Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!

Kory!!

Bocsi, rövid az eszem :oops: :oops: emlékszem már, hogy írtad miért eszik a kicsi üvegből :oops: :oops: :oops:
Tényleg okoskodás lenne bármit mondani a távolból. Annyira jó lenne, ha láthatnék egy ilyen evést, és láthatnám személyesen a babát, és egy termelt pelenkát!!! :lol: :lol: :lol: Akárhogy is eszik, ha az anyatejes babának van heti egy (!) széklete és minden pelenkája pisis, akkor baj nem lehet!!!
Az a baj, hogy az lenne a legjobb megoldás, ha nem tudnád, hogy mennyit eszik, mert akkor csak a gyerekre figyelnél. Hiszen ha jóllakott abbahagyja az evést (mennyiségtól függetlenül) , ha kiegyensúlyozott, mosolygós, békés, van pisis pelenka rendszeresen, és ilyan "ritkán" eszik, akkor nem lehet gond. Az enyémek egy éves korukig 2 óránként ettek, és éjjel is szopiztak 4X vagy 5X. Ha mérem hogy mennyit esznek, akkor biztos kevés lett volna. De azt is tudod, hogy a tej minősége is változik. Ha sűrűbb, laktatóbb, akkor nincs szükség belőle többre. Lehet hogy a tejed változott. 3 hónapos korban amúgy is lesz majd egy naga ugrás a kicsi igényében, akkor biztos megint nagyobb mennyiséget fog enni!!!
Figyeld a gyerekedet, az üveg rovátkáit!!!! :lol: :lol: :lol:
Sejtem mennyire nehéz lehet, de kicsit nehezíted is a dolgod azzal, hogy nem hiszel a gyermekednek (talán)
Szólj ha nem igaz, hiszen nem láttalak Benneteket személyesen, ezért mondtam, hogy okoskodás, mert csak találgatok és általánosítok. Így biza nehéz személyreszabottan tanácsot adni!!! (pedig de hiányzik!!!!!) :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Bárány!!!

Hát igen, az okos anya kitalál az ajtón!! :lol: :lol: :lol: Szerintem én is mennék utána :lol:

Bocsi a többiektől!!!
Éva drukkolunk holnap!!
Ha tudsz jelentkezz, hogy mi volt!!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Sziasztok.

Évi. én is nagyon drukkolok holnap.majd írj tényleg,hogy mi volt.gondolok rátok

Ma oviztam én is-egész délutánig benn voltam velük az oviban-ilyen szülős nap volt+karácsonyi ünnepség (4-en voltunk anyukák).
Olyan jó volt látni őket "munka" közben.csináltam egy csomó képet is :) .még 2nap és szünet nekik :roll:

Gyöngyi.igazad van-szegény fiamat emlékszem minden evés előtt után mértem :cry: -ha nem ette meg az adagját paráztam- nem is lett elég tejcsim neki,mert ugye hallgattam az okosokra :evil: -3-4óránként szopiztattam-és ugye akkor az igénye már 200-250 ml volt pár hósan...a cicik meg ezt nem bírták kitermelni :roll:
Múltkor is írtam,hogy a lányomat alig mértem-ha megmértem egy szopit volt,hogy 30-40ml volt-de nem aggódtam,mert volt,hogy 15-20* szopizott egy nap---de MINDKETTŐNKNEK JÓ VOLT ÍGY--sokáig nem is kellett neki ezáltal pótolni (pedig nem vagyok egy bőtejű 8) )

Ja...nemevés...ma a csajszim is alig evett.ma ilyen nap volt :)

kory.tényleg nem lesz gond,adj még neki pár napot és visszatér az étvágya.
Én is ismerem a figyelem-elterelős-etetést : én a dvd-t szoktam bevetni :D .vagy a másik taktika,hogy nem én etetem:igaz nálunk itt lakik a dédi-akivel imádnak enni :wink:
Sőt a helyszín (ez mondjuk nem jó szokás),de ha megkérnek én biz megengedem,hogy pl a szobában kajcsizzanak

De halljátok....hány ismimtől hallom,hogy rosszul eszik a gyerek..huu felsorolni sem tudnám :pl barinőm már elvitte szegény 4évesét mindenhová -gasztro,allergiavízsg,Uh és semmi baja-csak keveset eszik :)

Jó éjszakát

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Hahó!!

Nem hiszem, hogy ilyen sok nemevő gyerek van!! Nem lehet, hogy túl nagy az elvárása a szüleiknek?? :wink: :wink: :wink:

ágyöngyi

Lányok, kövezettek meg, utáljatok, amit akartok, de nálunk nincs játék közben evés, meg rohangálok utána falatokat dugdosva a szájába, csak asztalnál ülve, max. mese megy közben 8mert sokszor azért akarja abbahagyni mert unja az evést), a kicsinek előfordul hogy valamit adok a kezébe, de inkább evőeszközt. Ha nem eszik étkezési időben és az asztalnál, akkor a következő evésig nincs evés, max. gyümölcs egy két falat ha útközben vagyunk, most előfordul, hogy ha elhozom az oviból, kap egy szaloncukrto, de nass sincs. Lehet hogy ez meg túl szigorú hozzáállás, nem tudom. Viszont a napi 5 étkezés szigorúan betartatik és nem összevissza, hanem plusz-mjnusz negyedóra eltéréssel fix időben. Ha játszik, akkor játsszon, ne egyen közben. A nagy nekem is alig eszik......de nem érdekel, ettől nem fogom őt tömni se édességgel, se állandóan kínálgatni. Tanulja meg hogy az evés akkor van, ha éhesek vagyunk és az öröm legyen ne kötelező. A gyakori szopi nálam is inkább bejött méregetés nélkül mint a méregetve ritkábban.
Bocsi ha nagyon nem találkozik a véleményünk.....én (sokat köszönve Gyöngyinek) már nem aggódok amíg egészségesek, lazulok sokat.

bea
öreganyu

Sziasztok!
Öreganyu,szerintem találkozik a véleményünk,az a helyes amit te csinálsz,de két egyforma eset nincs.
Én biztosra veszem,hogy a lányom nem élne ezekkel a módszerekkel :( A körzeti orvos se tudta megetetni(pedig ki volt éheztetve),soha de soha nem kért enni,az orvos szerint minimális életösztön sem volt benne.A kutacsa folyton behorpadva,inni semmi,enni semmi ,a pelenkái szárazok voltak.Még a folyadékot is csak kanállal feszitettem a szájába,hogy ne száradjon ki.Soha nem volt szomjas!!!!!Se éhes.Ha nem játék közben etetem,vígan fölállt volna az asztaltól,majd csöndben kiszárad,és persze korházba infúlzión ugye te sem szeretnéd látni a gyerekedet...na akkor inkább játék közben.
Én nem átlagos gyerekekről beszélek hanem extrém esetekről,mint Szindi,éS Kinga.
Vendég

Világos, ez azért tényleg húzós.... Az vigasztaljon, hogy Gyöngyivel közös ismerősünk (T. -igaz GYöngyi?)) gyerekei is ez a kategória voltak, csak ők még sugárban is hánytak ha egy falattal többet beléjük tömtél mint amennyit akartak, most kiskamaszok, élmény nekik főzni!

bea
öreganyu

Hát igen nekünk is eljött,már nincs vele gond,sovány sovány de semmi külömös(sosem beteg)
A fiam meg ennek árnyékában lehet,hogy én rontottam el,na ő lehet,hogy ha egy másik családban születik akkor jó evő lenne. :wink:
Vendég

Bea!!

Az elvek találkoznak, csak a kivitelezés nem mindig megy egyformán. :lol: :lol: :lol: Igaz lányok!!???

Mariettánál még én is jobban be tudtam tartani, hogy csak az asztalnál eszünk, ő szabálytűrőbb volt. Sára szarik mindenre. De én már azt is megtanultam, hogy ha nem akarok állandóan harcolni velük, akkor megyek a kisebb ellenálás irányába. Úgyis van jó pár dolog, amiben nem tűrök engedményt, néha lehet nekik is igazuk :lol: :lol:

De Bea a közös ismerősünk gyermekei annak ellenére, hogy a mérleg szerint éheztek nagyon jó húsban voltak!!! Miattuk nem voltam hajlandó én méricskélni a gyerekeimet. Sokkal jobb tele volt, mint nekem.

De az is igaz, hogy más az, ha egy-egy alkalommal nem eszik a gyerek és elküldöm az asztaltól, mert bepótolja holnap (ilyenek a mieink szerintem Bea). És más az, hogy napokig nem eszik semmit, ha nem kényszeríted rá. Én igen gyakran hallom a ygerekeimtől, hogy mikor eszünk már, mert éhesek. Így könnyebb a kajás szabályokat betartani. Nem biztos, hogy a rosszalvó gyerekeimet elcserélném egy jóalvó roszevőre. Nem lehet könnyű!!! Csak kell keresni egy középutat, ahol etetem is a gyereket, de hagyom is nemet mondani, hogy ne legyen nagyon középpontban az evés, mint probléma.

Amit a Bárány írt!! Ott ahol már a kutacs is besüpped, és nincs pisi a pelenkában - nagy baj van. Azért érdekes lenne tudni, hogy hogyan tud ilyet egy kisbaba!!!!??? Hiszen az evés életösztönön túl biológiai szükséglet . Ha nagyobb, akkor könnyen rámodjuk, hogy el lett rontva, meg hogy válogatós. De egy csecsemőnél ilyere nem lehet fogni. Akkor mi a franc lehet.
Hallod Bárány!! Szívből kívánok neked egy zabálós (de nem kövér) harmadikat!!!

Éva!!!

Hogy ment a mai nap??? Végülis lett műtét???? Hogy viselted??? Mert gondolom neked nehezebb volt, mint a fiadnak!!!

ágyöngyi

Na, szerintetek hol esznek a gyerekek??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Ő pedig a jó evő Mariettám, akinek kiállnak a bordái!!

Kép

ágyöngyi

Sziasztok!
Ez bizony a tv elött van ha nem tévedek :D :D
Nagyon szép gyerekek,és pont jó testalkatúak :D
Marietta olyan nagynak tünik,jól raktad föl a vonalzót??
A kilincshez viszonyitom.

Jó indulatból megjegyzem,hogy ilyen képet ne nagyon rakjál föl mert sajnos ide a babanetre is tévedhetnek szemét beteg emberek.
Vendég

Bárány!!!

Hát bizony ez nekem nem jutott az eszembe :oops: :oops: :oops: :oops: Csak ugrált a fürdőbe, és gondoltam lekapom, megmutatom nektek, mert ő sem husi. :oops: :oops: Köszi
:cry: :cry: :cry:

Bizony, jó a vonalzó, mert ilyen magas :roll: :roll: :roll: :roll:

ágyöngyi

Sziasztok!

Marietta combjait felezd meg és kijön Martin combja.
Bea, szerintem, Te nem tudod, mi az a rossz evő. Én is játszottam M-nal, csak lemenjen pár falat. Ha estig csak a reggelijét enné meg a 15 hós, biztos adnál neki kenyeret, amit legalább megeszik. Nálunk is nagyon szigorú napirend van evésben/asztalhoz ülésben is. De mikor csak turkálja az ételt elzavarom, mielőtt felhúznám magam.
Kory nálunk mindig volt/van aduász, amit mindig lehet adni (persze nem lázasan) kenyér, sültkrumpli (Mc Donalds- a házi nem jó, pedig van hasábolóm) és túrógombóc!!!! Ez megkönnyíti a dolgomat, na és az édesség, rágcsálnivaló, de azt csak evés után, azzal zsarolom. Próbáltátok a Bio Bulátát, rostos és egészséges, egy uzsonnát is kipótol.

A kórházban az összes anyuka arra panaszkodott, amit Ti is és én is tapasztalok: "nem eszik semmit, ami egészséges".

A műtét nagyon hosszú volt, mert alig tudta az orvos kiszedni a kocsonyás gumiszerű taknyot a füléből, 10 cm-re kihúzta, aztán visszarándult, kénytelen volt még egy lyukat ejteni a dobhártyán és szívni, fújni, átmosni. Valszeg kijött, de azért kapott fülcseppet. A gyerek fülén semmi nem látszik, csak ő maga teljesen KI VAN CSERÉLVE.
Futkos, táncol, vigyorog, jaj nagyon megkönnyebbültem.

Még alva hozták ki, gépen figyelték, kicsit észhez tért aztán visszaaludt. Felébredt és közölte, hogy nagyon éhes (Martinról van szó!!!)
Még inni sem volt szabad, mert 45 perc telt el az ébredéstől, nemhogy enni, de azért adtunk neki. Fél pogi és egy dobozos üdítő után meséltem egy kicsit, mire kért egy mandarint. Azt is benyomta, utána megint aludt egyet. 2-kor jöttünk haza, mert adoki nem ért rá előbb.

Martin most hízott 17 kiló, mert minden étkezésre azt kap, amit szeret, ha ovizik, nem lesz így.
Norbi 14 kiló, ő jó evő és vaskos alakat. Majd lefotózom én is őket pucéran. Elájultok Norbi combiján.

Tök fáradt vagyok, megyek fürdetni.
Köszi az együttérzéseket!

Éva

KépKépKép
agmano

Ez a ki van cserélve, nagyon magyaros volt...

Norbi combi ilyen és ilyen csámpi is, Martin csalóka oldalról, ő szemből vékonykább.
2007. aug. Kép combi

KépKépKép
agmano

Sziasztok!
Agmano örülök ,hogy minden simán ment.

Gyöngyi,nekem sem jutott volna magamtól eszembe, csak egy másik topikban olvastam,hogy az eggyik anyuka figyelmezteti a másikat..
Vendég

Egyszerre írtunk :D
Az én szememnek Martin and Norbi,is tök jól néznek ki nem soványak nem kövérek pont jók
Vendég

Éva!!!

De örülök, hogy minden rendben zajlott!!! És mintha csodát művelt volna a műtét??? :lol: Éhes a fiacskád???!!!!! :lol: :lol: :lol:
Te, én nem tartom kizártnak, hogy ez a sok trutyi ami volt a fülében az ercüregből, orrból került oda, ami sokszor hátracsorog,(gyomorba) ez étvágytalanná teszi a gyereket (okoskodás!!!) De az tényleg egy tapasztalati megfigyelés, hogy ha valami krónikus problémát megszüntetünk, akkor jobban eszik a gyerek. Kívánom hogy nálatok ez történjen :wink: :wink: De a lényeg, hogy minden rendben és jókedvű Martin!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Pucér képekkel óvatosan, igaza lehet Báránynak!!! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Bár szívem szerint én is felraknék egy képet, amin Marietta áll egy kis barátja mellett nyáron pucéran, és Ricsikénk combija is feleakkora mint Mariettáé :lol: :lol: :lol: Szomorkodik is emiatt az apja, de szerencsére anyja elfogadta ilyennek (aki mondjuk szintén gizda!!!!!!)
Akkor jó éjt nektek!!!!

És a többieknek is!!!!!!

ágyöngyi

hopp!!!

látom a képeket!!!!!

Éva!!! A hangodat nem akarom hallani!!!! Most bebizonyítottad, hogy indokolatlanul parázol!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gyönyörűek a fiúk, izmosak, erősek, a lányaimnak való jelöltek :lol: :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Sziasztok!
Gyöngyi szerintetek,náthához és köhögéshez társulhat hőemelkedés?Vagy akkor már roszabbra kell gondolni?
Mert egyenlőre csak köptetőt adott neki a doki,de van hőemelkedése is,és tuti hogyha visszaviszem jön az AB :twisted:
Hőemelkedés 37,4
Vendég

Ezek tökéletes, gyönyörű kisfiúk! Süt róluk az egészség!
krónikus betegség egyébként, mint amilyen ez a fül dolog is, simán járhat étvágytalansággal.

nehogy már hőemelkedésre antibiotikumot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bea
öreganyu

Sziasztok!
Öreganyu,én sem szeretném,remélem nem megy följebb vagy ha igen akkor nem lesz tartósan... :evil:
Vendég

Hali.

Évi.ennél jobb hírrel nem is jöhettél volna.nagyon örülök,hogy rendben vagytok :) :) :) -drukkoltam nektek ám :wink

Nagyon szépek a fiúk a képen!! tényleg nagyon kis izmosak :)

Gyöngyi.édik a csajaid.de tényleg..Marietta jó magas :shock: :)

Mi holnap megyün idén utoljára oviba.ma szülői volt-sajna megint elmegy az ovónénink (tavaly nyugdíjba ment a másik)
hétfőn lesz a búcsúztatása

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Bárány!! Szerintem bármilyen fertőzéshez társulhat hőemelkedés!!!!! Ez az immunrendszer válasza a fertőzésre!!!!!
Marietta kapja két napja az antibiotikumot és egész nap ugrál a láza!!! :roll: :roll: Amit "él" egy kicsit és rohangál, pörög, akkor felugrik!!

Én arra ha náthásak és köhögnek csak köptetőt és orrcsepet adnok, napi két arcüregátmosással
:lol: :lol: 5000 mg C vitaminnal. Ha változik a köhögése akkor orvoshoz viszem, mert nekem nem mindig sikerül eldöntenem, hogy száraz lett-e a köhögése :oops: :oops: De akkor csak a köhögéscsillapítón változtatunk. Az sem baj, ha meghallgatja a doki a tüdejét, mert ha tiszta, akkor még mindig ráér komolyabb szer.
Én ezt a hőemelkedést nem is csillapítanám, hagyná hogy "égesse" a bacikat a szervezete. Ha tartósan 3 napnál tovább van láza és nem múlik akkor indokolt lehet az antibiotikum.
De persze vannak olyan betegségek, amikre akkor is kell adni, ha nincs láza: középfülgyulladás, tüdőgyulladás, stb, tehát komolyabb betegségek. Egy torokgyulladásnál pl látni lehet, hogy milyen: virusos vagy bakteriális!!!
Nekem szerencsém van, mert ugyan nincs a toppon a dokink, de még egyszer sem akart antibiotikumot írni ilyen betegségekre. A másik gyerekorvos meg ha elmész hozzá bármilyen panasszal tuti egy antibiotikumos receptet kapsz :roll: :roll:
Amit ügye nem feltétlenül kell beadni, vagy lehet később elkezdeni, ha már Te is úgy itéled meg, hogy csak rossszabbodik az állapota.

Most mondjátok meg!! Miért nem tudok egymondatos választ adni???!!!!! :roll: :roll: :roll:

Andi!!!

Köszi a dicséretet :oops: , szerintem is imádnivalóak a csajaim :oops: :lol:
De ti sem panaszkodhattok!!! Vagyis teszitek, de gyerekeitek nagyon szépek. Na,miattuk szerettem a munkámat nagyon :lol: :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Szia!
Gyöngyi köszi szépen,és nem is szeretnék tőled egymondatos válszt kapni :D :D
Tök jól aludtunk köhögés nem volt csak egy kis orr eldugulás...
De sajnos már a férjem is náthás remélem én kimaradok

Cleo:hogy bírják a gyerekek az ovónőváltást?Az én röghözkötött fiamat megviselné at tuti

Ovi:lehet,hogy mi idén már kihaggyuk,hétfőn amugy is sztrájk van,csütörtöktől meg szünet
Ti hogy vagytok ezzel?
Vendég

Hali.

Bárány.

nálunk már 17-től szünet van-úgyhogy ma megyünk utoljára.
Háát elvileg ma taliznak utoljára az ovónénivel (a másik is csak szept óta van velük ):( .Szerencsére annyira az enyémek nem ragaszkodnak "személyekhez"....de majd meglátjuk...jövőre már az új ovónő kezd.

Szép napot

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Gyöngyi azt elfelejtettem,hogy nekünk köptetőnek a fluimucil,csillapitónak estére meg a radipon nagyon bejön(de azt csak 6 éves kortól lehet)
Vendég

Bárány!!!

Köszi! :oops: :oops: :oops:
Örülök, hogy jól telt az éjszaka. Orrdugulásra nem sok minden van :cry: :cry: Nekünk bevált a mellkaskenegetés. De jó a gyógyszertárban kapható orrkenőcs is (Ung. nasale), csak elég mentolos bár ettől hatásos.
Nekünk a Rhinatiol vált nagyon be, de azt váltogatni szoktam én is a Fluimucillal :lol: , Nagyon jó, csak nálunk nem vált be a Lándzsás útifű szirup is. Nektek milyen tapasztalatotok van vele??

Köhögéscsillapításra mi a Sinecod-ot szedjük (márcsak a koruk miatt is :lol: )
De nagyon tuti, amit tőletek hallottam a Kuc-kuc tea!!!!! :lol: :lol: :lol: Én csak azt iszom és már isszák a barátnőim is :lol:

És képzeljétek mit találtam!!! Eperízű echinácia cukorkát!!! (Microse) Töltetlen kemény, és imádják a gyerekek. Élvezik, hogy cukorkát kapnak (mást nem engedek nekik :oops: ) és mégis immunerősítő. És ez nem is annyira kemény, mire megunják a szopogatást, addigra elfogy a kemény burka és rágható. És nem mellékesen finom :lol: :lol:

Ovi az nálunk sem lesz már idén a betegség miatt :cry: :cry: , de amúgy is már szerdán összevont csoportok lesznek és ilyenkor megkérnek mindenkit aki meg tudja oldani, hogy ne hozza a ygereket. De amin kiakadtam, hogy 7-én kezdenek!!!!! Én meg 2-tól dolgozom :cry: :cry: :cry:

Éva!!!

Hogy telt az éjszakátok??????

Kory!!!

Helyzet? javult valamit???? Remélem!!!

Bea!!

Ha jobban vagytok, akkor irhatnál kicsit többet :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Sziasztok!
Gyöngyi,nekünk a lándzsás utifű szirup nagyon nem vált be.Kétszer is próbálkoztunk vele,de szerintem még roszabb lett tőle.
Hol vetted azt a cukit?Meg van határozva,hogy mennyit lehet belőle naponta?
Vendég

Gyógyszertárban vettem (többféle is van, ez egy régi cukorka új változata) Kb.30 szem van benne és 156,- ft Nincs rírva az adag, de ezt sem lehet szerintem túlzásba vinni. Mi napi 3-4 szemet szopogatunk, néha kevesebbet.

ágyöngyi

Köszi akkor veszek
Vendég

Sziasztok!

Bárány, mi is kapásból láz mellé antibiotikumot kapnánk. Ha csak köhögés vagy torokgyula van láz nélkül, akkor nem.

A nagy étvágy ma reggel már alábbhagyott, de mindannyian aludtunk éjszaka, és ez szuper. A fülcseppre allergiás reakciója volt (bepirosodatt a fülétől a nyakáig az arca), de a dokinénink ma szabin van, másik azt mondta, hogy hagyjam abba és hétfőn hívjam a kezelőorvosát.

Gyöngyi készülsz már a munkára, készíted Sárát ( a menyjelöltemet :lol: ) az új szitura?
Én állandóan az oviról beszélek, hogy lelkesedjen végre Norbi is. Valszeg ő még ott tart, hogy van valaki, aki ellátja és vele van, aztán ennyi a történet. Majd kiderül mennyire anyás. Most 2 napig sógornőm és a szüleim voltak vele felváltva délelőtt, és semmi gond nem volt. Jó, hetente látják egymást, de volt túl intenzív a kapcsolat. Norbi mondta, holnap is megy oda játszani.

Bárány, eszembe sem jutott amit írtál, hogy miféle emberek lehetnek.

Minden ismerős gyerek lázas és vagy köhög, vagy torokbaj + oviban bárányhimlő.
Mi még nem voltunk. Tényleg veszélyes szövődménye lehet? Én úgy gondoltam, hogy iskolás korig, ha nme kapják el, akkor védőoltás, mit gondoltok?

Másik: miben altatjátok a gyerekeket? A hálózsákot nem tűrik meg, így pizsi+melegítő+zokniba alszanak takaróval. De félek, hogy ezért taknyosak mindig és megfáznak. Ötelt?

Hogy lehet évközben óvónőt váltani?!!! Náunk még szülni sem mehetrnek el szept-től júniusig, még a gazdaságis sem. Nem lehetett volna előnyugdíjazni a nénit?

Pussz mindenkinek! Mi most kihagyjuk a havat, pedig csábító a napsülésben, de k.... hideg van.

Éva

KépKépKép
agmano

Marietta füle?
agmano

Éva!!

Köszi!! Marietta füle jól van, bár kicsit fosik az antibiotikumtól :cry: :cry:
Jó, hogy ilyen jól alakult az éjszaka.

Itt is esik a hó!!!!! :lol: :lol: :lol: , csak viszintesen, akkora a szél :cry: :cry:

Nálunk hálózsákban alszanak a gyerekek, de ezeknek alul lábszáruk van, vagyis kilátszi a talpuk, tudnak benne járni. Persze vastag zoknival, alatta pizsi és a Marietta még be is takarózik :roll: :roll:

Készülök igen dolgozni, már pánikolok és veszekszem a családdal
:oops: :cry: Előttem a karácsonyi takarítás, a sütés-főzés és úgy érzem úszom mindennel. Mi lesz, ha még dolgozom is????? :oops: :cry:
Sára egyenlőre szokja a gondolatot, lelkesnek tűnik, de majd meglátjuk mi lesz!!!!

Szó volt a mézeskalácsról, én megsütöttem és díszítettem, ilyen lett::
Kép

Kicsit vékonyabban kelett volna rárakni a díszítést, mert megduzzadt, de nagyon finom lett :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Gyöngyi.

miből készítetted végüis a díszítést?
amúgy nagyon tuti :) .nyami...és szépek

a csillagról jut eszembe: tegnap a lányom az oviban bemászott az előtérben felállított karácsonyfa alá (pattogatott kukoricával,narival és mézeskalival van díszítve) és elkezdett szemezgetni róla :lol: -elvonszoltam nagy nehezen.utána odahívott Zsolti,hogy nézzem meg a csillag-mézeskalikat:le volt harapva egy-egy sarka :lol:

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!
Nme olvastam vissza mindent
Gyöngyi légyszi írd le hogy kell késziteni a mézeskalácsot...
És a diszitőanyagot is előre is köszike
Vendég

Mézeskalács!!

- 76 dkg liszt
- 34 dkg porcukor
- 2 evőkanál szódabikarbóna
- mézeskalács fűszerkeverék
- 5 dkg margarin
- 4 tojás
- 4 ek méz

Simán összegyurni az alkotóelemeket, amig egynemű nem lesz. 1 éjszakát pihen a hűtőben. Másnap kinyujtani nagyon vékonyra (mert megdagad) , kiformázni és előmelegített sütőben 150fokon 15 percig sütöm kb.
A mázat még sütés előtt raktam rá, de lehetett volna vékonyabban is, mert így kicsit duci lett .

Máz:

1 tojásfehérjét egy csipet sóval habossá verem géppel és fokozatosan adom hozzá 6 evőkanál cukrot.

Az a trükkje a puhulásnak, hogy a dobozba kell alma darabokat rakni. Amelyik süti az alma melett van, az ugyan teljesen elpuhul, de a többi isteni finom lesz, a csajok falják pedig a múlt héten sütöttem!!!

Sziszi!!! :lol: :lol: :lol: Életrevaló kiscsaj!!!!

ágyöngyi

Köszönöm szépen,valamelyik nap nekiállok
Pusz
Vendég

Gyöngyi.gyors kérdés

mert:nekünk is bevált az arcüregátmosás Sziszinél.szépen kihozza neki a cuccot.de bevallom nem tudom mindíg lefektetni (tudom ülve nem az igazi),...a sterimart fújtam eddig neki-és így is jó volt.(drága)
...de te rendes sóoldatot használsz igaz? én is vettem ma.Te mivel adagolod az orrába.pipettával?

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Gyors válasz!! :lol: :lol: :lol:

Sóoldatot receptre íratom, úgy olcsóbb. És 20-as vagy 10-es fecskendőt vettem (így kell kérni ez a ml-t jelenti) 3 db van itthon. Az elég szokott lenni a két lányra. Fektetve tegyél a lapockája alá összetekert törölközőt, így a feje annyira hátrahanyatlik, hogy az orrnyilás a plafon felé van, nem csurog le a víz a torkán. Ésjavaslom kicsit felmelegíteni a vizet, Marietta mindig panaszkodik, hogy hideg a szobahőmérsékletű viz.

ágyöngyi

aha,szóval fecskendő.okés :lol: :lol: :lol:
Sziszi a fekvésre haragszik

Köszke

Andi sé

KépKép
KépKép
cleo27

pedig ezt csak fekve lehet, mert akkor megy az arcüregébe, és egyébként kifolyik a lé :cry: :cry:

ágyöngyi

értem.
na a sterimarból egy csepp sem folyt vissza--de ugye ott nyomás van--de anyagilag bírni :roll:
a sóoldattam már fektetem-de sajna most csak pipettám van itthon

Nálunk esik a hó,remélem egy pici megmarad.

Bárány.közérzeted milyen?mikor kell dokihoz ill UH-ra menned?

Szép hétvégét

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!
Nme vagyok valami fényesen,és majdnem minden nap fáj a búrám.
Most vettem meg a mézeskalácshoz a dolgokat ,elöbb buli(Szindi tegnap volt 12) aztán sütés,vagy fordítva.. :D

Ultrahang és orvos egyben jan. huszon valami,pontosan nem emlékszem,papiromon rajta van :oops:

Nekem takonykórra be szokott jönni,hogy szalvusz vizet teszek a hidegpárásitóba és azt szivatom vele napi pár percet,közelről
Gyöngyi erről mi a vélcsid?
pusz mindenkinek
Vendég

Jövök én Gyöngyi, csak mondtam elkezdtem dolgozni és ez a netről való irodalomgyűjtés elég sok időmet elvisz. Meg tudod Te is, nekem sok mindenről elég radikális, eltérő véleményem van, vitát meg nem akarok.

Ez a Salvus vizes variációt már én is hallottam.Én is tervezem kipróbálni. Meg a mézeskalácsot is.

még mindig elég sz..ul vagyok, de inkább én mint a gyerekek.

bea
öreganyu

Sziasztok!!

Ezt a Szalusvizet már én is hallottam, sőt van aki átmosásra is ezt javasolja (asszem a Som doktornő, aki a fülmelegítő sapit találta ki)
Biztos, hogy jó, csak nekünk nincs ilyen hidegpárásítónk, pedig jó lenne. De olyan sok mindent tudnék még mondani, ami jó lenne, csak az a rohadt lové!!!! És képzeljétek még a gázártámogatást is elveték tőlünk, ki tudja miért!!!??? :oops: :oops: :oops: Na, mindegy , nem ez volt a téma. :oops: :oops:

Szindinek boldog születésnapot!!!!
Kép

Hó az nálunk is esik, nagy bánatomra!!! Pont most, amikor délután cirkuszba készülök a csajokkal vonattal. tök jó a cirkusz is és a hóesés is, csak ne egyszerre lenne!!! :cry: :cry: Vagy lehet nekem semmi sem jó??!! :lol: :lol: :lol:
Kicsit húzos lesz a két csajjal ilyen hidegben. :roll: :roll:
És a Sára tök szarul aludt, mert el volt dugulva az orr, kiváncsi leszek hogy birja majd alvás nélkül az egészet??!!

Bea!!

Igen tudom, hogy nem nagyon érsz rá, de azért néha gyere kicsit.
Jobbulást neked!!!! A más véleményt meg szerintem el lehet mondani, még ha más nem is ért vele egyet, szerintem ez itt pont az a bagázs, ahol tolerálják a csajok a más véleményt :lol: :lol: , én ezért is szeretek ide írni, mert tuti a társaság (lányok fogjátok be a szemeteket :lol: ) És a más véleményből is lehet tanulni. De tudom, hogy amikor megszületett a Marietta nekem is határozott véleményem volt arról, hogy mit hogyan csinálok. Aztán van olyan gyerek akivel ez megvalósítható, van olyan akivel nem. Szerintem az is fontos, hogy a gyerekre szabjuk a nevelés finomságait.
Egy példa. Csináltuk a mikulás bulit itt helyben a csajokkal, meséltem. És szó volt arról, hogy mi kerüljön bele a csomagba. Valaki ajánlotta a virgácsot (amit én tettem is az otthoniba), de egy barátosnénk, aki a Mariettával egyidős nagyon érzékeny a negatív visszajelzésekre, ő az akinek ezt nem volt szabad, mert nem tudta volna élvezni az ajándékot és az ünnepet, ha virgácsot kap. Ő olyan érzékeny, művészlelkületű kislány, mint az anyukája.
Na, az enyémek nem ilyenek, úgyhogy jól "elveretk" minket a virgáccsal :lol: :lol: :lol: :lol:

Na, takarítok kicsit :cry: :cry:

ágyöngyi

Hali.

Bea.szerintem is írd le a véleményed.lehet,hogy totál más,mint amit elképzel az ember..de megharagudni tuti nem fogunk egymásra ezért (én bizti nem :) )

Mi most jöttünk haza szánkózásból.a gyerekek még most is kinn vannak az udvaron-valamit motyognak :lol:

Gyöngyi.az én fiam is ilyen kis "művészlélek"-nagyon nehezen viseli a kudarcot és fél is tőle-így hát probál sikeres lenni abban,amiben jó :)

hát csajok nekem annyi takarítanivalóm lenne és sehol sem tartok...talál jövő karácsonyra meglennék ha most nekikezdenék :roll:
ááááááá és most is itt r.....ok a gép előtt

Évi.ti hogy vagytok?

Ja cirkusz-mi egy hója voltunk-úgy hirdették,hogy fűtött sátor--na ez nem volt-meg is fázott mindenki... :? és kiadtunk egy 10-est.. :?

Kép Szindinek utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!
Szindi vagyok!
Köszönöm a köszöntéseket :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Vendég

Gyöngy mit kell tenni a mézeskalács alá?
Nem ragad oda?
Vendég

i betü lemaradt
Vendég

Sziasztok!!!

Én minden süti alá sütőpapírt rakok, hogy ne kelljen mosogatni :oops: :oops: :oops: , iiIgaz van olyan , amire ráragad kicsitm de sebaj, ezeket én eszem :lol: :lol: .

Na, megvolt a cirkuszolás!!! Lányok nagyon élvezték az utazást is: vonatoztunk, troliztunk ésmár nem esett a hó, amikor elindultunk :lol: :lol: . A kinai művészek vannak most a Nagycirkuszban. Marietta nagyon élvezte: ezerrel tapsolt, hurrázott, izgalmában felállt!!! Sára utánozta mindenben :lol: , őt az első rész teljesen lekötötte, de a szünet után már kezdte unni, és az utolsó szám alatt vesztette el végleg a türelmét és közölte, hogy menjünk haza :lol: :lol: . Na, akkor viszont jött a záró rész és mindenki tapsolt ezerrel ez viszont megint nagyon tetszett neki!!!
Csak akrobatikus és zsonglör számok voltak, de azok fantasztikusak. Mondjuk a Sárának biztos tetszett volna állat szám is, de Marietta nagyon fel volt dobva!!! :lol: :lol:
Amikor meg kiléptünk a cirkuszból szakadt a hó!!! :roll: :roll: :roll: , de van nekem egy drága barátnőm, akit ilyenkor lehet ugrasztani (mivel persze vonathoz még kellet volna 3/4 órát várni :cry: )így villamosoztunk és metróztunk és autóztunk hazáig :lol: :lol:
Sára sz olyan álmos volt, hogy nem aludt délután és ekkorát utaztunk, hogy majdnem belefejelt a vacsorába :lol: :lol: :lol: Ilyet nem szoktam látni a lányaimtól :lol: :lol:

Szóval a mi cirkuszos élményünk nagyon jó lett. Tök meleg volt és kedvezményes jegyünk volt, így csak 2200,- ba került, Sárának ingyenes volt, és az ölemben ült. :D

ágyöngyi

Sziasztok!
Mi még nem voltunk soha a cirkuszban.Még én sem :oops: :oops:
De egyszer elmegyünk szerintem

Nincs itthon sütőpapííír :!:

Nálunk is van egy kis hó olyan fél centi... :roll:
Vendég

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?