Sziasztok
Bocsi, csak most jutottam ide...
Szemcsitapasztás nálunk úgy működik, hogy Gergőnek 13 hónapos kora óta kell ragasztanunk a jó szemét a másik szeme pedig -9D-ás. A ragasztás azért szükséges, hogy az a néhány cm-es látás ne vessze el a gyengébbik - bal szemecskéjén - igy ez napi rutin, mint az öltözés. Nincs már ebből semmi gond:) Nagyon kis ügyes, okos, elfogadta
Fél napig ragasztjuk és délután az alvás után már "szabad" mindkét szeme. A kifelé szaladgálás nálunk javult, jól tud fókuszálni a gyenge szemecskéjével is szóval megéri a kitartás
Ha nem tettük volna, hamarosan kikapcsolat volna az agyacskája ezt a szemet attól meg rettegtem.
Most már Lilcsikének is ragasztanunk kell néhány hete a szemecskéjét mert ahogy korábban irtam, Róla is kiderült, hogy rövidlátó és Ő is a bal szemecskéjére, igaz, csak -2,5D-ás a szeme. Eleinte úgy tűnt elegendő lesz a szemcsi, de sajnos szemüveg ellenére is ugyanúgy hunyorgott, ill eltakarta a bal szemét ha koncentrálni, figyelni kellett valamire, igy most már az Ő szemecskéjét is ragasztjuk fél napig. Nagyon toleránsan elfogadta Ő is:) Sajna a szemcsitapaszból nem jó méretet irtak a receptekre igy külön tortúra az egész, de júniusban nagyon fogom figyelni mi van a papiron. Mi ORTOPAD tapaszt használunk amik szépek és nagyon jó minőségüek, nem kezdik ki a bőrt
Puszi és kitartás:Doris
ui: Nálunk Gerinél azt mondták iskolás koráig biztos, hogy ragasztani kell majd. Lilcsikéről még nem tudjuk meddig kell ragasztani.