Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy 4 éves kislányom az elmúlt egy évben nagyon sokat hízott!
Igaz, 4 kilóval született, de utána teljesen normális ütemben fejlődött, 1 évesen alig volt több 10 kilónál, 2 évesen 14 kg volt, 3 évesen (tavaly novemberben) pedig 16 kg. Szerintem ez egy átlagos gyereknek felel meg, soha nem is mondta senki, hogy kövér, szerintünk is csinos volt.
Aztán idén januárban megszületett az öcsikéje, otthon maradt ő is (előtte egy évig bölcsis volt), és elkezdett hízogatni. Eddig ráfogtuk, hogy kevesebbet mozog, többet tévézik, meg esetleg több édességet is fogyasztott. De szeptemberben elkezdett oviba járni, és azóta is felugrott 2 kg. Jelenleg 25 (!!!!) kg-os.
A háziorvos (rábeszélésemre) beutalta vérvételre, ahol igazából a cukrot nézték, de az szerencsére normális lett. Én egyre jobban aggódom, hogy mi lesz ebből. Egyébként a Lánykám borzasztóan mozgékony!! Mindig lovacska és nyargal le-föl. Igaz, hogy szokott tévézni (melyik gyerek nem?), de még akkor is legtöbbször nyüzsög, ficánkol.
A történethez hozzátartozik, hogy én is igen duci vagyok, csakhogy én sosem voltam normál alkat, mint ő. Apukája kimondottan vékony alkat.
Szeretném, ha tanácsot adnátok, mitévő legyek, merre menjek tovább, vagy adjak még haladékot magunknak, és tavasszal kezdjük az utánajárást. Volt már valaki ilyen helyzetben???
Bocs, ha már volt szó erről a témáról, megköszönném, ha megírnátok, hogy hol, mert én nem találtam.
Köszi!
Mariann