Sziasztok!
Kata007!
Köszönöm szépen, hogy felraktad a képeimet! Nagyon klassz, hogy meg tudjuk nézni egymást, nagyon tetszik a weboldal!
A császármetszésrõl:
Rám jövõ héten császár vár, eléggé izgulok is. Nálam nem is volt kérdéses, hogy altatásban legyen-e, mert az nem jó a babának és nekem sem, mert nem élem át a születését, nehezen térek magamhoz. A kérdés az volt, hogy az epidurált vagy a spinális érzéstelenítést válasszam. A gerinérzéstelenítés topicban Snoopy, aki altatóorvos, leírja a különbségeket részletesen, úgyhogy mikor az altatóorvossal megbeszéltem a dolgokat, már elõre ismertem az elõnyöket, hátrányokat. Végül az epidurális mellett döntöttem.
Nyuszi, Kataa!
Én is császárral fogok szülni és ami érdekes, hogy jövõ héten. Majd mesélek róla, jó?
Szilvi!
Én is a végén járok már a terhességnek! Az én kedvem nagyon hullámzó, vagy nagyon jó vagy elkeseredett vagyok. Szerdán volt egy vaklárma is, azt hittem, hogy megszülök, de mégsem. Nagyok voltak pedig a fájdalmaim, amik még, ha ritkábban is, de még mindig megvannak.
Teljesen meg tudlak érteni! Sokszor vannak erõs jóslófájásaim, kényelmetlen mindenhogy. Nekem inkább a bokám zsibbad, de reggelre a kezem is, én is bevizesedtem rendesen. Az alvás nekem annyiban rossz, hogy én állandóan aludnék, annál is inkább, mert akkor nincsenek fájdalmaim. Ha fenn vagyok, akkor néha nagyon el tudok keseredni én is. Ilyenkor a chat-en felvidítanak a lányok.
Ha van kedved, írj nekem és bátorítsuk egymást! Címem:
casilla@index.hu Viki!
A hátfájás a hátizom erõsítésével csökkenthetõ, akár megszüntethetõ. Nekem a gyógytornász magyarázta el, hogy ha erõsítem a hátizmaimat, akkor miért szûnik a fájdalom. A meglazult izületek és a megnövekedett teher miatt az izmoknak jobban kellene bírnia terhelést, ha nem erõsítjük, akkor a gerinc jobban terhelt, mint bírná és ez fájdalommal jár. Tényleg így van! Félidõtõl kezdve végig erõsítettem kb. heti kétszer, egyszer kimaradt egy hét, akkor bizony fájt újra.
Csilla1 (már csak max. 4 nap van!)