Sziasztok!
Csütörtök óta csak be-bekukkantottam, és most is csak egy kezem szabad, de megpróbálok írni.
Még a rendszerességről
Orsi: Nálunk sincs még igazán rendszer. Ha csak az nem rendszer, hogy 3,5-4 óránként szopizunk. De mivel nem ugyanabban az időben kell fel Ákos, és nem mindig ugyanakor, ugyanannyit alszik, ezért a szopi időpontja mindig más.
Nekünk se alszik ám el mindig a kiságyban magától. Van amikor szopiba alszik el (este, utolsó kaja), délutántól szinte csak kézben, de van, amikor még csak pislog nagyokat, de leteszem, és a kórházban ellesettek alapján gyorsan bealtatom.
Ez nagyon hasznos, mert eddig úgy működött a dolog, hogy ha rajtunk, ölünkben aludt el, akkor úgy kellett a gyereket bevarázsolni az ágyba, és akrobatát leigázó mozdulatokkal tettük be a kiságyba, nehogy felébredjen
Nekem mostanság az a legnagyobb bajom, ha sír, hogy teljesen leizzad a fiú. De úgy, hogy gyöngyözik az orra. Már egy kicsit sír, és a haja tisztára nedves.
Hajni: minket is kioktattak a kórházban, hogy igen a kukit nem csak 1 éves kora után kell huzogatni. Csak körömvirág jó rá?
Szöszi és többiek: ha beleteszitek a Manót az autós hordozóba, simán megmarad benne? Én ma másodjára próbáltam ki, de 10 percnél többet nem bírt ki. Ugyanúgy rázendített, mint ha a kiságyban lenne.
Melinda: hétvégén anyóséknál voltunk, ahová eljöttek párom barátai 20 hónapos gyerekkel. Aki meg volt fázva, folyt az orra. És - anyóssal az élen bíztatták a kislányt, hogy puszilja meg Ákost, a kezén, meg simogassa. Agyvérzés kerülgetett. Mikor elmentek a vendégek, akkor mondtam, hogy ajánlom nekik, ne legyen beteg Ákos, meg nagyon okos dolog volt bíztatni a taknyos kislányt.
(Közben leugrottam fodrászhoz
)
Anita: képek aranyosak
Börze
Mi feltétlenül megyünk. Beírtuk már a naptárba, úgyhogy az a nap szent és sérthetetlen más program számára.
Melinda: hőmérőzés: én majd minden másnap azzal próbálkozok. Ma is így jött ki 1,5 adag. A kórházban az adjunktus néni azt mondta, hogy ne gyakran alkalmazzam a módszert, mert a gyerek hozzászokik, aztán már csak hőmérővel tud kakilni
Szöszi: nincs egy rongyod se????
Én még mindig a kismama ruháimat hordom. A munkahelyemen pénteken meg is jegyezte tapintatlanul egy csaj.
Sajna most a gyereknek veszünk télire holmit, majd utána jöhetek én! Milyen jó, hogy apának most volt a szülinapja, csupa hasznos holmit vettem neki, mint pl. őszre-télre nadrágot, hosszú felsőket. Nekem meg csak januárban lesz a szülinapom
Tali: apát kérdeztem, hogy jönni akar-e. Szemérmesen csak annyit mondott: "Annyi nő közé?" Szóval szeretne jönni, de nem mer
Ákos: nagyon szépen gügyög nekünk. egyenlőre még a "Heeee" és változatai szólnak belőle. Tegnap óta nem úgy sír ám, hogy Oáá, hanem hogy Meee. Egy hete görbül a szája sírás előtt. Szombaton hason észrevette Rózsaszín Nyuszókát, és rátámaszkodott a két karjára, majd Nyuszó képébe röhögött, valamint dumált is hozzá. A Dadoo alatt el van 15-20 percet, és a pillangó a szerelme.
17 napja éjszaka 8 órát alszik!
Viszont: többnyire még mindig ökölben van a keze. Egyáltalán nem sepreget a kezével oldalt. Nagyon erős még mindig nála a Moro-reflex.
Holnap leszünk 2 hónaposak!
Kúszo Botond
. Mi egyelőre csak hátrafele farolunk hason
Zita: a cukorról én is tudtam, hogy kakihajtó, ezért adtam (volna) az édeskömény teát cukor nélkül, de teljesen mindegy volt, mert nem nyelt le semmit anyatejen kívül. De a doki néni mondta, hogy a plusz folyadék kell. És hogy megigya, akkor legyen ízesítve.
Maci: örülök, hogy nincs tüdőgyuszi. Már apának is meséltem
Ja! És két kolléganőm (az egyik babát vár) egyszer csak hirtelen felajánlották, hogy vigyáznak Ákosra pár órára. Hát ez jó. A baráti társaság meg gyáva nyúl!
Linda: nem a cumiztatásról van itt szó, hanem, ahogy a babáknak adják a cumit! Tudod, amikor a görcs húzza szerencsétlen gyereket, és magamhoz ölelve sem hagyja abba a sírást, időnként rákap a cumira, és cumizva nyög nagyokat. Hatalmasakat. De legalább egy kicsit nyugodtabb.
Egyébként az elalváshoz lestem el a legjobb "módszereket". És nagyjából működik is!
Holnap megyünk oltásra...
Nem tudom, hogy használ-e valaki Libero-t, de el kell mondanom, hogy a hétvégén kibontottunk egy csomaggal, aztán nagy ívben repült is a kukába, nagy mérgelődésün közepette. Egyszerűen nem ragadt a csíkja. Többet is kipróbáltunk.
maradunk a jól bevált DM-es pelusnál.
Orsi: nem attól jó anya valaki, hogy mézzel kenegeti a gyerekét. Nyilván nem akarattal "bántottad" Gergőt. Én is néha "megütöm" a kezemmel Ákost, mert csápol a karjával teljesen kiszámíthatatlanul. Hiába figyel az ember, apró balesetek előfordulnak. Persze én is sűrű bocsánatkérések közepette simogatom meg Ákost, ha "baleset" történik.
(Ettől függetlenül sokszor tartom magamat "nem túl jó anyának", amit apa mindig megcáfol.
)
Mindenkiről, minden kép aranyos
Már így is hosszú voltam, de muszáj még leírnom a hétvégi anyóspajtás-látogatást. Hát kiborított!!! A gyerekkel úgy beszél mint egy idióta, és nagyon hangosan beszél hozzá. Már a párom is többször szólt neki. És muszáj volt a kezébe adni, mert az én anyukám már megfogta Ákost...
Mindenbe beleszólt. Szombaton az ebédnél egyszer meg is fagyott a levegő, mert mondott valamit, hogy mit fog enni Ákos ilyen meg olyan idős korában, én meg mondtam, hogy nem. Erre ő: dehogyis nem majd meglátom. Mire én elég kemény hangon mondtam neki, hogy én döntöm el, hogy mikor mit fogok adni neki, és azokat amiket felsorolt bizos nem fogja enni olyan idős korában.
Kiakasztott teljesen.
Torna: nekem egy kismama azt mondta, hgy ne tornázzak szoptatás alatt, mert ha izomlázam lesz akkor megsavanyodik a tejem. Ti hallottatok almit erről? Nekem már nagyon mozoghatnékom van...
Szép estét mindenkinek!