Új privát üzeneted érkezett!

Szerintem azért nem írnak a többiek, mert nem lehet belépni, csak mindenféle furmányos módon. Remélem majd azért megcsinálják.

Zsofy, én nem tudok ebben sajna segíteni, okoskodni nem akarok, de azok alapján amit írtál szerintem adhatod egyből, de inkább várd meg a többieket, vagy a doki véleményét.

Azt honnan látod hogy fáj a Lilla hasa? Mi a jele? Gondolom sír, de honnan tudod mikor miért sír?

hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok,

Két napig nem jöttem, és mennyi történésKép...
Nagy- nagy gratula Meának, Edinának, Angelaninak és persze Rokicának isKépKépKépKép
Remélem mind jól vannak, lurkókkal együtt...

Képzeljétek, Kornél még alig múlt 2 hetes (kedden) és már 1 kg hízott. Tegnap voltunk a védőnéninél és 4150 gr-ra mérte. Én nem használok itthon mérleget, de azt láttam, hogy rendesen kikerekedett, kis tokát is növesztett... de ezen a súly- gyarapodáson kissé meglepődtem.

Mindenkinek szép napot,
Kati
Vendég

Csak 1 kép, aztán nem fárasztok senkit...

Kép

Kitartás az allergiától szenvedőknek...
Vendég

Nemesek,

Mennyire helyesek a fiúk a képen! Kép Kép Kép
Amúgy nem semmi, hogy két hét alatt 1 kilót hízott a pici Kornél. Kép Kép Kép Csak így tovább!

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Voltam ctg-n (persze tök egyenes vonal a 0 és 10 közötti intervallumban), szóval még sehol semmi. De Megann reggeli buzdítására meglátogattam Rokicáékat.

Zsuzsa baba nagyon-nagyon szép!!! Nem is újszülöttnek néz ki, már teljesen kikerekedett, szép, formás baba, gyönyörűen kisimult bőrrel, nagy fekete hajjal.

Róki elmesélte a szülést, leírom, amit mondott, remélem nem haragszik meg érte. Hát, eléggé fájt neki, ezért lett belőle EDA. Mondta, hogy azért az se mindenható, mert lehet, hogy az húzta el ennyire a vajúdást, és a kitolás ugyanúgy fájt, mintha nem lett volna EDA. Rövid, 3 perc körüli de rendszertelen fájásokkal mentek be, és az alternatív szobába került. Kipróbálta a kádat is, de pont javították a meleg vizet, ezért csak langyos víz folyt a csapból, amiből végül kiszállt, nehogy megfázzon. És mesélte, hogy ahogy beleült, kvázi elmúltak a fájásai. Az EDA-val együtt kapott oxitocint is, de arra se nagyon reagált a szervezete.
Ja, és rosszul is lett közben, hányinger, hányás, tényleg nem tűnt a legkönnyebb szülésnek.
A szopival is még küzdenek, Zsuzsa baba bár ügyesen szív, de nem mindig sikerül a helyes mellrehelyezés.

Ezeket mesélte el, nem volt a legkönnyebb neki, de túl van rajta. Mondtam neki, hogy nézze a pozitív oldalát a dolgoknak, végül is egy csomó minden tök jól sült el. Elégedett mind az orvosával, mind a szülésznővel, nem kellett vágni, és ott van az a gyönyörű baba. Egyébként egyáltalán nem tűnt elkeseredettnek, csak kicsit még fáradt volt.

Még egyszer nagy-nagy gratula nekik!!!

Én is kedvet kaptam a babázáshoz!!!

Bodza 39+0

Kép

Kép

Kép
bodza

Davallia
a cukor nemtom, mire utal, de a fehérje a vizeletedben utalHAT toxémiára, főleg, ha magas vérnyomi és vizesedés is párosul mellé. Esetleg nagy súlygyarapodás. Ezt komolyan kell venni, ezért hívnak be.
Én ezzel feküdtem 10 napot szülés előtt az előzővel, pedig nekem nem volt fehérje, csak vizesedés+magas vérnyomi. Naponta 2 ctg, 3 vérnyomimérés volt, gyógyit is adtak a vérnyomásra. Meg néznem kellett a be-kimenő folyadékot, mércébe kellett pisilni, na az nem volt semmi. Flowmetriát is csináltak...
Szóval a lényeg, hogy sokkal jobban és alaposabban ellenőrzik a baba állapotát.
Így nem elsz baj, nyugi.

Benianyu,
a 30 ezerre gondoltam, 2 perc eltéréssel írtuk, te azt, hogy kevés, én meg azt, hogy a vizitdíjakkal együtt pont elég.Kép

üdv
p 37+2
penna

Sziasztok!

Gratulálok Rokicának és a kis Zsuzsának! Sajnálom, hogy nem úgy alakult a szülése, ahogy elképzelte, de gondolom már utólag nem is az a fontos, csak az, hogy már vele lehet a bébike Kép

Zsófy! Nektek nem használt az Infacol? Nekünk nagyon bevált. Amióta kapja Olivér, azóta semmi baja. A védőnő azt mondta, hogy kezdjem elhagyni, de nem merem, mert félek, hogy akkor megint fájni fog a pocója. Az angol vízre gondoltál egyébként? Nekem az egyik barátnőm kipróbálta a kislányánál, de nem jött be nekik. Mondjuk minden baba más, mindenkinél más használ. Remélem Ti is megtaláljátok azt a szert, ami segít a kicsi Lillának, mert tudom milyen szörnyű, amikor látja az ember, hogy fáj a hasa és üvölt a gyerek.

Hari! Azt az egyet biztos felismeri az ember, ha a baba hasfájós. Nem lehet összetéveszteni más sírással. Fejhangon üvölt, elvörösödik a feje, és a lábacskáit felhúzza.

Nekem is az anyósom főz. Szegénykém mindig azt csinálja, amit én kérek, amit szeretek (elég válogatós vagyok), de nem egy nagy szakács mester, nem valami jól főz. Már meg sem merem mondani a páromnak, hogy megint tök szar a kaja, inkább megeszem szó nélkül, nem akarom megbántani őket, mert tényleg nagyon rendes az anyukája, mindenben segít. Nekem már nem él az anyukám, úgyhogy csak ő tud segíteni, de maximálisan meg is tesz mindent, ami tőle telik.

Ildi

Kép
vrucsincá

Vrucsinicá!

Jaj de jó, hogy jössz...
GYORSAN MODD EL MÉGEGYSZER HOGY NEKED NAGYON BEJÖTT AZ EDA, MERT MINDJÁRT LEÁJULOK A SZÉKRÕL, HA ELOLVASOM AMIT RÓKICA MESÉLT BODZÁNAK!KépKép
EZ AZ EDA VOLT AZ UTOLSÓ REMÉNYEMKépKép

Lányok!Győzelem!2-5 ig aludtamKépKépKépKép

Megann 39+4

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

A babanet megint vicces hangulatban van, én most az archivumokat nem látomKép.

Megann: ne gyötörd magad az EDA-val előre. Ha ott tartasz és kéred, biztos kapsz. Sokat lehet olvasni/hallani, azoktól, akik "áldják" és olyanokról is, akiknél nem hatott. Gondolj bele, olyan ez, mint a fejfájás. Van akinek egy fél c-vitamintól elmúlik(Kép), van aki beveheti az egész patikát, akkor se szűnik meg.
Úgyhogy, ha túl vagy rajta, kiderül, Neked bejön-e az eda. Tudom, nem túl vígasztaló, de őszinte...

Hari, Benianyu, Penna: hálapénz ügyben egyre inkább azt érzem, a kismamik hergelik egyre feljebb a tarifákat. Én rendkívül sokallom a 10eFt-os vizitdíjat (én nagy ritkán kapok óradíjban annyit). Tehát mérlegelnék, ki dolgozott többet a szülésemen és kinek kell hálásnak lenni. Az orvos nagy eséllyel csaka végére esik be, viszont legközelebb is hozzá kell menni. De nem biztos, hogy emlékszik minden betegre. A fogadott szülésznőnek, azt olvastam a neten, kb, fele annyit szoktak adni, mint az orvosnak. Én egy normál szülésnél kb. 50-re gondolnék az orvosnak, és 30-ra a szülésznőnek. Ha császár, akkor a szülésznő kiesik, a doki megkaphatja az egészet. De úgy, hogy ennek a többszörösét letejelte már valaki, jogos lehet a csökkentés. Persze ezek a pénzek az én oktatói fizumhoz viszonyítottak, nyilván akinek van miből, szívesen ad másoknak is.

Bár tegnap voltam a házidokinéninél, aki szigorúan meghagyta, hgoy csak turcsiban vásároljak gyerekrucit, azok már nem deformálódnak, nem nyúlnak és nem eresztik a színüketKép. Ezek szerint ebben is van tapasztalata, de nem hiszem, hogy bármikor "rászorult" volna, hogy ott vásároljonKép.

Zsófy: én se vagyok nagy spíler, de biztos, hogy hasfájás ellen mindent bevetnék, sajna kísérletezni kell, hogy kis Lilla mire reagál. Amit életkora szerint adhatsz neki, azt kb. 2-3 napig adjad, szerintem annyi kell, hogy látszódjon a hatása. Meg egyél rendesen!!! A semmit se eszel az ugyanolyan rossz, mintha mindenfélét össze-vissza.

Kati: csúcsok a pasik, a kicsit mivel turbózod?Kép Gyönyörű, rajongok a kis hurkásokért. Már hogy mondhatod, hogy fárasztasz?! Minden nap feltehetsz egy képet, hogy egyen meg engem a sárga irigység...

Davallia: lehet terhességi toxémia, vagy fertőzés, szerintem holnap reggel vigyél újabb mintát, esetleg kérjél laborvizsgálatot, azok mindig pontosabbak, mint a gyorsteszt. De ne idegeskedj, nem lesz baj, maximum rendszeresen kell edénybe pisilni, ami a növekvő poci miatt egyre bajosabb. Kép Itt az a lényeg, hogyha gáz van, mielőbb felfedezzék.

Elcsattogok a bácsikámhoz, majd még visszanézek.

D
dudukly
Isaszeg

Megann! Bocs, hogy így rád ijesztettem, nem akartam! De ez szerintem is egyén-függő. Lehet, hogy neked nagyon beválik majd az EDA. Izgulunk majd érted is, hogy ne kelljen szenvedned sokat.

Ja, azt kifelejtettem a Róki beszámolóból, hogy szopi téren az is gond velük, hogy a vége felé már mekóniumos volt a magzatvíz, és lehet, hogy Zsuzsa baba nyelt belőle, amitől viszont most hányingere van, ezért nincs kedve annyira szopizni. Szóval még ezzel is küszködniük kell. Kép

Zsófy! Jobbulást Lillának pocakfájás téren. Irigyellek, hogy még ilyen szép időtök vana sétára. Mire mi odaérünk, hogy sétálni mehetnénk, biztos pocsék idő lesz.

Nemesek! Édesek a fiaid!

Davallia! Ne izgulj, biztos minden rendben van, ha betartod, amit mondanak. Mást nem nagyon tudok mondani, de szorítok érted is!

Enyémférjet elengedtem ma éjszakára játszani egy barátjával, szóval jó lenne, ha nem ma éjjel szülnénk. De nem lehet rá egy szavam se, olyan segítőkész, mindent megtesz értünk, ilyen férjet kívánok mindenkinek! (Bocs, ha túl lelkes vagyok, csak olyan rossz néha olvasni, hogy mennyi gondotok van a párotokkal. Ugye nem baj? Dudukly is írta, hogy milyen jó fej a férje, gondoltam én is osztom az örömét és a lelkesedését.)

Na, szép estét mindenkinek!

Bodza 39+0

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!

Megann! Tényleg ne parázz ennyire előre. No persze tudom, hogy könnyű ezt így utólag mondani. Közben én detto ugyanezt csináltam szülés előtt Kép De tudod volt abban valami jó, hogy baromira paráztam: sokkal rosszabbra számítottam, fel voltam készülve a nagyhalálra és kellemes meglepetésként ért, hogy mégsem volt olyan szörnyű.
Ja és azért szerintem arra csak nagyobb az esély, hogy hat az EDA, vagy a PDA mint arra, hogy nem. Végülis nem hiába találták ki...

Ildi

Kép
vrucsincá

Na lányok, mindjárt jön a kép Mea babájáról!
Zsófy átküldte nekem, csak én meg átküldtem a férjem notebookjára, mert azon van képszerkeztő..na szóval még jó hogy ennyi gép van...KépKépKép

Kép

Kép
megann

Itt van Livike!
Kép
Kép

Kép

Kép
megann

Hát nem semmi!Kép
Látszik hogy majdnem 4 kilós lettKép
Hát gondoljatok bele, hogy én még ennél is nagyobb voltam: 4,30.Szegény anyukámKép

Na jelentem, hogy visszatérőben a lelkivilágom, mármint ami az allergia, és nem alvás terén kiboritott. Nagyon jót tett az a 3 óra hossza délutánKép

Viszont akkora csend van odabent, hogy hihetetlenKép
Férjem azt mondja vihar előtti csendKépKép
De hát én ezen csak röhögök, csak érezném, ha készülne valamiKép, de semmi, még egy icipici jóslóm sincs ma, semmi, nulla, nyista, nuku, mintaha 3 hós terhes lennékKépJó mi??

Na látjátok ezért nem kultiválom én ezt a tulhordás dolgotKép, ki vállalja a felelősséget, ha már nem úgy működik bent a lepény a viz stb...mint kellene???KépKépKép
Bárcsak hétvégén szülnék...azaz nem is tudom... most megint parázok itt az EDA dolog miattKépKép

Dudukly!
Tudom hogy az őszinteség a legjobb, de nem lehetne, hogy inkább hazudj egy kicsit nekem???KépKépKép
Hogy mondjuk érzed az aurámból hogy nekem tökéletesre fog sikerülni az edám???KépKép
Nem hazudsz, ugye??KépKép

Na megyek falni valamit!!!

Megann 39+4

Kép

Kép
megann

jöttemKép

Köszi az együttérzést lányok, nagyon köszi, tökjól esikKép
anyós javÍthatatlan...a kézmosásra már beszóltam csomószor,de nem hat, pedig anyummal előtte beszéltem meg direkt, hogy mennyire fontos,de nem veszi a lapot az IQlight nyanya...
Kép

Benianyu,
mostmár az lesz, hogy rendelni fogom a kaját, de ez meg azért nem jó, mert ha pl.borsós,kukoricás,káposztás,babos,karfiolos stb...ilyesmi kaja van,azt nem ehetem meg. de szombaton anyukámmal kitalálok valamit!főzetek vele pár kaját a hétre.
a séta meg azért bajos sajnos mostanában, mert a pocakja fáj, ma rájöttemKépKép ma is hazáig szirénáztunk, a szÍvem majd megszakadt, úgy kivettem volna,átöleltem volna, de tudtam, nem segÍthetek Így, ezért tűztrm haza,ahogy tudtam...

most abbahagyom az infacolt, mert azt hiszem már nem nagyon hatKép és megpróbálom az angol vizet.

Vrucsincá,
igen,arra az angol vÍzre gondoltam, mert nekünk az elején nagyon bejött az infacol, -tudjátok,dÍcsértem is- de csak egy darabigKép most már megint pocifájós szegény.

sokat szopizik és amikor ki kell adnia,az nehezen megy.sok levegőt is nyel,de néha nem büfizik és gondolom ez okozza a görcsötKép
hát, ezen a korszakon túl kell lenniKép
vannak napok,mikor alig fáj neki. ha nem használ a vÍz sem, visszamegyek vele a dokinénihez,hátha tud valamit.

de még nem pánikolok, mert normális kereteken belül van még a gyakorisága ezeknek a görcsöknek
kopp..kopp..koppp...
eszik, alszik aztán ébred, kell kakilnia és akkor van,hogy nehezen megyKép

Hari,
abból látod igen, amit Ildi is Írt, hogy szegényke keservesen zokod, már-már sikÍt (most mindjárt bőgök mert belegondoltam...) és a lábaival kapálódzik, felhúzza,megfeszÍtiKép erőlködik szegény, látod ahogy próbál nyomni...
én rinyáltam a szülés miatt, szegénykém meg minden nap átéli kb. ugyanazt...KépKépKépKép

Nemesek
Húúúú! nem semmi Kornél!!!
Lilla kis kikerekedett de már 4hetes és a 3.héten volt"csak"3650gramm, 3100-zal született.
most még nem mértem, mindÍg elfelejtem...
pedig jó sokat szopizik, ő is növesztett kis dundi combot meg tokátKép

Bodza,
köszi,
egyábként megyek én vele sz@r időben is sétálni, csak szakadó esőben nem.de muszály mennem, ha rosszabb az idő,akkor is, mert senki nincs aki helyettem boltba-postára-patikába menjen...Így kisebb esőben már mentünk.
meg jobb, ha csak 22 fok van, mint mikor 30,mert pl. ma is szegény szerintem a szomjúság miatt is sÍrt és én nem akarom egy padon szoptatni,ha látnak mások, meg nehezen is menne, én egyenlőre csak fekve tudok.

Davallia,
hát,ez nem jó hÍrKép
nem tudom mi lehet.
asszem ha albumin vagy valami ilyesmi nevű fehérje van a vizeletben, az a toxémia jele, a cukor a terhességi diabéteszé lehet???nem tudom. a védőnő nem mondta?jó fej...
de időben kiderült, biztosan rendben lesz minden!!!

puszz,
zsófi
zsofy

Lanyok!

Hova lett az archiv???

Magi
Vendég

képek LÍviáról: sajnos még csak ezt a kettőt kaptam meg. állÍtólag többet is küldtek, de nem jött át.

Megann,
ha kapok olyat amin jobban látszik, és még nem szülsz, feltezsed majd? átküldhetem?Képhogy addig is mulassatok
zsofy

Judy,
nekem is volt állati sokszor hörghurutom, de én csak z asthmámra kaptam Ventolint, amúgy jó,de csak tünetileg kezel. én hörghurutra mindÍg antibiotikumot kaptam,attól múlt el.
kisfiad nem kapott mást?
lehet,hogy nekem is elmúlt volna csak a ventolintól?

HAHÓÓÓ! lányok,asszonyok,hova lett mindenki???
lilla nemsokára ébred és mennem kell,most,mikor még alszik, egyedül kuksolok itt.Kép
zsofy

rossz a gépem, vagy tényleg nincs senki itt?
előlem bujkáltok?
befogom,csak gyertek vissza!!!
zsofy

Bkriszti,
en mar azt hittem mar a korhazba vagy, nem is mertelek hivni! Kép
F.
falina

Na, azt hittem mire jövök, mindenki itt fog tobzódni, tényleg jól eltüntetek!

Zsófy!
Persze, jöhetnek a képek nyugodtan, megkozmetikázom aztán földobom ideKépKépKép
Nem tudom, nem telt meg a postaládád???
Tessék menteni ami kell és törölni, mert ezek a képek nagy helyet foglalnak ámKép

Szegény babó, ez a hasfájás nem lehet semmi!
(most ne vessen rám senki követ, de nem próbálod meg legalább kiskanállal az enyhe köménymagos teát a babódnál???hátha bejönne a népi gyógymód. És most nem azt mondtam, hogy mától cumiztatni kell a babát....egy hónapos már, szerintem pár kanálka teától már nem vesziti el a szopitudását, vagy rosszul gondolom????????)

Na most gyorsan elő is veszem, hogy mit lehet enni egy kismamának és mit nem...de nekem nagyon úgy tünik hogy semmit nem lehet(borsó,bab,karfiol, semmi????Kép)
Akkor mondjuk pacalpörkölt, disznótoros, zsirosdeszka lilahagymával ilyesmi az mehet????KépKépKépKép

Zsófy!Meáról mit tudsz?? Hogy van? Gyógyulgat a csaszi-seb???Ha esetleg beszélsz vele, átadnád hogy gondolok rá sokat, és hogy borzasztóan irigylem, hogy neki már ott szuszog Livike??
Köszi!Kép

Magi!
Nyugalom, egy két napon belül mindig visszacsinálják az okosok az archivot ha valami miatt bekrepál....

Na holnap megyek ctg meg uh...kiváncsi vagyok mit mond a doki, bár már most boritékolomKépKépKép
Nem szülünk csak jövő januárbanKépKépKép

Megann 39+4

Kép

Kép
megann

Megann!

Akkor jo.

Mert nem tudtalak titeket olvasni ket napig, mert nem ertem ra.

Szerettem volna visszaolvasni, hogy kik mikor hogy szultek, de hiaba.

Nos varom ki fog szeptember 24-en szulni.

Az en fiam akkor lesz pont egy eves. Kép

Egyebkent meg gratulalok mindenkinek aki szult es kitartas mindenkinek aki meg nem.

Magi
Vendég

Megann,
ment mail!

a köményes teát általam kapta az anyatejben,a szoptatós tea tiszta kömény... iszonyú sokat kellett tőle pukiznia, most nem tudom,vajon ez jó-e neki, vagy jobban érezné magát,ha nem kellene?
zsofy

Magika,
kösziKép

kaptam pár tippet a tapasztalt mamiktól a chaten, most kipróbálom majd a gripp watert, aztán ha nem használ, az espumisant is.
drukkoljatok!
zsofy

Zsofy!

Hat remelem a viz majd jobban bejon!

Mea babaja es gondolom a buszke apaKép
Kép

Kép

Kép
megann

igen,
a büszke apuka, az unokatesóm, a kislányom másodunokatesójával ugye?KépKép
Aranyosak!
Majd holnap felhÍvom Meát, ma is akartam,csak nem jutott még rá időm, pont mikor nekiálltam, hogy hÍvom,mindÍg jött valami...
most meg szerintem alszik.
remélem már tudott menni szoptatni!
a csaszi után nehezebben indul meg a tejcsi, hát nagyon drukkolok nekik, hogy sikerüljön a szoptatás!!!

azt tudom róla,hogy fájásai nem lettek,csak elfolyt a vize és nem adtak neki oxitocint,csak vártak 8 órát asszem,de nem jöttek a fájások és valami olyasmit mondott, hogy azért nem adtak oxit mert gáz volt a szÍvhanggal NST-n és ezért császározták meg.szegény,pedig ő is sokat készült lelkileg is,testileg is a természetes szülésre, megértem, hogy csalódott.
de majd legközelebb. ő vékony és lehet, a nagy LÍvia nagyon megnyomta volna a buksiját vagy tört volna a kulcscsontja,ha hüvelyen jön.
A lényeg,hogy egészségesek és minden okKép
Férj nagyon örült, mondta,hogy neki adták oda először a babát felöltöztetve és Így várta Timit és aztán együtt lehettek hármanKép
aranyos volt nagyonKép lelkes kispapiKépegyem meg!

Tényleg holnap felhÍvom Meát,hogy mi a helyzet,remélem jó hÍreket mond!

Megann!
köszi a segÍtséget!!!
zsofy

ezt nem is meséltem még, szegény Lilla is akkora hematómát szerzett a kis buksijára, még most is ott van a pukli a fején,de már kisebb, remélem nemsokára egészen eltűnik.
a kórházban nem is tűnt még fel nekem a pólyában,csak otthon vettem észre, majd a szÍvbajt kaptam, hogy mi az...aztán a védőnénink másnap megnyugtatott.
zsofy

Zsófy! A szélcső nem segítene? Én arról is jókat hallottam, bár fogalmam sincs a részletekről.

Livi baba nagyon aranyos! Istenem, mennyi baba van már!

Kép

Kép

Kép
bodza

Zsófy
a szélcső tényleg nagyon tuti, bár nem igazán a kifejezett hasfájós (órákat üvöltő) babának, hanem ha csak tekereg, mert nem jön ki a szél.
Patikában lehet kapni, egy tökegyszerű pici 5-6 cm-es gumicső, az egyik (külső) vége kicsit kiszélesedik. Aranyárban van, 2 éve volt valami 1300,-(!!!) ft, mégsem lehet kapni.
Viszont tényleg: picit benyomod és jön a puki. Sokszor egyéb isKép szóval segít.
üdv
p 37+3
penna

Jóreggelt!

A helyzet változatlan. Várunk, ma megint CTG.
Hátha a hétvégi hidegfront segít.

Zsófy, próbáld meg masimogatni Lilla pociját körbe-körbe illetve a lábait tornáztasd. Told fel a pocihoz és vissza. Nekünk ez bevált, mert Ivi is habzsolháp volt és sok levegőt nyelt. Egy próbát megér.

Mea lánykája valóban nagyon nagy. Mégegyszer minden jót nekik.

Kriszta
39

Kriszta és Kincső
bkrisztina

halihó csajok!
csak úgy potyognak a babákKép)))),éljen,éljen,éljen!!!!!
nagy-nagy gratula minden maminak és hát szevasztok pirinyók!!!KépKépKép

felteszek pár fotót a babaszobáról(végre elkészültKép)már csak néhány simitás van,pl.függöny és kész,és teszek fel pár lagzisat-pocisat.
velünk amúgy minden oké,a dokim szerint nem húzom ki okt.3ig,nem baj,én úgyis úgy készülök,hogy szept,27-től már szülhetek(még a naptáramba is beírtamKép),addigra itt lesz anyukám is!a feje már nagyon lent van,vicces érzés,amikor mozog,ráadásul a babóm non-stop mozog,szerintem nincs helye és tágítgatKép,
én is allergiás vagyok,szar,de ez van!

Látom Mea nem bírta kivárni az idejétKép)))
amúgy mindenkinek csodaszép a babája,nem bírok betelni a képekkel!!!

na teszem a képeket,kezdem a szobával....
KépKépKép
Nyúlné
folyt.köv.

Emese és MarciKépKép
nyúlné

na még pár!a második azért ari,mert a szöszi lány volt a fotós a lagzin,ő is Emese,mint én és ,hónapos terhes,jól egymásra találtunk!Kép
KépKépKép
puszi mindenkinek,majd jövök!
Nyúlné,36+4

Emese és MarciKépKép
nyúlné

jaj,lemaradt,hogy 6 hónapos a szöszi!!!ahoz képest pici a poci,igaz Hari???KépKépKép
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Szép napot mindenkinek!

Zsófi, sajnálom, hogy ilyen kis hasfájós Lilla baba, remélem mielőbb találtok rá megoldást, ami segít rajta!

Nyúlné!
Nagyon szép a babaszoba, irigykedhetek?!!! :-)

Mea Babája nagyon nagyon aranyos! Gratulálok!

Viki
39+1

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

ari vagy!Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Annyira örülök,hogy végre Rokica Zsuzsa babája is kibújt!Kép Minden jót kívánok nekikKépKépKép

Nekem sajna nincsenek jó híreim, BenianyuKép nem felejtettelek ám el,csak az utóbbi napokban tényleg hajtás volt nálunk és esténként hulla fáradt voltam már nem volt erőm írni épp csak viszaolvastam,aztán ennek meg is lett az eredménye....kb.3 napja nagyon keményedtem,görcsölt a pocimKép...elmentem egy soron kívüli UH-ra,Marcival szerencsére minden OK,kb.:1600 gr,áramlás rendben,köldökzsinór rendben,viszont a méhszájam megrövidültKép....úgyhogy most kaptam gyógyszereket és feküdnöm kell pár napot utánna pedig visszavenni erőteljesen a tempóból pl.nem vezethetek stb.
Ez van,úgyhogy most vigyázni fogok magunkra,maert Marcinak még legalább 4 hétig benn kell maradnia!!!

MegannKép
Nagyon szorítok neked,hogy úgy szüljél,ahogy eltervezted és monden OK.legyen!!!
Nemsokára már Lénát puszilgathatod!Kép

NyúlnéKép
Gyönyörűűűűű lett a gyerekszoba,csak gratulálni tudok!Kép

Mindenkinek pussz:

annamami
31+5
annamami

Sziasztok,

Bodza, csak most tudtam írni, nekem nagyon szimpatikus, már 3x találkoztam vele, Õ csinálta a CTG-t és tegnap meg is vizsgált, mert a keményedések 5-10-percesek voltak ill.ha ébren vagyok kb. ugyan ez a szitu, de nem fáj semmi, és kértem, hogy nézze meg, hogy haza merjek e menni a dugóba. 1-2 ujjnyira vagyok kitágulva, úgyhogy mondta, hogy nyugodtan. És ha bármi van hívjam.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Annamami!
Sajnálom, ami veled történik, vigyázz magatokra, Neked még korán lenne nagyon!!!!!!

Lányok!
Nektek milyen éjszakátok volt? Éjjel már megint rámtört a sírás, minden ok nélkül. Egyszer csak elkezdtem bőgni, azt alig bírtam megint abbahagyni!!! Szegény férjem győzött vigasztalni, de ő sem tudta mia a fene bajom van. Az eredmény hasonló lett mint a múltkor, levegőt nem kaptam, így szenvedtem az elalvással, majd mire az sikerült pisilnem kellett. (de legalább a fejem nem fájdult meg)

Úgy szeretnék már szülni, már nagyon várom, hogy láthassam a kisfiamat! Már nem is érdekel, hogy velem mi fog történni, csak a baba itt lenne már, nagyon nagyon türelmetlen vagyok!!!!!!!!!
És reménykedem egy hétvégi fronthatásban!
Szerintetek megőrültem??????????

Egyébként a kisfiam semmi jelét nem mutatja annak, hogy odabenn nem lenne jó neki. Pörög, mocorog, rugdos, szóval Õ jól érzi magát!

Viki
39+1

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Annamami,
izgulok érted,vigyázz magatokra!Pihenj sokat,sokat!!!

Lányok,
köszönöm az együttérzést, nagyon jól esik, biztosan ez segÍt Lillának is mert ma még nem sÍrt pedig trottyolt isKépKépKép

Bodza,Penna,
köszi a tippet, megérdeklődöm!
de ha kapok, az durva lesz,mikor hat a szerKép
Lilla képes Így is a pelenkázóról a szőnyegre tojni,szegény olyan erővel nyom.KépKép persze korántsem ilyen vicces mikor csinálja...
nem tudom, mivel fogok védekezniKépKép szkafanderrel,meg fóliát teszek a szőnyegreKépKép

Nyúlné!
Ejhaaa, te komolyan,igazi bombázó vagy/bombajó kismama!IrigykedekKép nagyon csini vagy!

Bkrisztina,
ezeket szoktam csinálni, de szegény maximum az empátiát érzi belőle...nem használ olyankor, ki kell várni amÍg elmúlik a görcs.

Megann és aki még kÍváncsi:
HÍvtam Meát már 2-szer is, de először nem vette fel,aztán kinyomta. biztosan fontosabb dolga is van,mint velem csevegni, és remélem, hogy jó dolgok, mondjuk átkerült babás szobába vagy ilyesmiKép majd még egyszer megpróbálom.

Lilla végre alszikKép
biztos fúl hülyének néztek, de olyan aranyos illata van a lányomnakKépKépnéha álmában szagolgatom egy picit,ha már régóta alszik, mert hiányozni kezd egy idő után, ha nem érzemKép
úúúúgy szeretem ezt a kis huncut manót!
basszus,éjjel majdnem megfulladtKépKép: hála az égnek,hogy mellettem volt az ágyban!!!bukott egy kicsit és szerintem a légcsövéhez mehetettKép gyorsan felkaptam és arccal le fordÍtottam, mire szegény kapott levegőt, aztán kihányt jó adag tejcsit és elaludt. én meg csak ölelgettem a pici szuszogó testétKép
én belehalnék,ha baja esneKép
de jól vanKépszerencséreKép
nem vagyok vallásos,vagy ilyesmi, inkább lehet,hogy dilis, de és a terhesség alatt is végig kértem védőangyalokat meg tündéreketKépKépKép
-tudom, ez gyerekes- hogy vigyázzanak a kisbabámra.
Na,remélem vigyáznak!!!
a kiságyat a mi ágyunk végébe húztam, az eset után úgy aludtam, hogy odatettem a lehető legközelebb a fejem az övéhez és ráállÍtottam a légzésfigyelőt ezerrel, csak Így mertem elaludni, na meg persze hasra tettem.

bocs, akit untatok!
csak olyan egyedül vagyok, a párom sincs itthon soha, dolgozik valamit folyton, több vállalkozása is vanKép( pedig hiába mondom, hogy a pénznél többet érne,ha velünk lenne többet, de ő már csak ilyen...nem képes egy helyben maradni.
Így csak hozzátok tudok "beszélni".

pussz,
Zsó
zsofy

Nyúlné
mindig állatira irigykedek az ilyen csinos kismamikra...csak a poci plusz, semmi más...nekem az elsővel és a másodikkal is kimarad ez az öröm, mindannyiszor bálnaméretre dagadtam.Amúgy sem vagyok 50 kiló, 65 a versenysúlyom, most az is oly messze...
Ti meg olyan szépek vagytok a fotós csajszival!Kép

Viszont hol/mennyiért vettétek a tappancsos szőnyeget? Nagyon tuti!Kép
a gyerekszoba is egy álom, nagyon klassz!

Annamami
vigyázz magadra, most ez a legfontosabb! Pár hetet kibírsz, és akkor minden rendben lesz.

üdv
p 37+3
penna

Hello Kismamik Kép

Nyúlné,
Jó, hogy újra jelentkeztél! Csini vagy a képeken.
Nagyon szép lett a babaszoba! Kép Egy kérdés, mi az a 6 db narancssárga összegöngyölt dolog az ágyban? Lepedő, vagy törölköző, vagy valami más?

Annamami,
Pihenj sokat, tényleg Marcinak még növögetnie kell és egyelőre odabent a pocakodban. Majd ha kicsit jobban leszel, visszatérünk a kérdésekre.

Zsófy
Nem untatsz, legalábbis én nagyon szívesen olvasom, ami Lillával történik. Bár ez a bukás ügy éjszaka, nagyon ijesztő lehetett. Jó, hogy rögtön tudtál reagálni.

Benianyu
35+6

benianyu

Sziasztok!

Na megjöttem én is a ctg-ről, minden eddigit alulmulta méhtevékenység, úgyhogy nem szülünk még mindigKépKép
Viszont már 3600 grammra saccolta a doki a babátKép nagyon örülök meg minden, de már kezdek aggódni hogy ha még 2 hetet engedi túlhordani, akkor akár 4 kilós baba is lehet belőle...
Hát hogy fogom én azt megszülni?????Kép

Egyéb adatok akit érdekel(39+5)
BPD: 93 HC:332 AC: 340 FL 80

Voltam fönt Rókicánál és megnéztem Zsuzsa babát!
Rókica jól van és mindenkit üdvözöl, azért én úgy éreztem maradandó nyomot hagyott benne a szülés, bár mondta, hogy mostmár kezdi felejteni a dolgokatKép
Szopival küzdenek továbbra is, azt mondta, hogy aki teheti mindenki menjen és minden alkalommal kérjen szakszerű segitséget a csecsemősöktől addig amig nem érzi biztosan, hogy jól tudja mellre rakni a babát!(úgy hogy az a baba ott is maradjon 20-30 percig, ez a legfontosabb) De már szépen haladnak a tanulásban.Kép

Zsuzsa baba egyébként gyönyörű szépKép egyáltalán nem úgy néz ki mint egy ujszülött, én tuti azt mondanám hogy császáros volt, sehol egy kis kiporosodás, egy kis véraláfutás.Olyan a bőre mint a patyolat, és olyan kis formásKépKépKép
Nagyon cuki, épp a párja hasán aludt az előtérben amikor fönt jártamKépKép
Rókicát kérdeztem, azt mondta szerencsére a párja is eddig nagyon jól reagál az apaságraKép

Jó hogy fönt jártam egyébként, mert azt már látom hogy valami szórakoztató dolgot(rádió) kell hogy vigyek magammal, mert valóban borzasztó uncsi lehet ottKép
Olyan csönd van, beszéltem a szobatársakkal is, azt mondják remekül alszanak, nem sirosak a babáik.
Ki tudja én mit fogok igényelni, de az én mentalitásomnak túl nagy ott a nyugiKép

Egyébként 2 lánnyal megint beszélgettem, mindkettő túlhordja épp a babáját az egyik már egy héttel, a másik másféllel, és nem inditott a doki, viszont a végére már naponta rendeli be a kismamákat, és hát had ne mondjam 3-4 órás tortúra az egész, mire minden megvan...
Nem nagyon szeretnék ebbe részt venniKépKép
Valahogy meg kellene győzni a kislányomat odabent, hogy jobb lenne már neki idekintKép

Megann 39+5

Kép

Kép
megann

Nyulné!

Nagyon szuper lett a babaszoba, és nagyon csini vagy!Most nagyon irigy vagyokKépKép

Zsófy!

Gyere csak, hozzánk mindig jöhetsz, hozzánk tartozol.
Egyébként valószinüleg enyém férj is hasonló mint a tiéd, kb ennyit is fog tudni a babára szentelniKép, hát majd maradnak a hétvégékKép
Majd én is jövök fárasztani titeket!KépKépKép

Sajnálom hogy Meával még nem tudtál beszélniKép
Egyébként én nem is tudom hogy van ez a dolog...ha pl császáros valaki, akkor pl a férj vagy az anyukám is mehet a babáért a gyerekmegőrzőbe vagy csak a kismama???
Mert akkor elég nagy kicseszés a csaszisokkal, ha csak ők mehetnek... nem igaz?Kép
Remélem azért jól vannak Meáék!

Meg tegnap amikor lefeküdtem Angelani jutott még eszembe, hogy vajon ővele mi lehet???
Sajnálgattam is szegényt magamban, mert végig nem evett rendesen, mellette haptákban állt az egész családjánakKép(anyukájával egyetemben), elég nehéz szülése is volt, és a baba sem lett olyan nagyon nagy(2700 nem épp a legjobb, vagy csak az én infoim rossszak?? csak azért gondolom, mert ugye az elő napokban ugye még fogynak is a babák Rókicáé pl 250 grammot fogyott(
Nagyon remélem hogy jól vannak, és hogy ha kijön nem egy szemétdombra fog hazaérkezni...
Még szerencse hogy a párja rendiKép

Annamami!
Köszi a durkkot, én meg neked drukkolok, tényleg korai még neked nagyon! Fel ne merj kelni!!!

Megann 39+5

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Nyúlné: tényleg jó hogy jelentkeztél, én is sárgulok, csini vagy és szép lett a babaszoba is.

Annamami: feküdjél és pihizzél, ne idegeskedj, vedd az öledbe a gépet és írogass nekünkKép. Marcival meg beszéljél, hogy várjon a sorára, egy kispasinak hozzá kell szokni a várakozáshoz.

Zsófy: nekem is nagyon jó, ha megosztod a tapasztalataidat. Az ilyen bukásokat oldalfekvéssel nem lehet elkerülni? A szőnyeget meg szedd fel, vagy ne törődj vele, majd ha kitavaszodik szépen kitisztíttatod. A barinőm a gyerek 1 éves korában újrafestette a gyerekszobát, mert az édi kisfia pelenkázás közben többször is lepisilte a mennyezetet (tetőtér, nem 4 m magas belvárosi házKép!)és hiába törölgették, foltos maradt. Most sárgára festették a gyerekszobát (világoskék voltKép). Szerintem ez a legkevesebb, majd amikor Penna Kevinjéhez hasonlóan maroknyi cerkával dekorálja a falat, akkor kell idegesnek lenni (vagy rötyögni, vérmérséklet szerint). Szerintem nem gyerekes, ha hited szerint mindenkit megkérsz, vigyázzanak a kicsire, belül mindenki ezt teszi, akár bevallja, akár nem. Bíznunk kell valamilyen felsőbb akaratban, hogyha már megfogant és egészségesen megszületett, akkor nagyobb baj nélkül felnőjjön. És úgy is lesz!

Megann: én is gondolok Meára és Angelanira, főleg szegény Angelanira, nem volt egyszerű neki az első pillanattól. Talán azért rendeződnek a dolgai, a családtagjai is észbe kapnak, hogy nem lehet ennyire kihasználni valakit. Rokica meddig lesz bent a korházban?

Magann, Viki, Kriszti: kitartás, max. 2 hetetek van hátraKép. Ma beszéltem az egyik kolléganőmmel, aki azt mondta, a fent lévő poci se jelent semmit, neki egyik nap leszállt, másnap megszült. Szóval a nagykönyvekben leírt tipikus esetek csak a könyvben léteznek... Megy a drukk a gyors és fájdalommentes szüléshez.

Dudukly (37+3)
dudukly
Isaszeg

Zsófy!
A Ventolin mellé a dokinéninktől antibiotikumot is kapott a kisfiam és már nem is köhög olyan rettenetesen. A spray a sipoló légzésére kellett, hogy könnyitse a légzését.
Na megyek, mert épp babaruhákat válogatunk és a fiam már számon kért, mikor "segitek" neki.

Puszi mindenkinek
Judit
judy68

Sziasztok!

Tegnap is próbáltam este írni, de miután elszállt a cucc, nem volt erőm újrakezdeni.

Nyúlné, dejó, hogy megvagy! És hihetetleneül jól nézel ki, és a szoba is gyönyörű!!!

Bodza Kép Olyan jó, hogy meglátogattad Rokicát, és Megann, Te is! Biztos belejönnek a szopiba, azt bizony mindkettejüknek meg kell tanulniuk. Balázs is nagy igyekezettel szopizott az első napokban, de bizony nem sikerült mindig úgy, ahogy kellett volna, de végül annyira belejött, hogy három évig abba sem hagyta Kép És soha nem volt sebes a bimbóm, úgyhogy elég jól megtanultuk!

Annamami, megy a drukk Nektek, vigyázz Magatokra!

Zsófy Kép Nálunk javult a helyzet, amikor abbahagytam a szopis tea ivását, lehet, hogy Nektek is beválna. Vagy már ezt is próbáltad? Sajnos az édeskömény, és egyéb gyógynövények fokozhatják is a hasfájást! Egyébként ez a fórum tényleg azért van, hogy segítsünk egymásnak, meghallgassuk egymást! Sajnálom, hogy ennyire egyedül vagy, Balázzsal nálunk is eléggé így indult, de aztán apa annyira nem bírta a kisfia nélkül, hogy egyre jobban próbálta/próbálja a munkáját úgy igazítani, hogy rá, illetve ránk mindig jusson valamennyi ideje. Nem mondom, hogy sok, nem is elég, de sokkal több, mint az elején. Kívánom, hogy Nálatok is így legyen! Egyébként férjed nem sopánkodik, hogy mennyire szeretne Veletek lenni?

Tegnap hallottam egy sztorit: egy anyuka az első babáját császárral szülte, és már a másodikkal is elő volt jegyezve a műtétre, bent feküdt a kórházban, amikor elkezdte a homeos bogyókat kapkodni / többet, mint az előírt adag/, és lett egy sima és gyors szülése! Ezen felbuzdulva tegnap én is nekiálltam szedni Kép

További szép napot!
Judit 36+3

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok,csak egy gyors bejelentkezés mégKép

Lányok Kép MINDENKINEK NAGYON KÖSZÖNÖM,HOGY GONDOLTOK RÁNK ÉS DRUKKOLTOK NEKÜNK!
Annyira jólesik.....Kép
Most felvisz a férjem Dobogókőre ott fogok pihizni egész vasárnapig és persze Marci komával alkudozom,hogy legyen rendes kispasi és maradjon nyugtonKép

Mindenkinek nagyon klassz hétvégét kívánok,finishben lévőknek drukkolok!Kép

annamami
31+5
annamami

Annamami, ha még olvasod, nagyon jó pihenést kívánok és szerintem Marci is bent fog maradni, ha érzi hogy az anyukája nyugodt és pihen.

Zsofy, szerintem én is itt fogok ülni majd mindig, akkor is ha már megszületett Lili babám. Az én párom vagy dolgozik, vagy alszik, vagy szomszédol, vagy haverozik. És szerintem nálunk ez nem is fog változni.

Viki ez a sírásos dolog tényleg rossz, nálam is van. Csak engem még a párom se nagyon vígasztalgat mostanában, mert már unja. Meg mondjuk én főleg miatta sírok, de nagyon apró dolgok miatt is, ami miatt normál ember nem fakadna sírva.

Nyúlné, tényleg csini vagy és a babaszoba!!! Hát az nagyon profi. Ettől megint csak sírva fakadok, mert a miénk az ugyan úgy néz ki mint egy hónappal ezelőtt. Kb. akkor sírtam ki, hogy tegye le a laminált padlót ha jól emlékszem, meg akkor festettünk. Azt is olyan kelletlenül csinálta, volt is veszekedés, sírás (részemről) úgyhogy nagyon jó volt. Aztán úgy volt megcsinálja a szekrényt is, hogy kipakolhassam a ruhákat a tasakokból. Na ma kiürítettem egy 3 fiókos kis komódot amiben az én bugyi, zokni, melltartó készleteim voltak, azokat beb...sztam egy kosárba, és Lili baba ruháit bepakoltam a komódba. Alig lehetett bepréselni őket, de legalább nem tasakban van. Most már csak a mi ruháink vannak abban, és a múltkor már megkaptam, hogy milyen hülyén csomagoltam be, mert semmi logika nincs benne, nem talál semmit. Erre mondtam, hogy hát nem is hónapokra csomagoltam, arról volt szó, hogy csak pár nap míg elkészül a szekrény. Ráadásul nem a 8. hónapban kéne nekem ilyeneket pakolásznom, mikor már a lehajlás nem az igazi. Na mindegy, most várom, hogy mi lesz, mert jönnek majd a hűvösebb napok, nekünk meg az összes olyan ruhánk el van téve. Ráadásul én most már nem is vagyok hajlandó pakolászni. Pakoljon a fene! Elegem van már belőle.

Ma is lett volna ideje csinálni a szekrényt, de aludt. Láttam reggel, hogy 1-re van beállítva az ébresztőórája, gondoltam nem zargatom, abban úgysem lenne köszönet, ha úgy kelne fel. Elmentem vásárolni, egykor csörgött az órája, lefőztem neki a kávét, felmentem, hogy akkor keljen fel. Lejött és még volt pofája közölni, hogy hát még csak 1 óra, minek keltettem fel!
Azt hittem felrobbanok. De hát ugye én rontottam el, úgyhogy be is fogom a számat.

Viszont ma vettem a babának popsitörlőt, olyan Babylove-osat, meg vettem neki egy körömcsipeszt, olyan kis édes. Aztán lehet hogy azzal sem fogom tudni levágni neki a kis körmét, de gondoltam biztos ami biztos, legalább veszek egyet.

Hari 35+6

Kép
Kép
hari

Most persze megint sehol senki. Ilyen az én formámKép De már kezdem megszokni. Na nem baj, akkor jönnek a Hari-féle monológokKép

Alig várom már a hétfőt, akkor megyek a dokihoz. Most lesz az első CTG-mKép Kíváncsi vagyok rá. Csak azt nem tudom, hogy minden CTG alkalmával megvizsgálja most már az embert a doki? Vagy hogy megy ez? Nálatok hogy szokott működni? Milyen időközönként kell menni CTG-re? És UH-ot is csinálnak mindig? Vagy ez változó?

Hari

Kép
Kép
hari

Na most még a monológokhoz sincs kedvem, ez így nem jó, inkább megyek főzni. Bár ahhoz sincs kedvem, de ha már megvettem a húst, nem hagyhatom parlagonKép

Azért majd még visszanézek néha, hátha valaki erre téved.

Kép
Kép
hari

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?