Sziasztok!
Már olyan rég nem írtam és sajnos nem is tudtam mindent elolvasni, bár többször is bekukkantottam...
Elöször is minden újszülött babához sok örömet, gratulálok a friss anyukáknak!
A legfrissebb kismamáknak pedig kellemes hónapokat köztünk!
Azért sem volt eröm írni, mert eddig kicsit magam alatt voltam: kimutatott valamit a kromoszóma-vizsgálat
és csak tegnap tudtuk megbeszélni a genetikus doktornövel, hogy mizújs. Szóval: szerinte a baba egy teljesen
egészséges
kislány
. Azt mondta, hogy neki nem lehet semmi baja
, azért én mégis végigizgultam két éjszakát és bögtem akárhányszor rá kellett gondolnom. Nagyon vigasztalhatatlan voltam.
A kimutatott "hibák" keletkezhettek 1) már laborkörülmények között a tenyészetben - akkor ugye minden OK / 2) egy pár sejt(?) tölem is belekerült a próbába - akkor viszont nálam nincs rendben minden.
Azt mondta, hogy ha nem lett volna olyan sok baj a családban, akkor ezt a leletet is kiadta volna, mint teljesen normális eredményt. Viszont az a fajta elváltozás amit talált, az tipikus lehet egy ilyen sokszor ismétlödö vetélés okaként (mint a szüleimnél volt).
Vért vettek tölem, hogy megállapíthassák, hogy egy kromoszóma-elváltozás hordozója vagyok-e.
Ha igen, akkor minden terhességet 50% eséllyel kezdenék
, hogy a baba egészséges vagy esetleg súlyos beteg lenne-e (nagy eséllyel arra, hogy el is megy, ha beteg). Szóval, ha igen, akkor szerencse kérdése volt az is, hogy ÉN megszülethettem és szerencse az is, hogy a lányommal minden rendben. Jövö péntekig megtudom az eredményt.
Szóval szurkoljatok nagyon, hogy egy hét múlva már azt írhassam, hogy csak vaklárma volt az egész, mert (legalább?) két gyereket szeretnénk és majdan örülnék neki, ha a gyerekeim nem küszködnének hasonló kétségekkel.
Bocs a kellemetlen téma miatt, de sajnos ez foglalkoztat. Úgy döntöttem, hogy leírom ilyen részletesen, holott nagyon sokat gondolkoztam rajta.
Most valami jót is:
"Jutalomképp" (mármint én jutalomnak vettem, mert rendes kislány voltam és nem bögtem el magam egyszer sem, miközben elmagyarázta mi a helyzet) volt újra mozizás a nagyképernyön. Persze a férjemnek is nagyon tetszett! Ébren volt a baba, mocorgott is, a dokibá is mindent rendben talált. A 20. héten újra megyek, akkor már jobban meg tudja nézni a szerveit. Alig várom, hogy újra megcsodálhassam.
Ti akik egy kicsit nyomon követtétek az eseményeket, tudhatjátok, hogy én eddig nem mondtam el semmit a szüleimnek. Tegnap volt a nagy nap, anyu, mama és a család többi tagja is nagyon örült. Apunak pedig csak az uh-képet küldtem el beszkennelve, kíváncsi vagyok, hogy hogy hív fel kedden, amikor olvassa a mailt!!! A barátaimat pedig már pocakkal akarom meglepni, így megkértem mindenkit, hogy egy szóval se áruljon el.
Sokatoknak akartam névreszólóan válaszolni, de látjátok, már most novellaszámba megy az írásom. (Megint offline írtam, úgyhogy most kíváncsian várom a babanet nagy eseményeit.
)
Csipkebogyó
16+0