Hali!
Én sem merülök túlzottan bele a vitába (nem veszem fel a kesztyűt), ami szerintem nem is vita. Lezárás képen még pár mondat, mert ennek a topiknak nem ilyen a hangulata, nem erről szól.
Andi
Drága vagy! Ne húzd fel magad
Eléggé visszafogtad magad
Szívemből szóltál. Én nem akartam rögtön Borinak ugrani, úgy láttam először, megbánta.
Bori
Én úgy gondoltam a te gyerekeidről, életedről (amikor még picik voltak) írhatnál ódákat, nem a mieinkről, mi életünkről. Ezen az egész fórumon mindenki érintett, nem csak akik ebbe a topikba írnak, sokan csak olvasnak. Sajnálom, hogy úgy gondolod csak jópofizunk egymással. Nem hiszem hogy bármit is rosszul csinálunk, nem kényeztetjük, rontjuk el a gyerekeinket, mindenkinek más a nevelési stílusa, normái. Nincs szükségünk a közhelyekre, ne merülj bele jobban. Még egyszer köszi, hogy a sok munkád mellett szántál ránk egy kis időt. Pont.
( a felét utólag kitöröltem, éljel a tolerancia!
)
Mona
Kösz, hogy leírtad a tapasztalataid. Meggondolandó, hogy vagy gyorsan összehozunk egy gyereket, vagy inkább várunk több mint 5 évet, csak akkor már elég közel leszek a 35höz. A 4-5 év korkülönbség nekem nem szimpi, az öcsémmel is ennyi a korkülönbség, és másoktól is hallottam, hogy nem túl jó a viszonyuk. Lehet most nehéznek tűnik a törpökkel, de mire letelik a 9 hónap, már 2 éves "nagy" gyerekek lesznek. Erről írj, milyenek a 2 évesek, jobban elfoglalják magukat?
Muki
Adri 9 hónaposan 7,7 kg és kb 71 cm volt, 11 hósan 8 kg és 72cm a viszonyítás miatt. Én még mindig "állandóan" mérem, és mindent könyvelek (szakmai ártalom
). Volt, hogy 3 hétig nem hízott semmit, a köv héten meg 150 g-t. Ez attól is függ, mikor mérték, volt e kaki stb. Adri 2.7-tel, Lizi 2.2 kg-mal született, nekem azt mondta a dokinéni, ha nem sápadt, mozgékony, jókedvű, nincs semmi gáz. Lizinek az is elég, ha csak 1 évesen lesz 7 kg. Majd döglenek érte a fiúk a manöken alkatáért.
Juc
Szerencsétek van Tamesszal együtt a férjekhez. Oké aláírom a másiktól is függ, milyen a viszony, mi választottuk őket, annak is meg volt az oka, nem lehet okunk panaszra. Jobbulást a prosztatádnak
Anno én állandóan fel voltam fázva, hidegben, melegben, nem volt rá gyógyszer. De a terhességem óta lekopogom nem voltam egyszer sem.
Babus
Hurrá, hurrá! Csak így tovább! Vesd be a Fanka cseppeket.
Mi lesz a pároddal, ha 1 hétre elmentek nyaralni? Igaza van Evekának, az utóbbi hetekben én is úgy döntöttem, hogy nem áltatom magam, nem bosszankodom, nem számítok a páromra, se háztartásban, se gyereknevelésben. Nem mintha ő pl hulla fáradt lenne a munkától. 10re megy és ma is már 15kor itthon volt, 18ig aludt, mert elfáradt a lélegzésben
, majd Adrival az volt a foglalkozás, hogy nézték a tv-t, és végül, mikor Adri elaludt én teregettem, kirámoltam a mosogatógépet stb, befeküdt a kádba. Én már csak röhögök, és örülök annak a 10 perc egyedüllétnek a fürdőben, amíg lezuhanyozom. De ebbe a témába inkább ne menjünk bele. Egyenlőre mi is a megoldást keressük, remélem hamar meg lesz.
Úgy tudtam, de lehet nincs igazam, hogy jó a mezítláb járás, csak kemény padlón nem. Kertben pl jó. Én is fitt voltam fizikailag, amíg terhes voltam, végig dolgoztam, éjszakáztam, csak érzelmileg nem sajna. Hát lehet jobb lett volna, nálad marad a kutyus. Kistestű ugye? Nem vmi nagy kutya? Szokhatták volna egymást Kristóffal. Hogy viselik egymást? Nem hozhatod vissza?
Eveka
Nagyon örülök, hogy jobban van Marci! Adrinál is minden altatás praktikát bevetettünk, mégis magától döntött úgy, hogy 3-6 hós koráig egyedül elalszik és átaludja az éjszakát. Előtte, utána csinálhattam bármit, akkor is el kellett ringatni és többször kelt éjszaka, karácsony óta újra egyedül alszik, és megint átalussza az éjszakát, ha akarnám se tudnám elringatni, vagy az ágyunkba szoktatni. Ez teljesen gyerekfüggő. Akárhány könyvet írhatnak róla, mindenkinél más a megoldás.
Benci
Nyuszko hintáját szinte minden nagyobb játékboltban lehet venni kb 1500.-, Nekünk állványos szobai hintánk van (apa nem akarta megfúrni az ajtót), nem tudom, hány kg-ig jó, de szerintem 2 éves koráig biztos.
Nyuszko
Nagyon sajnálom a kutyusod. Nehéz döntés, de lehet neki jobbat teszel, ha elaltatod, ha tényleg nem gyógyítható. Ilyenkor mindig magára gondol az ember, mennyire fog hiányozni, de neki jobb, ha nem szenved. Kitartás! Fel a fejjel!
Aludj el szépen kis Babus!
Cs