom én, hogy csak a szája jár, csak egy idő után elszakad a cérna... olyankor jó, ha sikerül megbeszélni, aztán sírdogálunk kicsit, hogy mennyire hiányzunk egymásnak, és kezdődhet minden előről Kép A bugyi-melltartó nekem is ismerős, apával is el kell ezt sokszor játszani, annyira lassan készül el Kép

No, szép napot mindenkinek, én megyek reggelizni aztán vissza a szunyókába Kép

Vikó

indianyo

Livi, szép karácsonyt nektek! De jó, hogy gondoltok erre így! Remélem, később is meg tudjátok majd ezt a szokást tartani és mindig tudtok csak kettőtökre is időt szakítani. Kép

Nicika, akartam tegnap mondani neked valamit, de a nagy nyavalyáim kellős-közepében kimaradt: az nagyon jó, hogy kiírod magadból a kétségeidet - és hát látod, a tapasztalt mamáknak is vannak olyanjai Kép

indianyo

<font color="119911"> Jó reggelt!
Paga,
én sem hallottam még ilyenről. Drukkolok Nektek, hogy találjatok egy olyan dokit, aki el tudja magyarázni mi, miért volt és segít a továbbiakban is.
Livi,
jó karácsonyozást Nektek!
Vikó,
hogy vagy?
Tünde,
ez a készülődés vicces lehet nálatok. Kép Kenetet sztreptococusra (biztos nem így kell írni) vesznek le és még másra is, de azok most nem jutnak eszembe. Nálad ilyen nem volt a két lánynál? Lehet, hogy nálam se lesz ha a 39. hétig megszülök. Kép
Gyezsu,
nagyon jók lesznek az ajándékok!!! Remélem Kata már csak taknyos. Jobbulást neki!

Mindenkinek nagyon szép napot! Mi ma megint csavargunk egyet férjecskémmel.
Puszi
Angi (34+5)</font>
angi79

Paga, úgy örülök, hogy jelentkeztél! Remélem, és azt kívánom Nektek karácsonyra, hogy minél hamarabb lehessen egészséges kisbabátok. Azért, ha újra megtörténik veletek a csoda, nézz be ide hozzánk is, hogy Veletek örülhessünk!
Egy ismerősömnél is ugyanilyen probléma volt, de nála a legelső UH-on észrevették, és végig bent volt a kórházban, de sajnos ott a 21. héten történt a tragédia. Úgy tudom, hogy ilyen rendellenességgel nagyon ritkán tudják végighordani a babát.

Tudom, hogy vígaszt ez sem nyújt, csak egy új, egészséges, gyönyörű baba az Újévre! Ezt kívánom nektek, Paga!

Kép
Vendég

Angi, csak óvatosan a csavargással! Tudod, a pihi muszáj!
A kenetet úgy tudom, azért veszik szülés előtt, hogy megnézzék, hogy a szülőcsatornában van-e valami baci, vagy fertőzés, amire fel kell készülni. Ugyanis régen automatikusan fertőtlenítették a frissen született baba szemét, orrnyílását stb., ma már csak akkor (teljesen jogosan), ha esetleg valami baci van a szülőcsatornában. Kép

Tegnap este végeztünk a kariajándékokkal, a gyerekszobában pihennek, becsomizva. Nagyon örülök. Kép

Puszi
Eszti
31+1
Vendég

Angi
Jó, hogy ilyen sokat tudtok jönni-menni még, így sokkal könnyebb a várakozás a babóra Kép
Ja, az a kenet-dolog mindenkinél van, lehet, hogy csak közvetlenül a szülés előtt végzik el, de fontos, hogy a benned lévő bacik (ha vannak egyáltalán)ne terjedjenek át a babóra. Ha találnak valamit, akkor szülés előtt kapsz egy antibiotikum-infúziót, esetleg később a babónak adnanak valamit, ha nagyon siet világra jönni és nem marad már idő az infúzióra. Bár, gondolom, ez is kórházfüggő, a Szent Imrében mindenképpen végzik ezt vizsgálatota szülés előtt.

Én jól vagyok, bár a szívem, mint a légkalapács, úgy ver, gondolom a nagy súlygyarapodés is oka ennek Kép bár nem tudom pontosan, hgoy mennyi,c sak sacolok, mert mindig más mérlegen mérnek, az itthonit meg egyszer földhöz vágtam dühömben. De vérnyomás teljesen rendben, ma már nem fogok bűnözni se csokival, se egyéb módon Kép Meg apa is összeszedte magát, mert megijedt tegnap, hogy felment a lázam, úgyhogy most béke honol nálunk Kép

Eszti
De jó, hogy kész vagytok, akkor már semmi dolog, csak pihengetni és örömködni kell kari előtt Kép

indianyo

Aha, msot látom, hogy Eszti is ugyanazt mondta a bacikról. No sebaj!

indianyo

Sziasztok!

Én ma még megyek ajándék beszerzésre, remélhetőleg a fickómén kivül mindenkit sikerül lerendeztenm, aztán holnap jöhet a fickómé is a szokásos 23-iai kimenőmön (14 éve minden dec. 23-án elmegyek bóklászni egy haverommal).

Táblalinket tud valaki adni?

Viko: mennyit híztál eddig?

cory 28+0 Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory
http://web.t-online.hu/nicika/Tabla.htm

nem tudom pontosan, de 10 kilónál biztosan többet...

jó vásárlást Kép

indianyo

asszem olyan 15 kiló körül lehet Kép Mondjuk a cigi abbahagyása miatt is ment fel sok, meg az utóbbi időben megveszek az édességért, és hát ennek meg is van a következménye. meg állandóan fekszem, semmi mozgás, ez a legrosszabb az egészben.

No, valamit kigtalálunk Kép

szép napot!

indianyo

Viko: köszi!
Cukros lötyin túl vagy már?

cory
Budapest

halihó!!!!

Mindenkinek jó vásárlást, sütés-főzést
Kép

Paga, örülök, hogy jelentkeztél, és kívánok mielőbb egy másik kisbabát, rengeteg egészséget, boldog karácsonyt, új évetKép
Kép

Most néztem utána , nekem 35. héten vették le Olivérrel a bacitenyésztéses kenetet.
Képzeljétek, annyira jól kitaláltam a jövő heti vércukor mérésemetKép
Mivel nem leszünk itthon,levetetem ott vidéken, ahol a nővéremék laknak.Mivel ő meg a háziorvos asszisztense, hazaviszi a vérvételes cuccokat, aztán leveszi otthon mind a kétszer egymás után.Így nem kell a laborban várnom, meg beájulnom a cukortól.Aztán 9-re bevisszük a vérecskémet a rendelőbe, onnan meg viszik Sárvárra a laborba.Tök jó, nem????
Kicsit azért félek tőle, nem tudom, hogy vesz vért, főleg a tesójánakKépKépKépKép
De legalább nem kell kétszer visszamennem a rendelőbe, szédelegnem a tömény cukortól...stb
Úgyhogy tök örülök neki.És nem is kell emiatt visszasietnünk.
Tegnap este találtam kiKép

Titati, örülök, hogy találtál új orvost, a bunkót meg felejtsd el.

Ildikó
25+6
vas

Alina, megnéztem az andante-n a bútorotokat, nagyon szépKép
Nekünk is vil.beige van, nagyon kényes(tinta), viszont tényleg nagyon szép, és jobban tisztán tartható, mint a szövetKép
Tényleg, Tünde, milyet vesztek végülis?

Vikó,váljék egészségedre a sok édesség!
Majd lejön az a sok kilócskaKép
vas

Sziasztok,

Indianyó,
azért én Neked is köszönöm a CTG-t, nemcsak annak az Internetnek! Õ nem is tudja, csak megvan neki. Te pedig utánakerestél. Szóval foglalkozni te foglalkoztál vele.. Kép
Óvatosan azokkal a szaloncukrokkal meg bonbonokkal ám! Csak annyit, amennyi akkor és ott jól esik. Nekem a pulzusom mindig 90 köröl van.. És most ettem meg 3db zselés szaloncukit.. Kép Az olyan finom.. Kép
Gázos ajándékokkal nekem még szerencsém volt, nem kaptam olyat, ami durva lett volna. Ruhaneműt nem szeretem ha nélkülem veszik meg, mert abban nagyon tudok válogatni.

Remélem Csemával akkor minden rendben lesz, talán nem kell még rohanni a kórházba..

Szelivi,
az a hálóing egyrétegű, az ott fent csk minta. Viszont azt elcsesztem, hogy nem néztem meg rövidujjú-e vagy sem. És nem. Csak nem lesz olyan meleg ápr. végén. Vagy levágatom az ujját. Még nemtom. Kép

Gyezsu,
nagyon jó ötlet az az ajándék a családnak és nagyon szép! Olyan jókat tudtok kitalálni, hogy csak na! Irigykedek. Kép

Eszti,
nekünk is a gyerekszobában a polcon sorakoznak a becsomagolt ajándékok. Kép Ott vannak még üresen álló polcok, máshol nincs.. Kép

Nadine 23+0 Kép

Na, kezdődik egy újabb hét!! Kép

nadine81

Ildikó, Köszi a biztatást, ahzért már eredetileg is jó kövér voltam, úgyhogy egy kicsit nehezen viselem magam, mert nem mozgok semmit Kép No sebaj, tényleg most emg fogom próbálni a bicajozást, ha nem fáj a mégszáj. Nektek meg jó utazást!

Cory, ma 4 óra felé kapom meg az egy órás leletet, ha nem jó, akkor kell kérnem a körzeti orvostól beutalót a cukros izére (mert az itteni védőnő+nőgyógy nem ad ilyet, csak az egy órás zsömlésre), meg ki is kell váltani azt a remek cukrot, ezt meg meg kell szervezni - iszonyú bonyolult, ha az ember vidéki, még ha 100 lépésre lakik is a következő utcától, ami már Budapest Kép

indianyo

10 napig tartott a hányásmentesség.

cory
Budapest

Sziasztok!

A mai napot végre itthon töltöm, igaz takarítással, meg szép lassan kaja-előkészítéssel... Pedig annyira fáradtnak érzem magam, kimerített ez a 2 nap mászkálás... hiába, már nem a régi a terhelhetőségemKép Én a nagy erős meg minden segítséget visszautasítok, kivéve az apáét. Ha minden igaz, elég korán tud jönni, és bekapcsolódik a munkálatokba, bár eddig is aktívan kivette a részét!

Anita (30+6)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Paga! Nagyon örülök,hogy jelentkeztél és megosztottad velünk az orvosok álláspontját a tragédiáról! Sokat gondolok én is rátok! Kívánok további sok erőt nektek, Áldott, békés Karácsonyt és a egy gyönyörű,egészséges kisbabát az Új Évre!

Livi! Szép ünneplést kettőtöknek mára! Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok! Gyere két ünnep között!

Vikó! Egészségedre az édességeket! Pár hete nekem is volt egy időszakom,hogy meg voltam veszve érteKép Mindig kitalálok vmit, amiért kb. 1 hétig rajongokKép Örülök,hogy apával rendeződtek a dolgok! Baromi nehéz lehet így, főleg az ünnepek közeledtével...
Igazán gázos ajándékokra én sem emlékszem... Lehet, idén bejátszik egy újabb csodás hálóing...KépKépKép

Cory: Sajnállak... Nagyon jól hangzik ez a 23-i vásárlás a fickódnakKép És,hogy ilyen tradicionális... Fiúk jól vannak?

Angi: Vigyázz magadra a csavargással! Bár elhiszem,hogy most kimennél a világból is, mert ki tudja mennyi van hátraKép Elméletileg,lehetséges,hogy csak vagy 3 hét...!
Dejódejódejó!!!KépKép

Eszti: Ti pedig nagyon ügyesek vagytok,hogy minden megvan! Én most csomagolok szorgalmasan, de még öcsémnek van vmi,amit csak holnap tudok megvenni... Hát, nem kapkodtam el a dolgokatKép

Ildi: Milyen kis furmányosan kitaláltad ez a vérvételtKép Fiúk teljes lázban már? (Főleg Levike persze, mert Olivér nem tudom, mennyire van képbenKép)

GYeZsu! Békés Ünnepeket nektek is! Katának jobbulást!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Nadine
Szépek a piros bugyóid!!Kép
A csuklás olyan ézés, hogy rángatózik a hasad, nagyon ritmusos, eltart egy két percig, de annyira nem erős érzés mint a rúgás. Tudni fogod amikor csuklik, tuti.Kép

Szelivi
Én nekem sose voltak görcseim, se mensis se más. Úgyhogy még ahhoz se tudom hasonlítani. Viszont nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, ettől félek. És még attól hogy ott lent, mi lesz, mármint lesz-e olyan mint volt, visszaáll-e az eredeti "méretére", nem-e lesz csúnya a varrás, mert azt mondják elsőnél ált. vágni kell.Kép

Csak én parázok ennyire? Ez nem normális mi?
Ja szép lehet a kulcstartódKép

Vas
Köszi ari vagyKép

Kicsit mérges vagyok, mert Apa megigérte az ő családi fertályán elintézi az ajándék vásárlást, és tegnap mondta hogy nem sikerült. Most megint mehetünk be Pestre.Kép
Ahlyett hogy elrámolnánk végre a teraszról az üres papírdobozokat, zsákokat, a garázsban rendet tennénk, hogy be tudjk állni, mert hát minden szerszám ilyesmi dobozba van a garázs közepén. Most csinálhatjuk mindezt 23-án.
Ha tudnék emelni már rég egyedül megcsináltam volna. Utálok várogatni! A munka meg nem halad.
Anyuék jönnek hozzánk este 5-6 körül még mindíg fúrunk -faragunk. Sose lesz vége!!

Bocsi a kirohanásért, csak most picit dühi vagyokKép Meg már jó lenne ha látnám a végét.

A.

Ui:Márk baba 2 órán keresztűl fennt volt hajnalban kb, rúgott mocorgott folyamatosan, nem tudtam tőle aludniKép Egyik oldalra se volt jó hogy feküdtem, biztos megint valami front jön, mert nagyon aktív volt.
Vendég

Indianyó,
hú akkor ez nálatok bonyolultnak tűnik. Mármint a cukros vérvétel. Itt azt mondták nekem, hogy menjek be reggel, igyam meg azt az izét, két óra múlva vissza és akkor szúrnak meg. De csak akkor. Szóval egyszer. De akkor hogy nézik az eredeti állapotot? Egy korábbi eredményből??

Cory,
sajnálom. A 10 az nem sok.. Kép

Anita,
csak óvatosan a házimunkával! Kép

Paga,
én is csatlakozom a többiekhez és további erőt és kitartást kívánok Nektek, és azt, hogy ez az új év egészséget és boldogságot hozzon neketek!

Nadine

nadine81

Sziasztok kismamik!

Gyezsu
Olyan jó ajándékokat találsz ki! Gratulálok!

Eszti
Akkor tudunk ma találkozni? Mit gondolsz? Nekem ma be kell mennem a Deák tér környéki nagy postára, ott lehet nagy mennyiségű bélyeget venni. Ott én fel is adnám. Esetleg te is megtudnád írni feladni! Mit szólsz? melyik két fajtából kellene? Már elfelejtettem!
Más: neked már megvolt a terheléses cukor igaz? Én úgy meglepődtem, hogy elég a zsömle tej variáció! Kép

Nadine
Csak elötte vágasd lesz! Az is lehet, hogy hó fog esni! Kép Kép Kép

Angi
...ez azért is jó mert ha kimutatható a fertőzés, időben kapsz antibiotikumos kezelést, ami átmegy a babába is és védetten születik!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kedves Paga!
Nagyon megrázott ami veletek történt!
Azt kívánom nektek, hogy minnél előbb sikerüljön lábra állnotok, és az új pocilakóra koncentrálnotok!
Isten áldja kis családotokat!

Mamacka és Áron

Kép
Kép
Kép
mamacka

A mi Áronunk is nagyon aktív volt! Különösen most reggel felé! Úgy döngetett bellülről, hogy csak na!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Alina,
én is nagyon fájós vagyok, még egy gyantázásba is bele tudok halni néha..
És a vágástól is tartok..

NEM MUSZÁJ OLVASNI A KÖVETKEZÕ SOROKAT!!

Épp most olvastam valahol, hogy elvesztett egy három éve húzódó pert egy nő, amit azért nyújtott be egy kórház és doki ellen, mert szülés közben mobilon csevegett a doki, és hogy emiatt-e vagy sem, de gátmetszés közben átvágta a nő végbelét is.. Ki kellett vezetni a hasára és ráadásul még a baba is meghalt 3 nap múlva. Azt nem tudom, hogy mi miatt, de még ez is tetőzte.. Azóta rokkantnyugdíjas, lelkibeteg (érthető). És mivel elvesztette a pert (ez is durva) nyakukon a milliós perköltség. Bocsi mindenkitől, hogy ilyet leírtam ide, de borzasztó, hogy mik elő nem fordulnak.

nadine81

Nadine, Mamacka

Elméletileg elég a tej+zsömle, ha nincs gáz. ha viszoint magsabb az érték, akkor kétszer kell ezt az éhezés+ 2 szúrásos bulit végigcsinálni, ezért jobb elsőre túlesni rajta... emrt ha a zsömlésnél magasabb az érték, akkor nem úszható meg a fröccs semmiképp. Ha bementem volna a kórházba, akkor ott azonnal intézhető eltt volna, no de az itteni laborban nem úgy ám! Sebaj, ma du. megkapom a leletet és úgyis jó lesz Kép csakazértis Kép

Alina, annyira megértelek! nekem is sokszor van olyan érzésem, hogy mások nem veszik a dolgokat komolyan... de azért próbáld meg ne túl komolyan venni a takarítást se, akkor nem marad örömed az egész karácsonyra! és hát semmilyen csillogó-villogó rend nem ér annyit, hgoy rosszkedvűen-hullafáradtan töltsd az ünnepeket...

I.

indianyo

Mamacka,
jujj, hó az ne essen!! Kép

nadine81

Bolond hónap az az Április! Kép
Amikor én születtem akkor éppen kánikula volt 1977 április 20.-án!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Most éppen az új pocikötőmben feszítek! Kép Annyira jól tart! Kép úgy örülök neki!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka,
én ápr.20-ra vagyok kiírva!! Kép
Bátyám is 77. ápr, csak ő 25. Kép

nadine81

Eszti
Megtaláltam a leveled!
Bejglis és Karácsonyfás 10-10!
A Karácsonyfásból csak 8 db van nálam a többi rengeteg anyuéknál! Óbudán Kép
Jó lenne úgy ha a másikból 12 lenne?
Tegnap ki kellett volna neked vélogatni... és akkor én írtam volna másikat! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Az a pocikötő mindenkinek ajánlatos? Vagy csak kényelmes? Vagy?

nadine81

Nadine
Én meg 14.-re (bár a doki azt mondja előbb lesz) de azért még nálunk is esélyes, hogy szülinapos lesz a gyerkőc! Kép ezért hagytam én is 20.-át a táblázatban. Első körben ugyanis 19.-ére voltam kiírva, ugyanúgy mint anyukám velem! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Viko
Igazad van.

Na megyek eszek valamit, mert nemsokára indulunk.
Sziasztok

A.
Vendég

Nadine
Amikor már nagyobb a pocak, nehéz a súlyt cipelni. állítólag kevésbé reped tőle az ember lánya de nekem ezzel kapcsolatban nincsenek illúzióim én tuti repedni fogok! Kép Viszont nagyon kényelmes. És ha ilyet hord az ember, szülés után könnyebben húzódik vissza a pocak!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Lyly:
Nem tudom van-e már varrógéped, de a Tescoban van most akcióban Brohther, 22 funkciós gép 20 ezerért: ő az:http://www.tesco.hu/product.php?oid=Tb153e494a6e28402e8778f0bcde4582;f1=T41e3a43093a1e557e5574bc22542c3b;f2=T0123a44520e9b495b3845c75eee0bc9;cmssess id=T6173d5e244f73358c9fb71ee13fdc0c17670ad0cf334b15edd6659ef29aa9c7
Másold ki, mert a link nem sikerül sajna Kép

Angi, Mamacka:
Tök jó, hogy ketten is jókat hallottatok az új dokimról Kép
Angi: majd kérhetek kicsit bővebb tapasztalatot infót a dokiról? Előre is köszi.... Adok egy mailt, ahova esetleg...ha gondolod, szívesen fogadom Kép picibogyo@vipmail.hu

Most megyek ajándékot csomagolni, meg bejglit sütni Kép

Titati
titati

Mi is megyünk csomagolni, majd még benézünk! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Rákerestem:...ezeket találtam:

"Marcell
Új felhasználó
Azonosító: Marcell

Üzenet száma: 21
Mentés: 06-2005
Elküldve 2005 Július 01 péntek - 23h 33:

--------------------------------------------------------------------------------
Kedves Damami!
A Bábinszky doktornőről, csak jót tudok mondani. Mások akiket ismerek és szintén nálla szültek, ugyanígy vannak ezzel. Én egy rendkívül humánus gondolkodású, kedves nőnek ismertem meg, aki nem mellékes, szintén nemrég szült (amikor én a lányomat, ezért kerültem a gyerekgyárba). Előre megbeszéltem vele mindent, szülési tervet készítettem, kértem, hogy lehetőség szerint gyengéden születhessen a kisbabám. Nagyon nyitott volt a témára, maga is így gondolkodik( a császáros félelme, lehet hogy a férjétől eredhet, aki állítólag nagyon császárpárti, lehet ő rémisztgeti a szétnyíló heggekkel). Ja, nem utolsó, ő még mindíg "csak" 5000-et kér a rendeléseken, míg mások pofátlanul elkérik a 8-at is. Mellesleg, ultrahang specialista, állítólag nagyon jó, engem máshogy csak az első alkalommal vizsgált. Semmilyen felesleges, kellemetlen vagy zavaró beavatkozás nem történt egész idő alatt. A gyerekorvosok is nagyon jók, a kórházban működik a magyar szoptatási egyesület ambulanciája, itt nincs még tea sem, lehet a cumit is kiveszik a repi csomagból (ezért azt hiszem a Sarkadi doktornőnek lehet hálát mondani). Minden jót!"

"

Kóbor
Felhasználó
Azonosító: Kóbor

Üzenet száma: 266
Mentés: 10-2004
Elküldve 2005 Szeptember 08 csütörtök - 16h 05:

--------------------------------------------------------------------------------
Anna,
én egy dokinőről tudok, akinek hasonlít az általam hallott neve a Szörceihez (talán inkább Szőcei???), de ha tényleg egyre gondolunk, akkor nem igazán ajánlom, mert engem egyszer vizsgált csak szülés közben, de elképesztően durván, mintha nem is emberi lény lennék. Ha női dokit szeretnél, én Boros dokinőről, Bábinszky Ágotáról és Gajdos Editről hallottam jókat, és Lengyel? doktornő is vizsgált szülés közben, ő roppant kedves volt.

Kóbor"

...most már megyünk csomagolni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mindenkinek jó csomagolást és sütést! Kép

Ilyen pocakkötőt hol lehet beszerezni? Bababoltban? Vagy sima kismamaruházati üzletben? És mi a hivatalos neve? Haskötő?
Azt, hogy könnyebben húzódik vissza a pocak, úgy kell érteni, hogy szülés után is lehet hordani, vagy attól húzódik könnyebben, hogy terhesség alatt hordta valaki?
Bocsi, hogy ennyit kérdezek.. Kép

nadine81

Attól, hogy terhesség alatt hordta... én szeretnék majd szülés utáni hasleszorítót is beszerezni!

Én az Anitában vettem a Délinél a Kékgolyó u.-i szaküzletben! Sima kismamaboltban, vagy a Brendonban is lehet kapni, de ott drágább valamivel mint a szaküzletben.

Kép
Kép
Kép
mamacka

http://www.divatnagyker.hu/anita/maternity.htm

Kép

Így néz ki... csak az enyém fekete
...no meg nem vagyok benne ilyen szexi... Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

tegnap este voltunk a dokinál, ahol kiderült, hogy KISFIUNK lesz! Egyértelműen kukós Kép
Harántfekvéses egyelőre, kb. 1400 gr, BPD: 80, femur: 56, fejátmérő 300, has: 248. Teljesen felénk fordult az arcocskájával, és tisztán látszottak még a 2d-n is az édes, finom kis vonásai.
A doki szerint egy kicsit több a magzatvíz, de a papíromra azt írta, hogy átlagos. Egy hézag van: nem tudok háton feküdni, mert rosszul leszek néhány perc után, így részletekben moziztunk, két perc fekvés, 1 perc felülés, jobb, mint a Norbi-torna:Kép A méretei alapján 29-31 hetes, tehát éppen jó.
NAGYON BOLDOGOK VAGYUNK APÁVAL, mindjárt teszek fel pocifotót is, tegnap este készítettük.

Titati, köszi a tippet, asszem megnézem ma.
Még mindig nagyon érdekel a varrós dolog!Kép

Most megyünk kajcsizni Apával, de jövök vissza!
Puszi:

Lyly
29+2

Kép

Kép

Kép
lyly

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?