Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jól eltüntem, de azért néha néha sikerül olvasgatnom titeket, jó látni milyen szépen fejlődnek a babák :)

Amiért most írnom kell és bocsánat, hogy zargatlak titeket de ma voltunk dokinál, és azt mondták kezdődő köldöksérve van én meg teljesen befordultam :(
Van valaki aki szintén ezzel szembesült? Ez mitől alakulhatott ki, és mi lesz?
Niki 5 kilós nőgyogyim azt mondta az kicsit sok...mintha értene hozzá :)
Csecsemős doki megnyugtatott jó az. Azt mondta hogy tén yés való jó szopokája van :) de nem fogom elvenni tőle a cicit ha kell neki.

Na megyek gyors feldíszitem a lakást amig alszik :)

Kép

chesti

Sziasztok!
Annyira rég voltam itt,de minden időmet leköti ez a csajszi.Visszaolvasni nemigazán tudok ,csak amit az elmúlt napokban írtatok Szopi témával.

Czmelinda
Én a 7 héten kaptam ezt a 3 hónapos oltást a dokitól,eredménye ,azóta szarakodom a tejjel,hol van hol nincs és 2 hétre rá mejött ,2 hétig tartott majd mikor elmúlt azóta is úgy fáj a hasam mintha meg akarna jönni.Most nem tudom ennek az injekciónak a hatása, de azóta ezek vannak.

Szopi téma Nálam is érdekes ,mert hol szétrobbannak annyi van, és egyszer csak 1-2 napig meg alig.Mindig be kell indítania Vikinek a tejleadó reflexet ilyenkor csak akkor jön ,de Ő türelmesen rágcsálja és mikor beindul akkor csak nyeli-nyeli,mert olyankor meg spriccelve jön.Mi is megszenvedünk vele de eddig egyszer sem fogadta el a tápszert,sőt csak ciciből fogadja el az anyatejet is hiába fejek dobom ki....napi 3om liter laktoherb teát megiszom,plusz szedem a homeos bogyot.Viszont Nekem sose eszik 100g-nál többet kicsit aggódom is ahogy egyre nagyobb lesz nem kéne neki többet ennie????
Akinek sztrájkolnak nem lehet a szájába apró fehér pöttyök vannak?
megnéztétek,lehet nem is azért nem akarnak enni mert sztrájk,hanem mert fáj a szájacskájuk.
Vikinek tele van az ínyénél ,de Őt nem zavarja,eszik rendesen.

Pénteken kapja a 2. oltást remélem ez sem okoz majd gondot.
Viszont amitől Én teljesen oda vagyok az esti alvás,mert 11nél korábban sose alszik el,sőt tegnap,vagyis ma még fél egykor elkezdett Nekem kacarászni,mikor fenyegető szemekkel elkezdtem neki magyarázni,összeesek a fáradságtól, alvás idő van.....
Na most rohanok ,mert ébredezik,bocs ,hogy eddig nem írtam,de megpróbálok kicsit minden nap jönni.
Suezika Kép Kép Kép Kép
suezika

Sziasztok!

Napraforgó!
Minden elismerésem a Tied, nagyon tisztellek a kitartásodért és ahogy neveled a két fiacskád. :) A tápszer ára nem semmi. :( + pelus.
Van segítséged amúgy?
Gyerekeket mindig egyforma ruciba öltözteted? Nagyon nagyok, szép formásak. :)
Apuka ügy :(, Te egy nagyon erős csajszi vagy!

Sue!
Nagyon szép a kislányod, már hiányoltalak, rég nem jelentkeztél. :)
Kata baba is 100-120g-okat eszik (nem mérem 2hete, de 7percet eszik az kb.120g- volt, hogy stopperoltam :D :D és hízik mint a gép. :D Ja és ő 3hónapos. 2 hónaposan 80-100g volt a max.

Dorka!
Régebben nálunk is többször előfordult, hogy nem akart enni, akkor 2x cumisüvegből adtam neki, hogy egyen már végre. Mára felismertem nála a jeleket és hagyom, eszik majd ha megnyugszik és kér. Ma volt nálunk egy ilyen, mert át kellett öltöztetni, amire végeztem berágott, megnyugtattam, azt hittem enni is fog, megint berágott, na mondom jól van, hagytam aludni. Az volt a baja, hogy nyűgös volt, itt voltak a mamám, papám és lehet, hogy túl sok volt neki az inger...
Na látod nálad is megoldódott. Szerintem ez a nem akar szopni csak ideig-óráig tart. (reméljük :wink: )
Amúgy az ilyen esetektől én is tartok, ezért nem szívesen szoptatok máshol csak otthon (vagy ha elmegyünk Pestre, akkor kocsiban meg Brendonban szoktam). Múltkor anyósnál ment ez a cirkusz, alig vártam, hogy hazajöjjünk. Ilyenkor azt nem szeretem, hogy elkezd szopni, kitépi magát nem kell neki, a tej meg spriccel mhova.:( Idegen helyen, anyós hálószobájában nem vmi kellemes...
Jobb otthon. :) Majd ha nagyobb lesz, már most is látom az utóbbi időben a változást, hogy könnyebb a gyerekkel.

Chesti!
Niki baba nagyon szép, azok a nagy szemek, irigy vagyok, nekem kicsik a szemeim :D
Köldöksérv :( Jobbulást.
Szép a súlya nődoki nem szóljon bele.

Nálatok is megváltozott a kaki állaga, színe oltás után? Lehet, hogy nem függ vele össze, de Kata 20órája nem kakilt, mire ilyen sötét mustár színűt kakilt, hígabbat.

Ma hajnalban 3kor feküdtem: fürdetés, etetés, Barátok közt, etetés, Vészhelyzet, Grace klinika, etetés, DVD film és kötés volt a téma... :lol: Ma lehet, hogy korábban kellene lefeködnöm??

Edit

Kép
Kép
edi78

SZiasztok!

Csengő! jaj tegnap elfelejtettem, hogy nagyon jó a kép a két fiadról! Olyan aranyosak!!! Igen nagyon jó az anya lettem feeling!! :lol:
Még nem voltam 6 hetes nőgyogyis vizsgálaton (holnap megyek) így szülés óta még nem fürödtem, csak zuhanyoztam. Gondoltam majd utána. Szerintem jövő héten megkockáztatunk egy közös fürcsit Botonddal a nagykádban. Ott biztos elférünk még 3-an is. Bár apa közölte, hogy Ő csak gatyában hajlandó fürdeni, mert szégyenlős előtte :shock: :shock: :shock:

Liza és Lili anyukája Kata! Úgy sajnálom, hogy Liza nem akar szopizni! Nagyon drukkolok, hogy "visszajöjjön" a kedve!

Linda! Én még nem hallottam ilyen szuriról, de kiváncsivá tettél!

Dorka! Na örülök, hogy helyre állt a dolog! nálunk akkor nem ugyanerről lehet szó, inkább csak a szelek bántják ilyenkor. LÁtod mindent megtettél, és magától helyreállt :) Drukkolok, hogy így maradjon!

Chesti! fú nem hangzik jól ez a köldöksérv :( A doki, aki megállapította, nem mondta, hogy mitől lehet?
Nagyon édes Niki a képen!

képzeljétek az egyik barátunk kisfiát kórházba vitték igaz csak megigyelik (szűk egy hónapos) mert nem bírt pukizni, és az erőlködéstől megdagadt az egyik heréje. Hallotatok már ilyet?

Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok, Lányok,

Lizának továbbra semm kell a cici, de nem erőltetem - nem akarom megvetni az alapjait a későbbi rossz evésnek, sem elrontani kettőnk kapcsolatát. Az, hogy fél órát bőg, mig én különböző pózokkal és trükkökkel próbálkozom, semelyikünknek nem "kifizetődő" - az én idegrendszeremnek és tejtermelésemnek ugyanúgy nem használ, ahogy a gyereknek sem. Dorka, sajna az sem jött be, amit irtál. Most megpróbálom kanállal, hátha... Persze minden étkezés előtt megkinálom cicivel, de nem várom meg az elutasitó hisztit, a feszülésből úgyis értek... És ha nem kell többet a cici, akkor marad a lefejt anyatej - és igy is örülök annak a három hónapnak, amig szopott, és megköszönöm neki.
(Lilike továbbra is cicibubus, hál' Istennek!)

Linda,
még nem adtam bébiitalt, úgy döntöttem, várok a betöltött öt hós korig. Egyébként itt figyel a hűtőben egy flaska baracklé, amit viszont - utólag - a védőnő nem ajánlott, mert hányást-hasmenést okozhat. Ehhez képest négy hós kortól ajánlják :evil: Ha próbálkozunk, reszelt almát fogok adni (bioboltból). Köszönöm az elismerést :D, édes vagy, de nemigen érdemlem, olyan tündérek a lányok, igazán nem gáz kettejükkel.

Beuka,
tavalyi ajándékok idei ajándékozása - szuper ötlet! :wink: :D :D :D Hozzánk holnap jön anyu szittelni a dedeket, akkor elugorhatunk a helyi teszkóba - másra, több alkalomra nem futja idén időben. A lányok utálnak plázázni, zavarja őket a sok zaj, és mig én bevásárolok, a férjem kilométereket fut velük a polcok között, hogy kibirják vhogy. Igy az ajándékozósdit nélkülük kell megoldanunk...

Sue,
de jó, hogy jössz! Viki nagyon helyes bébi!
Fehér pöttyök: mit mond a doki? Nem szájpenész? ( Nem tudom, az milyen, csak kérdezem...)

Puszi - Kata

ákata2

Helló Lányok!

Köszönöm mindenkinek az elismerő szavakat és a fiúk nevében is a bókokat! :lol:

Chesti!
Nekem mindkét fiúnál volt köldöksérv, de úgy néz ki visszahúzódott!
A kialakulása lehet sok sírástól vagy székrekedéstől, amikor a baba erőlködik.
Nekünk sajnos a tápitól volt székrekedés és hasfájás is párosult hozzá!
Azt mondták ne hagyjam sírni őket!
A súlya nem probléma ha erre gyanakodnál.
Nagyon szép súlya van, szerintem pont jó!
És a kis lencsilány is nagyon szép! :lol:

KépKép
napraforgo13

Szaisztok, csak gyors bekukk, megyek kaját gyártani...

Beuka,
tipp: a fürdetőkenőcsöt kend a tenyeredre, és mintha kezet mosnál, úgy "mosd" bele a vízbe. Így benne lesz az egész krém csomómentesen a vízben, nem kell a babára keni. és akkor elég csak a krémes vízzel lemosni a babát. Több nem kell, ők még nem izzadtak, koszosak.
(bár azéert gergőnek párszor már kimondottan büdi volt a lába... :shock: )

Mi születése óta így csináljuk, azóta szeret is fürdeni.

Csók mindenkinek, megyek..

Ui: megint laevolacoznom kell, mert ettől a hülye elevittől állandó aranyérveszélyben vagyok...biztos a vas...nem lehet vmivel kiváltani???
Vendég

Edi köszönjük szépen :) tud is igézni azokkal a nagy szemekkel :)
Kata pedig igy gyönyörű :)

Beuka hát a sírást azt hallottam, meg a hasfájástól ahogy erőlködik :( Remélem nem kell műteni, akármennyire rutin.

Napraforgó köszi neked is, szóval azt mondod azért van esély hogy visszamegy? Mitől? Van valami módszer rá amivel segithetem?
Nálunk hasfájós volt ettől aztán üvöltött a gyerek, nem tudtam semmit kezdeni vele, infacolt is használunk igy azért csillapodik, laktoherbet milusanra cseréltem, figyelek mit eszem stb. Amugy nem hagyom sírni,de ha jött/jön a görcs akkor semmi sem segit :(
Szépek a fiúk :) Hogy bírsz velük ? :) Nekem minden tiszteletem az ikres anyucik elött komolyan :)

chesti

Sue! NAgyon szép a kislányod!!! Amikor olvastam a soraidat a fehr pöttyökről, én is szájpenészre tippeltem, de ezen már biztos túl vagy.

Edi! Nem mondod, hogy Neked esténként ennyi energiád van :shock: Nagyon ügyi vagy! csak nem pulcsit kötsz Katának :) :wink:

Kata! Akkor lehet, hogy nem lesznek plázacicák a lányok :wink: :wink:

Angel! Köszönöm a tippet!

Ma végre legyantáztam a lábam. Legutóbb még a szülés előtti héten csináltam, gondolhatjátok milyen volt :shock: :shock:
Már szégyelltem, bár szerencsére hosszúnadrágos időszak van, és apa sem látta olyan sokszor :)

Holnap megyünk csípő szűrésre, + én hathetes kontrollra. Izgalmas nap lesz. Főleg, hogy ugye eleve 1 órát kell a kórházig autózni. Meg lesz az első nem otthon szopi :?

Bea

Kép
Kép
beuka

Chesti!
Sajnos a hasfájásra nincs orvosság. De hidd el kinövik 3 hónapos korukig. Én sem hittem el, mert olyan örökkévalóságnak tűnt és aztán egyik napról a másikra megszünt.
Régebben lekötözték a köldököt, hogy a sérv ne jöjjön ki, de már nem alkalmazzák mert állítólag utána sokkal nehezebben regeneráléódik a hasfal!
Ha kezdődő az szerintem nem olyan nagy gáz! Simán visszahúzódhat. A székrekedést, ha van esetleg kamillateával enyhítheted. A pukiproblémát nem tudom, mert az nálunk nem volt a fiúknak.
Rendszeresen kellett is cserélnem a szoba levegőjét, olyan mértékben működött a puki nálunk! :lol:
Ha pediga hasa fáj és ez miatt sír sokat, akkor vedd kézbe simizd a hasát és vígasztald! Nem fog hozzászokni, mert a hasfájás megszünésével elfelejti azt is, hogy ő most erre vágyik. Nálunk legalább is így volt!
A műtét egyébként csak kritikus esetekben jön szóba

Czmelinda!
Én is irattam fogamzásgátlót mert a szülés után 7 héttel megjött és azóta is rendszeres, csak nekem olyan erős lett a vérzésem, hogy muszáj fogigátlóval csillapítani.
Én is kérdeztem a szurit, de nem nagyon javasolta az orvosom, mert a súlygyarapodás igen gyakori mellékhatás és az injekció után igen változó, hogy mikorra áll vissza a mensid. Van akiknek évek kellenek.
Tehát ha még szeretnétek babát akkor nem a legjobb.
Nekem egyébként a hormonspirált ajánlották, csak azt nem támogatja a tébé, tehát teljes összeget klell fizetni.

Ákata
Igen travel systemmel közlekedünk, vagyis az egyik hordozó kerekekre szerelhető egy mozdulattal és így már csak egyet kell cipelnem.
Gyalog pedig babakocsi, de az sajna nem fér be a kocsi csomtartójába.
Meglestem a lánykáidat, hát csudaszépek, mutogatom is a fiúknak, hogy majd tudjanak hova menni udvarolni! :lol:

Edi78
Anyukám jön hétvégente segíteni, hétköznap egyedül vagyok. De minden nepra beesik egy barátnő akik babázgatnak egy kicsit.
A fiúkat álltalában nem öltöztyetem egyformába csak ha olyat adok rájuk, amiből kettő van. Ezeket álltalában kaptuk, mert hát a nagyközönség abban él, hogy az ikreknek egyformában kell lenniük!
Aranyosak egyformában és különböző ruhában is!
:lol:

KépKép
napraforgo13

Beuka én is nem rég gyantáztam :) tiszta öröm volt :)
A vizsgálat nem vészes nekünk legalábbis nem volt az csak az hogy 1 órát várakoztattak köhögő idős emberek és kis iskolások között...vagyis akartak mert apával kivitettem a kocsiba. Azt hittem felrobbanok, mennyire leszarják hogy csecsemővel van az ember ráadásul egyedüli kisbabások voltunk....

Napraforgó Csak ebből a szempontból várom hogy 3 hónapos legyen, szegénykém rossz nézni amikor jön a görcs és tehetetlen vagyok. Mert simizem neki és nyugatóan beszélek hozzá, de hát az nem segit. Amugy szinte állandóan kézben van, vagy a kendőben. :)
Székrekedése nincs, mindig tele a pelus.

chesti

Lányok,

Liza elfogadta a cicit!!!! Igaz, kellett hozzá egy kis rafkó... Cicire vettem, hát feszitette magát. Hagytam annyiban, kapott egy kis cumit (mármint játszót, nem kajást). Ölbe vettem, cicihez közel, és mikor a cumi kiesett, ahogy szokása, nem toltam vissza, hanem cicit adtam. És igy elfogadta. Tesó ugyan kiette már a javát, de azért negyven igy is jutott neki, és egész rendesen csócsálta :lol: A kiegészitést (tejet) fele-fele arányban kapta aztán kanállal (hű, de gyanakodva ette! Édes volt!), meg üveggel (egy idő után megelégelte a kanalazást).

Chesti,
de tündéri a kis Lencsilány! Köldöksérv: Lilikének akkora volt, mint egy jókora babszem, és már gyönyörűen visszahúzódott! A sebész főorvosnő, aki lágyéksérvvel műtötte a lányokat, azt mondta, hogy három éves korában Lilit műteni kell, de ő még akkor látta, mikor hatalmas volt a sérv. (Vinni is kell majd megmutatni.) Úgyhogy ne aggódj, visszamegy az! Ja, és azt is mondta, hogy NE kötözzük le. Szóval nyugi... Ami a sirást illeti: Liza sokkal sirósabb volt, neki mégsincs köldöksérve...

Napraforgó,
a lányokat nem öltöztetjük egyformán, már csak azért sem, mert ruháik zöme turkálós vagy örökölt, igy nagyon ritka a két egyforma. Egyszer-egyszer kifogjuk ugyan, de nagyon nem jellemző. Én nem is tartom jónak az egyformán öltöztetést, hisz ők teljesen különböző személyiségek - és nem a kétpetéjűségre gondolok... Ezért nem is altattuk soha őket egy kiságyban (nappal persze együtt vannak a nagyágyon). Ruhák tekintetében nincs enyim-tied, ezzel együtt általában kialakul, melyik ruhát melyik lány viseli, hiszen a szőke hajú, zöld szemű és fehér bőrű Lilikéhez teljesen más szinek illenek, mint a kreol, fekete hajú és kék szemű Lizához. A Te fiaidnak is más a szemük szine?

Kata,
már tegnap kérdezni akartam - mi az a külföldi dolog, amit szeretnél meghonositani?

Férjem már itt ül a nyakamon, totál laptopfüggő a drágaságom, az imént rajtakaptam, hogy játszik !!!! rajta. Ahelyett, hogy velem sakkozna, amőbázna, kártyázna. Fel is vetem mingyááá...

Puszi - Kata

(Na, elolvastattam hites urammal a rávonatkozókat. Erre rámtukmálta a tévé távirányitóját :evil: Most meg vagyok sértve. Inkább venne egy jó könyvet, rögtön lekopnék :wink:)

ákata2

Szaisztok, ismét villámkezű Angel leszek...
Beszéltem egy ibclc-s szopis tanácsadóval,
és azt mondta, hogy a 2 hós oltás után előfordul, hogy akár két hétig nem hízik a bébi, de semmi baja. Azt mondta, ez olyan, mint amikor beteg az ember, akkor sem gyarapodik, mert másra kell az energia.
ÚGYHOGY AKI HASONLÓ CIPEDLIBEN JÁR, NE AGGÓDJON!!!!!

Puszi, futok, kaja égésveszélyben.....jajajajaj

Angel
Vendég

Ákata,

de ügyes vagy!! és türelmes. már ami Lizát illeti :lol:

amúgy erről beszéltem: www.thebabycafe.co.uk a busz verzióban :lol: :lol:

Sue,

ja, szerintem is szájpenészetek van. nézesd meg dokival, mert azt kezelni kell!!

Lányok,

most lehet hogy nagyon morcosak lesztek, DE tényleg annyira kell méregetni a babákat?? Szerintem annyira kár amiatt stresszelni, hogy mennyit eszik, főleg, ha amúgy jókedvű a baba és szemmel láthatóan gyarapszik, és van pisis pelus. hmm? (pesrzse, ha valakinek nincs jól a babája, az más) én a harmadik héten visszaadtam a mérleget, fogalmam sincs mennyit eszik Peti és hogy most hány kiló (majd a 3 hós oltásnál úgyis mérik) de láthatóan tök jl van a bőrében és én sem stresszelek, ha néhanapján kevesebbet kajál, mint "kellene". Tudjátok, a babák sem gépek, lehetnek nagy eltérések....
(kérlek, ne dobáljátok rám a követ, ez csak egy észrevétel volt..) :lol:
mennem köll...
sz_kata

sz_kata

Beuka
Gyantázás :) Én egyszer próbáltam, akkor is ugy kellett leszednem növési irányban megegyezve, mert én nem bírom ki azt, annyira fájt. Ez amugy vicces, mert a szülést meg kibírtam. :lol: Én inkább maradok az egyszerű, fájdalommentes és gyors borotvánál.

Szkata
Jol teszed, ha nem méred, én se mérem, nincs is itthon mérleg, az orvos szokott hozni magával, mikor jön kéthetente. Szépen hízik, ugyhogy nem idegesítem magam. Meg rendesen eszik is, pelus is rendben.

Most a bölcsőben alszik a kismanó. Képzeljétek ez még az a bölcső, amit apum csinált 85-ben a babámnak, hogy abba tegyem, meg játszak vele. Hát most meg abban pihen a babám, de ő már igazi. :lol:

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!
Nem nagyon érek rá, mert Barni egész nap nyűgős és csak most ájult be, de nem tudom meddig :roll: .
Tegnap este óta a páromnak hasmenése van és reggelre 38.5-öt mértünk nála. Nagyon reménykedem benne, hogy minket elkerül ez a vírusos nyavalya, mert szerintem Barni még túl kicsi hozzá, én pedig lázasan nem szoptathatnék (legalábbis ezt mondják). Egyébként ugyanezzel küszködik édesapám is, úgyhogy vigyázzatok, mert valami van a levegőben. Nagyon szeretnék menni a talira, de ez csak akkor valósulhat meg, ha mi átvészeljük megbetegedés nélkül a hétvégét.
Holnap lesz a temetés és mivel szinte mindenki legatyásodott az apósom fog elvinni, hogy letehessem a koszorút és elbúcsúzhassak a pótnagypapitól.
Ma voltunk a dokinéninél kontrollon, hogy kellőképpen fejlődik-e a babóca. Két hét alatt Barni kb. 250 g-ot hízott és megdicsért, hogy szépen gyarapodunk. Én pedig nem szóltam egy szót sem, de nem nagyon igazodtam ki rajta, mivel a múltkor azt mondta, hogy 1 hónap alatt nem elég a fél kg hízás :shock: . Szerencsére ti akkor megnyugtattatok és inkább nem adtam neki tápszert azóta sem. Remélem ez így is marad.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

SzKata!
Nem kövezlek meg :D :D, mi most visszük vissza a mérleget, de nekem kellett a 2. hónapban, mert Kata nem hízott, akkor volt tudod a zöld kaki, vírus fertőzés. Most már 4. hete hízik mint a gép, hozza be a 2. hónap kevés hízását, a karomon érzem...meg sok ruci kicsi lett...
Aztán majd csak a tanácsadóban fogják mérni.

Pelenkafutár: rendeltem már tőlük, te is? Mi a véleményed róla?

Angel!
3 hós oltás után is előfordulhat a nem hízás? Nem mondta a szopis tanácsadó?

Beuka!
Most is tévézni fogunk...:D, takarót kötök, de nem tudom lesz-e belőle vmi. :)

Edit

Kép
Kép
edi78

Chesti! Elvileg időpontra megyünk, bár gondolom ti is úgy voltatok, hát nagyon remélem, hogy nem járunk úgy, mint ti. Egyébként nagyon meggyepálják szegényt?
Niki szopizik? Mióta fáj a pocija?

ÁKata! Hihetetlenül ügyes vagy,és kitartó! Mindez meghozta a gyümölcsét! Minden elismerésem! Nem mondod, hogy a lányok bőre, és szemszíne más.. hihetetlen! Azt mondják hogy ikreknél az egyikük "vezér" típus. Nálatok van ilyen? Napraforgó?

Hettie! Érdekes dolog ez, gondolom azért van, mert a gyantázást abbahagyhatod, a szülést viszont nem. Na de természetesen a végeredmény sem midegy :) :) Bölcső :) ez tök jó!

Gesztenye! Mielőbbi jobbulást! :( jaj én még nem is írtam , részvétem a pótnagypapád miatt!

Mi lehet ROZUS-sal???

Bea

Kép
Kép
beuka

Edit! Mi is! :) :wink: :wink: mi szökéspártiak vagyunk. A barátok közt meg mindennapos progi. van hogy közben szopizunk. 11 körülre azért már beájulok, úgyhogy éjjeli film nem jöhet szóba :)

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

csak egy villámbekukk.

Suezika:
Pont ma olvastam a szopis tanácsadó honlapján, hogy az anyatejes babák NEM ESZNEK EGYRE TÖBBET, amennyit 4-6 hetesen szopiztak, nagyjaából azt tartják és gyarapszanak.

Muszáj aludnom most zombi vagyok...

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok, Lányok,

köszönöm az elismerést, igazából azért is brusztolok ennyire Liza szopiján mert uuuuttttttááááááálllllooook fejni folyton - valami rémes, mint egy tehén, úgy érzem magam, szoptatni meg annyira jó... Kiváncsi vagyok, a holnapunk milyen lesz, ezt a cumis dolgot fogom alkalmazni... Abban nem bizom, hogy az utolsó kajája szopi lesz, mert olyankor annyira fáradt, hogy nemigen szopik már, enni sem akar valami nagyon...

Beuka,
igen, nálunk Liza a vezér, Lilike egy szelet vajaskenyér... És az a döbbenet, hogy már a hasamban is Liza volt az izgő-mozgó, Lilike a nyugis. És ez azóta se változott!

Gesztenye,
jobbulást, és bizom benne, hogy tudsz/tudtok jönni!

Kata,
jók a honlapok! Pelenkafutár :D

Gyanta: bevallom, én meg sem érzem... Volt, hogy szinte elaludtam a kozmetikusnál közben. Az epilátort sem érzem, mintha csak simogatnám a lábam vele. Tudom, ez ritka, és nem tudom, miért van igy. Mondjuk örülök neki...

Na megyek,vár a vacsi meg a bébik... Férjem is itt kering a laptop körül. Ez a dög laptop egy vezérbolygó. Én meg egy kiscsillag - elhomályositja ragyogásom. (De költői vagyok :wink:)

Puszi - Kata

PS: nálatok is az a gyakorlat, hogy a Vigantolt három havonta ajánlja a gyerekdoki lecserélni? (De ocsmányul fogalmaztam - de rohanok). Nálunk igen. Mostmá télleg lépek le.

Pussz

ákata2

Sziasztok!

Nem tudom, tudtok-e még hová tenni, azaz emlékeztek-e még rám/ránk...
A szopiproblémák sarkallottak írásra, mert sajnos én már 2 hónapja küzdök Benivel. És ezt csináltam végig- de talán nem volt ilyen nehéz - Marcival is. Benit az esetek nagy százalékában, ha szopipozícióba helyezem, elkezd visítani... Elsősorban félkómás állapotában tudom igazán megetetni, vagy ha jó napja van, akkor még éber állapotában is rámfanyalodik.
Én teljesen amellett vagyok, hogy fontos a szoptatás és az anyatej a babának, hisz nem hiába küzdök érte a mai napig is. DE megértem azokat is, akiknek ellenérzéseik vannak a szopi "erőltetésével". Sajnos mindkét gyereknél voltak/vannak olyan napjaim, hogy szinte nem tudok örülni Nekik, mert csak a görcsölést érzem a nap minden percében, hogy most vajon fog-e szopizni, vagy ordít ismét...
Marcinál rendületlenül mértem mennyit eszik, ami még inkább befordított. Most Beninél csak esténkénti mérésre használjuk, hogy lássuk gyarapszik-e. Marcinál sokszor cumisüvegeztem, amire már Beninél is szükség volt, de csak akkor amikor láttam, hogy semmi esélyem a szopira. (Ja és nem cumizavarunk volt/van! Marci végül - bár vért izzadtam - szopizott 16 hós koráig.) És tényleg olyan könnyű azt mondani, hogy kanállal, vagy pohárból adjuk a lefejt tejet. Sajnos kivitelezni már nem olyan egyszerű egy éhes, kézzel-lábbal hadonászó babát.
A szopisztrájknak nevezett mizériát (bár nálunk már tutira komolyabb bajok vannak) lehet, hogy orvosolni lehet a nyugodt összebújással, nyugalommal, de amikor az ember lánya lábainál egy 2 éves örökmozgó,állandóan rosszalkodó, dumáló kisördög is figyel, hát hogy is mondjam, felér a 8. csodával egy nyugodt perc az életben.

De mindenkinek, akinek problémája támadt a szopi terén, csak kitartást, sok erőt, valahonnan nyugit kívánok a helyzet rendezéséhez. Marcival a poklok poklát megjárva is sikerült helyrehoznunk a dolgot és bízom benne, hogy a poklok köbét járva Benivel is így járunk majd.

sokat tudnék még írni erről a témáról, de inkább nem folytatom, mert késő van, a lefejt tejcsit (amit Benikém inkább bennhagyott, minthogy megette volna) még el kell tennem, meg pihenni sem ártana.

A tejcsi és nemalvási/nem kakilási problémáinkon kívül egész jól vagyok, bár remélem a jövőben még fogom jobban is érezni magamat.

Minden baba gyönörű!!!

Sajnos én ilyen ad-hoc módon fogok erre felé járni, mivel sokat írtok, ami számomra már feldolgozhatatlan a két gyerkőc mellett, pláne, hogy Benikém szopija és alvása (jobban mondva nem szopija és nem alvása) minden energiámat elszívja.

Mindenkinek sok-sok puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Bujka:
Marcinak: BOLDOG SZÜLINAPOT!
Vendég

Bujka,

hát nem irigyellek. de nagyon szuper vagy, hogy mégis meg tudod csinálni. még ilyen nehéz körülmények között is küzdessz a szopiért, le a kalappal. és az, hogy néha nem tudsz örülni nekik, tök természetes érzés, főleg egy ilyen kimerült állapotban. de még egy kicsit kell kibirni, és aztán könnyebb lesz. vagy sosem lesz az? a többgyerekes anyák a világ csodái szerintem :lol: :lol:

Képzeljétek, Peti a hatórás szopija után nyolcig aludt :lol: én olyan boldog vagyok ilyenkor :lol: apró örömök az életben :wink:

tegnap kaptam egy Fittinfo ujságot, amibe még a nyáron készült egy cikk, hogy mit sportolhatnak a várandós anyukák a különböző trimeszterekben. tudjátok, én voltam a harmadik trimeszteres anyuka. és most a december-januári számban leközölték. tök furi volt látni a pocakos képeimet, és belegondolni, hogy az nem is olyan rég volt :? mintha más világban élnék most már...ja, és lassan a hasam is akkora lesz, mint a 37. hétben volt :roll: :oops:

_Edi,

még nem rendeltem a pelenkafutártól, de akarok egy ilyen próbacsomagot kipróbálásra. neked mi volt a tapasztalatod?
sz_kata

SzKata!
Pelenkafutár: a honlapon az van, hogy a raktáron levő pelusokból tesznek a próbacsomiba. Ehhez képest csak egyfajta pelust kaptam, gumis derékkal, vizeletjelző csíkkal (mondjuk ez hasznos).
Akkor raktáron 3volt és egy fajtát kaptam. Nem voltam elájulva a pelustól, de nem folyt ki semmi az igaz. 39ft-db a Midi, asszem Pesten drágább. Egyszer írtad, hogy Huggies bevált nálatok, hát nálunk is, a két pelenkát nem lehet összehasonlítani. És Huggiseból bevásároltam 40ft-db-ra jött ki. Meg ha van a DM-ben 15% vagy Rossmann-ban 20% kedvezményed, akkor én Huggies, Libero, DM Babylove pelusra szavazok.
Bár lehet, hogy januárban rendelek pelust a futártól, de megírom nekik, csak akkor hozzák, ha min. 3fajta pelus van benne. Mert a honlapon marhára reklámozzák magukat, azért van próbacs. hogy tudjál választani a pelusok közül. Ehhez képest a 15 pelusfajta közül kaptam egyet.
Egy próbát neked is megér.

Kicsit hosszú lettem...

Edit

Kép
Kép
edi78

Melinda,
sok-sok erőt és kitartást Neked! Erőltetés: talán állj úgy hozzá, hogy ez a baba nem szopik, és ha igen, az extra meglepetés. Én tegnap óta megpróbáltam igy, és hogy nem görcsölök, LIZA HAJNALBAN ÉS REGGEL IS SZOPOTT! Ráadásul mennyiséget (110 és 80) Igaz, nem vártam meg, hogy teljesen felébredjen. Szerintem az a legfontosabb, hogy örömötöket leljétek egymásban, hiszen visszagondolva nem az fog eszedbe jutni, hogy cumisüvegből, kanállal vagy mellből kapta-e Beni a tejet, hanem hogy milyen jó kis kor volt ez, mennyi örömmel (és nem bánattal!) Ez csak az én véleményem.
Megyek, felültetem a kis zsiványt, mert üvölt, ha feküdnie kell.

Puszi

PS: mi is pénteken megyünk vesevizsgálatra, felhivlak előtte, hátha találkozunk.

Kata,
2 óra alvás: lesz ez még több is, hidd el! Nálunk is egyik napról a másikra lett

ákata2

Sziasztok lányok!

Figyelek ám, csak mindig "helyzet" van... Tulképp gőzöm sincs, miért, hiszen egyelőre minden több, mint ideális. Apus visszaköltözött mellém, Putyi pedig az ágyába. Eszembe sem jutott anno, hogy ne velem aludjon, de tekintve, hogy éjjel alszik, nem érdekli... :D

Napraforgó!
Összefoglalva, nem unalmas az életed, mi?! :lol: :wink: Nem baj, az ilyesmi nagyon meg tudja erősíteni az embert és megnő tőle az önbizalom, nem igaz? A kölkök nagyon édesek!

Ákata!
Liza szopi: Hipp-hipp-hurrá!!! :D

Sz_kata!
Nálunk sosem volt mérleg, pontosan az általad felvázolt okokból... Hisztérikus lettem volna tőle! :lol: Vettünk pihenőszéket, hát kíváncsi vagyok... :shock: :D
Mondtam már, hogy az első fiam nekem is Petibabás volt? Sokat tanultam tőle! :lol: ...majd a második Neked is álombaba lesz... :lol: :lol:

Beuka, Edit!
Itthon meg van a Szökés dvd-n, még egy részt sem láttam belőle... Azt mondjátok, érdemes megnézni? Meg van a 24 is, de rájöttem, hogy én már nem bírom nézni az erőszak gyengédebb formáit sem...

Gesztenye!
Látom a dokinő nem egy matematikus zseni.Legközelebb, ha fél kilót hízik a gyerek, mond neki, hogy kétszer 250 gramm és az jó lesz... :lol:

Többieknek puszi, mert ébredezik...

Szia Csengo!
Mizu?

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Bujka!
Örülök, hogy bejelentkeztél. :)
Kitartás! :) Drukkolok nektek, sok erőt kívánok!!
Marcinak sok boldog szülinapot! :D

Lívi!
Szökés: szerintem szuper. Mi 6részenként néztük, pár nap alatt lezavartuk. Gyerek vmikor aludt, vmikor fogtam közben, de nem bírtuk abbahagyni a nézését. Közben etettem, ettünk. :D
Már a masodik évadot nézzük, de a fox nem adta a további részeket csak tavasszal :(

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Aki megkapta a 2 és 3hós oltást azoktól kérdezem:
A kiskönyvbe be van írva az oltóanyag száma, nektek egyforma vagy különböző?
Köszi, Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Gesztenye- jobbulást nektek. Hát én se vagyok valami fényesen, szegény Zsoltikám is hasgörcsöktől szenvedett, meg hányt is. Másra nem tudok gondolni, minthogy az élelmiszer botrány kirobbanása előtt az itteni interspár leakciózta az érintett termékeket. Az utóbbi héten vettünk ott gyanús tojást (utólag ráragasztott címke), sajtot - ebből a típusból mindegyiket leszedték a polcokról, hamisított lejáratú csokit stb. Talán hirtelen túl nagy volt a dózis...
A corny müzlit a férjem vette időnként - emlékszem is, hogy szégyeltem is magam, hogy nem bírom megenni, hisz nálunk mindig én papolok arról, hogy kevesebb szénhidrátot kéne enni stb. De ezt a müzlit nem bírtam megenni, annyira szar volt. (a férjemnek ízlett....)

Az biztos, hogy többet nem veszek kaját a spárban. Évek óta ott vásárolunk és elég sok csomagolt szalámijukat nem bírtam megenni, nem ízlett. Visszagondolva évek óta mondom a férjemnek, hogy otthon náluk (vidéken) mintha a felvágottnak is jobb íze lenne, meg mindig mondtam neki, hogy mikor a tescoban vásárlunk milyen jót eszünk mindig. (spár kb. 60, tesco 30 féle terméket vett ettől a cégtől)
Valamint a spárban mindig voltak feltűnő - eltűnő márkák akciósan tehát nem állandó termékek, amik az akciónak hatására gyorsan egy-két nap alatt eltűntek a polcokról. Tudom, hogy a többi áruház is csal, ilyen világban élünk - de amit a spár művelt az több mint sok - most pedig naiv ügyfélként akarják magukat beállítani - de akkor vajon miért voltak akciósak az érintett termékek pont a botrány előtti hetekben? Mindegy sose fog kiderülni - de legalább beszélünk róla - muszáj még tudatosabban vásárolni.

Mindenkitől elnézést kérek, amiért másodjára hozom fel a témát, de engem igen csak felháborít (főleg az hogy a bébiételeket között is voltak leürített polcok!). Igazából Zsoltikám miatt aggódom, hisz neki is hasgörcsei lettek.

Kép
nózi

Sziasztok!

Nózi! Ez a spar tényleg durva. Én már nem eszem felvágottat, persze ezzel még nem tudom a többi szörnyűséget kiküszöbölni, de egyébként is kezdem automatikusan visszafogni a húsfogyasztásomat.

Melinda!
Örülök, hogy írtál, mégha ennyire le is foglal a szopi téma. Sok erőt és amikor lehet pihit kívánok Neked! Meg tudlak teljesen érteni a két gyerkőccel, bár nálunk nincs közdelem a szopival, 2 óránként készen állok :lol: , de így is kezdek most már kimerülni... :cry: Ülök a gép előtt és nézek ki a fejemből... :oops:

Sue!
Írtam mailt. Jössz a talira?

Sz_kata!
Én egy időben szopis tanácsadó szerettem volna lenni, de aztán nem tudtam eljárni a havi meetingekre... De jó lenne később ezzel foglalkozni vagy valami hasonlóval, én még a dúlaságra is gondoltam, de hát ugye abból nem lehet megélni, csak hobby szinten:lol:

Amúgy én sem mérek szopit, csak kíváncsiságból hetente egyszer súlyt. Picit talán lassult a növekedési üteme a "kis"fiamnak... :lol:

Lányok! Valaha tudtam, de most még nem néztem utána. A zöld kaki megfázástól lehet? Valaki írta talán... Mert amúgy nem cserélem csak 2 óránként a melleim, vagy van, hogy ugyanabból kap, mert néha már azt sem tudom, mikor és melyikből szoptattam, főleg éjjel :roll: Szóval nem gáz, hogy főleg zöld a kaki? És van, hogy szenved vele, de van, hogy töl nyugodtan kinyomja, ezért nem gondolnám, hogy csak az első nehezebben emészthető tejcsit szívja ki... Bár lehet... :roll:

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Sziasztok!

Ákata!
Én sem ragaszkodom az egyforma öltöztetéshez, bár néha tényleg édesek együtt. Mi is kaptunk rengeteg ruhát barátnőktöl, persze nem ikresektől, ezért legtöbbször mi is különbözőek vagyunk. A babalátogatások alkalmával viszont szinte csak egyformákat kaptunk ajándékba, így néha vagyunk egyforma ruhába.
Én ruhát még nem nagyon vettem de a téli overál vagy például a sapik zöme egyforma.
Már csak azért is, mert nem tudnám eldönteni melyikre melyiket adjam. Ha esetleg az egyik melegebb, akkor jaj a másik nehogy megfázzon. Ilyen hülye dilieim vannak.
Egy ideig úgy tünt, hogy a Krisznek kék lesz a szeme (az apja után) , mert a Zsombikámnak egy hónapos korára már teljesen bebarnult, de mostanra a Kriszié is. De viszont teljesen más barna mind a kettőé :shock:

Igen nálunk is teljesen különböző a két gyerek Kiri a nyugodtabb, bár ez nála valszeg a testsúlyából is adódhat. majd 7 kg (6800) és igazán pufók és nehezen mozog.
Zsombi meg egy sajtkukac még evés közben sem tud nyugton maradni. ő 6 kg. És borzasztó hisztis..... :roll:

KépKép
napraforgo13

Sziasztok!

Ákata!
Én sem ragaszkodom az egyforma öltöztetéshez, bár néha tényleg édesek együtt. Mi is kaptunk rengeteg ruhát barátnőktöl, persze nem ikresektől, ezért legtöbbször mi is különbözőek vagyunk. A babalátogatások alkalmával viszont szinte csak egyformákat kaptunk ajándékba, így néha vagyunk egyforma ruhába.
Én ruhát még nem nagyon vettem de a téli overál vagy például a sapik zöme egyforma.
Már csak azért is, mert nem tudnám eldönteni melyikre melyiket adjam. Ha esetleg az egyik melegebb, akkor jaj a másik nehogy megfázzon. Ilyen hülye dilieim vannak.
Egy ideig úgy tünt, hogy a Krisznek kék lesz a szeme (az apja után) , mert a Zsombikámnak egy hónapos korára már teljesen bebarnult, de mostanra a Kriszié is. De viszont teljesen más barna mind a kettőé :shock:

Igen nálunk is teljesen különböző a két gyerek Kiri a nyugodtabb, bár ez nála valszeg a testsúlyából is adódhat. majd 7 kg (6800) és igazán pufók és nehezen mozog.
Zsombi meg egy sajtkukac még evés közben sem tud nyugton maradni. ő 6 kg. És borzasztó hisztis..... :roll:

KépKép
napraforgo13

Orsi!
Én is írtam Neked,talira nem tudok menni,kesziről húzós kocsi nélkül.
:(
Zöld kaki?Nekem eddig sose kakilt ilyet,sárga és nyákos-nyúlos a miénk,holnap jön doki rákérdezek,és smst írok de szerintem kérdezd meg a dokitól Te is hátha bújkál benne valami,vagy csak sokat eszik...Nem tudom de holnap megkérdem.

Fehér pöttyök én is szájpenészre gyanakodom, ezt is csak holnap tudjuk meg, de kaptam a gyógyszertárba valami naturlandos ecsetelőt és azzal minden kaja előtt-után bekenem és szépen eltünteti.

Szkata!
Én is 2 óránként etetek éjjel- nappal, tegnap pl 23.45kor evett ugy aludt be, aztán már 1.45kor fent volt majd 4kor, 6kor, fél8kor...
én sem nagyon bírom, hulla vagyok de mindegy, alig várom már a változást csak 5 órát aludjunk egyszer .....
:)

holnap kapjuk oltást remélem nem lesz Tőle beteg.
Valaki írta hogy havi 500 g fejlődés az kevés.
Igen ,Nekem is ezt mondta a doki ,ha havi 600got nem érte el akkor azonnal szóljak Neki ,mert az már az ő asztala,de szerencsére minden héten 200got fejlődött eddig így minden hónapban 800 akat hízik, ami meg doki szerint sok.
Na majd később beáll ugyis minden....
megyek,mert ordít.
pusz mindenkinek
sue
suezika

Szasztok!
Osoa: A zold kakirol mar ertekeztunk, de a decemberi kismamaban (61. oldal teteje) pont irnak rola. A lenyeg, hogy lehet megfazastol, attol hogy csak elotejet eszik, azaz nem uriti ki a mellet, meg lehet fogzaskor is.

Atcimkezes, mar evek ota nyavalygok, hogy a draga termekek neha tok szarok. Amikor egy kis luxusra vagyom es veszek valami finit, biztos hogy ehetetlen. Mostmar ertem....

Bali!
Koszonom kerdesed megvagyok. Azon ritka pillanatok vannak, amikor mindketto alszik es en ulok a gep elott.

Csajok! annyit irtatok a szopiszrajkrol, hogy B elirigyelte es ma alig eszik, csak rangatja a fejet es mosolyog. Szerintem a keddi oltas bezavarta. Valaki kerdezte,szerintem, minden oltas megterhelo szegenykeimnek, igy barmikor lehet ez a suly megallas. Azert a kethonaposat mondjak, mert az az elso. Nalunk akkor nagyon latvanyosan, sem centiben sem sulyban nem gyarapodott a gyerek.Most azert nott 5cm-t es 400g-ot. A dokinal tobbet mertek, de akkor tele volt a pocija.

Nozi, meg jo hogy Te nem ettel annyi muzlit. A ferjednek jo gyomra lehet.

En ferjem is hasmenessel kuszkodik, meg a nagyfiam is, mi Balinttal megmegvagyunk.

Merleg, nagyfiut nem mertem, de B olyan gyorsan szopott az elejen, hogy nem hittem el hogy eszik, ezert merem. Persze nem rendszeresen, meg kivitelezhetetlen lenne egy merlegbol kiugralo ehes gyereket merni. Igy is ha rarakom 4 es 8 kilo kozott ugral.....Ja aki megis meri eszrevettetek, hogy ha telihassal rarakom es 2 ora mulva peluscsere etetes elott is, akkor kb. 20g-al kevesebb. Ennyit mozog, vagy kipukizik 20g-t????

Sue es chesti szepek a picurik!

Beuka, megvolt az utazas a vizsgalatokra?

huhh megyek lepihenni.

cs
Vendég

Edi, nalam mindharom szam azonos az oltasnal. (2ho, 3 ho es 4 ho)

Sue, en ugy tudtam, hogy a heti 100g-ot tartjak minimumnak. De szerintem ez is csak atlag. En nem adtam tapit, mert kevesebbet fejlodott :vartam egy honapot.
Vendég

Sziasztok!

Suezika:
keszi az budakeszit jelent? A tali szempontjából kérdezem, mert én Budaligeten lakom, és autóval fogunk menni, s ha gondolod találkozhatunk, vagy beugorhatok értetek. Vagy Budagyömgyénél találkozhatunk, az is útba esik.

Osoa:
Hú múltkor realizáltam, amikor a börzézésről írtál, hogy Te második kerületi vagy???
Merthogy én is. melyik részen laktok?
Mom-os börzén én is voltam (de még a novemberin) és vettem azokból a bodykból - nagyon tetszenek és szuper minőség. És nem rózsazsínűek meg kékek. Nálam ez előny.

Bujka:
Annyira jó, hogy benéztél!
Boldog szülinapot kívánok a kisfiadnak és KITARTÁS a szopihoz.
A kétgyerekes anyukákról én is pont tegnap mondtam a telefonba valakinek, hogy szerintem FÉLISTENEK!
Nekem minden erőmet kiszívja Bendus, a főzés a kicsi takarítás és mosás.
Már sétálni sem járunk mióta volt és van az oltás mizéria.

TV nézés - Sz_kata:
azt hiszem akkor mi extrémek vagyunk, mert a mi lakrészünkben nincsen TV, anyámhoz meg nem jutok le nézni.
Amúgy mi nagyon rossznak tartjuk a TV-t a gyekőc szempontjából, pláne ha válogatatlanul nézheti - sok ismerősünk csinálja azokat a rajzfilmcsatornákat.
Úgy olottuk meg, hogy DVD-n előre megvettük a mi egykori kedvenceinket (pl. Süsü), s azt nézzük majd.

Most mennem kell.

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Beuka nem szadizták meg, legalábbis nálunk még sírás sem volt, nagyon gyengédek voltak, és minden rendben Nikivel.
Niki szopizik igen, jó a szopokája mondták is :) Sajnos nekünk az elejétől kezdve van a hasfájás :( Éjszaka viszont semmi, gondolom azért mert az amolyan álometetés, és nem nyel annyi levegőt.

Csengő én ép ezért nem mérem, esküszüm a mérleg sz*r, összevissza mér. Pláne mikor kajci elött ugrál a mérlegen...a számok is :) Itt a mérleg de jól néz ki benne a billentyűzet :)

Na megyek is fürcsi idő van. Amugy 2 napja Niki nyűgös, álandóan karban akar lenni. Valami front van?

chesti

Boróka!
Köszi szépen,rendes vagy ,de sajna Dunakeszin lakunk.
Rakjatok fel képeket és majd meséljetek.

Ma lemértem a csajszit pucéron 5580got mutatott a mérleg,egy héttel ezelőtt,meg 5370et.
Megint 200at hízott..... :lol:
Nálunk az oltás nemigazán kavart be,csak a szemhéjja azóta piros,mint mikor nem alussza ki magát és fájnak a szemei. :cry: vagyis most nézem a naplót,oltás után csak 160got gyarapodott....
Én a legjobban akkor sajnálom mikor a doki megnézi a csípőjét,kifeszíti vagy mi a fene ,na akkor elkezd ordítani,mint a sakál.Meddig fogja így még nézni??????????Múltkor kipróbáltam én is hát nem volt kellemes...már hallom ahogy holnap szuri előtt megnézi megint,egyébként utána vigyorog a dokibára..

És nagyon elrontottam egyébként,vagy ringatva vagy cicin alszik el.Apukája nem is segít altatásban,mindig azt mondja,nem akarja 10kgan így ringatni.Nemtudom meddig bírom ,mert fáj a hátam a kezem és a derekam is Tőle.....Már próbáltam sírni hagyni de annyira ordít,hogy már az fáj....és a kemény szívem, ami nincs felveszi.Utána meg csúnyán néz Rám amit UTÁLOK.
Délután mindig lemegyek Vele sétálni,2-3om órát is lent vagyunk már befagy a fenekem, de akkorát alszik nincs szívem felvinni...
télen mennyi ideig lehet levegőn?????
Mit csináljak,hogy Magától aludjon el?Vagy már nincs kiút és tényleg elcsesztem?Ja és ha kézben alszik ,amit minden nap megtesz Én meg gyönyörködöm benne...és lerakom ne adj isten kipattan a szeme és kész elvágták az alvást..
:roll:
Azt mondták 3hónapos korig még ellehet nézni a dolgokat,de utána következetesnek kell lenni....
na mindegy,most mennem kell hazajött végre apa,aki még 24-én is de már 26án dolgozik.Jó szar karácsonyunk lesz emiatt........
sue
suezika

Sziasztok,

Sajna mi megbetegedtünk.. Jadenek láza van és mandulagyuszija, Bencuskának pedig picit piros a torka, no meg én is krákogok... Remélem hétfőig meggyógyulunk, irtó szomorú lennék, ha mi kimaradnánk a nagytalálkozásból :cry:

Lányok, a gyerkőcök tündériek és csodaszépek!!!: Sue, NApraforgó, Chesti és a többiek! Hogy lehet, hogy ebben a topikban csak jólsikerült gyerekek vannak??? :lol:

Bencus is nagyot nőtt, két kép tegnapról. Nem is látszik, de itt már hőemelkedése volt szegénykémnek. Persze köztünk aludhatott múlt éjjel is :wink:

Kép

Kép

KépKép
Kép
jadey

csak gyorsan, mert Peti mérhges,

Sue,

Peti sem alszik el magától, és biztos hogy egy jó darabig nem is fog!!! De eljön majd az idő, amikor arra is elég érettek lesznek, hogy maguktól aludjanak el. Aztán meg majd jöhet a mesére elalvás :lol:
és NEM CSESZTED EL!!!

és legalább 7 hós korukig nem lehet őket "elcseszni" ezt a Rnschburg Jenő irta, szóval lehet benne valami...Azt meg már én teszem hozzá, hogy utána is csak oda nem figyeléssel lehet egy gyereket "elcseszni" szeretgetéssel tutira nem!!

Képzeljétek, ma hivtak a melóhelyemről, hogy kapunk karira kajajegyet, meg ajándékutalványt, amit Petire költhetek :lol: :lol: Sőt, meghivtak a mikulásünnepségre is. Nem tudom, Peti ebből mit észlelne :) de azért megyünk :)

Ja, és ma megfogta az egeres csörgőjét!!! és du aludt két órát!!!
Szuper ez a nap :lol: :lol:
sz_kata

Sue ésSzkata: Detto kétóránkénti szopi... Most éppen úgy nézek ki mint Frankeinstein menyasszonya, csak egy kicsit lepusztultab változatban :lol: Én nekem olyan álmaim vannak, hogy egy hatalmas kád fürdő koktéllal (szigorúan alkeszmentes :wink: ) habbal, legalább fél óráig, majd 5 óra alvás... Hűűű, de nagyot kívántam :wink:

KépKép
Kép
jadey

Jobbulást nektek Jadey!!

olyan jó lenne már talizni.....

Rolex,

milyen volt a 2 hós oltás? hogy viseltétek?
sz_kata

kata, de jópofa a szopisvonnalzód :lol: :lol:

KépKép
Kép
jadey

Jadey
:lol: :lol: :wink: ez az álom nekem is bejönne. meg egy masszázs....
megyek, mert már télleg ngggyon mérges a Peti :roll:
sz_kata

kata, mi is vettünk pihenőszéket Karira

KépKép
Kép
jadey

Lányok,
én nagyon szomorú vagyok, de nem tudunk menni hétfőn. A férjemnek tegnap támadt egy egy hetes bejárós munkája, hétfőn kezd reggel, igy nem tud hozni-vinni bennünket. Én nem vezetek, de ha tenném is, csak egy kocsi van, azzal ő megy dolgozni a halál f-szára. Ez bennem sajnos csak ma realizálódott, igaz, csak tegnap este derült ki ez a munka-dolog. Annyira sajnálom, mert el se tudjátok képzelni, mennyire vártam már a talit, és számoltam vissza, örültem előre. Már a lányoknak is mondogattam, hogy megyünk.
Na most megyek is. :cry: :cry: :cry: :cry:

Puszi - Kata

PS: Liza ma minden kajálásnál szopizott...

ákata2

Sziasztok!

Egy napig nem vagyok, és mennyit írtok! Nem is biztos hogy tudok mindenkinek válaszolni mert lassan közeledik a torna ideje.

Szopi téma: Geszti 2 napja nyügizik, és azt csinálja hogy őrülten rábukik a cicire, eszik kb. 5 percig, aztán hirtelen elkapja a fejét és kész, nem hajlandó többet, hiába kínálom sőt még sírni is kezd, ha többször próbálkozom a szájba adni a cicit. Aztán persze félóra múlva hisztizik mert éhes. Na jó a félóra túlzás, inkább másfél-két óránként. Szóval nálunk is most úgy látszik ez következik, a 2 óránkénti szopi. Hálistennek eddig éjszaka nem volt probléma, remélem nem is lesz, tegnap is 9-től reggel 8-ig (!!!) aludt...

Betegeskedés: szegény párom megfázott kb. 3 napja jöttek elő a tünetek, torokfájás, köhögés, rossz közérzet, izzadás, stb. most szigorúan hársfa teázik és aspirinezik, hát nagyon remélem hogy nem ragályos, és nem kapjuk el!!! Szerencsére már gyógyulófélben van.

Edit!
Nálunk is azonos a két szám (2 és 3 hós) a 4 hóst januárban kapjuk. Vajon mi lehet ez a szám?
Pelus ügyben egyetértek, a Huggies és Libero a legjobb, viszont a Babylove nekünk nem vált be, olyan merev és széles, és nem gumis... Csak arra használom a megmaradt pár darabot, ha tornáztatom Gesztit, a feneke alá teszem, elkerülendő a "balesetet". Pelenkafutárnál milyen márkájúakat árulnak, miért éri meg ott vásárolni? Posta vagy futárköltséggel is megéri?

Nózi!
Elgondolkodtatott amiket írtál rossz élelmiszerekkel kapcsolatban, lehet hogy nálunk is ezek játszottak be, sajna mi is vettünk abból a tejből, bár nem iszom sok tejet, úgy önmagában egyáltalán nem (pedig imádom!) csak reggel a kávémba (koffeinmentes...) de lehet hogy az is közrejátszott amikor Gesztinek néha rossz volt a közérzete és fájt a pocija. Hálistennek most már a pocifájás egyre ritkább, van hogy hetekig nincs, remélem most már elmúlik végre.

Ákata!
Annyira aranyos a hasonlatod, hogy Lilike egy szelet vajaskenyér, nagyon bájos és érzékletes.

Tegnap végre eljutottam ajándék-nézőbe, és mindent meg is tudtam venni, amit akartam! Ajándékot Gesztikémnek és Férjecskémnek! Lányok, a H&M-ben szuper jó babaholmik vannak, szerintem sokkal jobb mint a C&A, most voltam először, és meglepődtem. Igaz árban nem olcsó, de nagyjából egy szinten vannak.
Ma kitakarítottunk (Kari előtti nagytakarítás), azaz inkább Apa takarított, én meg Gesztit abajgattam. Annyira aranyos volt Apa, betegen is megcsinált mindent, függönyöket leszedte, felrakta, ablakot pucolt, porszívózott, felmosott, hurcolkodott... Nem is tudom, mi lenne velem nélküle...

Tuti hogy kihagytam valakit, bocsánat. Próbálok visszaolvasni.

Kép
mamy

Ákata :( kár hogy nem tudtok jönni. Úgy megnéztem volna a csajokat...

Hízás téma: Kitti már egy hete semmit nem hízott, sőt fogyott. :roll: Igazából nem stresszelem magam, mert éjszaka mostanában van hogy 4:30-ig is elalszik a 7 órás fürcsi után. Ha éhes lenne csak kelne előbb. Amúgy vigyorgós, meg jó fej. Tegnap hangosan kacagott amikor repülőset játszottam vele:) Majdnem megzabáltam olyan édes volt!
Annyi a változás, hogy nem hordó a hasa mint régen :) Most vagyunk 5660 gr-ok.

Angel: büdi láb :lol: én is éreztem már hasonlót, lehet hogy beleizzadt a zokniba a lába? mert olyan savanyú szaga volt :roll:
Öreglányok kérdezték is minek adok rá zoknit? Mondtam nekik, hogy az én lábam fázós, hát biztos az övé is :) Persze ők kérdezik, akik nyáron is zokniba járnak :roll:

Akkor hétfőn tali. Csajok van aki mondjuk csak kajcsit visz? Vagy mindenki hoz valami kaját, piát? Csak azért kérdem mert a céges bulikon általában mindenki csak kajcsit hozott aztán meg ki voltunk száradva. Bocsi hogy ilyen hülyeségekkel traktállak titeket. :oops:

El is dugulok, van egy fotelnyi vasalnivaló :evil:

Pusz mindenkinek: Bettus

Kép
bettus79

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?