Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsa!
Lehet,hogy Te is gratuláltál már előbb is,de tudod.hogy nem tudok visszaolvasni,Szösziét is csak véletlenül találtam.
Megmondom őszintén,én nem nagyon hittem benne,amikor írtad,hogy sikerülhet elhagyni a tápszert.Ma megint elég gyakran ettünk,estére már azt hittem,hogy nem is lesz elég neki.Ráadásul ma még fejni sem sikerült,úgyhogy izgultam,hogy mi lesz.De most alszik,úgyhogy megyek én is,mert nemsokára ébred.Éjszaka már kihúzunk 3 órát,de hajnal 4-5-től elég gázos.Akkor már annyira nyugtalanul és "hangosan" alszik:nyög meg sokszor felsír,hogy én onnantól már nem alszom.
Új autó Kép
Te már váltott mellből szoptatsz? Én mindig kettőből.Csak így elég.

Jó éjt:Anikó
vakili

Sziasztok!Kép

Benyaltam valami virust. Faj az orrom, a foginyem, a fulem, fejem. Kép Alig aludtam. Bazsi szerencsere jol van, ez a lenyeg.Kép Ma reggelre mar erezhetoen tobb volt a tejcsi es ejjel is csak 1X keltunk, 3kor.
Mondjatok mar meg mit lehet bevenni szopi mellett egy jo kis influenza-szeru bajsagra, mert lazam (meg)nincs es en csak a Paracetamolt tudom. Mas?

Ma reggel zenes reggelre ebredtunk, Apa Des-t es Cserhati Zsuzsat hallgattatott velunk. A fiam felkert tancolni, korullejtettuk a kivivesre kikeszitett szemetest a konyhaban.Kép Na jo, meg en vezettem, de igen fess gavallerom volt. Csak a vegere raborult a vallamra es laposakat pislogott.Kép Szoval valszinu a fiatalabb pipikkel elvezi a tancot.Kép

ZsuzsaKép
Mi tegnap otthagytuk Bazsit egy orara a nagyinal es kiprobaltuk a Peugeot206-ost. Mar jo reg ota szerelmes vagyok bele, igy Apa elvitt megnezni, hogy mit nem kapok meg.Kép
Anyuka mondta?Hmmm, akkor tuti a dolog! Biztos irigykedett!

AnikoKép
Es nem olyankor hajnalban kinlodik kakilni? Mert nalunk es Suncsieknel is igy volt, aztan mikortol nem kakil hajnalban, azota alszik 7-ig.

LindaKép
Nalunk is muszaj a seta a kiegyensulyozott babasaghoz! Ne oszulj, mert a hajfestek is draga!
Valahogy el kellene intezni Neked, hogy a jovo het csak 3 napos legyen...Kép

BnmKép
Kaptal erzestelenitot? Nekem is ki kellene kapni a bolcsessegfogamat, de nem tudom lehet-e injekciozni a szopival...
Reka tenyleg jol kiszurt veletek, hogy nem ebred fel!Kép Mindig csak ilyen gondokat okozzon!!!

Ma szebb az ido, meg Nap is elokerult valahonnan, indul a csaladi seta kovetkezo szopi utan!

JO etvagyat a vasarnapi ebedhez!
szoszi es tancpartnere
szoszi

Kellemes vasárnapot mindenkinek!

Gyermekem épp önaltatta magát a jól bevált ujjszopi kiséretében, így gyorsan írok pár sort, mert ez a szunya nem szokott sokáig tartani.KépA kúszás tovább folytatódik, de ne gondoljatok valami gyors helyváltoztatásra!Kép Botond úgy mozog, mint a kukac, először maga alá húzza a lábikáit, föltornyozza a fenekét, majd a felső testével előrecsúszik. Kb. két méter után viszont bömbizik, hogy elfáradt.Kép Ezt a távot meg percek alatt teszi meg. Tehát tényleg jobban kell figyelni rá, de azért még nem kell loholni utána.Kép Bár állítólag innen már hamar rájönnek az ízére...Kép

Az ökölrágással meg ujjszopival kapcsolatban...Szerintetek nem lehet, hogy tényleg nő a foga? Úgy gondolom, hogy láthatóan még biztos nem, de néha annyira dühösen birizgálja az ínyét, meg nyáladzik ezerrel, hogy én arra gondolok, hogy ott belül már csak készülődik valami. Mert ő nem is szopizza az öklét, hanem inkább rágicsálja. Vagy ez butaság?

Hajnimaci! Annyira sajnállak benneteket ezért a kórházért, meg vizsgálatokért!Kép Remélem hamar kiheveri a kicsi, te gondolom soha nem fogod ezt elfelejteni...egyszerűen szörnyű, hogy ilyenek vannak.KépKépKép

A. Hajni! Már máskor is írni akartam neked, hogy nem próbáltad még megnyugtatni a picúrt azzal, hogy mellre teszed? Tudom, hogy tápszereztek, de szerintem akkor is nagyon megnyugtató lehet neki a cici, nekünk legalábbis az első két hónapban ez mindig bejött úgy, hogy csak cumizott rajta. S tudom nagyon fáradt vagy, de hidd el, hogy az idegességed csak jobban ráragad a babára. Jó lenne ha ilyenkor segítene valaki...Kitartás, ennél csak jobb lesz!!!!Kép

Orsi! Fodrász, bevásárlás, szopikKépKépKép Igazán remek napjaitok vannak! Remélhetek, hogy ti is jöttök a talira? Egyébként én olyan babával még nem találkoztam, amelyik egy nap ne sirdogált volna egy szemernyit se...talán Rita Lilije a kivétel! Úgyhogy nehogy ez tartson vissza!!!!KépHogy aludtatok? Az éjszakai fennléttel kapcsolatban már akartam írni, hogy csak nem anyukára ütött ez a gyerek?Kép

Bori! Hát azt nem is csodálom, hogy az apja máris beleszeretett a pici lányba! Tényleg annyira szép!KépS nem vetélytársak a nagyapóval?Oltás.Kép Remélem már jobban van Mazsolka. Mi kedden kapjuk a szurit, s nekünk mindig be kell vinni a rendelőbe.Kép Tényleg világosítsatok már fel, hogy végül is mikortól van láza a bébinek? S hány fokot kell leszámítani ha a popsijában mérem a hőjét? Te adtál neki rögtön kúpot?

Melinda! FoghúzásKép Réka mosolygós napjaKép Egyre több ilyen lesz!KépSógornődKép Kézmosás ügyben meg a fiammal kapcsolatban én is határozott vagyok, és bizony szólok mindenkinek! pedig én sem voltam ilyen, de úgy látszik kezd előbújni az anyatigris.Kép

Zsuzsa! Ez a fránya fejfájás.Kép Jobb már? Cumi elhagyás, mint Botondnál.Kép Én már hetek óta nem is próbálkozom, tök felesleges.KépZsófi az almán kívül evett mást az oviban? Hát a te Jánosod szívét behálózta már Edina (is)? Micsoda mázlista! Kész háreme van!Kép

Linda! te egy szupercsaj vagy! Mindig csak ámulok meg bámulok mikor olvaslak!Kép Szomszédok végül is besegítettek? Most azért jól elfértek Gergővel az ágyban nem?Talira nagyon készülök!!!!Kép

Anikó! Hogy milyen szépek vagytok!!!!KépKépKép Nagyon jól néztek ki, egyáltalán nem tűnsz fáradtnak, persze elhiszem, hogy az vagy!KépEzzel a mosolygással kapcsolatban azt mondhatom, hogy ha foglalkozunk Botonddal, főleg kaja után -beszélünk hozzá, játokokat mutogatunk, énekelünk stb.- hatalmasakat vigyorog, most már egyre hangosabban. De azért nála is vannak nyűgik, főleg ha elfárad és itthon vagyunk és egyszerően képtelen elaludni. De ilyen torka szakadtából való üvöltések már megszüntek hála az égnek. De alapjába véve azt mondhatom, hogy igen, nyugodt, mosolygós baba.Kép De ez csak azóta alakult ki, amióta többet érzékel a világból és már le lehet kötni a figyelmét. Így lesz ez nálatok is, majd meglátod!Kép Olyan két nap óta egyre inkább a hangját próbálgatja, sikongat meg olyan hangokat hallat, hogy csak na!Kép Én is nagyon várom a talit!!!KépEgyébként meg biztos vagyok benne, hogy mindenkinek hiányzol te is, meg mindenki aki nem ír, csak már tényleg olyan sokan vagyunk, hogyha mindenki felsoroná a hiányzókat, ezzel betelne az oldal! Én is már csak azokat szoktam akik tényleg nagyon régen voltak, pl. a skandináv anyák, Süncsi, DzsCsiga, Mariann....tutti most is egy csomó mindenkit kihagytam.Kép

Szöszi! Gyógyulj meg minél hamarabb! Jó sétát nektek!!!!

Már fel is kelt a bébi.Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

SziasztokKép

Tegnap nem tudtam jönni, mert egész délelőtt a Pólusban voltunk, aztán meg ebéd, Gergő cukin aludt, így meg tudtunk nézni egy fél filmet!Kép Később meg már nem jutottam géphez.
Tök jó napunk volt, szoptatásilag most már a Pólus Center is kipróbálva!Kép Gergő úgy tűnik kialakította a saját kis rendszerét, a napi 6 kajcsi megvan plusz az éjszakai és többnyire 3 óránként, de becsúszik egy-két 3,5-2,5 óra. Tök kis kiegyensúlyozott, sokat mosolyog és most már követi a szemével a forgót, igaz sokáig nem köti le, de azért már észreveszi.Kép És a Dadoo is jó lesz, már azt is elnézegeti.Kép Este már kicsit jobb, igaz azért sírás van, és vállon alszik el, de már nem annyira durva, mint eddig.
Sajnos ma éjszaka a fránya kaki és puki miatt, ami a kis beleiben kóricált nem aludt el szopi után, úgyhogy hajnali 5-kor elszórakoztunk egy darabig, aztán Apukája is felkelt és elaltatta, így fél 7-től 8-ig még tudtam aludni egy kicsit. De annyira nem vagyok kómás.Kép

Zsuzsa
Az arany tegnap abszolút a Tiéd volt, az én éjszakai hozzászólásaim még előző napinak számítanak!Kép

Bori
Olyan rugikat sikerült, amiket igazán szeretek, a lába között is patentos és fent a vállán is! Ebből van 3, ugyanaz a fazon, csak különböző színű és figurás és Anyukám vett kettőt, azok elől cippzárasak. Az is egyforma, csak kétféle színben.
Szegénykém, Neked állandóan elszállnak a hozzászólásaid! Miért nem írod meg Word-ben? Én mostanában így csinálom, hogy ha Gergő miatt itt kell hagynom, akkor se vesszen el. Próbáld ki!Kép

Szöszi
Frizurámat azóta elaludtam, de következő mosásnál csinálok róla képet.Kép
Balázs helyreállt evésileg?

Linda
Cumi ügyben már másként látom, mert annyira tud sírni, hogy az fáj!Kép Így meg a cumi megnyugtatja és szerintem ez Neki is jó. Ráadásul párszor már rátalált az ujjára még a cumi alőtt és az rosszabb lett volna, így talán nem fogja szopni, igaz itt a többieknél van rá ellenpélda jócskán.Kép

Zita
A „Panó-Bori-Linda féle rendszer”-re emlékszem, hogy írta valaki, de nem én voltam, becs szó!Kép

Szöszi
Reggeli tánc:Kép Én is sokat táncolok Gergővel és tökre élvezi!Kép Akkor mindig megnyugszik!
Influenzára én homeós bogyókat szednék be, az tuti nem árt a babának, lehet terhesség alatt is. Az Oscilloscoccinum nagyon jó, nekem már többször segített! Ha tudod azt szedd szerintem!

Swen
Éjszaka: igen, rám ütött, én is ilyen baba voltam, Anyukám mindig mondja is, hogy milen rossz alvó voltam.Kép
Botond-kukacKép

Különben tegnap beszéltem Anikóval, ahogy írta is, sajnos betegek, így nem tudtunk felszaladni hozzájuk, pedig már nagyon szerettem volna találkozni Vele! Viszont ami fontos és Ő nem írta meg, hogy fej is, általában napi 30-40 grammokat! Megígértem Neki, hogy megírom.Kép

Na, most elküldöm, mert szerintem Gergő lassan felkel, már egy órája alszik és 11 körül kajcsi lesz.
Ja, még annyit a napirendünkről, hogy teljesen magától kéri a cicit 3 óránként, ha nem kéri én nem etetem meg. De a fürdés ideje még teljesen esetleges, attól függ, hogy jön ki a kajaidő. Viszont nem akarom erőltetni, hogy fix időpont legyen, most már úgy érzem majd az is beáll magától, addig abszolút Gergőhöz alkalmazkodunk.Kép

Ja, még egy dolog! Tegnap este be akartuk Neki adni a konakion cseppet és mikor Karcsi le akarta törni az ampulla fejét, hát az ripityára tört!Kép Persze így nem adtuk be Gergőnek, ki tudja milyen üvegszilánk esett bele! Felhívtam a kórház cscsemőseit, pont a kedvenc nővérkém volt, aki annakidején tök sokat segített és mondta, hogy szaladjunk be, adnak egyet! Karcsi már ivott 2 pohár bort, úgyhogy itthonhagtam a fiúkat és elszaladtam a kórházba.Kép vittem fotókat is, el voltak ájulva!Kép

Na, most már tényleg elküldöm és ha Gergő is engedi, akkor most már képet is teszek fel, csak még kicsinyíteni kell.

Puszika mindenkinek!Kép

Orsi

avocado

Bocs, az előzőt nem tudtam javítani, mert a gép le akart merülni és nem akartam, hogy elszálljon!

Szöszi
Azt nem is írtam, hogy gyógyulj meg hamar! Jobbulást!

Anikó
Gyönyörűek vagytok!Kép

És akkor a képek:

Először is bocsánat, hogy ennyit teszek fel, de összegyűlt és szeretném, ha ezeket látnátok! De szóljatok rám, ha ez már túl sok, akkor visszafogom magam! Tényleg!

Ez itt az új szőnyeg, rajta a Dadoo.Kép
Kép

És itt egy újabb ujjszopós kép:
Kép

Így szoktunk cumizniKép
Kép
Kép
Kép
Kép

És így ájul ki Apucija vállánKép
Kép
Kép

Ez a kedvencem! Állandóan mosolyog álmában, szerintem cicivel álmodik!Kép
Kép

És rólunk is egy pucér kép, ezzel még adós voltam!Kép
Kép

Ez pedig az Auchanos kiruccanás után készült.
Kép

Bocs, hogy ennyire ego voltam! De ha lehetne, az összes fotóját feltenném ide, annyira cuki mind!!!Kép

PuszikaKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Ma is 7-kor keltünk Kép Azóta volt egy óra szunya, és lassan megint kaja jön...
Amióta kéznél van a jobb hüvelykujja jobban elvan. Nemrég vasaltam (kedvet kaptam Anitától Kép ) és közben hagytam. Ugyan nyügös volt, de nem sírt, csak reklamált! Majd bedugta az ujjcskáját, és eleinte nyitott szemmel feküdt, majd elaludt... Ez így tetszik nekem. Amúgy tegnap is sokszor elaltatta magát...
Ma nem kell főznöm! Egy hétig gulyás lesz a menü Kép
Reggel levonultam a pinyóba, és megkerestem a 74-es rucikat, vastag sapit, sálat, téli bundazsákot,... Lassan szükség lesz rájuk!

Anikó: én csak azért írtam neked anno ezt az egy decire, mert az semmi! Nálam is csak átmeneti volt. És én is most kezdtem a váltott mellet, amióta nem szoptatok éjjel, és amióta nem is fejek. Amúgy nekem sem menne. És gyakran csak 2-3 alkalommal megy egy nap. Utána csak 2 mellel megy nekem is! Amúgy Edina este nem eszik sokat! Baj is lenne, ha akarna!
Tuti, hogy ha ti is ritkábban esztek majd, akkor neked is több lesz egy kajához egy ciciben! De mivel ha jól sejtem, szépen gyarapodtok, így ne aggódj, van ott elég kaja! Kép

Szöszi: szerintem egy kis vitamint még, és slussz! Ha nagyon influenzás lennél, lehet antibiotikumot is, de az a végső, és a doki írja majd fel... Kúráld magad, és párásítsd a levegőt! Ha van szájmaszkod, az is jó lenne, ha rajtad lenne!
Mellecskék Kép Tejecske Kép
Tánc Kép Edina is szereti ezt a programot! A nővére méginkább! Kép
A Peugeot 206 nem egy nagy verda!
Irigykedett az anyuka? LEhet, de nem rám, hanem a lányomra! Kép

Swen: ujjszopás Kép
Fog: a gyerekeknél a fognövekedés nem csak akkor okoz gondot, amikor átszakad az injük, hanem akkor is, amikor elkezd nőni a csíra! Erre jó példa volt ZSófi, aki ilyenkor volt mindig nagyon nyugtalan éjszakánként! Aztán 1-2 hónap, és jött a fogacska is. Ha Botond fogzik majd 5-6 hónaposan, akkor megtudjuk, ez volt-e az oka!
Amúgy Edina is nagyon nyáladzik!
Kúszás Kép Edina is igyekszik, de nem ennyire!

Orsi: az ujjszopásra ne végy mérget! Edina rögtön ellenpéldaként áll! Már a cumit köpi ki, és az ujja kell neki!
Látod, megy ez a rendszer nálatok is. Aztán majd ritkul a kaja, és egyre kevesebb lesz a szopi!
Nem kell megetetni ha nem kér! Jól csinálod!!!Majd kimarad az éjjel is, és te észre sem veszed, de már 3-4 hónapos lesz! Kép
Úgy tűnik, a fiatok szeret vásárolni! Akkor mindig jó napja van! Kép
Kiruccanás: jó lehetett! Máskor is törhetitek az ampullát! Kép

Nos, én is el. Edina átaludta a "pötyögésemet", és már kihúzott bő 4 órát a reggeli szopi óta! Így megleszünk a napi 5-tel, mint szoktunk Kép

ZSuzsa a helyezetlen...
zerko

Orsi: képek Kép Jó nagy a nagyszoba, és szép a szőnyeg! VAgy a dadoo??? Kép
Milyen fajta a cumi? Látom a cumilánc üzembe van helyezve Kép
A képeket elnézve ne mondd, hogy nem alszik ez a legényke!!!
Amúgy te is jól nézel ki! Ez a fordász előtt volt, vagy után? Kép

Anikó: jól mutattok párban!

Zsuzsa
zerko

Zsuzsa
A cumi a legegyszerűbb gyógyszertári.Kép Csak ez kellett Neki, igaz mostanában gondolkozom, hogy kipróbálom újra azt, ami spécibb. De lehet, hogy várok még vele, nem tudom.
Hajam ezen a képen még a régi, azóta jó rövid lett, de most így tök kényelmes, ettől a "hosszútól" már megőrültem!
Vásárlás: jól látod, amikor elmegyünk valahová vásárolni nagyon jól elvan. Ha nem alszik jól elnézelődik.Kép
cumilánc: kell, mert különben álandóan leesett. De mostanában azért az ágyban leveszem, a képen csak véletlenül maradt rajta. Vettem cumitartót is, hogy nem porosodjon.Kép
Jól nézek ki?Kép Köszi!Kép Tény, hogy nem vagyok már olyan sápadt. És képzeld, már mínuszban vagyok kilóilag , Mókuskám leszívja rólam! Mondjuk ezt nem bánom!Kép

Gergő úgy nézem megint megcélozza a 3,5 vagy inkább a 4 órát két kaja között!Kép Remélem ez a nyugis délelőtt nem bosszulja meg magát később!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Jelentem itt vagyunk. Kép Anita, koszi, hogy hianyoltal. Kép
Tegnap egesz nap edesanyameknal voltunk, es delutan az eskuvon. Vegul is csak a templomira mentunk es jottunk is haza, mert Lilikenek most nincsenek jo napjai. Szerintem, ahogy Botondnak is valami van a fogaival. Allandoan nyaladzik, es beszivja az also ajkat, cuppog, meg ragja az oklet. Tovabba neha amikor ehes, nem tudom cicire tenni csak csellel. Ha rarakom a cicire felsir. Ilyenkor fogom a cumit, odaadom neki, elfogadja, es aztan kiveszem es gyorsan beteszem a cicimet. Akkor aztan eszik rendesen. Mi lehet ez? Faj a szajacskaja? Tegnap este is nagyon sirt szegeny egy fel orat. Amugy jol eszik, alszik es kakil is. Ugy erzem sokkal tobbet eszik mostanaban, es ejjel megint 2-3 kozott felkel, majd 6-kor es utana nincs sok kedve visszaaludni, de delelott alszik rendesen. Megint valami olyan szakaszban vagyunk amikor gyorsabban nonek es tobbet esznek? Vagy a fogai miatt? Mondjuk kedden megyek oltasra es akkor megkerdezem a vedonot, de kivancsi vagyok ti mit mondtok.

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

A Bori-Panó-Linda-féle rendszer kifejezésnek én vagyok a szülőanyja, s arra vonatkozik, hogy az anyukák csemetéit, csakúgy, mint Botondot nem lehet átverni a babakocsi ide-oda húzogatásával, hanem menni kell velük.Kép

Zsuzsa! A fejedről nem írtál, így remélem nem is fáj.Kép Egy hétig gulyás? Én is csak péntek-szombat-vasárnap főzök általában, s úgy, hogy elég legyen hétközben is.KépSokáig azon gondolkoztam, mi az a pinyó, mire rájöttem, hogy valószínűleg a pince, ugye?Kép

Orsi! Tényleg olyan cukik ezek a képek!Klassz a nappalitok is.KépKilómínuszok is szuper!Kép Egyébként az éjjeli bagolykodásra gondoltam, hogy rád ütött ez a legényke!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Rita!

Nem lehet, hogy szájpenésze van? Nekem van olyan ismerősöm, akinek ugyanúgy felsírt a cicin a baba, és ez volt a baja. De ez csak egy ötlet. Ahogy a többiek már írták egy párszor, három hónaposan megint van egy növekedési szakasz. Szorítok, hogy hamar túllegyetek a nehezebb napokon!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Swen:
az én lányomat sem lehet! Kép Bori-Panó-Linda-Zsuzsa-féle rendszer Kép
Egész éjjel fájt a fejem! És most is, de csak tompán! Kép
Ügyi vagy! pinyó=pince Kép

Pár mai kép:

Kép

Kép

Kép

Kép

Zsuzsa
zerko

Ezt a csodát szerdán kaptam!Kép

Kép

Kép
zerko

Swen!

Most 4 ora utan volt ujbol szopi es egybol rakapott a cicire es jo sokat evett, meg kakilt is. Lilimek van szajpenesze, de mar 1.5 honapja, viszont minden szoptatas elott kezelem a Bora g. oldattal. Es neki csak a nyelven van egy kicsit, a szajpadlasa nem peneszes. De mindenkeppen megkerdezem a vedonot es a dokit kedden.

Szia Rita

Kép
Kép
trita

SWen!

Ugy tunik, tenyleg a szajpenesz az oka. Megneztem a nyelvet es hatul "peneszesebb". Ismerosod mivel kezelte le?

Koszi Rita

Kép
Kép
trita

Megint en vagyok. De ha szajpenesz, akkor a cumival miert nincs semmi gondja?

Rita

Kép
Kép
trita

Rita! A melled is kezeled a bórax-glicerinnel? Mert ha nem, és tényleg szájpenésze van, akkor Lili hiába reagálna a szerre, mert folyamatosan visszafertőződik.

Swen! Bocsi, hogy Orsira testáltam a névadásod. Már alig várom, hogy élőben is találkozzunk, ha már múltkor későn kapcsoltam.

Zsuzsa! A fiamnak nagyon tetszett a kép Zsófiról. Nekem mind tetszett, a lányaidról is, meg az orchideáról is.

Orsi! Jók a képek. Nyugodtan lehet minden mennyiségben. A nappali, meg a szőnyege is nagyon tetszik. Gergő tündéri. Nem tudom mikori a pelenkázós kép, de készülj fel, hogy nem sokáig fogod majd tudni oda körbe pakolni a dolgokat. Az a kép miről szól, ami nem látszik?

Bori! Köszi a telefonszámot. Képzeld, olyan, mintha mégis kilőtted volna a vasárnapot. Reggel távozott. Pedig nem üldöztem el.

Anikó! Jól mutattok a képen. Irigyellek. Én nem érzem magam fáradtnak, és mégis annak nézek ki. Te meg írod, hogy fáradt vagy, és nem látszik rajtad.

Szöszi! Gyógyulj meg! A lányok már sok mindent leírtak, nekem még egy dolog jutott eszembe, amit ilyenkor is szabad használni. A Bioparox spray. Ezt a garatba és az orrba is lehet fújni. Lokálisan ható antibiotikum, nem kerül át az anyatejbe.

Süncsi! Merre vagy? Rég jártál itt.

Lino! Meddig tart még a felújítás?

Panó! Félre ne érts, nem sürgetni akarlak. Kellett volna már kapnom javított táblát?

Hol a finn különítmény? Valaki tud róluk?

Remélem, holnap tényleg hazaengedik Chelloékat, és akkor ő is visszatér ide.

Mariann? Egcsi? .....

Üdv mindenkinek:

Zita
pzita

Rita!

Ha szájpenész, akkor a cumit is kezelni kell.

Üdv:

Zita
pzita

Haliho,

köszi, hogy hianyoztam és mégjobban, hogy vigasztaltatok tejcsi ügyben.

Voltam a tanacsadoban és elmondtam, hogy a kisfiam 2 oranként eszik, a védönö szerint rövid tavon nem gond a dolog, vszinü növekedési fazisa van, de probaljam meg visszaszoktatni, hogy legalabb 2,5 vagy 3 oranként egyen.
Most ezen faradozok, nem egyszerü, probalom huzni az idöt. Nagyon faraszto, mert az egyetlen dolog, amit eltür, hogy hordozgatom körbe-körbe a hazban, a sz@r idö miatt sétalni sem tudunk, még a kertben sem, mert egész nap esik, szo szerint.
Tomit pedig csak éjszaka lattam, amikor szoptattam, akkor mar ott feküdt mellettem, egyébként dolgozott.
Nagyon lefaradtam, mert mindezek mellett Andriska nap közben kb 1 orahosszat aludt összesen. Azt is csak nagy faradozasom aran.
Viszont volt egy-két egész türhetö éjszakank.
Bocsi, kicsit hosszu voltam, de jol esett kiirni magambol. Minden gyerek ilyen, vagy csak nekem jutott ilyen?? Ki vagyok teljesen... Mar rég elmult 3 honapos és itt tartunk.Kép

Az utobbi napokban egyszerüen nem jutottam el a gépig, vagyis egyszer sikerült bekapcsolni, de csak annyi sikeredett, hogy valaszoltam a kedves otthoni ismeröseim emiljeire.

Nagyjabol visszaolvastam, kérlek ne harizzatok, de most nem tudok valaszoni mindenkinek.

Nagyon-nagyon aranyosak az ujjszopos fotok!Kép

Bori,
Kismenyem olyan édes, ahogy alszik a hordozoban! Csak azt nem tudom, hogy tud benne elaludni, ilyet az én kisfiam még az autoban is ritkan produkal. Vhogy nem szeret benne lenni. A sapka a fején pedig hasonlit a vejedére, csak az övé mindig elfordul és kilog belöle a füle. Most elhataroztam, hogy vadaszok egy jo sapekot...

Vali,
olyan szépek az ikrek!

Szöszi, Swen,
nagyon örülök, hogy bejött a hintazas a plédben! Olyan aranyosan tudnak nézni közben!

Zsuzsa,
csütörtökön voltunk mazsalni és Andriska az utso héten csak 50g-mot hizott. Na, nem aggodtam, van elég tartalékaKép, inkabb örültem, hogy talan lassult a tempo...
Gyönyörüek a lanyaid, Edina szeme egyre jobban emlékeztet Zsofiéra.

Kika,
1000 éve akarok Neked emilt irni, majd igyekszem.
Anyatej-tapszer ügyben teljesen megértelek.
Sokkal többet szamit barmilyen anyatejnél a szeretet és a törödés és még 1000 dolog, ami egy nöt jo anyava tesz. Kb 18-20 év kemény melo...és ami még utana jön...

Aniko!
De szépek vagytok!

Lino,
örülök, hogy hosszabban is irtal! En is nagyon szeretnék mar talalkozni Veled, örülnék, ha eljönnétek. Ha lehetséges...

Orsi,
szép a nappali, Mokuskadrol nem is beszélve.

Most mennem kell, remélem a jövö héten több idöm lesz jönni.

Sok puszi
Süncsi
süncsi

hasonlítanak??? 3,5 hósak mindkét képen...

KépKép
zerko

SziasztokKép

Mókuskám éppen a babakocsiban alszik, hgoy itt legyen kint velünk a nappaliban, de mégse kézbe legyen. Anyukám szerint lassan kicsit vigyáznunk kell, mert állandóan vállon alszik el, nehogy megszokja és aztán egy nagy szívás lesz minden altatás. Úgyogy most cumival a szájában nyekergett egy darabig, majd elszunyókált. Sajnos nem alszik ilyenkor túl mélyen, de majd csak hozászokik, hogy nem csak Apa vállán lehet mélyen elaludni.Kép
Kajailag ugyanúgy vagyunk, mint már az elmúlt 5 napban, ma is 3 és 4 óránként evett, pontosabban délelőtt volt egy 4 órás, amikor volt egy nagy alvása. De azóta tartja a 3 órákat, nagyon kis ügyike!Kép Aludni viszont csak egyszer aludt, talán 1 órát és most.
És az előző szopcsink alatt sikerült 2 jó nagyot rottyantania, és mivel oldalt feküdt rendesen kifolyt!Kép Nekünk ez az első eset kakival, hát még a háta is olyan volt!Kép
Szóval jól vagyunk, ma vendégeink is voltak és megnéztük a tegnapi film másik felének a felét.Kép Talán este sikerül befejezni, igaz eddig még egy igazán nyugodt esténk sem volt, de egyszer majd az is eljön. Nem szabad mindent egyszerre akarni, én már ettől is nagyon boldog vagyok, hogy Gergő ilyen szépen eszik és ettől Ő is sokkal jobban érzi magát!Kép
Viszont volt ma egy borzasztó élményünk!Kép Olyan lelkiismeretfurdalásom van azóta is, hogy azt le sem tudom írni!Kép Vettem le a kis lábáról a zoknit és valahogy Ő megmozdult és a körmöm beleakadt a kis lábába! Pedig nekem világ életemben rövid körmöm volt és van is a fuvola miatt, most is le van vágva rendesen, mégis! Annyira sírt szegénykém!KépKépKép Rögtön felkaptam a pelenkázóról és magamhoz szorítottam, de akkor is úgy sírt, hogy én is rögtön nekiálltam bőgni (most is rámjött a sírásKép), olyan szörnyű érzés volt, hogy kárt tettem a kicsikémben!Kép Olyan bénának éreztem magam, Anyának alkalmatlannak. Nem tudom mikor fogom kiheverni, nagyon felkavart!Kép Ráadául egy kicsit le is jött a bőre volt ott egy pötty vér is, szóval teljesen kész voltam!Kép
Na, megpróbálok megnyugodni és válaszolgatni.

Rita
Hiányoztál ám Nekem is!
Sajnálom, hogy nyűgös napjaitok vannak!KépReméljük csak időszakos!
Szájpenész:Kép

Swen
Köszi!Kép
Tudom én, hogy mire gondoltál az éjjelibagolykodással!Kép Ráéreztél, vajon miből???Kép

Zsuzsa
Édesek a képek!Kép És ez a virág gyönyörű! Nem nagyon kényes? Hogy kell az ilyet gondozni?

Zita
Sejtem én is, hogy amint fogni és nyúlni fog a dolgok után, minden felköltözik a kispolcra a pelenkázó felett!Kép
Melyik képet nem láttad? Nálam látszik mindegyik!

Süncsi
Neked is köszi!Kép
Sajnálom, hogy Te is nehéz éjszakákat élsz meg, hidd el át tudom érezni! De majd csak elmúlik, biztos most változik Balázska, növekedik stb. Az nagyon rossz lehet, ha ilyen keveset van otthon a párod! Én is imádom a hétvégét, mert akkor egész nap együtt vagyunk, de hozzátok képest nekünk szuper hét közben is! Kitartás!Kép

Linda? Jól vagy? Nagyon lefoglal a két lurkó, gondolom! sok puszi!Kép

Puszika mindenkinek, még próbálok ma bekukkantani, de tudjátok, hogy megy ez nálunk.Kép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Anikó,
nagyon szépek vagytok! Hamarosan találkozunk, ugye?

Orsi,
akkor tegnap majdnem találkoztunk a Pólusban, mi sajnos csak dél után jutottunk el. És mi is ott szopiztunk!
A képek gyönyörűek, nagyon irigykedek a nappalitokra! Kép

Zsuzsa,
Edina is olyan szép, mint Zsófi. És szívből kívánom, hogy a lyukat ő megússza!

Zita,
jó, hogy leírtad a szirupot, lehet, hogy be kell vetnem. Szívesebben adnám neki mint a teát.

Anita,
eljutottál már a boltba?

Süncsi,
kitartás, ahhoz hogy akkora legyen mint apa sokat kell ennie Kép

Szöszi,
jobbulást!

Panó,
köszi lehet, hogy el fogom kérni. Igaz nehezen kaptam egy fajtát, de ezt Romániában adták, ki és nincs fejezetekre bontva, így nem tudom, hogy a teljes -e, vagy esetleg rövidítették.

Lányok, én olyan rosszul voltam tegnap éjjel, csak ülve tudtam aludni vmennyit, úgy fájt a gyomrom. Esküszöm olyan intenzitással, mint a 2 perces szülési fájdalmaim, csak ebben nem volt szünet. Hálisten reggelre egy kicsit jobb lett, bár nagyon féltem, hogy a tejnek nem lesz-e tőle baja, de a kislány egész jól van ma.

Puszi mindenkinek
Hajni
nalika

Sziasztok!

Zita: gyarapodik ZSófi kérőinek a száma??? Kép

Süncsi: aha, nő arányaiban Edina szeme is! Neked tettem fel (többek között) a 2 csajt egymás mellé! Kép
50 g teljesen elég! Edina is visszavett! Bár ma nem tettem tisztába, és a 2. kaja egy pelusban projekt után a mérleg már 8-cal kezdődő számot mutatott! (8060g)
A gyakori kaja lehet most a hirtelen igénynövekedés miatt! Biztosan csak átmeneti, és türelem...
Amúgy Edina is többet eszik! Már napi 1l körül van! Egyre gyakoribbak a 2dl feletti kaják!
Én is minden nap úgy fekszem le este, hogy ma sem kellett az az 1 dl lefejt tej neki, és hogy még mindig szopik! Bevallom, szorongok miatta. Meséltem múltkor a Zitának is a telefonba... Pedig alaptalan egyenlőre, csak ugye nekem volt egy tápszeres Zsófim, és azt nem feledem...

Orsikám: evés Kép
Ami a körmödet illeti: én is nagyon gyakran vágom, mert gyorsan nő, és nagyon erős az enyém!
Elmesélek neked valamit! A ZSófi kicsi volt. Egyszer nagyon nagy volt a körme, és gondoltam levágom. Nos, ment is egy darabig, de véletlenül elnéztem, és megvágtam az ujja végét (kisujj), és vérzett! Én is nagyon kivoltam, és úgy éreztem, most én vagyok a szörnyűséges! Ez annyira komoly volt, hogy a mai napig a férjem szokott körmöt vágni a csajoknak!
De bevallom, nekem azóta sokkal komolyabb dolgokon is át kellett esnem, és ott is kell a lélekjelenlét! Kemény lány vagy te, és menni fog!
ÉS JÓ ANYA VAGY!!! Kép
Még nem volt orhideám, így nem tudom, mennyire kényes. Remélem bírni fogja!

Nalika: köszike! Én is szurkolok, és amiatt is, hogy Zsófinak se legyen több! Az a szexepilje Kép
Terhesen látni, hogy arra értem haza, hogy így néz ki a Zsófi, és minden véres, nos, azt nem kívánom senkinek!

Jó éjt mindenkinek!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok,

Anikó,
gyors felépülést BencusnakKép A nagyok megúszták? vagy ők hozták...?
komoly BencusKép
FotóKépKépKép Tényleg nem látszol fáradtnak...

Zsuzsa,
klassz lehet ez az önaltatásKép Majd kérünk leckéket 23-ánKép
FotókKép És mégegyszerKép
Gulyás lesz egész héten?! Akkor Zsófi mégis enni fog talán az ovibanKép
Pinyó: én pecunak hívom, és én is ingáztam ma reggel, és még holnap is van utam.
74?!?! És 8060?! KépKépKép Tejgyár.

Szöszi,
köpöd ki azt a vírust azonnal, kislányom!
TáncKép

Swen,
csigabiga-BotondKép Nagy tempó...
Fogzás: én is arra gyanakszom Dorkánál már jó pár hete, annyira folyik a nyálacskájaKép A kórházi szobatársam első babájánál (állítása szerint) 10 hetesen kocogott a kanál az ínyén...
Oltás után én a következő peluscserénél adtam be a kúpot, és estére nekem "kötelező" a dokim utasítása szerint még egyet.
Láz: ha popóban mérek 38-at, arra én nem adok még lázcsillapítót, csak 38,3-38,5-től.
Van egy tippem, bár lehet, hogy hülyeség: én a lázmérő és a kúp bedugása előtt is bekenem a popsilukat egy kis krémmel (kívülKép), mert így egyszerűen becsusszannak a dolgok. Daninak kb. 4 éves koráig használtunk popsi-hőmérőt, és neki is mindig így csináltam, szerintem így sokkal könnyebbKép
Szájpenész: ahogy olvastam Ritát, nekem is rögtön az jutott eszembe, pedig soha nem láttam, csak olvastam a dologról.
És akkor: Panó-Linda-Zsuzsa-Swen-Bori féle rendszerKépKépKép

Orsi,
örömmel látom, hogy alakultokKép
De ne tessék már ekkora lelkifurdalást támasztani magadnak a körmös-ügy miatt!!!!! Nem szabad, mert tényleg lesznek "ennél még ilyenebbek", aztán akkor mit csinálsz? És ahogy Zsuzsa írta, igenis, tökéletes anyuci vagyKép
Fotók mindKépKépKép
A kilómínuszolást hogy kell csinálni...?

Rita,
szia!!!
Nem láttad, hogy integettem ma?Kép Sződligeten töltöttük a napotKépKépKép Átautóztunk rajtatok.
A szájpenész a popójára nincs kihatással?

Süncsi,
ezer csók, de jó, hogy jösszKép
Bár kicsit fáradtnak tűnsz, dehát írtad isKép Nyugi, lesz ez megint jobb. Andráska nem alszik el az autóban, vagy csak nehezen? Adsz te neki előtte pálinkás kenyeret? Az segít...
Kendőztök még? Mi nem használtuk ezer éve. Viszont tegnap a belvárosi sétán bevetettük a kengurut...Bírta Dorci is, apa is. Még egy áruházba is betérhettünk pár percre.

Nalika,
ma is elautóztunk kétszer is a bolt előttKép

Na, befejeztem magam.
Dorka a mai mázsálás szerint túllépte a 6 kg-ot...És most nagyot hízott, 32 dkg-otKép Pedig nem ez volt a legerősebb hete kaja-mennyiségileg, de talán többet feldolgozott?

Nagyon álmosak a szemeim, lekapcsolódok.
Szia mindenkinek

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Mától már csak 1 hét és Ádi hazajön!! Kép Kép

Orsi: ismerős az érzés amit leírtál a köröm ügy kapcsán... De ettől még jó anya vagy, véletlenek mindig lesznek. Akkor lennél rossz anya ha szándékosan ártanál Mókuskának, de erről nálatok szó sincs, tehát semmi gond. A picike már el is felejtette. A képeidet meg szerintem gyüjtsd össze és csinálj nekik ide a babanetre albumot. Akkor mindenki megcsodálhatná őket. Daninak is van, már 3 is. Kép Bivalybillnek még nincs, mert nincs módom rá, hogy feltegyek róla.

Anitabori: te hova vitted a kicsit oltásra? Nálunk sajnos egy helyen van a rendelő és a tanácsadó és utálok odamenni a bacik miatt. Azért is érint érzékenyen, hogy most már oda kell menni. És Danival se lesz egyszerű...

Anikó: szépek vagytok és én is gratulálok a csak szopihoz! Kép Kép Te még tudsz fejni? Én már rég nem...

Zsuzsa: képek Kép A lányok hasonlítanak Kép
Én már kilábaltam a kórságból, a fiúk nem kapták el. Kép

Szöszi: jól vagytok? Jobbulást nektek!

Swen: a popsiba mért hőből öt fokot kell levonni. Ha 37C, akkor 36.5. Kép

Süncsi: kitartás, mi még mindig 2 óránként szopunk. Kép És Gergő 11-én lesz 2 hónapos...

Zita: mint szakértő, mit gondolsz a 2 óránkénti szopiról? (Éjjel simán elvan 8 órán át is nélküle...)

Panó: puszi: Kép

Lino: neked is. Kép

Most megyek dobok egy hátast a köv. műszak előtt, sziasztok:
Linda
bellana

SziasztokKép

Na, ma este újítottunk! Már tegnap is Gergő az esti szopcsinál az első mellemnél a vége felé tiszta ideg volt. Gondolkoztam rajta, hogy esetleg nincs benne tejcsi? De mikor megnyomta még jött, viszont Ő már nem kortyolt olyan nagyokat. Akkor még arra gondoltam, hogy a hasa fáj, az a baja. De ma este megint ugyanaz történt és én gondoltam egyet és átraktam a másik cicimre, amin azonnal megnyugodott, tehát nem a hasa volt és azt is kiszívta a drágám! Kicsit félek, nehogy fájjon a hasa, de eddig csak kis nyekergések vannak, próbál elaludni a babakocsiban, amiben Apukája tili-tolizza.Kép Úgyhogy lehet, hogy az én Mókuskám is olyan lesz, mint Swen Botondja, hogy este 2 cici kell Neki! Amúgy az is lehet, hogy ilyenkor azért volt sírás, mert még éhes volt! Majd kiderül, ha most szépen elalszik, akkor holnap is megpróbálom ugyanezt, hátha bejön!

Zsuzsa, Bori, Linda
Nagyon aranyosak vagytok a nyugtatással, köszönöm szépen! Persze a család is megtette ugyanezt, úgyhogy már kicsit lenyugodtam, de tuti soha nem fogom elfelejteni, és az arcát sem a picurkámnak!Kép Annyira látszott rajta, hogy ez most fájt Neki.Kép

Nalika
De kár, hogy nem futottunk össze! Pedig délben mi még ott voltunk! Te hol szoptattál? Abban a pelenkázóban a vécéknél? Én ott és elég lehangoló volt.Kép
Nappali: kösziKép

Bori
Kilók: van egy Gergőm aki leszívja őket rólam.Kép Kölcsönadjam?Kép Nem tudom különben, úgy látszik ilyen mázlista alkat vagyok, a 12 kilóból, amit híztam 8 lement a szüléssel, meg a kórházban, és a többi hipp-hopp eltűnt rólam. Már lassan jók a nadrágjaim, még a hasamnak kell kicsit visszamennie, igaz már be tudom gombolni, de ülni még nem kényelmes. Szóval mázlim van, Anyukám el is mondja sokszor!Kép Igaz most elkezdett aggódni, hogy fogytam 1 kilót, állandóan etetne, pedig tényleg eszem rendesen, sokat.
Különben nem tudom Te mit aggódsz mindig a kilóid miatt, olyan jól nézel ki, semmi felesleget nem láttam rajtad, mikor Anikóval ott voltunk!Kép

Linda
Érdekes, amit írsz! Hogy Bivalybill kibír éjszaka 8 órát, nappal meg 2 óránként eszik! Akkor azóta az éjszaka óta átalussza az éjszakákat? Azért az nem rossz!Kép Igaz én sem panaszkodhatom az 1x keléssel!Kép

Lányok
Ma este fürdés előtt bekukkantottam Gergő szájába és oldalt a szájpadlásán fehérnek láttam!Kép Szájpenész lenne? Annyira szerettem volna megúszni az ilyeneket, most rendesen aggódok! Tudom, hogy így látatlanba nem tudtok semmit mondani és holnap fel is hívom a dokinénit, de nem tudnátok írni valamit, amiből biztosan tudnám, hogy az-e, vagy nem? És mennyire komoly, ha az? Nehéz kikúrálni?

Gergő közben édesen elaludt a kocsiban, cumi kiesve, úgyhogy most indul majd az akció, hogy hogy tegyük be az ágyba.Kép

Jó éjt mindenkinek!Kép

PuszikaKép

Orsi

avocado

Sziasztok!
Rita! Most csak neked, mert már én is hulla vagyok. Bora glicerinnel kezelte azt hiszem, de náluk is az volt a lényeg, hogy a mellbimbót meg a környékét is kellett minden szopi előtt ugyanazzal, ahogy Zita is írta, hogy nehogy visszafertőződjön tőle. A cumi meg csak vékonyabb, meg rövidebb, valószínűleg nem ér oda, ahol fáj neki. De a védőnőd meg a doki biztos sokkal okosabb lesz!
Jó éjt mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Koszonom mindenkinek a segitseget szajpenesz ugyben. Ma viszem a vedonenihez. Tegnap steril gezlapot martottam a Bora oldatba es leszedtem a nyelverol a peneszt. Ugy ahogy sikerult. Szegeny kislanyom sirt nagyon. Kép A szivem majd megszakadt. Most mar minden szoptatas elott, de utan is kezelem, hogy a tejsavo ne maradjon a nyelven. Termeszetesen a cicimet is lemosom elotte.
Anita: koszi, hogy integettel. Kép Sajnos, nem lattalak. Kép Amugy Lili popoja rendben van. Nem latok semmit rajta. Kene?

Orsi: ha a nyelve hatul nem feher, akkor nem hiszem, hogy szajpenesz.

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Jo reggelt!

Koszonom a jobbulast kivanasokat! (ez de hulyen hangzik...hogy kell ezt megkoszonni???Kép)
Ma megint rossz ido van. Szilard azt hazudta, hogy talan d.u kiderul. Kivancsi vagyok...a d.e-ot mar tuti bennt toltjuk.
Megvagyok en is, se jobban, se rosszabbul, reggelente picit nyugosebben.

BoriKép
Azt hittem azert nem jelentkezel egesz nap, mert ugye irtad, hogy Dani nincs otthon es Dorkat is kipateroljatok...Kép Akartam megjegyezni, hogy milyen jol birjatokKép!

OrsiKép
Bazsi is sziv, mint a gep, de a kilok nem fogynak...Meg mindig +10!Kép

ZsuzsaKép
Valoban nem nagy jarmu, de nekem tokeletes lenne...
8kg? Atyaeg! Nalunk lelassult a folyamat, meg mindig "csak" 6400gr.

Holnap megyunk oltasra, ha jol neztem utana, nalunk a 2 hos oltas, az u.a mint nalatok a 2hos+3hos. Egyszerre adjak es legkozelebb csak 4 hosan van oltas.
Azt javasolta a doki neni, hogy indulas elott szopi es tegyek is fel egy kupot.Gondolom, hogy mire megkapja, mar hasson is. Ez hulyeseg?

Ja! Nehogy azt higyje valaki, hogy Balazst at lehet verni az elore-hatra toszogatassal? Aaaa, egy percig sem.

Most elaludt az asztalon (lsd kep Kép) a hordozoban.Atrakom az agyaba!

szoszi
szoszi

Sziasztok!

Vacak éjszaka után máris itt. Kép Kata megfázott, tegnap estére folyt az orra, de este még normálisan elaludt. Az éjjel vagy 5x ébredtem arra, hogy picit felsírt, szipogott, meg mint aki nem kap levegőt rendesen Kép Szegénykém fel se ébredt, még mindig alszik, csak én nem tudtam aludni. Remélem, hogy gyorsan elmúlik! Holnap kéne oltást kapnia, nem tudom így mi lesz belőle.

Swen: délutáni nagy alvások miatt most ne irigyelj, mert pár napja nincs Kép Alszik egy, max másfél órát és már fent is van. Tegnap pl 2x20 percet aludt napközben. Aztán este negyed 9kor elaludt és még alszik, ő fel se ébredt az éjjeli szipogásaira, de gondolom, hogy nem aludt valami nyugodtan. Talira próbálok majd eljutni, én is szeretnék veled találkozni! Meg persze Botonddal Kép Önaltatás Kép

Rita: nálunk Nórának volt szájpenésze, és elég sokára múlt el, pontosabban mindig elmúlt, és pár nap múlva újra előjött. Remélem nálatok hamarabb elmúlik majd! Nyűgös napok Kép

Zsuzsa: lányok képei Kép Új autó Kép Nandának továbbra sincs netje, de próbál eljönni a talira! Én a bolti levelestésztába virslit szoktam csavarni, tetejére sajtot reszelni, az is finom. 74-es ruha? Kata most a 68-sokat hordja.

Bori: tető marad! Kép Oltás hatása Kép 6 kiló Kép

Bnm: foghúzás KépRám is az vár (bölcsességfog). Sógornőd nagyon gáz Kép

Süncsi: veled is nagyon szeretnék találkozni, megpróbálok majd eljutni a talira, hacsak egy kis időre is. Kép Esős idő Kép Itt csak ocsmány szél van Kép Akkor Tomi is jó sokat dolgozik Kép

Hajni: remélem mára már jobban vagy!

Zita: felújítás lassan halad, mert apa csak hétvégén tudja csinálni, így egy hétvégén megpróbálunk megcsinálni egy szobát, én abba hétközbe visszapakolok, egy hét pihenő, és jön a következő szoba. Elég lassan megy, mert mióta elkezdődött az ovi, azóta reggeltől nem vagyunk itthon, csak a délutáni alvásra érünk haza egy körül. Na majd ma! Mert hétfő nálunk ovimentes nap. Oviügy Kép

Anikó: nagyon jó a kép! Kép És Bencus is jókedvű baba lesz nemsokára Kép Remélem Ti is hamar meggyógyultok!

Kika: hogy sikerült a szülinap?

Szöszi: cici Kép Remélem helyrejött azóta! Most olvastam a vírust, remélem hamar meggyógyulsz! Kép Kép Kép Tánc Kép Azt Kata is nagyon bírja!

Orsi: képek Kép És ha albumba rakod őket, akkor mindenki tudja nézegetni és nem kell visszakeresgélni a topicban, hogy mikor raktad fel Kép Köröm: ne legyen mindentől lelkiismeretfurdalásod! Annyi minden fog még történni, és Te nem lehetsz mindig mellette majd! Vásárlás Kép

Maci: de jó hogy hazamehettetek! Kép Gégevizsgálat Kép

Chello: remélem ma már tényleg otthon lehettek!

Linda: már nincs egy hét se!!! Kép Sok pussz Kép

Szilvi
lino

Sziasztok!

Nem is irtam nektek, hogy tegnap voltunk 3 honaposak. Kép

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Jó reggelt mindenkinek!

Ma is nagyon fürgék voltatok éremügyileg!Kép

Zsuzsa! Lányaid továbbra is csodaszépek! Szerintem tényleg nem nagyon hasonlítanak 3,5 hónaposan.KépDe mindkettő gyönyörű, na és a virágod is. Fejed.Kép Elég sűrűn fáj neked, na meg elég hosszan, nem kéne kivizsgáltatnod, vagy már túl vagy rajta? Napi egy liter kaja nem semmi! Mi holnap megyünk méretszkedni, nagyon kíváncsi vagyok. Na meg holnap szuri is.Kép

Orsi! Kakakifolyás.Kép Lesz még több is! Nálunk meg reggelre a pisi folyt ki, átöltöztettem, majd átköltöztünk a mi ágyunkba a szopihoz. Fél óra múlva újra pisis volt a ruha, úgy látszik ma nagyon bénán pelenkázok.KépKépMég nem is írtam, de mi is a Baby love pelenkát használjuk, méretre ez a legjobb, meg szerintem a legpuhább is. Legalábbis azok közül amiket próbáltunk. Körmöd miatt meg nehogy már megint ez a rossz anya vagyok járjon már a fejecskédben! Ha az lennél nem izgulnál ennyire mindenen a Mókuskád körül!!! Szuper anyuka vagy, csak kicsit túl aggódós!KépSzájpenész ügyben lehet, hogy tejcsi van ám a szájában. Mindenesetre vegyél egy tiszta gézlapot és határozott mozdulattal töröld ki a száját az ujjadra csavarva a gézt. Ha lejön, akkor csak tejcsi. Egyébként így kell kezelni a szájpenészt is, csak be kell mártani a gézt a glicerinbe.Kép Na bejött a két cicis szopi?

Bori! Köszi a lázzal kapcsolatos infókat!Kép Holnap én is inkább beadom azt a kúpot, biztos ami biztos.

Nalika! Remélem azóta rendbe jöttél és nincs semmi komoly bajod!

Zita! Én is nagyon várom a talit, annyira szeretnélek már megismerni benneteket! S mindenkit, akinek nem írom külön őt is! Bár kicsit aggódok a vonat miatt, most már úgy gondolom pocakosan ezerte egyszerűbb lett volna, dehát mások is megcsináűlták már előttem, úgyhiogy csak menni fog nekünk is!Kép Te is nagy családdal jössz? Remélem látjuk a két nagyobb csemetét is!Kép

Rita! Kívánom, hogy Lili minél hamarabb rendbe jöjjön! Gratula a három hónaphoz!!!KépÍrd meg mi volt a dokinál!

Lino! Jajj szegény Katica! Gyógyuljon meg minél hamarabb!!!Azért még így is rengeteget alszik egy huzamban! Tegnap Botond csak tízkor aludt el, s már fél ötkor felkelt. Persze, lehet hogy a pisis ruha volt az oka.Kép Bár motanában hamarabb meghézik, lehet ő is nő.KépMi is holnap megyünk oltásra.Kép

Linda! Ez a hét már csak elszalad valahogy!:9 Neked is köszi a hőmérős infókat! Nem írtad meg, hogy Billy alszik éjszaka továbbra is?

Süncsi! Ne légy elkeseredve! Szerintem ezek a nehezebb időszakok mindenhol visszatérnek néha! Most mi is úgy alszunk, mint az elején, Botond is felkel fél öt öt órakor, mint pár hetesen. Jó mi még így is többet alszunk, de majdcsak rendeződtök ti is! Kitartás!!!!

Elfelejtettem írni, hogy szombaton egy éves évfordulója volt az utolsó menzimnek! Ami ugye azért volt olyan jelentős, mert onnan számítottuk Botond baba érkezését! S csak egy nappal jött előbb!!!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Újra én!

Mire megírtam az előző hozzászólásom, kicsi fiam végre kinyomizta a két napos kakit....ugye mondanom sem kell, hogy újra ruhacsere következett!KépKépKép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Hétvégén elmenekültem a nagymamához, mert kicsit depis voltam, gondoltam jól jön egy kis változatosság. Hát jó is volt, anyósom nagyon kedves volt, biztatott, hogy jól csinálom, meg ez egy ilyen korszak, majd túl leszünk rajta, stb.

Alvás azóta se megy simán, de már javul a helyzet.

BNM: a tápszer eddig Humana volt, most meg BeBa. Nem tudom, hogy mi a lényegi különbség.

Oltás: nálunk itthon adta be a doktor néni, és nem is célzott rá, hogy ezt nem lehet, vagy ilyesmi.

Altatás: Avocado, Kika ha jól olvastam nálatok sem megy egyszerűen az elalvás. Mi már alakulunk, de persze nem mondom, hogy ez a legjobb módszer. Nálunk szerintem - és a védőnő szerint is - az a helyzet, hogy Bálint egyszerűen meg kell hogy tanuljon elaludni. Mert eleinte ugye ő is a cumin aludt el. Csak már nem tud annyit enni, illetve nem fárad el benne, ezért aztán elkezd sírni. És minnél fáradtabb, annál nehezebben alszik el. Nálunk ez az altatás dolog odáig fajult, hogy szinte állandóan kézben volt, fél percig nem lehetett letenni, mert egyből sírt. Már alakulunk, kb. fél órát már simán elvan "egyedül" is, vagyis ott vagyok mellette, vagy egy helyiségben vele, de nincs kézbe. Találtam egy elég tanulságos esetet itt a neten, most bemásolom nektek, hátha nektek is ismerős a helyzet.

Kérdés:
Kislányom 3 hónapos lesz. Mindenütt azt olvastuk, ne hagyjuk sírni, persze nem is akartuk. Most oda jutottunk, ha nincs ölben, sír, de van amikor az ölünkben is. Ha ölben van, járkálni kell vele, mert ha megállunk, rázendít. Tehát ha magamra kötöm, és mosogatok, sír, mert állok. (Ha kocsiban megyünk, míg megy az autó, csendben van, piros lámpánál rögtön sír..) Nála a sírás úgy tűnik, az unatkozás jele.
1 hete szopja az ujját. Pár napja néha sírni hagytuk (ha tudtam, hogy nem éhes, tiszta a pelus stb), ilyenkor 10 perc, megtalálja az ujját és elalszik. Ilyenkor mindig lelkiismeretfurdalásom van.
Éjszaka egyébként soha nem sírt hosszan, szopott és visszaaludt, pedig akkor is mindig felvettük, a legkisebb nyöszörgésre is. 4 napja este 9.30-tól 6.30-ig alszik, vagy ha felébred, pár perc ujjszopás és alszik tovább- én örülnék, ha éjjel szopna, de erőltetni nem lehet)
A a járkálás reggel 8-du16-ig tart. (15-16tól séta-fürdés-lefekvés a program) Nekem nem lenne gond egész nap kendőben hordozni, ha házimunkát végeznék, mert az járkálással jár (bolt-séta-főzés stb) de itthon számítógépes munkát végzek, napi 4-5 órát kellene, és üldögélni kendőben nekem is kényelmetlen, neki sem jó.
Eddig a napi munkámat egész nap 10-15 perces időközökben végeztem, hogy mindig felvehessem Csillát. Most szeretnék átállni arra, hogy de.7-11-ig elvégzem a dolgom, és utána 100% övé vagyok. (Erre nagyon vágyom!) Vagyis el kellene ezt fogadtatni vele, de nem tudom, hogy érett-e erre (viszont így úgy érzem, mindent félig meddig csinálok, egész nap nem törődöm vele rendesen...).
Arra gondoltam, erre az időre beteszem az autósülésbe, magam mellé az asztalra, beszélek neki, fél kézzel ringatom, ha kell, de nem veszem ki, így talán az autósüléshez mint helyhez az kötődik neki, hogy ott nincs ölbevétel (lehet, hogy a babakocsiban is ezért nem sír? mikor sétálni kezdtünk 2 hetesen, nagy szelek voltak, és ezért nem tudtuk kivenni).
A védőnő azt javasolta, néha hagyjuk sírni, hogy magától aludjon el, mert később az ilyen gyerekekkel van tele az alváslabor, mert maguktól nem tudnak elaludni, csak segítséggel -erről mi a véleményük?
Szóval a "nem ölbevételt" lehet tárgyhoz kötni? Vagy elég napszakhoz? Milyen más megoldást javasolnak?
Szeretnék mindent megadni neki, hiszen ez az első félév nagyon meghatározó - de korlátoz, hogy dolgoznom kell, és nem akarok neki kárt okozni!!

Válasz:
A sírás eleinte a csecsemő egyetlen eszköze arra, hogy a környezetével kapcsolatba lépjen. Sír ha éhes, sír ha fájdalma van, sír ha kényelmetlen számára a pelenka. A sírás tehát jelzés a kicsi részéről, így amikor sírni kezd, először ezeket a szükségleteit kell végiggondolnunk, s ezekről kell gondoskodnunk. Van persze „vegyél fel sírás” is, amikor a csecsemő testközeli vágyik, azonban ha szopik, ha mindig van elegendő időnk a gondozására (nem kapkodunk, nem sietünk, nem vagyunk türelmetlenek), akkor a normál gondozási programba beilleszthető a játék vagy a simogatás.
Egy régi, annak idején sok kiadást megért könyvet lapozgattam nemrég, (Pikler Emmi: Mit tud már a baba?) és ott olvastam, hogyan lehet sírásra nevelni a kicsit: a sírás a környezet számára nagyon erős inger, ezért az anyák – főleg, ha egy kicsit bizonytalanok – azonnal szeretnék megszüntetni a sírást. Nem a sírás okára figyelnek, hanem arra, hogy ne sírjon a kicsi. Felveszik, ringatják, járkálnak vele, ami persze a csecsemő számára egy kellemes érzés, elringatja, félálomba juttatja és ami a legfontosabb, abbahagyja a sírást. Gyorsan rájönnek a gyerekek arra, hogy ha sírnak, akkor ringatják, felveszik őket, egyszóval rászoknak a ringatásra, a járkálásra, és szinte megállás nélkül sírnak. Összességében tehát a végére a ringatott, állandóan kézben lévő gyerekek többet sírnak, mint azok, akiket nem vettek minden ok nélkül. Valahogy így sikerül ránevelni a sírásra a gyerekeket.
Mi a teendő? Az egészséges, jól fejlődő, körültekintően gondozott gyereket tényleg lehet sírni hagyni. Ugyanis, ha hozzászoktatjuk, hogy mindig felvesszük, ezzel elvesszük tőle azt a lehetőséget is, hogy megtanulja, hogyan szórakoztassa önmagát, hogyan győzze le a kisebb nagyobb nehézségeket. Tehát ha teljesen egészséges a lánya, nincs semmiféle szükséglete, nyugodtan, lelkiismeretfurdalás nélkül hagyja sírni. Legyen a járókában, amiben mindig ott van Ön körül, látja Önt, hallja a hangját, tegyen köré színes kendőket kössön a járókára csörgőket és hagyja, hogy a lánya megtanulja önmagát szórakoztatni. És még egyszer ne legyen lelkiismeretfurdalása, mert nem tesz semmi rosszat, sőt.
Nem baj, hogy a lánya megtalálta az ujját, még jó is, hiszen nem kell a szájába adogatni a cumit. Legyen egy meghatározott idő a nap folyamán, amikor kiveszi a kicsit, amikor kézben van, amikor játszanak. Néhány hét alatt egy egészséges, jól ellátott, de sírós gyerekből kiegyensúlyozott, derűs kicsi válik.
Az autósülés nem a legtökéletesebb megoldás, mert nem tud szabadon mozogni a kicsi. Ilyen esetekre megfelelőbb egy járóka, bár ha Csilla el kezd mászni, akkor nem valószínű, hogy ott lehet majd tartani, de ez még odébb van. A lényeg azon van, hogy nem kell ringatni, engedni kell, hogy megtanulja önmagát szórakoztatni, mert csak így lesz érdeklődő a világ dolgai iránt, s nem mindig a felnőttektől várja a megoldást.

Izsó Ildikó

2002.08.23

Na most ennyi, mindenkinek köszönöm a biztatást, rám fértKép
Sőt, még most is Kép

Hajni
Amatőr

Elfelejtettem mondani, hogy egy dologba "szerencsés" vagyok. Hála nem könnyű terhességemnek, éppen 10 kilóval vagyok könnyebb, mint mikor terhes lettem. Így aztán a 168 cm-hez mindössze 48 kg birok lenni Kép Kép Kép
Amatőr

Sziasztok,

jöhetne már archiválni a szerkesztőKép

Rita,
gratulálok az aranyhoz!
Tegnap lefekvés után jutott eszembe, hogy nem kívántam Lilinek sok boldogságot a 3 hónapjához...Szóval minden jót nekiKép
A popóra azért kérdeztem rá, mert úgy tudom, sok esetben okoz a szájpenész popsibajtKép

Swen,
szombatra visszamenőleg gratula az egyéves menzi-kimaradásodnakKépKépKép
Ruhacsere...Azt javaslom, próbáld meg kézzel kimosni a ma keletkező szennyesruhákat, és majd megtudod, szegény nagyanyáink min mentek keresztülKép
A vonathoz megyek eléd, ha szeretnéd. Hordozóval azért elég húzós még a Balaton utca isKép

Linda,
egy hét, az már semmiKép KitartásKép
8 óra alvás? Egész jól hangzik...Mi ma fél 3-kor szopiztunk.
Az oltással kapcsolatban nem volt egyértelmű, amit írtam? Nálunk Danit is mindig itthon oltotta a dokink, és természetesen Dorkát is.

Orsi,
érdekes, ez a mell dolog nálunk is így van, de csak a jobb mellemmel. Szívja 10 percig, aztán elkezdi 2-3 mp-ként kiköpni (bár Dorci nem ideges közben, sőt huncut a szeme), azt gondoltam az elején, hogy elfogyott a muníció, megnyomtam, jött az rendesen, ennek ellenére Dorka már nem szopott rendesen. Átteszem a másik mellemre, és azt rögtön bekapja, és folytatja szépen tovább...Az esetek nagy részében én két mellből etetem, kivéve az éjszakákat, és néha nappal is beéri eggyel.
A kilók ruhában nem igazán látszanak, de én fehérneműben is szeretnék a régi lenni - na jó, van még 6 hónapom rá, terveim szerintKép

Szöszi,
Dorka velünk töltötte a hétvégét, az oltás miatt nem raktam át, mégis csak hőemelkedése volt, ráadásul bukott 3-4 alkalommal napközben, ő sose szokott már, szóval így maradtKép
A hosszú nevű rendszerbe máris beveszlek:
Panó-Linda-Zsuzsa-Swen-Szöszi-Bori-féle rendszerKép
Holnap nagy oltás nap lesz: Kata, Botond, BazsiKép

Linó,
Katát is utolérte a nátha? És a kisasszonyok?
Kíváncsi vagyok, megkaphatjátok-e így az oltást holnapKép
A hétfő csak úgy kimarad az oviból, ez saját döntés, ugye? Hosszú hétvégétek van ígyKép

A.Hajni,
klassz, hogy a rokonok feldobtak egy kicsitKép
Köszi a cikket, kíváncsi vagyok, kinek mi a véleménye róla...
Én azt gondolom, az első pár hétben (2-3 hónap) mindenképpen felveszem a babát mindig, aztán lassan elkezdek ráhagyni 1-1 percet, ha sír, és óvatosan növelem ezt az adagot, de azért van egy határ. És a sírás típusától is függ.
Ma Dorka megint fürdőszobai ténykedésem alatt aludt el a hordozóban: merően nézte, ahogyan leszőrtelenítettem mindenem, a gép zúgása szépen álomba nyomtaKép Át a kiságyba, és már másfél órája szunya vanKép Még a porszívó sem zaklatta felKép Dani is mindig elaludt, pl. a hajszárításnál...

Most megyek egy kicsit házimunkázni...
Puszi
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

SziasztokKép

Este egész nyugis volt az elalvás, igaz mivel Mókuskám nem tud igazán mélyen elaludni háton állandóan felriadt, hiába tűnt úgy, hogy cumi nélkül is alszik.Kép Úgyhogy végül csak Apukája vállán kötött ki, ott aztán édesen elaludt és le is tudtuk tenni, talán fél 11-kor, vagy 11-kor, már nem emlékszem. És befejeztük a filmet!!!Kép Szóval mostantól 2 ciciből fog kapni este, remélem nem csak véletlen volt!
Amúgy ma nagyon alvós eddig, remélem csak az időtől és nincs semmi baja! Reggel is visszaaludt a szopcsi után és aludt kb.2 órát, aztán a következő szopcsija után fent volt egy darabig, el is volt az ágyikójában, de nem túl sokáig, és láttam rajta, hogy hulla álmos. Próbáltam a babakocsiban, hogy mégis itt legyen kint velünk, de nem tud jól elaludni háton. Gondoltam egyet, mondom ne aludjon el állandóan a vállunkon, úgyis olyan álmos, betettem hason a kiságyba, hátsimizés stb. és most így elaludt! Kép Szóval sikerélmények a köbön!Kép

Szöszi, Lino, Panó, Bori
Sajnos nem fogok tudni menni a minitalira, mert Érdre ne megy az eljutás, főleg nem hétfő reggel.Kép
De Borikám úgy néz ki mégiscsak megfűzöm Karcsit, hogy vigyen el minket a nagy talira, írd már meg mégegyszer, hogy mikor lesz, ne kelljen visszakeresnem!Kép

Rita
Először is Isten éltesse a 3 hónapos Lilit!Kép
Felhívtam a védőnénit, szerdán kijön és megnézi Gergő száját. De mondta, hogy ha le tudjuk törölni steril gézlappal akkor nem szájpenész, úgyhogy ma megpróbáljuk. Csak még nem tudom hogyan.Kép
Nektek meg jobbulást!

Lino
KösziKép Ha lesz egy kis időm tényleg csinálok már egy albumot. Csak a kicsinyítés miatt nagyon időigényes.Kép
Katicának jobbulást!

Swen
Túl aggódós: megint lényegre tapintottál!Kép
Szájpenész: a védőnénink ugyanezt mondta.
2 cici: úgy tűnik bejött, ma este kiderül, hogy nem csak véletlen volt-e.
Mensi évforduló: hogy Te miket észbentartasz!Kép

Amatőr-Hajni
Köszi a bemásolt altatással kapcsolatos írást! Csak azt nem tudom, hogy mikor lehet elkezdeni ezt? Szerintem Gergő a majdnem 6 hetével még kicsike, mivel még nem kötik le annyira a dolgok, amik körülötte vannak. De én sem szeretném, ha állandóan kézben akarna lenni és úgy elaludni, igaz azért nálunk még nem annyira durva a helyzet, hogy nem maradna meg a kiságyban.

Bori
Nagyon tetszik, hogy hordozóban viszed magaddal Dorkát és mindenféléket csinálsz!Kép Lehet, hogy nekem is ki kéne próbálnom? Szerintem Gergő 5 perc után elunná magát és reklamálna, de ki tudja? Próba-szerencse!Kép
A sírni hagyással nekem is kétségeim vannak sajnos.Kép És igaz, hogy tudom, hogy álmos és azért nyüzsizik, de valahogy úgy érzem azért sír, mert szüksége van a megnyugtató testközelre. Még olyan picike! Viszont elrontani sem akarom, hogy aztán később legyenek gondok! És hol van a bűvös határ? Ezt nem tudja megmondani senki!Kép Te szerinted 2-3 hónap? Ma azt próbáltam, hogy sírt, kivettem, megnyugodott, megpróbáltam visszatenni, de akkor is sírt, viszont leragadt a szeme! Megint megnyugodott és akkor irány az ágy, ahol sikerült elaludnia, igaz hátsimizéssel, de gondolom az nem baj! Vagy igen? Tök egyedül kéne elaludnia?

Többiek!
Mindenkitől kérünk okos tanácsokat! Főleg többgyerekes Anyukáktól!!!Kép

Most gyorsan el krumplit pucolni!Kép

PuszikaKép

Orsi

avocado

Sziasztok,

Megint bővolt a termés.Kép

Szoszi,
Neked jobbulást! Hársfatea és méz????

Rita,
Kitartást a szájpenész kikúrálásához. Én ettől rettegek nagyon, de eddig hála elkerült bennünket.
Én úgy tudom ilynekor a cumikat le kell cserélni.

Süncsi,
Fel a fejjel, lesznek jobb és könnyebb napok, csak megyünk bele az őszbe-télbe és ez a vacak idő még jobban nyomhatja az ember hangulatát. Kitartást!

Anitabori,
A sírásról a véleményem: tapasztalt és rutinos anyák azt mondanák, hogy na most tojtatja el, de én egyszerűen nem hagyom sírni, felveszem és próbálom kideríteni miért sír. Amúgy nem is bírom hallgatni ha sír, biztos van oka, így úgy érzem segítenem kell neki. Valamelyik este annyira nyügösen sírt Anna, hogy szépen megkértem, hogy minél hamarabb tanuljon meg beszélni, hogy el tudja mondani mi a baja. Ő meg csak nézett a nagy kék szemeivel és tuti azt gondolta, ...." na ez sem teljesen normális..."

Swen,
Gratula az évfordulóhoz, márha lehet ilyenhez gratulálni, gondolom nem ünnepled???

Zerko,
Nekem az este nem jön össze, itthon akkor van "nagyüzem" és Anna mellett a férjem is igényli, hogy akkor beszéljük meg a nap eseményeit, azért próbálkozom.Kép

Amatőr,
Nekem hála könnyen alszik el Anna, én az altatásról írtam Neked, valakivel összekevertél.

Jövő kedden kapjuk a 2 hós oltsát, nagyon parázok tőle, de nem tudom mitől... Szoktak ilyenkor belázasodni a manók??vagy az csak a Diperténél van?

Kika
Kika
kika

Sziasztok!

Jól vagyunk. MA 8 körül kelt a nép!
És most 1 óta alszik mindkettő! Edina már nem sokáig asszem!

Amúgy már én is nagyon ritkán altatok (MÁR!!!), de ha kell, megteszem! Este mindig! És nálam nem bömbizik a leány, mert nem hagyom, és nem is hagytam! ZSófit sem!

Orsi: én meg voltam győződve, hogy addig etetsz, míg a gyerek kéri! Estére mindenkinek kevesebb a teje! Persze hogy kell a 2 cici! Lehet, hogy így hamarosan az éjszakát is átalussza, ha este jól teleeszi magát! HA nem méred, hogy mit eszik, akkor kínáld meg mindig a másikból is, hátha kevés neki!
Alvás Kép
Mikor mész kontrollra?

Swen: nálunk 3 napos a kaka már Edina hasában Kép
Szuri Kép Méreckedést kíváncsian várom!
lányok: szerintem sem nagyon hasonlítanak!
fejem: amióta az eszemet tudom, fáj! Kép Ami tény: meszesek a nyaki csigolyáim! Összefüggésben van a háti izomgörcseimmel (ugye ennek nem jó a gyerekcipelés! Kép ), és a frontokkal (nos most az is van dögivel!). A terhesség alatt jobb volt (ezek szerint a hormonok is hatnak rá), de már vége...

Lino: és is szoktam ilyen virsliset! De én a sajt helyett mustárral!
Ruha: Még nálunk is a 68-as megy! CSak elővettem, mert a kisebbek már jók neki! ÉS van 68-as, aminek rövid a lábszára! A badyk közül meg van, ami már kicsi (68)!
Meg nem szeretek kapkodni! Jobb, ha inkább 2 hetet vár a lánykámra!
Nátha Kép Most lehet, hogy tolódik a szuri? Beszélsz a dokival? Vagy mi lesz?
Éjszaka: átérzem! Edina újbban hajnali 1/2 4-kor éberebb szakaszát éli! NYekereg, fészkelődik, pukkantgat,... és mindig felébredek rá, és azt hiszem, ő is ébred, de hála nem! Persze utána már nem megy nekem az alvás. Neki hála megy!
Ovi: akkor holnap mentek újra?

Szöszi: meggyógyultatok???
Most láttam valami katalógusban 2800 alatt Pamperst! (asszem)
A 8 kiló kajával a pocakban, és ruhában értendő! Ezt cipelem...
A natúr pasz! Ha majd kakkant, megmérem valamelyik reggel!
6,4 is derekas!
Jól van, neked elég egy ilyan "kis" autó is Kép

Anita: 32 deka nem semmi! ÉS nem lett ritkább a kaka? Edina kb. annyi volt, mint Dorka, amikor lassult a tempó!
Akkor mostantól ő is a nagy hízók táborába lép?
Mennyit eszik most napi szinten Dorka?
Mint Linónak írtam, még többnyire 68-as a méret! És mint Szöszinek, a 8 kiló lem pucéran van éhgyomorra!

Nos, asszem végeztem...

Szép napot mindenkinek!
ZSuzsa
zerko

Sziasztok!

Voltunk reggel a vedoneninel. Az enyem nem volt bent, igy egy masikhoz mentunk. Megnyugtatott, hogy nincsen semmi gond Lilivel. Egy kis szajpenesze van, de egyaltalan nem veszes, es ahogy latta szepen sikerult leszednem. Eddig az volt a baj, hogy nem gezzel toroltem ki, hanem csak fulpiszkaloval. Es nem a penesz miatt van az esti nyugolodes. Vagy az ido miatt, vagy lehet, hogy valami fogzasi folyamat elindult az allando nyaladzas miatt es amiatt, hogy az also ajkat allandoan beszivja. Cumival nincsen gond, csak naponta ki kell fozni.

Orsi: En is hordozoban viszem Lilit. Ha furdok, mosogatok, fozok, mindig mellettem van hordozoban. Szereti. De nem sokaig engedem neki.

Kika: Elofordulhat, hogy belazasodhat, de nem minden babanal. Lili-nek se volt semmi baja utana. Ez minden babanal mas. En holnap megyek a 3 honapos oltasert.

Anita: Nincsen semmi a popojan. A vedono is megkerdezte. Ugyhogy ezek szerint a baci nem ment le a pocijaba. Kép

Zsuzsa: mindket lany gyonyoru, bar szerintem nem igazan hasonlitanak egymasra. Kép

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Jegyzeteltem,de biztos nem tudom egyben leírni az egészet,mindjárt ébred Bencus!

Szilvi!
Egy cipőben járunk,Bencus is megfázott,és éjszaka nagyon nyugtalanul alszik,ugynazokat a tüneteket produkálja,mint a Te Katicád.Kép Én sem tudok így aludni.
Szerintem a lánykád azért nem alszik most délután,mert meghallotta,hogy emiatt nem tudtok jönnia talira,és Ő a világ minden pénzéért ki nem hagyná ezt a bulit!Nehogy már rajta múljon! Kép Kép
HétfőKépvimentes nap? Miért?
A párod azért a rossz idő beálltával többet van otthon?

Szöszi:reggeli tánc. Kép
Lehet,hogy Bencus hajnalban a kaki miatt nyűgi,remélem előbb--utóbb majd kinövi.Nálatok mikorra múlt el?
Bacikat kiköpted már? Jobbulást Neked!
Nekem is tetszik a Peugeot,de az én álmom egy Picasso.Kép

Swen:Botond-kukac Kép
Szegényt jó korán elkezdte gyötörni a fogzás. Kép
Szuri. Kép Egy hét múlva nekünk is lesz. Kép Kép
Bencebaba néha azért mosolyog.A figyelmét nem nagyon tudom lekötni még.Sőt azt vettem észre,hogy ha hirtelen közelítem felé a kezem,meg se rebben a szeme.Nem kéne már ilyenkor rendesen látniuk? A Dadoo-val egyébként rövid ideig egész jól elvan,úgyhogy remélem nincs baj a szemével.Kép
(Most éppen emiatt aggódom. Kép )
Tudom én,hogy másnak is hiányzom,de annyira jól esett,hogy láttam,hogy Te és Zsuzsa többször meg is említettetek név szerint,pedig mi még csak nem is találkoztunk.Kép Bár elvileg meg névrokonok vagyunk,ugye? Kép
Ruhacserék: ez nálunk nagyon gyakori.Kép

Orsi:szerencsés vagy a bevásárlásokkal,Bencus nem bírja.Pedig nagyon kéne cipőt és nadrágot vennem. Kép
Kórházi túra. Kép Azt el is hiszem,hogy tetszettek a képek bent. KépMilyen jó kis hurkái vannak Gergőnek.És a csókos szája!!! KépSzép az új szőnyegetek is.
Kilók. Kép Én már híztam 2 kilót. Kép
Megint mit hallok,hogy alkalmatlan anya vagy??? Most már aztán kiverem a popódat,ha ilyen hülyeségeket mondasz.Gondolod,hogy mással nem fordult még elő,hogy véletlenül megsértette a babáját?

Bori:a dokinő szerint egyszerű náthája van.Csak az orra dugul,és csak alvás közben. Szopinál nem zavarja.
Gergő és én nagyon elkaptuk,Kata tegnap féjlalta a torkát.Kép De nem vagyunk lázasak,remélem így is marad. Kép Ha meggyógyultunk,akkor tali!!!
Kenguruztok? Kép Én is úgy szerettem a nagyoknál.
Altató-szőrtelenítés. Kép

Linda:Ádi nem soká jön. Kép
Nem még,hanem már tudok fejni,de nem sokat.Sajnos nem mindig van időm.Kép
Éjszaka 8 órát alszik Gergő? Ez nem semmi. Kép

Amatőr:Anyósod Kép Súlyod Kép Minden rosszban van valami jó???

Zsuzsa:este nem eszik sokat Edina?
Igen,a agyarapodásunk teljesen rendben van:5900 gramm a kis Malackám! Kép
Tegnap a reggeli szopi után 120-at sikerült még fejnem.Kép Ma még semmit. Kép
Ujjszopis elalvás: irigyellek.
Fejfájásod: Kép Ezért viszont nem !
Gulyást nem akarsz küldeni? Kép
Ugye jó pasim van? Kép Kép
Szerintem hasonlítanak a lányaid,bár inkább a mostani Zsófihoz.

Nalika:remélem már jobban vagy! Kép
Ha jobban leszünk,majd talizhatunk,most nagyon dögrováson vagyok.Kép
Azóta már többször imába foglaltam a neved a Dadoo és az orrszívó miatt. Kép

Rita:szájpenész Kép
3 hónap:Isten éltesse a nagylányt! Kép

Zita:érdekes,hogy mindenki azt mondja,hogy nem nézek ki fáradtnak.Pedig kb.4-5 órát alszom naponta,azt is több részletben.Az alvásigényem pedig mindig is nagyon nagy volt.Kb:10 óra. Kép

Süncsikém:Jaj,de el vagy kenődve! Kép Ahogy írtad a napodat,mintha az enyémet írtad volna.Bence is egész nap kézben van.Hátad,derekad hogy bírja? Kép Én már kivagyok! Puszi Nekd!

Most mennem kell,Bencus hív! Kép

Puszi a többieknek is!

Anikó
vakili

Sziasztok!

Zsuzsa,
úgy látszik ti sem kakiltok mostanában Kép
Timikém most úgy látszik beállt a 4 naponta kakilók táborába.Kép És ezt mindig reggel teszi. Szerencsére ma elkaptam az elejét, így csak 2 pelenka lett kakis a ruhája és a lepedője nem Kép
Úristen már a 74-es ruhákat készíted elő? Bár már Cicukám is 68-asokat hord.

Orsi,
legközelebb egyeztetünk, jó? Kép Mi a Tescónál lévő pelenkázóban voltunk, van máshol is?
Sírás: ha csak halkan sírdogál én hagyom, mert abból nagyon hamar elalszik. Ha hangosabb akár csak egy kicsivel is már felveszem.

Anikó,
gyógyuljatok meg minél hamarabb! Azt csak félve merem leírni, hogy én is képes vagyok 10 órákat aludni, de hálisten a két kisebb gyerekem ebben partner. Timikém a reggeli szopi után is visszaalszik. Kép Meglásd hamarosan Bencus is többet fog aludni. Kép Bár az is igaz, hogy a nagyobbikkal rendesen megszívtam anno, mert másfél éves koráig minden éjjel fenn volt vagy kétszer.
Ja, és ilyenkor még nem edzett a szemizmuk csak lassan tudnak fókuszálni, ne ijedj meg! Egyébként én is mindhárom gyerekemnél aggódva figyeltem. De nincs annál szívmelengetőbb érzés, mint amikor meglát és tele szájjal rámmosolyog Kép

Linda,
már csak 6 nap! Kép

Szilvi,
nektek is jobbulást! És köszi viszonylag jobban vagyok. Remélem jöttök a talira, ha már nekem is le kell mondanom a 4 éve tartó progimról! Kép

Kika,
mi is jövő kedden megyünk oltásra. Úgy tudom, hogy a két hónapos oltás nem jár lázzal, csak a többinél lehet. Azokat meg úgy szoktam megoldani, hogy még a rendelőben beborogattam (igaz akkor május volt, és nem hideg) és utána otthon egyből lázcsillapító.

Kata, Tomi, Alina, Lili,
gratula a 3 hóhoz! Kép

Rita,
szájpenészKép de még időben felfedeztétek, így talán egyszerűbben tudtok tőle megszabadulni. Fontos a rendszeresség, de ezt gondolom tudod.

Anita,
a gyerekek nagyon szeretik a gépek monoton hangjait, vmiért megnyugtatja őket. Sokat kell porszívózni Kép

Én még nem is írtam a beceneveket: Huligán Toncsi, Tüncsi-müncsi, tesóka (ez mindenkitől még tőlem is), és persze a cicus összes becézett változata.

Ja, és nálunk a rendelőnek két külön bejárata van:
egészséges rendelés, és betegrendelés. Teljesen el vannak szeparálva. Tehát bacik viszonylag kizárva.

Puszi mindenkinek:
Hajni
nalika

Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat, Katának reggel óta nem folyik az orra! Kép Remélem ez csak ilyen átmeneti kórság volt!

Szöszi: Balázs súlya sem semmi Kép Úgy látom az egész topicon csak nekem van kevésbé hízó gyerekem. Majd holnap kiderül hogy hány kiló, de szerintem ma 6 kiló lehet. Kúpot én csak rögtön az oltás után szoktam adni neki, de az se baj ha előtte adod.

Rita: boldog 3 hót utólag is Lilinek is Kép

Swen: akkor holnap Ti is oltás Kép Sok öltözés Kép Ma Kata is összepisilte a ruháját! De úgy látszik ez egy ilyen nap, mert Panó Benije is ezt csinálta Kép

AmatőrHajni: jó hétvége Kép Fogyás Kép

Kika: én több gyerekes vagyok, de nem hagyom/hagytam sírni egyiket se. Szerintem olyankor szüksége van rám, és nem bírom hallgatni a sírást sem. Persze volt olyan, hogy már mindent megpróbáltam, hogy abbahagyja, már cicizett egy órát és köpködte ki, de még mindig sírt, olyankor letettem egy-két percre, de aztán járkáltam vele tovább. Mondjuk ez nagyon ritkán volt, és nekem szerencsém van, mert nem extra nyűgösek a gyerekeim. Viszont egyáltalán nem izgat, ha cicin alszik el Kata este. Van amikor úgy alszik el (napközben csak úgy), de este általában magától elalszik. Oltás: elvileg a kéthónaposnál nem lázasodnak (kivéve a középső lányom, aki csak ettől lett lázas, a többitől soha)

Süncsi: remélem ma jobb napotok van és a kedved is jobb! Kép Sok puszi nektek!

Anikó: Kata ma visszaállt a délutáni alvásra Kép Remélem nálatok se tart sokáig a betegség! Apa most is sokat dolgozik, sőt úgy tűnik, hogy külföldön is csinálnak egy céget és akkor még többet lesz távol Kép És biztos nincs baj Bencus szemével!!!

Bori: hétfő ovimentes, ez saját döntés. Tudod, ők amúgy is csak 9-12ig vannak bent, szerintem pont elég nekik ennyi. Mondjuk így nekem ettől így nincs több szabadidőm, sőt rosszabb, mert reggel fél 9kor elindulunk és csak 1 körül érünk haza, így szinte semmire nincs időm itthon. Ma hogy nem mentünk egész sok mindent meg tudtam csinálni. Lányoknak szerencsére semmi bajuk Kép

Orsi: filmnézés Kép

Zsuzsa: Zsófi meddig lesz délelőttös az oviba? Egész évben? Akárhogy is lesz holnap Kata, mindenképpen elmegyünk a dokihoz. Ha jól van, akkor oltás miatt, ha meg nincs jól, akkor azért. Oviba csak hétfőnként nem járunk. Meg Nóra itthon lesz most csütörtökön is, mert a nagyok (Lili) mennek almát szedni, a kicsik viszont nem, így inkább itthon marad.

Nalika: én lemondok szívesen a délutáni alvásról a tali miatt, kérdés, hogy lánykám mit szól ehhez Kép Rendelő nálunk is mint nálatok, még az épület is más!

Szilvi
lino

Sziasztok!

Most csak gyorsan a sírásos témára reagálnék, bár nekem ugye Botond van és a három hónapos tapasztalatom. Biztos nagyon nagy tudású orvos írta a választ az anyukának, de én azért nem értek vele egyet. Legfőképp az a bajom az ilyenekkel, hogy egyszerűen nem veszik tudomásul, hogy minden baba más és más és szerintem nincs csak egy biztos módszer, ami jó mindenkinél. Én a saját gyerekemnél is úgy tapasztalom, hogy van olyan ami még megnyugtatta két-három hetesen, de most már nem. Tehát egy gyerek fejlődésénél is nagy változások vannak még ilyen rövid alatt is, nemhogy a különböző gyerekeknél. Nekem az a véleményem, hogy nem szabad túlzott elvárással lenni a babákhoz ilyen kicsi korban. Annyi mindent kell nekik megtanulni,egyelőre még csak úgy élni is, hogy nem hiszem, hogy ilyen kicsinek már tudni kéne tök egyedül elleniük. Ráadásul amit leírtak, hogy minden nap ugyanabban az időben vegyük fel és játszunk vele, s mindent óra szerint csináljunk, ez meg szerintem kivitelezhetetlen még egy kutyánál is, nemhogy egy gyereknél!Én bizony az elején szinte mindig kézben fogtam a fiamat, sosem hagytam, hogy egydül sirjon, de volt hogy a kezemben is bömbölt. Én is először megpróbáltam kideríteni a sírás okát, s mindig próbáltam megnyugtatni végső eszközként jött a cicire tétel. S ettől függetlenül mostanra már látom rajta, hogy bizony vannak olyan időszakok, amikor jobban szereti ha fekszik az ágyon, s elvan maga a játékaival, vagy hasal és úgy beszélgetünk. Tehát van olyan, amikor nem akar kézben lenni. Viszont van, amikor meg igen és ez nem órára-percre működik nála, s én ilyenkor mindig felveszem! Nem mondom, hogy nem hagyom nyekeregni, ha tudom, hogy álmos és látom, hogy próbál elaludni, vagy éppen mást csinálok, amit nem tudok eldobni azonnal. De sosem hagyom egyedül torka szakadtából sírni! Nem mondom, hogy én csinálom jól, vagy hogy jól csinálom egyáltalán, de nekünk így a jó, így vagyok nyugodt én is meg a fiam is.

Most pedig megyek és berántom a karfiollevesem!Kép

Orsi! Törlést őgy csináld, hogy egy steril gézlapot rátekersz a mutatóujjadra, azt bemártod a glicerinbe, s ezzel kitörlöd a száját. Ezt elég határozottan kell, persze nem úgy, hogy fájjon neki, de ha éppen simogatod az kevés! Botond egy szót sem szólt ilyenkor -bár neki sem volt szájpenésze, csak nekünk ajánlották minden nap kitörölni a száját, mikor hazajöttünk a kórházból. Menni fog az!Kép

Remélem még jövök!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Látom nagy sikert arattam Kép

Elmondom, hogy nálunk hogy működik, aztán légyszi mondjátok el a véleményeteket, vagy ha van ötletetek, szívesen venném.

Szóval ugye az látszik, amikor elfárad, és már csak nyekereg, semmi nem jó. Na akkor megyünk a kiságyba. Persze sír, én meg simogatom. Aztán kb. 5 perc sírás után felveszem, megszeretgetem, aztán ha megnyugodott, még elalvás előtt vissza az ágyba. Kb. 3-4 letevés-felvevés után szokott elaludni. Nem tudom, hogy jó-e így, de azt is elmondom, hogy nézett ki és most milyen egy napunk.

Amíg "altattam", volt, hogy 2 órán át sírt a kezemben, mire sikerült elaludni. A napunk össze-vissza telt, mert mindig attól függött, hogyan tud elaludni. Ráadásul soha nem aludta ki magát, ezért aztán egyre nyűgösebb lett.
Most viszont 7-kor kel, evés, öltözés, stb, aztán fél 9-től séta, akkor alszik kb. 1,5 órát. Utánna délbe kaja, alvás a kiságyba, kb. 4 órát (!), délután pedig kaja, séta, és kb. 6-kor ébred. 7-kor fürdünk, utánna megint evés, alvás. Felébredni csak 4-kor szokott, utánna egy hang nélkül visszaalszik.

Hát nekem így valahogy jobban tetszik. A cici nálunk sajna nem működik, az üres cicin nem nyugszik meg. A cumisüvegből meg ugye mindig ugyanúgy jön a kaja, és akkor csak hasfájás lesz belőle.

Tényleg szeretném a véleményeteket hallani, bocsánat hogy ennyit problémázok itt nektek ezen.

Rita: szájpenésze Bálintnak is volt, még a kórházba szedte össze. Mi is törölgettük, de igazán az segített, mikor minden etetés után megitattam pár korty kamilla-teával. Szerintem próbáld meg, vagy add neki kiskanállal és akkor kiöblíti a száját.

Hajni
Amatőr

Sziasztok!
Most aludt el a babám, így gyorsan írok.
Köszönöm az együttérzéseteket!!!

Lányok! - a szájpenésszel nagyon vigyázzatok, mert nekünk a bacira még rátett a hátul lévő szájpenész, amit nem láttam, mert csak az orvos vette észre kanállal! Így a szájpenész is végigcsúszott az egész garaton!

AnitaBori- oké! Büfé-tali rendben, csak hány órakkor? Szerintem szaladjunk körbe és 10 körül találkozhatnánk. Más is jön?

Avocado- látom a képekről, hogy nem csak én vagyok kék-mániás! Nagyon szépek vagytok!

Anikó- Bencéd nagyon szép! Úgy látszik, hogy a Bencebabák jól sikerültek! (...öndícséret)

Bellana- magunkra ismertem az alvásszokásotokat illetőleg. Napközben mi is gyakran eszünk, általában 2,5 órát bír ki, de van hogy 1 óra múlva kéri a cicit. Ez elég borzasztó tud lenni, mert szinte semmire nincs időm. Az éjszakák elég tűrhetőek, átlagban 3,5 órát alszik Benőkém.

Dicsekszem!
Ma talpmasszázson voltam. Bence nyűgös volt, de benyomtam neki a cicit és így én is tudtam élvezni a masszírozást. isteni volt!!

Puszi nektek!

Maci
maci2

Sziasztok!

Nalika:
Mi is a központban lakunk, az Ifjúsági ház közelében, a Semsey parknál. A parkban lévő rendelőbe jártok?

Szoszi:
Köszönöm szépen. Tényleg nagy szerencsénk volt Alinával. Most már hétről-hétre szebb a seb helye is. Bízunk, benne, hogy ezzel vége is, de ha mégsem, már akkor is csak egy külső, korrekciós plasztika lesz (tudod, úgy mint a „nagy embereknél”).

Anitabori
Tényleg kevés az időm visszaolvasni benneteket (túl sokat írtok, de ez jó), azért igyekszem. Azt hiszem, nem veszem meg a Dadoot, nekünk is vannak hasonló játékaink, azokat is imádják.

Szilvi:
Köszönöm szépen a gratulációt.
Jobbulást

Anikó:
Remélem már jobban vagytok. Most már itthon vagyunk, majd SMS-t küldök, ha megyünk sétálni.

Zsuzsa:
Látom ti sem kapkodjátok el a kakilást. Nem semmi a súlyotok! GRATULA!

Amatör:
Mi is így csináltuk anno. Nálunk is maguktól alszanak el általában, a férjem büszke is rá (ő szokott altatni), hogy 2-3-szor kell őket csak felvenni.

Maci2
Nagyon irigyellek a masszázs miatt.

RÓLUNK:
Hétvégén leszüreteltük a szőlőnket. Jó nagy banzáj volt, több mint 20 ember. Szerencsére nekem csak a babákkal kellett foglalkozni, de annak ellenére, hogy nem is igazán vittem le őket a többiekhez, azt hiszem megviselte őket a felfordulás.
Ma alig győzték kipihenni magukat, aludtak, ettek, néha mikor fent voltak akkor viszont nevetgéltek, gőgicséltek.

Most egy kicsit aggódom, mert eléggé lelassult a súlynövekedésük ezen a héten(10 dkg/hét) ilyen még nem volt, vagy a mérleg elromlott. Remélem a jövő héten többet fog már mérni. Ennek több oka is lehet, egyrészt hosszabb ideig alszanak éjszaka, nappal egyre gyakrabban esznek 4 óránként a 3 helyett, a baj csak az, hogy nem fogadják el hamarabb a cicit, ha pedig mégis, akkor csak nyammognak rajta. Fogalmam sincs, mit csináljak velük.
Lassan én is méretet váltok Tomikánál, mi most fogjuk a 62-est hordani. Egyre jobban látszik Tomika és Alina között a súlykülönbség, ezért méret szerint kell a szekrényeikben is csoportosítani a ruháikat.
Szerdán kapunk oltást, már előre félek tőle, a múltkor nagyon nyűgösek voltak utána.

Megyek fürödni. Jó éjszakát mindenkinek!

Vali
cvali

Sziasztok!

Mióta leírtam, hogy Gergő milyen jót aludt, azóta nem alszik 8 órákat,hajnaltól aztán semmit, sőt most is itt ringatom az autósülésben, ő meg labdányi szemekkel bámul és heőzik. Jókor jön rá a társasági élet Kép
Dani már alszik, én is félig. Kép

Linó: Kata remélem jobban van és alszotok éjjel! Kép Puszi!

Panó: merre vagy?

Maci: akkor egy cipőben járunk Kép

Amatőr: jó fej anyósod lehet. Kép

Anikó: puszi!

Sírás: szerintem mindenki vérmérséklete és idegei szerint járjon el. Na, meg ahol több lurkó van, ott a legjobb szándék ellenére sem lehet mindig tüstént dajkálni Kép Amúgy én se hagyom sírni, ha nem muszáj. És különben is mikor dajkáljam ha nem míg pici?? Kép

Most balra el, Bivalybillt megpróbálom elaltatni, kap egy "kis" cicicumit. Kép

Linda
(már csak 6 nap!)
bellana

Sziasztok!

MaciHajni!Annyira jó, hogy ilyen szépen gyógyultok!Kép TalpmasszázsKép

A.Hajni! Örülök, hogy te is megtaláltál egy módszert ami működik nálatok. Ha ez nektek így jó, márpedig ezt írtad, akkor nagyon jól csinálod! De amit leírtál az messze nem az, mint amit közzétettél.Kép

Vali! A súlynövekedés lelassulása egy idő után teljesen normális! Gondolom ikreknél méginkább!

Jó éjt!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Talán már el is fe4lejtettetek(Zsuzsa,megkaptam a mailt),olyan régen voltunk,de sajna,nem volt net.Végül még a modemet is kicserélhettem Kép

Most csak gyorsan írok pár sort,aztán majd megpróbálok visszarázódni közétek,ha sikerül,Bendegúz minden szabadidőt lefoglal,mert rettentő sokat szeret játszani,pár napja csak fél órákat alszik két szopi közt,a maradék időt különböző játékokkal töltjük ki.Igaz,cserébe folyton gagyog,mászik,nevetgél meg rikkantgat.Most is végigkommentálta a számítógépszerelő munkáját,egész jól összehaverkodtak.

Pár infó:
Csaba Bendegúz 2004.július 21-én 10.10-kor született,undokul fárasztó,lassú és nehéz szülés után,fájásgyenge voltam.(Asszem,én nem szülök többet.)Rák jegyű,szűz aszcendenssel.2850 gramm és 54 cm volt,a feje meg 34 cm.Most 5401 gramm,hetente ca 30-40 dkg-t hízik,két hónap alatt 2200-at.Most 61 cm.Illetve legutoljára annyit mértek.68-as rucikat hord.Ja,és csak szopizik,bár én undok módon egyre könyörgök tápszerért,de nem kapok...Mármint,nem magamnak könyörgök,perszeKép

Most nekiállok olvasgatni,mert még azt sem tudom,ki mikor szült!

Millió puszi,Kinga és Bendegúz
nyinike

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?