Kedves Anyukák (és Apukák)!
Kislányom 2 éves, nyugodt, kiegyensúlyozott csajszi. Kb. másfél éves kora óta néha olyan erösen sír, hogy elhányja magát. Szerencsére csökkenöben van a balesetek száma. Miért sírt olyan erösen? Ha mással hagytam (félelem az elszakadástól, érthetö), vagy amikor próbáltam az önálló elalvásra rászoktatni az ágyában (nem jött be, a mi ágyunkon alszik el, mit egy kisangyal). Szerencsére nem egy hisztis tipus: természetesen néha kitör a botrány, de meglepö módon sokmindent meg lehet vele beszélni már régóta (nem szabad az ollóhoz nyúlni, mert veszélyes; fel kell venni a pulóvert, mert beteg leszel és fájni fog a torkod, stb., a "veszélyes" , "fáj" és "sír" szavak mindig lehütik, hogy ne akaratoskodjon tovább), vagy néha-néha egy finom stimuláló fenékrecsapás mutatja meg a végsö határt (de attól soha nem hányt, csak az elszakadástól és az altató-edzéstöl). Tehát valami középutas módszert választottam.
Azt hittem, a hányás provokáció: nem cseréltem ki azonnal a lehányt ruháját, vártam kb. 10 percet, vagy a kezébe nyomtam egy vizes ruhát, hogy ö kezdje el feltörölni (nagyon sokat akar segíteni a házimunkában). Nem nagyon hatotta meg, bár manapság már csak kb. havonta egyszer-kétszer fordul ez elö.
Van másnak is ilyen problémája? Mit tudtok az okairól? Hogy bírkóztok meg vele?
Minden jót, sok szeretettel:
JuditMex