Új privát üzeneted érkezett!

Bocs, Kata007,

Zita
(21+5)
ParaZita

Sziasztok!

Vércukor: nálunk is úgy volt, mint Zsancinál, reggeliznem kellett otthon, és idôre bemenni vérvételre. Ezt legfeljebb csak ,hívni" lehet terhelésesnek, de ez nem az. A cukros vizes az, ami tömény édes. A férjem cukorbeteg, úgyhogy elég sok mindent olvastam errôl, de a terhességi cukorbetegség az más, mint a rendes, de mindenképpen oda kell figyelni rá, a magas vércukorszint szìkíti az ereket!

Az éjszakám most nekem is pocsék volt Kép, a lurkó úgy feszült a hasfalamhoz, hogy azt hittem kiszakad (ezzel megoldódott volna a ,hogyan fog kibújni azon a pici lyukon" kérdésem Kép )
Annyira feszített, hiába simogattuk, hol erre, hol arra, hogy legszivesebben sírtam volna, úgy fájt, de az a gondolat visszatartott, hogy a szülés biztos jobban fog fájni. Volt olyan aki így érzett már, nagypocisok?

Margaréta 38+4
margaréta

Kamélia!

Nem a dioptriától függ elsõsorban hanem a szemfenék állapotától. Az én szemem is -5,5 de mostanában kell elmennem egy ilyen vizsgálatra mert a szülész nem vállalhat felelõsséget. Szülés közben a fejben fellépõ nyomás miatt rizikós a dolog. Ez az én dokim szerint -rossz állapotban lévõ szemnél - vakulást is eredményezhet, ami miatt érthetõ, hogy nem vállalhatja a felelõsséget. És minket Isten mentsen attól, hogy ne láthanánk a bébikénket!
Halacska 31

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Zita!

A felfázás velejárója lehet a bövebb hüvelyi folyás. (Ott minden "berendezés" olyan közel van egymáshoz.)
Nekem a doki azt mondta legutóbb, ha ilyet tapasztalok, akkor menjek el (már a tünetek megszünte után voltam...), megnézi, mert természetesen utólag már nem tud rá semmit mondani: én sem tudtam biztosan, hogy felfáztam-e (korábban tövvször okozott gondot (biztosan nem felfázás miatt) a gyakori pisilés), és nekem is okozott hüvelyi folyást, de nem tudtam a kettöt biztosra kapcsolatba hozni (közben kénytelen voltam pl. nyilvános WC pislini (nem ráülve), és hát az is okozhat bajokat...). Aztán mikor mindkét tünet egyszerre mult el, akkor jöttem rá, hogy a) felfáztam b) a hüvelyi folyás is attól volt.
Viszont mivel az esetlegesen felszálló fertözések tényleg okozhatnak idö elötti burokrepedést, én a helyedben minél hamarabb elmennék dokihoz. Remélhetöleg feleslegesen!KépKép De azért csak megnyugtató lenne, nem?Kép
(Természetesen én is akartam dokihoz menni, de valamikor csüt. környékén kezdödtek a tünetek, és a dokim kedden rendel. És még kedd elött el is multak...Kép)

Beszti
32+4

KépKép
KépKépKép
beszti

Margaréta!

Sajnos igen! Kép Helyezkednének a drágák, de már nincs helyük. Kitartás!!!!!!!!! KépKépKép

Kata (38.)

KépKép

KépKép
kata007

Martina
Hogy sikerültek a sütik?

Kata
Mi is drukkolunk nektek. Kitartás!

Megyünk Balcsira 3 napra (szóval nem leszek péntektõl keddig). ÉS holnap is valami agyament képzés lesz itt a cégnél. Lehet, hogy be sem tudok nézni Kép Mi lesz velem így?

Zita
Belõlem a múlt héten jött, és én is betettem egy tisztasági betétet, de kb. 1-2 nap után elmúlt (nem volt igazán sok, és szinetelen stb.) Ez állítólag normális. De ha aggódsz menj el a dolkihoz. Amikor én felfáztam nem jött belõlem semmi (mert ugye ez két külön terület).

Üdv

dec8 (22+2) a 23 sokkal jobb
dec8

Hetty, Halacska,

Köszi a gyors valaszt ! Jo tudni , hogy nem csak en vagyok "ilyen vaksi kismama" Kép
En is gondolkodtam amugy a lezeres-szemmuteten de nekem pl.mondtak a vizsgalaton, hogy terhesseg alatt valtozhat esetleg maradandoan, en ezert napoltam el.
Remelem nallad minden rendben lesz !!!

En (is) szeretnek termeszetes uton szulni, bar igaz annyit nem er ha meg is vakulhatok , brrrr ... Igen igen mi mindannyian nagyon szeretnenk LATNI a picurkainkat !!!

Jovoheten megyek ultrahangra, rakerdezek azert a dokinal megegyszer...

Napsuteses szep napot nektek !
Ha nem birjatok a meleget akkor kuldjetek nekem egy kicsit legyszi, legyszi, legyszi Kép !
Itt (Helsinki) meg mindig csak 19 fok van Kép

pusz
kamelia
12+1
kamelia

Margaréta!

Most, hogy leirtad ebbéli tapasztalatodat, nekem is eszembe jutott, hogy mit müvelt tegnap a babánk este.
Lefeküdtem a kanapéra, apja meg nekidöntötte a fejét a pocimnak. Hát!!! Megpróbálta a babus ellökni, de ugy, hogy azt hittem kiszakad az oldalam (apja persze nagyon élvezte). Szóltam a páromnak, hogy ugyan vegye már onnan a fejét, de mivel nagyon tetszett neki, nem tette. Erre drágánk még egy ugyanilyet produkált. Utána már nem hagytam, mert nagyon fájt (persze a párom azt nem tudhatta, hogy milyen volt ezt belülröl érezni, nem is haragszom rá, mert ha tudta volna, hogy mennyire fáj, akkor már elsöre elveszi...). Nagyon furán hangzik, de akkora mozdulat volt mindkettö, hogy szó szerint megemelte a párom fejét.
Persze szokott nagyokat mozogni, de ilyet és ennyire fájdalmasat még én sem tapasztaltam.

Beszti
32+4

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok lányok ép most végeztem a fözésel Gombapaprikást csináltam zöld galuskával nagyon fini lett Kép csak most pihiznem kell mert elfáradtam egy kicsit meg a pocim is megkeményedet .

Petra köszi a tanácsot azt hiszem veszekbe magneB6 mert délután még elmegyek egy kicsit a barátnömel cukizni .

Hetty nekem se tudták megmondani hogy mien nemü lesz pedig kiváncsi volnék rá nekem azt mondták hogy farosan feküdt ezért nem tudják megmondani .talán majd a következön majd neked is megtudják mondani
Pusz Csics 29+ KépKép
csics

Zita
Lehet, hogy Besztinek van igaza. Sajnos én eléggé hajlamos vagyok a felfázásra, de csak terhesség elõtt volt. Szóval a kettõ biztos más. Bocs, ha megkavartalak. de hát én sem vagyok sokkal okosabb

dec8 (23)
dec8

Lányok!

Tudnátok Nekem tanácsot adni abban, hogy milyen márkájú babakocsit érdemes venni?
A kritériumok: könnyû legyen (2.em kell gyalog felcipelnem), a bébi jól erférjen benne tehát valamennyire széleset is szeretnék, autósülés nem fontos hozzá, és azért az ára sem mindegy úgy kb 50-60e ft-ot számunk rá.
Már néztem többfélét, de ami tetszene az nem használható újszülött kortól. Láttam egy szuper kocsit amiben volt egy vászon kivehetõ mózeskosár is( a kocsi alapvetõen sportkocsi volt) a márkája Knokin, de a súlya 17!! kg. Még üresen is alig tudtam megemelni.Kép
Ha valakinek van ötlete várom!

Hetty 28+2
hetty

Sziasztok Lányok és Pocaklakók!
Szorgalmasan olvasgatlak benneteket, de irni eddig nem volt idõm. Sajnos a Matáv már megint szórakozik a cégünkkel, ezért a levelezésünk egyáltalán nem mûkszik, az internet is csak akadozva.
Lenne egy kérdésem: szombat óta esténként, ha lefekszem tv-zni, vagy aludni, a pocim egyik fele mindig kipúposodik, a másik fele meg beesik. Ez a babócánk lehet vajon??? Ha megsimogatom, akkor még jobban odafeszül, aztán eltelik pár perc, és elmúlik minden. De legjobban az apja kezére csinálja. Lehet hogy ez nem is a kicsink?
Egyébként ma megyünk UH-ra, és remélem már látni is fogjuk, vajh Gáborunk, vagy Szilvink lesz. Viszünk videókazit, meg a párom (mivel teljesen bezsongott) kitalálta, hogy digitális fényképezõt is viszünk, mert az vesz fel mozgó képet is. És õ bizony végig fogja filmezni az UH-t.
Mindenesetre a doktornõnek is mondom ezt a pocak-dolgot, lehet hogy a kaparászáson kívül már igy is jelezni próbál a kicsi, hogy Õ bizony itten van???????

Puszi minden kicsinek és pocakosnak

Szilcsike (16)
szilcsike

Kata!

Láttam, küldtél nekem emailt, az a baj, hogy nem tudom elolvasni, mert az indexes cím nem enged be.
Légyszíves, küldd el újra az enciana@freemail.hu címre, ha nem gond.
Köszönöm!

Csilla1
Csilla1

A dokim ugyan szabin van a klinikáról, de délután szerencsére legalább a magánrendelésen el tudom kapni... Épp ideje, mert 2 hétig külföldön volt, pont az amniocentézis meg hasonlók idején.
Legszívesebben már most mennék, de az biztos, hogy délután hamarabb eljövök a munkahelyemröl, hogy 4-1/2 5 tájban már ott lehessek.

Üdv:
Zita
ParaZita

Csilla!
Mail ment a másikra!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Zita

Nekem napi három tisztasági betét a minimum, amióta kismama vagyok. Úgy tudom, ez nem kóros, egyéb panaszom nincs, bár mivel neked eddig nem volt, a helyedben azért megkérdezném a dokit. Ma megyek én a dokimhoz, s én is rákérdezek. Remélem, nincs semmi gond se veletek, se velünk! Kép

bringa (26+1)
bringa

Sziasztok Lányok!

Jó, hogy írtok ezekrõl a folyás problémákról, mert én is úgy tudtam eddig, hogy amíg színtelen-szagtalan, addig normálisnak számít. Ilyen nagyon híg valami nekem is jön idõnként, jövõ héten megyek dokihoz és akkor mindenképpen megkérdezem én is. A tisztasági betéteket én is pusztítom rendesen. Én õsszel voltam nagyon felfázva, kb. két hónapig nem bírtam kikeveredni belõle, de azóta nem vettem észre, hogy megint felfáztam volna. Sõt, én olyan szerencsés vagyok (eddig), hogy kevesebbet járok pisilni mint a baba elõtt.

Csics, mi az a zöld galuska? A gombapörköltet imádom én is!

Délután megyek fodrászhoz, este meg színházba. Annyira jó nem dolgozni!!

Puszi mindenkinek:

Zsanci 28+2
zsanci

Nem akartam pánikot kelteni... Csak annyira vízszerü a dolog, hogy megijedtem. Remélem, tényleg "csak" felfázás, és nem a baba vize.

Zsanci, irigyellek, hogy nem dolgozol! Én is annyi minden jobb és hasznosabb dolgot bírnék most csinálni...

Üdv:
Zita
ParaZita

Sziasztok!

A terhesség alatti folyás álltalában normális, (mint ahogy mondtátok) amig szintele, szagtalan. Neve is van (valami) flour-nak hivják.

Zsancsi!

TippelnékKép Csics tésztája nem spenótos?Kép Az szokott zöld lenniKép

Mi még mindig betegenKép Szerencsére már a fél éjszakát végig tudtam alukálni én is és !egész délelõtt aludtam!!!Kép Most keltem ki az ágyból, olyan jól esett, hogy csak naKép Persze reggel 7-kor muszályból felkeltem, de bepótoltam bõvenKép

Hetty!

Akkor beirtalak a táblázatbaKépKépKép

puszi
sasha
19+6

Kép
sasha

Sziasztok!
dec8 tuti jol sikerultek a sutik, mert villamgyorsan elfogyott Kép))))

a fejem nagyon faj, az orrom be van allva es jaaj a natha Kép

Pocok aranyos jol van, nem csinal semmit, mocorka.
m
martina

Ildiko,
Köszi a véleményt, kb. én is erre gondoltam. Azért szaunázni nem mernékKép.

Kata,
Szerintem megkevertél Zitával, csodálkozva olvasom, hogy mi jön belõlemKép)). Vagyis belõlem semmi, de Zita panaszkodik valamire. Dehát én oda szoktam írni a hetet (a napot már nem, bocsKép)!

Sasha,
Javulást kívánok, az alvás aranyat ér ilyenkor.

Pusz,
Ilke 31

KépKép
KépKép
ilke

Ilke!Kép

KösziKép Tudod milyen jót mosolyogtam azon, hogy csodálkozva olvasod, hogy mi jön belõledKépKépKép Nekem sem tünt fel, hogy más irta volna, szerintem Kata-nak nézzd el, már nagyon mindenórás állapotban lehetKép

Kata! Nem mondom...Kép

puszi
sasha
19+6

Kép
sasha

Úristen Lányok!
Én egy tisztasági betétet sem fogyasztok naponta! Lehet, hogy velem van a gond?KépKép

Mindenkinek köszi a speckó császáros hozzászólást. Utána fogok járni feltétlenülKép Azért megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül a problémávalKép

Kata,
Már nagyon a babásodás végét járod, látom! Onnan is, hogy már naponta megfordulsz a ... ma megint megjöttbenKépÉn sem bírnék a börömben megmaradniKép

Csics,
Ez a zöld galuska engem is megfogottKép. Mi ez? Spenóttal szinezed, bazsalikommal vagy rengeteg petrezselyemmel?

Moni
14
mj

Móni!

Csak hogy egy cipöben járunk: én sem használok el egy betétet sem.Kép (Ez most jó vagy rossz? Azt hiszem nekem jó!Kép)
Én is olvastam, hogy a terhességgel bövebb hüvelyi váladék is járul, de nálam nincs igy (volt egy kicsi idöszak, amikor volt, de pont abból tudtam, hogy valami nincs rendben).
Na most akkor hogy is van ez???
Akkor nekem már többszörösen nem tankönyvszerü a terhességem: nem volt hányingerem, nincs több hüvelyváladékom, mostanában meg azt (nem!Kép) hiányolom, hogy többször járjak WC-re éjszaka.KépKép
Pedig gyerek van!Kép Azért a pocim gyönyörüen nö!!KépKépKép

Beszti
32+4

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Vegre megmutatta magat a babo es KISFIU! Minden rendben van vele is es velem is.

Ne haragudjatok, hogy most nem nezem at kivel mi tortent, majd ha egy picit tobb idom lesz. Kép

Azt azert lattam, hogy Kata meg mindig egyben, sot meg Martina is. Nagyon szoritok nektek, hogy minden rendben legyen, ha addig nem jonnek.

Mindenkinek tovabbi boldog babavarast!

Edina 20+3
edina

Edina!Kép

Most aztán irigy vagyokKép No nem azért mert FIU, hanem azért mert már megmutatta magát és tudod, hogy szólitsdKép Nekem még mindig kérdés hogy Niki, vagy GáborKép Lehet hogy egyszerübb lenne, ha Gabriella és Gábor név között kéne dönteni, mert mindkettõt lehet Gabinak hivniKép

Betétet én sem használok, annál többet járok ki a kétbetüsbe, de mivel amúgy sincs semmi a bugyin...Kép

Drukk, drukk, drukkk, drukkk (tudjátokhogykiknekKép)

sasha
19+6

Kép
sasha

Sziasztok,

Bringa

A terheléses Vércuki módszer a Kútvölgyiben is az, amit Te leirtál. Elsõ vérvétel éhgyomorra, aztán cukros viz be, aztán, egy óra múlva második szuri, két óra múlva harmadik szuri.

Betétet én is rendszeresen használok, nemcsak a bõvebb folyás miatt, hanem azért is , mert néha ha váratlanul tüsszentek vagy ilyesmi, bizony elõferdül egy kis vizeletcseppenés is.Kép
Az úszással kapcsolatban , mi járunk gyógyfürdõbe a párommal, és a legutóbb a vizeletvizsgálat elég sok bacit mutatott ki...Kép Szerintetek hagyjam abba a pancsit? A doki nem tulajdonitott neki tul nagy jelentõséget.

Gusztább témákra evezve az a zöld galuska vagy mi engem is érdekelne...Kép

Tegnap elég frontos lehetett a légtér, mert Kisnyuszi egész nap feszegetett, meg rengeteget keményedett a pocim. Még fekvés közben is.Kép Ma már sokkal jobb.Kép Csoda, hogy a frontok nem csalják elõ a Babucikat...pedig örülnétek ugye Finisesek ? KépKépKép

Nyuszi
29+2
Nyuszi

Nyuszi!

Szerintem nem kell abbahagynod az uszizást!!! Baktériumok így is- úgy is vannak, lesznek a vizeletben, sajna. Pl. nekem is nagyon sok baci van benne, pedig nem járok sehova úszni, a WC és a kád naponta Domestossal fertõtlenitve, OLYAN helyen meg nem megyek el pisilni, vagy nem ülök rá, amit nem ismerek, vagy túl sokan ülhetnek ráKép ÉS mégis tele van! Szóval szerintem nem attól függ, hogy most uszoda, vagy nem uszodaKépKépKép És különben is nyugi, ha a dokid nem tulajdonit neki nagy feneket akkor te se teddKép

puszi
sasha
19+6

Kép
sasha

sziasztok LányokKép látom hogy a zöld galuska mindenkit érdekel mi is lehet az most már erálulom spenotos galuskát csináltam gombapaprikásal Kép :0
Sasha te nyertél mert te rögtön kitaláltad hogy spenotal lehetet szininezve iletve izesitve honan tudtad hogy spenotal van izesitve ? csak nem etél már ilyet?
afolyás témához hozá szolva én nekem is szokot lenni de én is ugy halotam hogy ez természetes ha nincsmás tünet akor nincs miért aggodni
Ma nekem is sokat keményedet a pocim pedig nem is idegeskedtem mondjuk ma sokat mászkáltam meg föztem ugy hogy lehet hogy ez a büntetésem Kép amiért egész délelött áltam meg mászkáltam de sajna a kaja nem készül el magátol

Hetty mi most vetünk elég olcson babakocsit és VADI UJ ráadásul könyü,öszecsukhato,elégnagy és UJSZÜLÖTEKNEK és ÜLÖBABÁKHOZ IS JO ha érdekel megadom a cimét
na puszantás mindenkinek Üdv Csics 29

UI: a Spenotos Zöld galuska a kispapának nagyon izlet :0
csics

Szasztok!

Igen, en varom a hidegfrontot, de nem igazan jon....

Csics ezt a spenotos temat kicsit bovebben kifejtened? hogy kell csinalni es mihez jo? agombapaprikason kivul, mert azt speciel nem eszem meg Kép)))

a natham, mint minden este most is roszabb, de vettem borsmentaolajat es ebben fogok pancsizni Kép

nem tudjatok hol lehet afonyat kapni? Valahogy ramjott, hogy afonyas sutit ennek....
jo hulye vagyok igy 38 hetesen Kép

m
martina

Martina, Sasha
Jobbulást kívánok nektek! Kép

Nyuszi
Úgy hallottam, lehet kapni a gyógyszertárban vmi hüvelykúpot, pont az uszodai fertõzések elkerülése végett, s kismamák használják elsõsorban. Kérdezz rá, szerintem érdemes.

Úgy izgulok, mert holnap megyünk a kispapával a szülésznõhöz szülõszobát nézni. Remélem utána, nem gondolja meg magát a párom Kép

pussz
bringa (26+1)
bringa

Sziasztok!

Kata007, Martina!
Hajrá! Naponta többször is az eszembe jut, hogy vajon mi van veletek, babáztok-e már? Szerintem az utolsó hónap olyan hosszú, mint az elõzõek összesen. Drága barátnõm megspórolta magának, hipp-hopp megszült a 37. héten, ma egy hetes a babóca. Mázlista!

MJ druszám /és minden "szemes"/!
Azért kérdeztelek szem-ügyben, mert erõsen rövidlátó vagyok, de a szemfenék oké volt, így nagyfiam /16 hó/ hüvelyi úton született. Viszont szülés után az évek óta stagnáló szemem tovább romlott, és attól félek, ez megismétlõdhet. Eléggé tanácstalan vagyok, mi lenne a jó megoldás.

Edina!
Akkor nem csak a kiírásunk napja egyezik, hanem a kisbabáink neme is!

Sziasztok!

Mona
Mona

Martina!

Szerintem érd be áfonyás joghurttal.

Nekem ma az egészkisközért a babapiskótát kereste a raktárba.
Pedig az uramnak vettem a vanília pudinghoz. Kép , csak én mentem le vásárolni, és hát a nagypocis "kivánós" vásárlóért mindent. Jó nagy sor lett és közben más is megkívánta Kép

Norci
Norci

Sziasztok
Én múltkor megkérdeztem az orvosomat és azt mondta, ha nincsen fertõzés akkor elvileg onnan nem folyhat semmi. Ha valakinek mégis van akkor szerintem minnél hamarabb menjen el a dokihoz.

Móni
Névtelen

Sziasztok!

Nem szoktam írni Hozzátok, csak olvaslak titeket, de szeretnék egy kis segítséget kérni:
itt olvastam egy kenetvizsgálatról, talán Dió írta, hogy a doki elõször nem akarta elvégezni nála, aztán mégiscsak megcsinálta, a lényege az agyhártyagyulladás kórokozójának kiszûrése. Na, én is szeretném ezt kérni, csak nem akarok sokat bénázni a doki bácsinál, hogy mirõl is beszélek. Hiába olvastam el a fél archívumot, úgy látszik a másik felében volt errõl szó Kép
Leírná valamelyõtök a vizsgálat nevét?

Elõre is köszönöm:

ld (33+1)
ld

Ilke!

Ezer bocs! Igazad van, Zita írta. Nem vagyok már beszámítható???? KépKépKép

Móni!
Jól látod. Kép Az elõbb kaptam egy mailt Erazmusztól. Meglepett, de nagyon jól esett. Leírta, hogy mit próbáljak meg, hogy Dóri megforduljon. Sajnos én ezt elkezdtem már pár hete, de megijesztettek, hogy rátekeredhet a baba nyakára a köldökzsinór, így azonnal abbahagytam. Tegnap viszont kínomban újra utána kerestem és láttam, hogy márpedig Erazmusz is ezt ajánlja, úgyhogy este újra elkezdtem. Hátha nincs még veszve semmi... Kép

Sasha!
Ok. Kép Ez olyan mint amikor a párommal beszélünk, de nem illik mindent kimondani, vagyis: "Nem mondom, de tudod!" Kép
Én persze ilyenkor ha tudom, hogy lehet, kicsit kekeckedek is vele. Szeretsz? Válasz: igen. Mond ki! És képzeld, eddig még mindig kimondta! Kép

Mona!
Köszönöm a többiek nevében is, hogy gondolsz ránk! Tényleg hosszabb ez az utolsó pár hét mint az egész terhesség. Kép

Kata (38.)

KépKép

KépKép
kata007

Szia mindenkinek!
Sikerült végre a hétvége ota idekerülnöm,és úgy látom minden rendben illetve akik a végén járnak a helyzet változatlan de már ma is majdnem eltelt pulsz minusz egy nap és már mentek is a szülöszobára.
Ilke!
Lehet hogy nem te mondtad, de már ahogy olvastam te nem veszed zokon ha más valakivel véletlenül összekevernek.
Szóval azt olvastam hogy szinte hihetetlen elhinni hogy nemsokára anyuka leszel, én ugyan igy vagyok pedig nekem ez már a második!
Mindenkinek jó éjszkát!
Sziasztok Kato
36+
katalinka

Csics!

Onnan tudtam, hogy spenót, hogy: Az összes tészta ami zöld, azt spenóttal szinezik! Két okból, az egyik az hogy nagyon finom, a másik, pedig az hogy jól szinezKép

Martina!

A spenótos tésztábol rengeteg féle van és azzal eszed amivel akarodKép Van spagetti, lasagne, hosszú tészta, csiga tészta... és még sorolhatnámKép

Kata!

Akkor sem!KépKépKép

Puszi
sasha
19+6

Kép
sasha

Id
Én pont ma voltam, és a dokim, miközben csinálta, elmagyarázta (kérés nélkül!), hogy miért kell a kenetvizsgálat. Azt mondta, hogy a nõk egy része (kb. minden hatodik)hordozója a streptococcus (nem biztos, h. így kell pontosan írni)baktériumot, melynek semmi jelentõsége nincs, ha az ember nem terhes. Viszont, ha hordozó vagy, akkor a szülésnél ez veszélyes lehet a babára, ezért szûrik, és a terhesség vége felé antibiotikumokkal gyengítik, ill. a szülés alatt 6 óránként inekcióval kezelik a dolgot. De pontosan nem tudom, hogy errõl kérdeztél-e, ez az a vizsg., amit a 25-26. héten csinálnak.
bringa (26+1)
bringa

Szia Bringa!
Ez az, köszi, csak az istennek se jutott eszembe a streptococcus szó, mindig a meningococcus járt az agyamban!
Holnap (ma) megyek orvoshoz és meg akarom kérni az elvégzésére.

Tudtam, hogy a "friss"-ekre mindig számíthatok! Kép Kép Kép

köszönöm mégegyszer:

ildi
ld

Hú, mit is írtam: a meningococcus azért csak ne járjon az agyamban! Nem tenne jót neki! Kép

ildi
ld

Sziasztok!

Már olyan rég nem írtam és sajnos nem is tudtam mindent elolvasni, bár többször is bekukkantottam...

Elöször is minden újszülött babához sok örömet, gratulálok a friss anyukáknak!

A legfrissebb kismamáknak pedig kellemes hónapokat köztünk!

Azért sem volt eröm írni, mert eddig kicsit magam alatt voltam: kimutatott valamit a kromoszóma-vizsgálat KépKépKép és csak tegnap tudtuk megbeszélni a genetikus doktornövel, hogy mizújs. Szóval: szerinte a baba egy teljesenKép egészségesKép kislányKép. Azt mondta, hogy neki nem lehet semmi bajaKép, azért én mégis végigizgultam két éjszakát és bögtem akárhányszor rá kellett gondolnom. Nagyon vigasztalhatatlan voltam.
A kimutatott "hibák" keletkezhettek 1) már laborkörülmények között a tenyészetben - akkor ugye minden OK / 2) egy pár sejt(?) tölem is belekerült a próbába - akkor viszont nálam nincs rendben minden.
Azt mondta, hogy ha nem lett volna olyan sok baj a családban, akkor ezt a leletet is kiadta volna, mint teljesen normális eredményt. Viszont az a fajta elváltozás amit talált, az tipikus lehet egy ilyen sokszor ismétlödö vetélés okaként (mint a szüleimnél volt).Kép
Vért vettek tölem, hogy megállapíthassák, hogy egy kromoszóma-elváltozás hordozója vagyok-e.
Ha igen, akkor minden terhességet 50% eséllyel kezdenékKépKépKép, hogy a baba egészséges vagy esetleg súlyos beteg lenne-e (nagy eséllyel arra, hogy el is megy, ha beteg). Szóval, ha igen, akkor szerencse kérdése volt az is, hogy ÉN megszülethettem és szerencse az is, hogy a lányommal minden rendben. Jövö péntekig megtudom az eredményt.
Szóval szurkoljatok nagyon, hogy egy hét múlva már azt írhassam, hogy csak vaklárma volt az egész, mert (legalább?) két gyereket szeretnénk és majdan örülnék neki, ha a gyerekeim nem küszködnének hasonló kétségekkel.
Bocs a kellemetlen téma miatt, de sajnos ez foglalkoztat. Úgy döntöttem, hogy leírom ilyen részletesen, holott nagyon sokat gondolkoztam rajta.

Most valami jót is:
"Jutalomképp" (mármint én jutalomnak vettem, mert rendes kislány voltam és nem bögtem el magam egyszer sem, miközben elmagyarázta mi a helyzet) volt újra mozizás a nagyképernyön. Persze a férjemnek is nagyon tetszett! Ébren volt a baba, mocorgott is, a dokibá is mindent rendben talált. A 20. héten újra megyek, akkor már jobban meg tudja nézni a szerveit. Alig várom, hogy újra megcsodálhassam.
Ti akik egy kicsit nyomon követtétek az eseményeket, tudhatjátok, hogy én eddig nem mondtam el semmit a szüleimnek. Tegnap volt a nagy nap, anyu, mama és a család többi tagja is nagyon örült. Apunak pedig csak az uh-képet küldtem el beszkennelve, kíváncsi vagyok, hogy hogy hív fel kedden, amikor olvassa a mailt!!! A barátaimat pedig már pocakkal akarom meglepni, így megkértem mindenkit, hogy egy szóval se áruljon el.

Sokatoknak akartam névreszólóan válaszolni, de látjátok, már most novellaszámba megy az írásom. (Megint offline írtam, úgyhogy most kíváncsian várom a babanet nagy eseményeit.Kép)

Csipkebogyó
16+0
csipkebogyó

Kata,
Eszem ágában sincs haragudni rád, sõt csodállak, hogy egyáltalán van lelki és fizikai erõd még most is leülni a gép elé!Kép Egyébként én is jót mulattam rajtaKép)).
Azért a tisztasági betét ügyhöz mostmár én is hozzászólok. Szóval én is azok közé tartozom akik napi 1-et használnak el, de ez nekem a terhesség elõtt is így volt. Szóval ez természetes lehet szerintem. Egyébként az elején az én dokim is felhívta a figyelmemet, hogy a vége felé több is lesz-lehet majd.

Edina, gratulálok a szép kisfiúhoz!Kép Nekünk is hasonlóan késõn (a 24.héten) mutatta meg magát. Azóta elõszeretettel hívjuk Lilinek, ami szerintem tetszik is nekiKép)).

Martina,
Esetleg fagyasztott állapotban próbáltad keresni a boltban? Nem biztos, hogy van, de szerintem érdemes megnézni hátha.

Kato,
KépSzerintem ezt sem én mondtam, de akár mondhattam is volna, mert ez is eszembe jut néhaKép. Tényleg furi, hogy eljön egy nap és attól kezdve már nem az vagy aki eddig voltál. Onnantól máshogy fogom nézni a világot, magamat és a kispapát is, nem egy férfi lesz, hanem egy apuka, és nekem ez már egész mást fog jelenteni. Persze jó értelemben véve. Remélem, hogy ezt a változást sikerül majd zökkenõmentesen átélni a szülés utánKép. Jó hír: tegnap ismét megerõsített a kispapa, hogy mindenképp ott lesz a szülés alatt velünk! Annyira örülök neki, hihetetlen jó érzés, hogy számíthatok ráKép)).

Bringa,
Igazán rendes dokid van, sajna az én dokim teljesen elzárkózott a vizsgálattól, merthogy ne törõdjek vele, nem szükséges.Kép

Pusz,
Nálam a favorit most a fagyasztott málna, nyami, nyami....
Ilke 31

KépKép
KépKép
ilke

Jo reggelt mindenkinek!
Sasha egyetértek veled a spenotos nokedli nagyon finomKép
Martina a Spenotos nokedlit egyszerü csinálni csináj nokedli tésztát és a mirelit spenotot keverd össze a nokedli nyers tésztájával és utána igy szagasd és fözd ki ha nem szereted a Gombapörköltet eheted füstölt sajtal ugy isnagyon finom Kép
Csikebogyo nagyon drukolok neked hogy minden renben legyen a kromoszoma vizsgálatodon ADDIG SE AGGODJ nem tesz jot a BABÁNAK SE NEKEDKép
Bringa nekemse csináltak még olyan streptococcus vizsgálatot pedig én már 29 hetes vagyok söt nem is mondot semmit a doktornö eröl hogy van ilyen vizsgálat de neb baj jövöhéten majd megkérdezem .
na szép napot mindenkinek ÜDV Csics 29+ Kép

UI: Csipkebogyo NE AGGODJ KépKépKépKép
csics

Kata007!KépKép

Hogy állsz? Fájások megvannak még vagy már szülsz?KépKép

Az én Dórim aludt a CTG-n. Pedig meg is lökdösték, de hát fél órával a CTG elõtt bulizta ki magát kb. 1 órán keresztül. Hát a szentem addigra elfáradt.

Ilke!

Nálam is a fagyasztott málna a favorit!KépKép A görögdinnye, a cseresznye, az eper stb. is favorit lenne, csak hát az ára....
Ja és a drnõm szerint a 36. hét körül kötelezõ elvégezni a vizsgálatot.

KépCsipkebogyóKép

Nem izgulni, minden rendben lesz!! Szorítunk neked!!

KépDojikaKép

Otthon vagy már Máté babával? Várjuk a szüléstörténetet!KépKép

Szoptatós melltartó téma!

A drnõ, a bolti eladók és a többször szült anyukák tapasztalataiból gyûjtöttem és a vélemény megegyezett:
- csak az utolsó hónapban vedd meg
- próbáld fel, vigyél magaddal betétet és tedd bele, ha így még van egy kis hely akkor jó a méret, mert fogja bírni a tejtõl való duzzadást
- kezdetnek 2 db bõven elég, ha szükség van még rá a méret alapján már az apu is meg tudja venni
- a cicid védelmében (fõleg otthon) ne hordj melltartót, hogy tudjon szellõzni a cicid és a szopi után ott maradt tejet ne mosd le, hanem hagyd rászáradni! Így elkerülheted a kisebesedést és a gyulladást.

KépMartinaKép

így az utolsó napokban mindíg sütike és pont áfonyás? Sajna én még nem láttam itthon fagyasztott áfonyát.

Pucúr és Dóri 35
Pucúr

Csipkebogyó,

Nagyon együttérzek veled, nekem a jövö héten lesz meg a genetika eredményem... Biztosan minden rendben lesz veletek, és remélem velünk is.

Voltam tegnap a dokimnál, nagyon aranyos volt, a vizszerü izé nem magzatviz, hanem "egyszerü" folyás, plusz valamiféle baktériumfertözés - holnap labor-hegyek (vizelet, váladék, vérkép kontroll, terheléses cukor...). Meghallgattuk a baba szivhangját is - szuper volt! Szóval sokkal szebb szinben látom a világot most. Ha minden igaz, fodrászhoz is eljutok még ma, meg egy kis beülös csevegésre a barátnömmel...

Mindenkinek szép napot,
Zita
(21+6)
ParaZita

Kedves ld!

Ha jól emlékszem, akkor Te is a Kútvölgyiben fogzs szülni, mintha egyszer már írtunk volna itt a fórumon egymásnak.
A szûrés, amit kérdeztél a B-sztreptococcus baktériumra vonatkozik, ami valakinek van, valakinek nincs, és a hüvelyben éldegél, normál esetben nem okoz semmilyen panaszt, csak szülésnél van vele gond, ha valakinek van, mert ha a baba fertõzõdik vele, akkor idegkárosodást is szenvedhet. Én 2 hét múlva megyek ismét, akkor lesz az elsõ ctg is, és vesznek le kenetet is pont ennek a szûrésére. Az orvosom mondta, hogy kb. 1 éve szûrnek erre mindenkit a K-ben. MEgnyugtatott, ha véletlenül lenne, akkor kapok antibiotikumot, születés után meg a baba is valami kezelést, de nem lesz semmi gond. Még mielõtt rákérdeztem volna, már õ mondta is, hogy lesz ilyen szûrés. A papíromra GBS (lehet nem ez, de majd utána nézek), van írva.

Ja és a Kútvölgyiben nekem a vércukorvizsgálatot, mivel elõtte nem voltak cukorproblémáim, éhgyomorra levették a vért, majd 1 db zsemle, 2 dl tejet kellett meginni, és onnantól számítva hogy megettem, 1 óra múlva újra vettek vért. A cukros vizet, ami a drasztikusabb, azt csak azoknak csinálják, akiknek elõtte volt cukorproblémájuk. Legalábbis az orvosom nekem ezeket mondta, mert én sem tudtam, melyik variációt fogom "elszenvedni", így biztonság kedvéért vittem zsemlét és tejet, ha valaki nem visz, tud venni a büfében.

Mindenkinek jó pocakosodást!!!

üdv:
gumicukor
32+5

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Pucúr!

Mi még mindig... Kép

Szerencsére a fájások mondhatom, hogy elmúltak. Ma eddgi kettõ volt. Megfordulni még mindig nem akar. Kép
Alig várom a honapi UH-ot, hogy tudjunk valami közelebbit a kis makacs nõszemélyrõl. Kép

Csipkebogyó!
Nagyon együtt érzek veled, és szorítok, hogy ne legyen semmi baj!!!!!!!!!

Zita!
Látod jó, hogy elmentél a dokihoz! Kapsz majd rá valamit és minden rendben lesz. Csak erre szabad gondolni!!!!!

Kata (38.)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Én ugyan nem vagyok közétek való, és lassan senkit se ismerek itt, de mint öreg motoros a babaneten, azért átfutom néha a nálatok történteket. Tegnap a zöld galuskát is, ami annyira megfogott, hogy nálunk az lett tegnap a vacsi. Mivel a spenótszezon végefelé jár nálunk a kert, tegnap éppen szüreteltük a spenótot a gyerekekkel. És egy hirtelenjött ötlettel csináltam zöld galuskát. Mivel még tán kaptok spenótot, tudom javasolni, nem csak a mirelit spenót jó erre a célra. A spenótot megpucoltam (nálunk a gyerekek fõzelékben sem tûrik ha az ere benne marad), megpároltam kicsit és leturmixoltam. Majd egy részébõl jött a noki, tényleg úgy, mint a sima galuska. Számomra meglepõ volt, hogy míg a nyers tészta szép zöld volt, de nem méregzöld, bár azért halványnak se nevezném, addig megfõzve kifejezetten sötét zöld lett. SZóval azzal érdemes számolni, hogy fõzve sötétebb. Nálunk épp volt maradék sertéspörkölt, a fiúk azzal ették, én füstölt sajttal, isteni volt. Lányom meg sajttal és tejföllel, õ is dícsérte.
Summa summárum: Csics: köszi az ötletet, nagyon bejött!

Ja, ha már írok. Sasha példáján írtátok többen, hogy szeretnétek ha sikerülne a szopi stb. Ezzel kapcsolatban hadd javasoljak valamit még szülés elõttre: Olvasgassátok a netet, a La Leche Ligát, vagy egyéb szoptatás támogató egyesületek oldalait (linkeket a fõoldalról a Nem vagy egyedül oldalra menve találtok) ÉS a rendelõben a szoptatási tanácsadót, esetleg itt a társalgóban a szoptatás topikot. Lehet, úgy érzitek, korai, felesleges. Szerintem hasznos. Mert így elõre tudhatjátok, hogy bár az anyák 99%-a képes szoptatni, de alig néhány százalék az, akinek minden segítség és küzdelem nélkül, hogy úgy mondjam karikacsapás szerûen egyszerûen megy a dolog. Teljesen természetes az, hogy vannak az elején gondok, viszont egyáltalán nem jelentik azt, hogy nem fog menni a dolog. Ha olvasgattok, akkor nem csak az tisztulhat le, hogy miért is lenne fontos, de sok gyakorlati tanács van, amit ha nem is jegyez meg az ember elõre, de amikor elõáll nála is a probléma, akkor tudja, hogy van rá megoldás, hogy hallott már errõl, könnyebb akkor megtalálni.

Bocs, hogy így közétek kontárkodtam, remélem nem haragszotok!

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi

Csipkebogyó
Nagyon szorítok értetek, azt kívánom bárcsak az a verzió lenne igaz, amikor is a lbaorban kevernek össze vmit! Higgyjetek benne, hogy minden jó lesz, s úgy is lesz!! Kép

Ilke, Csics
Nálunk ezt nem kérni kell, hanem kötelezõ vizsgálat. A várandósság elején a védõnõ mindenkinek ad egy lapocskát, amin rajta van az összes köt. és ajánlott vizsgálat, az, hogy hányadik héten kell csináltatni, illetve az, hogy hol csinálják (kórház, labor. doki, stb). Ez a kenetvizsg. kb 1 percig tart, szerintem érdemes akár elmenni egy másik dokihoz is, ha a Tiéd elzárkózik elõle.
Csics, szerintem most sem késõ. Persze, nem vagyok szakértõ, lehet, hogy ez a vizsgálat mégsem olyan fontos.

Zita,
nagyon örülök, hogy nem magzatvíz! Kép

pussz,
bringa
bringa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?