2010.09.13 15:01
Szerző: kanikó
Sziasztok!
Látom nagyon régen történt meg az utolsó beírás ebbe a topikba. Azóta eltelt 3 év, változott sok dolog...
Az én kisfiam, Norbika most éppen 3 éves, és tavasszal történt meg az első, ill. most a második pskruppos rohama.
A legborzasztóbb, h most minden előzmény nélkül. Az óvodát kezdtük most, és 1 hét után, amikor érte mentem folyt egy kicsit az orra.Semmi más. :S
Igazából már nagyok sok oldalt elolvastam a betegséggel kapcsolatban, itt a fórumon is. Igazából talán ezért nem is maga a betegség érdekelne.
Inkább az, h pillanatnyilag melyik az a kórház, amelyik ilyen esetben normálisan ellátja a beteg gyermeket, és teljeskörű információt nyújt a szülőnek.
Nálunk is első alkalommal az éjszakai ügyeleten nyomták belé az első Rectodelt kúpot, majd másnap, mikor bementünk a Madarászba ott fel is írták.
A mostaninál kicsit jobban bepánikoltam(bár tudom, h ezt nem lenne szabad, de szülőként ez kicsit talán érthető), mert igazából fel sem ismertem, nem voltam biztos benne, h ez a gond. Inkább úgy tűnt, mintha váladékkal lenne tele a torka a kicsinek, és attól nem kapna levegőt. Aztán megszólalt.... azon a szörnyű rekedt hangon :S így nem volt kérdés, h beadjam-e neki a kúpot. Utána egyből Madarász, hisz tavasszal azt mondta az orvos, h mindenképp vigyem be ilyen esetben. Ott kiderült, h a 30 mg-os kúp kevés volt, így inhalátorban kapott még gyógyszert. Bent is tartottak. A tapasztalat viszont nem volt túl rózsás. Első napon szinte semmit sem csináltak vele.Még az orrát sem szívták le.A váladék már az arcüregben volt, másnap már a füle is fájt. Haza akartam hozni saját felelőségre, h kúrálni tudjam, de az orvos nem engedte, mert hátha a 2. éjjelen is előjön a roham. Nem, nem jött, viszont "klassz" kis bronchitisbe váltott át. Orrcseppért, és h rendesen kiszívják a pici orrát is volt, h úgy kellett hisztiznem. Iszonyat. Aztán szombaton, amikor a főorvos ügyeletes volt szinte a fél osztályt "kidobta", így jutottunk mi is haza. Rosszmájúan azért megjegyezném, h a TB száméra leadott papírokon tuti vagy hétfőig fel voltunk véve..... Eddig legalább gyermeki szinten nem volt rossz véleményem országunk egészségügyéről, de ez most változott.
A másik, h miért van az, h ilyenkor egyből a szteroidos kúphoz nyúlnak - amikor egy szülő számára ez elég ijesztően hangzik- , s miért van az, h tudom a háziorvosom megint el fogja húzni a száját, mert ő nem örül ennek. Borzasztó ez a megosztottság is. Úgy érzem egy szülőnek joga lenne mindent tudni, tájékoztatást kapni.
Nagyon megköszönném, ha segítenétek egy jó orvost/kórházat találni, mert laikusként nem szeretnék kísérletezni a gyermekem egészségével, ill életével.
Előre is köszönöm: Anikó