Apa!
Köszönjük a szives invitálást, én a magam részéről úgy érzem nem fogok tudni élni a lehetőséggel, egyrészt mert szeptemberben szülök,másrészt meg költözünk egy féligkész házba, harmadrészt főiskolás vagyok...de azért köszönöm!
Hát lányok! Én nem is tudom hol kezdjem...
Ez a TGYÁS dolog nem olyan egyszerű számomra...
Egyrészt elküldtem anyukámat a dokimhoz, hogy elkérje a táppénzes papirt és azt amin felvesz ehét péntektől szülési szabadságra, azaz TGYÁS jogosult legyek.
Hát hiv a a DOKTORNÕ telefonon, hogy azt nem lehet, mert vagy 30 nappal előtte megyek el Tgyásra vagy szülés után...Na a tb-s kolleganő a cégnél meg pont az ellenkezőjét mondta, hogy max 30 nap vagy kevesebb.
De mivel a doki nem volt hajlandó meggyőződése ellen irni ezért megállapodtam vele, hogy akkor a.) variáció azaz aug. 10-től vagyok szülésin, hogy a főiskolai beiratkozásom időpontjában(ami lejár jövő hét hétfőn), már tgyáson legyek.
Na rá egy órára hiv a főiskola, hogy nyugodjak meg semmi nem történik, minden ok lesz akkor is, ha csak a baba születése után iratkozok be, mert a főnöknőjével már böngészték a törvényt és szülési szabadság alatt amúgy sem nem jár a tandijmentesség.
Mondom ez nagyon jó, hogy akkor nem kell pontra 30 napon belül beiratkoznom, mert van rá több időm, de azrét én a törvényben kerek perec elolvastam, hogy terhességi gyermekágyi segélyben részesülők jogosultak tandijmentességre ,ez az ellátási forma pediglen a szülési szabadság alatt jár...
Na mindegy megnyugtatott hogy semmi baj, iratkozzak szeptemberben, azaz = mehetk megint a doktornőmhöz, hogy semmisitsük meg a szülési szabadságba vételt, mivel igy valóban feleslegesen pazarlok el egy hónapot(mellesleg anyukám jelezte hogy adhatnánk valami pénzt a háziorvosnak, mert "illik"!!!!!!!!!!!!????????)
Fogalmam sincs hogy mit fog szólni hogy ennyit variálok
Na de ezzel még nincs vége, mert na gondoltam utána járok én hogy ki a hülye, a dokinő vagy a tb-s csaj és bemegyek a TB-hez.
Na a Teve u-ban egy hihetetlenül kelletlen
, unott
"segitőkész" hölgyeményhez kerültem.
Megmutattam neki a nyomtatványt amit a tb kifizetőhelynek kell kitölteni és ezt kell visszaküldenem az iskolának..
Hát nagy kelletlenül elmondta, hogy ezt majd CSAK AKKOR FOGJÁK KITÖLTENI HA MEGKAPTAM A SZÜLÉS UTÁN AZ ELSÕ ELLÁTÁST!
AZT SE TUDTAM, HOGY KÖPJEK VAGY NYELJEK
Mondtam neki hogy: De hát az hónapokig elhúzódhat!
Erre ő, dehogyis húzódik max 30 nap(na persze, hiszi a piszi)
Tehát szűken kalkulálva ha szept 10-én szülök, szept 20-án kapjuk meg a születési anyakönyvit, ami ugye mindenhova kell, aztán TAJ kártya igénylés személyesen is 1-2 nap, aztán be a tb-be igénybejelentést leadni, amiből leghamarabb októberben lesz utalás, tehát beiratkozni is csak akkor fogok tudni...60. nap tájékán)
És ekkor kérdeztem meg, hogy akkor ön szerint mit csináljak, iratkozzak be (mert estleg az iskola sem tolerálja a 30 napos késést)és fizessem ki a 120.000- ft tandijat???
A VÁLASZ: IGEN!!!!!!
Na ekkor álltam föl.......mondom ez igen..ez aztán a hozzáállás....
Hát eddig jutottam ma.......nem vagyok valami feldobott...
Holnap meg telefonálok a suliba hogy ezt tudtam meg...akkor most mi legyen...abba kapasztkodom csak, hogy suliból mondta a nőci, hogy van még egy kismama aki szeptember végén fog szülni és halonló módon akart eljárni, de neki is "megigérték" hogy nem lesz gond...
(Ezzel csak az a bajom, hogy a szó elszáll az irás megmarad)
Na boccs a kifakadásért de eléggé kiborultam.....
és szerintem megint jogosan