Sziasztok Lányok
!
Köszönjük a gratulációkat,szerencsésen hazaérkeztünk
.
Mivel még sokan egyben vagytok,akkor gyorsan lefirkantom a szüléstörténetet,hogy adjak egy kis bátorságot
!
Talán azzal kezdődött,hogy vasárnap reggelre nagyon leszállt a pocakom.De olyan mértékben,hogy még én is észrevettem
.Aztán elkezdett jönni a nyákdugó,de csak apró részletekben némi nedvességgel,amiről nem tudtam eldönteni,hogy esetleg nem magzatvíz szivárgás-e(ez azért volt lényeges,mert Strepto pozitív vagyok és nem szerettem volna,ha esetleges fertőzés lép fel...)Ezért hétfőn reggel úgy döntöttem,hogy bemegyek a kórházba és megnézetem
.Mire odaértem,már voltak görcsök,de nem igazán volt rendszeres,inkább menstruációs jellegű.Megvizsgáltak,minden rendben volt,nem folyt a magzatvíz,de az NST nem mutatott nagy és rendszeres fájásokat, a méhszáj már felpuhult.A szülésznő annyit mondott,hogy szerinte éjjel ebből lesz vmi...
Én azért szépen elindultam ajándékot venni a fiamnak,aki 24-én volt 3 éves.A görcsök nem szűntek,de nem tűntek vészesnek.Este 6 órára elkezdtek rendeződni,10 percenként jöttek,de még nem voltak túl hosszúak,így vártunk.Anyukám volt velem,mert a férjem éppen a Dunán hajózott Esztergom felé,hátha ideér
.
Mértük a fájások hosszát és amikor már legalább 1 percig tartottak és néhány 7 perces is volt köztük,úgy döntöttem,bevonulok...
Mire beértem,már 5 percenként jöttek a fájások,de még bírhatóak voltak.Ekkor volt a méhszáj 1-2 cm.Jöttek a szokásos dolgok,felvétel,kikérdezés,NST,UH,aztán a beöntés és borotválás(erről később
).Utána egy jó kis tusolás,aztán vissza a gépekre.A fájások erősödtek,így 3 órakor már 4 cm volt a méhszáj,de mivel elfáradtam addigra(hiszen előző reggel óta nem aludtam),két fájás között szépen elaludtam.Ennek az lett az eredménye,hogy a fájások csökkentek és újra 10 percesek lettek.Az orvos szt nem voltak túl erősek,így nem repesztett burkot sem.A gépek miatt eddig feküdtem,de szóltam a szülésznőknek,hogy vegyék le rólam a kütyüket,mert idegesítenek.Szó nélkül megtették és kiküldtek a vajúdóba,hogy aludjak kicsit.Ez persze nem ment,így szóltam,hogy sétálok.Ez megtette a hatását,mert újra erős és 3-4 perces fájások jöttek.Egyszer csak egy kis pukkanással megrepedt a burok és egy kevés magzatvíz elfolyt.Ekkor a doki megvizsgált és már 8 cm-re voltam tágulva.Azt mondta,még 1 óra és viccesen megkérdezt,jó lesz-e.Mire én azt választoltam,hogy inkább már csak 1 perc....A szülésznő azt mondta,álljak fel,az eddig is segített.Felálltam és szinte lélegzethez sem jutottam,mert a következő fájás már tolófájás volt.A szülésznők nem akarták elhinni,de visszatettek az ágyra és valóban azt tapasztalták,hogy eltűnt a méhszáj.Visszahívták a dokit,hívták a csecsemőst,hogy szülünk.Innentől kezdve gyorsultak az események,mert 3 fájásra megszületett Villő 3250 gr-mal és 53 cm-rel
.
Közben gátvédelmet is végzett az orvos,így nagyon picit repedtem,de szerencsére és szorgos keze munkája nyomán ma már semmit nem érzek belőle,sőt már a második napon ülve szoptattam
.
A szülés az előzőhöz képest igen gyors volt,de sokkal intenzívebb.
Pici Villő gyönyörűen szopizik,nagyon édesen fintorog
.
A kórházról:olvastam,hogy Kismama-Szilvi írt a kórházról...Azóta őt is megnyugtattam,hogy nem vészes a dolog.A beöntés kifejezetten jól esett,mert így nem éreztem feszülést a hasamban.A borotválást nem is lehet érezni
.Azért írom mindezt,mert már másodjára éltem át és semmi gondom nem volt vele...
Orvosválasztás:nincs ugyan fogadott orvos,de kivétel nélkül jó orvosok dolgoznak a szülőszobán.Amíg bent voltam,jó pár kismama szült és senkinek nem volt egy rossz szava sem,sőt....
Én ezek után azt mondom,hogy ez (lenne) a normális.Sajnos hallottam most is olyat,hogy vki a fogadott orvosánál szült és tragédia lett a vége
.
A lényeg,lányok,hogy magatokban és a természetben bízzatok,nem az orvos tesz itt nagy lépést!A baba is és Ti is tudni fogjátok,mit kell tenni, a szülésznőkről nem is beszélve,akiknek ez a szakmájuk!Nem feltétlenül az orvoson múlik....
,persze nem baj,ha észnél van
.
Minden pocakosnak kitartást kívánok és a babázóknak sok boldogságot és nyugalmat!
Puszi,Anyapoc