Sziasztok!
Az én lányomnak májusban vették ki az orrmanduláját a Budai-ban. Kali akkor alig múlt 3 éves, de muszály volt, mert egész télen betegeskedett, a műtét óta viszont semmi betegség nem volt.
Hasonlóan éltük át a műtétet, mint Katáék, azzal a különbséggel, hogy nekünk a főorvos (egyébként ő végezte a műtétet)nem tanácsolta, hogy bent legyünk vele a kórházban, mert akkor könnynebben felizgatná magát. Az elválás nehéz volt, mert reggel 9-re kellett menni a felvételre, de csak délután 1-re kerültünk a kórterembe, és Kali már nagyon fáradt volt (alvásidő). Utólag mondta a főorvos, hogy nagyon jól visete a műtétet, nyugodtabb volt, mint a nagyobbak. Én úgy tudom, hogy az ébredés után teljesen normális dolog, hogy "üvölt" a gyerek, hisz akkor fáj még a seb, hiába kapnak utánna is fájdalomcsillapítót, és ilyenkor még egy-két órán keresztül szinte nem is tudnak magukról a gyerekek. Nálunk egy kis hányás, és bevérzés is lett ebben a rövid időszakban ("kóma"). Miután magához tért rendesen, már nagyon jól érezte magát, sőőőőt, a mellette fekvő sírós 7 éves kislányt az én 3 évesem vígasztalta és szórakoztatta. Hihetetlen, de igaz
Ja, és nem is akart hazajönni
Ez rutinműtét! Egy délelőtt 9 műtétet végeztek, és 3 naponta újabb "turnus" jött.
Az altatóorvos így mesélte el Kalinak, hogy mi fog történni (nagyjából) a műtét napján: Reggel amikor felébredsz, kapsz egy kiskanálban málnaszörpit (ebben van a nyugtató), majd utána a doktorbácsinál lesz egy varázslufi, amit meg kell próbálni felfújni. És aki ezt a varázslufit ügyesen felfújja, az nagyon jól fog aludni. Amikor alszol, kiveszi a doktorbácsi a manduládat, és mire felébredsz már meg is gyógyulsz.
Nekem nagyon teteszett ez a "mese". Kali azonnal kedvet kapott a szörpihez, meg a lufihoz
Féltünk, hogy lelileg meg fogja viselni, de szerencsére nem. Igaz, azóta heti rendszerességgel játszunk doktorbácsisat, meg kórházban van egy-két plüssfigura.
Azért volt nálunk muszály ilyen kicsinek a műtét, mert legyengítette az immunrendszerét.
titati