Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mindenkinek napfényes, gyönyörû napot kívánok! Kép

Olvasgattalak benneteket egész héten, csak írni nem volt idõm...De már csak két hét a munkából!Kép

Csipkebogyó!
Nagyon drukkolunk itt mindannyian! Próbálj meg nem idegeskedni! Biztonsan nincs semmi baj!

Zita!
Jó, hogy minden rendben veled!Kép

Ilke, Csics!
Nekem is azt mondta a doki, hogy a 36. héten veszik le a streptococchus-kenetet. Még nem vagytok elkésve. Próbáljatok meg ti is erõszakosnak lenni, nekem is csak így sikerült a dokit rábeszélni.

Kata!
Minden nap az volt az elsõ, hogy megnéztem, mi a helyzet veled. Örülök, hogy most jobban vagy, de azért drukkolok, hogy Dóri kikíváncsiskodjon. Kép

Mi jól vagyunk, holnap megyünk a 32. heti UH-ra. Almamag nagy focimeccseket rendez odabent, nagyon aranyos. Ja, és szombaton végre eljutottunk vásárolni, ami olyan jól sikerült, hogy mindent megvettünk neki egyszerre. Rendkívül jól szórakoztunk a párommal a babaholmikon, olyan aranyosak.

Jó pocakosodást, jó idõ lesz a hosszú hétvégén is, használjátok ki!

Dió (és Almamag 31+6)
Dió

Sziasztok!

Martina,
Nekem is fagyasztva jutott eszembe az áfonya, de azt még nem láttam (nálunk a szeder a favorit Kép ), de lekvárként biztos lehet kapni, és sütibe az is jó lehet.

Ilke,
Azért az újdonsült apukára ne csak mint apukára nézz, a te szemedben maradjon férfi is! Kép Kép Kép (Remélem nem bántó amit írtam, nem annak szántam.)

Bringa, Csics,
a streptococcus vizsgálatnál én úgy tudom az a jó, minél közelebb veszik le a szüléshez. Nálam is az elsô ctg-nél vették le vagyis a 38. héten. A Mávban én úgy vettem észre, ez nem rutinvizsgálat, az orvos szerint kevesebb kémcsövet kapnak ehhez a vizsgálathoz, mint amennyire szükség lenne. Hála Istennek nekem negatív lett. Kép

Zita,
én is örülök, hogy nincs a babáddal semmi baj! Kép

Margaréta 38+5
margaréta

Ildi

Szerintem nagyon klassz dolog, hogy felhívtad a figyelmünket a szoptatás nehézségeire! Köszi szépem, én tuti mindennek utánanézek! Kép

Nagypocisok!
Mikor kezdett el nektek elõtej szivárogni? Én tegnap meg ma úgy éreztem, hogy picit nedves a bimbóm, de nem vagyok bizti benne, hogy ez az (de akkor mi lenne?)

üdv,
Bringa (26+2)
bringa

Pildi köszönöm a dicsiretet kimondotan jol eset KépKépKépKép
igaz én még csak sajtal etem a spenotos galuskát de biztos finom marhapörköltel is még gombapörköltel sem ettem az utobinak az akadájá csak az volt hogy én elöte már ebédeltem elég kiadosan igy a vacsi már nem kelet .

Bringa ugy látszik ahány ház anyi szokás még az orvosoknál is
további szép napot mindenkinek Üdv Csics Kép
csics

Sasha, Martina
Remélem már jobban vagytok. Jön a jóidõ a hétvégére! Phizzetek!

Edina
Gratulálok, hogy végre láthattátok a nemét. én egy kicsit bizonytalan vagyok hogy mennyire gyakran tévednek ezzel kapcsolatban. Nekem is fiút mondtak, de még nem merem igazán beleélni magam. Szerintetek mennyit tévednek (20 hetesen modták meg)?

Csipkebogyó
Drukkolok, hogy minden rendben legyen, és csak laborhiba legyen. Nekem a nagyon magas AFP miatt mondták, hogy biztos van valami baja. Én is végig bõgtem egy két napot, és a végén kiderült, hogy laborhiba.

Martina
A Fõvám téren a csarnok aljában van egy kínai bolt, ott láttam a múltkor áfonyát (fagyasztott), de pirosat! (én azt imádom Norvégiában csak úgy szedtük ez erdõben) az sokkal finomabb mint a kék. Viszont (most kapasztkodj) 1000 Ft volt egy doboz (kb. 20 dkg) szóval csak csorgattam a nyálam.

dec8 (23)
dec8

Kedves Kata, turelem gyonyoru es egeszseges babat, boldogsagtol mosolygo uj-anyukat, apukat terem!!!KépKépKépKép Majd ird meg az UH eredmenyt!

Martina, jobbulast a megfazasban, afonyat remelem, mar sikerult talalnod. Afonyas joghurtot meg mar ettel is azota. Esetleg afonya lekvar nem lenne jo?, mert azt tan meg konnyebben talalsz a nagy boltokban!KépKépKép /el vagyok havazva a meloban, de irom a mailt, igerem!KépKép/

Moni, persze hogy nincs folyasod, hisz neked is megvolt a Gynevac kura, ugye? KépKépKép No, hat ez is -elintez- mindenfele randa bacit tobbek kozott, ugyhogy ezert sincsen folyas<U>unk</U>!KépKépKépKép /lanyok, kismamiknak is beadhato en tiszta szivvel ajanlom mindenkinek!/

Nyuszi, a vizelet-cseppenes megakadalyozasa erdekeben a terhesseg alatt minel korabban el kell kezdeni az intim tornat - meg kazit sem kell venni hozza, egyszeruen azokat az izmokat kell megfesziteni rovid idore, amelyekkel a -pisit- szabalyozzuk. S ezt persze ismetelgetni, s egyre hosszabb ideig megfeszitve tartani, naponta sokszor, ahanyszor csak eszedbe jut! Arra is jo lesz, hogy a mar kismamakent beedzett izom az esetleges gatmetszes utan konnyebben, es gyorsabban regeneralodjon, s hogy a szules utan elfelejthesd az -inkontinencia- szonak meg a jelenteset is! Mellesleg ezt mar a szules utani masfel-ket ora mulva is ajanlott ujra vegezni, nekem anno a szulesznom javasolta, s bizony nagyon bevalt, most is erositem mar regota!KépKépKép

Edina - mar ugy vartam a hirt, mizujs veled a vizsgalat utan? Kép Gratula a kisfiuhoz! KépKépKépKép Tudod, majd a tesoja kislany lesz ugyis!KépKépKépKép

Csipkebogyo, nagyon szoritok, hogy minden rendben legyen veletek!!! KépKépKépKép

Zita, akkor a jovo heten nalatok is ki fog derulni hogy nincs is semmi gond!!! Iiiiiiiiiiiiiigy szoritok!KépKépKépKép

Kamelia, Helsinkibe kuldtem egy jo nagy zsakkal az itteni ragyogo, 28-32 fok koruli idobol, remelem, odaer!KépKép

sziasztok, lella 21+4
lella

Bringa!

Nekem eddig nem volt semmi elôtejem. Kicsit aggaszt a dolog, de nem idegeskedem, gondolom ahány ház annyi szokás Kép

Margaréta 38+5
margaréta

Sziasztok!

Bringa! Kb. két hete vettem észre, hogy a mellbimbóm körül volt valami rászáradt dolog, akkor picit megnyomkodtam és szivárgott, de nagyon picit. Azóta se vettem észre semmit, de most hogy írtad, megint megnyomtam és ugyanúgy szivárog valami, de csak ilyenkor, ha nyomkodom, mert egyébként még nem vettem észre a nyomait.

Képzeljétek, egyre többször álmodom azzal, hogy megszületett a baba, fõleg amióta tudom, hogy kislány!! Én mindig úgy terveztem, hogy megtartom meglepinek, és nem fogom megkérdezni a nemét, de aztán ki nem bírtam volna...

Üdv,

Zsanci (28+3)
zsanci

Sziasztok!

Csipkebogyó!

Az AFP-t (ha információim helyesek) be akarják tiltani MO.-n, mert sokkal többet téved, mint amennyit nem! Ráadásul egy jó minõségü UH-val sokkal pontosabban, eredményesebben lehet megnézni, hogy van e valami bajaKép Nem véletlen az hogy, az eredmény után rögtön elküldenek Uh-ra akár jó az eredmény, akár rosszKép Szóval izgulni kár, és én csak azt sajnálom, hogy nem jöttél azonnal ide hozzánk! Igy képes voltál átsirni 2 éjszakátKép, amit megértek, de talán sikerült volna kicsit megnyugtatni TégedKép Szóval addig ne izgulj, amig az ismétlõ eredmény nincs a kezedben, hiszen az UH szerint egy makk egészséges kisasszony van a pocidbanKépKépKép

Dec8!

MENNYIÉRT????? ehh.. jó hogy lehet kapni
Egyéként van naggyon finom áfonyalekvár. A márkáját nem tudom, de kicsi üvegben van, piros a teteje, de nem látszik, mert egy papircímke van rárakva, ami vékony madzag-szerüvel van rögzitve. Tele van áfonyaszemekkelKép nyamiKép
Jaaa! Mielõtt elfelejtem, köszönöm szépen, már javulgatok, mindenesetre a teát már nem kivánom és a közérzetem is sokkal, de sokkal jobbKép Ezt már haladásnak tartomKép

Pildi!

Köszönöm szépen az információt, nagyon aranyos vagyKép

Barbara/Bmaass!

Régóta nem jelentkeztél! Hiányollak ámKép

puszi
sasha
20+0

Kép
sasha

Dec8
Van olyan áfonyalekvár is, amiben nincs cukor egyáltalán, mégis tuti finom! (én spec. a Billában szoktam venni, de tutkó van máshol is!)

Csipkebogyó
Tényleg ne aggódj AFP miatt, ha még mindig ezt tennéd, olvasd el az "Alacsony AFP.." topicot, mert szerintem az tényleg megnyugtat. Kép (ja, ugyanúgy vonatkozik magasra is!)

Nagypocisok! Hajrá! Kép

bringa (26+2)
bringa

Zsanci

köszi az infot. Azért sokat ne nyomkodd, mert azt olvastam, méhösszehúzódást válthat ki (kinyílhat a méhszáj). Szokták egyébként javasolni a szülés megindítása érdekében is, hogy kicsit dörzsögesse a kismama (hallod Kata? Kép )
puszi,
bringa
bringa

Sziasztok!
Újra itt vagyok. Senki nem reagált nekem a tegnapi kérdésemreKép
Voltunk tegnap orvosnál. Tökéletes méretekkel rendelkezik a Babunk. Sajna nem tudták megmondani, hogy Gáborunk lesz, vagy Szilvink, mert a kicsi takarta magát rendesen. Viszont olyan virgonc volt, hogy alig tudták megméregetni. Egy másodpercre nem maradt nyugton. Doktor néni megdicsért, hogy nagyon szép a pocakomKépKép
Amit éreztem esténként, az már tényleg a kicsi volt. Dr. néni szerint amennyire virgonc, olyankor kifeszíti a kezecskéit, meg a lábacskáit, és a hátát érzem én. Szerintük nagyon hamar érezni fogom a rugdosását.
Holnap megyünk AFP-re. Kicsit izgulokKép

Kata007
Egyben vagy még? Dóri baba még nem fordult meg?

Csipkebogyó
Szorítok Neked nagyon, hogy ne legyen semmi baj.

Martina
Jobbulást, gyógyulj meg minél hamarabb. Ja és én is a fagyasztott gyümiket eszegetem állandóanKép Nekem az eper jön be nagyon. Sajna az igazi epret én nem tudom megpucolni, (allergiás vagyok az eperlevélre) úgyhogy azt nem is veszek.Kép

Edina
Gratulálok a kisfiúhoz!Kép

Ja és még egy kérdésem lenne: ha a doktor néni nem adott beutalót az AFP vizsgálatra, ki ad nekem ilyet holnapra? Mert állítólag már a holnapi is elég késõ idõpont.........

Na most megyek, mert rengeteg a munkám, de még jövök

Puszi

Szilcsike (17)
szilcsike

Sziasztok!

Tegnap délután hazaérkeztünk Kép

Nagyon szépen köszönöm a gratulációkat Máté fiam nevében is Kép
Bármennyire is sajnálom, hogy el kell hagyjalak Titeket, nagyon nagy boldogság hogy itt van már velünk !!!!

De úgyis jöttök utánunk szép sorba "az elsö napk, hetek"-be Kép

A szülés összefoglaló, ahogy megszoktuk:

Csütörtök délelött a magas vérnyomásom, az erös vizesedés és a vizeletben megjelent fehérje miatt a kórház belgyógyásza azt javasolta az utolsó két hétre feküdjünk be. Fö a biztonság!

Hazajöttem, összepakoltunk és délután visszamentünk.
Elég nagy volt a "forgalom" a szülészeten, így majdnem 3 órát vártunk a betegfelvételre, ennek meg is lett a hatása mert mire én kerültem sorra a vizsgálatnál 170/100 volt a vérnyomásom. Ráadásul kiderül elkezdtünk kinyílni is, a hétföi 3100 eredményhez képest 2110-án álltunk.
Beküldtek a szülöszobára CTG-re, és folyamatosan mérték a vérnyomásom, úgy félóránként. Kaptam 3x gyógyszert is, de nem nagyon akart lejjebb menni.
Egyszer csak jött a szülésznö, hogy akkor mondjak neki egy fiú és egy lány nevet... mondanom se kell hogy meghökkentem... csak nem szülés lesz???
Behívták Csabit is a folyosóról és beöktöztették, legyen mellettem amig kiderül mi lesz.
Az ügyeletes doktornö tájékoztatott, hogy ha még egy órán belül nem megy lejjebb a vérnyomásom, akkor muszáj lesz szülni - persze ök császára készültek.
Kértem, hogy értesítsék az orvosom - ö jött is azonnal és onnantól "átvette felettem a hatalmat". Amiért nagyon hálásak is vagyunk Neki Csabival, mert az Ö türelmének és kitartásának köszönhetjük, hogy nem mütét lett, hanem természetes szülés.
Hét óra után megérkezett a választott szülésznöm is, megtörtént az elökészítés, és a Doktor úr burkot repesztett.
A fájások bár erösödtek, de nem volt elég intenzív egy sem. Még mindig nagyon császárra állt a dolog.
Bár a hangulat nagyon kellemes és tényleg családias volt, beszélgettünk és nevetgéltünk is - na erre mondta is az orvosom, hogy addig itt nem lesz szülés amíg én mosolygok, én hiába mondtam Neki, hogy erösebbek már a fájások mint a burokrepesztés elött... "megnyugtatott", ha igazán jó fájásaim lesznek, nemlesz kedvem mosolyogni...
Vártunk egy jó ideig, aztán oxitocin infúziót kaptam, fájáserösítésnek - mert mint utólag a Doktor úr elmondta, tudta hogy én szülni akarok, nem jól vislené a lelkem a mütétet, ezért próbálta beindítani a dolgot.
Az infúzió hatott... pár perc se telt el és már hiába próbált viccelödni velem a Doki, én szóltam rá hogy hagyja abba, nincs kedvem nevetni - mire ö kedvesen rámmosolygott, hogy ezt mondta Ö nekem, mostmár szülni fogunk...
Meg kell mondjam hogy tényleg fájnak rendesen az igazai fájások, messze nem olyan "kellemesek", mint a jóslófájások, erre készüljetek fel.
Lassan elértünk a tolófájásokig is. Na ez meg még egy-két fokkal még "keményebb" dolog... Egy biztos, aki mint én még nem szült, az meglepödik rendesen. Bizony néha arra gondoltam közben, hogy bár inkább a mütöben lennék... ugyan is Manóka feje hiába volt már jó helyen, volt még egy kis méhszáj... Forgattak egy ideig (5 fájás egyik oldal, 5 ájás másik oldal), aztán végre nyomhattam!!!
Ez a másik meglepö tapasztalatom, aki már szült közülünk, meg fogja erösíteni gondolom, hogy nem én nyomta ám a fájás alatt... az eész testem préselödött össze magától és én max. csak rásegítettem valamelyest...
Pár nyomás után, mikor én már fel akartam adni a dolgot és közöltem a párommal, a szülésznönkkel és az orvossal, hogy inkább aludni szeretnék Kép Csabi felkiálltott mellettem, hogy látja Manóka fejét... ez akkora eröt adott nekem, hogy a következö nyomásra egyszerre kicsusszant az én drágaságom... amit abban a pillanatban éreztem, azt nem tudom elmondani, legyen elég annyi, hogy most is potyognak a könnyeim a boldogságtól, ahogy írom...
A hasamra tették, simogattuk, puszilgattuk egy darabig, aztán elvitték öltöztetni - addig megszületett a lepény és a doktor úr bevarta a gátmetszést és a hüvely belsö falán azt a repedést amit Máté hasított utközben kifele. Na ez már nyügösebben érintett, nagyon fáztam, remegtem (KÉRJETEK POKRÓCOT!!!!) és fáradt voltam nagyon.
Aztán Mátét visszahozták, cicire tettük, szopizott egy picit, és fényképezkedtünk.

Hát így zajlott. Csoda az egész, néha még most is csak nézegetm és az jár a fejemben, nem lehet hogy én szültem ezt a gyönyörü babát...

Puszi Dojika és Máté baba

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Szilcsike,

Nálunk úgy volt, hogy egyszerüen csak be kellett mondani a vérvételnél, hogy "egy AFP rendel", és nem kellett beutalo. Persze máshol nem tudom, hogyan müködik.

dec8,
Nekem a gentikai UH-n mondták (szintén a 20. héten), hogy fiu, de az orvos annyira sietett (én meg ugy izgultam), hogy nem igazán láttam semmi konkrétumot... Esetleg menjetek el 3D-s UH-ra, ott szerintem jobban látni - föleg ha fiu Kép

Mindenkinek köszönöm a drukkot és az együttérzést!

Zita
ParaZita

Dojika
Gratulálok! Kép
Köszi a sztorit. Végre valaki olyanokat is ír, hogy az egész nem rózsaszín felhõkben úszó leányálom. És mégis megéri Kép

dec8 (23)
dec8

Szilcsike,
Nálunk sem kell elõre bejelentkezni, hanem csak szólni, hogy AFP-re jöttél.

Dojika,
Hát olvasva a sztorit, az én könnyem is kicsordult! Kép Nagy-nagy gratula, Máté babának és Neked egésszéseg kívánok.

bringa (26+2)
bringa

KépSzia DojikaKép

Hát az én könnyeim is potyognak, pedig még nem is szültem. De tényleg megériKépKépKépKépKépKépKép

Azért irogassál még nekünk is egy kicsit!!

Puszi, Pucúr és Dóri (35)
Pucúr

Sziasztok,

Szilcsike,
Nekem is kellett beutalo az AFP-hez,de az orvos es a vedono is adhat.Korhaza valogatja.

Csipkebogyo,
Nem kell izgulni,tti minden rendben lesz.Mashogy nem is lehet hozzaallniKép))

Zsanci,
En is meglepinek tervezem,es felek is hogy egy ovatlan pillantban megkerdezem.Bar megprobalok majd uralkodni magamom,de hat ez egy kismamanak nem mindig megyKép)

Jo pocakosodast,
Kataa
17+2

Kép
Kép
kataa

Dec8!

Az én tudomásom szerint ha fiút látnak, akkor az nagy általánosságban fiú, viszont ha kislányt, akkor ott több lehet a tévedés, mert esetleg csak "eldugja" azt, amit nem kellene.
Az is igaz, hogy egy jó orvos vagy látja (mert annyira biztos), vagy meg kell mondania, hogy inkább az egyik, de nem biztos. Mostanában meg további lehetöség a normál UH mellett a 3D-s UH, mert ott minden sokkal jobban látnak (feltéve, ha engedi a baba).
Mindkét esetben lehet azért tévedés, ugyhogy teljesen rózsaszin vagy világoskék szobát ne csinálj, én ne csak olyan ruhát vegyél. Vannak nagyon szép uniszex ruhák és meg lehet a szobát is ugy csinálni, hogy jó legyen kisfiúnak, kislánynak is.
Ez tapasztalat is, mert én egyik terhességemnél sem szerettem volna tudni.
Ha teljesen biztosra akarsz menni, akkor a legföbb dolgokat csak szülés után szabadna megvenni.

Dojika!
KépKép
Még egyszer gratulálok!

Zsanci!

Bringának teljesen igaza van, hagyd, hogy ami jön elötej, az magától jöjjön! Semmiképpen ne nyomkodd, mert a tejleadást segitö hormon és a szülést segítö méhösszehúzódásokat kiváltó (késöbb ez segíti a méh visszahúzódását) hormon egy és ugyanaz: az oxitocin. A mell ingerlésével is beindulhat a folyamat!!!

Beszti
32+5

KépKép
KépKépKép
beszti

Dojika,

Csak most olvastam a történetedet. Köszönjük, és minden jót Nektek!

Zita
parazita

Sziasztok!
Dojika gratc! szep elmeny volt.

En tavalyrol arra emlekszem hogy nevettunk vegig, foleg az EDA-nak koszonhetoen, de mielott azt emgkaptam, hat bizony tekergettem a labujjamat rendesen (eleg nagy, jol lehet benne kapaszkodni es ez egy reflex. ha faj valamim, elkapom es tekerem....)

Natha: ma ejjel aludtam 3 orat egyhuzamban! olyan jo volt.... az orrom, mint Jancsibohoce, levegot nem kapok igazan, iszom a teat (borsmenta, malna, earl gray, meghules elleni, mikor mi akad a kezembe)

Es a lenyeg: ma voltam OTP-ben, kifizettem a jelzalogot! Pocok matol tenyleg johet, mert ezzel minden hivatalos ugyletemet lezartam. tegnap voltam utoljara dolgozni, ma volt ez, a dokim a heten meg szabin, de ez mar csak reszletkerdes Kép))))

Kata hol vagy?

Afonyalekvar: nem rossz, nem rossz, de az afonyas muffinba igazi kellene....
m
martina

DójikaKép

Hát nem is tudom mit mondjak, egyszerüen, csak gratulálokKép Azért jót "mulattam" azon, ahogy a doki megnyugtatott: akkor lesz igazán jó a fájás, ha már nem lesz kedved nevetniKép
Örülök, hogy leirtad, milyen "érzés" a tolófájás, mert még én sem szültem, és jó tudni, hogy a természet is besegitKép
Mégegyszer hatalmas gratulaKép Viszont azért mert már megszületett Máté baba, nem kell végleg itthagyni mindetKépKépKép

Szilcsike!

Mit hallok???? Elõre izgulsz az AFP miatt??? Irgum-burgum! Nem szabad! Megmondom én neked mikor izgulj, majd ha az UH ami utána lesz mintegy megerõsitésképp/leellenõrzésképp az (neadjisten) nem lesz megfelelõ!!! Ez az AFP vizsgálat az esetek nagy részében hamis eredményt mutat!!! Nagyonszépen kérlek, ne aggódj feleslegesen, mint nagyon sokan! KérlekKép
látod itt van Csipkebogyó is aki 2 éjszakát sirt végig a rossz eredmény miatt és kiderült, az utána levõ UH-on hogy teljesen egészséges kislánya leszKép Szilcsike, gondold végig ezt az egész aggódás dolgot és ne gondolj mindjárt rosszraKép OKÉ??????

puszi
sasha
20+0

Kép
sasha

Bringa, Beszti!

Köszi a figyelmeztetést, aranyosak vagytok! /clipart{happy}
Egyébként összesen ez a két alkalom volt, hogy nyomkodtam a cicimet, akkor is csak egy picit, de nem teszem többet!

Zsanci
28+3
zsanci

Nekem miért nem sikerül smile-t csinálnom?
zsanci

Bocsi, de már képtelen vagyok végig olvasni titeket, nem tudok a gép elõtt ülni soakt.
Ma dolgoztam is egy kicsit, az eredmény a hasznos linkeke közt van. Remélem tudtam vele segíteni másoknak is.

Norci
Norci

Zsanci!Kép

Majdnem jó lettKép a / jelet rontottad elKép \ ilyen kell és menni fog Kép de elárulok egy titkotKép Van egyszerübb módja is hogy mosolygó arcot jelenits meg! Kettõspont és egy zárójel szóköz nélkül : ) ne rakj neki orrocskát és az eredmény ugyanaz...

sasha

Kép
sasha

Szijasztok Janyok
Csak bekukkantani van idom,bar lopva olvaslak titeketKép
Dojika
Orulok,hogy otthon vagytok,kosssz a torteneted Kép

Edina
Gratula a kisfiuhozKépKépUgye jo lesz!!!???Kép

Martina
Jobbulast es koszi a segitseget!

Holnap nem jovok mert nagyon faradt vagyok,viszont sajna megis fel kell jonnom Budapestre orvoshoz mert ugy erzem mintha repedne tovabb a pocim,azert most egy kicsit megijedtemKép

Meg megprobalok benezni mielott hazaszaladok

Krisztinka/23/
krisztinka

Gumicukor!

Jól emlékszel, ott vagyok a Kútvölgyis topikban. Sõt, ha nem írok túl sokat, akkor még a kórházba is odaérek idõben a vizsgálatra. Kép Köszönöm Neked is a felvilágosítást!

Sasha!

Pacific áfonyalekvár, hatszögletû üveg. A Lánykám is megenne egyszerre egy egészet!

Sziasztok:

ildi
ld

MJ Móni!

Kép
Már vagy két napja olvasom, hogy a megintbe felköszöntgetnek és csak most jutott eszembe nekem isKép

puszi
sasha
20+0

Kép
sasha

Id!

Köszi!Kép Igen az az a lekvár, csak nem jutott eszembeKépKépKép

pusz
sasha

Kép
sasha

Dojika!!!!

Gratulálok!!!!

Puszi! Mamacs
mamacs

Sasha! Köszi, megpróbálom megint: Kép
zsanci

Lányok, köszönöm a sok együttérzö választ, nagyon jól esett. Hozzáteszem, hogy ma már jól vagyok, tegnap megnyugtatott a doktornö, mármint ami a kislányomat illeti... A többi eredményt persze akkor is "kis" szorongással várom.

Sasha, nem tudom mi az az AFP, de azt hiszem, ez nem az, mert ez ha jól tudom, tuti eredményekkel jár. Csak idösebb terheseknél csinálják, vagy olyanoknál akiknek már volt valami bajuk, esetleg a családban tragikus elözmények stb. Magzatvízböl csinálták, ki tudják vele értékelni egyenként a kromoszómákat. Itt ezt "Punktion(?)"-nak hívják.

Kata!
Azt hittem mire jövök, Te már az elsö napokban leszel!Kép Kitartás, neked is köszi a biztatást!

Találkozó!
Én is szívesen találkoznék veletek egy füstmentes helyen, feltéve, ha júliusig tudtok várni vagy akkor is szervezünk egy randit. Ja, most nem néztem meg a táblázatban, hogy hol laktok, nekem Pest jönne csak be, mert már szinte eldöntöttem, hogy vagy vonatozom vagy repülök, akkor pedig nem lesz otthon jármüvem.Kép
Kataa! Ha addig minden rendben megy, majd cserélünk privátban a telcsiszámot, mert MO-n nincs netem és nem szeretnék ezért lemaradni a buliról!
Sasha! Lenne neked is kedved? Nomeg gondolok itt az egész társaságra!

Vigyázzatok magatokra!
Csipkebogyó
csipkebogyó

Dojika! Gratulálok Nektek!!!Kép nagyon jó volt olvasni a beszámolódat. Már én is annyira várom!!

Most voltam bevásárolni, vettem én is áfonyalekvárt,már csak azt nem tudom mibe fogom beletenni...KépA legjobb lenne áfonyás-túrós palacsintát sütni, csak az a baj, hogy nem tudok jó palacsintát csinálni. Majd megkérem a férjemet, úgyis mindig azzal dicsekszik, hogy õ milyen jót tud, de még soha nem mutatta be a tudományát!Kép

Kata! Hol vagy?
Most vettem észre, hogy Martina ugyanezt kérdezteKép

Krisztinka, pihenj sokat! Te dolgozol???
zsanci

Csipkebogyó!

TalálkozhatunkKép Jó ötlet lenne! De mintha valaki más is emlitette volnaKép Csak az a baj, hogy hiába, beszélünk meg elõre idõpontot, nem biztos, hogy el tudok menni, mert a párom is egyfolytában intézkedik, hogy mikor hova menjünk, mert ilyen jó idõben megõrül a panelban.. Szóval ha adódik nálunk valami lehetõség és az egybeesne a babanetes talival, akkor én sajna nem megyek, gondolom megértedKép

Utánazéztem és tényleg nem emlitettél AFP-t, de én utánanéztem és rájöttem hogy honnan szedtemKép Dec8 egyik írását (amelyikben épp válaszol Neked) értettem félre, és mivel Õ volt az elsõ aki konkrét vizsgálatnevet emlitett ezért...Kép Ne harizzatok lányzók a keverésértKépKép

na jó
cup
sasha
20+0

Kép
sasha

Kata, csak nem???? Ma még nem írtál.
Lányok, lehet, hogy Dóri jön kifelé? Kép
bringa (26+2)
bringa

Dojika!

Én is gratulálok még egyszer. Nagyon aranyos a történet, én is egész meghatódtam. annyira várom már én is Vilikét.

Norci
Norci

Sziasztok,

Kato,

Azt, hogy hihetetlen, hogy 10 hét múlva anyuka leszek én irtam. És ahogy Ilke is megjegyezte, Kispapára is más szemmel fogok nézni eztán...Kép Furi nem?

Nekem tehelésest vércukit csináltak, pedig sosem volt bajom a cukorral, sõt, a családban sem senkinek. Mindegy, úgy látszik dokitól is függ.

Id

A streptococcust kenetvételt a 36. hét körül csinálják. Ahogy Gumicukor is irta, és mindenkinek.Legalább is a Kútvölgyiben. Nekem is esedékes lesz pár hét múlva. Egyébként Az sem 100%, hogy ha a baba fertõzõdik vele, akkor károsodik, ez csak akkor van, ha a bacit megkapta az anyától, az ellenanyagot viszont nem. Ez utóbbi az utolsó hetekben megy át, valószinûleg azért csinálják ilyen késõn a vizsgálatot. A legnagyobb esélye a bajnak koraszülésnél van, amikor az ellenanyag még biztosan nem ment át.
Errõl már korábban volt levelezés és ime egy link, igaz angol nyelvû cikkhez, de idemásolom hogy én mit szûrtem ki belõle:
[url=http://www.meningitis.ca/groupbstrepdisease.html" TARGET="_top]http://www.meningitis.ca/groupbstrepdisease.html[/url]

A cikk szerint az agyhártyagyulladás-baktériummal a baba szülés el&otilde;tt, közben és után is megfert&otilde;z&otilde;dhet,az els&otilde; 3 hónapban. Azért fontos a teszt hogy kideritsék, hogy hordozod-e és akkor antibiotikummal lehet kezelni.A terhes n&otilde;k 30-40%-a hordozza, a fert&otilde;z&otilde;dés esélye pedig 1 az 1000-b&otilde;l.Azért ilyen kicsi, mert az utolsó 8 hétben általában az ellenanyaggal is megfert&otilde;zi az anya a magzatot és ezáltal a baba mégis védetté válik. Úgyhogy a koraszülötteknél (32 hét el&otilde;tt) sokkal nagyobb az esélye a bajnak, mint a teljesen kihordott babáknál, mert nem jut át az ellenanyag is.
De szerintem is mindenképpen érdemes rákérdezni és megcsináltatni a tesztet. Egy ampicillin nev&ucirc; antibiotikummal kezelik intravénásan.(az anyát)

Bringa,

Nekem úgy 3 héttel ezelõtt, tehát a Te korod tájékán jelent meg elõször néhány foltocska a hálóingemen cicitájékon... KépKép

Lella

Mivel császáros leszek a gátmetszés veszélye nem fenyeget, de azért köszi a jótanácsot, mindenképpen fogok tornázni.Kép Nem szeretném ,ha ez igy maradna...Kép

Kata007!!!!

HOL VAGY? Vagy inkább hol vagytok?KépKépKép

Forti,

Az én papirom szerint 3,3 a normális vércuki alsó határa.

pusz

Nyuszi
29+3
Nyuszi

Csipkebogyó!

Ez a "Punktion" szerintem itt az amniocentézis (hasfalon keresztül magzatvizet vesznek és azt vizsgálják). Nem?

Sasha!

A tolófájáshoz még annyit: Dojikával ellentétben szerintem az már sokkal jobb, mint a tágulási. (Ált. másoktól is ezt hallottam.) Talán föleg azért, mert már te is tehetsz valamit. Azt viszont tökéletesen leirta, hogy tényleg egy olyan akaratlan dolog, amikor nem te nyomsz, hanem egyszerüen kell nyomnod, mert a tested nélküled is tenné. (Elárulom, hogy nekem egyáltalán nem székelési ingerrel kezdödött a tolófájás (ahogy irni szokták), de egyszerüen eltéveszthetetlen, összekeverhetetlen volt.)

Kata!

Most hol vagy?Kép
Csak holnap van UH, ugye?
Vagy arra már nem is lesz szükség?KépKépKép

Beszti
32+5

KépKép
KépKépKép
beszti

Köszönöm Beszti!

Igy már teljesen világos, hogy melyik az a vizsgálat, amit Csipkebogyó emlegetettKép Köszi a tolófájásról az infókatKép

Nyuszi!

Igen hihetelen, hogy anyukák leszünkKép Neked pedig már van kézzelfogható pocakod is, amit nem lehet összekeverni, a felfúvódással, sem a zsirréteggel, de nekem még van 20 hetem és se nagy poci, se ficánka, se rosszullét, se semmiKép Én úgy félek! No nem attól hogy valami baja lesz, meg ilyenek, és a szülés is olyan távoli, hogy még attól sem. Húha, belegondoltam, hogy mitõl is félek, de foggalmam sincs... murisKépKépKép

psuzi
sasha
20+0

Kép
sasha

Sziasztok!

Már régóta olvasgatlak benneteket és - némi kedves, ámde annál határozottabb unszolásra Kép - szeretnék én is bekerülni ebbe a jó kis csapatba. 30 éves vagyok, van egy 3 éves Danim és egy jelenleg 22 hetes pocaklakóm.

Katka
Katka

Sziasztok!

Nyuszi: köszi, borzasztó dolgokat lehet azon az angol oldalon olvasni, de szerintem is még mindig jobb tudni róla és lehetõleg megelõzni a bajt, mint tudomást sem venni róla. Most jöttem a Kútvölgyibõl, szerencsére tényleg rutinból csinálják a 36. héten a vizsgálatot.

Sasha: tudom, mitõl félsz! Nem csak Te nem tudod pontosan megfogalmazni az érzést, sokan voltunk/vagyunk így ezzel. Azt hiszem, a legfõbb ok mégis a változástól való félelem: attól, hogy a gyerkõc megszületése után végképp fel kell nõnünk, felelõsséget vállalni valakiért életünk minden percében. Jó nagy szavak, mi? De hát így érzem...

puszi: ildi
ld

Szép jó estét mindenkinek!
Nos nem tudom kit érdekel amit írok, és kit nem, akit nem, az tekerje tovább. Kép Kép

Nyuszi és akik ezzel kapcsolatban segítettek
Szóval ma voltam a kórházban megkaptam a terheléses vércukor eredményemet (végre) és szörnyû eredmény van raja, nem is értem hogy hogy lehet!
Tehát nálunk (a Margitban) is a vércukor alsó határa 3,3 a felsõ határa 7,7. Nekem a mostani 8,2 lett. Mit ne mondjak azt hittem dobok egy hátast amikor mondta a nõvér az értéket. Ugyanis az elõzõ vizsgálatnál - amikor azt mondták hogy olyan mintha meg sem ittam volna a cukros vizet - akkor az eredményem 2,8 volt. Ez sem jó, hiszen a megengedett alatt van jóval, de akkor nem szóltak semmit.
Így tehát ma meg kellett látogatnom a diabéteszes nõvérkét, akitõl kaptam egy csinos kis táblázatot, hogy mi az amit ehetek és mi az amit nem, kaptam egy 1 hetes étlapot, és jövõ hét pénteken vissza kell mennem kontrollra. Újabb vérvétel, de most már csak éhgyomorra és reggeli után vesznek. Ha nem lesz jó az eredmény, akkor be kell feküdni, ha jó lesz az eredmény, akkor sem hagyhatom abba a diétát, egészen a szülés után még 6 hétig kell folytatnom.

Hát nem túl fényes a kedvem, jön a sok finom gyümi, zöldség és hát vissza kell hogy fogjam magam.
De azt mondták hogy húst azt annyit ehetek amennyit akarok, korlátlanul lehet. Kép Csak az a bibi, hogy nem kívánom, hanem inkább a gyümölcs jön be. Kép Kép

Na jó nem sírok tovább, bocsi ha hosszúra sikerültem.

Forti (28+0)

Kép
Kép
forti

Sziasztok Lanyok!

Eddig csak olvastalak benneteket, talan mert eddig teljesen problemamentes volt a terhessegem. elen pillanatban a 24 hetnel tarok es egy olyan gondom tamadt, hogy lassan nincs mit felvennem.(Bar sokak szerint szerencses vagyok, hogy mar nem sokkal elobb jutottam ideKép) Most az lenne a kerdesem, hogy hol es foleg milyen ruhakat lehetne venni Pesten? Amit tudok, az az, hogy a kantaros nadrag tuti nem erdekel, eddig se hordtam, most sem akarok. Es meg azt szeretnem kerdezni, lehet-e valahol hasznalt rucit kapni, mert szerintem ezeket senki nem hordja agyon... (Vagy ez nagyon ciki kerdes?) Engem igazan nem zavarna az, hogy mar volt valakin es igy esetleg tobb darabot is tudnek venni.

Elore is koszonom a segitsegeteket:

Bori
Borbala

Forti

Sajnálom, hogy így jött, ki, de az is lehet, hogy ez egy pillanatnyi érték volt. Esetleg elõzõ nap sok szénhidrátot ettél, az is megdobhatja. Szerintem bírd ki ezt az egy hetet, s szorítunk, hogy pénteken jó legyen minden!
Nálunk eógyébként totál más értékek vannak. Nekem éhgyomri: 4,9, cukros víz után egy órával 5,9 majd még egy órával 5,8 lett, s ez teljeseb jó volt. Tényleg ne aggódj, biztos le fog menni, s akkor ehetsz gyümiket, mégha nem is túl sokat.
Mindenképp írjál, hogy mi lett majd, meg persze tényleg nem emelegetjük az édes dolgokat (legalábbis én neeeem!)
puszi,
bringa (26+2)
bringa

SZiasztok!

Azoknak, akik a MÁV-ban akarnak szülni, érdemes ellátogatniuk a MÁV-os gyereknapra május 26-án (többi info a MÁV-os topikban)KépKépKép

Mindenkinek a legjobbakat!

Márti (egy féléves kisfiú mamija)
márti

Forti:

Mielõtt nagyon belelendülsz ezekbe a dolgokba én a helyedben csináltatnék egy kontrollt. Na nem a Margitban, mert ott nem hajlandóak rá. Viszont egy túlzott diéta legalább olyan rossz.
A Margitban kicsikét túllõnek a célon a vércukor ügyeikkel. Ha a neten körbenézel, akkor láthatod, hogy korántsem akkora a gond.
Irjál a Margitos topicba, ott is van aki tud segíteni.

Me
Névtelen

Hû, mennyit írtatok alig gyõztem elolvasni.Kép

Pucúr, a dinnyére már én is nagyon fenem a fogam, alig várom, hogy kicsit beinduljon a szezonjaKép. Viszont az epret idén csak mértékkel fogom eszegetni, mert igencsak allergizáló, és a védõnõm szerint már most a vége felé is lassan ki kell iktatni az ilyen dolgokat (nagy pohár tej és társai....).

Bringa, Dió, nem hagyom ám annyiban ezt a vizsgálatot, valamilyen úton módon el fogom végeztetni valahol.

Kedves Margaréta, dehogy bántó amit írtálKép. Szerintem a kispapa az elsõ percben ahogy valami mást látna meg a szememben, rögtön reklamálnaKép. Azért eszem ágában sincs másképp nézni rá, mint eddig, vagyis mégis, azt hiszem még jobban fogom szeretniKép.

Dojika, nagyon köszi a történetet! Hát én is megkönnyeztem olvasás közben. De jó lenne már itt tartani, vagyis mégsem kell az a pár hét még, hogy felkészüljek, de már annyira átélném én is ezeket az érzéseket. Hû a ti érzéseitek is így cikáznak néha?Kép

Forti, ez tényleg kicsit magas, de hátha tényleg csak az van amit bringa mondott? Kíváncsi vagyok, hogy 1 hét múlva milyen eredmény lesz, írj majd.

Lányok nekem még nincs semmi szivárgó tejecském, az akkor most baj vagy nem?

Pusz,
Jó éjt!
Ilke 31

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Kata007!
Mindennap erted izgulok itt. Latom ma nem jelentkeztel, ez elegge szokatlan toled. Remelhetoleg hamarosan mas jelentekzik helyetted. Kép Dori baba latom nem kimel az utolso napokban. Szoritok, hogy tobbe mar ne legyenek joslofajasok, ne kinozzanak ilyenek, hanem mar minden elesben menjen.

Lella!
Kicsit keson, de tenyleg hirtelen nagyot nott, mindenki azt nezte. Nalunk nagyon idiotan vannak megoldva a babaruhak meretezese. Van Pre-term a koraszulotteknek, Newborn- az ujszulotteknek, majd jon 0-3 honaposkorig, 3-6 honaposkorig, 6-9 honaposkorig, 9-12 honapos korig, majd 1 eves, 2, 3,.......... tehat kor szerint vannak meretezve.Kép Most Madison mar elkezdte hordani a 3-6 honapos ruhait is, hisz a 0-3-asat kezdi kinoni. Kép Nyari sapival is gondban voltam mivel csak 0-9 honapos meretezes volt majdnem mindenhol. De szerencsere az Oshkosh-nak volt nagyon jo Newborn sapija, azt vettem. Igaz Madison jovo heten mar 2 honapos lesz!!!!

Zsunya!
Gratula Peter babahoz! Jo egeszseget es sok-sok tejcsit!!!

Petra!
Azt hiszem te irtal meg a farfekveses babakrol, en szerencsere szerencsesebb helyzetben voltam mint Kata007, hisz az en lanyom a 33-34. het kozott befordult, a dokim azt mondta mikor en is feltem, hogy a babak, a 37. hetig tobbnyire befordulnak. Csak nagyon kis szazalekuk marad farfekveses, en elso gyermek letemre, csak a szules elott fordultam be, ijesztegetve anyukamat. A lampazas nekunk hasznalt Madisonnal.

Dojika!
Nagyon meghatott a szuletes storid. Orulok, hogy jol vagytok.

En manapsag nem tudok surun jonni, hisz Madison baba mar nagy lany es egyre tobb foglalkozast igenyel. Kép

Andi+Madison aki jovo heten mar ket honapos lesz
andysj

Jo reggel Lányok!
ugylátszik megint én vagyok az elsö de nem tudtam aludni sajna Kép lenne egy Hülye kérdésem szerintetek normális az ha állok vagy csinálok valamit akor megkeményedik a pocim de amint lefekszem akor puha lesz . tegnap ugy mentünk el vásárolni hogy elöte bevetem egy MagneB6 .

AFP beutalot nekem a dokinö adott sok egyéb laborbeutaloval együt köztük volt a HepatitisB beutalo is nálunk Vércukithoz csak 2 szurnak evés ellöt és evés után 1orával és nem cukros vizet kell inni hanem zsömit+2dl tejet kell elfogyasztani

na megyek mert most meg álmosledtem ugy hogy még alszom egy kicsit Puszancs Csics 29+ Kép
csics

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?