Sziasztok!
Írott szabályokról én sem tudok. És bár te gondolom nem maszek,hanem háziorvosra gondolsz,azért én leírnám,hogy nekünk millyen a maszek dokibácsink. Először is mi vidékiek vagyunk,és azért kelett maszek dr. bácsit keresnünk,mert a házi dr. néninkkel sehogysem jutottunk előrébb. Mintha szerződésben állt volna némelyik gyógyszer gyártó céggel. Mindíg ugyan azt írta fel,(lehetett bármi baja),és nem vette tudomásul,hogy nem gyógyul meg tőle. Na egy ilyen ominózus eset után,amikor már 3.szorra vittem vissza a gyerkőcöt,aki egyre rosszabb állapotba került,azt mondta,hogy meggyógyult. Hiába mondtam neki,hogy ugyan láza nincs, de rekedt,nyűgös,picit folyik még az orra,hazaküldött azzal,hogy ő nem lát semmit a torka szép,stb...
Ekkor jött az elhatározás,hogy felhívom a doktorbácsit. Az nap nem volt magánrendelése,de mondta,hogy nyugodtan vigyem a gyermekorvosi rendelőbe,ott megvizsgálja(amiért melleseleg egy fillért sem fogadott el). Közölte,hogy olyan a gyerek torka mint a pipacs,és azonnal kenetmintát vett. A lényeg,hogy azóta is hozzá járunk,és nem hetekig,hanem napokig tart a betegség. Nekem pl nagyon tetszik,hogy mindíg elmondja,hogy mior,miért azt a gyógyszert írja fel,és hogy tudja hogy nem olcsó,de ha tehetem a gyerek érdekében ezt adjam neki. Akkor pl: Olyanról sem halottam még,legalább is a mi házi gyerekorvosunk nem tett ilyet sosem,aki amikor nagyon rosszúl van egy kis páciense,akkor felhívjon,és érdeklődjön a gyerek felöl,hát ő ilyen. A mobil számát megadja,ha bármi van hívhatom nyugodtan,ha nem veszi fel valamiért,akkor ő hív vissza. Hívhatom,reggel,este,szünnap,bármikor, megérti hogy aggódom,és nem azt érzem a hangján,na már megint mi van? Kőkeményen megmondja a igazságot,ha jót ha rosszat tettem,a gyerekkel,és nem ragaszkodik a nagy könyvben megírtakhoz. Igaz,én még házhoz nem hívtam,mert mi vidékiek,ő meg Pesti,inkább én mentem. Nem az érdekli ki vagy,mi vagy,mennyi pénzed van,hanem hogy tényleg segítsen. Nem töllt feleslegesen beszédperceket senkivel,miközben kint ülnek a rá várakozó kis betegek.
Szóval,írott,íratlan szabályokat hol betartja,hol meg nem,de ha nem,az is csak azért van,mert a gyerkőcnek akar jót
Egyszer pont akkor voltam ott a háziorvosnál,amikor valaki kihívta telefonon. Kerek perec közölte,hogy nem megy ki
Mert ilyen bajjal oda is lehet vinni a gyereket. Igen lehet,hogy igaza van,csak én abból indulok ki amit pl Márti te is írsz,mire a két beteg gyerekkel elcaklatok odáig
Pedíg nekem csak egy van,de nálunk is volt amikor beteg voltam én is,meg a gyerek is,lábra sen tudtam állni. Na ilyenkor (látatlanban) hogyan dönti el,hogy mennyire komoly. De volt olyan eset is ,amikor mind a ketten betegek voltunk,hozzá kihívtamm a gyerekorvost,én este alig látva a rosszúlléttől lebattyogtam,és nekem esetk,hogy ha otthon vagyok a gyerekkel,akkor miért az ügyeletre megyek le,miért nem mentem rendelési időben a háziorvosomhoz. Na ez azért nem hiszem,hogy írott szabály