Sziasztok!
Két székrekedéses kislány anyukája vagyok és ötleteket, recepteket szeretnék kérni, gyűjteni ide!
Ahogy olvastam feljebb pár topikot, nem csak én küzdök ilyen problémával!
Én most kezdtem el áttérni a rostban gazdag étkezésre!
Jelenleg ezek jutottak eszembe:
- joghurtként activiát adok nekik, rostosat, gyümölcsös-rostosat! Vagy a sima natúrt és abba beleteszek friss őszibarackot a nagyobbiknak darabokban, a kicsinek turmixolva!
- este aszalt szilvát áztatok egy kis pohár vízbe, és reggel azt a vizet megisszák, a nagyobbik meg a szilvát is megeszi
- nasiként műzlit, zabfalatot eszik a nagyobbik csoki és minden más helyett
- a kicsinek sok őszibarackot adok és zabpehellyel dúsítom neki, így rostot is kap, és telíti is jobban
- paradicsomot, paprikát, uborkát adok a nagyobbiknak reggelihez és vacsorához
- rengeteget próbálom őket itatni, már amennyire tudom...nem sokat isznak, de muszáj...
Az almát és a krumplit szeretném teljesen kizárni az étrendjükből, mert úgy látom, hogy ezek fogják őket leginkább (meg a nagyobbikat a kakaó és a csoki, de arról most leállítottam)
Igazából minden további rostban gazdag egészséges ötletet szívesen fogadok!
És fő célom ezen kívül, hogy recepteket gyűjtsek!
Próbálnék olcsó, gazdaságos, mégis egészséges, rostban gazdag ételeket főzni! Imádjuk a magyar konyhát, az olasz konyhát, de igazából mindegy is, csak nagy problémáim vannak, hogy mit főzzek! Mert a reggelit, tízórait, uzsit csak megoldom, de az ebéd.... majdnem mindenbe van krumpli vagy valami ami miatt nem az igazi a dolog...
Eddig eszembe jutott a spenót, a sóska ami jó lehet, a borsó főzelék, a finom főzelék (krumpli nélkül)....levesek.....
De a főzelékeken és a leveseken kívül azért másra is van szükség, meg kívánság és hát ezért szeretnék minél több receptet gyűjteni! Remélem sikerül
Várom a válaszokat!