Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát képzeljétek!
A párom nemrég kelt felKép
Kezdődik az álomkór nála isKép
Télen mindig át tudná aludni a napot. Már érzi a telet mint a medvékKép

Annyit írtatok, hogy nem győzök visszaolvasni.
Hajnal óta vannak amolyan jósló fájásaim és itt ülve kb. 5percenként keménedek. De igazából nem fáj annyira csak feszít. Így nem ijedek meg, szerintem csak tornázik a méhemKép
Bár reggel még meg volt a legalább 30 magzatmozgás, most egy kicsit visszafogottabb a pasiKép
Viszont olyan szomjas vagyok. Már megint keményedek. Ez már fájdalmasabb.
De még az is lehet, hogy úgy kell majd kikönyörögni belőlem a babót. Bízom benne, hogy elkerülthető lesz a szándékos indítás.
A dokihoz 31-én kell mennem. Ha addig semmi, akkor 5-én be kell feküdnömKép
De ha nem történik semmi szept. 8-ig, akkor 10-én megindítják. Az szombatra esik, szerintem legkésőbb pénteken megcsinálnák.

Na mind1.

Most egy kicsit ledőlök, mert szarul lettem.
Egy kis görcs.

Köszönöm a homeos oldalt!

Puszi!
Sziasztok!
Angelani
38+0

Kép
angelani

Dóri!

Én ugyanígy voltam vele, soha életemben nem voltam még táppénzen, úgyhogy nem nagyon sejtettem, hogy mi van. CSak a kolléganőm mondta, hogy készüljek, neki 6 hónapos a kislánya, ugyanezt végigcsinálta.
Viszont ha a szülésig nem kell olyan sokat táppénzen lenned, akkor szerintem nem lesz gond.
Arra én is kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a TGYás-sal. Bár fel vagyok készülve valami hasonlóra.

Azért fel a fejjel!!!

ÜDv: kuha (39+4)

Kép
kuha

Szép napot mindenkinek. Olyan rossz, mikor ezekről a hivatalos dolgokról beszéltek, nekem olyan mintha kínaiul beszélnétek. TGYÁS, meg ilyenekKép Én még az apaságit se tudtam összehozni. De nem is érdekel most.

Benianyu, utólag nagyon boldog szülinapot Beninek, nagyon kis édes a képeken. Az izgulásodra utólag már nem írok semmit, remélem már megnyugodtál. Tuti minden rendben lesz, csak ijeszteget a babusKép

Én már nagyon várom, hogy leszálljon a baba, mert iszonyúan szenvedek ettől a gyomorégéstől. Állandó hányingerem van és öklendezek. Unom már.

Nanót ma visszavittem, kapott egy helyes gallért, amivel nagyon nem tud megbarátkozni, de hiába, ki akarta szedni a varratokat, úgyhogy muszáj volt. Olyan kis helyes vele, majd teszek fel képet, de most még ahhoz is fáradt vagyok.

Jók legyetek, majd még este visszanézekKép

Hari 33+5

Kép
Kép
hari

Kriszta!

Kész nő a lányod! Kép Profi segítség lesz tuti, de jó nekünk, akiknek lesz ilyen! Kép

Hari!

Elhiheted, neke is kínai, leírni még tudom, kimondani kevésbé. A tömör lényegét értem. Kép
Emlékszel, múlt héten én is panaszkodtam, hogy milyen rossz ez az állandó hányinger/hányás így a végefelé. Nálam -kop-kopp-kopp- mintha javulna a helyzet, nem az igazi, de jobb. Az étvégyamat nem tudom hova tenni időnként, egyik pillanatban fel tudnék falni egy vagon ételt, aztán meg csak inkább pirítóst kérek. Kép A gyümi (főleg a barack) szokott hatásos lenni, az mindig jót tesz nekem.

Ami elkeserít, hogy nekem 99%, hogy le se száll a baba. Kép Mivel a második.

Angelani!
Nekem még van időm bőven, de mint a hülye úgy keményedek tegnap délután óta. Edzést tart a méhünk. Kép

Dóri
33+3
Vendég

Szia Kuha!

Olvastam a táppénzes gondodat. Én is hasonló cipőben járok, júni 30-tól táppénzen vagyok. Az első két hetet viszonylag (1 hónap) gyorsan utalták, de azóta semmi. Nekem is a munkahelyem intézi a táppénzes papírok eljuttatását az OEP felé, de én úgy hallottam, hogy így jóval lassúbb, mintha személyesen viszi be az ember az OEP-hez a papírt. Pont ma hívtam őket, két számot is tudok mondani, ahol egy hölgy készséggel megmondja egy TAJszám ellenében, hogy pontosan hol tart az ügyed, és hogy mikor kapod meg a pénzed. (288-5169 és 288-5170 ezek közvetlen számok)Sőt azt is mondta, hogyha személyesen intézzük a papírok eljuttatását, akkor tényleg gyorsabb az ügyintézés. Engem most megnyugtatott, mert mások 2-3 hónapos átfutási idővel riogattak.
Remélem segíthettem.

Picuri
40 hetes
picuri

Sziasztok!

BenianyuKép Nagyon jók a képek, örülök, hogy Beni jól van! Nagyon édes! Én is aláírom, hogy eszméletlenül rohan az idő, miután megszületnek a bébik! Tényleg most születtek, és pillanatok alatt itt lesz az iskola! Én is mindig úgy voltam, hogy amikor valaki mesélte, mennyi gondja van az ovikereséssel, beiratkozással, csak elhessegettem a gondolatokat, mondván: ez engem még ezer évig nem érint. A fenét nem!

HariKép Pár napja engem is kínoz ez a hányingeres, gyomorégéses nyavalya, pedig Balázsnál nem volt ilyen. Mindent ki kell próbálni Kép És én is úgy hallottam, hogy második babánál ez akár a szülésig is eltarthat! Sebaj, már nem tart sokáig...

Én is táppénzen voltam Balázzsal majdnem végig, de szerencsére nem volt semmi gondom, gyanítom, hogy ez azért volt, mert a munkahelyem kifizetőhely, közvetlenül ők utalják a táppénzt, Gyedet, Gyest is.

Újra megpróbálkozom a pocis képpel, ezt ma csináltam. És a babakocsinkat is lekaptam, remélem,föl tudom tenni őket!

Szép napot!
Judit 34+1

Kép
Kép

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Szia Picuri!

Köszönöm az "értékes" telefonszámot!!! Kép Már fel is hívtam őket, a nő nagyon készséges volt, elmondta, hogy mely időszakokra van náluk a papírom, és hogy az első adaggal a jövő héten várjam a postást. Hát, nagyon megörültem neki Kép Szerettem volna egy összeget is kicsikarni belőlük, hogy mekkora összegre számíthatok, de telefonon arról nem adnak felvilágosítást. Sebaj, ez is valami!

Köszönöm mégegyszer! Kép

Üdv: kuha (39+4)

Kép
kuha

Angelani, TE SZÜLSZ??KépKép

Kriszta, de jó neked, nagy élmény lehet hogy már van egy helyes nagy lányod, és most jön egy kisbabaKép

Judit, csini pociKép és huncut Balázs a háttérbenKép

KépKép
KépKép
and

Angelani, TE SZÜLSZ??KépKép

Kriszta, de jó neked, nagy élmény lehet hogy már van egy helyes nagy lányod, és most jön egy kisbabaKép

Judit, csini pociKép és huncut Balázs a háttérbenKép

KépKép
KépKép
and

ez 2x ment el..

APA!
részemről október végén vagy szülök, vagy pár hetes babámmal leszek elfoglalva, úgyhogy nálam nem aktuális, a többiek nevében nem tudok nyilatkozni.
Többiek, nyilatkozzatokKép

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Teszek fel képet Olivérről. Az egyik a kórházban készült egy naposan, a másik, amikor hazahoztuk. Nagyon jó kisbaba Oli. Napközben eszik, alszik. Nem bömböl fürdetéskor, sem pelenkázáskor és 500 grammokat szopizik. Szóval egy rossz szavam sem lehet Kép De így is nagyon fárasztó. Mire tisztába teszem, megetetem, lefejem a többi tejcsit, már kezdhetem is elölről. Szerencsére éjszaka csak egyszer kel fel szopizni, így valamennyit alszunk.

Kórházi listákhoz annyit, hogy hálóingből nem elég 1-2 db én 4-t vittem, és mind koszos lett, véres vagy tejcsis.

A mellszívók közül a kórházban Medela volt (elektromos) itthon pedig kipróbáltam a Pesztonkát és az Avent kézit. Messzemenőleg az Avent a legjobb.

Benianyu! Beninek utólag kívánunk boldog szülinapot!

Kórházi szoba: Én a legszebb egyágyas szobában voltam, de jobb lett volna egy többágyasban, mert 3. nap már jelentkezett nálam a baby blues. De elmúlt, mihelyst hazajöttünk.Kép

Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Ildi!! annyira férfias ez a kislegény! olyan komoly az arca, ahogy alszik, nagyon aranyos!!!Kép)

köszi, hogy írtál tanácsokat, most akkor megint elbillentem az Avent felé.. bár eddig az elektromos volt a nyerő. ezt még jó lenne eldönteni hamar..

jó egészséget, és sok-sok boldogágot az egész családnak!KépKépKép
and 32+3

KépKép
KépKép
and

Apa!

Köszönjük a szives invitálást, én a magam részéről úgy érzem nem fogok tudni élni a lehetőséggel, egyrészt mert szeptemberben szülök,másrészt meg költözünk egy féligkész házba, harmadrészt főiskolás vagyok...de azért köszönöm!

Hát lányok! Én nem is tudom hol kezdjem...
Ez a TGYÁS dolog nem olyan egyszerű számomra...
Egyrészt elküldtem anyukámat a dokimhoz, hogy elkérje a táppénzes papirt és azt amin felvesz ehét péntektől szülési szabadságra, azaz TGYÁS jogosult legyek.
Hát hiv a a DOKTORNÕ telefonon, hogy azt nem lehet, mert vagy 30 nappal előtte megyek el Tgyásra vagy szülés után...Na a tb-s kolleganő a cégnél meg pont az ellenkezőjét mondta, hogy max 30 nap vagy kevesebb.
De mivel a doki nem volt hajlandó meggyőződése ellen irni ezért megállapodtam vele, hogy akkor a.) variáció azaz aug. 10-től vagyok szülésin, hogy a főiskolai beiratkozásom időpontjában(ami lejár jövő hét hétfőn), már tgyáson legyek.
Na rá egy órára hiv a főiskola, hogy nyugodjak meg semmi nem történik, minden ok lesz akkor is, ha csak a baba születése után iratkozok be, mert a főnöknőjével már böngészték a törvényt és szülési szabadság alatt amúgy sem nem jár a tandijmentesség.
Mondom ez nagyon jó, hogy akkor nem kell pontra 30 napon belül beiratkoznom, mert van rá több időm, de azrét én a törvényben kerek perec elolvastam, hogy terhességi gyermekágyi segélyben részesülők jogosultak tandijmentességre ,ez az ellátási forma pediglen a szülési szabadság alatt jár...
Na mindegy megnyugtatott hogy semmi baj, iratkozzak szeptemberben, azaz = mehetk megint a doktornőmhöz, hogy semmisitsük meg a szülési szabadságba vételt, mivel igy valóban feleslegesen pazarlok el egy hónapot(mellesleg anyukám jelezte hogy adhatnánk valami pénzt a háziorvosnak, mert "illik"!!!!!!!!!!!!????????)
Fogalmam sincs hogy mit fog szólni hogy ennyit variálokKép
Na de ezzel még nincs vége, mert na gondoltam utána járok én hogy ki a hülye, a dokinő vagy a tb-s csaj és bemegyek a TB-hez.
Na a Teve u-ban egy hihetetlenül kelletlenKép, unottKép "segitőkész" hölgyeményhez kerültem.
Megmutattam neki a nyomtatványt amit a tb kifizetőhelynek kell kitölteni és ezt kell visszaküldenem az iskolának..
Hát nagy kelletlenül elmondta, hogy ezt majd CSAK AKKOR FOGJÁK KITÖLTENI HA MEGKAPTAM A SZÜLÉS UTÁN AZ ELSÕ ELLÁTÁST!
AZT SE TUDTAM, HOGY KÖPJEK VAGY NYELJEKKépKép
Mondtam neki hogy: De hát az hónapokig elhúzódhat!
Erre ő, dehogyis húzódik max 30 nap(na persze, hiszi a piszi)
Tehát szűken kalkulálva ha szept 10-én szülök, szept 20-án kapjuk meg a születési anyakönyvit, ami ugye mindenhova kell, aztán TAJ kártya igénylés személyesen is 1-2 nap, aztán be a tb-be igénybejelentést leadni, amiből leghamarabb októberben lesz utalás, tehát beiratkozni is csak akkor fogok tudni...60. nap tájékán)
És ekkor kérdeztem meg, hogy akkor ön szerint mit csináljak, iratkozzak be (mert estleg az iskola sem tolerálja a 30 napos késést)és fizessem ki a 120.000- ft tandijat???
A VÁLASZ: IGEN!!!!!!
Na ekkor álltam föl.......mondom ez igen..ez aztán a hozzáállás....
Hát eddig jutottam ma.......nem vagyok valami feldobott...
Holnap meg telefonálok a suliba hogy ezt tudtam meg...akkor most mi legyen...abba kapasztkodom csak, hogy suliból mondta a nőci, hogy van még egy kismama aki szeptember végén fog szülni és halonló módon akart eljárni, de neki is "megigérték" hogy nem lesz gond...
(Ezzel csak az a bajom, hogy a szó elszáll az irás megmarad)

Na boccs a kifakadásért de eléggé kiborultam.....
és szerintem megint jogosan

Kép

Kép
megann

Na ésmost.

Bkriszta!
Köszi a telefonszámot, holnap folytatom a kálváriámat, talán holnap többet fogok tudni mindenről...
Ja és még kérdezetem a nőcitől, hogy mit és hogyan kell igényelni náluk, mire szó nélkül kezembe nyomott egy paksaméta nyomtatványt...milyen kedves hogy ilyen részletesen tájékoztatott, ugye????

Benianyu!
Valóban a Bricostore-ban van a legnagyobb választék bordűrből, mondjuk én a cicásat a KIKÁ-ban vettem, ott is vannak aranyosak...

And!
Mákod van, pont tegnap néztünk kültéri fagyálló csempét a Csömöri Bricostore-ban (úgy néz ki minta teknősbéka háza, mármint olyasmi a mintája)
1300 ft/ nm áron volt ha jól emlékszem...
A férjem nézte de nem saját részre.....
Nem tudom hogy a többi brico-ban van e, mert én már megállapitottam, hogy tök már árukészlettel dolgozik egyik és másik...

Jajjjj, megjártam a kozmetikát reggel....TELJES FAZONGYANTA!!!!!...KB 1 LITER VIZET IZZADTAM KI MAGAMBÓL A KOZMI SZÉKÉBEN....KépKépKépKépKépKép de engem már nem fenyeget a borotválás veszélyeKépKépKép

Holnap meg meheteg ctg-re

Megann 37+4

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Beninek nagyon boldog szülinapot!!! Kép Kép Kép

Ildi!
Nagyon gyönyörű a kisfiad!!!

Most nem tudok sokat irni, már egy órája csak visszaolvasok. Ha elkezdődik a suli, ovi talán többet tudok ittlenni.

A telcsiszámos listára én is feliratkoznék és le is menteném, ha valamelyikőtök leirná, hogyan iratkozhatok fel.

Apa!
Csatlakozom az előttem szólókhoz: sajna én sem tudok részt venni a találkozón, elvileg okt. közepén vagy előbb fogok szülni.

Kriszta!
Nagyon szupi a kiságy, nagyon ügyes férjed van.

Valaki irt az apasági nyilatkozatról. Én is élettársi viszonyban élek és még nem kérdeztem rá, hogy is van ez a dolog. 97-ben a lányomnál az anyakönyvvezetőhöz kellett bemennünk a nyilatkozatért, viszont 2001-ben a fiam születésekor semmi ilyenre nem emlékszem - talán nem is kérték. (akkor sűrgősségi császárral szültem és lehet, hogy senki sem figyelt erre?)
Most meg nem tudom hogy intézendő, a polg.mesteri hivatalt meg eddig lusta voltam felhivni. Tud vki eről valamit? (majd azért én is utánaérdeklődöm és megirom, hátha más is ilyen cipőben jár)

Puszi mindenkinek
Judit
judy68

Sziasztok!

Még nem szülökKép
De készülökKép
Kb. 5-10 percenként keményedtem és erős görcsöm volt.
Nagggggyon gyakorlatozik már a méhemKép Kép Kép
A kúpot tegnap be sem dugtam, de akkora adag gusztustalanság jött ki megint belőlemKép
Mennyi nyákcsap van? Ez állandóan csak termelődik?
Mit ne mondjak, nem szép látvány.
A másik, hogy olyan rosszul éreztem magam. Izzadtam, hányingerem volt és belső remegés volt rajtam.
Pedig nem is idegeskedtem. Tök örültem volna, ha megyünk szülniKép
Na nem baj, úgysem marad bent örökreKép

Megpróbálok visszaolvasni, de olyan sokat írtatok.

Benianyu!
Beni nagyon édesKép
Én is szeretem a túrótortátKép

Bkrisztina!
Nem tetted már fel ezt a képet valamikor?
Vagy csak összekeverem?
Nem is pici lánkaKép
Kész nőKép
De nagyon szépKép

Jucc!
Szép a kocsiKép
Balázs nagyon messze ülKép
Jó lejt a pocidKép

Ildi!
Olivér zabálni valóKép
Nagyon édes és szép baba.
A másik, hogy szerencséd van, hogy ilyen jó babaKép
Sok Boldogságot és jó babázást!
Puszi!

Na, a képekig eljutottam.
De most meg tök éhes vagyok.
De visszaolvasok, mert érdekel, hogy Nanóval is mi újs.

Na meg megkell néznem, hogy szült-e valakiKép

Sziasztok!
Angelani
38+0

Kép
angelani

Megann, Dóri, Kuha

ezek a TGYÁS dolgok komolyan mondom, hogy nagyon elkeserítőek!!!!!!!!És nem túl izgi óriás pocakkal intézni mindent. Pláne olyan hozzállás mellett, amit egyesek produkálnak, ahogy írtad Megann!!! Hogy a nőci közölte, hogy fizesd ki a tandíjat!! Hát ez eszméletlen!!!

Dóri
ugyan már válaszoltak a többiek, én is csak megerősíteni tudom: dokid ad egy papírt arról, hogy pl. "imminens panaszok miatt otthoni pihenés javasolt" (az enyém ezt írta), és akkor kiír a házidokid. Kivéve, ha körzeti SZTK-ba jársz, mert ott a nőgyógyi is kiírhat. Ha van még betegszabid, az tényleg a jobbik eset, mert akkor a munkahelyed a fizuddal utalja, ha viszont csak táppénz, akkor az OEP, fenti körülmények közöt....

Megann,
neked is válaszoltak, és csak megerősíteni tudom, hogy a TGYÁS-t akárhány nappal a szülés előtt kiveheted, Elvileg. De lehet, hogy megpróbálkozhatnál pl. egy SZTK-s körzeti nőgyógyival, ha a házidokid ilyen lökött. Hátha ő kiír. Ugyanis egy táppénzes papírhoz hasonló kell hozzá, terhesállományba vételről szóló igazolás. Én ma kaptam, rajta van, hogy tegnaptól vettek terhesállományba és ráírták még a szülés kiírt dátumát is. Ezt csatoltam a nyomtatványhoz, meg lefénymásoltam a terhes kiskönyvet. Ennyi legyen elég nekik!!!!!

Luc
36

Ja a dokim ma közölte, hogy á, maga még csak kisterhes (poénból persze), és hogy még van egy hónapunk! Igaz, tényleg nincs semmi jel. Az én méhem is a nagy semmit produkálja CTG-nél, Rokica!! A velem szemben ülő nőnek óriásiakat ugrottak a görbéi folyamatosan, figyeltem is az arcát, de meg sem rebbent. Szóval nem nagyon fájhatott neki.
lucretia

Megann,
én úgy tudom: tgyás MAX 28 nappal szülés előtt, de ennél kevesebb bármikor lehet!!
itt a jogszabi:
http://www.csaladinet.hu/index.php?module=gyujto&target=cool&group_id=4&sid=1000 54
Tudod, egycipőben járunk, úgyhogy nálam ez a helyzet:
Kértem a dokimtól ehhez egy papírt, sima orvosi igazolás, ez áll rajta:
Igazolom, hogy D.E. 32 hetes gravida.(akkor kaptam)
UM: 2004.12.11 (amúgy 21, de mindegy)
Terminus: 2005.09.28.
Mávos kórházi és a doki pecsétje van rajta.
A cégem nem tb kifizetőhely, úgyhogy ők igénylik nekem a tgyást egy formanyomtatványon. Elvileg ezt az igazolást csatolnák hozzá. De mivel ők postán tértivevénnyel intézik az ilyen ügyeket, holnap bemegyek a könyvelőhöz, kitöltjük és elhozom a papírt, megmondják, hol adjam le. Én is viszem a suli által küldött papírt, hátha ott azon nyomban kitöltik. Vagy ha leadom, megkérdezem, mikor mehetek be érte SZEMÉLYESEN.
Olyan "egyszerűnek" tűnt...ezexerint mégseKép
Hát, kíváncsi vagyok, remélem, nagyobb szerencsém lesz, mint neked. Majd beszámolok.

Reggel taliztunk DuduklyvalKép Tök jókat rötyögtünk a ctg alatt, legalább nem volt olyan uncsi. Szegénynek nem volt szerencséje, az én kislányom mozgott rendesen, "tökéletes" ctg-t produkált, míg az ő bébije aludt. Elküldték fél órára enni-inni-sétálni. Sajna nekem mennem kellett, lejárt a parkolójegyem, mert én nem tudtam a ctg-ről, csak csendben irigykedtem, hogy neki már lesz...Meg dolgom is volt. Szegény neki is lett volna, szomorkásan fizette ki a büfében a fagyit, mert ugye a hideg kaja is megmozgatja a babát...Kép
Remélem, sikerült nekiKép

üdv
p 35+2
penna

Ildi!

Gyönyörű Olivér, a lányom is itt hüledezett mellettem. Legyetek nagyon boldogok!

Mindenkinek kösz a lánnyal való dicséretet.

Angelina, nem ezt nem tettem még fel,ez ma készült. Volt olyan ami ebben a szobában volt korábban, de akkor más volt a kanapé/sárga kék kockás/
Szerintem Neked nincs sok hátra!

Nálunk is hétfő óta bent van a kocsiban az utipoggyászom, ha menetközben mennem kell, akkor ne kelljen rohangálni érte. Igaz ma a férjem ment autóval, de bármi van oda tud jönni a kórházhoz.
Mondogatja, hogy igazán elmehetnénk valahova csatangolni, hát ha ki akar jönni a lánya. Õ már nagyon-nagyon szeretné.Szívesen túl lennék már rajta, néha ez az áldott állapot már kezd terhes lenni.

Hari!
Örülök, hogy a kutya jól viseli a dolgokat.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok! Hú, volt mit visszaolvasni. Nem is tudok így hirtelen mindenre reagálni.

Az istvánosok ne bánják, hogy nem ma szültek. Iszonyú tumultus volt a szülőszobán, a szülésznőm nem is tudott velem foglalkozni, lenn csinálták meg a ctg-t is. Megann! Most nekem is a fekvő gép jutott, hát, tényleg sokkal kellemetlenebb, mint az ülő. Ha lehet, én is kerülni fogom. Egyébként semmi nem történt a ctg-n, még benn marad a baba.

Gyönyörűek a képek Beniről, Balázsról, Olivérről, Ivettről!

Hú, de jó hogy az én mhelyem TB kifizető, jól megszenvedtek ezekkel a juttatásokkal.

Megann! Mi asszem ha lehet, az egyágyas verziót favorizáljuk, mert akkor apa is éjjel-nappal bent lehet velünk. De ha nem tud melletted lenni a párod, akkor tényleg lehet, hogy jobb a többágyas szoba. De ez csak az én véleményem.

Na, majd még jövök, és olvasok, csak jól elfáradtam ma a sok járkálásban.

Bodza 37+00

Kép

Kép

Kép
bodza

Ildi!

Gyönyörű a kisfiad, és ahogy írtad még jó baba is! Ha jól emlékszem te Pécsett szültéln a klinikán ugye?

Mesélnél pár szót a jelen körülményekről, mivel a szülőszobalátogatást nem tudta elintézni a védőnő és ismerős is csak 2004 elejéről mesélt. Milyen a hozzáállás, ki volt a dokid, bocs, hogy kíváncsiskodok, de nekem sincs már sok hátra és szeretném tudni mire számíthatok!

Angelani!
Te már nagyon készülődsz a jelek szerint!!!! szorítunk!!!

Meganne!
Teljes fazongyanta!!! A hideg is kirázott hirtelen, le a kalappal, hogy bírtad!

Viki
37+0

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27

Terhességi gyermekágyi segély ügyben:

http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/szocell/gyertam/tgyas

Leghamarabb a szülés várható időpontja előtt négy héttel lehet megkezdeni. A lap alján ott vannak, hogy milyen törvényben vannak ezek benne. Ha hülyének akarnak nézni, akkor kinyomtatva kell vinni a törvény hatályos verziójából a megfelelő részt.
pzita

Sziasztok!

Még egybenKép

Már annyira elfajult a dolog TGYÁS ügyben, hogy leírom a normál esetet.

Én az Auchan-ban dolgozom (illetve állomnyban vagyok).
Tehát egy normál bejelentett munkahelyenKép
Nekünk a táppénzes papírt és minden egyebet, minden hónap 15-ig, vagy ha hétfőre esik, akkor az elöző hét csütörtökig kell leadnunk, mert nem számolják el. Illetve csak nem akarják elszámolniKép MErt minden hónap 4-ig van a fizetés.
A kolleganőm május 17-én szült!!!
21-én jöttek ki a kórházból. A férje 23-án intézte a baba taj kártyáját és azt hiszem 25-én adta le az auchanban a többi papírral együtt (családi pótlék, anyasági támogatás igényléssel).
És, érdekes, de június 4-én minden pénzt megkapott. Megkapta az egyszeri támogatást, a 55.575Ft-ot, a TGYÁS-t is és kifizették neki az elmaradt táppénzt is.
Állítólag a TGYÁS automatikus. De ehhez én nem értek.
Viszont nem tudom, hogy mi a helyzet tanulóknál és egyébb más munkahelyeken.
Én eddig e miatt nem aggódtam, de látom, hogy egyre többen mondjátok, hogy problémás a dologKép
Pedig már kitöltöttem a paprírokat. Már csak a babó adatai kellenekKép
A másik, hogy ha valaki bankszámlára kéri a pénzt, akkor az pár nappal előbb érkezik meg. Na persze, mert nem kell átvánszorognia a Magyar PostánKép

Na megyek tusolni.

Jajj!
Bkrisztina!
Bocsi, a képértKép
Viszont az ágy ku....a jóóóóóóóóKép Kép Kép

Gyorsan megmosom a hajam és......Kép

Pusszanccs!
Angelani
38+0

Kép
angelani

Lányok!
Még egy uccsó kérdés!

A páromnak előző kapcsolatából van egy gyereke, illetve volt, de ez mellékes.
Fizeti a gyerektartást, de ha megszületik a babónk, akkor szeretnénk a 20%-ot csökkenteni.
Szerintetek erre van lehetőség?
Mert már akkor lesz egy eltartott gyermeke.
Vagy az is jó lenne, ha tudnátok valami tanácsot adni, hogy kihez kell fordulni.
Vagy van-e valami ingyenes tanácsadás ezzel kapcsolatban?

Köszike!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Angelina!

Van lehetőség. Hívjátok fel azt a bíróságot, ahol kimondták a válást el fogják mondani, hogy mit kell tenni. Meg szokták határozni, hogy mennyi legyen fa minimum fix összegben vagy %-an. Ált 20%-ot szoktak gyerekenként megállapítani, de több gyerek esetén ezt módosítják.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Angelani!

Sajnos nem tudok segiteni, mindenesetre a gyámügyön ha utánakérdezel lehet hogy tudnak infot adni...

Auchan!
Majdnem biztos vagyok benne, hogy az Auchan TB kifizetőhelynek minősül(ennek megvannak a törvényi kritériumai pl x fölötti alkalmazotti létszám stb.) az ilyen munkahelyeken a munkáltató fizet a tb helyett(na ez most nagyon pongyolán van foglmazva, de ez a lényeg) és aztán majd a munkáltató meg a tb leboxolják az elszámolásnál...ezért kaphatta meg a kolléganőd ilyen hamar a járandóságát..

Pzita, Penna!
Mindkét linket elolvastam már vagy 5 ször, számomra is ugy a logikus hogy bármikor kivehetem szülést megelőző 28 napon belül...
De most gondoljatok bele, hogy oktassak ki egy orvost????KépKépKépKépKép

Ja este a postaládában megkaptam a főiskolai beiratkozási papirt, ahol a törvény szövegezéséből idézve a terhességi gyermekágyi segély szintén szó szerint benne van a papirokba, mint mentesség alá eső körülmény...
Na akkor most ki a hülye???

Na látom már hogy holnap rácsimpaszkodom a telefonra és egész nap telefonálgatni fogokKépKépKép

Megann 37+4

Kép

Kép
megann

Megann!

TGYÁS Kép
Teljes fazongyanta??? Brrr!!! Te egy fakír vagy.

Ildi!

Olivér nagyon szép és cuki. Gratula. Örülök, hogy ilyen jó baba. Kép Kép

Angelani!

Én is mindig úgy ülök a gép elé, hogy te már biztos szülsz. Meddig csigázol még minket?KépKép
Bocs, de hogyhogy VOLT egy gyereke a párodnak? Ha vindisgréc voltam, ne válaszolj.

Jucc!

Elegáns a kocsi! Jó a pocid!

Ma végre három nap után megszerelték a kombicirkónkat, így végre van meleg víz. Bár én nagyon élveztem, hogy a férjem fürdetett. Kép

Zsóf
34

Kép
Kép
göndörzsóf

Teljes fazongyanta:
Mondom lányok, egy liter vizet kiizzadtam amig csinálta a barátnőm...KépKépKép
Eddig mindig maradt valami diszcsik, de most nem láttam értelmét, úgyhogy mondtam neki, addig tépje amig látja...hát tépte is rendesenKépKépKépKép
Legalább már ezzel se kell foglalkozni, a héten megvolt minden, fodrász, kozmi, pedikűr, manikűr, akár mehetnék is szülniKépKépKépKép

Vrucsinicá!
Te mázlista!!!!
De jó hogy ilyen jó babád vanKépKépKép
Épp most jött föl az egyik haver aki mesélte hogy a másik focitárs felesége most van teljesen kiakadva, szó szerint sir a kimerültségtől, hogy már nem birja, most 9 hónapos a baba, minden éjjel sir, mert fáj a foga..KépKép
Ugyhogy sajna a szopikorszakkal még nincs vége az éjszakázásnakKép de hát bizzunk....

Megann

Kép

Kép
megann

Hajrá Megann!Kép mi veled vagyunkKépKép csak keményenKép
és köszi a csempe ötletet!!!, ez jól hangzik, a hétvégén beszerezzük a cuccot!
még szerencse, hogy az én munkahelyem tb kifizetőhely.
én csak azt nem értem, hogy emberek hogyan végezhetnek ilyen silány munkát??? kutya kötelessége lenne ezeknek ismerni az ide vonatkozó rendeleteket, törvényeket, nem? ha nekem ennyi fogalmam lenne a munkámról, már rég kirúgtak volna...

KépKép
KépKép
and

Angelani!

Ezt a VOLT EGY GYEREKE ezt én se értem..., de tényleg ne vedd indiszkrétnek...
akkor most van vagy nincs...nem mindegy...márcsak jogi szempontból sem

Kép

Kép
megann

And!

Teljesen egyetértek veled...és drága Jézus, mennyi ilyen ember(munkavállaló) van...tudod mi most épitkezünk és hát elkeseritő a munkaerőpiac....mindenki úgy sz@rik bele mindenbe ahogy csak tud, csak fizesd a lóvét aztán kész...de ne várj pontosságot, határidőt, minőséget, szakértelmetKépKépKép
Tényleg szomorú, az én pofámról is leégne a bőrKépKép

Angelani!
Most pucoltam magamnak őszibarit, de neked szivesen küldök, fogadjunk ma is annyit ettél amennyit szoktálKép

Megann 37+4

Kép

Kép
megann

Megann!
ne is menjünk bele, mert ideges leszek én is, mi tavaly újítottunk fel házat, de még mostanra is jutott bővenKép
különben is észre sem vettem és végig izgultam a férfi junior kézilabda vb szerbek elleni meccset, nem szoktam ilyet mondani, de nagyon állat voltKép úgyhogy ennyi izgalom nekem elég volt máraKép

még megmutatom apának Olivér babát, aztán megyek pihizni, jó éjt mindenkinek, Megann pihenj rá a holnapra!Kép

and 32+3

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!Kép

Csak gyorsan bejelentkezekKép
Majd holnap visszaolvasok ámKép

Voltunk reggel CTG-n meg áramlásos vizsgálaton, minden ok volt.
12-re érünk haza pedig 1/28-ra mentünk be PestreKép

Utána anyukámnál voltam aki megint órákig simizte pocakomat és lelkesedettKép meg hogy ő már úgy izgul!!!Kép
Olyan kis édes!
Ja és a keresztcsontomnál masszírozott, jól esett nagyon.

Este meg még visszamentünk CorábaKép
Vettem egy pár nagyobb méretű rugit meg hálózsákot(68 méret).
Tök jó akciók vannak.
Plüss rugik(Influx és inkább fiúsak) 1300Ft-ért voltak, hálózsákok 1500Ft-ért stb.

Ildi!Kép
Nagyon édes a kis OliKép

AngelaniKép

Ma én sem ettem túl sok jót...Kép
Ez van, ezen már nem múlik szerintem semmi.(reméljük)

Puszi mindenkinek!Jó éjt!

Mea(37+4!!! Te jó ég rohan az idő........)

Mea
mea

Sziasztok!

Megann!
Köszi a barit, de allergiás vagyok ráKép
De tényleg ma szinte annyit sem ettem, mert szarul voltam.

Minenkinek köszönöm a hozzászólásokat.
Szóval nem voltak házasok a párom az ex-el.
A gyereket nem láthatta (most sem). Le akart mondani róla, de a bíróság ezt figyelembe se vette. Nem a fizetési kötelezettségről akart lemondani, hanem, hogy vegyék le a gyereket a nevéről.
Eleinte még magunkhoz is vettük volna, de még látni sem láthatta. Ez nagyon hosszú történet és bonyolult is. Mindenki egyből csak a rosszat látná a páromba, de én ismerem a háttértörténetet.
Szóval a bíróság 20%-ot ítélt meg (vagy minimum 16.000Ft-ot)+ havi 10.000Ft-ot visszamenőlegesen ítéltek, amit 1,5 évig kell fizetnie. Tehát havonta minimum 26.000Ft-ot kap a csaj. Ezt szeretnénk valahogyan csökkenteni, mert lesz elég kiadásunkKép
Nem a gyerektől sajnáljuk, csak tudjuk, hogy az anyja nem is bánik jól vele. Persze bizonyítani nem tudnánk. Na mind1. Tényleg hosszú és nem is akarok senkit sem ezzel fárasztani. A másik, hogy nem tudhatom, hogy mikor olvassa ezt a topikot. Ezért is bocsi.
Sajna holnap már péntek és nem hinném, hogy bármelyik hivatal is tudna felvilágosítást adniKép
illetve tudna, de olyan segítőkész embekék szoktak dolgozni a bíróságokon.

Jajj, lányok!
Már úgy szülnékKép Kép Kép
Tudom, mindenki várja már, de nekem egyre nehezebbek a napjaim. Minden nap történik valami "furcsa" és a végén semmiKép

Én régebben gyantáztam magam, most csak átsuhanok az epilátorral a testemenKép
Bár, az intimebb részeken a borotvára hagyatkozomKép
Sajna már nem látom, még tükörbe is nehézKép és vannak bakikKép
De nem élrdekel ha borotválnak.

Szegény párom, lassan végez a melóban. De mire hazaérKép
Holnap meg reggel mehet vissza.

Úgyhogy én is lelépek.
Holnap folyt.köv.

Szép-Jó Éjszakát!
Sziasztok!
Angelani
38+0

Kép
angelani

Ildi!
Nagyon edes baba a fiad! Kép A hordozotok szine ugye voroseslila, ezen a foton zoldnek latom. Vagy szinvaltos? ;)

Jucc73,
nagyon tetszik a babakocsid! Ha most szervaltad, akkor mennyibe kerult? Bar, gondolom a kepen lathato prucsoke lehetett anno. Kép Bocs, ha irtal mar esetleg a kocsirol, nem tudom figyelemmel kovetni mostanaban a topikot.

Megann,
ez a gyantazas eleg brutal lehetett.

Utlevel:
Kepzeljetek a lanyomnak mar ez is van (Ill. egyelore keszites es kikuldes alatt. Lenyeg, hogy megigenyeltuk.) Gondoltam, mivel apucinak is jelen kell lennie az igenylesnel, ezert meg most, amig itthon van elintezzuk. Amikor meg majd utazunk nem kell szabit kivennie emiatt. Kép Fotot is keszitettek a lanykamrol, nem volt egyszeru dolog, azt elarulhatom! ;)

Angelani,
veled aztan mindig tortenik vmi kellemetlen. Kép
Noh, de nemsokara megerkezik a babatok es minden szebb es jobb lesz! Kép

Falina
2+4
falina

Sziasztok!

Ildi Kép Gyönyörű a babád, és mázlista vagy vele! Kívánom, hogy minden ilyen idilli maradjon!

Falina Kép Nagyon régen írtam már a kocsiról. Igen, Balázsé volt, három éves darab, akkor volt 110 000 Ft. Hasonlót most is lehet kapni / Brendon, Megatoys/, gondolom, valamivel drágábban Kép Én nagyon szeretem, jó magas, jó a rugózása, könnyű tolni, kényelmesen elfér benne a gyerek. Háromfunkciós, ha kinőtte a mózest, egy mozdulattal leszerelhető, és kicserélhető a sport felépítményre. / ahhoz van lábzsák is/. Autós ülést is lehet hozzá kapni, az nekünk nincs, tehát nincs az árban. Ja, és színekben is van variációs lehetőség, és különböző vázak közül lehet választani. A márkája nem biztos hogy látszik: Peg Perego. Ez elég nehéz darab, de még így is BKV-ztam vele sokat. Ezek szerint nincs még kocsitok?

Jó éjt mindenkinek! / az "eltűntekről" semmi hír?.../

Judit 34+2

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Judit,
tudom, hogy Pegperego! Ez a kedvencem, ami neked van, de nagyon dragallom. Van mar kocsink, de nyomaba sem er a tiednek! Kép Koszi az infokat rola. Szerintem manapsag mar nem lehet ezzel a vazzal kapni, de javison ki vki, ha rosszul tudom. Pedig nekem ez az favorit elso bkocsinak! Kép

F.
falina

Lanyok!

TGYÁS ugyen nem kell elkeseredni.
Az anyakonyvi kivonat a korhazbol kijoveteli heten el lehet menni. Tajkartyat meg egy het alatt is elkeszitik, ha bemesz szemelyesen gyorsabb.
Utana johet a TGYA-s. Aki maganak intezi, az elmegy most az OEP-be nem kell sorban allni, az ajtoban tudnak adni nyomtatvanyt tappenz, tgyas, gyed, anyasagi, minden felet. Kerni kell.
Otthon kitolteni, majd munkahely kitolt. Tana eltenni. Majd szules utan, kiegesziteni gyerek adataival es egybol vinni szemelyesen. Nos en igy csinaltam, nem volt bonyolult.
Ja es szules utan 3 hettel mar a szamlan volt a penz. Ugy sokkal gyorsabb es biztosabb mint a posta.
A gyedet is ugy kapom, minden honap 8-ig megerkezik. Ha meg csak fel honap akkor meg a toredeke.
A kiszamolas meg az elozo teljes evi tb-zett penzt veszik alapul es osztana, ha nincs teljes ev akkor a szulestol visszaszamolt 180 napi tb-zett jovedelmet osztjak es annak 70%-a. Ugyan annyi mint a tappenz.
Aki kapott tappenzt, az ugyan annyit fog kapni Tgyasra is.
Ha volt valakinek adozott premimu vagy jutalek vagy egyeb az is beleszamit. el ne felejtsetek a kulon jovedelemnel megjelolni es papirt kerni.

Nos nagyjabol ennyi.

Magi
Vendég

Jó reggelt!

Még mindig egyben, bár tegnap éjjel jó erős görcsre/keményedésre ébredtem, de aztán elmúlt. Kiváncsi vagyok mit mutat az NST holnap.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hát felhivtam a munkahelyemen azt a nőt aki a TGYÁSsal foglalkozik, ő meg gyanúsan egyszerűen adta elő a dolgot, hogy elég a baba születése után bevinni a gyerek TAJ kártyáját meg születési anyakönyvi kivonatát, ezek alapján ő mindent kitölt és beküld az OEP-nek, nekem semmit nem kell csinálni.

Azok után amit itt tőletek olvastam, ez már túl könnyűnek tűnik.

És ha mi van ha szept 1 után születik a baba? Aug 31-ig vagyok rendes szabin, utána táppénzre kéne mennem ha addig nem szülök?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!

Ha a munkahelyed elitezi akkor sima ugy. Akinek nem intezi anak bonyolult, mert el kell menni a papirokert, neked kitolteni, majd a munkahelyedre vinni es ott alairatni, majd vissza az OEP-be.

Szoval mazlista vagy ha munkahelyed megcsinalja.
Ha szept utan szulsz akkor tappenz, azt meg majd a nogyogyaszod irja meg es korzetid ir ki.

Annyi hogy szolt a nogyogyasznak ha majd meg hozza, hogy irjon papirt szeptember 1-tol, te meg elmesz vele a korzetihez. Ha meg szulsz felhivod, hogy szulsz es vege a tappenznek.
A ferjed majd beugrik a papirert es amikor viszed a papirokat a tgyashoz akkor leadod azt a cetlit is.

Ennyi
Vendég

Magika:

Köszi... azért bizonytalankodom, mert ugye aug 30-ra vagyok kiirva, de ha késik a baba, akkor még most kell táppénzes papir után szaladgálni? Vagy ráér utólag?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,

én úgy szoktam az ilyen táppénz dolgot intézni, hogy telefonon szólok a házidokimnak, hogy mától vegyenek táppénzbe. A dokimtól (nőgyógyi) meg kértem igazolást attól a naptól (Nekem most is visszadátumozta pár nappal, mert előtte szabin volt, 11-én találkoztunk, és 9-től kellett a papír.)Aztán mikor lejárt a táppénz, akkor szóltam megont telefonon a házidokinak, hogy vége, bevittem a nőgyógyitól kapott papírt, és kiadták a táppénzes papírt, amit bevittem a munkahelyre. Szerencsére nálunk tök rugalmas a házidoki, meg lehet vele beszélni ilyesmit. De: ha a házidoki nem alkalmas ilyesmire, akkor a körzeti SZTK-ban lévő nőgyógyász is táppénzbe vehet. Sőt, elsősorban ő, mert nem mindegyik háziorvos ír ki "csak" azért, mert terhes vagy, mint ahogy többenn is írták.

Luc
36
lucretia

Luc:

Köszi szépen az infót. Akkor megeresztek egy telefont a háziorvosom felé.

Következő kérdés:

Ki tudja, mi kell ahhoz, hogy Davidnek is kiadják majd a baba TAJ kártyáját? Neki ugye nem kell felhatalmazás? Csak gondolom a gyerek születési anyakönyvi kivonata. Valami olyasmi rémlik, most már muszáj személyesen intézni a TAJ kártyát, már nem postázzák? Amúgy is azt mondták, gyorsabb a személyes intézkedés. Szóval hova kell bemenni, milyen papirt kell bevinni?

Köszi!

Útmutatót irok neki, hogy tudjon intézkedni mig én itthon fekszem is tanulunk szopizni a babával. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Namost a www.magyarorszag.hu-n ezt irják (rendkivül optimistán):

"Hogyan kapják meg a szülők a TAJ-kártyát?
A kitöltött nyomtatványt mindkét esetben az anyakönyvvezető küldi meg a megyei (fővárosi) egészségbiztosítási pénztárnak. A nyomtatványon szereplő személyi adatok alapján a hivatal dolgozói megadják a TAJ számot, és a kiállított TAJ kártyát postán megküldik a szülőnek, a gondviselőnek . Az egészségbiztosításnál nagy gondot fordítanak arra, hogy az anyakönyvi hivatalok értesítésének beérkezését követően soron kívül, de legkésőbb 8 napon belül a szülő, gondviselő kézhez kapja a gyermek TAJ-kártyáját.
Bár lehetőség van a kártya soron kívüli igénylésére is, felhívjuk a figyelmet, hogy ez felesleges ügyintézést, sorban állást okozhat, mert az újszülött számára az egészségügyi szolgáltatások a szülést követő 6 hónapig TAJ-kártya nélkül is térítésmentesen igénybe vehetők. Az anyakönyvi hivatalok ügyintézési idejét is figyelembe véve, általában a szülő-gondviselő legkésőbb a születést követő 1 hónapon belül megkapja gyermeke TAJ-kártyáját."

Hát én azt hallottam, most már érdemes/muszáj személyesen intézni, mégpedig ha jól emlékszem, a Teve utcában. Tévedek?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Magika!

Látom te nagy tb szakértő vagy. Véleményeznéd az esetemet???
Tavaly dec 31-ig minimál béren voltam bejelentve A cégnél.
Január 1-től (gyes maximumra beállitott) bruttóval voltam bejelentve B céghez. Megvan a 180 nap, kb a 187 naptól táppénzen vagyok...
Remélem valóban a gyes maximumot fogom kapni..én
úgy tudtam hogy meg kell szakitani a két munkaviszony között min 30 napra a jogfolytonosságot, hogy ez az év éljen a számitásnál, de a tbs könyvelő letette a nagyesküt, hogy mivel munkahelyet váltottam nem kell...
Remélem igy lesz...

Hát lányok, megvolt a CTG...
Rókica, gondoltam is Rád, mert annyian voltunk CTG-n hogy még a szülőszobáról is jöttek le ctg-re merthogy tele volt minden szoba és az előtértben várakoztak a szülésre váró kismamák...
Reméltem hogy nem vagy köztük, mert nemhogy alternativ szoba de lehet, hogy még semmilyen se jutott volna neked.Kép
De látom hogy itt vagy, ugyhogy még nem szülszKép

Szóval a CTG pocsék élmény volt megint, sajna megint a fekvős gépre kerültem és megint a randa függönyt bámulhattamKépKép, bár nagyon rendi volt a csajszi, amig nem volt a vizsgálóba senki, elhúzta nekem, hogy hadd kukucskáljakKépKép

Volt utána uh is, rendes volt a doki, csak sajnos majdnem ugyanazok az adatok jöttek ki, mint egy héttel korábban, egyből bepánikoltam, de mondta a doki hogy rá se hederitsek, minden ok, ne stresszeljem magam a hülye gépen...ugyhogy most azt mondta a gép hogy 10. helyett 20-an fogok szülni, de mondta a doki, hogy ne is bűvöljem az adatokat, mert max 3300 grammos babám lesz 3600 helyett. Nem elég az nekem??, mondtam dehogyisnemKépKépKépKép
Csak a súlya változott a babának 2800-ról 2940 grammra.(Egyéb BPD:89,HC 322, AC 323, FL 72)
Majdnem pont mint múlt héten(BPD:89,HC:323,AC:315 FL: 72)
Úgy látszik hogy az elmúlt héten hasra gyúrt a babámKépKépKépKép

Úgyhogy megnyugtatott a doki, hogy nem szülünk még, minden ok az uh-n, magzatviz is van bőven, jól van a babó.
De azért jól lecseszett hogy nem tudtam megmondani, hogy tegnap hány órára volt meg a 10 magzatmozgásKépKép

Hát ennyi röviden...
Telefonálgatás ügyben a TB megerősitette, hogy bármikor elmehetek Tgyásra akár háziorvosi papir nélkül is, méghozzá úgy, hogy a munkáltatóm kimásolja a kiskönyvemből azt az oldalt, ahol a szülés várható időpontja van és azt mellékeli a kitöltött formanyomtatványhoz...
Na ez a 3. féle variáció amit hallottam...

A suliban meg megnyugtattak hogy nyugalom valaki csak 4 hónap után iratkozik be, úgyhogy nincs mitől aggódni...

Hát eddig a mai nap...este beszélek a háziorvosommal, de most mondjátok meg, hogy mondjam én kis "senki" egy doktornak, hogy k....ra nem jól tud valamit..KépKépKép

Megann 37+5

Kép

Kép
megann

Sziasztok Kép

Sajnos napok óta,illetve már több mint egy hete nem tudlak olvasni titeket és abszolút nem is vagyok képbenKép talán ma sikerül bepótolnom....nagyon kíváncsi vagyok hogy mik történtek az elmúlt 10 napban!Kép
Nálunk rémesen zűrös a helyzet,de nem részletezem....

Ami fontos:
tegnap voltunk UH-n 28+4 -nél a gép a mért adatok alapján egy héttel idősebbnek mondta Marcit tehát 29+4-nekKép
A súlyát 1230 és 1350 gr közé kalkulálta!

Szerintetek ez normális???Nektek mennyiket mértek ezekben a hetekben????Annyira kíváncsi vagyok!!!!
Ez most nagy vagy normális súly????
vajon óriásbébi lesz???
Légyszi írjátok meg nálatok kb.mi volt!!!!!

Köszi Kép

annamami
28+5Kép vagy 29+5 :o
annamami

Annamami!

Szerintem teljesen normális az érték, nekem 28+3 nál becsültek 1130 grammot.Kép
Nyugi szerintem pont j a babád, mit több kis husiKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Rokica,
Ez egy régebbi idézet amit a TAJ kártyáról írtál. Nekem a védőnő szólt múlt héten, hogy kaptak egy hivatalos papírt, ami szerint a júl. 1 után született babák TAJ kártyáit már nem postázza a TB, hanem mindenképpen be kell menni a Teve u-ba érte. Mindkét szülőnek kiadják meghatalmazás nélkül. Csak személyi vagy bármely azt pótló papír (pl. útlevél) és a Születési Anyakönyvi kivonat kell hozzá. Én egy kicsit tartok a sorbanállástól, mert már Kristófnál is ott vártunk egy csomó ideig (csak 1 ablaknál foglalkoztak vele), mi lesz most ha már nem is postázzák senkinek.Kép

Amúgy velünk minden rendben. Olvasgatok, csak írni nincs időm. Szoritok a finisben lévőknek, egy sima, könnyű szülésért.

Humi
35+6
humi

Szia Annamari!

Előszedtem a videot, és megnéztem a babánkat. Mivel én a 28. héten 3d-sen voltam, és arról nincsen leletem, fejből meg emlékeztem rá. Nekem a gép 28+0-t írt ki kornak és a súlyát 1021g-ra becsülte a gép.Ha te már 29+4-nél tartasz, akkor teljesen normális szerintem a babád súlya is. Mindenhol azt olvasom, hogy hetente kb. 200 g-ot híznak, akkor az jó, nem?

Viki
37+1

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?