Sziasztok!
DBarbi,
édes a babakupac!
Edit,
és sógornőd gyerekei végigaludták az egész éjszakát ilyen idős korukban? Szerencsés.
Anita,
nem rossz a védőnőm, bár az elején égnek állt a hajam, amikor azt mondta a két hetes babámra, hogy ha túl gyorsan gyarapszik, akkor cukros vizet adjak neki éjjel szopi helyett. Szóval ő is tud érdekes dolgokat mondani. Amit a forgásról mondott, az nektek már fölösleges
, de azért leírom: a lényeg, hogy olyan helyen legyen, ahol megvan a lehetősége forogni (mondjuk nálunk már két hónapja van a földön kialakítva hely), tehát a padlón, pléden, amire huzatot húzunk (pl. a játszószőnyeg pont erre jó). Ha háton van, akkor tegyünk mellé nagyon színes érdekes dolgokat, mert akkor egy idő után megpróbálja elérni, és utánuk fordul. A rongyóka is nagyon jó (be kell szegni), mert azt a szájába gyürmölheti, ha elérte. Ha hason van, akkor elé tegyünk érdekeset, mert előre nyújtja a karját, hogy elérje, és át tud fordulni. Ha nem nyomja ki magát teljesen hason, akkor a rácsos végű kiságyban tegyük hasra a végénél, guggoljunk le, és lassan emelkedjünk felfelé, akkor követni fog. Ezt egy nap 2-3x érdemes megcsinálni, de csak addig, amíg élvezi, azaz nem tekinti feladatnak, mert akkor bojkottálni fogja. És dicsérjük meg mindig nagyon, amikor csinált valamit, mert ez ösztökélni fogja, hogy később is tegye, pusztán a dicséretünkért is, meg persze azért is, mert rájön, hogy ő már milyen ügyes. A lényeg az, hogy ne erőltessünk semmit. Ja, a forgáshoz még mondta a plédes gyakorlatot, amit Laurának is kell csinálnia Nikivel, mert ezzel könnyebben megtanulja, hogy hová tegye a tagjait forgás közben. Másról szólva mondta még azt is, hogy mostanában előfordulhat, hogy sír, amikor meglát valakit, és ilyenkor még véletlenül se adjam oda a sírást kiváltó személynek, várjam meg, amíg megnyugszik, és csak utána, mert így tudni fogja, hogy semmi baj nem történik vele, míg ha odaadom, akkor visszahúzódó lesz később. Tehát a biztonságérzete fejlődik így, hogy figyelünk rá. Kicsit lelkiismeretfurdalásom is lett (mondjuk ez már akkor is volt), mert (írtam is a múltkor) anyósomnál sírt, és tovább hagytam szegényt nála, hagytam, hogy anyós próbálkozzon, csak később vettem el, amikor már nagyon sírt, és aztán egész nap nyűgös volt. Mondjuk, azóta ilyet nem teszek, bár karácsonykor is volt egy ominózus eset a dédijével, bár azt hamar lerendeztem. Na most ez jó hosszú lett.
Köszi a dicséretet Gabi nevében.
Hozzátápiról azt mondta a néni, hogy két szopi között érdemes adni, pont azért, hogy ne a tejcitől vegyük el a helyet, és hogy a tejci ne vegye el a helyet. Mondjuk ilyen ügyben én még nem tájékozódtam máshol, mert úgy éreztem, hogy még ráér, de majd elkezdek.
Cory,
de jó, hogy írtál többet!
Sajnos az emberek nagyon figyelmetlenek és közönyösek manapság helyátadás ügyben (akár kisgyereknak, akár terhes anyának, akár idős embernek lenne rá szüksége).
Mikor az öcsém kicsi volt (18 éve volt 2 éves), nekünk pont az volt a bajunk, hogy ő mindig állni akart, és neki meg állandóan át akarták adni a helyet, és nem értették meg, hogy ő nem akar leülni.
Mostanában én is töprengek, hogy milyen lehet több gyerekkel (nekem ugye még a kettő jön), és néha egészen megriadok attól, hogy fogom-e bírni. Gondolom ti is azért szeretnétek a három év korkülönbséget, mert azért úgy már egyszerűbb.
Köszi a válaszokat mindenkinek harisnya ügyben!
Gabi,
Dávid jó nagy baba, nehéz lehet emelgetni!
Regina,
gratula a hasonlevéshez és a rotyihoz!
Marcsi,
nyugodtan mesélj Ákosról, megígérem, hogy nem fogok szomorkodni!
Nagyon ügyes kislegény!
Gabikám már három napja azt csinálja, hogy a reggel hetes szopi után nem alszik vissza. Kezdek zombisodni, olyan jó volt kilencig pihenni! Nem tudom, hogy a frontok miatt-e, de mostanában amúgy is olyan rosszul alszom, egy csomószor fent vagyok éjjel alvás helyett.
Megyek, mert kismanóm nemcsak ébreszt, de még igényli is a társaságomat. Ráadásul még éhes is vagyok, nem is kicsit. Szóval reggelire fel!
Szép napot nektek!
Zsizsa