Új privát üzeneted érkezett!

Nem sikerült a mézeskalács :cry:
Biztos a két evőkanál szódabikarbóna :?: :?:
Akkorák lettek mint egy párna,a díszités meg folyik :D
Vendég

Sziasztok!

Vagyunk, Martin továbbra is remekül, de nem lett jobb étvágya Norbi tegnap belázasodott, franc tudja mitől, én suliban voltam, tök jó volt.
Én is lassan kezdek sütni, a karácsonyi bevásárlás még két hím kivételével kész. Ablakmosás novemberben megvolt, ezentúl mindíg ezt fogom csinálni. Férjem most vásárol, szép az élet, trallalla, és mitől????
már 3 éjszakát végigaludtunk!!!!!!!!! :lol: :D :D :) :)
Remélem most nem kiabáltam el semmit!

Gyógyuljon mindenki!!!

Éva

KépKépKép
agmano

Szindinek sok boldogságot!
agmano

Bárány!!!

Sajnálom, elbizonytalanítottál azért megnéztem a receptet, de nem írtam el, 2 ek szódabikarbóna kell bele :cry: :cry: Nagyon vékonyra kell kinyújtani. De ne bánkódj, az íze biztos kárpotólja a családot a kinézetért :lol: :lol: Hányszor volt, hogy kanalaztuk a tepsiből a sütit, mert nem lett jó az állaga, csak az íze!!! :lol: :lol: :lol:

Na, én meg megcsináltam a nagytakarítást: a függönymosástól a könyvek portalanításáig, a ruhásszekrény kipakolásától a felhalmozódott kacatok kidobálásáig. Ki is merültem kellően. :cry: :cry: Így apa egyedül vitte el szánkózni a csajokat :lol: :lol: :lol: , De ez jó, márminthogy lehet szánkózni, tavaly elő sem vettük a szánkót.

Éva!!!

Örülök, hogy jól vagytok. Az átaludt éjszakákért meg írigy vagyok :oops: :lol: , az enyémek egészségesen is felkelnek éjjel valamiért, nemhogy betegen :roll: :roll:

További jó készülődést mindenkinek!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Sziasztok

Agmano köszi szépen.

Gyöngyi képzeld az utolsó tepsi már nem fujodott föl...ki érti ezt??
Finom csak nem a legszebb..
És tuti hogy a recept jó,nekem nem ez az első sütim ami nem úgy néz ki mint másoknak :D
Vendég

Na dicsérjetek agyon :D Kép
Vendég

Mi bajod van vele???? Szerintem tök tuti lett!! És az íze?, hogy ízlik nektek???

Nekem villanysütőm van, azzal elég könnyű sütni, mert egyenletesen süt mindenhol.

ágyöngyi

Szia,az ize isteniiiii :D
Ez is villany és légkeverősön sütöttem,csak ez itt a képen nem egy széria :wink:
pusz
Vendég

Én nem merek sütinél légkeverést alkalmazni :oops: :oops: Az tudom, hogy a pizza, melegszenya, stb gyorsan megsül benne, de már lesz az állaguk (szerintünk) ezért a sütit csak simán sütöm :oops: :oops:

ágyöngyi

Sziasztok!

Gyöngyi, Bárány, szépek a sütik! Én még neki sem láttam. :(
Én is mindent légkeverek a sütőben, nehogy megégjen a teteje meg az alja.
Az én sütijeimet is célszerű sokszor kanállal enni, kivéve, ha kopog és kemény, mint a kő. Férjem szerint Csokitó- Ronda, de finom. Már meg sem sértődöm rajt.
Jár valakinek a Dörmögő Dömötör? Még mindig nem kaptuk meg a decemberi számot, pedig 10-e körül szokott jönni. :?

Bárány, ha cirkuszt tervesztek valamikor, akkor valalmi nívósabbal próbálkozzatok, ne valami jött-ment rongyos bandával, mert elmegy tőle a kedved egy életre. A Nemzeti volt itt ősszel, nagyon jó volt, és érdemes volt a délutáni előadásra menni, mert elég hosszú. Ismerősök voltak előttünk és mondták, hogy a 2 évesek is tátott szájjal végigülték. Csak nem Norbi, természetesen ő oda akart menni, és mindent megfogni, mert az elején volt állatsimogatás - itt szúrtuk el a dolgot.

Bárány, hogy van a babád? Érzed már a méhed, netán már mozgást is?
Sógornőm most keményedett be először 32 hetesen- tiszta parában van, hogy észreveszi-e szülés kezdetét. Én végig keményedtem elég durván a végefelé. Megnyugtattam, hogy azt azért nem lehet nem észre venni :lol: Csak ilyen hülyék gonolják a kőkemény 5 peces fájást jósló fájásnak 1 órával a szülés előtt mint én, 2. gyereknél. Hogy lehetett ennyi eszem?!?! :shock:

Gyöngyi, nekünk is zűrös az alvás, csak nyáron alszanak jobban, de rendszeresen felváltva jöttek át éjszaka és nálunk aludtak. Ilyenkor vissza kellene őket vinni és megvárni míg elalszanak, de x év után már inkább maradjanak az ágyunkban, mi is hullák vagyunk átcipelni őket. A fő baj, talán a külön szoba? De este megszokták, hogy mindenki külön egyedül alszik el. Nem most fogom őket összerakni.
Talán most lezárul egy fejezet és tudják, hogy muszály aludni, mert nekem is dolgoznom kell és pihentnek kell lennem. Majd meglátjuk, minden esetre a műtét óta jók az éjszakáink.

Ma mindenkinek minden jót!! Bocsi, jó sok lett.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Ha lehetne csatlakoznák hozzátok.:)

Lenne egy pár kérdésem.

Ez a sóoldatos dolgot kérdezném meg elsőre.Mennyit raktok és folyattok a pici orrába?Jó lenne tudnom,mert nálunk is állandó téma az orrfolyás,eldugult orr stb.
Most a kisebbik fiam Dominiknek van orrhangja,reggelente van a noziba kis száraz valami.Ez volt már akkor is mikor haza jöttünk a kórházból,de akkor nem volt náthás vagy orrhangja.Már hallottam több teóriát is mi lehet.De még nem jöttem rá.

Láttam többen szoptatátok a piciteket.A kérdésem az lenne ki mennyi időközönként etetett?Én igény szerint szoptatok most és van,hogy 2 órára rá enni kér vagy,hogy előbb.Éjszaka felkel enni 3szor.Ez mitől van?Keveset eszik napközben szerintetek?Mi 3560al 54cmel születtünk és most 6950 a centit most nem tudom,nem mértük.Úgy látom mintha keveset gyarapodott a súlya kb. 1,5 hete.Holott azt mondják,hogy 3hósan van egy növekedés ugrás.Hát nem tudom,tegnap este 60at tudtam csak beletuszkolni.Ha ráraktam arra a cicire amiben még volt tejci csak ráharapott mérgelődött meg ütögetett,eltelt egy kis idő mire rájöttem,hogy nem akar tovább enni és így tudja elzárni a ˝csapot˝meg jelezni,hogy nem kell a tejci.Ráraktam az üres cicire,ott meg elaludt békésen.Na ez meg a másik,hogy annyira cicis a drágám,hogy se cumi semmi nem kell neki,viszont majdnem szinte a popsicipelésen kívül ujjaban csak itt hajlandó elaludni.Pedig volt idő,mikor napközben leraktam és csak magától elaludt.Ez most felborult valamiért.

Huu az immunerősítős encianche (sz.tem nem jól írtam)cukrot én is veszek.Mi szednünk homeosgolyókat,de azt elég macerás Beninek oda adni,mert mindig elakarja rágni.. :shock: ezt a cukrot én is veszek kipróbálom.Remélem lesz itt a patikában..

Alvás nálunk:Beni apával én a picivel.Ha rossze mesét néz vagy a történéseket nem tudja feldolgozni,akkor felébred éjszaka a nagyfiam.A pici meg ugye eszik. :roll: Így tökre fáradt és szép karikás szemu vagyok.. :lol: :lol: ..De ha valakinek van jó ötletet az alvással kapcsoltaban meghallgatom,hátha beválna nálunk is.. :) :)

Bocsi a hosszúságért..:)

A mézeskalács sütit én is kipróbálom..:)
varga tünde

Sziasztok!
Üdv Tünde.

Agmano,még nem érzek semmi mozgást,pedig már jó lenne.Szerintem még 2-3hét és megérzem.A hasam viszont már nagy,szerintem,még korai ez a nagy has :oops: Talán egy kicsit sok a zaba.

Cirkusz:szerintem majd akkor ha már megszültem,mert most én lennék az aki nem tudná végig ülni :oops:

Éjszakai alvás:kb 5 évesen már fiamnak is sikerült nem fölsírni,mint egy csecsemő :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Sziasztok!!!

Éva!!

Nálunk egy szobában alszanak a lányok és mégis felváltva kelnek éjjel, úgyhogy nem hiszem, hogy ez a baj. Én csak azért nem hagyom magunk között a lányokat, mert én nem tudok így aludni, egyszerűen képtelen vagyok. Így csak akkor alhatnak mellettem, ha apa nem alszik itthon (minden harmadik nap :lol: :lol: )

Tünde!!!!

Üdv köztünk!!!
Gyönyörűek a Te csemetéid is!!!!
Akkor ha megengeditek mindenhez fűzök valamit (gondolom a szófosásom a régieknek már nem meglepő :lol: :lol: )
Dominik szerintem az átmosáshoz még kicsi (illetveha nagyon taknyos, akkor lehet neki is, a doktornéni, akitől mi tanultuk 2 hetesnek is csinálta már) , vagyis talán nála nem ez a gond, ha tud cicizni. Mert cicizésnél ügye csak az orrán tud levegőt venni (ez az egész csecsemőkorra jellemző, ezért gáz náluk a nátha) Megjegyzem Sára már 2 éves, de nem "hajlandó" a száján venni a levegőt, ha náthás és alszik, ennek megfelelőek az éjszakák is ilyenkor :roll: :roll:
Nála valószínűleg csak az orrtisztulás zajlik, mármint Dominiknél, és talán elég a sima orrszívás esetleg Fluimare spray-val.
Ezt látatlanban írom, ha nem értesz egyet vel, nyugodtan szólj, én is csak tapasztalat cserének szánom.

De ciciügyben elememben vagyok :lol: :lol: :lol:
Ezt a cicinalvást teljesen megtudom érteni, Marietta is ilyen volt. Volt, hogy esténként lefeküdtem vele a kanapéra, és amikor kiesett a szájából a cici, akkor óvatosan felkeltem és ott aludt a következő etetésig.
Én egy megoldást tartok jónak a mindenféle gond elkerülésére: nem szabad mérni mennyit eszik, hagyni, hogy valóban igény szerint egyen :lol: :lol: :lol: Csak arra figyelj, hogy minden pelenkájában legyen pisi!!!!!!! A többi nem számít. A kaki csak felesleges anyatej, amit már nem tudott beépíteni a szervezetébe. Változik az anyatej minősége is, ha dúsabb, töményebb, akkor kevesebb is elég. Minden gyereknek más az emésztési ritmusa. Az enyémek is csak 2 órát bírtak ki evés nélkül az első hat hónapban, éjjel-nappal. Már nagy szónak számított, hogy ha a Marietta háromóránként evett éjjel. Ku...va fárasztó, de mit lehet csinálni???? Én nem tudtam semmit. Illetve a Sáránál már beletörödtem és könnyebben viseltem a "tortúrát" :lol:
Nem tudom mikori a kép Dominikről, de nagyon jól néz ki rajta!!!!

Ja, és szerintem Bencének azt is fel kell dolgoznia, hogy tesója született, és ez késleltetve törénik meg. És ha nem nagy trauma sz életében, akkor lehet hogy csak éjjel, álmában. Soha nem szabad elfelejteni, hogy a pozítiv stressz is stresz, azt is fel kell dolgozni. Mégha rohadt idegesítő is!!! :lol: :lol:
De erre emlékszem, hogy amikor terhes voltam a Sárával, úgy az utolsó 3 hónapban a Marietta már végigaludta az éjszakákat. Aztán mg akkor is, amikor hazajöttünk a kicsivel, de pár hónapra rá ő is többször ébredt, és vigaszképp mondom :lol: , még mindig kelek hozzá éjjel ezért-azért. Ma éjjel pl. a kicsi végig aludt (jó, ez is ritkaság), csak a nagyhoz keltem :cry: :cry:

De azt is tudom, hogy csak az az anya alszik jól, aki nem ébred fel arra, ha a gyereke mellé bújik :lol: :lol: :lol:

Bence jár már oviba???

Látod én sem tudok rövid lenni!! :oops: :oops: :oops:

Bárány!!!

Miféle nagy pocak???? Mit vársz, hiszen harmadik!! Már a többiek kilazították az izmokat, szalagokat , neki nem kell ezzel bajlódnia :lol: De örülnék, ha ez lenne a legnagyobb parád!!! :lol: :lol:
Én láttam a képeidet, úgyhogy nem hiszek a panszaidnak :lol: :lol: :lol: Szerintem minden kismama gyönyörű, még női szemmel is, nemhogy férfi szemmel!!!!!

Szép estét mindenkinek!!!

ágyöngyi

Szia!
Gyöngyi tényleg biztos ki vagyok már tágulva és igazából 4. terhességem....
De azért nem kéne híznom mint a disznó :oops: :oops:
Sajnos a paráim is megvannak még,de nem is sorolom föl őket...

Te gyors és gépírót végeztél :?: :D :D :D :D :D :D
Vendég

Sziasztok, na itt vagyok, még mindig k..va rossszul a torokgyulladás ráhúzódott a melléküregeimre, onnan a fülemre, kénytelen voltam elkezdeni antib-t szedni, hétvégén azt hittem nem fogom tudni ellátni a gyerekeket, baromira fájt, jártányi erőm nem volt.Melegítés, fokhagyma, levegőt nem kaptam, véres gennyet fújok ki (már elnézést). Na elég a panaszból, legalább a gyerekek jól vannak, remélem ez a hét már lezajlik az oviban betegség nélkül és ünnepre mindannyian jól leszünk.

Ma elszabadultunk kettesben lezavartuk a bevásárlást ajándékilag az Aréna Plazaban. Szép hely, nagyon kellemes volt, alig lézengtek, gondolom hétfő de. csak.

A mézeskalács sütés majd vasárnap Domival.

A karácsonyi előkészület nálam abból állt, hogy tájékoztattam a baráti és családi kört hogy mit nem hozhatnak, mert a "vele együtt váglak ki" veszélye áll fönn, úgymint: plüssállat, pici és sok darabból álló játék, cserepes virág, csokoládé.

Hát Tünde nekem a kicsi még mindig kel cicizni ( lassan 14 hónapos)
éjjel és a nappali alváshoz is kell, bár múltkor du. Anyám simán elaltatta nélkülem. A naggyal szerencsém volt, kb 1 é kora után kisebb-nagyobb kivételekkel de aludt éjjel. Érdekes, ő sose kivánkozott a mi ágyunkba, de nem is hagytam volna, ha beteg volt akkor se. Igaz 5 hónapos kora óta külön szobában van, a max. az volt, hogy ott kellett lenni vele amíg elalszik. 9 hónaposan egyszer hagytam üvölteni 1.5 órát éjjel, másnaptól aludtunk. Érdekes, amikor a beszédfejlődése megugrott, olyan 20-22 hónaposan, akkor volt olyan, hogy sokat ébredt hajnalban, akkor arra az időre befeküdtem a szobájába egy kinyitható kanapéra, én aludtam ő mondta a magáét, aztán rájött kb. 2-3 hét után hogy ennek semmi értelme és abbahagyta. Valóban 3 é kora körül volt egy ilyen "rosszat álmodtam " periódus, pláne ha valamit látott a Tv-ben olyankor előfordult (1-2x ma) is hogy be kellett menni hozzá.
Hát a kicsit nem tudom mikor rakom be a nagy mellé, még más ritmusban alszik, kel a kettő, parázok mennyire zavarják egymást.

Bátor vagy Gyöngyi hogy nekiindultál jgy kettővel a cirkuszba, látod én ennél sokkal gyávább vagyok, eleve a Domi 3 éves volt mikor elmerészkedtünk, akkor is Apával együtt, a kicsit otthon hagyva. Ő már élvezte. múlt héten a Mikulásvonattal mentem el, de a kicsit akkor otthon hagytuk Apára (életemben először ennyire hosszú időre, egy egész de-re!!!!) Márc-ban a Disney on Ice-ra vettem jegyet, remélem majd azt is élvezi, végül is simán végigülte a cirkuszt, de Bábszínházat, mozit még nem mertem bevállalni. Mondjuk az én gyerekem baromira nem bjrja az ilyen "banzájokat" ahol sokan vannak és hangzavar van, nyáron a szálloda éttermébe nem volt hajlandó bejönni, nemhogy táncház, bvagy ilyesmi, csak a jól bevált ismerős helyek, ismerős személyekkel. Ahhoz képest az óvoda jól bevált.

Na most nekem is szófosásom volt.

bea
öreganyu

hahó!!

Jaj, Bea!!!!!

jobbulást kívánok!!!! Vannak helyzetek, amikor nem elkerülhető az antibiotikum, aszem ez a te állapotod is az!!! :cry: :cry: :cry: Legalább rendbe jössz karácsonyra!!! :lol: :lol:

Bátor??? Nem hiszem. Nagyon szeretnek a gyerekeim utazni. Mivel általában kocsival megyünk, külön élvezik a tömegközlekedést. És nagyon szófogadóan viselkednek. Meg a Sára is már "nagy" :lol: :lol: :lol:
Mi voltunk a Mariettával tavaly Bábszínházban a Marcipáncicát néztük meg. Imádnivaló volt, még én is nagyon élveztem. Zenés darab és mindkét gyerekem kívülről fújja a dalokat (megjelent cd-n).
Én is akartam moziba vinni, de egy ismerősünk lebeszélt róla, mivel ők voltak és nagyon félt a fia a hangerő miatt. Talán ehhez még kicsik. De az enyémek szeretik - ahogy Te írtad - a banzajokat. Azt szeretik, ha minnél többen vannak körülöttük. Mi még a karácsony előtti bevásárlásokat is a gyerekekel intézzük :lol: :lol:

Bárány!!!

Igen tudom, hogy a 4. csak nem akartam írni
:oops: :oops:
Gömbölyödj csak, most az a dolgod. Különben is karácsony jön, és nem vagyunk mazohisták, igaz??!! :lol: :lol: :lol:
Nem vagyok gyors és gépíró, csak sokat babanetezek :lol: :lol: :lol: :lol: Ez most valami szemrehányás volt??? :lol: :lol: :lol: :lol:

De ha ennyire nem írtok csajok, akkor tényleg leállítom magam, mert már én is unom magam :cry: :cry:

ágyöngyi

SzIasztok
Gyöngyi ha már te sem írnál akkor tényleg m,egszünne ez a topik (is) :?
Én mindíg elolvasom..
Kérdésedre válaszom:DEHOGY!!!
Vendég

Szia Tündi!

Üdv, a csapatban, főként, mert 2 fiad van és mert hasonló az ízlésünk (vonalzó)!
Ugyan már nem mostanában volt, de emlékeim szerint nálunk 2,5-3 hósan megállt a fiúk súlya, mert akkor kezdték átaludni az éjszakát és áttérni a napi 5 szopira.
Ekkor elkezdtük az almázást, így abbamaradt az anyatejes híg széklet és több maradt a gyerekben. Norbi pedig hiába hízott viszonylag normális ütemben, éhes volt. Megetettem almával és csönd lett. Nálunk nincs ételallergia, én bevállaltam és bejött.
Nálunk a szopi jól ment, ha elkezdték és nem volt a szobában zavaró tényező.

Biztos, hogy 2 óránként éhes? Nem lehet, hogy csak szomjas a fűtött szobától? Kávéspohárból vizet próbáltál adni neki?

Az is lehet, hogy mint az én másodszülöttem, csak unatkozik. Amíg nem tudott ülni, addig csak nyávogott - persze azóta is- utána látványosan jobban elszórakozott.
És most gondolkozom, ő is mintha 2 óránként kért volna enni, de nem kínoztam a tiszta anyatejesség miatt, megetettem.

Na most válogasd ki melyik igaz rátok, ha egyáltalán valami igaz.

Megyek mert a spájzban kutatnak...

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Megjöttem..:)..Ma vagyunk 3 hónaposak...!:):)

Gyöngyi:köszi amit írtál..:)
Eddig Sterimart (remélem,jól írtam,ha nem bocsi) használtam az orrára.Az nem Jó? Ezt ajánlott itt az orvos.
Cicinalvás addig jó,míg anya ott van,ha eljövök onnan észreveszi max. 10 perc és már sír is.Te hogyan oldottad meg,hogy ne vegye észre,hogy elmentél mellőle?
Mérni csak esténként mérem,mert addigra kikakilja az éjszakai kajcsit.Csak megnyugtatásképpen,hogy nőt-e aznap..:) Jó tudom hülyeség..Amúgy volt úgy,hogy már köpdöste ki a cicit böfi után,gondoltam hátha még kér enni,de nem..

Igen ésss jelentem tegnap este kibújt az első fogunk.. :!: :D :D Ennek csak két okból örülök,mert most már tudom miért rágozott cici közben a fiam,na meg,szinte sírás mentesen érkezett,hát igen tegnap előtt úgy ráharapot a bimbire,hogy uuuhhhh..Szóval jöhetett volna később is,de ez van..:)

Hogy fogok így szoptatni.. :lol: Félek a harapásoktól..:):)

Benci ovis,hozza is haza a bacikat,ennek meg nem örülök... :?

Én is per-pillanat maripent szedek,mert mikor szültem rámnyitották az ablakot a mellettem vajúdó rosszul lett.Na kaptam is hideget rendesen,ja meg ajtóval szembe pláne nyitva volt végig :evil: így a huzat nagyon ment.Szóval úgy megváztam,hogy nem sikerült rendesen helyre jönnöm..Még most is piros és fájos torkos vagyok..Remélem helyre jövök és a picinek sem lesz baja a gyógyszertől.

Bárány mikorra vagy kiírva?Gratula..:)

Bea
:nálunk is Beni az első perctől külön aludt.Be is jött,mindaddíg míg el nem költöztünk siófokról ide máriára.Még itt is működött a dolog.Csak a bajság az volt a dologba,hogy mikor vissza mentünk siófokra (ott a nővérem beköltözött a mi volt lakrészünkre anno)így kénytelenek voltunk ha ott aludtunk egy szobában lenni vele.Na el is rosszult,mert már itthon is átcsálingozott,hogy ha ott akkor itt is had jöjjön ide.
Most meg nem mertük egyszobába külön vele Domit hagyni,meg fel is ébredne rá ( szeritnem),ha Domi nyüszizik vagy eszik stb.De meg kell,hogy valjam nem tetszik így a dolog.De nem tudok mit csinálni.. :? A férjem meg nem akar ráébredezni Domira,Benihez se kelt fel egy percre se!Sajnos,pedig jó lett volna.Most is ha haza megyünk együtt alszunk egy szobában,de már mondogatja,hogy ez megy minden éjjel..Hát igen,mondom csak te eddig ezt nem élted meg..Mi lenne velük..Na mind1..:)

Éva:én is kacérkodom néha a gondolattal,hogy adok mást is neki enni.Benit nem tudtam szoptatni csak 1,5hónapig őt már ennyi idősen elkezdtem mással is etetni..Csakhogy Dominik még a vizet se hajlandó meginni.Igen pohárból szoktam próbálgatni,de ami bele megy a szájába azt abban a pillanatban ki is löki a nyelvével.Na meg azt az arcot amit vág hozzá..Olyant,hogy anya ezt miért kellett?... :lol: :lol:
Épp a múltkor azon paráztam,hogy ha nem lenne elég a tejem,hogyan adnák neki enni? Hisz még a cumisüveget,a vizet és a teát sem szereti.. :shock: :D :D
De nem, most mondogatom magamnak,hogy sok tejcim lesz és sokáig fogunk szopizni...Csak,hogy a fejem és a cicik is tudják ezt.. :lol: Jó tudom,hülyeség de muszály,hogy ne bizonytalanodjak el..
Unatkozásra azt találta ki,hogy beszélgetni kell vele cipelni a seggét ,hogy nézelodhessen vagy lábakat tornáztatni,akkor még a pukik is kijönnek :lol: ..Ha ez nincs meg,akkor van a balhé...Ezeket ha megunta és fáradt,semmi nem jó még ezek sem,akkor úgy csap rá a cicikre, mint egy éhenkórász.Van amikor csak kettőt sziv és már alszik is,de van,hogy jókat eszik..

Egy kérdés már többektől hallottam csak mindenki mást mondott,hogy a zöld kaki mit jelent.A barátnőm kérdezte,de nem merek mondani semmit,nehogy hülyeségeket beszéljek.Valaki azt mondta,mert túlette magát.Egy másik meg,hogx keveset eszik és azért.. :shock: :shock: Ti mit tudtok erről?

Megpróbálok képeket is felrakni..:)

Kép Három hónapos Domika..:)

Kép Most a súlyom,de pici a mérleg,mert a lábam is lelóg.. :lol:

Kép Anyával.

Na most megyek majd benézek..:) Tündi
varga tünde

Sziasztok!
Tündi,még nagyon -nagyon sokára vagyok kiirva!!!Junius!!!
Sose jön el.... :oops: :roll:

Zöld kaki:a fiammal korházba is kerültünk kaki ügyből kifolyólag amikor 1,5 hónapos volt,mert állitólag nem kakilt eleget,hiába volt minden nap,de nem elég(tápos).
Szóval amikor már 3 napja üvöltött mint a fábaszorult ,bevittem a korházba,ahol bélcsavarodásra gyanakodtak,de nem volt szerencsére,csak megkakiltatták szélcsővel,és kivizsgálásra benttarották 2 napot...de nem volt semmi...
Na akkor zöld volt a kaki.
Nem akarok hülyeséget mondani de szerintem anyatejesnél normális.
Nekem mind a kettő tápos volt
Vendég

Sziasztok!

Szerintem is jó a zöld kaki.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok

Bocsi,kicsit el vagyok veszve,de a gyerekek már itthon szünetelnek,és megy a vásárlási láz :)

Tündi én is üdvözöllek kis csapatunkban.nagyon szépek vagytok a képeken,tündériek a fiúk :)
Gratula fogacskához!!!

Bea.neked jobbulást :)

mindenkinek puszám!!!

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!!!

Bocsi lányok de kicsit ellentmondanék nektek zöld kaki ügyben :cry: :oops:
Anyatejes babáknál nagyon gyakori, de nem teljesen normális, bár nem betegségre utal. Ez akkor fordul elő, ha túl sok szénhidrát dús tejet eszik a baba és kevés zsírosabb tejet Ez a zöld szín a szénhidrát erjedése miatt van és ez okozhat hasfájást is!! Ezt úgy kell elképzelni, hogy amikor elkezd a baba cicizni, akkor a szopi elején jön a szomjoltó, hígabb, szénhidrátban dúsabb tetcsi, és a második fele ("hátrébb" a ciciben) a zsírdúsabb, táplálóbb tej. Akkor ha egy baba gyakran kér enni , és kap is, akkor nagyon figyelni kell, hogy ne csak ezeket az első tejeket egyem meg mindig a váltott ciciből. Igen sokszor kérhet enni, akkor is ha szomjas, ilyenkor pár korty a szomjoltó tejciből, és abbahagyja. De ha 1-2 órán belül újra cicire kéredzkedik, akkor célszerű ugyanazt a cicit visszadni neki, mert a másikból megint csak a "hígabb" szomjoltó tejet inná. Ettől nem is hízat annyira , és a pociját is fájlalhatja.
Remélem érthető így leírva :oops: :oops:

Ez a tudomány! Ennek ellenére, hogy én ezt szem előtt tartva szoptattam a Mariettát, neki is volt zöld széklete pár hétig ebben a korban. Úgyhogy Tünde szerintem gondold át, hogy milyen gyakran váltogatod a cicit, mert lehet, hogy ez a baj(de lehet hogy nem :lol: )Szerintem akkor kell a másik cicit adni, ha tényleg eltelt legalább 3 óra, ha gyakrabban kér, akkor lehet adni ugyanazt a cicit, és ha nem elég, akkor adni a másikat.
Nézem a képeket, és nem tudom mi a fene bajod lehet ezzel a tündéri kis duci babaával :lol: :lol: :lol: Marietta ennyi idősen 5300gr volt. De én csak havonta egyszer mértem!!!!! Nyugodtabb is volt az életem :lol: :lol: :lol:

Bárány esete a kakival egészen más! Amit leírtam az kizárólag anyatejes babákra vonatkozik. Mint ahogy az is, hogy anyatej melett lehet hetente egy széklet, de ha mást kap, akkor legalább kétnaponta kell lennie!!!!

Tünde!!
Asszem számodra is kiderült, hogy én nagyon anyatej párti vagyok :lol: :lol: , és lenézve a fiadat teljesen feleslegesnek érzem bármi mást adni neki!! :lol: :lol: :lol: Látszik, hogy tökéletesen jól fejlődik az anyatejen. Azt is mondják az okosok, hogy igazából 7-8 hónaposan érik meg a gyerek az egyéb táplálékra. Bár igaz az enyémek is 4 hónaposan kezdtek enni mást :oops: :oops: De a lényeg az, hogy ha nem fogadja el, mert okos és tudja, hogy sokkal jobbat is tudsz neki adni :lol: :lol: , akkor ráérsz még próbálkozni.

Alvás a cicin!!! :roll: :roll: :roll: Érdekes, hogy Sárával ezzel nem volt gondom, csak a Mariettával. Volt, hogy órákat ültem a fotelban, cicim a gyerek szájába, csakhogy csönd legyen. Íszonyat volt. Na ezt nem lehet megcsinálni egy másodikkal :lol: :lol: . nincs mit tenni sír egy kicsit. hiszek abban is, hogy meg kell tanulnia minden gyereknek elaludni magától :wink: :wink: , csak az én idegeim ezt nem bírták, úgyhogy én bármit megtettem csak el tudjanak aludni :lol: :lol: :lol:

Sterimár jó, bocsi ha félreérthető voltam.

Fogacskához, meg gratulálok, kicsit leesett az álam!!!! :roll: :roll: . Jó korán jött ki. A lányoknak 8 hónaposan bújt ki az első. Mindet megszenvedtük szépen, egyenként. :cry: :cry:

Akkor az utolsó mondatom :lol: :lol: : NO PARA!!!!!!!! Domi úgy működik, ahogy azt neki kell!! Szerintem.
Szerintem a többieknek , akik a rossz evésre panaszkodtak nem voltak ilyen jó súlyban a babáik :lol: :lol: Hát az enyémek sem, pedig jó evők :lol: :lol:

Nem sikerült egy utolsó monatot írnom :oops: :oops: :oops: olyan vagyok mint a Sára, aki 3X kér "utosó" csokit :lol: :lol:

ágyöngyi

Tünde!!

Bocsi!!! Nem lenézem a fiadat, hanem elnézem!!! :oops: :oops: :oops:

ágyöngyi

Segítség, engem félrevezettek! Miért mondta mindenki hogy könnyebb és jobb lesz mindenkinek ha lesz 2. gyerek? Szerintem sokkal nehezebb....

bea
öreganyu

Bea!!

Akkor Te lennél az a ritka kivétel, aki erősíti a szabályt!!?? :lol: :lol:

ágyöngyi

Hát lehet. Úgy érzem ha Domi egyedül lenne, én egy vidám, kipihent, kialudott anyuka lennék, vele már csomó programot lehet csinálni, de itthon is tök jól el lehet lenni, dolgozhatnék is többet (már bocsánat de én egy olyan hülye vagyok aki szereti a szakmáját és már lassan 4. éve nem volt benne részem), rend és tisztaság lenne a lakásban, lehetne a karácsomyra készülni, stb. szb. most meg a kicsi mindenbe bekavar.

bea
öreganyu

Bea, valahol a szívemből szóltál.

Nekem is volt egy tündéri, mosolygós nyugott gyerekem, és akkor jött egy másik, hasfájósan, nyávogósan. Pedig terveztük...
A nagyobb lelki beteg lett és rá sem nézett az öccsére és tiszta búskomor volt legalább 1 évig, most bezzeg alig akarnak elszakadni egymástól. :lol: És végre Martin újból állandóan mosolyog. De ezt ki kellett várni.
20 percre külön mentünk az utcán (apa Martinnal én Norbival) és mikor találkoztak a gyerekek odaszaladtak egymáshoz, megfogták egymás kezét és puszit adtak a másiknak. Én azt mondom, ezért érdemes élni. :P

Ja, úgy mellesleg Norbi ma elkezdett hányni is és most már egyértelműen fosik is. Pedig 1 hete szobafogság.

Szóval egy dolog nyugtasson meg. Llehet, hogy most még 1-2 évig figyelned kell a gyerekekre és a kicsi miatt még le kell mondanod egy-két dologról, de 4-6 évesen már egymással fognak játszani, nem téged piszkálnak, hogy gyere társasozni, kártyázni stb. Volt egy egyke barátnőm, 16 évesen az apukájával kártyázott otthon, hát nekem elég furcsa volt.... Bártan elengedheted majd őket strandra, bárhová, mert ott lesz a testvére, és odafigyelnek egymásra!
Te egyke vagy? Én nem. Bár most már nem túl jó a viszony, de azért mindig ott vagyunk egymásnak.

Most megyek.
Éva

KépKépKép
agmano

Bárány: az jó messze van..

Gyöngyi:köszönöm a segítségedet,meg a tapasztalatokat.Neked mi a foglalkozásod?Ha szabad kérdeznem.
Huu még az átmosát egy picit,mit értesz ez alatt?Hogyan csinálod?
A kakust meg megmondom.Nálunk nem volt még kopp-kopp.De ezek szerint jól ciciztetem,mert ha szopi után cicini kér,akkor arra rakom amiből utoljára evett.pont ezért a zsírdúsab tejért.
Rita a barátnőm szerintem sűrűn rakta egyikről a másikra.Ugye azt mondják,nem baj,hogy 2 óránként etetsz,csak az nem mondják,hogy ha csak kicsit kér ne a telítettre rakja az ember,hanem az üresre.Na ezt jól megaszontam,de érthető sz.tem.Első gyereke és nagyon kivan szegényke.Kár,hogy a gyerekekhez nem jár használati útmutató,akkor mennyivel könnyebb lenne.:)
Miért ettek a tieid már 4hónapos koruktól?
Ja a fogacska,igen Beninek 5 hónaposan jött ki az első utánna követték a többiek,minden hónapban egy volt.Domin én is meglepődtem,csak azt láttuk,hogy nyálzik és rág mindent,de nem gondoltam,hogy ki is bújik egy. :shock: A párom családjának,nagyon rossz minőségű fogaik vannak,és sz.tem ,azt örökölte.Ami a csúcs ezen a dolgon,hogy apának csálék alul a fogai,Beninek is dettó ugy vannak mint neki,és most Dominak is úgy jött ki ez az első mint nekik..:D:D ugyhogy le sem tagadhatja a gyerekeit.:)

Bea:tényleg nehéz a kétgyerekes élet.tapasztalom én is.perr.pill. még nem is takarítottam annyit , mint szoktam karácsony előtt.És még vissza van siófokon a másik ház,mert ott laknak anyumék és ott leszünk karikor.Két üncsi között meg itthon,akkor meg az itteni barátok jönnek.De nem éredekel,most a fiaimmal vagyok elfoglalva..A Benivel este miután haza jön az oviból,rajzolunk,festünk gyúrmázunk közben a pici a kezemben persze,ő sem maradhat ki ezekből,Dominikkel meg napközben mindene meglegyen és jól érezze magát.Jelenleg ez a legfontossabbak számomra.Utánna jön a többi..:)És elmegy ez az idő is,utánna már ugysem veleünk lesznek elfoglalva..:roll: :) :)
varga tünde

Jobbulást Nektek Éva!Ez vírus amúgy?
varga tünde

Bea:
Csatlakozom Agmanóhoz,nekem is volt egy lányom aki minden éjszakát végigaludt,soha életében nem volt beteg,nem köhögött soha.Nem volt sírós(csak rosszétvágyú)
6 éves volt amikor megérkezett a fiam,a rémálom az elm utcában :D :D
Sírás ,köhögés,székrekedés,végig nem aludt éjszakák...
Mostmár ő is több mint 6 éves
De már úton az utánpótlás....nehogy jólérezzem magam
Vendég

Tünde, bocsi a rossz foganyag nem öröklődik, csak a csáléság, meg az alakja!!

Köszönöm a biztatásokat!!!! Külön-külön tök könnyű velük, csak egyszerre! Nekem van tesóm, de 6 évvel fiatalabb fiú, úgyhogy semmi közeli kapcsolat, teljesen más világ mint én. Valszeg. ha lenne egy azonos nemű, kis korkülönbségű tesóm sokkal jobb lenne. Meg én már nem vagyok tényleg fiatal, türelmem egyre kevesebb, igenis igényelném azt hogy többet foglalkozhassak magammal. Nem feltétlenül csak kozmetikusra és fodrászra gondolok. Önzőség? Lehet.

bea
öreganyu

Bea:nem öröklődik,akkor megnyugodtam!.:):):) én úgy hallottam igen,de ha nem annál jobb..:)

Sz.tem nem vagy önző,csak fáradt,na meg nehéz lemondani a megszokásokról.Még én is küszködök.De ez van..:) Kozmetika? Fodrász? Én még el sem jutottam egyikhez sem..:( Szeretnék de sajna rajtam kívül nem tudja megetetni senki a fiatalurat. :cry: :roll:

Én nem tudom mi van ma,de alszunk kicsit kb. fél órát,és utánna meg nyűglődünk.Nem tudom mi nem jó ma Dominak..Kétszer összerotyiztuk úgy a pelust,hogy kifolyt és átkellett öltöznie..

Elkezdtem vasalni a ruhákat,még nem vagyok kész,de tele van az asztal..minek ennyi ruha.. :?
varga tünde

Sziasztok!
Végre idekeveredtem ismét!
Gyöngyi!
Már rég voltam visszatérve az előző dolgokra amiket
dumcsiztunk!
MINDENBEN TELJESEN IGAZAD VAN!
Tényleg sokkal jobb lenne,ha az ember nem tudná mennyit eszik a
gyerek ,hanem befejezné a kicsi az evést azt szépen letenné!
Tényleg nagyon frusztráló dolog,hogy nézzük az üvegen a ml-ket!
És persze hogy bosszantja az embert ha egy hósan 150ml eszik,2hósan
meg 70ml-t!
És abban is maximálisan igazat adok,hogy nem a gyerekbe bízok,hanem a megett ml.-ekben!
Olyan jó lenne amikor nem eszik,csak kínlódik,valaki ezt beleverné a fejembe rögtön akkor,mielőtt még elkap a para,meg a világvége
hangulat.
Azt hiszem Bárány meg magam nevében is mondhatom,hogy ANNYIRA JÓ lenne a mi körzetünkben egy ilyen védőnő,mint te!
Én két naponta hívnálak,szívesen látnálak,nem válalsz be minket? :lol: :lol: :lol:

Komolyan a mi védőnőnk nem,hogy megnyugtatna hanem inkább elhatalmasodik rajtam,hogy biztos csak nálunk mennek ilyen rögösen ,akadozottan(parával)a dolgok.
Igen sűrűn jön,van 1,5órát itt van,mindenről tájékoztatom,és akkor múlt héten,2,5hónapra megkérdezi(mikor már 20szor elmondtam),vannak-e gondok mellretételnél szopáskor?
Hát forogtak a szemeim!!
Bárány!
Szépek lettek a mézes kalácsok!
Ügyi vagy!
Nevek maradtak amiket írtál?
Tünde üdv.köztünk!
Csatlakozok Gyöngyihez,te tényleg ne parázz.
Az én lányom 1évesen volt 7kg!
De mostmár befogom többet egy szót sem az evésről!
Éva!
Martinnak a kis füle,hogy van?
Élvezi,hogy jobban hall?
Ez a valami amit csináltak neki,ez kivülről is látszik?
Hála Istennek,még nem hallottam ilyenről!
2gyermek érdekes kérdés.
Én is sokszor úgy érzem,hogy Kinga lassan 3 éves(2nap múlva)
olyan jól ki lehetett már vele mozdulni,boltokba stb..
Egy megszokott napirendünk volt,már végre nagylány lett,erre
visszacseppentünk a dolgok elejére,és annyira meg vagyunk kötve a kicsi miatt,sűrű evések,alvások stb..
Most mindent a kicsi digtál.
Az,hogy magamra mennyi idő jut nem is részletezem,
leszőrtelenítek és ennyi :lol:
Fodrász,kozmetika?Álom
Visszatértem a jó kis otthoni melegítőimhez!
Na,majd 2év múlva...
Most majd lehet kicsit később írok,pénteken Kingának lesz a
3éves kis családi party-ja!
Szoktam erre is dísziteni,meg kis süveget szoktam a fejére venni!
Ilyenkor elég sűrű a tennivaló,de karácsonykor meg mi szoktunk vándorolni a mamákhoz,olyankor meg én nem készülök!
Majd teszek fel képeket a szülinapról!
Hú miket igérek! :lol:

Kép

Kép
kory

Miket írok?
Megett ml-ek helyett ,megevett ml-ek.

Kép

Kép
kory

Kory!!!

Drága vagy!!! Én szívesen bevállalnálak titeket (is), csak ne laknátok olyan messze :roll: :roll: :roll:
MSN???? Ismered?? Mert nálunk egész nap be van kapcsolva a gép, így tudnánk kommunikálni rögtön.
Tudom, hogy csúnya ilyet mondani, de az olyan gondozottakat szerettem, ahol nem ment minden flottul :oops: :oops: Ott tudtam segíteni, volt értelme a megnyugtatásnak. tudom mit jelent, mert Mariettával nekem is sok parám volt, sokszor voltam bizonytalan. És a mi védőnőnk is egyike a negatív példáknak. Ilyenkor kicsit szégyenlem a foglalkozásom :oops: :oops: Pedig tudom mennyi mindenben lehetne segíteni. És nem Te vagy az egyetlen aki bizonytalan, sok olyan anyukához jártam kétnaponta az első időkben. És a anpokban is kaptam egy nagyon jóleső visszajelzést egy anyukától, aki bejelölt az iwiw-en , pedig gyerekorvosi szakgyakorlatát töltötte a trehesség alatt.És még ő is sokat parázott, láss csodát: az evésen :lol:

Tünde!!

Miért kaptak csajok 4 hónaposan mást?? Mert a Marietta alig hízogatott. Mindig hízott, de keveseket. Mindemellett én biztos voltam benne, hogy eleget eszik, csak ilyen fajta. Persze kétoránként evett, De engem is sikeresen elbizonytalanított az orvos és a védőnő :roll: :roll: És ügye 4-6 hónap kizárólagos anyatejes táplálás javasolt. Nem birtam tovább és elkezdtem 4 hónaposan hozzátáplálni gyümölcsöt és zöldségeket. mondanom se kell semmivel nem hízott jobban és nem evett ritkábban :lol: :lol: :lol: Sára 5 hónaposan kezdett el kapni mást, mert annyira akarta. Ő nem fintorgott a kanálra és az új ízekre :lol: :lol: :lol: Azóta is ő az aki inkább megkostólja az új ételeket :lol: :lol: Bár még mindig cicizik is!!

Hát a két gyerek problémáról más a véleményem,mint nektek :oops: :oops: Én úgy érzem az volt életem legjobb döntése, hogy két gyereket szültem. Nem tagadom, hogy voltak nehéz időszakok, de összességében nagyon jó!!! És engem minden nehézségért kárpótol, amit Éva is írt, hogy mennyire szeretik egymást és ezt ki is mutatják!!!
Azt viszont, hogy valaki magára is akar időt fordítani teljesen normális igénynek tartom!!! Kell is!!!! Csak meg kell valahogy valósítani :roll: :roll: :lol: :lol:

BEa!! Én már rég mondom neked, hoyg menj vissza kicsit dolgozni!!! A gyerekeknek is az a jó, ha boldognak látják az anyukájukat. Inkább kevesebbet legyetek együtt, de az legyen öröm. Nem vagyunk egyformák, ki ezt, ki azt szeretné. ÉS a "jóanyaságnak" nincs mércéje!!!!! Ezt nem időben mérik. Ez úgyis akkor derül ki, ha már felnőttek a gyerekek. És ők csak arra fognak emlékezni hogy jókedvű volt-e a gyerekkoruk, arra nem, hogy efektíve feláldozta-e magát az anya értük. Az anyaság nem mártíromság. Úgy kell csinálni, hogy közben élvezzük is az életünket!!!!!!!! Mindegy ez kinek mit jelent, de enélkül lósz..t sem ér az egész!!!

Hosszú és elvont lettem, bocsi. Biztos azért mert 2 és fél órát álltam sorban a MÁK-nál :cry: :wink: :oops:

Jó éjt!!!

ágyöngyi

Tünde!!

Elfelejtettem válaszolni arra a kérdésedre, hogy mi az arcüreg átmosás :oops: :oops:
A második oldalon okt.16-án írtam le a tbbieknek. Megteszed, hogy ott elolvasod, mert elég hosszú és nem fűlik a fogam újra leírni. :oops: :oops: Köszi

Tegnap sikeresen megfáztam, míg vártam az államkincstárban :cry: :cry: :cry:

ágyöngyi

Gyöngyi te védőnőként dolgozol,én nem is tudtam!!
Vendég

Sziasztok!
Gyöngyi!
Hogy teljes legyen a kaka téma! :lol:
Amikor a csecsemő székletében ilyen apró golyócskák vannak,
mint a hungarocel (nem bizti jól írtam,meg jó hasonlat),természetesen
ez is ugyanolyan színű,mint a kaka.
Ezek az úgynevezett emésztetlen darabkák?
Olivérnek mikor ehhez képest zabált ,volt hogy ilyen volt a pelusban!
Köszi!

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Gyöngyi:elolvastam amit írtál.Elkezdtem ezt a fórumot az elejétől kezdve,de nem nagyon engedi Dominik,hogy olvasgassak.Annyira nyűgös csak cicin lógva,vagy ringatva aludna.Szerintem fáj a kibújt fog mellett kibújni akaró.Látszik ott is egy pont,ahol bújik és baromi kemény az ínye.Úgy sajnálom.
Valami fájdalomcsillapítót lehet ekkora korban adni?Fogra.
Kaptam homeos chaomillat szerinted megpróbáljam?Nagyon szemezek vele.Hátha.

Nem semmi vita volt a fórum elején.:)

Akkor most ki hol tart,mit adtok a csemetéknek vitamint?.Érdekelne,hogy aloe vera valakinek bejött,ki használja.?A gélre gondoltam,hogy veszek Beninek meg magmanak.

Mi most per.pill. béres cseppet szedünk,sok-sok Cvel adagolva.

Pár napja nem kapot Bencusom,és ma olyan orrfolyása lett reggelre porsziztam az orrát.Szegényem még köhög is hozzá,száraz köhögés.Adtam stodalszirupot de nem nagyon használt.Ezért kapott kúpot,amit még a doktornőnk írt fel,és maradt belőle.Hátha használ,de bejött,ma van az utolsó ovisnapja ünnep előtt,és fellépésük lesz,ezért jól feltuningoltam mára.De se láza se hőemelkedése nem volt.Csak hamar túlleszünk rajta.

Dominiknek meg megindult az orra északa.Szegényemnek is irritálta mikor folyott volna lefelé vagy mi ,köhögött ős is.Kiszívtam a trutyit kis orszival,akkor már nem volt semmi gond.De egész nap semmi baja.A nyűgin kívül.Remélem a nyügi meg az orrfolyás nem nagyobb baj előhirnöke.:?

Szerintetek a cebion cseppből kaphat többet Dominik mint 6 csepp?Azt adom neki,és lehet most neki is többre lenne szüksége.

Gyöngyi:most jut eszembe,én is elolvastam a ˝cenzúrázott egészséget˝ és szemezek a másik vastagabb kiadással.Jól ki is akadtam pár dolgon.Nektek,hogy vált be a vitaminja?A gyerekeknek 5000mg C adsz?Jól olvastam?

Kory:az a hungarocel féle,nem lehet a sok fehérje, amit már nem tudot feldolgozni a pici szervezete?De majd Gyöngyi megmondja,én is kíváncsi vagyok mi lehet az..:)
varga tünde

A homeopátiás Chamomilla akkor jó, ha iszonyú nyűgös a gyerek és csak karban ringatva nyugtatható meg.

Hát akkor az én gyerekeim arra fognak emlékezni felnőtt korukban, hogy nem jókedvű volt az anyjuk hanem állandóan ideges. Ez van. Ki fogják bírni, más is kibírta. Mitől legyen jókedvem, az állandó rendrakástól, vagy rohanástól hogy semmire nincs rendesen idő, vagy kialvatlanságtól?

Az Államkincstáros, meg Oep-es (GYES, GYED, stb.) ügyintézésre most akarok rászervezni egy újságírót, mert nonszensz hogy mi megy, főleg itt Bp-en, de akkor Gyöngyi vidéken se jobb a helyzet, igaz?

bea
öreganyu

Sziasztok!
Tündi.akkor te még nem olvsatál fórumon vitát... :D :D :D
Jóbbulást a köhögősöknek!!!
Vendég

Öreganyu:
Szerintem egy kicsit "szabadulj" meg a gyerekeidtől,menj el a barátnőiddel bulizni,biztos vigyáz rájuk a férjed vagy mama,vagy valaki.
Mindenki nek jár egy kis kikapcsolódás,én is fogok menni ha nem leszek terhes :D :D :D
Higgyétek el kell,ezt mindenkinek mondom
Mi 10-20-an jártunk nyáron diszkóba,és mindenkinek van gyereke,min. kettő
Vendég

Sziasztok!

Bea, nekem az a gyerekkori emlékem, hogy anyukám sosem ér rá és mindig kiabál. Aztán ez lassan megváltozott és örültem, hogy őt is boldognak, pihentebbnek láthattam, 18 éves voltam, mikor először elmentek kettesben nyaralni apukámmal és jót tett nekik. Azóta már én leszakadtam róluk, a tesómék melléjük költöztek. Nem egészséges.

Én is már bekattanok, április 10-én lesz 6 éve, hogy itthon vagyok. Ezért is kezdek februártól bedolgozgatni és lassán áttérni a munkás hétköznapokra. Mellette most elkezdődött a műszaki ellenőri képzés, ami most egész más világ az itthonihoz képest. Persze folyamatosan távmunkáztam, csak a gyerekek 9 hónapos koráig nem. Ez agyilag karbantartott valamilyen szinten, csak észrevettem, hogy nem bírok semmit elmagyarázni és a kitűnő helyesírásomnak is- mint tapasztaltátok- annyi. Az a rohadt Word mindnet kijavít.

Gyöngyi, minket még nem látott az új védőnőnk. Tavaly aug-ban költöztünk 2.5 és 4.5 évessel. Azért nem ártott volna ránk nézni, nem? A környékbeli anyukák mondták, hogy örüljek, hogy nem jött, mert egy idős hölgy, aki mindenről beszél, csak a lényegről nem. Az oviban már láttam egyszer....

Tünde mázlisták vasgytok, hogy ennyi egy nátha. Nálunk hónapokig elhúzódik.

Kory, boldog szülinapot!!!!!! A tubus nem látszik a fülben, a dobhártya felszínén van, kivülről nyomkodhatom is a fület, nem tudok benn kárt tenni. Valszeg Norbi lesz a következő delikvens, aki megkapja. :( De most már nem is érdekel, lényeg, hogy ne legyen halláskárosult. Csak az a furcsa, hogy látszólag semmi baja, ő még szerintem jól is hall. Matin tök süket lett a végefelé. A műtét óta remekül van és jól alszik éjszaka.
Csak fürdésnél kell őriznem őket. A vízzáró füldugó jan közepén lesz kész. Eddig fél órát ellocsiztak, most 5-10 perc. Azért ez egy jó program volt eddig.

A hányós vírusból férjemmel gyomorfájás és enyhe fosás ért bennünket utól. A gyerkorvos már fogja tőlünk a fejét, mindig van valami...

Bea, a Stodal szirupról mit mondasz? Minden fajta köhögésre jó? Hány nap alatt fejti ki hatásást? Én nem tudom eldönteni, hogy hurutos vagy száraz, azért azt adtam okt-ben, és nem rosszabb (sőt -nem vegyianyag), mint másik és legalább nem köptetem meg, ha amúgy is száraz a köhi. Már csináltam ilyet. Nem hallom a különbséget, én fülben vagyok profi, nem köhögésben. :lol:
A másik, mekkora a kislányod, 1.5-2 éves? Ha elged van a bezártságból és volt egy karriered, amit megszakítottál, akkor teljesen jogos Gyöngyi felvetése, hogy vissza kéne menned melózni. Csoda, hogy már 4 éve itthon vagy. A gyerekeknek is így a jobb.

Ha én szülök még egyet, akkor biztos, hogy hurcolni fogom magammal mindenhová és nem szállhatok ki még egyszer 3 évre a munkából. A nagyokat is majd cipelnem kell mindnehová. Csak még a férjmet kell meggyőznöm.
Na puszz!

Jó intézkedést mindnekinek!

KépKépKép
agmano

Köszi csajok az ötleteket, de az a baj, hogy egyszerre a kettőt senki nem vállalja el, se Anyám, se Férjem, persze ezt is biztos én vezettem be sosszul "kímélendő " a családot. Én a hülye mártír. Dolgozni heti egy de. tudok (ami egyenlő a semmivel az én szakmámban), akkor Anyám hajlandó vigyázni Dórira, meg néha 1-2 órára, de jómúltkor is a fejemhez vágta hogy ő nem főállású nagymama. De vannak dolgok amiket nem lehet elintézni gyerekkel a nyakadon. Pl. nekem a pedikűr nem luxus, hanem gyógyítás, olyan a körmöm, ha benő, nem tudok járni. De azt az egy órát a Dóri nem üli végig, oda csak egyedül tudok menni.

Igazából nem is diszkóba vágyok én, hanem egy kis egyedüllétre, pihenni, meg néha szépen felöltözve értelmes emberek között lenni, mint régebben a konferenciák.

A Stodalról azért nem nagyon tudok mit mondani, mert én a komplexeket nemigen használom, csak a monokomponensű golyócskákat. Ha egy szer 2 napon belül nem hoz javulást, akkor nincs értelme azt folytatni, mert nem használ, az nem jól lett kiválasztva,valami mást kell keresni. A száraz köhögés kínozza (sztem ygerekeknél ez ritkább), a nedvest meg hallod ahogy jön föl egy kis trutyi és utána megszűnik a hörgés meg szörtyögés.

bea
öreganyu

Sziasztok.

Kicsit ég a képem,mert mostanában alig írok,....és most meg jövök panaszkodni...

Amúgy:nálunk kész katasztrofa volt a mai nap
Zsoltit vittem délután dokihoz,mert tegnap belázasodott+köhög (helyettesítés volt:nem volt egy nagy szám a nő,de írt amit kértem),azt mondta kezdődő hörghurut.hát nem tudom
Megmondom őszintén nagyon kíváncsi lettem volna a mii dokinénink véleményére.ha nem javul pár napig lehet felhívom,hogy lesz-e ügyeletben.....mellesleg kontrollra sem hívott vissza minket. -de még folyamatosan felmegy a láza (pedig már huu..egy jó éve nem volt ilyen)...bár csak tegnap este kezdődött nála...
de pluszban....hazajövünk a dokitól mi fogad:dédi mondja,hogy Sziszi nagyon fájlalja a fülét-irány ki a kórház.még semmi valósat nem látni-kicsit vérbő mind2-holnap viszem ki kontrollra
Gondolom mi lesz:vagy 2óra várakozás,
Szal ennyi.jó mi?szép kis karácsonyunk lesz nekünk is

Mellesleg most meg azon parázok,hogy nehogy tüdőgyuszija legyen Zso-nak (ált.nem szoktam félni ettől,de most ismim kisfiának ez van és ugye a parázás..... :wink:

Stodal:Mi használjuk.csodákat nem kell várni tőle,de kiegészítőnek nagyon jó

Mellesleg megint Rectodert bajom van:írattam fel,hogy a bizti kedvéért legyen itthon---de mivel hiánycikk 100mg-osat írtak-és ugye ha kell adjak felet---de szerintem rohadt sok az 50mg is egy 5évesnek :roll: .jó,jó ne legyen rá szükség de akkor is

pusszantásom mindenkinek

betegeskedőknek jobbulást

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Jobbulást a gyerekeknek Cleo sok szeretettel!

bea
öreganyu

Sziasztok!
Stodál:én sokáig használtam,de mostmár a fluimucilt szoktam.Az nem homeos,de nekünk jó...

Cleo:először is jobbulást,mindenkinek.
Most én próbállak nyugtatni téged,azért gondolom ha kap antibiotikumot akkor nem lesz tüdőgyülladás
A fiamnak 4 évesen volt tüdőgyulladása,de ha minden tüdőgyuszi ilyen light-os lenne akkor nem is kéne félni tőle.Kicsit köhögött,és volt 2-3 napig 37 a láza,de nem több...És fáramászott a kertben
Vendég

Sziasztok!!!

Jaj, megint szarul van a nagylányom :cry: :cry: :roll: :roll: Túl vagyunk az antibiotikum kúrán és újra fáj a füle (fülspecialisták!! miért??) Voltunk megint dokinál, de csak hurutosnak látta, igaz taknyos is, de korábban takonynál nem fájlalta ennyire a fülét :cry: :cry:

Olyan sokat írtatok!!!

Kory!!!

Ha zabál egy gyerkő akkor nem tud mindent emészteni és feldolgozni, ez lehet az ok. Ezért van az, hogy anyatejjel nem lehet elhízni.

Bárány!!

Hát igen :oops: :oops: :oops:

Tünde!

Camomillát én adtam a gyerekeknek, nekünk jó volt.
A lányok szedik a Lenkei folyékony vitamint, ja és a rágótablettát. C vitamint aszkorbinsavval visszük be. Mivel a napi adag 1000 mg, így a Cebio cseppból is lehet többet adni.
De Dominak hogy adod be?? Szerintem neked kellene szedni, és akkor ő is kapja az anyatejjel, és mellékesen neked sem árt :lol:

Bea!!

Akkor félreérthető voltam.Szerintem az első években minden anya kialvatlan és ürelmetlen és kiabál a kölkével, de nem ez az idő határozza meg a gyerekkort. Tán van még egy pár évük a gyerekkor végéig :lol: :lol: Csak ha így nem jó, akkor tessék változtatni.Ez az állapot sem neked, sem a gyerekeknek nem jó, akkor mást kell csinálni. Semmi bajuk nem lesz, ha akár minden délelőtt dolgozol. Csak egy bébiszitter kell hozzá. Neki meg tudod mondani, hogy mik az elvárásaid és akkor a családtagokkal sem kell konfrontálódni. :wink:

Andi!!!

Nektek is jobbulást kívánok.
Most én is csak abban reménykedem, hogy ezt a fülfájást megússzuk antibigyó nélkül, bár ........... :roll: :roll: :cry: :cry:

Megyek gyógyítom a betegemet.

ágyöngyi

Mi van itt mindenki beteg :evil: :evil: :evil:
ÚÚÚÚtálom a telet
Vendég

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?