Új privát üzeneted érkezett!

Vera,
a 3 hos oltas utan (az volt 2 combiba) Emmanak is fajt az egyik laba, es jo sokaig kemeny is volt az oltas helye + be is lazasodott, alig tudtuk levinni Kép mi a 4 hos oltast 5 honaposan kapjuk
forgashoz, sulyhoz gratula, ugyesen behoztatok minket mindenben Kép

batkamano
batkamano

RamcsiKép

Hű de egy cipőben járunk Kép én is izgulok eléggé és azt várom hogy mikor lessz jókedve a górénak hogy elvehessem a jókedvétKép nemtudom hogy mit fog szólni igaz én már 4 éve dolgozom itt és én szeretnék ide visszajönni ha lehet de ez még odébb van.
Nagyon szorítok neked aztán ird meg hogy hogy mondtad el és mit szóltak jóKép biztos nem lessz semmi baj.

Pussz

Alice
8+1
malice

sziasztok!

Ramcsi: én most nagyon szorítok neked!
Amúgy nekem is szólni kellene bent a munkahelyemen, mert én meg a 18. héten vagyok, és én meg nem megyek vissza jövőre így dolgozni, erre is fel kell készülniük. Én is halogatom, de hamarosan mennem kell...

Alice: neked is szurok, menni fog, csak jó időpontot válassz!

Orsi: annak sok előnye van az életben, ha valaki maximalista, de a terhesség, szülés kapcsán sok veszélye is. Ez nem azt jelenti, hogy osztom a húgod véleményét.
Amúgy a dokibá bizti hamarosan véradásra utal. Gondolom azért a babával foglalkozik eleget.

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Vera: Zsomával a 2 hónapos oltás után volt ez, azóta szerencsére már délutánra kitört rajta. Borogatjátok? Nekünk mintha attól jobb lenne valamivel.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Ramcsi!

Nem sok jó híreket tudok mondani neked. Mi munkáltatók vagyunk és rákérdeztem a könyvelőt, hogy ilyenkor mi van. Amit leírok ne vedd 100 %-ra, de jobb ha felkészülsz erre is. HA a szerződés lejárta előtt megmondod, akkor nem valószínű, hogy meghosszabbítják a szerződésedet. PAsszív táppénzre mehetsz és jár minden. Sajnos a határozott szerződésnek ez a hátránya. HA lejárt a szerződés akkor nem véd, hogy kismama vagy. Bocsi, hogy ezt kellett írnom.

Alice!

Nálad más a helyzet, ha határozatlan idejű szerződésed van. Ha fel akarna mondani, akkor azonnal írasd ki magad! Igazából a munkáltatónak nincs hátránya abból, hogy táppénzen vagy. Annyi, hogy 15 napig ő fizeti a táppénzt, de utána semmit nem kell fizetnie. Csak azért nem szeretik, mert az állomány létszámát növeli.
Ügyesek legyetek!!!!!!!!
Puszi Mucska

Andi
Kép
mucska

Köszi Mucska Kép

Alice
8+1
malice

Lányok az előzőekhez még!

Itt Nálunk több ismerősömet rávettek ebben a helyzetben, hogy mondjon fel, majd visszaveszik amikor vissza akar menni. EZT SEMMI ESETRE SE TEGYÉTEK! Ebben az esetben több juttatástól is elestek!
Bocs az okoskodásért! Puszi mindekinek!
Mucska 18+0

Andi
Kép
mucska

Sziasztok,
lenne egy kerdesem, de nem er nevetni!
Ti hogy furodtok egyutt a babokkal? Eloszor lezuhanyoztok, es furdoruhaban? Es hogy tartjatok, hogy ne erjen a szaja bele a vizbe? Vagy az nem baj, ha viz megy a szajaba? (Mi a kiskadas pancsinal is vigyazunk, hogy nehogy beleerjen a szaja, mert akkor egybol kortyolgat)

Nekunk az oltas utani borogatas nem sokat ert Kép

Koszi elore is

batkamano
batkamano

Sziasztok!

Annyi mindent írtatok, de átolvastam a 'lemaradásomat'. Nálunk rohannak a napok, mindig történt valami, nem volt időm írni, de most... Kép
Virág 4 hónapos, de ő is még csak oldalra tud fordulni, igaz, emiatt nem izgatom magam, hiszen napról napra gyönyörűen fejlődik. Kép Inkább állandóan ülni akar. Kép Holnap kell vinni oltásra.
Győrben éltem 19 évig és a szüleim még ott élnek. Van egy helyi lap, amiben gyermekfotó-pályázatot hirdettek. Virágról több képet is küldtem, egy bekerült, így a kiscsaj már 2000,- Ft-os utalványt keresett 'öreg' szüleinek. Kép Igaz, neki vettük meg Halász Judit: Minden felnőtt volt egyszer gyerek CD-jét. Nekem tetszik, ő csak kapkodja a fejét, hogy honnan jön a hang, ha nem a TV-ből. Kép
A bátyám meg évek óta Hannoverben dolgozik, most 3 napig vendégségben volt nálunk, hozott Virágnak egy klassz játszószőnyeget. Nagy, vastag, színes, elefántok vannak rajta és minden elefántfülben más zörög: csörgő, csokispapír, duda, stb. A farkát meg lehet húzkodni. Kép Nagyon jó! Kaptunk egy olyan lázmérőt, ami egy digitális cumi. Kipróbáltuk, de elég lassan ment felfelé a hőmérséklet. Lehet hogy ha lázas, akkor begyorsul, nem tudom.
Minden baba édes, de visszanézve most a legjobban Meme Nórijáról a közeli, nagy kék szemű képek és Docka Andrisa tetszik. Persze ez mindig változik, mindig más az aktuális kedvenc. Kép
Anita, gratula a forgáshoz!
Vera, boldog névnapot! Az 3. havi oltás hasonló volt Virágnál is, gondolom, holnap sem lesz másképp. Kép
Docka, kb. hét napig én is beteg voltam, szerencsére nem kapta el a kicsi. Teázás, fokhagyma, méz, gőzölés, gyógyszertári köhögés elleni csepp volt a gyógyszerem.
Teszek fel képet Virágról.

JuditKépKép
Judit74

Batkamano, Cory!

Tegnap beborogattuk mikor hazaértünk a dokitól, kb, egy fél órára, utána pedig este fürdés után is, de elég hamar lerúgja. Piros nem volt a lába, sem duzzadt, még a szúrás helye is épphogy látszik. De ha hozzáértünk a bal lábához, nagyon sírni kezdett, onnan gondolom hogy fájt neki.
Szerencsére még hőemelkedése sem volt!
Viszont még mindig alszik, remélem jókedvűen ébred ennyi alvás után, ahogy szokottKépKép

Vera

KépKép Kép
76vera

Közben írtatokKép

Batkamano!
Nálunk ugyan már egyedül fürdik Bence a nagykádban, mert így jobban tud pancsolniKép de amíg velünk fürdött, előtte kicsit lezuhanyoztunk (eleinte, az utóbbi időben már nemKép), és aztán jöhetett be ő isKép Meztelenül fürdünk vele, bár én nem túl gyakran, mert mindig kúszott volna fel a cicimhezKép

Figyelünk hogy ne menjen víz a szájába, de nem nagy tragédia az sem szerintem ha iszik egy picitKép Most mi akkorra vízbe fürdetjük, ami a fülét bőven ellepi, és felfelé néz, tehát elvileg nem megy víz a szájába. Imád így csapkodni, nagyon úszikKép
Ha velünk fürdik akkor meg az ölünkben ül (vagy fekszik) utána megfordítjuk és rajtunk hasal.
Remélem tudtam valamit segíteniKép

Judit!
KösziKép
Oltáshoz szorítok, remélem nálatok könnyebb lesz!
Virág nagyon szép, a nevetős kép nagyon édesKép

Cory!
Neked pedig még azt szerettem volna írni, hogy írj minél gyakrabban Zsomáról, mert így hogy csak két nap van Bencével közöttük és ő is hasonló körülmények között született, nekem ő a viszonyítási alapom, és egyébként is olyan jó olvasgatni ha írsz róla valamitKép

Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Ma sírva keltem,nagyon érzékeny és hisztis vagyok,talán ezért is bőgtem el magam a helyzeteteken,de milyen undorító,sz*r,megalázó dolog,hogy a főnököknek csak teher egy új élet és még akkor nektek muszáj szégyenkezni,bújdosni,taktikázni. Ez annyira undok dolog! Tisztában vagyok én a gazdasági helyzettel,miegyébbel,de iszonyúan hálás vagyok a sorsnak,hogy most szülök,nem amikor dolgozom.
Mindegy,bocs,hogy ilyen bőgős vagyok,kitartást nektek és nehogy már ti érezzétek rosszul magatokat! Kép

Puszi,Kinga 13+7
nyinike

Mucska,
Szeretnék jogászként egy pontosítással élni a terhesség felmondási védelemnek számít, azaz terhes nőnek nem lehet határozatlan idejű munkaszerződését felmondani.
Justitia
Justitia

Kinga!

Tessék vidámnak lenni!!!!! Kismamának kötelező!
Persze a hormonjaid dolgoznak biztos. Én a múltkor voltam így , a párom ki volt akadva. A szülőszoba bemutatója volt az Aktívban. Na az rendjén van, hogy azon bőgök. De utána, hogy a Szűcs Judit énekel a katonáknak! Hát zokogtam, mintha a világ szakadt volna rám.
Egyébként meg igazad van, elég szomorú ez a helyzet! De munkáltató válogatja. Nem dicsérni akarom magunkat, de amikor az egyik dolgozó felesége szült ott voltunk, intéztünk mindent, mi vittük a kórházba, sőt utána, amikor ellenőrzésre kellett menni neki és a babónak oda is elvittük, hogy ne kelljen buszozni! Persze mi mások vagyunk, mert mi átéltük azt is , hogy milyen ha nem lehet. De sajnos az emberség hiányzik nagyon sok emberből.
Gondolj a kis pocaklakódra hátha jobb kedvre vidulsz!
Mucska

Andi
Kép
mucska

Justitia!

100%, hogy igazad van, de munkáltató sokszor kihasználja, hogy valaki nem ismeri a törvényt. Ismerősök tapasztalata. Az elég, ha ráveszik, hogy mondjon fel, mint fentebb írtam.
Igaz azt is gondolom, hogy aki internetezik az általában képzettebb vagy érdeklődőbb és nehezebb megvezetni. De akkor is szomorú, hogy a képzetlenebbeket átvágják. Szomorú, hogy ezt munkáltatóként kell leírnom!!!!
Egyébként köszi a kiigazítást!
Mucska

Andi
Kép
mucska

Kinga

Igaza van Mucskának tessék megnyugodniKép
Majdcsak elintézzük valahogy ugye?én pl most beszéltem a könyvelővel és aszonta nyugodjak meg minden el van intézve.

Mucska

Szűcs Judith Kép nem semmiKép
de ha elmondom hogy én a porszívómat sirattam megKép

Alice
8+1
malice

Alice!

Te sem vagy egyszerű eset a porszívóddal!! Jót vigyorogtam még a könnyem is kicsordult!
Ügyes vagy, hogy elintézted. Nálad nem lehet probléma innentől kezdve.
Puszi: Mucska

Andi
Kép
mucska

Lanyok!Kép
En a multkor azon bogtem el magam,hogy jott egy mentoauto szirenazva es mindenki lehuzodott.Egyedul voltam,vezettem es zokogtam...
szoszi
13+3

Kinga!KépNem akarok kukacoskodni,de a 13+7 az nem =14??? Kép
szoszi

Halihó!

Én a Gyűrűk Urát sírtam végig,meg a korizókat a Balcsin,ma meg szerintem még a számvitelen is sírni fogok.

Szöszi! Kép Köszi,hogy szóltál,amilyen lökött vagyok,holnap majd azt írtam volna,hogy 13+8,aztán 13+9,míg észre nem veszem,hogy valami másik számrendszerbe tévedtem.

Szóval:Kinga 14+0
nyinike

Mucska Kép

Szia Szöszi

Ez jó Kép

Lebegsz még?Kép

Alice
8+1
malice

Sziasztok!

Vera, utólag is nagyon boldog névnapot kívánunk! KépKépKép Oltás: Zsoltinak nem fájt a lába szerencsére. Viszont a szopinál nagyon bezavartak a szurik. Bence súlyához gratula, szépen növöget Kép

Docka, jobbulás neked! A minap nekem is volt egy kis torokfájásom, kanalas orvosságot vettem be, az nagyon sokat segitett.

Batkamanó, ilyen sokszor költöztök? Mi még nem adunk semmit Zsoltikának anyatejcin kívül, ebben sajna nem tudok segíteni...

Judit, Virág nagyon édes! Szépen mosolyog Kép Látom, ő is kopaszodik már oldalt.Újságbakerüléshez gratula.

Nálunk mostanában a séta megy nehezen Kép Mikor lemegyünk, Zsoltikám elkezd sírni, valószínűleg az nem tetszik neki, hogy az overallban nem tudja bekapni az ujjacskáját. A cumit meg kiköpi, pedig többfélét is próbáltam már adni neki. Aztán végül mindig elalszik, de addig nagy a tortúra... Pedig mindkettőnknek nagyon jót tesz a séta Kép Tegnap hatalmasat jártunk, olyan jó idő volt Kép Várom már nagyon a jó időt, akkor nem kell ennyi ruha.

Kiabálunk, hát megyek is.

Kellemes napot mindenkinek!
Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Szt.Imrések ! Megvan az új program erre az évre, ezen a honlapon láthatjátok, a dátumok jók, csak az évet írták el 2003-ra véletlenül, de ezek már a 2004-es előadások!
http://www.imreszul.itx.hu/szulesfelk.html?PHPSESSID=dff4e26c7c54360f51e53cd6e73 73213

Voltam dokinál, meghallgattuk babóca szívét, megmértük a súlyomat, megbeszéltük az összes kérdésemet, felírt pár homeós bogyót a megfázásomra és, hogy mostanában tüsszentésre picit bepisilek, arra is adott valami homeósbogyókát. AFP-re február 2-án megyek.

Látom mindenkiben dühöngenek a hormonok!Kép Én a szirénázó mentőautón sírtam el magam vezetés közben.

Kislányom tiszta takonykór lett, nekem a torkom fáj és kezdek én is benáthásodni, férjem meg már másfél hónapja köhögKép

most nem tudom, így menjünk-e sétálni...

Tényleg igaza van Kingának, hogy még Ti feszéjezzétek magatokat, mert ti mertek babát vállalni !!! Ha a főnök ezt nem érti meg és nem tud nromálisan reagálni, akkor nem is szabad bánkódni azután a munkahely után, hiszen később is, hogy állna hozzátok, ha pl. a gyerek beteg és otthon kellene maradnotok...

Üdv:Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

batkamano: mi nem zuhanyozunk le előtte, és nem öltözünk be a közös fürdéshez. A mi kiskádunkban nem tud vizet nyelni Zsoma, úgyhogy ezen nem is gondolkoztam.
Tegnap pl fürödtem, és ő éhes lett. Ruha le, be a kádba cicire Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory!
Kádban cici nálunk is volt márKép
Tök vicces volt.

Vera

KépKép Kép
76vera

Kinga: a hormonok? Bőgd ki magad, és sokkal jobb lesz!

Amúgy én a Cserháti Édes kisfiam című számával vagyok így! Arra bármikor tudok sírni!

Zsuzsa
zerko

Szia Zsuzsa!

Azert annyira nem vagyok gaz, legalabbis remelemKép), csak az a rossz, hogy mindenki mond mindent es egy ido utan az ember mar nem tudja, hogy mit is jo, meg mit nem! Jobb nem belemerulni nagyon a jotanacsokba, nem?
Amugy most mar jobb, lerendeztem magamban, hogy nem jo gorcsolni semmin, ugyis renben lesz minden, vegul is nem iszom, nem dohanyzom. Szoval probalok nyugizni.

Szia

Orsi
9+5

avocado

Sziasztok!

Docka,
a smiley-t úgy kell, hogy kettőspont után rögtön zárójel, és majd a szövegben úgy jelenik meg.Kép Vigyorgót meg úgy, hogy kettőspont után nagy "o" betű.Kép Jobbulást, gyógyulj meg hamar!

Batkamanó,
miért költöztök pár hónap múlva megint? Én csak Gabi hat hónapos kora körül tervezem megpróbálni a hozzátápit. Szerintem nem kell minden babának megdupláznia a súlyát fél éves korára, hiszen akkor a nagyobb babák óriási hátrányban lennének, mert sokkal többet kellene hízniuk. Egyébként vannak lassan hízó babák, pl. én is ilyen voltam.
Szerintem nem jó, ha sok vizet nyel a babó fürcsi közben (van benne fürdetőszer, persze egy kicsi biztosan nem árt). Ha jól tudom, ilyenkor, amikor kicsik, és a szájukba kerül valami, többnyire reflexszerűen lenyelik, meg még az ízérzékelés sem fejlődött ki teljesen. Ezért van az is, hogy megisszák a hipót, mert hiába rossz ízű, ők nyelnek.Kép Nálunk apája fürdött Gabival két hónapos korában, összesen négyszer, de nem fürdött le előtte, és meztelen volt. A combján ült Gabi, aztán meg lebegett, de mint később kiderült, annyira meg volt szeppenve, hogy ezért nem sírt, de utána borzasztóan, ezért azóta hanyagoltuk a nagykádat. Nekem akkor még volt gyermekágyi folyásom, ezért nem is fürödtem még a kismanóval. De most már lehet, hogy áttérünk, már ha bejön neki, ugyanis kezdi kinőni a kiskádat.Kép

Vera,
Gabi a két hósnál sírt ennyire a fájdalomtól, de adtam neki kúpot (a védőnő mondta, hogy az fájdalomcsillapító is), és 15 perc múlva megnyugodott. Addig viszont úgy üvöltött, ahogy még soha, és én is sírtam vele. A többinél meg belázasodott, azért kapott kúpot, így a fájdalom is már eleve csillapítva volt.Kép Meg borogattam is neki, úgy tűnt, hogy az is jól esett neki, én ruhazsepivel, kendővel vagy gézzel szoktam rögzíteni a combján.

Judit,
Virág nagyszerű kiscsaj, hogy már így gondoskodik a szülei jólétéről.Kép Az elefántos játszószőnyeg nagyon klassz lehet.Kép

Gabi,
Gabi is utálja az overallt, én is alig várom már a tavaszt ilyen szempontból, bár most teljesen tavaszi idő van, megyünk is ki nemsokára.Kép

Gabi ma 8 órát aludt egyhuzamban éjjel!!!Kép Reggel fél nyolckor evett, és én olyan boldog voltam, hogy nem tudtam visszaaludni, pedig ő még fél 11-ig aludt. Úgy tűnik, bepótolta az utóbbi három napot.Kép

Megyek mert panaszkodás van!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Vera:
Boldog névnapot!Kép

Oltás:
Nálunk is bedurrant fürcsi után újra, így megint beborogattuk neki, viszonylag hamar elmúlt utána a fájdalom és tudott enni, aludni. Most majd résen leszek és fürcsi után egyből beborogatom megint.

Cory:
Zsoma gyönyörű és hogy gömbölyödik! Te mindig azt mondod, hogy ne parázzak, most én mondom, hogy ne parázz! Fogadd meg a saját tanácsaidat!! Kép

Most sajna nem tudok sokat írni, mert vége az egy heti nyugalomnak. Beni egész nap négykézláb tartja magát, riszálja a kis fenekét, de nem tud megindulni mászásban és idegeskedik. Először csak panaszkodik, kiabál, aztán sírdogál és üvölt. Ebben a sorrendben. Kép Ha felveszem, akkor kéretőzik vissza, de folytatja az idegeskedést. Remélem hamar rájön a teknikájára, mert rossz hallgatni.

Mindenkinek szép napot!
zit
zit

Orsi!

Fel a fejjel! Előbb utóbb meg lesz a kiskönyved. Ahogy itt olvasgatok orvos függő. Nekem amikor megvizsgált és látta, hogy terhes vagyok rögtön küldött a védőnőhöz és 6 hetesen meg is volt a kiskönyvem. De ha már választottál orvost, azt biztos azért választottad, mert megbízol benne. Ezért csináld mindig azt amit javasol és rendben lesz minden. Semmiről nem vagy lemaradva. Az meg nem baj, hogy maximalista vagy. De igaza van Zsuzsának, hogy ebben az esetben ne idegesítsd magad, mert akár milyen jól akarjuk csinálni ezeket a dolgokat nem mindig rajtunk múlnak az eredmények. Bátran állíthatom, hogy Zsuzsa tanácsait fogadd meg, mert tapasztalt és engem mindig sikerült helyre raknia!!

Zsuzsa!
Nálatok minden rendben? Jól vagytok?
Puszil: Mucska 18

Andi
Kép
mucska

Mucska,
Igen a praxisba genetikai uh-ra megyünk 27-én, majd leírom milyen volt. Egyébként aznap amikor a munkahelyemről nem engedtek el orvoshoz a görcsök miatt, a férjem értem jött, összepakoltuk a cuccaimat és másnaptól már nem mentem be dolgozni.

Zsuzsa: igen meglesz az AFP eredménye, jövő csütörtökön kell telefonálnom miatta. Úgy látszik a nagylányom elirigyelte a pocaklakónkat, mert ma reggelre már neki is mozgott valaki a hasábanKép. A hányást már én is szívesen elhagynám, de ma megint nincs túl jó napom ilyen téren, de a lányok ma anyuhoz mentek és csak holnap este jönnek haza, úgyhogy most pihenek, és azt csinálhatok amit csak akarok.

Bellana: gyors javulást nektek!

Ramcsi: drukk a főnökhöz!!!

Munkáltatók „kedvessége”: megpróbálták megmagyarázni, hogy nem vehetem ki a szabijaimat, merthogy az nekem nem jár… Amikor mondtuk, hogy jó, akkor mikor tudnák fogadni az ügyvédünket, rögtön ki tudták számolni, hogy mi jár. Olyan dühítő ez.

Zsuzsi: nektek is jobbulást!

Orsi: szerintem nem baj, ha később kapsz kiskönyvet. Az én dokim általában csak a 12. hét után küld védőnőhöz, stb.

Pussz:
Szilvi 17+5
lino

Lányok!

Csoda aranyosak lehetnek a gyerkőceitek, ahogy babát várnak! Kép
Mucska

Andi
Kép
mucska

Orsi: Jól teszed! És ezt a babád is meghálálja majd, ha kibújik, és mosolyog rád! Kép
Én is sok mindent máskép képzeltem anno. Talán részben ez is nevezhető maximalizmusnak. És ezek után egy hosszú szülés jött, ami nagyon kemény volt. Az sem tört le.
De mikor kiderült, hogy tejem sincs, és az én kislányom általam nem lakik jól, na akkor összeroppantam. Ez részben a mai napig is tart... De annyira, hogy csak bőgtem, bőgtem... Pedig ez nem a világ vége!
Ezt tetőzte aztán egy vakbélgyuszi 10 héttel a szülés után.
Most 2.5 éves a lányom, egy tündér, egy mosolygós angyal, de szoptatni alig tudtam.
És a lényeg! Most mást várok magamtól, tanulva a hibámból. Csak annyit, hogy egy kicsit jobban menjen. Ez is haladás lenne. Nem adtam fel semmit, csak szeretném álvezni, hogy kisbabám lesz!
Talán egy kicsit megértessz!

Mucska: köszi, de én nem helyre akartalak rakni, csak segíteni!
Amúgy köszi, jól vagyunk, remélem. Már csak 9 nap az UH-ig! Kép

Zsuzsa
zerko

Zsuzsa!

A segítséged nálam helyre rakást jelentett és pozitív értelemben!!!!! Kép
Egyébként lehet, hogy én is vergődnék, mert szeretek mindent tökéletesen csinálni. De most nagyon nagyon élvezem, hogy kismama vagyok. A hétfői aggályaim is elmúltak, majd az uh-n kiderül minden, addig csak arra gondolok, hogy minden rendben. A párom csodálkozott is tegnap, mert szerinte úgy kivirultam.
Nagyon nehéz lehetett átélni, hogy nem tudsz szoptatni. Közhely és nem vígasztal, hogy nem a te hibád!!! MOst biztos másképp lesz!
Egyébként nagyon kedvelem, hogy a földön jársz, nem esel felesleges túlzásokba! ( Az írásaiból ez jött le).Kép
Nekem épp 2 hét uh-ig.
Puszi Mucska (ma már 18+0)

Andi
Kép
mucska

sziasztok!

Lino: tegnap egy anyuka a chatről jól megjárta a Praxisban, mert nem a Győrffy volt, hanem egy csaj. Nagyon kezdő volt, és a szolgáltatás így pocsék.
Egy javaslat! Ha te is így jársz, és nem a pali lesz, akkor ne menj be, kérj másik időpontot. Ő szegény nagyon megzakkant zajta, ettől téged óvnálak!
Akkor pihizz, amíg teheted a lányok nélkül!
Akkor 3 újszülött lesz egyszerre? Nem irigyellek!

Mucska: valóban azok! Kép

Zsuzsa
zerko

Mucska: igyekszem, de azért néha megy sajna.
És hogy mennyire az én hibám? Egy kicsit lehet. Tanultam sokat, és most megpróbálom jobban. De nem ringatom magam abban a hitben, hogy most menni fog. Talán ha egy nagyobb súllyal születő, jól szopó babám lesz, ő is sokat segít makd. Talán...

És legyél csak boldog, az a babának is jó, és átragad a Kispapira is. Kép

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Nem volt netünk majdnem 5 napig, azért nem tudtam jönni... az aktuális oldalt már végigolvastam, de még belenézek az archivba is mindjárt...

Justitia, nem tudom, hogy olvasod-e még a topicot, de a terhesség nem csak a 12. hét után "véd" a felmondás ellen? Én eddig úgy tudtam...
Alice, Neked is lehet, hogy várni kéne a 12. hétig, de ha már tudja a könyvelő által, akkor már mindegy, inkább menj hozzá most... én annak idején vártam a 12. hétig... de nagyon kedves volt a főnim. Épp most voltunk ma délelőtt egyébként a kisfiammal a melóhelyemen, megmondtam, hogy még nem megyek vissza dolgozni, mert jön a második babó is, tök normálisan fogadta...

Lányok, bár pont én voltam az, aki 1-2 hete itt valakit nyugtatgattam, hogy a kezdeti mensi-szerű hasfájás nem rossz jel, de most én kérdezem, hogy így, a 10. hét körül tényleg nem rossz jel? Elég sokat belenyilallgat meg fájdogál a hasam, főleg délután és este... Vagy csak a méhszalagok nyúlnak? Hallottam mostanában egy-két szomorú esetet így az 1. harmadban (Barbaráét isKép), tisztára parázok, hogy nehogy baj legyen... Nemhiába mondja a férjem, hogy ParAnya vagyok... Kép
Nektek is fájdogál a hasatok?
A folytonos pisilésem meg kikészít teljesen...

Na megyek archívot olvasniKép

Sziasztok,
Beja
beja

Zsuzsa!

Egy buta kérdést feltehetek Neked?
Miért gondolod, hogy egy kicsit a Te hibád?
Mit tudnál szerinted jobban csinálni?
Látszik, hogy az első babát várom, de most még úgy képzelem, hogy megszületik, nagyon szeretem, ellátom a legjobb tudásom szerint stb... De a tejet, hogy tudom befolyásolni, ha nincs?
Én akkor nem ismertelek, de biztos, hogy az elsőnél is a tökéletességre törekedtél! Akkor, hogy lehetne a Te hibád?
Szeretettel: Mucska

Andi
Kép
mucska

Zsuzsa!

Most egy kicsit kilépek, mert hozták az új gépemet. Kép
De nagyon várom, hogy olvassam a válaszodat!
Mucska

Andi
Kép
mucska

Beja: üdv megint!
Nekem is kellemetlen a pocakom estefele. Szerintem csak elfáradunk! Pihizni kellene többet! Kellene...
Én is minden hajnalban felébredek a hólyagom miatt Kép És ez a kezdet!
Amúgy most is a hólyagomat rugdossa a Kistesó! Kép

Mucska: talán kellett volna vinnem a kórházba is fejőgépet, hogy ha a gyerek nem szívja meg, akkor is érje inger a mellemet, és hamarabb beindul. Hogy gyakrabban kellett volna őt szopásra tanítani, hiába nem ment neki. Talán még többet fejni, több madártejet inni, nem dolgozni annyit,... Okokat könnyű keresni.

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Aludtam egyet.Így nemtom,milyen lesz a holnapi vizsga,legfeljebb életemben először puskázom majd.Most már inkább a szerdai számvitelre tanulok.
Képzeljétek!Kispapi megint bunkózott,most éppen azon gondolodom,nem kellene-e teljesen kizárni mindenből.Minek én próbálkozzak,aztán szívjak mindig.Anyáék is ezt mondják,csak sajna,annak ellenére,hogy a kezdeti bunkósága miatt a szerelmem teljesen elveszett,nem tudom megtenni vele,hogy elzárom a babótól,mert az nem csak az enyém.

Bellana!Jobbulást a tündéri kisfiadnak!

Zsuzsa!Egyelőre én is maximalista vagyok,de egészségesen:nem csak az a fontos,hogy Johannának mi a jó,mert ő sem akar egy összetört,lepukkant,depis mamit,ha esetleg nem úgy jönnek össze a dolgok! Kép

Puszi,Kinga 14+0
nyinike

Sziasztok!

Tegnap voltunk a Svábhegyei klinikán a neuorológián, hát folyt egyes pillanatokban a viz a hátunkon, ahogy a doki vizsgálta a Prücsit. De hála Istennek, csak egy lusta csemeténk van!!!! annyira megnyugodtunk, h azt elmondani nem tudom. Vissza sem kell mennünk kontrollra Kép

Nem is tudom, h kinél olvastam, de azt írtátok, h a 3 hós szuri dupla, hát én rákérdeztem a védőnőnél, amikor az Anna kapta a 3 hósat és azt mondta, h neki 1 jár, majd a 4 és 5 hós lesz dupla... most akkor mi az igazság????????

Zsizsa
NAgyon ügyik vagytok!!! Én sem hittem, h vha az életben fogok még 5-6 órát egyszerre aludni, hát pár napja már tudok Kép
Annácska is 8-8,5 órákat alszik éccaka, úgyhogy lassan kezdek emberi formát ölteni én is Kép

Batkamanó
Kádban fürcsi??? Minket boldogság tölt el avval, h a kiskádat megszokta az Anna, most már pancsi is van, sőt apa órája is vizes lett egyszer Kép Nagykád??? majd talán 10 év múlva Kép

Ez a változékony időjárás teljesem kiborítja az Annát, és vele együtt engem is .... mikor lesz már nyár??? Én mostanában annyira vágyom arra, h jóóóóól megharapdáljam a kistestét mindenhol és ami a legborzasztóbb, Annácska még élvezi is Kép szóval jól el vagyunk ...

Szép estét mindenkinek ...

Susie&Annácska
susie

Szaisztok!

Zit:
Ákosnak kb. egy hétig tartott, míg rájött a mászás technikájára.
Addig Ő is csak előre-hátra ringatózott, azaz "kutyázott", de tegnap óta mászik Kép
Az történt ugyanis tegnap , hogy jött felém és valami nagyon fura volt. Csak 2-3 másodperc után vettem észre, hogy nem kúszik, hanem mászik. Nagyon aranyos volt Kép
Sógornőmet is Verának hívják, gondolom neki szánta Ákos névnapi ajándékul, hogy elkezdett mászni.

Marcsi

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

Susie:
Nálunk is egy szúrás volt a 3 hónapos oltás, de van olyan doki, aki azt a hatóanyagot, ami megvan már egy cuccban is, még kettőből adja. Ezt a védőnő mondta nekem, mikor én is rácsodálkoztam, hogy csak egyet szúrtak Ákosnak.

Marcsi

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

Kedves Zsuzsa!

Ezek igazak amit leírtál, de ezekre felkészített valaki? Mert szerintem nem! Lehet, hogy a Te hibádnak tartod ezeket a dolgokat, de én erről nem vagyok teljesen meggyőződve! Minek vannak a kórházban, minek a védőnő stb.....? Nem hiszem, hogy úgy jönnénk a világra, hogy ezeket feltétlenül tudnunk kéne. Elméletileg ezért lennének a segítségek! De hol vannak, ha baj van vagy ha tanács kell?! Ez tényleg csak ok keresés!

Kinga! Holnapi vizsgádhoz sok sikert, ügyi legyél!
Hát kispapa ügyben nem irígyellek, mert nehéz helyzetben vagy!

Bellana!
Jobbulást nektek!

Gyerekekek!
Szuper az új gépem!!! Kép

Andi
Kép
mucska

Susie!
A 3hós nekünk is egy volt, elég is volt...
A 4 és 5 hós a dupla, jól tudod.
Van olyan doki aki az agyhártyagyull.elleni oltásokat is valamelyikhez köti, esetleg akkor kaphat 3hósan a bébi kettőt egyszerre. De nálunk az külön ment, a másodikat két hét múlva kapja Bence.
Több szúrás, de talán így nem viseli meg annyira.

Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Zit,
drukkolok, hogy minél hamarabb rájöjjön Beni a mászás mikéntjére! Biztos sikerülni fog neki előbb vagy utóbb.Kép Nagyon ügyi ám, hogy már itt tart!Kép

Susie,
remélem így is marad az alvás!Kép A három hós nálunk is egy volt, de a barátnőmék kettőt kaptak és olyat is hallottam, aki hármat. Mi most kaptuk a négy hósat, az dupla volt, és két hétre rá is kapunk, és rá két hétre megint, de azt nem tudom, hogy hányat. Én is szeretem harapdálni Gabit, meg puszikat adni a nyakára, szerencsére ő is nagyon élvezi.Kép

Marcsi,
gratula a mászáshoz! Olyan ügyi babák vannak itt!Kép

Az agyhártyagyulladás ellenit automatice adják a dokik, vagy külön kell kérni?

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Kinga: akkor szurkolok a holnapihoz. Számvitel? Te hova is jársz?
Bunkózott Kép Hát, semmi sem jó. Az sem ha van, az sem ha nincs... És ez a helyzet a legrosszabb, hogy te emészted magadat. Ez a babának nagyon nem jó! Hasznos tanácsom nincs. Ha te nem akarod végigcsinálni nélküle, akkor úgy sem fogod, csak így meg nagyon nehéz lesz!
Mindenesetre ne dédelgess reményeket!

Mucska: új gép Kép
Amúgy lehet készülni. Olvasgasd a szoptatós topicot majd a végefele. Abban is kaphatsz jó tanácsokat! De én akkoriban nem jártam még a babanetre.

Zsuzsa

Kép
zerko

Sziasztok!

Bocs, hogy beleszólok. BellanaKépKép miatt olvasom a topikot, és látom, hogy a szoptatásra való felkészülés is téma. Tudom, hogy ezt igazán csak saját tapasztalat alapján lehet megtanulni, és a közvetlen emberi segitség nagyon sokat számít.
Mégis hadd ajánljam ezt a könyvet (nincs érdekeltségem az eladásbanKépKép):

http://www.libri.hu/cgi-bin/libri/htmlos.cgi/411944.2.479863566710582416

Most jelent meg 2003 decemberében a könyvesboltokban is (előtte csak könyvtárból kölcsönözhető volt). Kicsit borsos ára van, viszont nagyon jó (olvastamKép és már saját példányom is van), nagyon sok kérdésre választ lehet találni (még többedik gyereknél is lehetnek gondok), ill. a könyv végében a lehetséges segítségek elérhetősége is benne van.

A Kismamától magazintól is meg lehet rendelni, ha még tart az akciójuk, akkor most postaköltség nélkül és olcsóbban lehet tőlük megkapni, mint a könyvesboltokban.

Mindenkinek további jó pocakosodást!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Zsizsa!

Az agyhártyagyull.elleni oltás nem kötelező, ha szeretnéd beadatni kérni kell. Ha még 1 éves kora előtt adatod be, akkor kettő oltás, ha csak utána akkor már csak egy.
Ha szeretnéd közösségbe vinni már egy éves kora előtt is (játszótér is annak számít) akkor érdemes most beadatni.

Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Jujj, de nyügi napom van ma, bizti a front, hat rám + Hamira, ő pedig visszahat rám... nyügi Kép
Su, látom titeket is emgvisel Kép

Marcsi, gratula a mászáshoz!
Nagyon megindult mozgásilag a topic! Kép
jaaa, télleg nem ér kihagyni a lányos anyukákat!!!

Su, örülök, h semmi gond! Kép

Cory, Vera, de jó lehet a kádban cici!!
Nekünk annyira hideg a fürdőszobánk, h nem tudjuk annyira felfűteni, h Hamit is bevihessük... 1200Wos elektromos melegítő épp arra elég, h mi ne fagyjunk meg gyors zuhi alatt.
Mondjuk jövőre már kell vmi megoldás!
Már úgy várom, h csapkodjon a vízben, egyelőre még csak "úszkál" - már végigéri a kiskádat, úgyhogy nem nagyon van helye Kép

Judit, jó hogy végre jelentkeztél! Virág nagyon nő! Kép Oltáshoz megy a drukk!

Vera, boldog névnapot! Kép
Benci nagyon ügyi, hogy forog!!

Zsizsa hozzátápi KépKépKép

Gabi, kérdezted, h hogy nyugszanak meg a babák. Hááát ez nálunk mindig máshogy van, Hamit nagyon gyakran kell nyugtatni. Rázni, ringatni kell, az a legjobb módszer. No meg függőlegesen tartani. Kép

Látom, "oltási szezon van". Mi most próbálunk homeopátiás területen utánanézni, h hogy lehet könnyebben átvészelni. Holnap megyünk Pestre MÁVkhba UH szűrővizsgálatra, egyúttal ezt is elintézzük.
Máshol is dívik a szűrővizsgálat?

Velünk még az van, h vagy 4 napja a saját helyén alszik éjjel. Az első nap még 2x ébredt, de azóta már csak 1x 4-5 körül. Szóval este 9 és reggel 8 között 1 db max félórás szopival megússzuk! Ez sztem jó Kép Bár nemtom a súlyára ez milyen hatással lesz, de meg nem tömhetem...
Hamikám egyre ügyesebb, próbál a tárgyak felé nyúlkálni - persze leginkébb még kalimpál. Néha sikerülmegfogni - az előbb pl az orromat próbálta leszervezni a helyéről KépKépKép

Na megyek, mert apát is lefárasztotta... Én jövök Kép

Pussz
Ann
annann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?