Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

SzösziKép
KakagyárKép ez jó, mi is szoktuk kakigyárosnak hívni a RékátKép Ő olyankor tiszta vörös mint a cékla és hatalmasakat nyög, mint egy 90 éves öregember.
Kolléganőm mesélte, hogy az ő kislánya nagyon szégyenlős volt és amikor kakilt (pelusba) mindig elbújt. Egyszer séta közben eltünt a szemük elől a gyerek, elkezdték keresgélni, a közeli bokorban találták meg épp vörös fejecskével állt a bokorban és nyomta a dolgot a pelusba (másfél éves lehetett a gyerek, 10 hónaposan már járt - de furiKép)
Mókás, hogy miket tudnak produkálni nem?

KisdióKép
Én is megkönnyeztelek! De a lényeg, hogy jobban vagytok már!Kép

Voltunk tegnap a gyerekdokinál a baci végett, augmentint kell szednünk 6 napig utána kontroll. Kérdeztem, hogy ez mitől van, hogyan szereztük be, a válasz az volt (amit sejtettem), hogy olyan valaki puszilgatta akinek van. (anyósom mániája, hogy állandóan biztatja a sógornőm kislányát, hogy puszilja meg a Réka fejét, állandóan a kis kezét tapogatja, rohadtul elegem van már belőlük).Kép
A szerencsénk az, hogy ha mi kikuráljuk magunkat ezt már nem kaphatjuk vissza, mint irtam a sógornőm gyereke már nyár eleje óta így van és ejtenek magasról rá, szerintük allergia és kész. Hát nem tudom ha az lenne és az én gyerekemről lenne szó abba se nyugodnék bele.
Mivel ez a bacink van, legyengült egy kicsit az immunrendszere és így kaphatta a vírusfertőzést is. Ne kapjon az ember idegbajt a hülye rokonai miattKép Annyira elegem van........KépKépKép

Melinda
Bnm

SzosziKép
Megkaptam a mailt, nekem csak a hétfő jó! A helyszínről nem tudok nyilatkozni.Kép
Amúgy hogy unnám már a tanácsaidat és biztatásaidat? Sőt! És Balázs mikor kezdett el tudni elaludni egyedül? Csak, hogy tudjam, meddig ne várjam el Gergőtől.Kép

Különben még akartam ám valamit írni, de nem emlékszem rá, se arra, hogy kinek akartam írni.Kép Ugyanis elkezdtem az üzenetet Szöszinek és azóta eltelt kb.1.5-2 óra.Kép De Gergő végre alszik, remélem legalább másfél órát, mert már nagyon álmos volt. Levegőztünk ma, kb.10-15 percet, Ő cumizott a babakocsiban, én meg előre-hátra tologattam a teraszon.Kép De aludni nem akart és amikor elkezdett sírni behoztam, nehogy megfázzon a torka.
Na, eszembe jutott!Kép

Panó
Az emilcímem a profilban van, azt jobban szeretem, ha kijavítanád, igaz ez a hotmailes is él, tehát ha nem megy nem annyira fontos.

Ma még próbálok jönni.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

SIKERÜLT KAKILNUNK!!!!!!!!!!!! (6 nap után)

Nálunk egyedül alszanak el az ikrek, ha sírnak kivesszük, megnyugtatjuk és vissza tesszük őket. A férjem addig ott van velük amíg el nem alszanak, én pedig vacsit csinálok. Ritkán fordul elő, hogy ölben alszanak el.

Zsuzsa
Alina ajakhasadékkal született, ezért 4 napos korában megműtötték, hogy minél hamarabb rendbe jöjjön. Ahogy megszületett azonnal elvitték a Madarászba, és onnan is adták ki 2 hétes korában.

Előkészítem a vacsit, rántott husi lesz burgonya krokettel, utána pedig jön a szokásos esti programunk. Fürdetés, etetés, altatás.

Vali
cvali

Orsi!

Nálunk még most is nagy ritkaság, ha Botond csak úgy elalszik magától, pedig már 12 hetes+1 napos.Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Szöszi! Írtam mélt!

Kép
kisdió

Orsi,
Nálunk is ritka, hogy magától aludna el, régebben még előfordult, mostanában meg ritkul. Ha nagyon kómás, csak akkor tűri, hogy ágyba tegyük.

Nalika,
köszi a bethesdás infót, mi már túl vagyunk mindenféle krémezési módszerenKép Marad vaszeg a vágás, Zita által javasolt prof bácsinál.

Melinda,
máris nem szeretem a sógornődet, ezt meg is mondhatod nekiKépKépKép
Popsira figyelj, emlékszem, nekünk akkor volt először popsi-bajunk, amikor Augm-t kaptunk...Jó kis hasmenése lett tőle, aztán az a popóKép Ekkor vetettük be a NeogranormontKép

Neogranormon:
szteroid tartalmú kenőcs, ezért kell vele csínján bánni!

Most megyek, apa mindjárt fürdet (nem engem, sajnos), utána szoptatok egy jótKép
Hétvégén Dancikám nem lesz itthon, lesz két szabad éjszakánk, Dorkát átvisszük a gyerekszobába...

Puszi mindenkinek
Anitabori

Most durcázzak vagy ne, amiért senki nem reagált a fotóimra...?

És ki jön börzézni? ÉN BIZTOS!!!!
drbusborbala
Budapest, XX.

Anita,
mea maxima culpa. Tényleg elfelejtettem, pont én!
Nagyon édesen alszik, még mindig tündéri és nagyon vagány a sapija Kép MÉG, MÉG, MÉG!!!

Hajni
nalika

Anita!

Jók a fotók! Szereti a Dadoot Dórika?

Mikor lesz a börze? Hol?

Nagyon sokat ettem, azt hiszem kidőlök, megyek aludni.

Jó éjszakát!

Vali
cvali

Anita,
és nagyon szomorú vagyok, hogy Danit majd bántani kellKépKépKép De minél hamarabb csináltatod meg, sztem annál jobb.

Vali,
merre is laktok? Mi a központban.

Hajni
nalika

AnitaboriKép

Hát nagyon örülök annak amit írtál, ugyanis leányzónk egész nap küszködött, huzogatta a lábait és szinte egész nap kisebb megszakításokkal nyöszörgött és keservesen sírdogált. Fürcsi előtt előszedtem a lázmérőt és segítettem rajta. Úgy ment a kis hasa mint a huzat, a pelenkázóról a szoba közepéig ellőt, még jó,hogy nem ott áltam, hanem kicsit oldalt. Kép
Most békésen alszik a drágámKép
Én bepantent tartalékolok itthon, úgyhogy bevetem. Pedig ez még csak a második augmentines napunk, hat napig kell szednünk!
Sógornő:KépKépKép Átadom neki! Kapaszkodj meg, egészségügyben dolgozik!!!!!!!!!!!!!!

Melinda
Bnm

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a kakis és a kukis hozzászólásokat!

AnitaBori:szegény Dani, én rosszul vagyok a gondolattól, hogy egy kisfiúnek felvágják a kukacán a bőrt.

Nalika:köszönöm a regisztrálást, mindjárt megnézem, hogy innentől boldogulok-e. És én voltam a kukis kérdés is.

Panó: a macikások nagyon tetszettek, amilyen képet felraktál, de majd megnézem a többit is. De ha nem lenne nagyon nagy gond neked, akkor fel lehetne írni CD-re, és akkor nekem is lenne nyugdíjaskoromra elfoglaltságom. (Pillanatnyilag úgysem érek rá Kép )
Majd megnézem, hogy az Orsi által kinézett képet le tudom-e tölteni.

Szöszi:AnitaBori már megválaszolta, hogy miért nem jó a Neogranormon, de ha piros a popsija nagyon jó a körömvirágkrém. Én felváltva használom a gyógyszertári popsikrémmel és a Sudocremmel, de nagyon szép is a bőre.
A megfázásra nekünk a Heim Pálban még az infralámpát tanácsolták. Az arcát kell kb. 5 percig süttetni.

Mennem kell, Manó nem akar elaludni.
Ja, még a becenevekről: babust mi Pisimanónak hívjuk, miután pelenázás közben ha az ember nem elég elővigyázatos szereti meglocsolni a falat, az ágyát, illetve mindent ami a hatósugarába elér.
Jerry
jerry

SziasztokKép

Az előbb akartam írni, hogy Gergő alszik, egész nyugodt esténk van, erre persze felébredt.Kép

Na, ezt 2,5 órája írtam, azóta szopcsizott és megint nem akar elaludni pontosabban elalszik a párom vállán (az enyémen csak vergődikKép), de amikor le akarjuk tenni, akkor felébred és kezdhetünk mindent előlről.Kép
Pedig az elmúlt 2 napban sikerült cicin elaltatni és ezen felbuzdulva ma is hagytam cumizni, pedig a sebes mellem volt soron. Szopott, és már a büfinél tiszta ideg lett, hogy nincs a cici a szájában, és miután visszatettem cicire nem volt hajlandó többé elereszteni!Kép A végére már teljesen kikészültem, sírtam annyira fájt, de ha elvettem tőle, akkor tiszta idegbeteg lett, de komolyan! 1 és 1/4 óráig bírtam, aztán már a párom is azt mondta, hogy akkor sírjon, de ez nem mehet tovább! Na, ez több mint 1 órája volt, azóta próbáljuk elaltatni.
Nem tudom, hogy ez valaha fog-e rendeződni, ez az elalvás dolog, eléggé el vagyok e miatt keseredve.Kép Pedig amúgy tényleg alakulunk, ma is annyi szopcsi volt(6), mint az elmúlt 2 napban, remélem ez beáll!

Bori, Swen
Aranyosak vagytok, hogy mindig nyugtattok!Kép Köszi, el sem hiszitek, milyen jót tesz a lelkemnek! Ez az idő nagyon lenyom, és egyedül itthon...néha érzem a depi szelét.Kép De bejövök ide és sokkal jobb kedvem lesz!Kép

Bori
Én is láttam a képeket, ne haragudj, hogy nem regáltam le, pedig olyan édesek! Milyen nagy már Dorka! Emlékszem, mikor ott voltunk meg sem mertem fogni.Kép

Szöszi
Tök jó a kép!Kép

Zita
Köszi!Kép
Krém: egyelőre ezt próbálm, aztán ha nem segít jöhet a másik. De úgy tűnik jobb egy kicsit, igaz most Gergő megint teljesen hazavágta.Kép

Melinda
Rokonok:KépKépKép Én is rosszul tudok lenni, ha taperolják a gyereket kézmosás nélkül! Még a kórházban voltak bent a párom keresztszülei és a keresztapja állandóan rátámaszkodott a kis kocsira, amiben Gergő aludt! Az meg majd leszakadt alatta. Ráadásul ezt folyamatosan csinálta, attól féltem felébred a gyerek.Kép
Sajálom, hogy gyógyszert kell szednetek, de a lényeg, hogy a kicsikéd rendben legyen!

Kidió
Én is nagyon sajnálom a kórházi "élményeteket", de a lényeg, hogy jobban van Ádám! Én nem is tudom mit csináltam volna a helyedben!

Most mégegy próbálkozás, hogy a kisfiunk ne vállon, hanem ágyban aludja végig az éjszakát!Kép

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Megérdemlek egy aranyat, ha már senki sem hiányolKép
Megkaptuk az oltást, nem volt semmi gond, nem pirosodott be, láz sem volt, semmi nyügi. De utánna....

A doktornő szerint Bálint túl sokat hízott, ezért azt mondta, hogy váltsunk tápot, és ne hagyjam sokat enni. Hát nem nagyon megy a dolog. Már azon gondolkodtam, hogy adok neki valami gyümit, mert olyan érzésem van, hogy a tápszerrel egyszerűen nem lakik jól. Bár most 59 cm és 4800 g, szerintetek ez olyan sok???

Az elaltatásról: Bálint 2 hónapos, soha nem aludt el egyedül. Azt csinálta mint Gergő, kézben alvás, aztán ha letesszük egyből felébred és sír. Két napja éjszaka 5x altattam el, ő 5x ébredt fel. Ez kb. 3 óra hosszáig tartott. Utánna valahogy elfogyott a türelmem, és úgy döntöttem, akkor aludj el magadtól. Lehet hogy gonosz vagyok, de tényleg úgy éreztem, hogy ez így nem mehet tovább, nem bírok egész éjszaka vele sétálni. Ráadásul jóformán mire egyszer elaludt, már kelt is fel a következő evéshez. És azóta Bálint bizony magától alszik el. Ha látom rajta, hogy már nagyon fáradt és nyűglődik, illetve az esti utolsó etetés után és éjszaka nincs altatás, nincs ringatás. Van hátsimi, jóéjt puszi, aztán alvás. Első nap még kb. 10-15 percig sírt. Második nap már csak kb. 5 percet. Most már inkább csak "háborog" aztán elalszik magától. Lehet hogy most kitagadtok gyerekkínzás miatt? Kép

Szerintetek mikortól lehet neki mást is adni a tápszeren kívül? Ha jól emlékszem, valami 4 hónapot olvastam valahol, de azt is tudom, hogy az unokahugom (most 10 éves) már 1 hónapos korától evett gyümölcsöket. Most akkor?

Kisdió: nagyon szörnyű lehetett a kórház, de legalább segítettek a babádon. A teás receptet kipróbáltam, Bálint is szereti.

Szép napot mindenkinek!

ui: megnéztem a képeket, ezek a kölykök olyan szépek!

Hajni
Amatőr

Amator HajniKép
A hozzataplalasrol nem egeszen 2 napja volt szo a topikban.
Az elalvasra szoktatast mindenki maskepp csinalja, de teny, hogy babanak is szulonek is jobb, ha este mindenki tudja mire varhat... Ki meg nem tagadunk senkit, mindenki ugy tesz, ahogy szerinte a legjobb es ahhoz ketseg sem ferhet, hogy mindenki a legjobbat akarja a babajanak!Kép
Most nem emlekszem Balint mennyivel szuletett, de Balazs is 2 honapos mult es 6300gr.Ha Balint tul kover, akkor mi mit szoljunk?

OrsiKép
Balazs 6 hetes mult, mikor kezdtuk hagyni egyedul alomba kinlodni magat. O nem sirt, csak nyoszorgott.Ha elkezdett sirni felvettuk, megnyugtattuk, de meg elealvas elott visszatettuk.Eleinte tobbszor, most mar 1x sem kell felvenni.Altalaban.Mert tegnap pont fel kellett, bennt maradt egy kosza bufi.

BnmKép
Az antibiotikumtol en is hallottam, hogy lehet piros a popsi. Figyeld majd.
A rokonokrol jot vagy semmit elv alapjan nem mondom el, hogy Anyosom sem veheti kezbe Bazsit.Na, mondjuk nem is tori kezet-labat, ha jol belegondolok utoljara a Keresztelon latta az unokajat.Kép

JerryKép,BoriKép
Koszi az infot, akkor most hanyagolom a Neogranormont picit.

KisdioKép
A Dadoot elintezzuk Panoval, vele talalkozom, konnyebb lesz atvenni meg kifizetni. De koszonom!

BoriKép
Este megint dunsztolni kellett vizes pelussal, Bori-modra Kép. Reggelre a masikba is lett egy gocs, mert az elsot szivattam Bazsival ejjelKép.Hihetetlen, hogy 2 honapja szoptatok es ez tortenik.Nemtom mi van velem, allandoan tele a cicim ujabban.
Dorka ismet aranyos, bocsi, hogy nem irtam meg.
Ugyanez vonatkozik EdinaraKép es TomikaraKép meg AlinaraKép is.

ValiKép
Te meg ilyen vacsorakat is csinalsz??? Huu, de szegyellem magam...Szerencse, hogy Alinat a kis seb nem zavarta a szopiban.

Ma kirakom Balazs elso korben kinott cuccait. Tele a szekreny, de mikor oltoztetni akarom alig talalok valamit. Terhesseg alatt azt hittem rengeteg ruhaja van, csak most tudom, hogy fele sem praktikus...Venni kene neki 1-2 cuccot. Meg az anyjanak is.Nincs egy rongyom amit felvegyekKép!

Na, nalunk ocsmany esos, szeles ido van. Mindenutt eg a villany, hogy lassak valamit.Utalom!!!

Puszi:
szoszi, az ezustermes
szoszi

Valami lemaradt:

KataKép
Isten eltessen 3 honaposan!!!
szoszi

Sziasztok,
Már nem vagyok szalmaKép egy ideig, mert októberben is mennie kell majd külföldre. Anna ma reggel talizott csak a papájával mert éjjel már aludt (hála) amikor hazaért, a nagy kék szemeivel csak nézte, hogy valahonnan ismerős neki.......Kép

Bnm,
Jobbulást Nektek!
Én lehet, hogy bunkó vagyok, de aki jön hozzánk és nem kérdezi magától, hogy hol a fürdőszoba, annak megmutatom, hogy hol lehet kezet mosni, mielőtt bemennénk a babához. Ezt olyan nagyon udvariasan de határozottan teszem, így általában eszükbe sem jut kézmosás nélkül a szobájába menni. Gyerek taperolásra pedig elég háklis vagyok, biztos a szemeim villognak, de a közvetlen családtagokon kívül senki nem próbálkozott még.

Kisdió,
Én bevallom megkönnyeztelek benneteket, ugyanis eszembejutott az az egy éjszaka a Madarászba.......

Amatőr,
Nekem a dokink azt mondta, hogy a gyümi hozzátáplálást csak 4 hónapos korától kezdjük majd el. A tápszeren kívül én csak kamilla teát adok neki.

Zerko,
Jó pofa ez a Dadoo, de miért ez a neve?

Kika
kika

Sziasztok!

Bori! Mi is láttuk a képet. (mi=Ádám+én) Nagyon tetszettek. Kb fél órás elfoglaltság volt a két kép, mert Ádámnak minden részletet egy csomószor meg kell mutatni. Majd mikor minden pixelt memorizál, akkor abba lehet hagyni. Szóval ha lesz, akit felimer a talin, akkor ne lepődjetek meg. A lényeg, hogy nagyon tetszett neki Dorka, főleg mert mondtam neki, hogy majdnem ugyanakkor született, mint Réka.

Orsi! Sajnálom, hogy az esti menetetek még tortúra számba megy. A depi szelét tessék elhessegetni neked is. Nagyon jó anyuka vagy!!! Jó, hogy jót tesz neked, ha bejösz ide a kis virtuális társalgónkba. De szerintem próbálj egy kicsit elszakadni attól, hogy kinek mit, mikor és hogyan csinál a babája. És ne akard, hogy Gergő bármelyik "modell"-re is hasonlítson, akár alvásban, akár evésben, akár másban. Ő egy egyéniség.

Jerry! A barátnőm fia a nagymamánál a Révay Nagylexikont pisilte le (Ami a fejénél volt), mert rossz helyen kezdtek neki a pelenkázásnak.

Amatőr-Hajni! Tápszer-ügyben nem tudok neked mit mondani, mert nem volt hozzá szerencsém. Viszont, ha úgy érzed, hogy nem elég neki, akkor nem tartom valószínűnek, hogy a gyümölcs lenne a megoldás. Mert egyrészt először valószínűleg nem enne belőle nagy mennyiségeket. Másrészt egy ideig ez úgy szokott kinézni, hogy ami az egyik oldalon bemegy, az a másikon szinte ugyanúgy kijön, azaz nem sok minden szívódik fel belőle. Harmadrészt az orvosok nem ajánlják 4 hónapos kor előtt a hozzátáplálást a tápszeres babáknál.

Szöszi! Midi-tali ügyben maximálisan alkalmazkodom. Egyetlen kérés részemről, hogy mi 10-nél hamarabb nem biztos, hogy oda tudunk érni.

Most be kell fejeznem. Szép napot mindenkinek!

Majdnem elfelejtettem:

Süncsi! Úgyis elég lesz a tejed Andriskának. Tudom.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok,

bronz, ugye?

Kata, Isten éltessen a 3 hónapoddal együttKép
Kérlek, mondd meg az édesanyádnak, hogy nagyon hiányzik...Kép

Szöszi,
mellgyuszi...De a fontos, hogy megvan a kezelés hatékony módszere, így hamar túl vagy rajta. A "kései" időponton ne csodálkozz, unokaöcsém felesége 9 v. 10 hónapos volt, amikor nagyon de nagyon bekapta!
Neogranormon: ez csak az én véleményem, ne felejtsd. De a szteroid benne: az tény. Ha gond van, én is azt vetem be! Dorkánál még nem kellett...
Tejmennyiség: biztos azért lett több, mert Bazsi hatékonyabban-többet szív, ezért szaporodott.(a tej, nem Bazsi)
Emlékszel, 2 vagy 3 napja írtam, hogy olyan üres plötyik a melleim, hogy csuda...Na, látnád tegnap óta! Tele vannak, és Dorka megint nagyokat eszikKép

És átaludtuk az éjszakát!!!!
Most először (éjszakára) hason tettem le, és mint a bunda aludt 3/4 10-től reggel 1/2 7-ig. Akkor szopizott, örvendezett a bátyjának. Most alszik, MAGÁTÓL aludt el a hordozóban, míg engem mustrált fürdőszobai tevékenységeim közepetteKép Szépen ki is vehettem belőle, és már a kiságyában nyomja fél órája. Bizti ez az idő...

A.Hajni,
jó, hogy túl vagytok az oltáson, hozzánk most jön mindjárt a doki bácsi.
Én sem értem, miért találta az orvosotok kövérkének a bébit...

Én nem hiszem, hogy ez gonoszság volna, ahogyan próbálod a babát altatni. Én emlékszem még élénken a Danival kapcsolatos altatási problémákra, az átvirrasztott éjszakákra, és tudom, hogy valahol van határa a tűrőképességünknek. Kinél itt a határ, kinél ott. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan megtalálod az egyensúlyt, mit tehetsz meg lelkifurdalás nélkül!
Lehet, hogy már beszéltünk róla, akkor bocs, de szoktad próbálni cicire tenni őt pl. megnyugtatás céljából? Vagy mereven elutasítja?
A hozzátáplálásról Zita betett egy idézetet, a tápos babáknál a 4 hót javasolják kezdésnek, asszem.

Melinda,
még azt akartam írni az Aug-gal kapcsolatban, hogy nekünk 2-3 alkalommal azt adott annak idején az orvosunk, és mivel MINDIG volt hasmars és piros popó, váltott, és mást kaptunk utána, ha kellett antibika.

Jerry,
PisimanóKépKépKép
Az infra szerintem is alapfelszerelés egy családban, csakúgy mint az orrtisztító gép...
"Kezdő" infrásoknak: nagyon fontos, hogy a baba szeme zárva legyen közben, ezért ugye alvás közben szoktuk...És sokszor meg kell érinteni az arcát, mennyire forró, mert nagyon tud ám égetni a fény! (elnézést, ha okosbagolykodom...)

Vali,
látod, én sem dícsértem meg a fotóidat, pedig megcsodáltam és még Karcsinak is megmutattam őket, és a fantörpikus súlygyarapodásukról is meséltem neki, meg úgy általában rólatokKép
Azért nem írtam neked semmit, mert azt hittem, te nem tudsz úgysem visszaolvasni minketKép
Eljöttök a talira? Annyira jó lenne!!! Apástól, természetesen, sokan jönnek teljes családdal.
Igen, Dorka imádja a Dadoo-t, főleg úgy, hogy a hordozóban üldögél , és eléteszem, akkor jobban eléri, és megpróbálja egyszerre az összes figurát befogniKép

Nalika,
igen, elfelejtettem neked dedikálni az egyik fotót...Puszi neked.

Linó, Linó, KépKépKépKépKép
hogy vagytok?

Linda,
milyen a helyzet Vácon?

Olyan sokan elmaradtak mostanában...Kép
Elküldöm ezt gyorsan, szerintem már le is maradtam a bronzról...
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

SziasztokKép

Katának boldog 3 hónapos hófordulót!Kép (fogalmam sincs, hogy írjákKép)

Éjszakánk szerencsére normális volt, 1 körül sikerült becsempésznünk az ágyba és aludt is 3/4 4-ig, majd 1/4 8-ig.Kép Most is sikerült letennem, úgy néz ki ez is fix, hogy a reggeli tisztábatevés és szopcsi után még álmos és visszaalszik. Így meg tudtam reggelizni és mindjárt tűzök hajat mosni, mert már 2 napja nem sikerült.Kép
Amúgy tegnap is 6 szopcsi volt napközben és egy éjszaka! És az utolsó most 3/4 10-kor volt, úgyhogy a 6 óra megvolt az éjszakaival! Azt kéne már eldöntenie, hogy akkor mikor van az utolsó kaja! De alakulunk!Kép

Amatőr-Hajni
Ne haragudj, ha senki nem hiányolt, de mindig annyi mindenkit lehetne felsorolni! Nem értem mi baja a dokinénidnek? Gergő eleve 4270 grammal született, szerdán volt 5 hetes és 5620g! És szerintem egyáltalán nem kövér!Kép

Szöszi
Akkor szerinted 6 hetes kora után kezdjek el próbálkozni? Csak attól félek, hogy ez Nála nem fog bejönni, mert ha meg is nyugtatom, de még nem alszik, ahogy visszateszem elkezd sírni. Pont mint amatőr-Hajninál. De ahoz meg még túl kicsi, hogy hagyjam sírni.Kép Meg behergeli magát! Tegnapelőtt képes volt fél órán keresztül folyamatosan sírni! De akkor kézben is sírt..(

Na, úgy látszik mostanában már így tudok üzenetet írni 1-2 óra alatt.Kép Ezt is már rég elkezdtem, csak közben kaki volt és felébredt, azóta meg altatom, most cumival alszik, amíg ki nem esik.

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

ZitaKép
Milyen igazad van! Különben nem akarom én, hogy hasonlítson bárkire, csak próbálom összerakni az információkat, hogy aztán kialakíthassuk a saját kis életünket úgy, hogy az Neki is és nekünk is jó legyen.Kép
Jelentem depi elhessegetve!Kép

PuszikaKép

Orsi

avocado

Lányok!
Van valami tuti tippetek arra, hogy mit kell csinálni - úgy, hogy én se őrüljek bele az ordításba - , ha a lurkó csak a mi ágyunkban hajlandó elaludni, vagy a karomban. Mert ugye ezt nem ajánlják. De mi éjszaka már nem bírjuk a szopi utáni altatgatást, úgyhogy inkább magunk mellé vettük, és jól odaszokott, pedig még csak 6 hetes.
Ha megpróbáljuk megnyugtatni az ágyában (ami egyelőre még sosem sikerült), és esetleg párszor ott elalszik, akkor megtanul majd a saját ágyában aludni? Vagy majd idővel magától is leszokik a mi ágyunkról?

Csip
csipcsiripp

halihó,
elment a doki bácsi, és most is olyan jól csinálta a szurit, hogy Dorka csak legörbítette a száját, de fél perc múlva már mosolgygott ráKép

Zita,
remélem, tudod/tudjátok, hogy csak vicc volt a morcogás a fotóim miatt...Hiszen gyakran elfelejtek én is reagálni mindenre, annyit írunk...Na, ne mondjátok már, hogy csak én...Kép
Már nagyon várom, hogy összes ivadékodat megismerhessemKép

Kika,
szerintem nagyon jól csinálod, hogy emlékezteted az embereket, ha netán el akarnának feledkezni a kézmosásrólKép
Én attól kapok agylövést, amikor egyik rokoncsaládunk bejön hozzánk, és nem veszik le a cipőjüket...De nem merek szólni, gyáva kukac vagyok...Inkább elő a porszippancs távozásuk utánKép
Elnézést, hogy Zerko helyett válaszolok Daddo-ügyben: ez csak egy márkanév lehet szerintem, mint pl. a Fischer Price vagy Chicco meg ilyenek.

Orsikám,
neked most csak energiát küldök, és hitet, hogy bizony lesz ez másképpKép

Az északi népek behavazódtak?! Ildikó, Soraya, hahóóóóóó!!!!

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Bori
Köszi az enegiát!Kép
Én is gyáva kukac vagyok kézmosásilag, valahogy azt nem tudom, hogyan vezessem elő.Kép De papucs ügyben érdekes nem. Ahogy belépnek az ajtón már mondom is, hogy hol találják a vendégpapucsokat.Kép

Csipcsirip
Az én Gergőm 5 hetes múlt és éjszaka velünk alszik, igaz nekünk nem fér be a kiságy a szobánkba, külön szobába meg még nem akarom rakni, olyan kicsi. De szerintem még 6 hetesen aludhat Veletek a baba. Igaz én sem tudom, hogy mikor kell elkezdeni átszoktatni, én arra gondoltam, hogy mikor már átalszik egy éjszakát. Igaz az meg lehet, hogy jó sokára történik meg..( Sajnos saját "lustaság" is közrejárszik, mert nekem is sokkal kényelmesebb éjszaka, hogy nem kell felkelnem a szoptatáshoz, csak elő a cicivel.Kép
Szóval szerintem még várhattok, de azért én is kíváncsian várom a hozzászólásokat, nekem sem árt okosodni, mivel első baba.Kép
Hallod Zita! Van valami jó tanácsod? Te mindig olyan jókat mondasz!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Képzeljétek, Botond kúszik előre!!!!KépKépKép Már tegnap is észre vettem, hogy nem egészen ott volt, ahová letettem az ágyon, de gondoltam biztos véletlen, vagy nem jól emlékszem. De az előbb is hasra fektettem a nagy ágyon és folyamatosan kúszik előre hason egy felfújható gumidelfin felé!Kép Annyira cuki!!!!Kép

Zsuzsa! Az ujjszopis képeitek nektek is nagyon édesek!Kép Most már inkább azok jelentkezzenk, ahoil nincs ilyen! Evett Zsófi tegnap az oviban? Egyébként én is azt vettem észre Botondnál, hogy egyre hamarabb lerendezi a kaját, s egyre kevesebb időt akar cicin tölteni! Bezzeg az elején....Hihetetlen mennyit változnak, pedig még mindig olyan kicsi, hallod Orsi?Kép

Bori! Egyre szebb lesz a kislányod! S úgy látom megmaradt a huncut arckifejezése is.KépTejcsiKép

Jó hogy írtatok a kukiápolásról, én is akartam már kérdezni csak elfelejtettem.

Melinda! Jobbulást nektek!

Szöszi! Értem már hogyan készülnek a Bazsóval közös hozzászólásaitok.Kép

Vali! Gratula a kakihoz! Szerencsére nálunk volt tegnap is meg ma is.Kép

A. Hajni! Szerintem egyáltalán nem sok a bébitek súlya! Nem értek a tápszerhez, de ha látnám, hogy éhes még az a gyerek és nem lakott jól, én biztos adnék még neki!

Most mennem kell altatni...vagy legalábbis próbálkozni.Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Kisdió!

Már tegnap is akartam írni, de amíg orvos nem erősített meg a hitemben, addig nem mertem leírni. Szóval amit én gondoltam, hogy nálatok nem a tea az, ami segít a kakilásban, hanem a teába tett cukor. (Szerintem brutális lehet édességben 1 dl-be egy teáskanál.) Erre kérdeztem rá. És mondták, hogy ugyanezt a hatást lehet elérni a Laevolac sziruppal. Ha minden igaz akkor vény nélkül is kapható. Az adagolásra meg érdemes megkérdezni a dokitokat. Ezzel ugyanis nincs meg az a veszély, hogy a plusz folyadék miatt esetleg a szopival lesznek problémák. A hatóanyag meg ugyanaz, cukor. Nem akarom elvenni a "nagy fehér varázslók" kenyerét, de az én varázslóim ezt mondták. Kérdezz rá a dokitoknál!
Idemásolok róla a gyógyszerindex-ből.
<font size="-2">Laevolac laktulóz szirup
<font color="0077aa">Hatóanyag:
lactulosum
A laktulóz szintetikus diszacharid. A vastagbélben tejsav keletkezik belőle, mely az acidofil (cukorbontó) baktériumok növekedését segiti, az alkalofilekét (fehérjebontó) gátolja. A béltartalom savanyodása következtében a vér ammónia szintje csökken, a Ca-sók és a foszfátok felszivódása fokozódik. A bél perisztaltikát serkenti, a széklet lágyul.</font></font>

Most el, aztán visszaolvasok.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Most csak gyorsan, a többit később.

Nincs meg vkinek véletlenül a VUK könyvben? Kötelező olvasmány, de persze a tanítónéni nem év végén mondta, hanem most.Kép

Hajni
nalika

Sziasztok lányok!

Swen!
Botond nagyon ügyes, hogy már kúszik!

Nalika, Bori!
Én is beszereztem már a foltvarráshoz mindenféle irodalmat meg anyagokat, csak épp varrógépem nincs. Mostanában akarok venni, szerintetek milyet vegyek?

Orsi!
Beni szinte mindig egyedül alszik el. Pesrze, ha sír, akkor megvígasztaljuk, de általában nem szokott. Mármint az esti alvás előtt nem. Nap közben csak egyszer alszik, de akkor jó nagyot, kb. déltől fél 5-ig. Akkor is elalszik egyedül, mert szerintem örül neki, hogy végre békén hagyom, nem öltözünk és végre nem megyünk sehova. Tudod a harmadik gyereknél amúgy is kicsit átértékelődnek a dolgok, egyszerűen nincs rá idő, hogy állandóan vele foglalkozunk, mert a másik kettőt is meg kell vacsiztatni, fürdetni, fektetni stb.

Jerry!
Rá tudom írni neked CD-re, amiket én elmentettem, ha neked az megfelel! Sikerült neked is keresgélni?

Zita!
Jövőre majd ti is jártok oviba!Kép
Peti is már 4 és fél éves volt, mikor elkezdtük!

Bori!
Petinek is fel kellett vágni a kukiját, de már régen csinálták, 2-3 éves korában!
Becenevek: én Ördi-bördinek szoktam hívni Benit!

Nalika!
Nekünk anno megvolt a Vuk könyvben, szerintem még meg is van, de Fehérváron az anyunál. Ha máshonnan nem tudsz szerezni, megnézem neked, hogy megvan-e még mikor legközelebb megyünk!

Szöszi!
Akkor megvehetem a Dadoo-t, ugye?
Képzeld, a tesómék lemondták a mai látogatásukat, így még mindig nincs madzagom a fényképezőhöz!Kép

Puszi mindenkinek!
Panó
panó

Sziasztok!

Megpróbálok egy kicsit visszaolvasni, meg válaszolgatni, ha valakit kihagyok az nem direkt van!

Szöszi, Bori, Orsi: köszi a köszöntést!

Mariann: Annának is sok boldog három hónapot!!!

Anikó, Bori, Swen, Zita: én is szeretnék veletek találkozni, csak hát Katica 1 körül szokott elaludni és alszik fél 5ig. Ha nem így alszik aznap, akkor megyünk.

Hajnimaci: remélem nagyon gyorsan meggyógyul Benőke!!!

Szöszi: írtam neked ma is emilt, nem tudom megkapod-e, mert már megint hülye a levelezőm Kép Szgépes kép Balázzsal nagyon jó! Kép Balázs meggyógyult?

Jerry: 4kiló! Kép Tejci Kép

Linda: remélem ma jobb napotok van, és mindjárt eltelik ez a hét is Kép

Anikó: csak anyatej Kép

Süncsi: igazolványkép Kép Olyan nagyfiúnak látszik rajta Andriska! Kép

Bori: örülök, hogy tudtunk beszélni! Gratulálok az éjszakához!!! Kép Remélem nem lázasodik be Dorka a szuri miatt! Dorka továbbra is nagyon szép baba!

Melinda: sógornőd Kép Remélem hamar meggyógyultok! Kép

AHajni: örülök, hogy jól viseltétek az oltást!

Swen: kúszó Botond Kép Nagyon ügyes!!! Meg az egyedül elalvással a dadoo alatt is Kép Kata fogalmam sincs, hogy hogyan, de mindig más helyen van mint ahol hagyjuk Kép Így mostanában egy játszószőnyegen van a nagyszobában a földön, onnan nem esik le, viszont ott meg némi tesó veszély van Kép Viszont már hátról vissza tud fordulni hasra.

Chello: remélem most már hamarosan hazamehettek!!!

Kisdió: kórházas történet Kép Remélem most már minden rendben lesz veletek!!! Dadoo Kép

Kika: sajnálom hogy van aki piszkál a tápszerezés miatt! Olyan hülyék tudnak lenni az emberek! Engem meg a hosszú szoptatásokért piszkálnak.

Sok napig kimaradó kaki setére nekünk anno Nóránál a cukros kamillateát ajánlották, sok cukorral. Az más kérdés, hogy Nóra nem volt hajlandó meginni.

Ujjszopós babák nagyon aranyosak! Kép Kép Kép Kata ilyet nem tud, ő ma az öklén cuppog.

Szegénykémet kicsit megviselte ez a hét, hogy mindennap jövünk-megyünk összevissza, ma is csak 3kor aludt el délután. Remélem 6ig felébred, mert Kata úgy működik, hogy ha este 6ig felébred, akkor alszik éjjel egybe 10-11 órát, ha viszont 6 után ébred akárcsak pár perccel is, akkor ébred hajnali 5kor szopizni és utána visszaalszik.

Ovi egyelőre egész jól megy, bár ma reggelre Nóra már elfáradt, nem volt sok kedve menni, de amikor kapott ott is reggelit, akkor már ott akart maradni Kép felújítás halad, most épp pakolnom kéne vissza a szekrényekbe, karácsonyra talán kész is leszünk Kép

Orsi: Nyugodj meg! Tudom, hogy az ember nagyon izgul, hogy mindent jól csináljon, és biztos jól is csinálod! Kata esténként szopi után félkómában kerül az ágyába, ot még szöszöl egy-két percig, aztán elalszik. Nappal viszont szigorúan cicin hajlandó elaludni. Viszem magammal vásárolni, persze, ahol megéhezik ott megszoptatom. De általában jól szokta bírni. Szerintem nyugodtan elmehettek az Auchan-ba, max kimész megszoptatni közbe a kocsiba, ha már nagyon nem bírja. Nálunk nincsenek fix etetési időpontok.

Zsuzsa: lányaid még mindig aranyosak Kép Edina súlya Kép Az alma-barack keverék hogy hatott rá?

Zita: továbbra is úgy látom, hogy egy véleményen vagyunk Kép Hozzátáplálás ügyében is Kép Én legalábbis úgy gondolom, hogy van még 60-70 jó éve, hogy azt egye amit akar, de azt hiszem, egy 5-6 hónaposnál kisebb babának nincs szüksége más kajára, csak a tápszerre vagy az anyatejre. Épp valamelyik nap a Kikában láttam egy kisfiút akiről kiderült, hogy csak fél éves, kiflit rágcsálni, merthogy jót tesz az ínyének Kép És azért meg nem adok neki gyümölcsöket, mert esetlegesen másnak nem lett tőle baja (eddig), így biztos nem lesz az enyémnek se. De egyre inkább azt veszem észre a környezetemben, hogy már nem jó az igény szerinti szoptatás, és hogy nem jó az se, ha nem adok neki mást csak cicit Kép Persze nyílván nekem tök mindegy hogy más hogy csinálja, ezeket sem kéretlen tanácsnak szántam.

Mensi, nekem 99 júliusa óta kétszer volt meg. Lili és Nóra közt egyszer se. Most se várom Kép

Vali: nagyon szépek az ikrek! Grat a napirendhez!!!

Soraya, Ildi: merre vagytok?

Mucska: várunk vissza! Most nézem, hogy Anna mindjárt 4 hónapos!

Nalika: örülök, hogy rendeződött a tejed!

Nandának is írtam a taliról, remélem el tudnak jönni! Nem tudom más is szokott-e beszélni vele, mindenesetre jól vannak, Maya mégis ovis lett, Maxi meg egy tündér kisfiú Kép

Na ez most jó hosszú lett, de most már tényleg megyek takarítani! Meg vasalni is kéne Kép

Szilvi
lino

Sziasztok!

Lino! Jajj olyan tyúkeszem van, mert én is annyira de annyira akartam köszönteni Katát és erre teljesen elfelejtettem.Kép De akkor most: Boldog három hónapos szülinapot!Kép Akkor Katica is egyre több újdonságot produkál, nálunk még a hasra fordulás nem megy. Ezért a délutáni nagy alvásért irígyellek, bár az éjszakai kilenc-tíz miatt nekem sem lehet egy szavam sem.KépAzért a talival kapcsolatban még reménykedek, jó?Kép

Zita! Most értettem meg, hogy a terhesség alatti terheléses cukorvizsgálat miatti tömény szőlőcukros oldattól miért ürültem ki úgy, mint egy beöntéstől!Kép

Panó! Írtam neked mailt, nem tudom megkaptad-e. Azért itt is jelzem, hogy nekem küldd már el légy oly szives a telefonszámos táblázatot sima textbe is! Köszi előre is.Kép

Mucska! Rólad is jól eélfelejtkeztem amúltkor, pedig számon akartam kérni, hogy lassan már itt az október és még mindig nem vagy rendszeres látogató!Kép Mikor költöztök be végleg? Szerintem már elég hűvös van.

Na most ennyi!

Linda, Zsuzsi, Mariann, Anikó,Süncsi hol vagytok????

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok! Köszönöm az aggódásotokat!!!!
Megjöttünk a korházból hála istennek.
Szerencsére mégsincs tüdőgyuszink, viszont valami csúnya bacit bekaptunk, amitól berekedt Benőkém és szörcsögős hangokat is adott + hasmenés.
Tegnap jól megkínosták, mert gégevizsgálatot csináltak nála, hogy nem-e valami születési rendellenesség van a háttérben. De nem!

Nagyon kiakadtam, mert úgy megkínozták. hogy egész nap nem evett és nem ivott, mivel nyelni egyáltalán nem bírt. Így jött az infúzió, az én szívem meg majd megszakadt, mert láttam hogy a fájdalomtól nem bír szopizni. Szörnyű volt, nem kívánom senkinek, de már jobban vagyunk.

Viszont van lágyéksérvünk, meg kell műteni - ennek nem örülök, mivel altatásban csinálják.
Hát ennyi.

Ja!
Találkoztam Chello-val, MINI-TALi-t tartottunk és jól kipanaszoltuk magunkat. lehet, hogy hétfőn már haza mehetnek ők is.

AnitaBori- Börze? Nekem ott a helyem!!

TALI- hol és mikor? Sajnos lemaradtam az infóról.

Maci
maci2

sziasztok!

Maci: itthon Kép
Vizsgálat Kép jaj!!!
Chello Kép
Most már remélem hamar felépüétök? Gyógyszert kap a legényke?

Szilvi:
ovi Kép
Nanda Kép Akkor szerencséje van MAximmal. Netje most sincs?
Felújítás Kép Kép
Alma+barack nem annyira tetszett neki, mint a natúr barack!

Swen: ovi: alma volt ma is!
evés: aha, de valljuk be, így nekünk is jobb!

Anita: éjszaka Kép))

Kika: fantázianév a Dadoo...
Szalmadág pá!!! Kép

most elküldöm... folyt köv!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Manócska éppen sír, most tettem le a kiságyba, én meg itt bőgök a gép előtt, annyira szar!

Szerintetek megszokja? Az a baj, hogy hiába próbálom elaltatni, mindig felébred és egyre nehezebben nyugszik meg. Már teljesen kiakadtam. Tegnap már teljesen jól ment a dolog, erre most teljes kudarc. Folyton csak enne, de tudom hogy nem éhes, csak aludni akar a cumin. De szerintem az sem jó megoldás, hogy folyton eszik, ha nem tud elaludni. Mit csináljak???

Depi a köbönKép Kép Kép
Amatőr

SziasztokKép

Gergő már 1/4 12 óta alszik, szerintem lassan ébred, úgyhogy még gyorsan írok.
Ma elmegyünk Neki ruhát venni, mert egy csomó mindent kinőtt. Remélem jól ellesz ez után a nagy alvás után, igaz délelőtt csak szundikált, fáradt lehetett.

Szöszi
Ruha ügyben totál úgy vagyunk, mint Ti! Én is kaptam egy csomó cuccot, azt hittem sok ruhánk van, erre egy csomó totál nem praktikus, nem is adtam rá Gergőre. És most jött el az idő, hogy újítani kell a ruhatárát, mert kinőtt jó pár cuccot, főleg rugikat. Body-val még viszonylag jól állunk!

Ma megpróbálok eljutni a fodrászhoz, rögtön szopcsi után indulunk, Anyukám is jön velünk és hátha sikerül bejutnom. Hajat is mostam, hogy annyival is rövidebb legyen, fodrász csajszi beizzítva, hogy bármikor jöhetek, úgyhogy szurkoljatok!Kép

Képzeljétek megjavították a digitális fényképezőnket! Hál istennek meg lehetett csinálni és viszonylag normális áron! Jó nagy kő esett le a szívemről!!!Most gyorsan megpróbálok idetenni pár képet, ha nem sikerülne, akkor majd később.

Képzeljétek elfelejtettem elküldeni ezt az üzenetet délután!Kép
Most gyorsan elküldöm, aztán ha sikerül még ma írok és felteszem a képeket.

PusziKép

Orsi
PuszikaKép

Orsi

avocado

Swen,
nagyon ügyes a kisfiad, a kis kúszóbajnokKép
Köszönöm a dícséretet Dorka nevébenKép Képzeld, úgy látom, az apja máris szerelmes belé...
Csatlakozhatok hozzád reménykedésben...?

Panó,
Ördi-bördiKép
A varrógépre nincs ötletem, az enyém egy kb.20 éves orosz gép, de NAGYON JÓ! Amit én csinálok, ahhoz pont elég...
Van egy nagyon jól felszerelt varrógép-bolt a nagykörúton, közel az Oktogonhoz.

Zita,
sikerült beszélned kaja-pia ügyben Mikkamakkával?

Linó,
én is nagyon-nagyon örülök, hogy beszéltünk! Sok erőt a munkához! ÉS megfelelő időjárást, bár tetőt talán nem cseréltek, igaz?Kép

Hajnimaci,
mielőbbi gyógyulást kívánok, és hogy a babus elfelejtse a kórházi anti-élményeketKép
A börzén is talizunk, jó?Kép Mini-tali a büfében...

Zsuzsa,
pusszancs neked!

Dorkát eléggé megviselte az oltás, kora délután megint annyira sírt, annyira potyogtak a kis könnyei, még a hangunkat sem hallotta meg szerintemKép Aztán befutott apuka vidéki turnéjáról, ölbe vette, és 10 percen belül aludt a bébi, mint a bunda. Estére lett csak 37,6 a láza. (ez már a leszámított érték), de a lába most hála Istennek nem dagadt felKép

Puszi mindenkinek, most megyek apával Gladiátort nézni...

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

SziasztokKép

Ma sikeresen túléltem egy foghúzást. Ez volt az első olyan, ami nem fájt.

Nem is meséltem tegnap, hogy a gyerekdoki jól lecseszett, amikor meséltem neki, hogy elkezdtük leszoktatni a Rékát az éjszakai evészetről.
De a poén az, hogy amióta elhatároztuk magunkat a férjemmel azóta nem kel fel a leányzó éjfélkor, hanem kitolta magának 2-3 órára. Gondolta nem csesztek ti ki velem.
Ma nagyon jó kedve volt, mosolygott hatalmasakat, el is bűvőlte a nagymamát (nem is akarta anyukám hazaengedni velünkKépKépKép)

HajnimaciKép
GégevizsgálatKép Szegény gyermek, legalább lehettek volna óvatosabba, nem elég trauma a gyereknek a kórház, még meg is kínozzák.

SwenKép
KúszásKép nagyon ügyes!

LinoKép
FelújításKép Kitartást hozzá!

AnitaboriKép
Mindenképp meg fogom említeni a dokinak a hasmenést. Szerencsére nem pirosodik a popsikája, mert amint kakilt már kapom is ki alóla.

KikaKép
Kézmosás, hát igen, hadd ne mondjam, hogy van olyan "ismerősőm" akinél a wc után se divatKép Ha azt mondom nem akarom magamat ismételni, akkor szerintem sejted, hogy ki az.
A nagytudásu nem tanította meg a gyereket fogmosásra (hozzáteszem ő sem mos), ennek köszönhetően a négy éves gyereknek elől ki vannak rohadva a fogai, undorító (mármint az ilyen anya, a gyerek nem tehet róla)Kép Vagyis hazudok megtanította, sima vízzel, mondván a gyerek öklendezik a fogkrémtől, hát igen, nincs hozzászokva, szokatlan, hogy habizik az a valami a szájjában.
Na jó, nem idegellek tovább benneteket, pedig lenne még mit mesélni!

OrsiKép
AltatásKép Majdcsak belejön a kislegény és elalszik egyedül. Nálunk napközben van ez, hogy amint a kiságyhoz ér a kis segge már fent is van, de ez nem állandó, mikor milyen kedve van.

Amatőr-HajniKép
Hát a védőnő szerintem nem százas!Kép Miért kell a gyereket ezért megbolygatni??? Szerintem tökéletes a súlya a hosszához. Milyen tápszert is használtatok, és most milyet?

Üdv:
Melinda
Bnm

SziasztokKép

Megpróbálom összesűríteni a mai napot, mert már jó késő van. Persze Gergő még nem alszik, de legalább nincs sírás, elvan a cumijával. De hogy mikor fog elaludni...?

Szóval miután 3 órát aludt(!) és szopcsizott a drágám, elindultunk. Először a fodrász melletti gyerekruha boltba mentünk, ott elkezdett nyűgösködni, sírdogált, úgyhogy én akkor azt gondoltam nemsokára megyünk is haza. De a párom mondta, hogy ők kimennek a kocsiba én meg menjek a fodrászhoz. Közben elmentek kocsikázni, Gergő elaludt, én meg végre megszabadultam a hosszú hajamtól, amitől már megőrültem! Szuper érzés volt!Kép Aztán úgy gondoltam, hogy bevállalom az Auchant, hát Gergő egy tündér volt!!! Végig tök jól elvolt, néha elaludt, de mikor ébren volt, akkor is édesen elnézelődött, alig kellett a cumit a szájába tenni. Pedig összekakilta magát, de békésen elücsörgött benne, amíg bevásároltunk.Kép Aztán pont mire végeztünk kaja idő volt és elkezdett reklamálni, úgyhogy a pelenkázóban tisztába tettem és megszoptattam és úgy indultunk haza. Teljesen feltöltődtem!Kép És rugikat is találtunk Neki, úgyhogy 6 új rugival elleszünk egy darabig, 68-ast vettünk, még nagy lesz rá, de így legalább nem növi ki 2 hét alatt!Kép
Különben ma egész nap tök kis kiegyensúlyozott, nagyokat aludt, többnyire 3 óra, vagy több volt a szopcsik között, és nem is volt eddig csak 5, az eddigi 6-hoz képest! És most este sem volt olyan óriási ribillió, csak kis sírás, igaz még nem alszik. Éjjelibagoly, mint az Anyukája!Kép

Hajnimaci
Majnem elbőgtem magam, mikor olvastam, hogy megkínozták szegény kicsikédet!Kép Beleképzeltem magam a helyedbe, hát... Remélem most már rendben lesztek, sajnálom a sérvet is!Kép

Bori
Dorka oltása:KépKép
Gladiátor: hú de megnéznék már én is egy filmet!!!

Swen
Gratulálok a mászó Botondhoz! Akkor most már méginkább ott kell legyen a szemed rajta!Kép

Most megyek, megnézem alszik-e bagolymókuskám.Kép

Puszika mindenkinek! Bocs, ha valakire nem reagáltam volna!

Orsi

avocado

Képet sajna már csak holnap teszek fel.Kép
BocsiKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

MA 8-kor keltünk... Kép
Tegnap többen megjegyezték, hogy jól nézek ki! Nos, én fáradt vagyok, de nagyon... de ezek szerint nincs ennek kívül nyoma!
Zsófi elment Jánosommal csavarogni, így mi maradtunk Edinával. Most éppen cumival a szájában elaludt. Tegnap este meg az ujjával a szájában... Még hezitál.
Az ebéd feltéve... Marha gulyás lesz sajtos sütivel...

Bori: akkor oltás után nálatok Karcsi a befutó ember... Ezek szerint Dorka minden szurira így reagál majd?
Mi van ma vele? Láza?

Melinda: foghúzás Kép MElyik fogadat kellett?
Éjszakai kaja: akkor adjatok neki! Amúgy szerintem nem kell leszoktatni! MAjd ha itt az ideje, elhagyja magától!

Kika, MElinda: én nem vagyok szívbajos! Mindenkit elküldök kezet mosni!!! Még azt is, aki nem nyúl a gyerekhez!

Orsi: lehet, hogy azért volt nyugisabb, mert nem evett olyan sűrűn! Ez lenne jó neki is, meg neked is! Tuti, hogy hamarosan ez lesz a megszokott nálatok is!
Hajad Kép Én még nem jutottam el sajna...

Most el. Nem tudom, hogy ez így arany, vagy ezüst??? Kép

Zsuzsa
zerko

Mire megírtam az üzenetet, megint bekattant a billyentyűzetem, és mire rendet teremtettem, elszállt az oldalKépKépKépKép

Kellemes hétvégét mindenkinekKép

Zsuzsa,
szerintem jár neked az arany, biztosan Orsi is így gondolja...
Merre járnak szeretteid? És te merre csavarogtál tegnap, ahol dícsérő kedves emberekbe botlottál...? Ha eljössz végre hozzánk, én is nagyon megdícsérlekKép
Sajtos süti...Valami egyszerű recept?
Tegnapi elringató apukám volt, nem Karcsi.

Melinda,
foghúzásKépKépKép
sógornőd meg még mindig KépKépKép

Orsi,
fodrászKép AuschanKép
Milyen típusú rugikat vettél?

A.Hajni,
jobban vagy már? Úgy értem, a kedved...És Bálint?

Rita,
régen jártál felénk...Jól vagytok?

Puszi, megyek vasalniKép
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Anita:
HA nem arany, akkor ezüst, az is szépen csillog! De te is a dobogóra állsz majd Kép
Zsófi+Jánosom: autószalonban voltak. ZSófi kapott egy szép nagy sárga lufit! Avval él most...
Dícséret: egyfelől anyumék (először a szülés óta), másfelől a játszótéren. Most kutatom, mi lehet az oka! Ma más nem vagyok annyira happy. De van ötletem!
Látogatás: ne félj, nem marad el!
Süti: leveles tésztába (bolti) füstölt sajt, megkenni tojással, és irány a sütő. Kis croassan szerűket csináltam...
Akkor éjlen a nagypapa Kép

Vasalni? Küldöm én is! Hogyhogy nem anyukád???

ZSuzsa
zerko

Sziasztok,
Most csak gyors leszek mert 4-re jönnek a férjemet köszönteni szülinapján a szűk család. (Mindenkivel kezet mosatok Kép)

Amatőr,
Ne depizz! Keresd meg az okot, hogy iért lehet? Ha megeszi a hamit utána nem tud elaludni??lehet, hogy altatnia kell magát?Plussz kajával szerintem csak nehezebb lesz neki, próbálkoztál cumival?Anna nálunk a hami, büfi után ha nyügös és nem tud elaludni akkor mgkapja a cumit és elaltatja magát, van amikor még ehhez apró hangokat is ad, nagyon édesKép
Van amikor viszont már annyira nyügös, hogy nem tud elaludni ilyenkor az ölemben elalszik én pedig bekommandozom az ágyába.

Most el sziasztok!
kika
kika

Sziasztok!Kép

Tegnap elott bedurrant a mellem, dunsztolni kellett...tegnap puhabb volt,ma meg teljesen puha,Balazs nem tud jollakni.Kép Nem tudom mi tortent, vajon tegnap elott nem szivott csak keveset es keves termelodik? Erre tippelek, mindenesetre ma 1.5-2 orankent kapott cicit (hallod, OrsiKép mehetunk Hozzatok tanacsert Kép), de meg nem aludt csak 2X 20 percet ma.Kép Lehet, hogy az is bekavar, hogy mar 4 napja alig volt kint az ido miatt.Kép
Nyuglodunk...ejjel is 3X ebredt fel.
Ilyenkor ugy szeretnem, ha elohuzhatnam ZitatKép a zsebembol, hogy megnyugtasson, hogy holnapra beall a dolog es eleg lesz a tejecske.Kép

A.HajniKép
Megnyugodtal? Hogy aludt el a kismano?

OrsiKép
Mindenkepp kuldj kepet a szep frizuradrol!

ZsuzsaKép
Szerintem hidd el, hogy jol nezel ki! A jatszoteren ki dicsert meg? Egy anyuka, egy apuka vagy egy gyerek?

SUncsiKép
Kiprobaltuk a pledben hintaztatast.Elsore tetszett neki!!!

Most el...
szoszi
szoszi

Sziasztok, itt a váci különítmény jelentkezik.Kép

Elolvastam az utóbbi napok termését, de nem garantálom, hogy írni is tudok. Atomanti alszik -itt voltak sógoromék a lurkókal, így kifáradt- Bivalybillt meg ringatom a hordozóban...
Megvagyunk, de a vacak idő miatt nem tudunk sétálni, ezért nem bírtam Danival és a kicsi is nyűgösködött, én csak csendben (vagy bömbölva) őszülgetek. Ma voltunk kinnt, jobb is a légkör.

Orsi: nálunk Gergő nappal NEM alszik, csak időnként fél-nagyedórákra elszunynad... 2 óránként követeli a cicit és eszik is. Persze van, hogy csak 1-2 kortyot. Szóval én eléggé kilógok a napirendes anyukák táborából. Kép Cumi továbbra sincs és nem is lesz. Nem kellett neki és én ezt nem is bánom. Dani is beállt magától, egész csinos kis napirendünk alakult ki egy idő után, de nem pár hetes-hónapos korában. Szóval fel a fejjel! Én ilyenkor azzal biztatom magam, hogy én se óra szerint eszek, hanem mikor megéhezek.

Zita: a B6 vitamin receptköteles? Mármint az injekció. Milyen rendszert emlegettél velünk kapcsolatban? (Panó, Anitabori és én) Kép

Kika: jó neked, hogy nem vagy szalma, én még 1 hétig az leszek és akkor letelik végre ez a hosszú 3 hét...

Melinda: a sógornőd borzalmas! Nem is kéne talitni vele, ha ilyen... Szerencsémre az én sógornőmmel nincs gond. (Hát legalább vele nincs)

Szöszi: édesek a képek. Kép Bazsó jobban van???

Bori: képek Kép

Vali: drágák a babáid. KépAranyos lehetett az a jelenet a Pólusban: Kép

Jerry: üdv. KépPuszi!

Kisdió: sajnálom ami Ákoskával történt Kép Jobbulást! Ne haragúdj, de biztos, hogy a cumiztatás volt a leghasznosabb amit láttál a kórházban?? Kaka: Ákosnak ritkán volt?

Csirip: altatás: nehéz dió. Lehet, hogy nem ajánlják a szülőkkel való alvást, de ha a kicsi igényli miért ne? Elég apró még, szerintem belefér. Kép 9 hónapig a hasadban volt, pesze, hogy vágyik rád. Kép

Swen: Nagyon ügyi babád van!! Hajrá! Talira jösz?
Úgy szeretnélek megismerni személyesen! remélem nem lesz semmi gikszer és valahogy eltudunk menni, bár pont Dínó alvásidejében lesz. Kép

Más: oltás: otthon adatjátok be? És a Sabin cseppeket is? A dokinő azt mondta amiatt nem lehet itthon oltani, mert az ANTSZ berág. Nem értem, mert Dani itthon lett oltva... (A dokinő már más)

Na, csak sikerült írni. Méregzsáki nem pipult be. Kép

Linda
bellana

Sziasztok!

Szöszi! Jó nagy zsebet kéne varratnod, hogy elférjek. Kép De egyébként tényleg nyugodj meg! Egyrészt, mert az idegességnél, nincs ami jobban ártana a tej mennyiségének. Másrészt, ha tényleg kevesebb is lett picivel a "bedurranás" miatt, akkor a gyakoribb szopikkal egy-két nap alatt vissza áll a mennyiség.

Linda! A Panó-Bori-Linda-féle rendszer kifejezés Orsitól származik. Ha jól emlékszem, valamilyen napirenddel kapcsolatos dologra írta.
Oltás: 2002. július 1. óta szigorúan nem szabad(na) otthon oltani. Akár 30000-re is megbüntethetik a dokit. Addig sem szerették, de nem volt szankcionálva. Minket is rosszul érintett, mikor kiderült (Csilla az évben született), hogy Csillával már nem lesz ilyen kényelmes dolgunk, mint Ádámmal. Néhányszor el is átkoztam az összes ÁNTSZ-est, mikor két gyerekkel két órát kellett várnunk a tanácsadóban. Ettől függetlenül vannak dokik, akik nem tartják be ezt a szabályt. Amíg meg nem büntetik őket.
A drinfo szerint receptköteles a B<sub>6</sub> injekció. Nekem ennek ellenére szó nélkül adták. Lehet, hogy látták rajtam, hogy mekkora a szükség.

Kika! Remélem, jól sikerült a szülinapi buli.

Zsuzsa! Még mindig úgy szégyellem magam, hogy 40 percig raboltam az idődet.
Kézmosás. Én a párommal küldettem el az anyukáját kezet mosni. Eleve nem örülök túlságosan, hogy itt van, és nem akartam, hogy véletlenül is indulatból szóljak.

Bori!Vasalás készen? Tudok neked küldeni, ha még kérsz. Bár még lehet, hogy nem száradt meg teljesen.
Fodrászról jut eszembe. Elküldöd, akkor majd a tiedének a számát? Az enyém már nagyon szülni készül.

Melinda! Foghúzás. Kép Nem fájt. Kép

Maci! Miért kell műteni a lágyéksérvet? Most vagy később? Nálunk mikor gyanú volt, azt mondták, hogy ha nem záródik ki, akkor nem műtenek, azt hiszem egyéves kor alatt. De lehet, hogy kettőt mondtak. Erre már nem emlékszem.

Lino! Úgy tűnik, tényleg nagyon egy húron pendülünk. Remélem, el tudtok jönni a talira.

Panó! Képzeld el, válaszolt az önkormányzat ovi ügyben. Sikerült nekik 10 mondatban semmi konkrétumot írni. Ja és nem ismerik a sorkizárt szerkesztést, illetve, hogy a levél elején megszólítás van. Vagy én vagyok háklis, hogy ilyesmit is akarok?

Orsi! Gratula a frizurához. Az én fejemre is ráférne.

Üdv mindenkinek!

Zita
pzita

megint elszállt mindenem...

Zita,
a telefonszám: 342-7366. Zsolt. No vezetéknév.(asszem, Molnár...)

puszi mindenkinek
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Jaj,
azt még leírom újra, mennyire megleptetek ezzel az otthon-oltás dologgal...Még csak meg sem említette a doki bácsink. Én a gyerekrendelőt eleve kizártam az életünkből, mint potenciális vírus- és bacifészekKép

Pusz
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok,
Vendégek el én meg hulla fáradt vagyok. Anna még alszik, de nemsokára fürcsi leszKép

Bellana,
Kitartást már csak pár nap és hazatér a Te párod is!

Oltás: nekem azt mondta a doki néni, hogy az oltásoknál előírás van, hogy csak eü intézményben (rendelő, kórház stb) lehet beadni, mert az esetlegesen fellépő reakcióra is ott jobban tudnak reagálni.
A Sabint én úgy tudom, hogy az oltás napján adhatják csak be, Ti ettől eltérőt tudtok?

Zerko,
Örülj neki, ha ilyet hallasz, szerintem ez csak pozitív, vagy nem?
Na mentem is, sziasztok
Kika
kika

Sziasztok!

Orsikám:annyira sajnálom,hogy nem sikerült a mai randink.Remélem hamar meggyógyulunk,és akkor bepótoljuk. Kép

Szöszi:annyira édes a kép Bazsóról a gép előtt. KépAz én fiacskám nem marad meg sajnos a hordozóban,csak kézben,ezért nem tudok mostanában jönni.Kép Láttam,hogy Te is gratuláltál az anyatejezéshez,nagyon köszönöm,annyira boldog vagyok.Nem is mondtam még,hogy szerintem Bencus nagyon hasonlít a Te Balázskádra.Pedig már rég kiszúrtam,csak mindig elfelejtettem írni.Kép

Swen:nagyon ügyes ez a Botond baba.Úgy várom már,hogy személyesen találkozzunk.Mindig ilyen kis mosolygós,mint a képeken?
Bencus nem igazán "jókedvű" baba,inkább olyan kis komoly.Pedig a tesók nem ilyenek voltak.Kép
Olyan aranyosak vagytok Zsuzsával,hogy mindig megemlékeztek rólam,pedig már szinte soha nem jövök. Kép Puszi érte.

Hajnimaci:szegény Benőke!Kép Az viszont jó,hogy nincs tüdőgyulladása.Jobbulást neki!
Nekünk meg állítólag kezdődő köldöksérvünk van. Kép

Zsuzsa:milyen autószalonban voltak Zsófiék? Új kocsitok lesz?
Az ujjszopós képek tündériek! Kép

Linda:nem irigyellek a szalmaságért,én be is golyóznék egyedül!Bivalybill alszik éjszaka azóta is?

Lino,Bori,Panó,Jerry és többiek,még nem tudtam visszaolvasni,ezért nem tudok nektek külön írni.Kép

Most mennem kell,mindenkinek sok puszi!
Látom,vannak új tagok,üdv Nekik is!

Anikó
vakili

Rakok fel egy képet kettőnkről:
Kép
vakili

Sziasztok!

Edina éppen a fürdés előtti szunyáját végzi! Ügyesen elaludt! Persze az ujját szopja! Lassan el is tehetem a cumikat! Ma ez a 3. ilyen elalvása!

Kika: Üdv Kép Még most is várok, és reménykedek!
Isten éltesse a férjedet! Kép Az idei ajándék sikeredett! Kép
Ti is ilyen későn fürdettek már? Vagy csak ma?
Aha, akár örülhetnék is neki... (dícséret)
Csak ma ne fájna a fejem... Kép

Anikó: ha nem tettem volna meg, én is gratulálok az anyatejhez! Látod, én az egy deci tápinál megmondtam, hogy ez menni fog már! Nálam is így volt, és lám, beállt! CSak türelem kellett hozzá, meg a fiacskátok! Ritkábban esztek már???
Opel, Daewoo, Skoda volt ma. Igen, tervben van a dolog...

Szöszi: mellgyuszi: jaj!!! Kép A puhaság nem jelent tejhiányt, tudod! Én is ma eddig sikeresen váltott mellel szoptattam! Reggel kemény volt még, de du. nem, és így is 180 körül evett belőle! Figyeld, mennyit nyel Bazsó, az jó információ!!!
Dícséret: egy anyuka volt.

Bellana: már csak egy hét??? Az elszalad. Meggyógyultál? Fiúkon nem jelentkezett a hasmenés? Nem lett folytatás???

Zita: ne szégyelld! Olyan jót dumáltunk Kép Még egyszer köszi, hogy gondoltál ránk Kép
Amúgy utánaolvastam, és elvileg alkalmazható!
Kézmosás: akkor hasonlóan gondoljuk...

Mariann, és a finn csapat nagyon lazít!!!

Szép álmokat mindenkinek!

Zsuzsa
zerko

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?