Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Egy 6 hetes újszülött anyukája vagyok. Már a várandóságom előtt és azalatt is a természetes megoldásokat kerestem a problémákra, és szeretném ezt a hozzáállást a gyermeknevelésben is megőrízni. Sajnos ez elég nehéz, mivel rengeteg információ kering arról, mit szabad, mit nem szabad, mi hatásos és mi nem. Hátha valaki kezdő anyukaként hasonló cipőben jár. Osszuk meg egymással a tapasztalatainkat Ti mivel enyhítettétek a pocifájást az első hetekben?

vegamama
Göd
 
 


Sziasztok, én ugyan nem vagyok anyuka, de a nővérem folyton lepasszolja hozzám a kis unokahúgomat, aki most fogzik, és ötletem nincs, mit csináljak a folytonos sírással... A vizsgaidőszakban is rengeteget volt nálam a baba, és alig tudtam tanulni, a nővérem pedig annyira nem aktívkodik ebben a gyereknevelés témában. Eléggé kikattintó tud lenni, de Lilikét nagyon szeretem, és szeretnék neki valamilyen természetes segítséget találni, hogy jobban bírja a fogzást - és én is  Mit szoktak ilyenkor csinálni? ilyeneket is olvastam, hogy a borostyánkőből készült ékszerek is akár segíthetnek, ez igaz? elég meredeken hangzik. 
odinemmami
Budapest V. kerület
 
 


@odinemmami:


hát elég szomorú, hogy a nővéred így áll hozzá. Esetleg vele nem tudnál először beszélni, hogy jó lenne ha elsősorban ő keresne valami megoldást, mégiscsak az ő gyereke. Bocs, nem akartalak kioktatni, csak furának tartom ezt a hozzáállást. Nekem három gyerkőcöm van, a legkisebbnek szintén jön a foga, végigcsináltam én már mindent. A borostyánnyaklánc kinek beválik, kinek nem, az első gyerkőcnél például a felrakása után meg sem érezte a fogak kibújását, pedig az első négy foggal nagyon megszenvedtünk. A középső gyerkőcnél  meg semmit nem használt. Nála a Viburcol végbélkúpot próbáltuk, attól megnyugodott. Amúgy a kúp pocifájásra is jó, ahogy a nyaklánc is, de a borostyán asszem csak 4-5 hónapos kortól lehet hordani, a kúpot meg már újszülötteknél is talán.

Az egyetlen dolog, ami - úgy tűnik - az anyaság természetes és állandó velejárója, az ingadozás ég és a pokol között.
clara3
Budapest XI. kerület
 
 
 
 

 
 

@clara3 

hát figyu... beszéltem a nővéremmel rendgetegszer, hogy vegye észre, hogy ő már nem egyetemista, hogy folyton bulizni járjon, de én viszont az vagyok, és akkor egy időre jobb, aztán megint ott vagyunk, ahol a part szakad. Tegnap este is célozgattam neki rá, hogy nem oké, hogy a gyerek többet van nálam, mint az édesanyja karjában, de a barátokhoz való készülődés miatt meg se hallotta.
Anyunak van egy borostyán nyakija, elkérem majd tőle, hátha bejön. Nem is gondoltam volna amúgy, hogy vannak szerek fogzásra... azt hittem, az csak megtörténik és kész. Ez a viburcol micsoda? Valami idegnyugtató? Nem veszélyes gyógyszert adni a gyereknek? VAgy ez nem az?
odinemmami
Budapest V. kerület
 
 


hát no komment ami a tesódat illet, bocs, de ami a szívemen az a számon. szerintem anyud borostyánjával vigyázz, mert ezt a nyakláncot külön erre a célra gyártyják csecsemőknek, és ki tudja, lehet anyud nyaklánca veszélyes a babára, pl. fém van benne, amire ne adj isten allergiás..
A viburcol egy végbélkúp, patikában tudod megvenni. természetes, gyógynövény alapú, mi ezért választottuk. nyugodtan lehet egészen pici babáknak is adni. mi lefekvés előtt adtuk, jól fog aludni tőle, és nem lesz nyűgös. de tudod, ahány baba, annyi gyógymód, kinek mi jön be.


Az egyetlen dolog, ami - úgy tűnik - az anyaság természetes és állandó velejárója, az ingadozás ég és a pokol között.
clara3
Budapest XI. kerület
 
 
 
 


Sziasztok!
Mi tegnap voltunk ezen a fizetős ultrahangon, koponyát, hast és csípőt néztek, szerencsére minden rendben volt. Bár nem rajongok az ultrahangért, annyira ajánlotta a védőnő, hogy gondoltam, veszíteni nem veszítünk rajta semmit, és mi is megkönnyebbültünk. Viszont úgy néz ki, el kell mennünk sebészetre, mert a bcg oltás eléggé csúnya, és ha nem javul, meg kell nézetni. Nektek volt ilyen probléma? Esetleg használt rá valami?

Most elég nyügik vagyunk, mert a pici csak 5-6 naponta kakil. Azt mondták, ez végülis normális... de szegénykémnek már nagyon fáj a pocija a kaki előtt... járt valaki hasonló cipőben?
vegamama
Göd
 
 


@vegamama:


Szia Vegamama!
Én úgy tudom, hogy újszülötteknél gyakran fordul elő, hogy székrekedésük van, és ez azt jelenti, hogy mindent felhasznált az anyatejből. Mondjuk az erőlködés nem jó. Gyarapszik a súlya? Ha nagyon fáj a pocija, masszírozd meg neki lábtornával. Nálunk ilyen probléma nem volt: mindhárman gyártották/gyártják a kakit folyamatosan napjában e-szer is 

Gennyezik az oltás? az én picinyeim is eléggé intenzíven reagáltak rá, hónapokon keresztül, de nem kellett felvágni. Sebhintőporral, krémmel kezeld. 

@odinemmami mi a helyzet nálatok? Kipróbáltátok már a viburcolt?


Az egyetlen dolog, ami - úgy tűnik - az anyaság természetes és állandó velejárója, az ingadozás ég és a pokol között.
clara3
Budapest XI. kerület
 
 
 
 


@clara3:


Szia Clara, köszi a biztató sorokat. Igen abszolút kerekedik a pici, hetente úgy 160-180 gr körül.
Az oltás nem gennyes, csak piros és kidudorodó, de azt olvastam elég sokan ezzel a problémával küzdenek, s az sem baj, ha többször kifakad.. Kenegetem, köszi a tippet.
Sajnos pár napja nagyon nyügik vagyunk, jó lenne, ha megoldódna ez a kaki-dolog. Ezt a viburcolt lehet csecsemőknek is adni?
vegamama
Göd
 
 


@clara3

Szia Clara, köszi a tippet a borostyán nyakival! Igazából arra nem is gondoltam, hogy lehet, hogy fémallergiája lenne... huh még jó, hogy nem adtam rá, amit találtam otthon! 
A Viburcol amúgy már ilyen nagyon pici babáknak is addható? Nem igazán merek akármit odaadn Neki, mert értitek, mégsem az én babám. 
A nővérem amúgy valami eszméletlen! tegnap - valentin napon - mikor nyilván nekem is lettek volna terveim, egyszer csak beállít a gyerekkel, miközben épp készülődtem, és rám hagyta Lilikét, mert "attól, hogy édesanya, neki is vannak ám tervei valentin napra, igazán lehetnék megértőbb". Ő meg szerintem megkérdezhetne, tudok-e vigyázni a gyermekére.odinemmami
Budapest V. kerület
 
 


@odinemmami:


nézd a jó oldalát, ha majd lesz gyereked, legalább addigra kiművelődtél ezekből a dolgokból...és nem lehet egyszerűen nemet mondani neki?
@Vegamama-nak is írom, hogy egészen piciknek is lehet adni a viburcol kúpot, akár újszülötteknek napi 2-szer. Most nálunk is előkerül újra, mert lázas a pici, és remélhetőleg ettől megnyugszik. 

Az egyetlen dolog, ami - úgy tűnik - az anyaság természetes és állandó velejárója, az ingadozás ég és a pokol között.
clara3
Budapest XI. kerület
 
 
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet: