Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Egy 6 hetes újszülött anyukája vagyok. Már a várandóságom előtt és azalatt is a természetes megoldásokat kerestem a problémákra, és szeretném ezt a hozzáállást a gyermeknevelésben is megőrízni. Sajnos ez elég nehéz, mivel rengeteg információ kering arról, mit szabad, mit nem szabad, mi hatásos és mi nem. Hátha valaki kezdő anyukaként hasonló cipőben jár. Osszuk meg egymással a tapasztalatainkat Ti mivel enyhítettétek a pocifájást az első hetekben?

vegamama
Göd
 
 


Sziasztok, én ugyan nem vagyok anyuka, de a nővérem folyton lepasszolja hozzám a kis unokahúgomat, aki most fogzik, és ötletem nincs, mit csináljak a folytonos sírással... A vizsgaidőszakban is rengeteget volt nálam a baba, és alig tudtam tanulni, a nővérem pedig annyira nem aktívkodik ebben a gyereknevelés témában. Eléggé kikattintó tud lenni, de Lilikét nagyon szeretem, és szeretnék neki valamilyen természetes segítséget találni, hogy jobban bírja a fogzást - és én is  Mit szoktak ilyenkor csinálni? ilyeneket is olvastam, hogy a borostyánkőből készült ékszerek is akár segíthetnek, ez igaz? elég meredeken hangzik. 
odinemmami
Budapest V. kerület
 
 


@odinemmami:


hát elég szomorú, hogy a nővéred így áll hozzá. Esetleg vele nem tudnál először beszélni, hogy jó lenne ha elsősorban ő keresne valami megoldást, mégiscsak az ő gyereke. Bocs, nem akartalak kioktatni, csak furának tartom ezt a hozzáállást. Nekem három gyerkőcöm van, a legkisebbnek szintén jön a foga, végigcsináltam én már mindent. A borostyánnyaklánc kinek beválik, kinek nem, az első gyerkőcnél például a felrakása után meg sem érezte a fogak kibújását, pedig az első négy foggal nagyon megszenvedtünk. A középső gyerkőcnél  meg semmit nem használt. Nála a Viburcol végbélkúpot próbáltuk, attól megnyugodott. Amúgy a kúp pocifájásra is jó, ahogy a nyaklánc is, de a borostyán asszem csak 4-5 hónapos kortól lehet hordani, a kúpot meg már újszülötteknél is talán.

Az egyetlen dolog, ami - úgy tűnik - az anyaság természetes és állandó velejárója, az ingadozás ég és a pokol között.
clara3
Budapest XI. kerület
 
 
 
 

 

 

@clara3 

hát figyu... beszéltem a nővéremmel rendgetegszer, hogy vegye észre, hogy ő már nem egyetemista, hogy folyton bulizni járjon, de én viszont az vagyok, és akkor egy időre jobb, aztán megint ott vagyunk, ahol a part szakad. Tegnap este is célozgattam neki rá, hogy nem oké, hogy a gyerek többet van nálam, mint az édesanyja karjában, de a barátokhoz való készülődés miatt meg se hallotta.
Anyunak van egy borostyán nyakija, elkérem majd tőle, hátha bejön. Nem is gondoltam volna amúgy, hogy vannak szerek fogzásra... azt hittem, az csak megtörténik és kész. Ez a viburcol micsoda? Valami idegnyugtató? Nem veszélyes gyógyszert adni a gyereknek? VAgy ez nem az?
odinemmami
Budapest V. kerület
 
 


hát no komment ami a tesódat illet, bocs, de ami a szívemen az a számon. szerintem anyud borostyánjával vigyázz, mert ezt a nyakláncot külön erre a célra gyártyják csecsemőknek, és ki tudja, lehet anyud nyaklánca veszélyes a babára, pl. fém van benne, amire ne adj isten allergiás..
A viburcol egy végbélkúp, patikában tudod megvenni. természetes, gyógynövény alapú, mi ezért választottuk. nyugodtan lehet egészen pici babáknak is adni. mi lefekvés előtt adtuk, jól fog aludni tőle, és nem lesz nyűgös. de tudod, ahány baba, annyi gyógymód, kinek mi jön be.


Az egyetlen dolog, ami - úgy tűnik - az anyaság természetes és állandó velejárója, az ingadozás ég és a pokol között.
clara3
Budapest XI. kerület
 
 
 
 


Sziasztok!
Mi tegnap voltunk ezen a fizetős ultrahangon, koponyát, hast és csípőt néztek, szerencsére minden rendben volt. Bár nem rajongok az ultrahangért, annyira ajánlotta a védőnő, hogy gondoltam, veszíteni nem veszítünk rajta semmit, és mi is megkönnyebbültünk. Viszont úgy néz ki, el kell mennünk sebészetre, mert a bcg oltás eléggé csúnya, és ha nem javul, meg kell nézetni. Nektek volt ilyen probléma? Esetleg használt rá valami?

Most elég nyügik vagyunk, mert a pici csak 5-6 naponta kakil. Azt mondták, ez végülis normális... de szegénykémnek már nagyon fáj a pocija a kaki előtt... járt valaki hasonló cipőben?
vegamama
Göd
 
 


@vegamama:


Szia Vegamama!
Én úgy tudom, hogy újszülötteknél gyakran fordul elő, hogy székrekedésük van, és ez azt jelenti, hogy mindent felhasznált az anyatejből. Mondjuk az erőlködés nem jó. Gyarapszik a súlya? Ha nagyon fáj a pocija, masszírozd meg neki lábtornával. Nálunk ilyen probléma nem volt: mindhárman gyártották/gyártják a kakit folyamatosan napjában e-szer is 

Gennyezik az oltás? az én picinyeim is eléggé intenzíven reagáltak rá, hónapokon keresztül, de nem kellett felvágni. Sebhintőporral, krémmel kezeld. 

@odinemmami mi a helyzet nálatok? Kipróbáltátok már a viburcolt?


Az egyetlen dolog, ami - úgy tűnik - az anyaság természetes és állandó velejárója, az ingadozás ég és a pokol között.
clara3
Budapest XI. kerület
 
 
 
 


@clara3:


Szia Clara, köszi a biztató sorokat. Igen abszolút kerekedik a pici, hetente úgy 160-180 gr körül.
Az oltás nem gennyes, csak piros és kidudorodó, de azt olvastam elég sokan ezzel a problémával küzdenek, s az sem baj, ha többször kifakad.. Kenegetem, köszi a tippet.
Sajnos pár napja nagyon nyügik vagyunk, jó lenne, ha megoldódna ez a kaki-dolog. Ezt a viburcolt lehet csecsemőknek is adni?
vegamama
Göd
 
 


@clara3

Szia Clara, köszi a tippet a borostyán nyakival! Igazából arra nem is gondoltam, hogy lehet, hogy fémallergiája lenne... huh még jó, hogy nem adtam rá, amit találtam otthon! 
A Viburcol amúgy már ilyen nagyon pici babáknak is addható? Nem igazán merek akármit odaadn Neki, mert értitek, mégsem az én babám. 
A nővérem amúgy valami eszméletlen! tegnap - valentin napon - mikor nyilván nekem is lettek volna terveim, egyszer csak beállít a gyerekkel, miközben épp készülődtem, és rám hagyta Lilikét, mert "attól, hogy édesanya, neki is vannak ám tervei valentin napra, igazán lehetnék megértőbb". Ő meg szerintem megkérdezhetne, tudok-e vigyázni a gyermekére.odinemmami
Budapest V. kerület
 
 


@odinemmami:


nézd a jó oldalát, ha majd lesz gyereked, legalább addigra kiművelődtél ezekből a dolgokból...és nem lehet egyszerűen nemet mondani neki?
@Vegamama-nak is írom, hogy egészen piciknek is lehet adni a viburcol kúpot, akár újszülötteknek napi 2-szer. Most nálunk is előkerül újra, mert lázas a pici, és remélhetőleg ettől megnyugszik. 

Az egyetlen dolog, ami - úgy tűnik - az anyaság természetes és állandó velejárója, az ingadozás ég és a pokol között.
clara3
Budapest XI. kerület
 
 
 
 


Sziasztok, csatlakoznék


Elmondom, nekünk milyen természetes dolgok használtak a hasfájásra:

- cseresznyemag párna melegen a pocira nagyon jó tesz, meg nekünk is mensi idején
- alap, hogy ne együnk tejterméket (gondolom Vegamamának ezt nem kell mondani), de valakinél a puffasztó dolgok fogyasztása veri ki a biztosítékot a babánál. Sajna ezzel kísérletezni kell. 

-gripe water: ez elvileg enyhíti a hasfájást és természetes anyagok vannak benne, de nehezen adagolható kanállal (egy csecsemőnek!!) , ráadásul még jobban görcsölt tőle

- megyek tea: ez nekünk jobban bevált

- Viburcol: mi rendszeresen használtuk hasfájásnál, fogzásnál, de 2 évesen is adtam neki, ha a láz miatt nem tudott aludni. megnyugtatta. Plusz jó, hogy kúp, és nem kell leeröltetni semmit a torkán.

ja, és sok-sok türelem


Sz Aliz
wlandalice
Budapest VI. kerület
 
 


@wlandalice:


Szia! igen, ez alap. én várandóságom alatt sem ettem semmi állati eredetűt. elvből így élek már 2 éve. Minden értékem jó volt. A babának biztos nem ettől van a baja.
Köszi a tippeket, cseresznyepárnám van, nem is gondoltam volna, hogy a babánál is ki lehet próbálni.
A viburcolról máshol is hallottam, olvastam, hogy jó, szóval jövő héten beruházok rá, egy próbát megér. Majd beszámolok a fejleményekről.
@clara3 hogy vagy? meggyógyultak a gyerekek?
vegamama
Göd
 
 


sziasztok!
Hát sajnos a tünetek nem javultak, mocs csak rosszabbak: szegény picim eléggé szenved, büdöseket pukizik, csavargatja a testét, rosszul alszik és nap közben is fáradt, a figyelme lankadt...  A Viburcolt alvásra mindenképp kipróbálom, de a férjemnek még nem sikerült vennie a patikában, én meg nem megyek le ilyen hidegben... A torna, popsimasszázs sajnos nem segít, se az espumisan, melegfürdő. Valaki próbálta már a szélcsőt?vegamama
Göd
 
 


@vegamama:


szia vegamama! a szélcsőt fokozott gázgépződés esetén érdemes alkalmazni. Nekünk az enyhített picit a problémán, de vigyázni kell, hogy ne told túl a csövet, mert akkor megsértheted vele a végbelét.
kíváncsi vagyok, mi lett veletek, hatott-e a kúp, ha vettetek.

Sz Aliz
wlandalice
Budapest VI. kerület
 
 


SziasztoK!
szerencsére túléltük valahogy a februárt, nem volt egyszerű. A két nagyobbikon átment az influenza, sajnos szövődményekkel, a kislányomnak a fülére ment, fel is kellett szúrni... :( plusz antibiotikum. Még jó, hogy emlegettük, mert eszembe jutott, hogy a viburcol jó erre is, vagy ha nincs akkor chamomilla. Nektek végül segített vegamama?
A szélcsövet egyébként érdemes volna kipróbálnod, mert pont arra való, amikor a baba ritkán kakil, és tudsz vele székeli ingert kelteni nála. de ha ez az elején nem segít, később sem fog, akkor már érdemes a kúpot használni, vagy kamillateázni pocakot masszirozni.

Az egyetlen dolog, ami - úgy tűnik - az anyaság természetes és állandó velejárója, az ingadozás ég és a pokol között.
clara3
Budapest XI. kerület
 
 
 
 


Sziasztok!


Már régóta nem írtam, köszönöm a sok jótanácsot. A viburcoltól tényleg jobban ment az alvás, de csak akkor használom, amikor szegénykém nagyon szenved és nyűgös. A többivel is próbálkozunk, több kevesebb sikerrel. Minden doki azt mondja, normális, hogy ilyen keveset székel, majd elmúlik. Mi is kezdünk hozzászokni. Most lett 3 hónapos a szentem! 

Más, de témába vág: próbáltuk az ökopelenkát, de eléggé átereszti az "illatokat", sőt át is ázott sokszor... Eldobhatót csak vészhelyzet esetén szeretnék használni. Kinek, milyen tapasztalata van a mosható pelenkával? milyet ajánl?

vegamama
Göd
 
 


@vegamama:


pelenkában nem vagyok jó tanácsadó.. az elsővel még lelkes voltam, és próbálkoztam mindenfélee öko-bio megoldással, bambuszpelenkával..., de aztán beleuntam, plusz nincs sok korkülönbség a gyerekek között, és ennyi pelusra kiadni konkrétan egy fizetés lett volna, szóval szégyenszemre maradunk a hagyományos eldobhatónál. Amúgy a ökopelus sem teljesen természetbarát, ha igazán az akarsz lenni, akkor sajna mosnod kell, mint jóanyádnak annak idején... ha van időd, és energiát, hát rajta.. 
ezen az oldalon találsz jó tippeket, ha belevágnál: http://moshatopelenkakucko.hu/hirek/altalanossagban-a-moshatokrol/
Az egyetlen dolog, ami - úgy tűnik - az anyaság természetes és állandó velejárója, az ingadozás ég és a pokol között.
clara3
Budapest XI. kerület
 
 
 
 


Sziasztok! Örülök, hogy találtam egy ilyen aktív fórumot a babaneten. Segítségre volna szükségem.
4 hónapos a babám, és még mindig hasfájós - úgy két hónapja. húzza a lábát minden szopizás után. az espumisan kicsit enyhítette csak a fájdalmat, de nem elég hatékony. Próbáltuk az aloe vera gélt, az semmit nem segített :( Minden ötletre nyitott vagyok
Egy aggódó anyuka
pergia
Dunakeszi
 
 


szia Pergia! 3 gyermekes anyukaként azt biztosan állíthatom, hogy csodaszer nincs viszont van pár dolog, amit talán még nem próbáltál: 3-4 óránkénti szoptatás, mellek váltogatása, vízszintes etetés, tejtermékek, koffein elhagyása, édeskömény, kapor, ánizs, borsmenta tea,babamasszázs, babatorna (biciklizés). A nyűgösségre sokat segíthet a cumi is - bár sokan ezért tuti meglincselnek. Jó lehet még a gyógynövény alapú kúp, a Viburcol, de ez nem oldja a hasfájást, csak megnyugtatja. espumisan helyett inkább gripe watert adj neki, mert az ellazítja és így oldja a fájdalmat.

Az egyetlen dolog, ami - úgy tűnik - az anyaság természetes és állandó velejárója, az ingadozás ég és a pokol között.
clara3
Budapest XI. kerület
 
 
 
 


@clara3:


köszi Clara, ezek közül majdnem mindent próbáltam. A cumi is gyakran előkerül, amikor már nem tudom mivel megnyugtatni, de az sem mindig jár sikerrel.

A gripe watert kipróbálom, olvastam róla, hogy segíthet, de akár ronthat is a helyzeten... :(

a vibrucolról még nem hallottam...
infacolról mi a véleményetek?
pergia
Dunakeszi
 
 


sziasztok!
van köztünk olyan, aki nem használ eldobható pelenkát (körnezettudatosság), és nem vált be az ökopelenka? most visszatértem nagymamáim módszeréhez, és itthon főzöm a pelusokat, amitől teljesn kikészültem idegileg. Tud valaki ennél kevésbé fárasztó megoldást? mert csak végesetben használok eldobható pelenkát. ráadásul az ökopelenka a kicsimnek is kicsípi a bőrét, ezért számunkra ez nem lehet megoldás. kérlek segítsetek!
vegamama
Göd
 
 


@vegamama:


Totsbots, bumgenius, blueberry szerintem nagyon jó márkák, de sajnos azt tudnod kell, hogy nem lesz kevésbé fárasztó, max. jól tartanak a pelusok. szerintem magát a mosási folyamatot kéne egyszerűbbé tenned, bár nem tudom, hogy végezted eddig. ha van elég pelenkakészleted, elég 4 naponta mosnod.

Sz Aliz
wlandalice
Budapest VI. kerület
 
 


@pergia:


az infacolt nem próbáltam, de talán megér egy próbát. Nálunk a viburcol és a gripe water segített.

egy barátnőmnél azért nem vált be, mert a baba nem szerette a narancsos ízét..Milyen típusú a hasfájás? Mert tudtommal ez a puffadásra jó

Az egyetlen dolog, ami - úgy tűnik - az anyaság természetes és állandó velejárója, az ingadozás ég és a pokol között.
clara3
Budapest XI. kerület
 
 
 
 


@clara3:


szia, szerintem is az infacolt inkább puffadásra kell használni, nálunk erre bevált.
Nálunk a gripe water nem aratott sikert, ellenben a viburcoltól átaludtunk egy éjszakát.

mi most újra babával próbálkozunk (mindent meg is teszünk ennek érdekében), egy négy napos nyaralás alatt próbáljuk összehozni a picit, mert remélem, hogy a sok pihenés és nyugalom elősegíti a pindurka beköltözését. Király

Sz Aliz
wlandalice
Budapest VI. kerület
 
 


Sziasztok!


Köszönöm szépen a sok választ. Nagyon nehéz kiigazodni, mert annyi terméket a piacra dobnak, aztán mindenkinek más válik be.Viszont én nem szeretném a babámon próbálgatni, végtére is nem egy kísérleti nyúl... Ezért is részesítem előnyben a természetes megoldásokat. ez az infacol gondolom nem természetes.
moat úgy vagyok vele, hogy megpróbáljuk átvészelni még ami hátra van, elviekben a kólika sem tarthat örökké, csak kicsit elfáradtunk már mindannyian.. Persze nagyon jó lenne, mindannyiunk számára elviselhetőbbé tenni ezt az időszakot, főleg a kicsi számára. Tényleg próbálok arra koncentrálni, hogy ez egy átmeneti állapot.

Tetszik, hogy a viburcol természetes, de megmondom őszintén, hogy kicsit nekem visszás, hogy "nyugtatózzam" a babámat. Még akkor is, ha ez nem úgy nyugtató a szó szoros értelmében. 

Szóval most türelem, és várakozás van... Egyszer csak jobb lesz.

@wlandalice: ez remek hír, nagyon drukkolok Nektek! Neked mennyi idős a kisgyereked?

pergia
Dunakeszi
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?