Új privát üzeneted érkezett!

Megann, te hova jársz CTG-re? Én fel szoktam menni a szülészetre, és ott a közös vajúdóban szép kényelmes bőrfotelben csinálják... ahogy kiolvasom az általad irottakból, te nem oda szoktál felmenni...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hogy én is szaporitsam a feszültek táborát...

Párom tegnap látogatott el új pszichiáteréhez (Penna, elküldeném az elérhetőségét, de egyrészt drága, másrészt ha tovább olvasol, megérted miért nem ajánlom szivesen). Ezt a nőt egy kollega ajánlotta, azzal hogy tud angolul (nekünk ez ugye fontos szempont) és hogy ismeri állitólag a párom betegségét és annak a kezelési módszereit.

David azzal jött haza, hogy a nő át akarja állitani őt valami másik gyógyszerre. Egy beszélgetés után. Ami még nem lenne baj, elvileg, de hónapokba tartott neki beállitani a gyógyszerelését, nincs vele probléma, nincs mellékhatása, stabilan tartja, akkor minek nyúlkál bele? Ahogy ezt mesélte David, úgy ment fel az agyvizem. Az egész betegségének az egyik lényege, hogy nem/nehezen birja a változásokat. Van egy jól beállitott gyógyszerkombinációja. Érzelmileg stabil, de kényszerváltás van mert az eddigi pszichiátere eltűnt. Baba jön, ami önmagában is hatalmas változást jelent az életében, erre kéne a terápia!!! Erre az első dolga, hogy MÉG EGY változást akar beiktatni az életébe, amikor pont az a probléma hogy már most túl sok van?

Annyira felidegesitettem magam, hogy nem is birtam aludni, itt pánikoltam egész hajnalban, hogy megint kezdődik előlről a tortúra a rohamokkal, a gyógyszerekkel, a pszichiáterrel.

Rögtön meg is kérdőjeleztem ennek a nőnek a kompetenciáját... ha valóban ismeri a párom betegségét, akkor tudnia kéne, hogy a legfontosabb dolog őt stabilan tartani a nagy életváltozásokon keresztül. Erre pont most akarja kihúzni alóla a már bevált gyógyszerét, hogy valami ismeretlenre váltson? Mikor annak átfutási ideje van, az egyikről fokozatosan le kell jönni, a másikat fokozatosan bevezetni, nézni milyen mellékhatásokat produkál, és hogy egyáltalán beválik-e neki. MINEK???

Hétfőn első dolgom, hogy felhivom és kérdőre vonom, hogy ezt miért találta ki. A hátam közepébe nem kell hogy ahelyett hogy segitene stabilizálni a párom, még ő is bekavar.

Grrr.

Penna, ha ezek után még kell a nő száma, én szivesen megadom.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok LányokKép!

Köszönjük a gratulációkat,szerencsésen hazaérkeztünkKépKép.

Mivel még sokan egyben vagytok,akkor gyorsan lefirkantom a szüléstörténetet,hogy adjak egy kis bátorságotKép!

Talán azzal kezdődött,hogy vasárnap reggelre nagyon leszállt a pocakom.De olyan mértékben,hogy még én is észrevettemKépKép.Aztán elkezdett jönni a nyákdugó,de csak apró részletekben némi nedvességgel,amiről nem tudtam eldönteni,hogy esetleg nem magzatvíz szivárgás-e(ez azért volt lényeges,mert Strepto pozitív vagyok és nem szerettem volna,ha esetleges fertőzés lép fel...)Ezért hétfőn reggel úgy döntöttem,hogy bemegyek a kórházba és megnézetemKép.Mire odaértem,már voltak görcsök,de nem igazán volt rendszeres,inkább menstruációs jellegű.Megvizsgáltak,minden rendben volt,nem folyt a magzatvíz,de az NST nem mutatott nagy és rendszeres fájásokat, a méhszáj már felpuhult.A szülésznő annyit mondott,hogy szerinte éjjel ebből lesz vmi...KépÉn azért szépen elindultam ajándékot venni a fiamnak,aki 24-én volt 3 éves.A görcsök nem szűntek,de nem tűntek vészesnek.Este 6 órára elkezdtek rendeződni,10 percenként jöttek,de még nem voltak túl hosszúak,így vártunk.Anyukám volt velem,mert a férjem éppen a Dunán hajózott Esztergom felé,hátha ideérKép.
Mértük a fájások hosszát és amikor már legalább 1 percig tartottak és néhány 7 perces is volt köztük,úgy döntöttem,bevonulok...
Mire beértem,már 5 percenként jöttek a fájások,de még bírhatóak voltak.Ekkor volt a méhszáj 1-2 cm.Jöttek a szokásos dolgok,felvétel,kikérdezés,NST,UH,aztán a beöntés és borotválás(erről későbbKép).Utána egy jó kis tusolás,aztán vissza a gépekre.A fájások erősödtek,így 3 órakor már 4 cm volt a méhszáj,de mivel elfáradtam addigra(hiszen előző reggel óta nem aludtam),két fájás között szépen elaludtam.Ennek az lett az eredménye,hogy a fájások csökkentek és újra 10 percesek lettek.Az orvos szt nem voltak túl erősek,így nem repesztett burkot sem.A gépek miatt eddig feküdtem,de szóltam a szülésznőknek,hogy vegyék le rólam a kütyüket,mert idegesítenek.Szó nélkül megtették és kiküldtek a vajúdóba,hogy aludjak kicsit.Ez persze nem ment,így szóltam,hogy sétálok.Ez megtette a hatását,mert újra erős és 3-4 perces fájások jöttek.Egyszer csak egy kis pukkanással megrepedt a burok és egy kevés magzatvíz elfolyt.Ekkor a doki megvizsgált és már 8 cm-re voltam tágulva.Azt mondta,még 1 óra és viccesen megkérdezt,jó lesz-e.Mire én azt választoltam,hogy inkább már csak 1 perc....A szülésznő azt mondta,álljak fel,az eddig is segített.Felálltam és szinte lélegzethez sem jutottam,mert a következő fájás már tolófájás volt.A szülésznők nem akarták elhinni,de visszatettek az ágyra és valóban azt tapasztalták,hogy eltűnt a méhszáj.Visszahívták a dokit,hívták a csecsemőst,hogy szülünk.Innentől kezdve gyorsultak az események,mert 3 fájásra megszületett Villő 3250 gr-mal és 53 cm-relKép.
Közben gátvédelmet is végzett az orvos,így nagyon picit repedtem,de szerencsére és szorgos keze munkája nyomán ma már semmit nem érzek belőle,sőt már a második napon ülve szoptattamKép.
A szülés az előzőhöz képest igen gyors volt,de sokkal intenzívebb.Kép
Pici Villő gyönyörűen szopizik,nagyon édesen fintorogKép.

A kórházról:olvastam,hogy Kismama-Szilvi írt a kórházról...Azóta őt is megnyugtattam,hogy nem vészes a dolog.A beöntés kifejezetten jól esett,mert így nem éreztem feszülést a hasamban.A borotválást nem is lehet érezniKép.Azért írom mindezt,mert már másodjára éltem át és semmi gondom nem volt vele...
Orvosválasztás:nincs ugyan fogadott orvos,de kivétel nélkül jó orvosok dolgoznak a szülőszobán.Amíg bent voltam,jó pár kismama szült és senkinek nem volt egy rossz szava sem,sőt....KépÉn ezek után azt mondom,hogy ez (lenne) a normális.Sajnos hallottam most is olyat,hogy vki a fogadott orvosánál szült és tragédia lett a végeKép.
A lényeg,lányok,hogy magatokban és a természetben bízzatok,nem az orvos tesz itt nagy lépést!A baba is és Ti is tudni fogjátok,mit kell tenni, a szülésznőkről nem is beszélve,akiknek ez a szakmájuk!Nem feltétlenül az orvoson múlik....Kép,persze nem baj,ha észnél vanKép.

Minden pocakosnak kitartást kívánok és a babázóknak sok boldogságot és nyugalmat!

Puszi,Anyapoc

anyapoc

Anyapoc!

Köszönjük szépen a szüléstörténetet!!! Kép És gratulálok a kis Villőhöz. Kép Ééééén is ilyen szülést szeretnék. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nnnna... kicsit lehiggadtam, mert beszéltem egy pszichiáter ismerőssel, hogy vszinűleg azért akar gyógyszert váltatni Daviddel az új nő, mert az a gyógyszer amit jelenleg szed, az elvileg csak epilepsziára van engedélyeztetve, ezért kizárólag neurológusok irhatják fel. Ennek ellenére ez a készitmény jelenleg a leghatékonyabb a párom betegségére, tehát röhej hogy pszichiáter nem irhatja fel neki. Most kell keresni egy neurológust, aki felirja...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Angelani,Kép
Ahogy korábban írtam, az anyakönyvvezető a baba Anyakönyvi Kivonatával együtt a pici lakcímkártyáját is odaadja. Azért nem kell külön szaladgálni. Mindkét iratért a születés helye szerinti Anyakönyvi Hivatalba kell menni, ha nem kapod meg a kórházban (van ahova kimegy az anyakönyvvezető).

Anyapoc,Kép
Nagy-nagy gratula mégegyszer a kicsi Villő babához!Kép Ahogy írod szép szülésed volt. Ha van egy kis időd tegyél fel képet a kicsiről!Kép Hogy állt be a napirendetek? Szopizik rendesen?

Humi
36+0
humi

Sziasztok!

Anyapoc!
Én is csak gratulálni tudok újraKép
Köszönjük a szüléstörénetetKép
Csodás szülés lehetett. Bízom benne, hogy én nekem is hasonló szülésem lesz.
Nem csak azért, mert a fájdalom türhető lehetett, de akkor az ember sokkal jobban át tudja érezni azt, hogy az "életét" hozza a világra, mint amikor már az erős fájdalomtól csak azt kívánja valaki, hogy szedjék ki belőle. Én igazán át szeretném élni azt a fajta csodálatos érzést, amikor percről percre érzem a pillanatot, hogy a kezemben tarthatom a babánkatKép
Én nem is gondoltam soha se EDA-ra se császárra.
Szeretném valóban átélni a szülést.

Na elég a lelkizésből.

Még annyit, hogy én tök félek attól, hogy éjszaka jön rám és hiába is kelek fel a fájásokra, képes vagyok visszaaludniKép
Tudom, az baromira fáj és nem olyan egyszerű azt eltűrni, de én már hallottam "nem annyira" fájdalmas első szülésről isKép
Én meg elég sok fájdalmat éltem már át és ezért is félek, hogy csak az utolsó pillanatban venném észreKép
Lehet, hogy nem is lenne rosszKép Kép Kép
Tudom, baromsáááágKép
SZeretnék már SZÜLNI!!!!!!!!!!!!!!

Humi!
Köszi az infotKép
Szerintem a szabolcs utcai kórházba is behozzák.
ReméljükKép

Davallia!
Majd várjuk a képeketKép
Pihenj minél többet.

Rokica!
Ne izgulj!
Lassan beindul nálad is a dologKép
A pároddal kapcsolatban sajnos nem tudok mit hozzá szólniKép

Mindenkinek további szép napot!
Sziasztok!
Angelani
38+2

Kép
angelani

hali,

nekem a baba tb kártyájától kezdve mindent postáztak. máshol ez nem Így van?
a lakcÍmkártya nem személyi igazolvánnyal együtt lesz majd a baba 14 éves korában?Kép

Anyapoc,
szÍvből gratulálok, sok egészséget kÍvánunk nektek!
hihetetlen, hogy minden szülés mennyire egyedi és megismételhetetlen!

nekem az első fájástól Lilla kibújásáig 4óra és pár perc telt el, tök szerencsém volt, de nekem iszonyúan fájt, hogy őszinte legyek.nem hiszem, hogy még egyszer vállalkozom rá.
de jobb volt, mintha 12órát szenvedtem volna.
hát,azért nagyon jó, hogy már túl vagyunk rajta, Lilla is már nagyon szép, a buksija is meg a bőre.
3100grammal született,2900-körül hoztuk ki és már 3340gramm volt csütörtökön!azóta nem mértem ruha nélkül.

Benianyu,
éjjel most jól aludt Lilla, már én is kipihentebb vagyokKép

üdv, Zsófy
zsofy

Benianyu, "örülök" hogy nálatok is vannak problémák, de a gyerkőc kárpótol. Ez kicsit reményt ad. Persze a jó az lenne, ha a férj is tökéletes lenne, de hát ne legyen az ember telhetetlen.

Megann, neked is köszi a bíztatást, remélem igazatok lesz. Egy biztos, hogy bánni sose fogom a babát. Sőt már a következőt tervezemKép

Viszont megint rajtam van a sírás. Minden ok nélkül átsuhan rajtam egy rossz érzés. Sírni nem sírok, mert mire odáig jutnék már sehol nincs az érzés. Nem tudom jobban leírni, remélem értitekKép Mikor úgy gombóc lesz a torkodban, már majdnem sírsz, de már nincs is sehol. Mitől van ez? Ez is a hormonoktól? Utálom ezt az érzést.

A párocskám meg hol ilyen, hol olyan. Ma pl. tök rendes. Olyan, mint mikor megismerkedtünk. Édes kis szeretetreméltó nagyranőtt óvodás. Ilyenkor imádom, de sose tudni meddig tartKép

Anyapoc, tök jó hogy neked is jó emlékként maradt meg a szülés. Szerintem is mindenki ilyet szeretne.

Zsofy, remélem neked meg elhalványulnak majd a rossz emlékek és azért majd később még vállalkozol rá még egyszer. Bár ha eleve egy babát akartatok akkor persze nem, csak ha akartok kistesót. Jó, hogy így gyarapszik a kis Lilla, tegyél fel majd képet ha lesz időd!
Kívánok jó éjszakákat, amikor te is tudsz jókat pihizni!

Hari 34
Benianyu, azért haladunk előreKép

Kép
Kép
hari

orvosválasztás téma:

hát, nekem is a szülésznőm volt az, aki tudott és segÍtett végig a szülésnél, párom is ott volt, de ő csak a kezemet tudta fogni meg a fejemet tartani a kitolásnál.
a doki is nagyon rendes volt,(fogadott doki)
de ő igaziból a szülés alatt csak burkot repesztett, meg a kitolásnál fogta az egyik lábam néha, a másikat a szülésznőKép
meg megvágta a gátat és világra segÍtette a kis Lillát.
szerintem a fogadott orvosnak inkább a terhesgondozásban van nagyobb jelentősége,hogy volt valaki végig,akiben bÍzhattam, akire számÍthattam ls akit kérdezgethettem, mikor aggódtam meg minden.
ezért nagyon hálás vagyok, meg persze, hogy Lilla épen, egészségesen megszületettKép
de a szülés alatt a szülésznő nézte a tágulást, a méhszájat, ő védte egy ideig a gátat, (aztán megvágta a doki),meg tartotta bennem a lelket. na jó, azt a dokim is.

nna, abbahagyom a filózástKép
következik mindjárt a Lilla-fürdetés.sÍrni fog szegény manócskaKép

mindenkinek drukk aki még nem szült és mindenkinek gratulálok aki már igen!
zsofy

Hari,
kösziKép
nem olyan rossz emlék, az szép élmény, amikor kibújt a kicsi és odatették én meg puszilgattam a kis nyunyás fejét, olyan aranyos volt, annyira szerettem egyből!csak az a rossz emlék, hogy mennyire fájt...
de én kaptam végére oxitocint mert túl rövidek voltak a tolófájások és Lilla már befordult a szülőcsatornába, onnanmeg gyorsan ki kellett jutnia, de sajnos beletellt vagy hat nyomásba...nagyon rossz volt, mikor kicsi szünet jött és levegőhöz jutottam volna, a doki ingerelni kezdte a méhet, hogy jöjjön gyorsan a fájás...nagy egybefüggő fájásra emlékszem, akkor is kellett nyomnom, mikor tolófájás nem is jött...nem is emlékszem már, csak arra, hogy kész voltam, de a varrás volt a legrosszabb, aztán minden egyre jobb lett.

a hangulatváltozások engem is gyötörnek néha,szerintem a hormonok csinálják, majdcsak elmúlnak egyszer, arról álmodozom...meg arról, hogy egyszer még leszek újra csinos, meg fitt, alhatok is,és alhatok hason megint.

puszy
zsofy

Zsofy, tök aranyosan írsz azért a szülésről annak ellenére, hogy így fájt. Úgyhogy szerintem hamar túl leszel rajta és már csak és kizárólag a jó része fog eszedbe jutni.
Csinos és fitt pedig hamarabb leszel mint gondolnádKép Sőt valószínűleg már most is csinos vagy, csak te még nem úgy látod. Fitt meg hamarosan leszel, de azért hagyj egy kis időt magadnak regenerálódni, nem semmi amin végigmegy a testünk azért a 9 hónap alatt, meg ami utána következik az is elég megterhelő a szervezet számára. Legalább annyi idő kell a helyreállításra, mint amennyi ideig eljutottunk idáig, tehát kb. 9 hónapKép
De te legalább már a kezedben tartod az "eredményt". Én még csak azt látom, hogy csúf vagyok, tele vagyok új anyajegyekkel (ezeket ma fedeztem felKép), dagi vagyok, fáradt vagyok, böfögök, sántikálok, nyögök nyöszörgök stb. De én még nem látom a végét! Persze vannak sejtéseim, hogy megéri mert a végén olyan ajándékot kapok hogy csak na!Kép Csak tartanánk már ott.

Ha majd még jössz, akkor még mesélj a Lilláról!Kép Úgy szeretem hallani amikor meséltek a babákról. Miért sír fürdésnél? Nem szereti? Tényleg hogy van a köldökcsonkja? Csinálj képet!!!!!!!!!! Mármint nem a köldökcsonkról, hanem az egész babáról!Kép

Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok,
én is elkezdtem csomagolni a kórházba (még jó korai, de a költözés miatt már amúgy is pakolászok) és van pár cucc, amit egyik listában sem láttam

-sterilizáló folyadék (a mellszívóhoz pl, vagy a baba cumijához)
-szőlőcukor (gyerekágyon is jól jönKép)
-mosogatószer+szivacs (én kis gyógyszeres üvegbe tettem csak egy keveset)
-nejlon zacskók (szennyest hazaküldeni, szemétnek, ennek-annak)
-fertőtlenítő kendő (Bradoman pl kézre, de én viszek egy csomag nedves Domestost is, ha bármit le kell törölni.)
gyógyszerek:
-algopirin
-Arnica homeobogyó
-Aloe First
-hashajtó (valami növényi, vagy homeo, de még nem vettem meg)

Anyapoc, jó a szül.sztori.Kép

Tegnap hoztam haza Kevint a nagyitól, és elvijjogott mellettünk egy mentőautó. A hátuljára rá volt írva, hogy GYEREKMENTÕ. Ott, az úton a volánnál elbőgtem magam.

Na, mennem is kell, sziasztok
p 35+4

ja, Róki, köszi, de közben úgy néz ki, megoldódott az ügy, szerencsére nem lesz szükség rá. Nagyon köszi azért!Kép
penna

Sziasztok!
Ez a topic a legaktivabb. 1 napig nem ülök géphez és egy csomó ideig olvashatok vissza.

Mindenkinek köszi az infot az apaságival kapcs.

Kriszta!
Igen, csepeli vagyok és én kértem a homeopata doki elérhetőségét.
Emailem: judy68@freemail.hu
Köszi

Kuha!
Légyszi küldd el nekem is a listát (Emailem feljebb)
Köszi

A Szakbarbárnak a csaladinet.hu-ra kell irni?

Anyapoc!
Gratulálok Villő babához! A leirtakból itélve szép szülésed volt!!! Kép

Szép napot - vagy jó éjszakát? mindenkinek!

JuditKép
judy68

Hali!

Nincsen időm visszaolvasni, ezért nem tudom, szült-e azóta valaki, hogy utoljára voltam, egy azonban biztos, ÉN SZÜLTEM.Kép

Sajnos az ételmérgezés beindította a szülést (magas lázam volt), és így kedd éjjel 22.32-kor megérkezett Csabi 3080g-mal, és 52cm-rel. Antibiotikumot kaptam (és még most is szedem), és szerencsére úgy tűnik, hogy Csabinak nincsen semmi baja. Tejem van már, viszont még össze kell csiszolódnunk szopi téren...

Egyelőre ennyi, majd ha lesz egy kis időm a két lurkó mellett, megpróbálok visszaolvasni, képet feltenni, és szüléssztorit is írni.

Minden jót!

Kóbor
kóbor

Sziasztok lanyok!

Mindenkinek nagy gratula, akik szultek. Kép

Megann!

Meg volt a 180 napom, meg tobb is, mert februar 2-tol augusztus 31-ig dolgoztam.
A GYEDet is abbol szamoljak mint a TGYASt.
A szules szamit nem az igenyles datuma.

Magi
Vendég

Sziasztok!

Kóbor!

Nagy Gratula! Kép Kép Kép
Örülök, hogy Csabi jól vanKép
Nagyon Sok Boldogságot, Jó Egészséget és Sok Tejcsit Kívánunk!
Sok Puszi!!!

Kép

Angelani

Kép
angelani

De jó!!!!KépKépKép
Kóbor!!!!!!!KépKépKépKép
HATALMAS GRATULA!!!!!!Kép

Mea
mea

Kóbor! Kép

Gratula! Remélem az ételmérgezésből felépültél. Csabinak is puszi. Majd írjál, kíváncsian várjuk.

Anyapoc! Kép

Még egyszer gratula Villőhöz. Rakjál majd fel képet, ha lesz időd! Remélem, a 3. baba nekünk is Villő lesz. Kép
Jó nektek, már én is babáznék, de még több, mint 5 hét van hátra. Bulcsúnak pedig boldog szülinapot! Mit szól a kishugihoz?

Zsóf
34+2

Kép
Kép
göndörzsóf

Kóbor

Hatalmas Gratula Neked is Csabi babához!

Kép

Szivi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Jelentem 08.19-én 10:52-kor megszületett Zsanett Viktória 3600 grammal 54 cm-rel 36. hétre (vagy 37).

A szülés nem ment simán. 18-án reggel 7-kor elkezdett szivárogni a magzatvíz,csakhogy én azt gondoltam a babó nyomj a hólyagom és a pisit nem tudom tartani. Du 1/2 5-re amúgy is menni kellett a dokihoz aki megállíptotta az bizony magzatvíz csak felül repedt meg azért szivárog csak. Azonnal átküldött a kórházba rákapcsoltak a ctg-re. Éjjel 1/2 1-től már 5 perces fájásaim voltak de csak 3 cm-re tágultam 9-kor kaptam gyorsítót így már gyorsabban tágultam. A 3. tolófájásra megszületett Zsani.
Sajna 1 htig bent voltunk a kórházba mert besárgult a kis drága de mostmár jól van.
gviki

KépekKépKépKépKép
gviki

Igaz visszafele van a sorrend.
gviki

Azannya!!!

Gratula a két "sietős" babához, Zsanetthez Képés CsabihozKép!
Bár így is nagyon szép súlyjal születtek, mi lett volna, ha még híznak bent pár hetet??!

Kóbor, Viki,
jól beelőztétek szegény tűkön ülő 40+ hetes kismamikat!!Kép
Minden jót nektek meg a babáitoknak.Kép

üdv
irigykedő Penna 35+5

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Súly, hossz Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van Született 2005.07.27 Balázs 3300 gr, 49 cm 4 hét + 4 nap
Falina Első baba Született 2005.08.07 Jázmin Tímea Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 2850 gr, 52 cm 3 hét + 0 nap
Szmercsa Első baba Született 2005.08.06 Bátor Szt. János 25 év / Budakalász 2800 gr, 49 cm 3 hét + 1 nap
Zsófy Első baba Született 2005.08.10 Lilla Katalin Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 3100 gr, 53 cm 2 hét + 4 nap
Vrucsincá Első baba Született 2005.08.16 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 3080 gr, 49 cm 1 hét + 5 nap
Gviki Első baba Született 2005.08.19 Zsanett Viktória Szt. István 28 év / Bp XVII 3600 gr, 54 cm 1 hét + 2 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 Született 2005.08.23 Csaba Szt. István 30 év 3080 gr, 52 cm 0 hét + 5 nap
Csillám Első baba 2005.08.20 Dávid Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 41 hét + 2 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 2005.08.20 Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 40 hét + 4 nap
Kuha Első baba 2005.08.28. Gergő Kútvölgyi 26 év / Mogyoród 40 hét + 0 nap
Rokica Első baba 2005.08.30 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 40 hét + 1 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. 2005.08.30 Benjámin Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 40 hét + 1 nap
Baba76 Első baba 2005.09.01 Margit Kórház 29 év / Dunakeszi 39 hét + 3 nap
Pocika Első baba 2005.09.02 New Orleans 29év / New Orleans 39 hét + 2 nap
Popoka Első baba 2005.09.05 Győr 29 év / Győr 38 hét + 6 nap
Kismama2004 Első baba 2005.09.08 Réka vagy Gábor Veszprémi 30év / Veszprém 38 hét + 4 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 2005.09.08 SOTE II. 28év / Bp XVII. 38 hét + 3 nap
Angelani Első baba 2005.09.10 Erhard Szt. István 28 év / Újpest 38 hét + 3 nap
Minimi Első baba 2005.09.11 27 év 38 hét + 1 nap
Megann Első baba 2005.09.11 Léna Szt. István 26év / Budapest 38 hét + 1 nap
Mea Első baba 2005.09.12 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 38 hét + 0 nap
Prüntyi Első baba 2005.09.14 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 37 hét + 4 nap
Vukkocska Első baba 2005.09.14 Uzsoki 29 év / Zugló 39 hét + 2 nap
Bodza Első baba 2005.09.15 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 36 hét + 6 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 2005.09.16 Kincső Emese Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 37 hét + 2 nap
Lucretia Első baba 2005.09.20 Bence SOTE I. 25 év 36 hét + 6 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 2005.09.24 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 36 hét + 1 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 2005.09.25 Márton Ábel Szent István 40 év / XX.ker 36 hét + 1 nap
Tmarie Első baba 2005.09.25 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 36 hét + 0 nap
Dudukly Első baba 2005.09.27 MÁV 34 év / Isaszeg 35 hét + 5 nap
Penna Kevin 2003.06.13 2005.09.27 Tamara MÁV 31év / Újpest 35 hét + 5 nap
Nyúlné Első baba 2005.10.03 Péterfy 34 hét + 6 nap
Pipacsvirág Első baba 2005.09.25 Kaposvári 27 év / Kaposvár 36 hét + 0 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 2005.10.04 MÁV 32év / Bp XX. 34 hét + 5 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 2005.10.06 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 34 hét + 3 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 2005.10.08 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp 34 hét + 6 nap
Hari Első baba 2005.10.08 Lili Szt. István 30 év / Bp. XIX 34 hét + 6 nap
Sisotris Első baba 2005.10.09 Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 34 hét + 0 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 33 hét + 6 nap
Davallia Első baba 2005.10.13 Anna Katalin Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 33 hét + 3 nap
Ppanna Első baba 2005.10.14 David Algír 25év / Algír és Bp 33 hét + 2 nap
Judy68 Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 2005.10.15. Dominik? Dél-Pesti K. 37 év / Csepel 33 hét + 1 nap
And Első baba 2005.10.17 Eszter I. Női Klinika 30 év / Bp 32 hét + 6 nap
Uxi Első baba 2005.10.25 Emilía Nóra Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 31 hét + 4 nap
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Szt. Imre 30 év 29 hét + 0 nap
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 26 hét + 5 nap
</pre>
penna

Kóbor, Gviki!

Hatalmas gratuláció nektekKépKépKépKép
Ez igen, tiszta babazápor!
JÓ EGÉSZSÉGET, ÉS SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK NEKTEKKépKépKépKépKépKépKép

Magika, Mea és többiek, akik segítettek itt nekem kinyomozni a gyás és egyéb dolgokat...

Megérkezett a Szakbarbár válasza isKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Azt hiszem ez magáért beszél.
Nektek és nekem volt igazam, csak és kizárólag akkor alapulna a gyásom, gyedem, táppénzem az idei bruttón ha lett volna 30 nap megszakítás a két munkaviszony között, azaz ha januárban nem dolgozom...

Fogalmam sincs hogy mi lesz......de ez így ennyiben nem maradhatKépKépKép

Megann 38+0KépKép

Te jó ég, mindjárt szülünk , tiszta para vagyok, alig aludtam az éjjel(nem kicsit az idegi dologok miatt)

Kép

Kép
megann

WOw!

Micsoda babaáradat!!! Gratula Gvikinek és Kóbornak a babákhoz! Kép

Mostmár igazán szülhetnék én is... kedden leszek 40 hetes. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mi van Csillámmal és Nemesekkel? Mingyó megnézem, van-e telefonszámuk a listán, aztán küldök nekik SMS-t. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Gviki!Kép

De édes!!!!!!Gratulálok én isKépKépKép
Nagyon szép fejlett baba ahhoz képest, hogy ilyen hamar kibújtKép

Megann!Kép

Ettől tartottamKépSajnálom, de próbálj nem idegeskedni sokat, a baba érdekében.
Talán a könyvelőtök még tud valamit intézni így utólag....

Tényleg mi lehet Csillámmal, Nemesekkel?
szerintme már ők is babáznak!Kép

MegannKép
Lassan mi jövünk!!!Kép

Na jó még vannak páran előttünk isKép

Egyébként már 1 hete görcsölgetek, elég rosszul érzem már magam....
Már szülnék, bevallom mert már nem vagyok alkalmas semmire.
Lehet, az tett be hogy 1 hete hagytam el a MAGNE b6-ot, nem????

Ti is görcsölgettek így a végén???

Olyan rosszul aludtam az éjjel, tegnap du. szép idő volt, meleg is, erre éjjel megint esett és most is be van borulva....

Hát a kánikulát megúsztuk, mondjuk ennek örülök.

Na majd még jövök, puszika

Mea(38!!!!!)Kép

Mea
mea

sziasztok,

Hari,
kösziKép aranyos vagy,
én is még sántikálok, nem tudom az izületeim helyreállnak-e még, meg az a baj, hogy terhesen még mindenki elnézi, nem bámul, hogy dagadt röfi vagyok...de most már nem babás a pocakom, hanem löttyedt és ez gáz...még nem tornázom és nem fogyózom, rendesen igyekszem enni, csak a babával sétálunk mozgásképpen,mert a védőnéni mondta, hogy járjunk sétálni már.szereti, nagyokat alszik.
vannak rólunk képek a Macskáék albumban a babaneten.
a fürdésnél leginkább azért sÍr,mert éhes, mert amikor hat körül ébred, gyorsan igyekszem megfürdetni, de előtte nem kaphat szopcsit mert akkor kijönne a fürdés alatt,mert forgatni kell szegényt.
kis mohó, jó sokat szopizik egyszerre, aztán ha sokat pakolgatjuk,simán visszaküldi,az meg rossz. kajcsi után nyugi kell. de a szÍvem szakad meg, hogy sÍr és még nem adhatok neki.de a fürdés után olyan édes,mikor megnyugtathatom őt és tisztán,illatosan ott szuszog nekemKépKépmeg pislog nagyokatKép
a köldöke már szép, de még csütökön el kell vinnünk a dokinénihez megmutatni, hogy okés-e.

na,már várom, hogy te is mesélj, amÍg nincs kinn a babád, mesélj arról, mit csinál benn.
nekem a szülés előtt belassult,már nem volt helye mozogniKépa hasam nem kockás volt, de téglatest az igen, úgy festett,mint egy doboz.alig tudtam már tőle ülni.
amúgy az előtti nap,mikor beindult a szülés, én biztos voltam már benne,hogy túlhordás lesz, de mégsem, pont 39hétre kibújt a kismanó.
de amÍg egyben lehettek, addig minden percét élvezd mert lehet, hogy beletelik egy kis időbe,mire idekinn is visszaáll a harmónia kettőtök kapcsolatábanKép amÍg te is meg ő is megnyugszotok.
én hiába mentem babás szobába, mégis csak itthon lett végül minden jó.

Penna,
hagyd a vegyszereket otthon szerintemKép
de nem akarok neked beleokoskodni semmibe,csak én is vittem,de a kórházban a nővérek meg a szülésznők mondták,hogy egyszer kell hővel mindent sterilizálni, aztán elmosod csak.
a kórházban amikor a bimbóvédőkkel próbálkoztunk, akkor otthon párom sterilizálta,én csak forró vÍzzel öblÍtettem ott és a kicsinek nem lett semmi baja!
a bradomannak kézre nagyon erős a szaga, gondolj bele, mikor szoptatsz, az ujjad az orránál van. én azt csak a wc ülőkére használtam,oda jó!
van a dm-ben teafa olajos természeres antibaci szappan,én azt vittem és az tök jó!nem szárad ki a kezed.
most itthon Lilla meg már csak cicit fogadja el, Így nincs mit sterilitálni...pedig olyan szuper cumisüvegeket vettem nekiKép na talán majd gyümölcsléhez később...

hashajtónak ajánlom a tisasent, bár inkább csak székletlazÍtó,növényi és ha már egyszer gátmetszés után ki kell menni, jobb, ha nem kell nagyon erőlködni...én rettegtem az első wc-zéstől...rémes voltKép mostmár röhögök magamon, persze akkor nem volt ilyen vicces...aranyér+gátvarratok...fúúú...

MINDENKINEK aki szült, NAGY-NAGY GRATULA!!!!!

üdv,
Zsófy
zsofy

Sziasztok!

Örülök,hogy sikerült megnyugtatni mindenkit,köszönjük mégegyszer a gratulációkatKép.
Villő ügyesen szopzik és nyugodt baba egyenlőreKépKép.Bulcsú imádja,legszívesebben egyfolytában vele lenneKép.

Íme egy kép:
Kép

MIndenkinek kitartást mégegyszer,babázóknak sok tejcit!Kép

Pusz,Anyapoc

anyapoc

Megann:

Én is utólag szakitottam meg a munkaviszonyomat 30 napra, ugyanilyen helyzet miatt. Igaz, elvileg azonnal kell bejelenteni a munkaviszony változást, és a könyvelő rémisztgetett is, hogy lehet hogy nagy büntetés lesz belőle, de nekem semmi problémám nem lett belőle. Igaz, én csak 1-2 hónappal utólag küldettem be vele az iratokat.

Kérdezd meg a könyvelődet, mennyi a maximum büntetés amit kiróhatnak rád, engem ilyen százezres nagyságrenddel ijesztgetett az enyém (amiből mondom, nem lett semmi), viszont ha van ekkora különbség a két jövedelem között, akkor lehet hogy behozod a büntetést, még ha meg is büntetnek, egy pár hónap alatt, és akkor már megéri.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann, Róki,
akkor most az én sztorim gyed-ügyben:
ezt írtam a Szakbarbárnak:

"Júniusban járt le a gyedem, mivel akkor már bőven terhes voltam Ketteskével, tp-re mentem, az több mint a gyes, arra a 3 hónapra nem akartam mást. Gondoltam, a szülés után úgyis kihagyom a tgyást (minimálbéres voltam, tökmindegy lett volna) egyből gyedre megyek, abba meg úgyis a 2004 év számít.
Igen ám, de jelentkeztem fősulira, szept 13-án már tgyáson, gyesen...stb-n kell lennem, hogy tandíjmentes legyek. Csak 27-re vagyok kiírva,tehát a tgyást meg kell kezdenem szülés előtt. De ha végig igénybe veszem a tgyást, akkor már 2006-ban igénylem az új gyedet, akkor a 2005 év lesz a mérvadó, és nem tudom, hogy ez a 3 hónap tp hogy befolyásolja az amúgy is minimálbér alapú, azaz soványka pénzemet.
-a tgyást megszakíthatom akár idén is, és átmehetek gyedre?
- Ha pedig nem lehet megszakítani, akkor mekkorát bukok ezzel a tranzakcióval? Remélem nem sokat...(mert ha jövőre igénylem, akkor ugye 2005 lesz az alap, ami júniusig gyed, utána tp, szept végétől meg tgyás)
Előre is köszi"

Ezt írta:
"Nincs olyan, hogy úgyis kihagyod a tgyást, a 168. napig az jár. Ha nem veszed igénybe, legfeljebb gyesre mehetsz addig, mert gyed csak a tgyás lejárta után jár.
A betegszabival szépen tönkretetted 2 évre a tgyásodat és a gyededet, így nem a minimálbér, hanem annak a 80%-a lesz a tgyás és a gyed alapja, mivel a táppénz előtti 80%-os betegszabiból volt tényleges jövedelmed, amiből már lehet ellátást megállapítani.
A tgyás korábbi kezdete egyáltalán nem befolyásol semmit, mert az nem számít bele az átlagba, úgyhogy nyugodtan megkezdheted valamikor a -28. nap előtt a tgyást. Szívni nem emiatt fogsz, hanem azért, amit az előbb írtam. "

Szóval jól megszívtam. Az egyetlen megoldás, ha most 1-től visszamegyek dolgozni jó magas pénzzel (inkább kifizetjük a közterheket a cégemnek) és akkor még akár a minimál 2x is lehet a gyed-alap (vezető voltam, sokkal többet kerestem, mint a minimál, de ugye az volt a hivatalos. A cégem ez év végéig "kompenzál" nekem, jó pénzt kapok még zsebbe, de utána nem, úgyhogy nagy cumi ez a szitu.)
Így viszont halasztanom kell a fősulin, mert nem leszek tgyáson a beiratkozáskor.

Már beszéltem a főnökömmel, benne van, csak most nem hiányzott ez a rohangászás a papírok utánKép

Na, hát ennyi. Ha tervezitek majd Ketteskét, emlékezzetek, hogy jártam.

üdv
p 35+5
penna

Rókica!

Tisztára kivagyok már megint!KépKépKépKép

Ismét felhivtam a tb-s nőt és elmondtam hogy mit mondott a szakbarbár és ti és hogy 10 emberből 10 igy tudja, de ő akkor is kitart az álláspontja mellettKépKépKépKépKép
Akkor én hogy a fenébe jelentsem ki magam utólag.
Azt hiszed ez nekem nem jutott eszembe???Mivel szegrőlvégről én is szakmabéli vagyok(könyvelő), tudom, hogy utólag is működnek dolgok, de hát most mondd meg, mit csináljak....
Nagy gáz lesz itt, már látom....
Ja és a legjobb, hogy ha monjuk januárra kijelentem magam (igy meglenne a 31 nap megszakadás), akkor február-március-április-május-június az 150 nap és még júliusban van 7 nap, utána táppénzre mentem, tehát csak 157 napom van meg a 180 helyettKépKépKépKépKépKép
Vagy a táppénz is belszámit????
Mert persze a táppénzes papirt is leadtam, most itt van még nálam augusztus 8-25 ig a következő táppénzes időszak az 18 nap!Ha mondjuk ezt nem adnám le, akkor is csak 175 nap...KépKépKép
26-tól meg tgyáson vagyok, hogy a suliba tudjam kérni a tandijmentességet...
Na mi ez ha nem totális szivás??????

Többiek, ne haragudjatok, hogy még mindig itt tartunk, de nem tudok napirendre térni a téma felett hiszen itt most rengeteg pénzről van szó...

Megann 38

Kép

Kép
megann

Penna!

KépKépKép
Na ezt jól kikaptad te isKépKépKép
Szörnyű hogy az ember nem tud elég okos lenni, sőt akit meg okosnak tart, arról kiderül hogy nem is annyira azKépKép

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Hatalmas Gratula Gvikinek a kis Zsanett ViktóriáhozKép
Igazi kis hercegnőKép

Örülünk, hogy egészséges és jól van.
Talán már így utólag jobb is, hogy egy kicsivel előbb jött. Még egy hónap és 4600gKép
Az bizti nehezebben ment volna.
Valóban szép és fejlett babaKép
Gratulálunk!
Nektek is Jó Egészséget, Boldog Babázást és sok tejcsitKép

Én Is AKAROK SZÜLNI!!!

Egyébként ma a megint rosszabb idő miatt, szokásomhoz híven szarul vagyok és görcsölgetek.
jó lenne már leelleniKép
Magammal szoktam így viccelni, hogy elleni akarokKép
Holnap megyek CTG-re. A kúpot nem használom, de folyamatosan "taknyolok".
Ez undorítóKép
Reggel volt megint egy nagy adag a WC-ben. Hihetetlen, hogy ennek ellenére még mindig termelődik és bent akar maradni a babó.
Annyira szeretném ha magától indulna be. Mert különben a doki megindítja 9-én vagy 10-én.
Az nem természetesKép

Na úgysem tudok mit tenni. Holnap majd többet mászkálokKép

Puszi mindenkinek!
Kellemes vasárnapot!
Sziasztok!
Angelani
38+3

Kép
angelani

Sziasztok!

Tyű mennyi baba, mióta nem olvastam Kép Anyapoc, Kóbor, Gviki gratulálok nektek és minden jót kívánok! Gyönyörűek a babuskák Kép

A lakcímkártyát és az anyakönyvi kivonatot mi megkaptuk Pécsen a kórházban. Az Olivér TB kártyája pedig a héten jött meg postán.

Ildi

Kép
vrucsincá

Minden uj babanak udv a vilagban, anyukaknak grat!!!!

Lattom jol el vagytok keveredve TGYÁS es GYED GYES ugyben.. hat hadd ne mondjam, hogy nekem sem tul tiszta az ugy, mivel 2004 augusztusatol nem vagyok munkaviszonyban (akkor jottunk ki Algirba) de 2004-ben viszont megvan a 180 munkanap. Es mive a ferj kulugyes, ezert nekunk eleve van ami mashogy van, pl csaladi potlek mashonnan nem jar. Na nem is akarok belemenni, inkabb csak annyit kerdeznek, hogy hova es milyen "szakbarbarnak" irtok aki mindenre tud valaszt adni (ha nem is tul jo a valasz, Penna Kép

Aztan meg egy kerdes, hogy szerintetek mikor kell lefele indulni a babanak? Mert tegnap voltunk dokinal,es hianyolta hogy meg nem indult el, dehat szerintem meg raer. Ahany orszag annyi elvaras Kép

Ppanna 33+2

Kép

Kép
ppanna

Gviki, Kóbor!

Gratulálok a babákhoz, sok boldogságot nektek, így együtt!

Anyapoc, neked is gratula és gyönyörű a kisbabád!

Én is szeretnék már itt tartani!!! Egyre turelmetlenebb vagyok, pedig van még idő.

Na mindegy, üdvözlet mindenkinek!

Viki
37+3

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Gviki, Kobór!
Nagy-nagy gratula a kis Zsanihoz és Csabihoz!!! Nagyon szép nagy babák lettek. Kép Sok-sok finom tejecskét kívánok nekik, nektek meg sok örömöt bennük.

Anyapoc!
Gyönyörű kislány Villő! KépKépKép

Megann,
A táppénz első 15 napja, azaz a betegszabi időszaka számít csak bele a 180 napba amit a cég fizet nem a TB. 157+15=172, még mindig nem elég. Egy tipp: Azzal tudsz "játszani", hogy a jogszabály úgy szól, hogy akkor jár tandíjmentesség ha a tanítási félév (oktatási időszak) első napján TGYÁS-on, GYED-en, stb... vagy. Úgy menj el TGYÁS-ra, hogy aznap TGYÁS-on legyél, de az előtte, esetleg utána lévő időszakból összejöjjön a hiányzó 8 napod. Azt nem tudom, hogy a TGYÁS megszakítható-e, de szerintem a szülés előtt még igen és ha a babóca időre születik akkor simán összejöhet a hiányzó 8 nap. No meg mi van ha nem TP-en vagy aug. utolsó 8-10 napjában hanem bérezett napjaid vannak? Kép Szerintem próbáld meg így összeszedni a hiányzó napokat és akkor sínen vagy.
Kristóf előtt én végig TP-en voltam és a szabikkal meg pár ledolgozott héttel épphogy összekapartam a 180 napot. Így jól jártam, mert kijött a GYED plafon. Most pedig azt "játszottam el", amit Penna, csak mivel én a valós béremmel voltam előtte bejelentve nem minimál bérrel, így ezzel jobban járok mintha GYED alatt szülnék.
Remélem sikerül összekaparnod a 180 napot.Kép

Humi
36+1
humi

Panna
itt a topicja, de én priviben írtam.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766

Megann
csak az a különbség kettőnk közt, hogy én a saját hülyeségem miatt jártam így, mert ugye hamarabb is utánanézhettem volna...te meg mások hülyeségét nyögöd, ha jól értem.
Másrészt úgy tűnik, az enyém még orvosolható, hiszen lesz bő 2 hónap tp-m meg szűk 1 hó (jó magas) fizum, ami alapján akár még a minimál 2x alapján is kaphatom a (max, vagy közel max.)gyedet. Nálad meg nem sok esély van a "korrekcióra"Kép
Nagyon sajnálom, de azért még drukkolok, hátha találtok valami megoldást.
üdv
p 35+5
penna

Anyapoc,
Lilla is Így alszikKép
Kép
zsofy

Gyönyörűek a babák!!!!!!!!!!!KépKépKépKép
annyira jó őket nézegetni! mindenkinek jó sok tejecskét, és nagyon jó egészséget! Kóbor neketek különösen!
Látom Zsaninak már fülbevalója is van, nagyon csiniKép

a tapasztalatból adódó tanácsokat pedig nagypon köszönjük!! meg is nézem a DM-ben azt a szappant ZsófyKép

jó volt ma ide benézni!!KépKépKép

and 32+6

KépKép
KépKép
and

Angelani,
én a 36.héttől "taknyoltam" a 39-ig.az utolsó pár napban sétálgattam esténként fél,3/4 órát a párommal, de nem hiszem, hogy az csalta ki a babyt. mikor már beletörődtem, hogy biztos túlhordom, aznap illetve éjfélkor megindult ezerrel kifelé,hajnal 4óra5percre kinn is voltKép

görcsölgetés nálam nem jelzett semmit, a szülés fájásai a jóslóknál ezerszer erősebbek voltak és rendszeresen jöttek és keményedett a hasam közben.akkor esett le, hogy szülni fogok, mikor rájöttem, nem tudok aludni a fájásoktól és emlékeztem, valaki mondta, akkor "igazi" a fájás, ha nem tudok belealudni.
a szünetben a fájások között viszont olyan nyugis volt, nem éreztem semmit, hogy filóztam is, hogy menjünk-e tényleg a kórházba, mikor újabb fájás jött, akkor viszont úgy éreztem, rögtön lebabázok...tök gáz volt..

Ppanna,
nekem 36.héten szállt le a hasam csak.

kicsi tejszagú manócskám nagyon szuszog, lehet,ébred, megyek hozzá!

puszy
zsofy

Sziasztok

RókicaKép

Megkaptam az sms-tKép
Köszönöm a hiányolást- de még egyben vagyokKép

Minden nap járok ctg-re- dokihozKép
Korán kell kelnemKép éjszakánként viszont szinte semmit nem alszom-amit próbálok a dokilátogatás után pótólniKép

Azért nem is jelentkeztem nálatok...KépBocsikaKép

Már teljesen kivagyok...-testileg és lelkileg isKép
Az a kocsonyás zselés nyákdugó a napokban kezdett nálam is távozni.
uh-val is megnéztek: a baba teljesen kész van a születésreKép
-magzatvíz KEVÉS
-placenta 3-as érettségű -( már egyre rosszabbKép)
-keveset mozog
-sokat keményedik
...

Én már benne lennék ,még egy indításban is vagy akár a császárban.
De a kórház fődokija dönt ilyenekrőlKép
Már 1x voltam nála tnári bemutatáson- holnap megint kell mennem.

Remélem mostmár ,,megkönyörül" rajtam ,és szerdán vagy csütörtökön történik valamiKép

De lehet ,hogy addíg magától is beindul, mert a mai ctg-után a szülésznő majdnem ottfogott a kórházban ,mert nagyon keményedtem.

Legszívesebben mostmár addíg aludnék amíg be nem indul a szülés .NAGYON-NAGYON NEHÉZKépKép

Mindenesetre én azt kívánom mindenkinek,hogy inkább jöjjön váratlanul 1-héttel előbb, mint ,hogy túlhordja akár 1 nappal isKép

Ez már lekileg fájKép mindíg azon agyalni ,hogy na mi lessz már???
Ez már az?? vagy csak wc re kel menni??KépKép

Na jó ,nem nyafogok itt tovább nektekKép
Ha lesz valami ,küldöm az sms-tKép

Gratulálok KóbornakKép és GvikinekKép
Nagyon szépek a babákKépKépKépKép

Zsófy Kép a te Lillád is egy kis tündérkeKép

Bocsánat , hogy ilyen hosszú lettKép
A részleteket le sem írtam...Kép

Csilla 41Kép+2Kép-De karácsonyra biztos meglesszKépKép
csillam

Nézzétek a táblátKép

A sorrend 1 fiú -1 lányKépKép

E-szerint nem én következem még mindígKépKép
csillam

Sziasztok!

Viki, Kóbor!
GRATULÁLOK én is a babákhoz!! Kép Kép Kép Kép

Megyek visszaolvasni, még benézek.
Én tiszta nátha vagyok + fülem fáj + torkom. Kép Fekszem péntek este óta. Remélem nektek jobban telik a hétvége. Kép

Dóri
33+6
Vendég

Gratulálok az új babákhoz, Isten hozta őket ebben a szép világbanKép

Tényleg szép fejlettek szerencsére, ebből is látszik hogy akkor jönnek, mikor már érettek, nem akkor mikor mi kiszámoljukKép

Zsofy, Lilla tündériKép Mindjárt megyek megnézni az albumot is. Én meg sem tudom mondani milyen formája van a pocakomnak, mert mire megállapítanám, már teljesen átalakul. Ezek szerint még elég sok helye van, úgyhogy gondolom még egy jó ideig bent szeretne maradni. Pedig hát néha tényleg jöhetne már. Legalább egy-egy fél órára kijöhetne napontaKép

Főleg este és éjszaka mocorog, de inkább úgy mondanám, hogy olyankor még többet mozog mint nappal. Nem egy lusta gyerek, az biztos. Kitől örökölte vajon?Kép Mi az apjával többet alszunk mint amennyit ébren vagyunk. Én főleg mióta Zsofy figyelmeztetett hogy most aludjunk, mert utána nem biztos hogy fogunk tudni. Hát én felkészülvén a legrosszabra, mostanság délután 2-3-ig alszomKép

Mondjuk ilyen nyálkás időben máshoz nem is nagyon van kedvem.

Hari 34+1

Kép
Kép
hari

Zsofy, megnéztem az albumot, csak ámultam és bámultamKép Még több képet!!!!!! Alig várom, hogy én is tehessek fel a mi kis LilinkrőlKép

Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Gyönyörűek a Babás képekKép Kép Kép

Én is, én is akarooooom!!!

Hari!
Nanóval mi újs?

Csillám!
Törd meg a sort!Kép
Jöhet még egy fiúKép

Már én is szívesen "megbontanám a sort" hihi...

Zsófy!
Köszi az infot.
Akkor még közel sem szülökKép
Naggyon nincs ínyemre a mesterséges megindításKép
A dokim nem enged 1 napot sem túlhordani.
Ráadásul a direkt beindított szülés sokkal rosszabb a babára is meg a mamára isKép

Szorítsatok, hogy megától induljon be a szülés.

Lépek, mert a párom szunyókál én meg mellé fekszemKép

Sziasztok!
Angelani
38+3

Kép
angelani

Zsofi!Koszi az infot, ezek szerint meg raer elindulni lefele.. Megneztem az albumodat, gratulalok, nagyon szepek vagytok!
Penna Neked is koszi a linket, most akkor belemelyedek.. megint..
ppanna
33+2

Kép

Kép
ppanna

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?