Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak gyorsan beugrottam, hogy megnézzem mi van veletek, Orsikám, de örülök, hogy kezded elfogadni az állapotot, tényleg nincs más, mint a türelem, nálunk ez hat hét volt, tehát nektek is már csak négy van hátra!Kép

Mielőtt el nem felejtem: sms-eztem Borival, délután jön!!!Kép

Chello! Én is nagyon szorítok, hogy elkerüljétek a kórházat!

Anikó! A dokinő egy barom! Már bocsánat, de nem tudok mit mondani, ha valaki azt mondja, hogy nagy a feneke a kicsidnek! Annyira édes a képeken!KépGratula az egy hónaphoz!!!Kép

Linda! Azért olyan jó, hogy ennyi nyűgi ellenére ilyen vidáman írsz!Kép HIába egy tapasztalt anyuka!Kép

Panó! Persze, hogy észrevettük, hogy eltűntél! Gyere ahogy tudsz!Gratula az egy hónaphoz!!!

Puszi mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

AnikóKép
Drága Ex-pocaktársam!Kép
Tündériek a képek! És a dokinőtök tényleg hülye! Bencuson nincs semmi kövér! Gergő sokkal tokásabbKép, de Őt sem mondanám kövérnek!

Sok puszika, gyere ha tudsz!Kép

Orsi

avocado

HelloKép

OrsiKép, addig vaganykodtam itt a beallitott programunkkal, hogy ma semmi sem jon ossze.Balazs log a cicin, mint egy hetesen, mert kulonben sir, meg a kezemben isKép.Mar hajnalban elromlott minden, mert ejjel nem ebredt fel csak 1X es onnantol semmi sem jon ki. D.e 2 1/2 orat setaltunk, akkor aludt, azon kivul nyuglodes egesz nap.Faradt vagyok es Apa meg dolgozik (egesz heten a hetveget vartam, hogy egyutt legyunk)Kép

Na, van ilyen nap is, remelem holnap minden visszaall, kerem vissza a csodababamat!!!!!!

szoszi, a hulla
szoszi

Sziasztok!

Gyorsan bejelentkezem. Kép

Orsi: mintha jobb lenne a hangulatod a zürök ellenére. Kép Cici: nekem már helyrejött, legalább ezzel nincs gond. Jól adod a szájába a cicit? Úgy értem a bimbóudvar nagyrészét is bekapja? Bocsánat az intim kérdésért, de ha nem jól kapja be akkor kisebesedhet attól is. Én is bénáztam, mert az elején jól "kirágta"nekem is. Kép

Szöszi: tarts ki ennek a napnak is vége lesz egyszer. Kép

Swen: én mint tapasztalt anyuka. Kép Ez jó. Kép
Azt hiszem inkább csak elfogadtam (tölem szokatlan módon), hogy ez van. Kép Amúgy tényleg jóval kevesebbet parázok mint Daninál. Kép

Macikám: hát te is fiam?... Nincs ötletem a gondodra... az viszont jó, hogy megkerültél. Kép

Panó: puszik!! Kép

Nahát, azt meg nem is írtam, hogy Ádi a munkatársaitól kapott egy baby gymet, vagy mi a neve, olyat amiröl érdeklödtem töletek a múltkor!
Ennek Playshoes a márkája. És még egy rugit felsövel, meg egy fürdetöt!! Na, mit szóltok? Se a házasságkötésünkre, se Dani születésére nem kaptunk még 1 sms-t sem... Hát ezt is megértük. Kép

Linda (hív a fönököm)

Linda
bellana

SziasztokKép

Mókuskám már 3 óta alszik, lassan kezdek aggódni! Ilyen hülyeséget, hogy mikor meg alszik, akkor az a bajom!Kép Igaz előtte nagyon nehezen akart elaludni és volt egy óriási üvöltése is, de aztán kiájult. Lassan ébredni fog, úgyhogy nem leszek hosszú.
A torokfájásom javult, viszont felment a hőemelkedésem.Kép Tegnap csak 37,2 körül volt, de most 37,4-5. Remélem hamar elmúlik, most egy kicsit kóvájgós vagyok.Kép

Amúgy minden ok, szuper a hétvége, hogy nem vagyok egyedül, azért így sokkal könnyebb!

Szöszi
Sajnálom a mai napod.Kép Remélem visszajavul Balázska!Kép Addig is kitartás!

Linda
Én ugyanúgy adom mindkét cicit a szájába, nem hiszem, hogy attól lenne!
Amúgy kérdezted, hogy együtt alszunk-e még:igen. Sajnos a saját kényelmem miatt is, Ő sem ébred fel annyira, meg Karcsi sem. Talán 1 hónaposan, vagy 6 hetesen már lehet, hogy áttesszük a kiságyba. Az a másik szobában van, addig így vagyok nyugodtabb.
És Ti? Már nem alszik veletek? És tényleg, Te hogy szoptatsz? Fekve, vagy ülve?

Felébredt, mennem kell.

Puszika mindenkinek!Kép

Orsi

avocado

Na, ismét itt vagyok, csak 1 percre.
Gergőm olyan éhes volt - 5 óra telt el a 2 szopcsi között!Kép -, hogy 45 percig szopizott, jobb mellemet teljesen leszívta, pedig rendesen tele volt, a balból is még 5 percet. Kíváncsi vígyok most meddig lesz el ezzel az adaggal?Kép

Jó éjt, puszi mindenkinek..)

Orsi

avocado

Szia Orsi! Látom azért a te Gergöd is tud aludni. Kép Az enyém most alszik. Kép
Igen, még együtt alszom vele, szintén kényelmi okokból és még nem tudom mikor teszem majd a kiságyba éjjelre. Gondolom ha majd nagyjából átalussza az éjszakát.
Én nappal ülve szoptatok, éjjel, meg fekve. Kép
Ülve jobban szeretek.
A cici ügyben akkor nincs ötletem, remélhetöleg az is begyógyul mint a másik, csak kezelgesd továbbra is. Kép

Nyugis éjszakát, puszi:
Linda
bellana

sziasztok!

Ma reggel, éhgyomorra (tuti az volt közel 11 óra kajaszünrettel) Edina 6960g volt. 3 hónaposan meglesz a 7 kilója! Főleg ha így eszik, mint mosranság!!!

1 kézzel vagyok, így gyors leszek...

Orsi: nekem a Medela PureLan 100 krém bevált a szellőztetéssel! De igazi szellőztetéssel! Most már csak Garnmstannal kenem, ha érzékeny! Nálam sokat javult attól, hogy ha tehetem, a másik mellemmel kezdek, mert akkor nem rágja ki annyira, mert könnyebben indul a tej! És én abból a mellből (nálam a bal) mindig úgy etetek, hogy fekszem a babával szemben, és őt nekitámasztom az ülőgarnitúra háttámlájának, így garantáltan oldalfekvésben marad! Nekem azóta nem sebes! És ha van esetleg rá lehetőséged, a Biopron lámpa nagyon sokar segíthet!!!
És fel a fejjel, egy anya mindent kibír!!!
Ha nagyon magad alatt vagy jelentkezz, és segítünk!!!

Panó: nekem is hiányoztál!!! vagy nem olvstad??? Kép

Anikó: nem semmi a napi kalandotok!
1 deci az semmi! Lesz ott elég kaja!
Anyukád Kép
Doki Kép Akkor mit szólna Edinához???
Képek Kép Az apás nálam a csúúúcs! Kép

Bellana: fogad Kép pusz!

Maci: nálatok is csak javulhat a dolog!

szöszi, Swen: puszi nektek is Kép

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Na ma sem valami nagy a forgalomKép

Bori! Te azt ígérted jelentkezel!KépKép Azt elfelejtettem megírni neked, hogy mióta Botond ötször eszik egy nap, azóta nincs nálunk hasfájás, bár addig is csak ritkán volt, s én most a szőlőt eszem kilószámra -mint pocakosan az epretKép-, s szerencsére nem okoz neki gondot.Kép Örülök, hogy Dorka pocija is bírja.

Szöszi!Kívánom, hogy Balázs visszatérjen az angyali napirendjéhez, remélem az éjszakátok jó lesz!Kép

Orsi! Az én mellemnek amikor sebes volt a Garmastan jót tett, meg az hogy meztelen felsőtesttel járkáltam a lakásban. Akkor még Botond is nagyon sűrűn evett, így a tejem sem folyt olyan nagyon, elég volt letörölni. Ez az öt órás alvás már nagyon jó. Remélem az éjszaka is produkálja Gergő!Kép

Linda! A múltkor hazudtam neked, ugyanis rááltam ma a mérlegre és rajtam is van három kiló plusz még (vagy már?).Kép Ádi kollégáiKép

Zsuzsa! Hét kiló???? Edina egy igazi óriásbébi!Kép

Ha valakinek van ideje írja már le nekem, hogy hogy megy az, ha már más kaját is eszik a bébi? Akkor valamelyik szopi kimarad és helyette kap mást? S így szép lassan abbahagyja a szopit? Meg ha nem szopizik már annyit, akkor eláll a tej magától? Meg akik olyan sokáig szoptattatok -Linda emlékszem, te 18 hónapot mondtál- naponta ezt hányszor tetted? S mellette azért kapott ugye más kaját is a gyerkőc? Bocsi, ha túl butaságokat kérdezek, de ugye én kezdő vagyokKép

Most jut eszembe! Nem tudom tudjátok-e, hogy a DM-ben milyen akció van az ez évben született babáknak. Kérni kell egy jelentkezési lapot, amit ki kell tölteni meg mellékelni kell a gyerek anyakönyvi kivonatának másolatát, s ezért kapsz egy kuponfüzetetet, amivel nagyon kedvező áron vásárolhatsz egy csomó terméket.

Jó éjt mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok,
végigböngésztem szinte az összes üzenetet az elutazásunk óta - teljesen keresztbe állnak a szemeimKép
Most nem is írok semmit, mert becsszóra, nem látom a betűket a billentyűzeten, holnap jövök erősíteni a csapatotKép

Minden bébi gyönyörű a fotókon!!!

Mindenkit ölelek, már rettentően hiányoztatok

Bori
drbusborbala
Budapest, XX.

hű, aranyérem?!

Na, először is a nyaralásról:
nagyon jól sikerült - szokás szerintKép Szinte mindennap fürödtünk, én csak rövidnadrágban nyomtam, mert a fürdőruhám iszonyúan bántja a bimbócskáimat, így képtelen voltam felvenniKép
Dorka is bent volt a vízben, de csak ölben, természetesen. Nagyokat sétáltunk, nagyokat ettünk - tegnap, "búcsúképpen" sültkolbászt ettem sültkrumplival és elég sok diós palacsintával. Ezzel búcsúztattam el a nyarat.
Dorka nagyon élvezte a Balatont, viszont visszaszokott az éjjeli szopira (2-3 körül), elég nagy bánatomra. Ma éjszaka is megvolt a hami, természetesen.
Dani kitombolta magát, néha az idegeimen...De élvezte, és ez a lényeg. Holnaptól beindul az ovi, már nagyon várja.
Most egy darabig nem utazunk, úgy tűnikKép

Orsikám,
mintha kicsit bizonytalan lennél ebben-abbanKép Ilyen butaságot írjál, hogy te rossz anya lennélKép Bele kell rázódni, és ez bizony első bébinél még nagyon nehéz. Sokszor a másodiknál is.Kitartás, és hajrá Kovács néni!!!

Képzeljétek, Linó jóvoltából tegnap óta Dorka is lelkes Dadoo-felhasználóKép
(ha jól számolom, eddig 6 bébi élvezi a játékot)

Ha jól értelmezem a dolgokat, Süncsi látogatását egybekötjük majd valami tali-félével?

Most ezt elküldöm, nehogy mégis lemaradjak az aranyról...

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Anitabori, boldog szulinapot! Kép

Kriszta
soraya

Bori! Megint itt vagy. Kép Kép Kép Örülök, hogy a nyaralás jól sikerült.
Akkor nálunk lesz a hetedik Dadoo, a barátnőm már megvette, csak még nem ért el hozzánk. Nem kellene már lassan valami jutalékot kérnünk a Cora-tól?!

Swen! Remélem, hogy nem fogsz megharagudni, ha nem leírom, hogyhogy is néz ki, ha mást is eszik a baba, hanem írok neked két linket, és aztán hozzá még az én tapasztalataimat. Szóval az egyik a http://www.otlettar.try.hu/ oldal, ezenbelül a Kismamáknak című rész. Itt találsz egy olyat, hogy Babaétrend egyéves korig, illetve Szilárd ételek bevezetése. A másik a már általad jól ismert oldalon van: http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato_hathonaputan2 . Remélem, ezekben sok kérdésedre megkapod a választ. És akkor most jön a tapasztalat. Eddig két gyermek hozzátáplálásáról tudok neked beszámolni. Ádám és Csilla is szopizás után kapta az első egyéb falatokat. Ádám rögtön megkedvelte ezt a hastömési módszert is, de a mennyiségek nem voltak túl nagyok először. Aztán mikor ráérzett az ízére a dolgoknak, akkor kezdett többet enni. Aztán szépen lassan kiváltódott egy szopizás. Csilla tíz hónapos koráig nem óhajtott az anyatejen kívül mást enni. Minden nap próbálkoztunk, de nagy fintorgásokkal és egyéb félre nem érthető jelekkel közölte, hogy ez neki még nem kell. Aztán szinte az egyik napról a másikra elkezdett enni, akkor viszont bármit lehetett neki adni, mindent elfogadott. A szopik száma ekkor még nem csökkent. Aztán szépen lassan, ahogy egyre többfélét evett, és egyre többször egy nap, úgy csökkent a szopik száma is. Ádámnál az esti és a reggeli szopi nagyon sokáig megmaradt, sőt mikor Csilla megszületett, akkor még kicsit többet is szopizott, aztán visszaállt a reggel-estére, végül már csak reggel kért. Aztán már csak kétnaponta. Aztán volt hogy egy héten egyszer. És végül elhagyta a szopizást. Csilla babánál még nem tudok a végéről beszámolni, mert vele most tartunk a heti egyszer-kétszer eszébe jut fázisnál. És azon ne lepődj meg, hogy az elején, a beadott kaja majdnem ugyanúgy jön ki a gyerek másik végén, és a hozzátáplálástól kezdve már nem a savanyútej szagú pelenkákat kell cserélgetni, hanem a szagnak egy másik fokozatába lépnek a pelenkák. Na, jó hosszúra sikeredtem.

Zsuzsa! Nem semmi a súlya Edinának. Bicepszeidre gondolom már nem kell külön gyúrni?!

Orsi, Linda! Jó látni, hogy egyre több Kép vegyül az írásaitokba.

Panó! Mindenkinek hiányoztál, még akkor is ha nem írta le mindenki.

Lino! Merre vagy?

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita

Sziasztok!

Swen: csak 3 kg plusz? Én nem nyilatkozom. Kép
Szopi: Dani 6 hónpos koráig kizárólag anyatejezett, utána szopi után kezdtem el kóstoltatni vele először reszelt alma levét stb.
Szopi: egyre kevesebbszer kérte, nem is én szoktattam le, hanem ő saját magát. Volt napi 3, majd kettő és a végén már csak reggel. Aztán el sem fogadta. Úgyhogy szerencsém volt vele. Kép

Zsuzsa: jó súlyban van Edina. Kép
Biopron lámpa: az nem egy vagyon?
Puszi!

Bori: végre "itthon." Kép
A rövidgatyás fürdést nem egészen értem. És akkor felül mi volt? Kép
Nem tudtam, hogy szülinapos vagy, de azért boldog szülinapot. Kép Kép

Linda
bellana

SziasztokKép

Először is:

Borikám
Boldog szülinapot! Nem is tudtam, hogy ma van, még jó, hogy Soraya írta!Kép
Végre itt vagy megint! Már nagyon hiányoztál ám! Anikó is nagyon hiányzik!Kép De egyszer majd csak rendeződünk és akkor mindenki tud majd jönni újra.Kép
Örülök, hogy ilyen jól sikerült ez az utónyaralás! Nekünk már csak jövőre lesz ilyen, alig várom!
Bizonytalankodni néha még bizonytalankodom, de talán jobb egy kicsit 2 napja, nagyon sokat segítettek a többiek! Próbálok minden idegszálammal ráhangolódni Gergőre, aztán az idő majd rendezi a dolgokat.
Megkaptad az sms-em? Mert az internetről küldtem és nem voltam biztos benne, hogy elment.
Óriási puszi Neked, most már akkor gyere sűrűn, jó?Kép

Zsuzsa, Swen
Köszi a mellbimbóra vonatkozó tanácsot. Úgy néz ki kapok kölcsön egy olyan lámpát, amit Zsuzsa írt, remélem segít. Különben most, mintha egy kicsikét jobb lenne.

Képzeljétek tegnap este vettem észre, hogy a tegnapelőtt és a tegnap szinte percre pontosan ugyanúgy evett Gergő! Egyelőre ugyanis írogatom, hogy mikor eszik és este tűnt fel az egyezés! Sajnos csak ma reggelig volt íg, mert 3/4 6-kor felkelt a Drágám és onnantól nem akart visszaaludni, jöttek az 1 órás szopcsik és 3/4 10 volt, mire végre kiájult. Úgyhogy eléggé mosogatórongy vagyok, az a 2 óra alvás, ami még szokott lenni 8-ig, az nagyon hiányzik. De persze most, hogy alszik nem bírok aludni.Kép De legalább így tudok ide jönni.KépKépKép

Felteszek 1-2 képet a gyönyörűségemről.
Feltennék, de megint nem hagyja.Kép

Próbálkozom.

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Végre sikerült!

Így szokott az én Mókuskám kiájulni:

Kép

És közben mosolyogKép:

Kép

Kép

Tegnap este, miután felébredt abból a nagy alvásból, véletlenül rátalált a nagyujjára és teljesen rácuppant.Kép

Kép
Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Bori, Isten hozott idehaza (a neten!)Kép
Szépen elbucsuztattad a nyarat, ügyes voltal!Kép Remélem közben gondoltal NorbiRékara és nem ittal ra semmit!Kép
Es boldog szülinapot!!! Tegnap volt?

Orsi!
Ez egy édes baba! Meg kellenne nyammogni az arcat!Kép
Cicire nekem is a Zsuzsa-féle Meleda valt be, meg Andriska nyala tejjel vegyitveKép Kitartast Neked, 6 hetesen mar egy kicsit jobb lesz, 3 honaposan még jobb, utana meg én sem tudom.
A tejcsi miatt ne aggodj!! Eleinte én is 2 ciciztem, aztan lassan leszokott rola Andriska, mar régota csak egycicizik és igy a hasfajas is enyhült.

Aniko!
A dokinénivel kapcsolatban szohoz sem jutok. Elöször kövérnek nevez egy gyönyörü csecsemöt, utana meg tapszert javasol, én sem értem.
Jok a képek, apa nalatok is ügyesen tud aludni a picivelKép, Bence nagyon szép baba!
Ügyi vagy nagyon, hogy mar igy autokazol a picivel!

Zsuzsa,
Edina hizasa nem semmi!!
A nagypapa nagyon aranyos lehet, a Te apukad vagy a férjedé?

Szöszi,
mit vettél Balazskanak?? Nem értem... Leforditanad?Kép

Linda,
AnyosKép
BölcsességfogKép Nekem terhesség elött kezdett nöni, terhesség alatt megallt, most ujra nö, és nekem is sokszor faj. Hamarosan biztos ki kell huzni, mert ahogy apukam mondana sz*rnak sem lesz joKép

Pano!
Sikerült fözni? Es mit? Vendégség hogy sikerült?

Swen!
A könyv egyszerüen kafaKép Most elküldöm az üzeneteket és külön irok a könyvröl, OK?
Milyen oltast kaptatok a korhazban? Mi ott még semmilyet. A mostani helye meg nem latszik egyaltalan, Botondnak van ott vmi?
Kezek: észrevettem, hogy Andriska ha jo kedvében van és nincs mas kéznél, mar jol elszorakozik a sajat kezével, szopogatja, nézegeti. Ezért elé tartottam targyakat, elöször csak hozzaérintettem a kezéhez, vagy ö ért hozza véletlenül és akkor latszott, hogy egy kicsit meglepödik, érdekli a dolog. Kezdtem sejteni, hogy mar nem véletlen, hogy hozzaér pl. a rongytestü nyuszihoz, hanem tudatos, de nem voltam benne biztos. Minden nap csinaltuk a dolgot és mara mar biztos vagyok benne, hogy ha meglatja a nyuszit maga elött, tudatosan hozzaér, probalja megfogni, de az csak néha sikerül. Azért jo a rongytestü nyuszi, mert a rongyot jo megtudja fogni, meg a füleit is. Jo lenne egy karika csörgö is, ami nem tul vastag, jol elfér a kezében.
Azért is gondolom, hogy tudatos a dolog, mert egyébként haton mindig kitart kézzel kapalozik, ha viszont odatartok vmit, akkor összezarja a kezeit, szoval közelit a targyhoz.
Ugyanezt csinalhatod hason is, az arca elé, kézközelbe teszel vmi jatékot, föleg, hogy Botond mar jol elvan hason is (ez az egész dolog egyébként szintén benne van a könyvben).

A két szép nap utan nalunk is két nehezebb kövezkezett, Andriska nem volt hajlando cumin elaludni, többször szopizott, nyügös volt, de most elaludt cumin, ugyhogy remélem visszaall a régi kerékvagas.

Nagyon kedvesek vagytok, hogy irtatok az oktoberi talit, olyan jol esett... Elöször azt gondoltam, hogy meghivok mindenkit, akinek kedve van a pesti lakasomba, elküldeném maganba a cimet (13. kerület). Csak az a baj, hogy 40 m2 nem biztos, hogy elég lesz, föleg ha sokan leszünk és babastul, babakocsistul jöttök. Tömegközlekedéssel nagyon jo helyen van, autoval kicsit gaz a parkolas miatt. Szoval nem tudom hogy legyen...
Van ötletetek? Zsuzsa, mint taliszervezö???

Ezt elküldöm,
Süncsi
süncsi

Két kép a 12 hetes Andriskarol:

Hason, anyu kedvéért:
Kép

Jo kedvem van:
Kép

A profilomba is rejtettem egy képet kettönkröl.

Puszi mindenkinek
Süncsi
süncsi

Swen,
a könyvröl még irok késöbb,
most mennem kell.

Süncsi
süncsi

Szaisztok!

Ma 3/4 6-kor keltünk Kép

Bori: Hiányzol már nagyon! Kép Mi van a fénnyel és a hanggal??? Kép
Nyárbúcsúztató menü Kép
Éjjeli kaja Kép Talán 3 hét múlva, ha 3 hós lesz. el is hagyja! És akkor most kevesebbet eszik napközben? Vagy abban nem változott?
Dani ovija Kép Majd tombolhat ott is Kép
Dadoo Kép Edina nagyon szereti. Aranyosan löködi a figurákat! Kép
Most születtél??? Te is szűz vagy??? Istenke éltessen!

Swen: nem óriás, csak nagyon nehéz!!! Ólommal etetem! Kép
5 kaja Kép Nálunk is max. annyi van, néhanapján 4.
Köszi a DM tippet!

Süncsi: én lemaradtam! Mikor jöttük haza???
Valami játszóház, ahol van szoptató helység??? De majd érdeklődök másoktól.
képek Kép
A Nagypapa az én Apukám!!! Kép

Zita: nem gyúrok már bicepszre! De hátra sem! És nagyon megy a gugolás egyenes háttal 7.5 kilóval is! És nincs dopping! Csak fáradság!

Bellana: de, egy vagyon! De akinek van, vagy tud szerezni pár napra kölcsön, állítóag ezeket a beteg ciciket nagyon jól regenerálja!
Nekem nincs Kép

Orsi: képek Kép Ujszopás Kép
Remélem segít a lámpa! Számolj be róla. Napi 3-4 alkalommal lehet nyugodtan használni!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok,
mindenkinek köszönöm a szülinapi gratulációtKép

Soraya,
gondoltam ám rád szeptember 1-én, de mivel a telefonszámodat nem publikáltattad Panó táblázatában, nem tudtam neked üzenni a Balcsiról. Így utólag boldog szülinapot!!!

Süncsi,
tudod mit ittam a nyárvégi ebédemhez...? COLÁT!!!KépKépKép
A fotók nagyon édesek! Te megkaptad a balcsis képeimet?
A találkozóval kapcsolatban én is nekiállok fejet törni.
Ráckeve nyáron nagyon jó hely lenne, csak az a baj, hogy kicsit messze van Pesttől, és pici babákkal nem biztos, hogy mindenkinek jó lenne. És októberben az idő is már kiszámíthatatlan.

Zsuzsa,
mégegyszer köszönöm a hangot és a fénytKép Milyen jó, ha az embernek van egy fizika tanárnő barátnőjeKép Tudod, Balatonra nem vittünk lexikonokat meg függvénytáblázatokat meg szótárakat, és most pont ez a probléma merült fel...Pussz.
Az első sms-emre viszont nem válaszoltál, azt nem kaptad meg?

Dorka kajája: egyrészt visszaszoktunk az éjjeli szopira, másrészt általában gyakrabban evett a kicsi, de szerintem az a baj, hogy egyszerre nem eszik eleget, én úgy saccolom, 100 alatt van az adagjaKép Holnap rákattanok a Tefal-mérlegre, remélem, egy-két nap múlva meglesz.

Te mikori szűz vagy? Már egyszer kérdeztem...ElfelejtettemKép

Linó,
mégegyszer köszönöm a Dadoo-tKép Dorka ma sokat volt alatta, és Karcsi is kipróbálta. A nagylányaid gyönyörűek!!!
Gyere ám, ha tudszKép
És hozd Panót isKép

Zita,
üdv a 7.Dadoo-bébinek!
Ádám holnap megy orvoshoz, ugye? Remélem, gipsztelenül jöttök haza.
Biztosan beszéltünk már Adám ovijáról, de ez is kiment a fejemből, így jól meglepett, hogy helyhiány miatt nem járhat még 4 évesen?!

Linduskám,
igen, a rövidgatya félreérthető volt, visszaolvastam. Rajtam az volt, egy ujjatlan pólóval, és kb. 200 métert be tudtam gyalogolni a vízbe, amikor már súrolta a gatyát a víz, csak addig mentem, és nem merültem bele a habokba, sajnaKép De így is isteni volt!!!

Orsi,
sms-t megkaptam, de hogy lehet internetről küldeni?! Elmeséled?
A fotók édesek, továbbra is tiszta apucijának látom Mókucit.
És csak ügyesen, menni fog ez, mint a karikacsap.

Most eltűnök megint, pakolom össze az ovikezdéshez a cuccokat, hogy mennyi holmi kell egy ilyen ügyhöz?!
(Zsuzsa, mi kinőttük a tornazsákot, és most nem varrtam, hanem vettem egy nagyon édeset a TESCO-ban, de most vettem észre, hogy belülröl impregnált vagy mi, szóval nem szellőzik, tehát elfelejthetem...Állok neki holnap a varráshoz)

Most csók nektek, akinek külön nem írtam, annak isKép
Anitabori
Kép
drbusborbala
Budapest, XX.

BorikámKép

A Vodafone-nak van egy internetes elérhetősége és onnan sms-t is lehet küldeni, sőt körsms-t is, mi a szülés után így adtuk tudtul a hírt.Kép És ugyanannyi, mintha telefonról küldenéd! A vodafone.hu oldalon azt hiszem minden le van írva, ott tudsz regisztrálni.
Tegnap Karcsinál volt a vodás telefon és azért az internetről küldtem. Örülök, hogy megkaptad!Kép
PuszikaKép

Süncsi
Köszi!Kép A Te babód is tündéri, nagyon jók a fotók!Kép

Zsuzsa
Én is remélem, hogy jó lesz neki a lámpa, elvileg kedden már itt lesz, majd beszámolok.

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Megint nyűglődik a gépünk, már másodjára próbálok írni nektek...

Ez a nap egész jó volt. Kép

Swen: hallottam a DM-ről, de jó, hogy eszembe jutattad. Kép Köszi. Kép

Bori: értem már a rövidgatyós fürdést. Kép Az a viziautó, csodaautó! Hogy tetszene Daninak! Kép

Zsuzsa: én is csak jót hallottam arról a lámpáról. Kép

Süncsi: tényleg jó lenne összehozni 1 talit! Kép
A képek tündériek, főleg amin mosolyog a bébi!!! Kép

Orsi: képek: Kép Kép

És akkor most én teszek fel 1 párat:

Egy lavór kölök:

Kép

A tesók:

Kép

Szundi:

Kép

Nahát mi lehet ez??

Kép

Kép

Lindanya
bellana

Linda!
Félkezezek, úgyhogy bocs a hibákért.Kép

Nagyon édesek a képek!Kép
Nálatok hány fok van a lakásban napközben? Mert én nem merek rövidujjút ráadni a picurira, itt 25 fok körül van napközben. Lehet, hogy hülyeség??Karcsi még így is állandóan takargatja, hogy alvás közben be kell takarni a hátat. Anyukám meg fél, hogy melege van. Én mg nem tudom.Kép Jó, mi?

Na, megpróbálom betenni a kiságyba....

PusziKép

Orsi

avocado

Na, második próbálkozásra sikerült, büszke vagyok magamra!Kép Egyedül voltam és sikeresen megbírkóztam a dologgal! Fájt a pocikája, így csak a vállamon tudott elaludni és most édesen alszik hason a kiságyban! Kb.fél órája tettem be, meg tudtam vacsizni és még Tv-t is néztem!Kép

Most megyek, úgy hallom megjött Karcsi.

Jó éjt mindenkinek!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Bori: Én is nagyon boldog szülinapot kívánok!KépNyárvégi kaja, nyaralásKép De jó, hogy már köztünk vagy.Kép

Kriszta! Neked is így utólag boldog szülinapot!Kép

Zita!Kép Köszi az újabb oldalt, szorgosan tanulmányozom. Szerinted hogyan kell őszibarackot lefagyasztani? Héjjastól vagy análkül?

Süncsi! Játékokat várom rendületlenül! Andriska továbbra is nagyon édes, látom már ő is nyújtogatja a nyelvét rendesen! S te is továbbra is nagyon szép anyuka vagy!Kép

Zsuzsa! ÓlomKép Még most is várja Zsófi az ovit? Apukád nagyon aranyos nagypapa lehet.Kép

Orsi! Gergő nagyon cuki! S milyen nagy haja van neki is.Kép Az a kiájulós póz, mintha Botondot látnám! Pont így szokott ő is, majd csinálunk képet, s fölteszemKép Fektetés! Nagyon ügyi vagyKép Egyébként a ma esti sétánk hazafelé úgy végződött, hogy apa a karjában hozta a kicsi fiát, ugyanis a babakocsiban üvöltött.KépKép Meg ne írj olyanokat, hogy milyen bénának nézünk, mert mindannyian átestünk azokon a napokon, mint te én például ezért tűnhetek ennyire "okosnak".KépSok-sok álommanót a picúrnak!Kép

Linda! Az urak ennivalóak! Úgy látom a bébi gym Danit is lenyűgözi! Sok álommanót nektek is! S én még nem is írtam, hogy sajnálom a fogad.Kép Szopis infót köszönöm.Kép

Képzeljétek! Ma reggel Botond hangosan felkacagott az apjának! Annyira cuki volt.Kép Eddig csak a száját igazította mosolyra.Kép

Jó éjt mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Szia lányok!

Gergő alszik. Megvolt a pancsi, szopi, kézben lét, vagy egy órán át és most szunya. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de az én babám sokszor csak azért rí, mert világot akar látni. Ha kivesszük békésen elnézelődik. Kép

Orsi: én is szoktam vacilálni a ruhán, de nálunk a panelban mindig melegebb van mint kéne. Kép Szerintem a családi házak hűvösebbek. Gergőn mindjárt látszik ha melege van, mert bömbizik miatta és tele lesz melegkiütéssel.

Swen: édes lehetett a manócska. Kép Tegnap nagyban vigyorogtam a bébire, mire ő is mosolyra húzta a száját. Kép Frankón leutánzott. Kép Én is várom már, hogy "igaziból" mosolyogjon ránk. Kép

Sziasztok, nyugis éjszakát:
Linda
bellana

Sziasztok!

Eleg regen nem irtam. Kép De hat hetvegen vendegsegben voltunk es jottek is, igy eleg hosszu hetvegenk volt. Minden rendben velunk. Lilike jol van. Jo ejszakaink vannak. Kép

Orsi: Nagyon ugyes vagy. Kép Tenyleg nagyon pici meg a kisbabad es hidd el mi mindnyajan kuszkodtunk ezekkel a problemaval mint te es kinottuk. Kép
Suncsinek igaza van. A cumit gyakorolni kell. Lili is nagyon sokszor kikopte. Tulajdonkeppen nem kikopte, hanem kiesett a szajabol, mert meg nem volt gyakorlata benne. Bezzeg ilyen problemank mar nincsen es nagyon sokat segit a cumi. Kép Ha kikopi tedd vissza akar tobbszor is es elobb-utobb el fogja fogadni. De vegul is ezt is te dontod el. Kép
De van egy olyan erzesem, hogy ez az allando cicikeres, nem mindig az. Egyetertek a Swen-el. Tejed van eleg, ugyhogy egy jo nagy szopi utan ha ujbol cicit ker kb. 30 perc mulva, egy egeszseges csecsemo mar nem lehet ehes. Ugyhogy Gergo is biztosan cumizni akar. Milyen cumit hasznalsz, 0-3 honaposat? Fogszabalyozosat? nekem NUK van es azt elfogadja a Lili. Lili is surun szopizott, aztan a vedono tanacsara valtottam olyan 4 hetesen. Nem normalis, ha allandoan a cicimen van. Ragasszam oda a Lilit? Kép Igy gondoltam egyet es kiprobaltam a cumit. O is mindig kikopte, de idovel megtanulta hasznalni es lass csodat, tokeletesen mukodik. Kép
Alvas: ha alszik Gergo, hagyd is aludni. Ilyenkor orulj neki, es gondolj arra, hogy alvas kozben gyarapodnak a legtobbet. En sose keltettem fel Lilit ilyenkor.
Mellpuhulas: en mar sokszor leirtam, hogy nekem sose kemenyek a melleim. Kb. Lili 2-3 hetes volt, amiota ez van. Irtam is a forumra, hogy meg voltam ilyedve. Mindig puhak, de ha egy picit is megnyomom, akkor spriccel belole a tej. Lili gyarapodasat, jo alvasat latva tudom, hogy jo es eleg tejem van. Mivel nem fejem mar eleg regota, azert nem durran be a mellem, mert annyi termelodik, amennyi Lilinek kell. Es hidd el nekem ez igy tokeletes. Kép Igy is a hutoben 2 oriasi zacsko tele kis zacskos fagyasztott tejekkel van az elso 2-3 het emlekere. Kép Szerintem nem kell fejned, hacsak nem akarsz eltenni magadnak kesobbre. De vegul is ezt mindenki maskepp gondolja. Ha van eleg erod es kedved fejni, akkor fejjel. Nekem pont ehhez nem volt kedvem. Utaltam fejni. Kép Egyebkent amit Zita bemasolt a fejesrol, tokeletesen igaz! Kép
Bukas: Ne ijedj meg, ha mellette Gergo jol gyarapszik. Lili is bukott tegnapelott a lefekves elotti szopinal, mert nagyon moho volt. Szinte minden kijott belole. De nem ijedtem meg, atoltoztettem ujra ciciztettem es egy jo nagyot aludt. Mindekozben Lili csak mosolygott. Kép Igaz ijeszto a latvany, de sok ilyenben lesz meg reszunk. Csak akkor van gond, ha mellette nem gyarapszik, vagy nagyon gyakori a bukas.

Suncsi: Nagyon szepen fejlodik Andriska. Kép Huha, micsoda suly! Kép Lilikenel is van delutani nyug, de nem minden nap es nem hiszem, hogy azert, mert faj a hasa. Inkabb mert elfaradt a hosszu naptol es meg nincsen kifejlodve az idegrendszeruk, hogy ezt feldolgozzak. Legalabbis Spock ezt irja. De ez olyan 3 honap korul el fog mulni. Elaltatas. Kép Nekem Lili mindig elaludt ha letettem, neki a cumija se kellett, csak egy kis simogatas a hatan. Erdekes, hogy nem kellett szuri utan 2 napig furdetni. Nalunk ilyen nincsen.

Zsuzsa: Edina es 220 gr. Huha! Mekkora pocija van ennek a kislanynak? Kép Es 7 kilo?? Kép Azt a mindenit. Lili 3 honaposan szerintem 6600-6700 gr lesz. Kép

Chello: Jo hir, hogy nem volt durva vizsgalat. Es nagyon de nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen.

Linda: Fogadnak jobbulast. Kép

Aniko: meg, hogy kover nagy a feneke Bencusnak? Te jo eg ilyet sose hallottam meg! Ez totalis hulyeseg. Kép Bencus egyebkent gyonyoru. Kép

Szoszi: remelem most mar jobban van Balazs is. Amikor Lili nem tudott kakilni es fajtak a belei a felgyulemlett levegotol, sokat tornaztattam a labait. Feltettem a pelenkazora, hatara fektettem es a labait a feje fele huzogattam finoman. Azt vettem eszre, hogy Lili ilyenkor is nyom. Kép Legtobb esetben ilyenkor hallom a levego eltavozasat, ami jo jel, neha utana jon a kaki is, de ha nem, akkor par perc utan, miutan tisztaba tettem es felvettem jott a kaki is. Kép Nalam ez nagyon bevalt. Igaz mar nem kell hasznalni, mert megedzodtek a belei. Kép

Bori: Utolag is boldog Szuletesnapot kivanok. Kép Mar tobbszor meg akartam kerdezni, hogy a te keresztneved most Bori vagy Anita? Kép van aki igy, van aki ugy hiv teged. Kép Most melyik a hasznalt keresztneved? Lili is ugyanannyit eszik mint Dorka, es ez szerintem teljesen normalis. KépVolt szo korabban a nagy hajas babakrol. Ugye Dorka is szoke es nagyhaju? Kép

Orsi ujbol: latom kezdenek rendezodni a dolgok. Kép
Nalunk a lenti szinten 20 fok van es Lili mindig hosszuujjuban van es egy ujjatlan pluss rugdalozoban. Ha alszik betakarjuk, ha nem, akkor nem szoktuk, ugyis lerugja magarol a takarot. Kép

Huha! Lattam mennyit irtam! Kép Sebaj, ugyis le voltam maradva es Lili meg nem ebredt fel. Kép

Taliban en is benne vagyok, csak meg kene valahogy szervezni. Gondolkodom en is. Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

SziasztokKép

Csak gyorsan írok, babó épp Apukája vállán nézelődik.Kép
Borzasztó esténk volt és szuper éjszakánk! Este Gergő megint nem akart elaludni, állandóan sírt, de megint annyira, hogy rendesen kétségbeestemKép Ráadásul egész délután nem volt rendes adag kaki, csak pöttyök, úgyhogy attól féltem az a baja, de nem sikerült megkakáltatnunk.Kép És cicizni is akart, de közben ide-oda tekerte magát, azt hittem leszedi a mellbimbómat. Aztán nagy nehezen kiájult éjfél körül és legközelebb fél 4-kor kelt fel, majd 7 után! Egész jól kialudtam magam. Iszonyú fáradt voltam, a fél 4-es szopi közben elaludtam és fél 5-kor arra ébredtem, hogy mind a ketten alszunk, böfiztetés sem volt, de szerencsére most nem zavarta Mókuskámat. Aztán most reggel megint megy a menetrendszerinti nyűglődés, de már tudjuk, számítunk rá, úgyhogy nem olyan gáz. Remélem lassan azért csak összerázódunk.Kép

Rita
Neked is köszi a biztatást! Cumi ügyben nem a kiköpés a gond, hanem hogy egyáltalán be sem lehet tenni a szájába!Kép Olyan erővel tolja ki a kicsi nyelvével, hogy az elképesztő! De most láttam egy más fajta cumit egy ismerősnél, és megpróbálok olyat venni, lehet hogy az jobban hasonlít a cicire. Meg próbáltam beügyeskedni a szájába az ujjacskáját, de egyelőre az sem sikerült.Kép

Most megyek, puszi mindenkinek.Kép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Vendégeink jönnek, így rövid leszek. Majd délután talán hosszabban is tudok jönni. Csak a cumi témára szeretnék reagálni. És ugyan nem vagyok megrögzötten cumiellenes, de szerintem nem feltétlenül érdemes erőltetni. Részemről egyik gyereknek sem volt. Egyrészt féltettem a szoptatást. Másrészt nem akartam a szájába tömködni semmit, amiről esetleg nekem kell utána leszoktatnom. Tudom, hogy van, aki magától elhagyja, de sajnos ismerek olyanokat is, akik nagy harcok árán szabadultak csak meg tőle. Gondoltam, ezt kihagyom. És mivel az ujjszopás elkerülésére sem nyújt garanciát, így még emiatt sem sikerült magamat rábeszélni. Nem hiszem, hogy extrém jó gyerekeim lennének, de megvoltunk nélküle.
Röviden én ezzel is úgy voltam, hogy a "Sohase tégy olyat tudatosan, amiről tudod, hogy később megbánhatod!" elvet alkalmaztam. Nem adtam nekik, mert túl sok olyan tényező volt, ami miatt később a fejemet verhettem volna a falba. Mégegyszer hangsúlyozom, hogy ez magánvélemény.

Szép napot!

Zita
pzita

sziasztok!

Megint egy hét indul...
Ma csak 8 körül keltek a lelkeim...
Zsófi oviban Anyósommal...

Kép

Kép

Akartam kérdezni az "élmezőnyt", hogy csak nekem hullik nagyon már a hajam? Vagy ti is küzdötök??? Kép

Indul Edina 3 hós váltása. Már 180 alatt nem is eszik, és ezt tegnap 6 alkalommal követte el... Hát, nem tudom, mikor megyek én utána ennek az igénynek ...

Anita-Bori: Aha, megkaptam azt az SMS-t is, és válaszoltam is egy internetes portálról, csak úgy tűnik, nem kaptad meg Kép
A mérleg kapcsán: ha a gyerek rugkapál rajta, többet mutat!
Etesd csak azt a lánykát Kép
Milyen lett a tornazsák? Nem vett sok időt el nálam, csak az alapanyagokat kellett megvenni hozzá! Hála nyílt itt a Villányin egy nagyon jó röltex, így ott mindent kaptam Kép

Bellana: képek Kép
Hogy telt az éjszaka? Fogad?

Rita: a cumit valóban tanulni kell! Nálunk Apukám volt az oktató!
A te gyerkőcöd súlya teljesen normális!

Orsi: alvás Kép Ha így menne mindig, akkor bevennéd, ugye?
Éjszakai szopi Kép

Zsuzsa
zerko

Szia Orsi!

Orulok a jo ejszakanak. Kép
Cumiugyben Lili is eleinte kikopte, nem is eroltettem, de azert mindig megprobaltam es aztan volt, hogy egyszeruen elfogadta. Zitanak igaza van, hogy nem szabad eroltetni semmit. En az ujjat nem szivesen adnam oda. Kép

Szia Rita

Kép
Kép
trita

Haliho mindenkinek!

Zsuzsa,
oktober masodik felében megyünk kb, ha meglesz a repcsijegy, mondok pontos datumot. A jatszohaz szerintem jo ötlet, föleg ha szoptatni is lehet.
(mondjuk Andriska péntek délutan egy kis kavézo teraszan szopizott, azért probaltam diszkrét lenniKép)

Bori,
ColaKép
Sikerült megvarrni a zsakot?

Linda,
édesek a képek!! Kedvencem: kettesben a baby gym alatt (rendes volt a kollégak részéröl). Dani még mindig kisördögfiokaKép, vajon a kistesoja is ilyen lesz?Kép

Orsi,
ujjatlan rugdalozo + body nalunk is mindig bejött, mikor tanacstalan voltam a melegben, nekem volt kis könnyü pamutbol, azt nagyon szerettem.
Örülök az éjszakadnak!

Swen,
édes lehetett a kacagos Botond!

Rita,
igen, az esti nyüg, az jellemzö a babakra, én is olvastam erröl.
Nalunk hajnalban van hasfajos nyöszörgés, akkor viszont nem ugy sir Andriska, az teljesen mas... sajnos.
Lili baba ügyi, hogy magatol is elalszik, ezt nekem még sosem sikerült elérnem.

Zita,
nagyon örülök, hogy leirtad a véleményed cumi ügyben. Amikor terhes voltam, én is ugy gondoltam, hogy nem fogok cumit adni. Egy honapos koraig nem is nagyon fogadta el Andriska - bar keveset probalkoztam - csak cici kellett neki.
Kb két hete viszont elalvashoz alkalmazom. Hogy öszinte legyek, ez a sajat kényelmemet is szolgalja, mert egy 6-7 kilos gyereket napjaban többször elringatni (sokszor több, mint fél ora egy altatas) mar nagyon faraszto, ha meg nem alszik nyügös, magatol nem alszik el - szoval bevetettem a cumit. Es nem bantam meg. Azzal, hogy én nyugodtabb vagyok, ö is az, azota sokkal jobbak a napjaink és többet is alszik. A szopast pedig egyaltalan nem zavarja, lassan 3 honapos és még mindig van, hogy 250 g-mot hizik egy hét alatt.
Hogy mennyire fog raszokni és mennyire lesz nehéz leszoktatni, emiatt én is aggodom néha. Ahany baba, annyi féle tapasztalat, mert sokan meg az ujjukat valasztjak...

Egy kérdés: nalad hogyan aludtak el a gyerekek? Réka hogyan alszik el?

Swen, a jatékokrol:
Most hosszu leszek, nyugodtan ugorjatok...
A jatékok lényege, hogy a babat nem leterheli az ember, hanem csak a koranak megfelelö fejlödését kiséri. Az egészet egy pragai gyerekorvos talalta ki, német nyelvterületen nagyon elterjedt, PEKIP a neve, sok PEKIP jatszocsoport van errefelé, ahol 8-10 baba jatszik együtt meztelenül, hetente 1-2 alkalommal. A modszer szerint a babak sokkal jobban szeretnek meztelenel jatszani.

Egy jaték, ami korosztalytol független, mindig élvezni fogjak, csak késöbb mar vadabbul, gyorsabban akarjak:
rateszed a babat egy bébitakarora, a férjed megfogja a takaro két sarkat a fejénél, te a masik két sarkat a labanal, ugy, hogy közben a babaval egymast nézitek (persze apa is lehet a labanalKép), felemelitek és hintaztatjatok, oldalra vagy elöre-hatra. Elöször csak nagyon lassan, ha tetszik neki, lehet kicsit gyorsabban is. Andriska mindig nagyon csodalkozva néz, olyan édes...

Hason: mivel Andriska nem nagyon szeret hason lenni, volt egy tipp: hasra tenni a gyereket és a mellkasa ala helyezni az alkarodat. Igy könnyebben meg tudja tartani a fejét, ami azért fontos, mert nézelödni tud, igy szivesen marad hason. Ezt sokszor csinaltam Andriskaval, raérzett a dologra és mostmar egyre tovabb el van hason, ügyesen nézelödik.

Még egy, kell hozza egy felfujhato strandlabda, kb 30 cm atméröjü. Hona alatt két kézzel megfogod a babat, hassal lefelé rateszed a labdara ugy, hogy a mellkasa legyen a labdan, a laba pedig leérjen a földre. Tologatod elöre-hatra. Nagyon élvezik, mert jol tudnak nézelödni és elöbb-utobb elkezdenek segiteni a labukkal. (Tomi azonnal vett egy ilyen felfujhato labdat, fillérekbe kerül, de nagyon megérte, Andriska nagyon szereti, a fenti nevetös kép igy készült).

Egyelöre ennyit, amint kiprobalunk ujakat, megirom..

Puszi
Süncsi
süncsi

Zsuzsa: Zsofi gyonyoru. Kép
Hajhullas. Kép En meg nem vettem eszre a hajhullast, de azt mondta a fodraszom, hogy vitaminhiany miatt gyakran elofordul szules utan. De en szedtem az Elevit-et ket honapig. Biztos ami biztos. Egyenlore nem hullik, de majd meglatjuk.

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

SziasztokKép

Zita
Egyet értek a cumival kapcsolatos nézeteiddel és régebben én is úgy gondoltam, hogy majd nem adok Neki, de azért most néha jól jönne a segítsége. Ráadásul azon töröm a fejem, hogy majd ha elmegyünk valahová és esetleg nagyon nyűgös, sírós lenne, amikor csak a cici nyugtatja meg, akkor mennyivel könnyebb lenne a cumi, helyette majd szoptathatom. De még nagyon kezdők vagyunk, lehet, hogy semmi ilyen gondunk nem lesz.Kép És Gergő nagyon tudatok kis Mókus, hiába próbálkozom a cumival Neki akkor sem kell!Kép Ő tudja a legjobban, mi a jó neki.Kép

Zsuzsa
Bocsi, hogy ennyire béna vagyok, de nem értem amit írtál.Kép Mit akar jelenteni, hogy "akkor bevennéd"? Mire érted?

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Rita! Jó hogy megvagytok ti is!Kép Azért Lili sem panaszkodhat majd a három hónapos súlyára.Kép

Orsi! Látod? Kezdesz hozzáedződni a dologhoz.Kép A sírásról csak annyit, hogy tegnap délelőtt Botond nem aludt egy szemernyit sem, meret ugye nem vittem ki sétálni mert erre nem volt időm a főzés mellett. Ő pedig már nagyon fáradt volt és egyszerűen semmi nem volt jó neki, hiába vettem fel, aztán az apja próbálta megnyugtatni de nem sikerült. Bevetettünk minden játékát, de semmi, s a végén már a torka szakadtából üvöltött szegénykém, s olyan lila volt a feje, hogy csak na. Erre az apja elvitte sétálni, s kb. öt méter után már aludt, mint a bunda. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy sajnos Botondnál is meg gondolom a többi babánál is van olyan amikor iszonyúan sírnak, s egyszerően nem tudsz mit csinálni vele. Ilyenkor én is csak abban reménykedek, hogy idővel ezt is elhagyja. Úgyhogy ne ess azért kétségbe bár nekem is rettenetes hallgatni szegénykémet. A tekergő szopiról meg annyit, hogy Botond azt akkor csinálta, amikor fájt a pocija. Olyankor én is inkább levettem a ciciről, s hasra tettem egy picit miközbn simiztem a hátát-derekát, vagy feltettem a pelenkázóra, s emelgettem a kis lábát s ezután próbálkoztam újra a szopival, mert ez sem segíti elő a melled gyógyulását.Kép

Linda! A ti éjszakátok milyen volt?

Zita! A cumival kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy ha egy babát megnyugtat meg elszórakoztat, akkor hajrá. De én hiába próbálkoztam Botondnál. Az elején úgy volt elfogadja, de most már nem.Így nem is erőltetem. Pedig néha milyen jó szolgálatot tehetne.KépKép De az van amit a fiatalúr parancsol.Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Süncsi!

Itt először a kórházban adják a babáknak a BCG -tuberkolózis elleni- oltást, a karjukba. Annak kell hegesednie, vagyis kifakad és sebes lesz, ha nem újra oltják. Két hónaposan meg kaptuk a HIB1/a-t, idemásolom haemophilus influenzae b elleni oltás. Na ennek nem látszik a helye.

Köszi a játékokat, este kipróbáljuk!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Egy kep. Most igy alszik Lili "ebed" utan. Kép

Sziasztok Rita

Kép

Kép
Kép
trita

Lányok!

Most olvasom, amit Swen írt az oltásról és én teljesen elfelejtettem!Kép Nem is néztem, hogy mi van vele!Kép annak mikor kéne kifakadnia? Nekünk semmit nem mondtak ezzel kapcsolatban és nekem teljesen kiment a fejemből.Kép

Orsi

avocado

Szia Orsi!

Nem is kell nezni. Az 1 honapos kontrollon a gyerekorvosnal ugyis megnezik. Es ha kell ujraoltjak. De ha szereetned latni, akkor a bal valon kell nezni. Eloszor csak ha vegigsimitasz az ujaddal, erzel egy kis pici dudorkat, majd idovel az noni, pirosodni es gennyesedni fog. Ez utobbi szokott kifakadni. De nem kell megijedni, ez teljesen termeszetes. Nem szabad nyomkodni, fertotleniteni. Es furdeskor ugyanugy furdesd ahogy szoktad, nem kell felni, ha viz eri. Lilinek is csak 1 honapos koraban jott ki es akkor meg csak a dudor volt erezheto. En eszre se vettem mindaddig, amig az 1 honapos kontrollon a vedono nem mondta, hogy ott van. Kép
A kifakadas valtozo. Lilinek ha ki is fakadt eszre se vettem. Neki is sarga a kozepe, de nem lattam meg folyni. Lehet, hogy a ruhaja alatt felszaradt, vagy a vizben lemodosott. Nem tudom. Kép Igazabol nem kell vele foglalkozni, a doki vagy a vedono ugyis megmondja mi a helyzet.

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Na, megvolt az elsó szóló túrám a gyerköcökel. Nem volt semmi gond, igaz a kismotor "véletlenül" itthon maradt. Kép
Gergönek nincs jó napja, bömbi van, teljesen kézibaba lett mára (is) Kép Most tudtam elöször letenni sírás nélkül. Alszik, de hogy meddig???
Volt itt a dokinö, minden oké a bébivel,"kiegyensúlyozott baba" csak szerinte sokat eszik, itassam vízzel, ezzel-azzal, bírjon ki legalább 3 órát... Jó mi?

Na, most Dani nem hagy. Jó, akkor gyorsan:

Cumi: Az én Gergöm se fogadja el és nem is eröltetem. Én biza ringatom ha fársztó is és ha nagyon tele a topánom, akkor az jut az eszembe, hogy hiszen olyan hamar elmegy ez az idö és akkor már nem lehet ám úgy babázni velük. Lásd Dani.
Különben is olyan megható, hogy a kezemben lecsillapodik és elalszik. Kép Hát lehet, hogy lüke vagyok. Kép Addig kell babázni amíg lehet ez az idö nem jön ám vissza! Jó, persze, hogy ésszerü határokon belül, én sem bírom mindig dajkálni, persze ha polip volnék és lenne még egy pár karom. Kép Kép

Süncsi, Zsuzsa,(a terhesség alatt alig hullik a haj, most pótolja be, elmúlik!!) Zita, Swen, Orsi, Rita, most nem írok név szerint, mert hív a kötelesség Dani képében. Kép

Linda
bellana

Sziasztok!

Rég nem voltam, köszi annak aki hiányolt, jól esett! Kép Mi jól vagyunk, csak mostanában nincs túl sok időm, meg néha kedvem se írni.

Bori: a Te nagyfiad is nagyon aranyos, remélem egyszer tudtok hosszabb időre is jönni! Daninak hogy tetszik az ovi? Örült, hogy mehetett újra? Lili alig várja. Nóra is azt mondja, hogy várja, de vele meg vannak egyéb problémáim. Emilt megkaptad?

Linda: fogyókúra – ne is mondd Kép Most majdnem írtam valami csúnyát. Utálom, hogy nem megy, annak ellenére, hogy megpróbálok mindent elkövetni érte. De remélem azért egyszer csak beindul. Képek szuper jók! Kép Gergőn aztán látszik, hogy nem éhezteted Kép Fogad Kép

Ildikó: hogy vagytok? Sok puszi nektek Kép

Soraya: és ti hogy vagytok? Emilt megkaptad? Lucas és Martin nagyon aranyosak együtt. Kép

Vali: ölelős kép Kép Annyira tetszik! És tök jó a súlyuk! Ügyes vagy az éjszakákkal!

Anikó: örülök, hogy tudtunk beszélni Kép Remélem jól vagytok, és hülye doktor néni nem jár felétek sűrűn Kép Bencus pedig nagyon szép baba, és egy cseppet sem kövér!!!

Szöszi: olyan jó lenne, ha Ti is eltudnátok majd jönni a babástalira! Megoldható valahogy? Keresztelő Kép Nekem sincs gatyám amibe beleférnék, pedig nem akartam venni ekkorát Kép Balázs irtó aranyos nagyfiú már! Kép Ismerősöd altatási módszere Kép Vigantol: én is elfejtem néha. Pedig mindig odarakom a popsitörlős dobozhoz Kép

Chello: örülök, hogy nem volt fájdalmas a vizsgálat!!! Remélem azért lassacskán rendbe jöttök, és nem kell kórházba mennetek!

Swen: ma feladta apa (elvileg), úgyhogy remélem a héten már Botond is élvezkedhet!!! Néha Kata is cuppog az öklén, de az nála egyértelműen a közeli éhenhalást jelzi Kép, úgyhogy olyankor gyorsan kajál egyet! BCG oltás helye Katánál egyelőre nem látszik, göböt se érzek, de a doki nénink szerint 6 hós koráig kell reagálnia, ha nem, akkor kell újra oltani. Lilinél és Nóránál is kifakadt, Lilinél elég rondán, de hamar elmúlt, nem kellett vele csinálni semmit. Kacagás Kép

Zita: úgy látom mi mindenről elég hasonlóan gondolkodunk! Kép Elküldenéd majd nekem is az új telefonszámodat? Gipszlevétel? Holnap kéne ugye? Meningococcus oltás: én nem adattam be neki, és szerintem Katának se fogom. Rágódtunk rajta egy ideig apával, aztán így döntöttünk. Ovis helyzet itt nálunk dettó olyan mint nálatok Kép Ezért hurcolom őket Pestre, még jó, hogy kocsival csak negyed óra.

Cumi: Előljáróban annyit, én se vagyok cumi ellenes, de vannak gyerekek akik elfogadják, és vannak akik nem. Ha nem, én egész biztos nem erőltetném huszadszor is a szájába. Mellesleg ettől még nem lesz ujjszopós a gyerek, ha nincs cumija. Lili elfogadta egy nagyon kis ideig, de se Nóra, se Kata nem. És nem kiesett a szájából, hanem egész egyszerűen kiköpték jó messzire. Ez van. Lehet ha kitartóan próbálkozom sokszor akkor használná, de ezt aztán igazán nem tartottam fontosnak. Neki nem kell, másnak meg igen. Ez megint ugyanolyan, hogy valaki óra szerint etet, valaki meg nem. Biztos vagyok benne, hogy itt mindenki a legjobbat akarja a gyerekének, de azért egyik féle elvről se állítsuk már, hogy az az egyedül üdvözítő megoldás, csak azért mert a mi gyerekünknél az vált be. Nekem pl mind a háromnál más válik be, és csak a magam dolgát nehezíteném, ha ragaszkodnék ahhoz, ami egyszer bevált.

Mesenézés: nálunk mesecsatorna direkt nincs bekötve. Én nem akartam. Vannak videókazetták, így azért tudom felügyelni, hogy mikor, mit, mennyi ideig lehessen nézni. Nálunk is van Pom-pom, Vuk, Mézga, Kisvakond, stb, és van Oroszlánkirály, Némó is. Valahogy úgy alakult ki, hogy reggel amikor felkelnek fél 8 körül, akkor utána reggeliznek, és utána lehet mesét nézni, és én addig nagyjából próbálok kisebb disznóólat varázsolni a lakásból. Ez kb fél óra, utána megyünk sétálni. De ez fél óra néha aranyat ér Kép Persze lehet, hogy ez nem a nevelés netovábbja, de ez van Kép

Zsuzsa: Zsófi kép Kép Ovi tetszik még neki mindig? Levelet megkaptam, majd próbálok válaszolni, de most nem sokat vagyunk itthon, igyekszünk kihasználni még a jó időt, és mindig megyünk valamerre. Edina súlya Kép

Süncsi: Andriska annyira édes!!!! Kép És Te is jól nézel ki! Andriska súlya se semmi! Kép Gondolom jó nehéz lehet cipelni! Jó pihenést nektek! És örülök, hogy ilyen jól sikerült az első közös kettesben történt kiruccanásotok Kép Fogyókúra: nem eszek kenyeret, cukrot, édességet, de mint feljebb írtam Lindának semmi hatása Kép Csak annyi hatása van, hogy legalább nem hízok.

Orsi: ne aggódj! Kép Szerintem jól csinálsz mindent, az első idők nehezek (még a többedik babákkal is, nemhogy az elsővel), de hamar túl lesztek rajta Kép Nagyon aranyos a kisfiad! És nagyon szépen gyarapszik! Séták hogy alakulnak?

Mariann: sok puszi nektek! Kép

Kakukk: Ötletem nincs, nekem az első kettő közt van 19 hónap, de ott nem volt ilyen gond. Remélem azért javul a helyzet!

Zsuzsi: mosolygós Emma kép Kép

Egcsi, Timi: mi van veletek?

Bnm: grat az egy hóhoz és a szép súlyhoz Kép Éjszakai elérzékenyülés Kép Én az előző ekttőnél mindig úgy vártam, hogy nőjenek már, most meg úgy szeretném ha lassabban menne az idő Katával, mert olyan édes ilyen picinek, és nekem nagy valószínűség szerint nem lesz többet ilyen picim. Sógornőd Kép Most hétvégén grilleztünk, és jött egy baráti házaspár egy éves gyerekkel. Ahogy megjöttek, kérték a hőmérőt. Kérdeztük, hogy baj van? Mondták, hogy á nem, csak mintha lázas lenne a gyerek. Láza: 38,5. De nem vitték haza, hogy lepihenhessen, hanem maradtak még, nem foglalkozva azzal, hogy lehet, hogy fertőző betegsége van, és itt is van három gyerek. Csak azért mert ők elhatározták, hogy aznap grilleznek és utána utcabál. Kép

Jerry, Hajnimaci, dzscs, nalika, kisdió: merre vagytok? Mi van veletek?

Szilvi
lino

Lánykák, merre vagytok?

Lino, legalább te megkerültél. Kép
Nekem sincs gatyám amibe beleférnék, csak egy. Én továbbra is a kismama pólóimba, gatyámba járok. Én is utálom, de éhezni nem tudok és nem is akarok. Sőt, olyan kajás vagyok, hogy időnként kedvem lenni az asztalt is megrágni. Kép Igaz több lityó tejhez kell is enni. Igaz nem asztalt. Kép
Viszont nem híztam. Kép
Tv: bevallom én is alkalmazom mint villanypásztort. És én is akkor csinálom meg amit csak lehet. Kép Nálunk a Hamupipőke (Disney) a menő, meg a Dínó. Kép

Hajni: nem is írtam a mi dokinőnk, nem javasolja a marosi dokit, ő azt monja menjek ide Vácra...
Tényleg hol vagy???

Anikó: olvasgatsz még? Mizújs? Nem értem a dokitokat a tápszerrel kapcsolatban. Ha van tej és Bencus szépen nő, akkor miért kell??
Dzscs,Kisdió,Jerry, PANÓÓÓÓÓ, Mucska, Zsuzsi,Egcsi, Timi, Nanda kerüljetek elő.
Tényleg tudja valaki, hogy Nanda miért hagyott el bennünket????

Linda
bellana

Tényleg csajok, megosztom veletek mit Ádi küldött ma nekem mailben. Én nagyon jót derültem rajta:

Éva az Úrhoz

--------------------------------------------------------------------------------

- Egy napon így szólt Éva az Úrhoz:
- Uram, gondban vagyok...
- Mi a hézag, Éva?
- Uram, tudom, hogy teremtetted és nekem adtad e gyönyörű kertet, eme csodás állatseregletet, meg azt a mocskos kígyót is, de ennek ellenére nem vagyok boldog.
- Miért, Éva? - szól a hang fentről.
- Uram, egyedül vagyok és elegem van az almából.
- Ebben az esetben Éva, tudok egy megoldást. Megteremtem Neked a Férfit.
- Mi az a Férfi???
- E teremtmény tökéletlen lesz, sok hibával. Hazudni fog és csalni, hiú lesz és dicsekvő. De azért nagyobb lesz, erősebb, örömmel fog vadászni és ölni. Viccesen fog kinézni, ha izgalomba jön, na de mivel panaszkodsz, úgy fogom megalkotni, hogy kielégítse testi szükségleteidet. Igaz, kissé bolondos lesz és olyan felesleges dolgokkal fog foglalkozni, mint a birkózas és különböző labdajátékok. Nem lesz egy briliáns elme, úgyhogy szüksége lesz a tanácsaidra, hogy helyes irányba tereld gondolatait.
- Szuper! - mondta Éva és ironikusan felhúzta szemöldökét. - És hol itt a gubanc, Uram?
- Egy feltétellel kapod csak meg!
- És pedig?
- Ahogy mondtam, beképzelt lesz, arrogans és léha. Tehát el kell hitetned vele, hogy Őt teremtettem először. Ne feledd, hogy ez a mi titkunk lesz: tudod, köztünk, nők között...

Linda
bellana

Sziasztok!

Tali??!! Jó ötlet! Olyan jó lenne veletek találkozni! Egy kicsit kibeszélhetnénk magunkat.

Anikó, Süncsi, Orsi
- nagyon aranyosak a babák a képeken!

Próbálok a profilomba betenni egy képet Benőkémről, mert ide nem sikerül sajna.

Maci
maci2

SziasztokKép

Délután már írtam egyszer, de nem akarta betenni ide az üzenetem.Kép Még a Linda koradélutáni üzenete után írtam, de nem volt jó a babanet. Úgyhogy most azt teszem be ide, aztán folytatom.

Rita
Nagyon köszi az infót! Akkor biztos ezért nem vettem észre! Mert amikor fürdés után kenegetjük, akkor feltűnt volna, ha látszik.

Linda
Milyen igazad van! Tényleg hamar el fog szaladni ez az idő!
Polip én is szívesen lennék néha!Kép Főleg, hogy Gergő szerintem hamarosan 5 kiló lesz, a múltkor 4750-et mértünk! Holnap ismét lemérjük, baromi kíváncsi vagyok! De amikor úgy igazán kifekszik a vállamon, igazán ellazul, hát érzem a kicsi súlyát!Kép

Nem merem leírni, hogy egész jó délelőttünk volt, persze volt nyüzsi, de normál kereteken belül. Még aludt is 2 órát és most is szunyál. Csak el ne kiabáljam! Kopp-kopp!Kép

Na, ez volt délután, Gergő édesen aludt, le tudtam dőlni, olvastam végre, nem is tudom hány hónap után (mert a terhesség alatt állandóan bealudtam a könyvbe, már meg sem próbáltam olvasniKép) és alukáltam is!Kép Teljesen feltöltődtem! Aztán sikerült eltörnöm a normál lázmérőnket, mert annyira hülye vagyok, hogy nem a digitálist használom, hanem a hagyományost!Kép Gergő szerencsére ébren volt, de elvolt az ágyon amíg én a higanycseppeket hajkurásztam! Soha többet nem veszek normál lázmérőt! Mire összeszedtem persze Gergő türelme is elfogyott, de a cici megnyugtatta, elaludt és el tudtunk menni sétálni! Ez volt a második próbálkozásunk és tök jól sikerült!!! Eredetileg csak az utca végéig akartunk elmenni, de olyan jól aludt, hogy tettünk egy nagy kört, 3/4 órát sétáltunk! Közben néha felébredt, de szerintem a kocsi visszaringatta. Olyan boldog voltam! Anyukám pont a séta végére ért ide és mondta, hogy látszik rajtam a mai nap, tök kiegyensúlyozott lettem!Kép
Persze most este picurikámnak jött a menetrendszerinti hasfájása, de most is Apucija vállán sikerült elaludni, most is ott van.Kép Jó lenne megint egy olyan éjszaka, mint tegnap, de az sem baj, ha nem, mert most úgy érzem van elég energiám, ha kell!Kép
Különben talán edződik a kicsi hasa Mókuskámnak, mert változott a kakija, már nem az a híg és nem is minden pelusban van. Szóval talán alakulgatunk.Kép Elvégre holnapután leszünk 3 hetesek!Kép

Lino
Annyira jó, hogy megint jöttél!Kép Panó is úgy hiányzik innen, kár hogy ritkán jöttök! Miért nincs kedved írni? Valami baj van? Vagy csak a fáradtság?
Örülök, hogy tetszik a Mókuskánk, én nem bírok Vele betelni! Hihetetlen, hogy az ember hogy bírja imádni a picurkáját! Olyanokat csinál néha, hogy szoptatás közben röhögni szoktam, néha hangosan! És állandóan mosolyog! Kíváncsi leszek, ha nagyobb lesz is ilyen mosolygós lesz-e? Mondjuk én nagyon vigyori vagyok, ha ezen múlik, akkor Ő is az lesz.Kép
A kilókkal meg ne foglalkozz! Tudom, könnyű ezt mondani, de hidd el, majd csak eltűnnek, ha kicsit lassabban is! Remélem nem ettől van rossz kedved!

Linda
A vicced! Akkorát nevettem rajta!KépKépKép
Mi lett kis Bömbikéddel? Délutánra rendbejött?
Nagyon tetszik a Baby Gym, vagy hogy is hívják. Ez egy kicsit jobban tetszik, mert műanyagok a figurái is. Nem tudnád megkérdezni, hogy hol vették? Mert most már mi is beindultunk egy ilyenre, csak nekünk Törökbálint nagyon messze van, de ha a környéken lenne ilyen tuti szalajtanám Karcsit!

Maci
KösziKép A Te Benőkéd is tündéri!Kép

Megpróbálok képeket feltenni, megint nem akarja engedni.

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

És most pár kép együtt a kicsikémmelKép
Sajnos nem vagyok a legszebb rajtuk, mert a sápadtságom még megvan sajnos és a hajmosás is megint 2 napja tolódik.Kép Viszont végre van rólunk is fotó, mert eddig csak én fotózgattam együtt az Apucijával.

Kép
Kép
Kép
Kép

PusziKép

Orsi

avocado

sziasztok!

Hát lányok, azt kell mondjam, hogy a ti dokinénitek semmi a nővéremékéhez képest. Képzeljétek el, hogy nem vette észre a 8 éves unokahúgom vakbelét, és hazaküldte azzal, hogy vírusos járvány van. Persze másnap perforált vakbéllel műtötték!!! KépKépKép Mindezt azok után, hogy 2 éve az akkor 2 éves húgánál a cukorbetegséget nem vette észre. Olyan rosszul volt, hogy még a kórházi gép sem tudta kimutatni a cukorértékét. Még jó, hogy nem kómált be.
Ehhez képest az, hogy elkezdődött az iskola, és hogy egyedül vagyok a 3 gyerekkel semmiség.
Öröm az ürömben tegnap éjjel Timikém 8 órát aludtKép

Orsi,
ugye, hogy tud a Gergő is aludni.Kép Nagyon édes.

Linda,
persze, hogy azt mondja a dokinéni, hogy ne menj máshoz. Sztem attól fél, hogy akár őt is lecserélheted. Pedig nekem elhiheted megéri! Kép
Láttad, hogy mennyit kell várni a semmiért, ott meg egyből előveszi az uh-t, mert az a biztos, persze azért kézzel is megvizsgálta. De úgyis neked kell döntened. Kép Képek Kép

Rita,
Lili nagyon kidőlt, látszik milyen jóllakott Kép

Zsuzsa,
Zsófi nagyon szép még mindig, kár, hogy a lyuk nem múlt el. Mit mondtak mikorra várható a teljes gyógyulás?

Anita,
üdv itthon nagyon hiányoztálKép (Még képet, Dorkáról is) Kép

Lino,
jó hogy tudtál jönni

Süncsi,
Andriska nagyon hasonlít rád és egyre édibb Kép

Cumi:
nekünk van, inkább altatáshoz, bár egyre inkább megnyugszik kézben. (Eddig csak úgy volt hajlandó csöndben maradni kiabáláskor, hogy kézben és cumival) De ez szerencsére nagyon ritka. Különben volt a 2 fiamnak is, az egyiknek 2 hét után nem kellett, a másiknak 1 hónap után, de ő utána nem sokkal rátalált az ujjára. Aztán hálistennek magától leszokott róla 2 éves kora előtt. Igaz jóformán csak alváshoz használta.

Légyszí szorítsatok unokahugomnak a mihamarabbi gyógyulásért!!

Hajni
nalika

Jó reggelt mindenkinek!

Tegnap délután rám is rám tört a "milyen rossz anya vagyok" érzése.Kép Botond baba késő délután majd egy órán keresztül torka szakadtából üvöltött a kezemben, s nem tudtam megnyugtatni.Kép Tudtam, hogy fáradt, mert nem aludt egy szemernyit sem, de nem tudtam vele mit csinálni. S borzalmas érzés volt, hogy hiába vettem fel, hiába ringattam, énekeltem neki, hiába simiztem, nem tudtam megnyugtatni.Kép Aztán csak elaludt, s utána szerencsére minden ment a normál kerékvágásban, de azalatt az óra alatt a szívem szakadt meg.Kép

Orsi! Látom a többiek oltás ügyben megnyugtattak. HIdd el, ha kifakad észre fogod venni, mert tiszta trutyi lesz a kis keze. De ez nálunk is csak most két hónaposan történt meg. SétaKép DélutánKép Remélem az éjszakátok is hasonló jól alakult! Nagyon szépek vagytok a képeken!!!Kép

Linda! Na a ti dokinőtök sem semmi!Kép HOgy lehet ilyen baromságot mondani, hogy sokat eszik egy bébi???? Inkább örüljön, hogy milyen szépen fejlődik! Jó hogy a csecsemőktől el nem várják már a Barbie baba alkatot! De az jó, hogy Gergővel minden oké! Az első hetekben én is állandóan hurcoltam a bébit, s akkor mindig megnyugodott a kezemben, s az olyan jó volt!!!Kép A babázással kapcsolatban abszolút egyet értek veled, én is annyira imádom, hogy még ilyen kis picúrka!KépViccKép Nanda nemrég jelentkezett, hogy nincs otthon netjük ezért nem tud jönni.Kép De megadta a telefonszámát.

Zsuzsa! Zsófi tényleg gyönyörű, s ez a kék annyira jól áll neki!Kép Edina ismét beindult kaja ügyben?Kép Végül is hagy egyen, s nőjön szép nagyra! Kívánok ehhez továbbra sok-sok tápláló tejecskét!Kép

Lino! De jó hogy tudtál jönni!Kép Tényleg nagyon hiányzol, ha nem vagy! Mi a baj? Ugye nem vagy depis? Dadoo-t nagyon várjuk, örök hála neked is meg a párodnak is!Kép Elmondom ám Botondnak, hogy neked köszönhetjük!Kép Az elvekről annyit, hogy nagyon egyet értek veled! Ahány gyerek, annyiféle, s épp ez a jó bennük. Én ezért fogadom fenntartással minden könyv leírását, tanácsát is, mert van ami bejön, van ami nem. Ki kell tapasztalni. Meg az a helyzet, hogy már most látom, hogy egy gyerek is annyit változik rövid idő alatt is. Mint írtam egy ideig Botond elfogadta a cumit, most nem. Kezdetben imádott hason aludni, most nem. Az ovi bejött a nagyobbaknak? Gyere amikor csak tudsz!

Hajni! Megy a drukk az unokahúgodnak! A nővéred miért nem vált dokit? Szörnyű, hogy mik vannak!Kép

Most lehet, hogy húlyeséget kérdezek, de miért olyan nagy baj az, ha egy gyerek szopja az ujját? Miért tartotok ettől?

Panó!Anikó! Ti is hiányoztok ám nagyon!Kép

Ildikó! Még mindig annyira el vagy havazva?

Kriszta! Te is jelentkezhetnél! Hogy vagytok?

Mucska??????

Jerry! Ugye minden rendben veletek?

BNM! Te is rég írtálKép

Zsuzsi?????

Többieket már nem is sorolom...

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

sziasztok!

Éppen ezerrel magam alatt...

Zsófi ma először egyedül az oviban....
Edina éppen az imént hányta ki egészben a reggeli 2 decijét... Kép
A szomszédban csiszolják a parkettát! Kép Kép Kép

Zsófit néha én is TV-ztetem, vagy videóztatom. De igyekszem inkább zenét hallgatni vele, és énekelni együtt!

Swen: eddig tartott a kánaán!!! Kép

Nalika: az a lyuk nem fog elmúlni szerintem soha, mert mély! Lesz majd világosabb, de semmi más!
Doki Kép Az ilyet elkerülném!

Orsi: képek Kép Jól mutatsz így is! Kép
A "bevennéd" arra vonatkozott, ha a fiacskátok hagyna mindig így aludni éjjelente! Kép

Bellana: vicc Kép

Rita: én is szedek vitamint! De hullik! Anno Zsófinál is volt ilyen...
Kép Kép

Lino: aha, asszem tetszik neki, de majd a mai nap után meglátjuk!

Süncsi: még keresem a megfelelő helyet! Kép De várunk haza!!!

Szöszi: el vagy tűnve!

Régen nem tudunk semmit Egcsiről és Timiről!!!

Zsuzsa
zerko

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?