2010.06.10 18:14
Szerző: vivi123
Szió, egész nap játszóztunk, ill. mikor nagyon meleg volt, bementünk a férjemhez hűsölni. Így csak most válaszolok.
Tehát a szűlészeten akkor az újszülöttgyógyásznak nem tűnt fel a babád? És születéskor ezekszerint nem is húzott be még a mellkasa sem?
Hát nekünk nem így volt.
Mikor megszületett, belégzéskor eleve fura hangot adott, de először mindenki azt hitte, sok a váladék és csomót szivogatták. Hasra tették, mert általában olyankor jobban lesznek a babák, hát Ő nem lett, elvitték megvizsgálni, visszajött az újszülött gyógyász, hogy nem várna tovább, a tüdeje tiszta, tehát valahol följebb van a gond, át kell szállítani az 1-es Gyerekklinikára további kivizsgálásra. Nagyon erőlködött már akkor, így lélegeztető gépre is tették. Így szállították át a PIC ossztályra. Ott kiderült, hogy gégeszűkülete van, bronchoskópozták, és még azt is meglátták, hogy a gyűrűporc szabálytalan alakú, így nem fed teljesen a gégefedő=könnyen félrenyelhet.
Szoval mi is félrenyelősek vagyunk, de nekünk csúnyábban indult az egész, mint Nektek.
Éngem a szülés utáni nap kilöktek a kh-ból, dehát minek is lepzseltem volna ott tovább. Mentem be minden nap a kh-ba, amikor lehetett (Ő 4. baba, szoval azért nem tudtam folyton ott lenni, nameg a Pic-re nem is lehetett akármikor menni.
Először mondták, fogalmuk nincs, meddig lesz a Pic-en, akkor akadtam ki teljesen. És direkt altatták, hogy ne sírjon, mert az nagyon rossz hatással volt Rá. Már aznap levették a gépről, mikor átszállították, csak oxigén búra alatt volt. Meg ment neki infúzió, gyógyszer, hogy jobban legyen. Aztán még megnézték, nincs-e valami más szűkülete is, de nem volt. Minden nap jobban lett, de egy baj volt, hogy nem ment neki a szívás-nyelés-levegővétel még cumisüvegből sem. Csak úgy várta, hogy folyjon a szájába a tápszer....akkor áttértek orrszondás etetésre. Nagyon rossz volt látni. Na aztán egy hét után jobban lett és áttették a postoperatívba, a lábadozóba, akkor már megint kezdték üvegből próbálgatni, de akkor még azzal ijesztgettek, lehet itthon is szondázni kell egy darabig. Na aztán másnap megyünk be és a gyerek üvegből ivott, csak 3-4 kortyonként meg kellett állni, mert különben félrenyelte. 10 nap után megkérdezték, megpróbálom-e megszoptatni, azt hittem rosszul hallok. Nagyon féltem, hogy elkezd fuldokolni, de bíztattak, a cicin úgyis kisebb a lyuk, mint amit Ők tudnak szúrni a cucli cumin... és elsőre 50-et szopott!
Nagyon boldog voltam és még aznap mondták, átmehetünk a csecsemő osztályra, ott voltunk még 3 napot és 2 hét után jöhettünk haza. Sajnos nagyon szegényesen láttak el tanácsokkal.
3/4-ét a neten olvastam el ennek a rendellenességnek, ami elég szégyenletes ahhoz képest, hogy a Klinikán ápolták, a Pulmonológussal nem is tudtam beszélni, és csak úgy kaptam nagy nehezen pár kérdésemre választ, hogy folyton kérdeztem minden orvost, nővért, akit csak láttam!!! Ez szerintem nagyon gáz!
Mondták a félrenyeléssel vigyázzak, de el nem mondták, mit kell csinálni, ha egy csecsemő félrenyel.... stb.
Nem mondták el, hogy ugyanúgy aludhat hason, hanyatt eleve nem teszem, mivel Ő is bukós, sőt sugárban is hányogatott eleinte, 100-ból 80-at sugárban visszahányt, olvasgattam pár hsz-edet a másik fórumon, szoval azt kell mondjam, annyira hasonlóak a tünetek, hogy tuti a stridornak tudható be ez is és az is, hogy Ő is lassan hízik. Főleg, hogy a 4. gyerekem, és mind a 3 testvére egy pufigolyó volt már ennyi idősen és Ő nem. Pedig mohó és sokat szopik, és mégsem marad rajta. Ja, és tudod mit? Szerintem azért van ez, mert mivel nehezített légzésük van, erőlködnek és emiatt sokkal több energiát használnak föl, mint mikor mi futunk vagy biciklizünk, edzünk, a kalória elhasználódik!!! De ezt se mondták volna el...
Te babád mennyivel született? Enyém 3700 grammal és 2 hónaposan hízott csak 1 kilót.
Na majd még folytatom, csak fürdés van és abba kell most hagynom, a férjem még nem ért haza.
Még ma írok!