Kézcsókom Hölgyeim,
Szintén véletlenül tévedtem erre, de lehet hogy a sors keze, mindenesetre talán tudok néhány jó tanácssal szolgálni.
Sajnos már több mint 8 éve vagyok lisztérzékeny, ráadásul szeretek fôzni. Konkrét recepteket most nem küldök, hiszen jóformán minden elkészíthetô. Viszont a tanácsok :
- Mantler gluténmentes liszt. Sokkal jobb, és jobban felhasználható, mint a kukorica, vagy a rizsliszt.
Egyetlen szépséghibája az ára : malomipari szaküzletben, ahol elvileg gyári áron lehet hozzájutni 660 ft/ 1 kg
Bioboltokban ugyanezt 900 Ft/kg -os áron láttam.
- a fentebb felsorolt receptek tartalmaznak sütôport. Nos sajnos azt kell, hogy mondjam TILOS. Ugyanis ezt csakis gabona alapbol készítik, innentôl kezdve pedig ...
(((
Helyette javaslom a szodabikarbonát.
- Ha már a poroknál tartunk: HAAS termékcsalád. Remek pudingporaik vannak, étkezési keményítô, zselatin, etc.
- A legtöbb felvágott, konzerv (gondolok itt a májkrémre is) tartalmaz lisztet. Javaslom a PICK termékeit, ez garantáltan gluténmentes. Ugyanez vonatkozik az UNIVER-re is.
- Nem árt ellenôrizni, hogy milyen keményítô szerepel az adott termékben. Ha azt látjuk, hogy módosított keményítô, vagy XANTÅN, akkor nyugodtan vegyük meg.
- Tóth Antal, 7361 Kapocsszekcsô, Ifjúság út 17. Gluténmentes Bt. Tel: 06-74-463-927. Innen lehet rendelni mindenféle tésztát, aprósütit, süteményporokat.
Most több apróság nem jut eszembe, de ha lesz valami irok.
Ha esetleg valakinek recept (nagyon sokféle recept létezik, és a legtöbb ugyanaz, mint normál esetben, csak más liszttel, úgyhogy konrkét ételre gondoltam) igénye lenne, vagy apróbb elkészítési trükkök érdeklik, kérem irja meg,
ha tudok segítek.
Csókolom
)))
Kléber Tamás