Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Valóban sokat kirándulunk, a vasárnap délelőttjeink szoktak ezzel telni. Vannak olyan túrák, amikor nem készül fénykép, csak videó (pl. nemrég a Tropicariumban jártunk, meg voltunk egy sima fogaskerekűs túrán is).

Nagyon jók ezek a jelmezek! Borinak 26-án lesz a farsangja, még nincs jelmeze, ha nem talál hétfőn a férjem, hópihét csinálok belőle házilag.

Persze, Kory, nyugodtan kérdezhetsz, már rég túlvagyok az elzárkózáson. Évinek válaszolom, hogy egyáltalán nem beszél, a videókon azt hiszem, hallani is a sikítozásait. Kb. 1 hónapja, amikor megjelenek érte az oviban, akkor van valami anyaanyaanyaanya, ez már elég egyértelmű. Illetve vannak néha hallomásaink, hogy mintha szavakat megismételne, de többé nem mondja, hiába biztatjuk. Mondjuk ő mindent csak akkor csinál, amikor már biztos a dolgában, pl. egyedül járni is scak 19 hónaposan kezdett, de akkor már 2 hónapja a grabancánál (hátul a nyakánál) hozzáérve közlekedett - persze egyedül, de a mi kezünket még éreznie kellett. Remélem, a beszéddel is így lesz. (A remény hal meg utoljára.) Most a gesztusaival, mutogatással irányítással (kezünket húzza) kommunikál, de így elég korlátozott, hogy mit tud elmondani. Mostanában ha mutogat a játékospolca felé evés közben, mondom neki, hogy hozza ide, ami kell neki, s odamegy érte. Jobb, mintha én mennék, aztán egyesével kérdezgetném, hogy ez kell? vagy ez?
Születése óta tudtuk, hogy lehetnek gondjai, ezért amióta hazahozhattuk, azóta egyfolytában fejlesztjük. 2,5 éves korában kezdtek előtérbe kerülni autisztikus vonásai, s 3 évesen diagnosztizálták is.
Gyöngyi, valóban sokat mosolyog Bori, alapból nagyon kiegyensúlyozott, de azért tud sírni is, csak ilyen képeket - ha készülnek is -, nem teszünk fel a blogra. :) Köhögés... nem lehet hörgőszűkület? Vagy asztma? Nekünk már kellett használnunk egyszer Borinál Babyhalert emiatt. :? A szörcsögés most elmúlt, valószínűleg az antibiotikum, amit a fülére kapott Borka, azt is kitisztította.
ktc

Sziasztok!

Gyöngyi!

Szépek a csajok,Sára nagyon sokat nőlt.
Hanyadik oldalon van az arcüreg átmosás,amit a Mayának csinálnak?

Ktc!

Hol nézik a többiek a videót meg a fotókat?
Bori azért kiegyensúlyozott,meg mosolygós,mert szerencsére ti a környezete is azok vagytok.

Nekem most megint mindkét gyerek beteg.
Kingát szerencsére csak a ta..ony öntötte el,szó szerint,viszont Olinak ehhez még láza is van.
Olivér nagyon lázasodós tipus,sajnos.

Tünde!

Ti milyen sóoldatot használtatok,gyógyszertárit?
Mennyit cseppentettél,és mivel?

Úgyhogy meg lett a kb 500fős farsanginak a hatása,remélem ennél rosszabb nem lesz,bár Oli fest nyafog.
Velünk szemben olyan anyuka fogta az ölébe a közel 6éves kislányát,aki olyan szarul érezhette magát,csak ott gubbasztott,végül el is aludt a nagy ricsajban.
Dehát a hü..e anyuka úgy volt vele,ha már 1000ft-ot adott a jelmezért,akkor bizony részt vesznek.
Folyton a homlokát fogta,puszilgatta,gondolom nézte,h.39 vagy 40 fokos láza lehet.

Kép

Kép
kory

Kory: Kiakadtam ezen az anyukán. Soha nem értettem az ilyeneket. :evil: Amúgy nálunk is Domi de. belázasodott,tegnap már rekedt volt a hangja és köhögött néha-néha.Ma már láz is társult hozzá :( Holnap orvos,megnézetem. Sóoldat ez is ugyan olyan spray kiadás mint a sterimar ( lehet nem jól írtam :oops: ),csak olcsóbb kiadás. Nevét ne kérdezd most ahhoz fel kell mennem az emeletre. Te mit adsz láz csillapításra? Nagyon felment a láza? Nekünk de. 38,5 volt,most per. pill. nincs a csillapító még lehet hat neki. Orvosnál ti voltatok?

Arra az oldalra én is kíváncsi vagyok Gyöngyi.. :)
varga tünde

Sziasztok!!

179. oldal, február 11-i beírás, középtájon :lol: :lol: :lol: És Maja az első átmosást végig sírta (az enyémek még többet :lol: :oops: ) de a másodikon már lefogás nélkül tűrte, Imádom a kiscsajt :lol:

Bari!

Köszi!! :lol: Figyi, már az is nagy szó, hogy egy kézzel kapaszkodva tartja magát Dávid - ne "szóld" le amit tud!! :( Szerintem igenis ügyes ebben és ehhez bizony kell izomtónus és erő.
De a holdkompos megjegyzésedtől elöntöttek a negatív érzések :oops: :lol: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Nem tartom kizártnak, hogy a holdkompozás miatt gátolt a mozgásfejlődése.

Jaj, Kory!!

Sajnálom, jobbulást a gyerekeknek!! Ne, ilyenkor nem bánom, hogy zárt a farsang nálunk. Így max. csak a beteg gyerekkel van összezárva az enyém. Bár azon is mindig fel vagyok háborodva :twisted: De én könnyen háborgok :oops: :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Sziasztok

Köszi a hiányolást.azért nem jöttem mostmeg,mert Sziszi után persze Zsoltika is elkapta a hányós-fosóst,de mindketten kopp-kopp 1nap alatt túllettek rajta...igaz az az 1nap pokoli volt :( :( ...kicsit kimerültem én is -mert aznap éjjel mikor hánytak egész éjjel itattam őket.De...szombatra jobban lettek és megvolt a farsang is az oviban.nagyon jól sikerült :) :) annyira várták már...és úgy sajnáltam volna,ha lemaradnak róla...de szerencsére nem így lett :) :)
Tegnap meg anyóséknál+ sógornőméknél voltunk és csak későn értünk haza...ráadásul olyanok voltak a gyerekek tegnap mint a mérgezett egerek..futkosás izzadásig..de így a jó :lol: :lol:

Tündi.Jobbullást Dominak.lehet influenzás lett ?!
Beni ovizik?

kory.nagyon szépek vagytok a képeken.ari a méhecske :) :)
Amúgy nekem is ilyen orvosfóbiám van már egy ideje...és tényleg nagyon bátor vagy,hogy megvízsgáltattad újra...de így legalább teljesen megnyugszol :)

GYöngyi.csinik a csajszik.Már nem is írom,hogy mekkora Marietta :shock: Tiszta nagylányos arca van már.Sára meg olyan édi kis babapofi :) :)

ÉVi. Te meg mindjár félidős leszel itt szép csöndben :D nem semmi .Tényleg nagyon jó lett a rendőre jelmez.látszik,hogy nem ócsó.Képzeld nálunk szerdán lesz az oviban a suliba készülők szüleinek szülői értekezlet.nem tudom mi újat mondanak :roll: Nálatok lesz/volt ilyen?

Bari.Szilvinek jól megy a suli? Hát Szindit nem szemezgetik még a fiúk? :)

Katica. Nagyon szép kislányod van.ahogy elnézem kb.3hét van a csajaink között :) Nálunk az csoportban szintén van autista kisfiú és tényleg nem lehet észrevenni ha valaki elsiklik a dolgok felett,hogy kicsit más.De biztos nagyon jó,hogy speci oviba jár-hisz a fejlesztés a legfontosabb.és biztos a beszéd is alakulni fog...a szobatisztaság meg tuti :).a kisfiú akit említettem most 7éves és mikor kiscsopis volt ő sem tudott beszélni...és most számomra...és más számára is érthető,szóval majdnem megüti a korának megfelelő szintet.Szerintem nagyon jó a hozzáállásod.nem olyan téma ez amit szégyellni kelljen vagy magadban tartani.sajnos a csopitársunk szülei nem akarják elfogadni,hogy a fiuk autista...és mi akik nem vagyunk benne azt hisszük ez olyan könnyű (hozzáteszem náluk elég későn derül ki),de beszéltem a barinőmmel (neki Down-os a lánya) aki megértette őt...hisz elfogadni a legnehezebb és idő kell neki.

majd teszek fel én is képeket a farsangról :)

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Gyöngyi.
köhögés hogy áll?
én csak a szokásos praktikákat tudom...nyákoldás...takony-lazítás...kakukkfű (nekünk tudod az a favorit :D )+ja meg tea.
Még 1: melegítsd a pofitját...mert ilyen elhúzódónál az arcüreg szokott a ludas lenni.

KépKép
KépKép
cleo27

jön a képdömbing
Kép Kép Kép
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cleo27 2009.02.16 20:33-kor.

KépKép
KépKép
cleo27

és még az 100 éve megígért régebbiek
Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
cleo27

celó nagyon szépek vagytok!!te is!!!!
már mindenki túlvan a farsangon??szilvinek 27.-én lesz!!
szindinek most pénteken de ők már sulibulinak nevezik...nem öltöznek be!!csak ki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

gyöngyi.mi védőnőnk is tiltja a holdkompot,de ha nem abban van akkor cipelhetem,a földön csak és kizárólag ordít!!a dokinénin is azért nem küldi vizsgálatra a mozgás miatt mert stabilan áll!!amúgy amikor betöltötte a 8 hónapot vinni kelett volna!!
barika2008

Mennyit írtatok?!
Szépek vagytok, farsangolók! Borinak is csinálj Katica valami szépet! Nehéz egy önbizalomhiányos gyerekkel, Martin is ilyen... Állandóan bíztatjuk, de néha már nem bírom és leteremtem, hogy miért nem tudja, mikor az öccse már kívülről kántálja... Nehéz türelmesnek lenni és megtalálni a középutat: a dorgálás és a dícséret mikor jár. pl egy rajznál, szép vagy ronda?

Bari én komolyan mondtam, hogy Martin 9 hónaposan csak megült és semmi más. Állásról szó sem volt. Dávid most lehet, hogy kihagyja a 4kézláb korszakot elvégre a tesói sem másznak a földön, nem ezt látja.

Andi nekünk holnap lesz felnőtt nyílt nap a suliban, majd lesz gyerekes is. Most lesz 2 rövidített bemutató tanóra utána egy közös tájékoztató a jelentkezés mikéntjéről. Nekünk kell írnunk egy felvételi kérelmet és nyilatkozni kell ebben, hogy vállaljuk, hogy heti 20 helyett 22 tanórájuk lesz elsőben az intenzív nyelv miatt.

Nőgyógyász ügyileg elég rosszul állok, nem igazán lelkesednek egy félidőst átvenni, ráadásul a szabadságok miatt is nehéz- olyat kell találnom, aki aug-ban megy szabira.

Jobbulást Dominak, Olinak és Kingának és annak aki még beteg :twisted: Oli hányós hisztijável mi van?
Mi még bírjuk..........kopp-kopp

Ja és a lényeg, ma végre elkeztem érezni Hármaska (Tomi) rugdosását :P Visszavonom, hogy nyugodt gyerek :?

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok,

van dokim, ő is Uh-os, amúgy lombikos. Jövő kedden megyek hozzá, előtte lesz a genetika, úgyhogy akkor már viszem a papírjaimat is. Tegnap reggel nagyon aktví volt a babó, azóta befordulhatott, vagy sztrájkol - mint Norbi tegnap úszáson, kidumálta, hogy most azért nem csinája a feladatot, mert nem ér rá, gondolkodnia kell. Azért mérges vagyok, mert hagyták is.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Cleo!

Nagyon jók a képek!
Az ovis képen ahol együtt vannak,ott nagyon hasonlítanak egymásra,
a szemük az arcuk,mindenük.
Aranyosak.
Neked nem szőkébb volt a hajad?

Éva!

Remélem ez a doki,már ok.lesz.

Minket továbbra is megesz a ta..ony!

Kép

Kép
kory

Kép
barika2008

Anya és fiai című csendélet....nagyon szép!

Voltam a suliban, a bemutató órák tetszettek, bár a negyedikeseknél környezeten már elég magas a léc (németül), és a téma sem volt túl hálás: gabonák, minek milyen szára, gyökere van, itt még magyarul is elakadtam....
És kiderült, hogy fér el a tanrendben a sok németóra: technika, rajz és ének csökkentett mértékben van, valamelyik csak 2 hetente. Martinnak mázlija van, egyik sem az erőssége.

Azt mondták, csak 2 osztály indul, de saját ovisként előnyt élvezünk. 1 hét múlva jelentkezési határidő :shock: , 2 hét múlva eredmény.

És kiderült, hogy akihez úszni járunk, ő ott tanít tesit, tart du. tömegsportot ill. osztálya is van. Ő sem lesz idegen, az osztályfőnökhöz járunk előkészítőre- ha sikerül hozzá kerülni, ő Martin ovis csoporttársának az anyukája. Úgyhogy egyelőre jónak tűnik.
Felsőben németül a magyar történelem már húzós, de addig még sok víz folyik le a Dunán, ha nem megy, akkor átmegyünk egy hagyomásnyos 8 osztályos gimibe. Ez 2 tannyalvű, mint az ovi is, tehát az órák fele németül megy, később még jön hozzá az angol, elég ilyesztő, de aki bírja és végigcsinálja, az csak nyer vele.

Még egy aranyos dolog: ovistornán az öltözőben tartogattam egy 4 hónapos kisfiút, mikor kijöttek a fiúk Martin csak nézett, aztán bevallotta, azt hitte már megvan a baba :P :P :P

Pusszancs!

Éva

KépKépKép
agmano

Ktc!

Köszi!

Bari!

Jó ez a téli kép,bár te a szined alapján olyan vagy,mint egy nyaraló!
Na,vald be mennyit jársz szoliba?

Nálunk csak a tak.ony,meg a tak.ony....

Kép

Kép
kory

Éva!

Ez a történet annyira aranyos,de drága!

Kép

Kép
kory

kori 2,5 év után múlt héten kezdtem el járni és eddig 4x voltam....esküszöm
barika2008

Helló!

Szépek a képek!!!

Bari te honnan vagy? iwiwen nem vagy nálam fent.. :(

Hoztam képet igaz nem olyan sokat.

Nálunk holnap lesz a farsang. :)

Kép

Kép
varga tünde

tündi ment pü

szép a fiad + a torta is :lol:
barika2008

Tündi!

Jók a képek!
Bencének utólag is [color=blue]Boldog Szülinapot![/color]

Kép

Kép
kory

Beninek boldog szülinapot!
Ez ám a torta.

Éva

KépKépKép
agmano

Tündi.

jól elkéstünk a köszöntéssel :(
:oops:

de

NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK BENINEK

Kép

KépKép
KépKép
cleo27

Boldog szülinapot Bencének!!!!!!!
ktc

Sziasztok!

Nálunk semmi extra, megvagyunk. Gyógyulgatnak a is betegek?

Éva

KépKépKép
agmano

Mint mindíg most is utoljára :oops:
BENINEK BOLDOG SZÜLINAPOT
barika2008

Bari! megelőztél :oops: :oops: :oops: :lol:

Tünde - bocsánat a késésért!

Bencének boldog szülinapot kívánok!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Sziasztok!

Tegnap voltam egy gyógypedagógus által tartott előadáson az oviban. Hihhhhetetlenül jó volt!!!!
Most már értem miért kellett Szilveszternél a nagymozgásokat fejleszteni.
A hallottak alapján a kiskorban valamilyen elmaradást mutató vagy kimaradó (Dávid-mászás) fejlődési fázisok később rész-képesség zavarokat okozhtanak!

Ezek szerint Martin iskolaérettségi vizsgálata is jó lesz (diszlexia tesztek - mind negatív), de én érzem, hogy nem minden van tökéletesen rendben. Nem értek hozzá, nem tudom mi lehet a gond, de gyanítom, ha elviszem egy ilyen gyógypedagógushoz, találni fog valami kis hiányosságot, ami néhány hónap alatt fejleszthető és az iskolában nem kudarccal kezdi az évet.

Az óvónők továbbra is a visszahúzódó természetével és az apjától örökölt lassú tempójával magyarázzák a dolgot, és fogadjam el így Martint. Még kicsit szégyelltem is magam, de tudom, hogy egy állandóan orvoshoz ráncigált gyereknek a megtépázott önbizalmát még letörjük sikertelenséggel, az nem vezet jóra.
Én már gondolkoztam pszichológuson, de talán a gyógypedagógus jobb választás lenne.

Mit gondoltok? Apja szerint persze minden rendben - tény, hogy most megint jól fejlődik Martin és az oviban is kezd kinyílni, barátkozni, szívesen megy már, de akkor is ő a kis mamlasz a csoportban, fizikailag is. Ezt elfogadta.
Nem szeretném, ha így kezdené az iskolát, mert egy életre rajta ragad ez a szerep, vagy kamaszkorban kitör és bebizonyítja, hogy ő nagyfiú - esetleg droghoz nyúl.

Vélemény?

Éva

KépKépKép
agmano

Évi szilveszter nem kúszott mászott,10 hós koráig szinte semmit nem csinált!!nagyon furcsa viselkedése van,én el is vittem pszihológushoz(többször is) ahol azt mondták fogadjam el ilyennek,mert lehet,hogy nehéz természete van és furcsa viselkedése de okos inteligens,és nem utolsó sorban osztályelső volt félévkor!!nézzétek meg a félévi bizije ki van rakva a saját iwiwén!!
szindi szintén nem kúszott mászott viszont 6 hónaposan fölállt 7 hónaposan ment.na ő állítólag tényleg részképességzavaros lett.pl helyesírásból a nevelési tanácsadó álltal föl is van mentve.szóval ki tudja mi ebből a mászás dologból az igazság és mi nem!!
egy tuti,sok unatkozó neurológus,gyógytornász,meg dévényes akárki gyártja magának a munkát ezerrel...
barika2008

Gratulálok Szilveszternek!!!!!
Szerinted várjuk meg a sulit, hogy muzsikál Martin?

Éva

KépKépKép
agmano

évi én nem ismerem martint de valahogy 100%-ra veszem hogy semmi baj nem lesz vele a suliban és az,hogy visszahúzodó szerintem nem egyenlő azzal,hogy mamlasz,és a kamaszkori droghoz nyúlást meg aztán végképp nem tudnám ide kanyarítani :roll:
miért kéne mindenkinek egyformán nagypofájú középpontban lévő ,suli vagányának lenni??egyébként saját tapasztalatom,hgy az én korosztályom "nagy vagányai" mind elzülöttek,viszont akik olyan strébernek és mujának tüntek akkoriban ,már mind 1-2 diplomával büszkélkedhetnek....

hagyd békén martint semmi baja.nehogy úgy járj mint kory az evéssel!!(bocsi kori tudod,hogy nagyon kedvellek)

inkább mesélj...mozog már a baba?hogy érzed magad?
barika2008

Igen, 19 hetesen felfedte magát, jobb oldalon ficereg és hasonfekve főleg érezni.
Jól vagyok, köszi, félek a keddtől, de inkább a tortúra, mint az eredmény miatt.
Igazad lehet, lehet, hogy túllihegem.....
De nekem volt általánosban egy tutyimtyi osztálytársam, akit kirúgtak középiskolából, mert drogozott és nagyon elvadult.

Éva

KépKépKép
agmano

évi nekem meg volt egy tüdőrákos ismerősöm aki sosem dohányzott.de azért a statisztika más.... :?

örülök,hogy jól vagy.hason fekve??még jólesik?
ha lesz eredmény mindenképp írd meg!!
és persze addig is...meg a többiek is!!!

amúgy a túllihegéshez magam kellett volna példának írni(utóbb rájöttem)

szóval végén úgy jársz mint én a betegségfóbiámmal!!!
barika2008

Szerinted akik ezen az oldalon vagyuk, miért vagyunk itt? Én is parázós vagyok, de más bajára könnyű legyinteni a magunkét meg túllihegjük. Martinnak úgy érzem a sok orvos miatt jót tenne egy pszichológus, mint írtam, de egy gyógypedagógus azért mégsem lenne annyira "beteges". Most őszintén, nem? Ti is jártok még hápcihológushuz?
Ma megyünk bárányhimlősökkel játszani

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Bocsánat, hogy eltűntem, s olyan rég nem írtam, hogy most már nem is tudok reagálni külön-külön a hírekre.

Nagyon jók a képek és a jelmezek! Borinak még nincs kész, de lehet, hogy nem is tud menni, mert hétfőn kezdjük a 4. hetet itthon fülgyulladás miatt! Pénteken voltunk vissza a fülészeten, 1 hét antibiotikum után most épp fordítva van begyulladva a két füle (épp a jobb a hurutos és a bal a haragos vörös). Utálom ezt a februárt, Bori sosem volt még ilyen hosszú ideig beteg, általában 3-4 nap alatt túljut a vírusokon. Ez most vagy nagyon agresszív, vagy újra elkapta.
Közben én is le vagyok robbanva, meg a férjem is náthás. Úgyhogy jól elvagyunk. Crying or Very sad

Évi! Szerintem nincs olyan gyerek, akinél egy jó gyógypedagógus ne fedezhetne fel részképességzavart! Az, hogy az iskolában hogyan "teljesít", nagy mértékben a tanító személyiségétől és kettejük viszonyától fog függni! A fejlesztés persze nem rossz dolog, sőt (tapasztalat...), de az is jó, ha iránymutatás mellett te próbálsz meg játékosan foglalkozni Martinnal. Ez a legpénztárcakímélőbb (jó szó lett :wink: ) megoldás, amennyiben Martin ezt elviseli, mert nem minden gyerek szereti, ha az édesanyja egyben a fejlesztője is, s nem is mindenki képes rá. Én is az utóbbi időben könnyebben türelmetlen leszek Borival...
Egy könyvet is ajánlok, nem tudom, ismeritek-e: Deákné B. Katalin: Anya, taníts engem! Iskoláskorig vannak benne fejlesztő feladatok, érdemes válogatni közülük. Mi sokat használjuk.

http://www.okosbaba.hu/anya-tanits-engem.html

És a weboldalt is szeretettel ajánlom, ahol ez az ismertető olvasható.

De van egy másik is: http://www.tanulasmodszertan.hu/

Fejlesztő játékok széles tárházát pedig itt találjátok: http://www.fakopancs.hu/

Jó böngészést, szép időt és kellemesen együtt töltött hétvégét kívánunk nektek!
ktc

Ja, ha már az ajánlóknál tartok, ismeritek az http://www.elevengyerekek.hu/ oldalt? Ha feliratkoztok a hírlevelükre, minden csütörtökön küldenek egy aktuális programajánlót az elkövetkezendő 1 hétre.

A http://www.sikeresmama.hu/ oldal az édesanyáknak szól.

Ez pedig http://www.kisgyerekesanya.hu/ az én oldalam, még készülőben, de azért szívesen megmutatom. Még a tanfolyamra sem lehet nálam feliratkozni, de ha érdekel valakit, a barátnőmön keresztül hozzá tudom juttatni a tanfolyam anyagához. Akkor a www.okoskismama.hu oldalon kell regisztrálni rá, s a "Honnan értesültél erről a honlapról?" kérdésre beírni, hogy Katicától.

Na, mára eldugulok.
ktc

Katica, először is jobbulást Borinak! Sajnos mi is sokat küzdöttünk a fülekkel.... 4. hét? Hát az úgy lehet, hogy az első után nem mászott ki belőle és abbahagytátok az orrcseppezést, majd újra bedurrant. Mi ezt csináltuk az előző f.o.g. orvosnál. A másik orvos akkor nyilvánított gyógyultnak, ha már savó és behúzódás sem volt és teljesen tiszta volt a fülük.

Köszi a tippeket!

Az Anyu, taníts engem megvan, elő-elő veszzük. Épp ez a problémám, egy olyan emberkét kellene találni, aki segít rámutatni az esetleges fejlesztenivalókra. Valszeg nem szükséges egy állandó terápia, elég egy otthoni foglalkozás.
Én csak gumicukros megveszetgetéssel tudok normálisan feladatozni Martinnal.

Na megyek főzni.

Éva

KépKépKép
agmano

évi mi teljesen más okból voltunk dilidokinál!
én azt hittem autista(bocsi ktc) vagy elmebeteg.mert olyan dolgai voltak!!
nagyon okos és tájékozott és ezt tudtam ovis korában is,és nem is a tanulástól féltem(és igazam lett mert kiválóan tanul),hanem úgy viselkedett,viselkedik,hogy az elmondásom alapján a dilidoki is elgondolkodott,hogy lehet,hogy elmebeteg!!
de 2 alkalom után azt mondta nagyon is észnél van.4 alkalom után meg azt mondta nincs értelme vinni,ugyanis egy árva kurva szót nem szólt a dokihoz,nem ült le nem csinált semmit.meg sem rezdült!!
most itt vagyok vele...ugyan olyan nehéz eset,vagy elmúlik vagy nem.
és nem is érdekelne de keményen meg tudja keseríteni a napjainkat!
példát nagyon nehéz lenne mondani,hogy miket csinál mert egész nap látni kéne!
az evés ugye katasztrófa kb 3 féle dolog megy le a torkán nagy nehezen,és ez is dili nála az tuti.
vagy reggel beáll a konyhába sírva mondogatja éhes vagyok éhes vagyok.hiába kérdezgeted sorra mit enne,ő csak áll és szajkózza éhes vagyok.
vagy amikor elmentünk úszni,közölte ,hogy ő nem megy be úszni,amikor meg nem ment be sírt,hogy be akart menni,és még egy hétig sírva mondogatta.akarok úszni de nem akarok úszni!!!
vagy kér egy kiflit,véletlenül letöröd a sarkát és akkor már nem kell!!de másik se!!!
lábkörmöt fél évente vágunk,hajat szinte nem mosunk..mit mondjak még?és ez csak egy töredék a repertoárból!
a suliba 3,15-re kell értem mennem ha 10 másodpercet kések(ott vagyok csak a kapus késöbb megy föl szólni neki) akkor 10 másodpercet sír.de ha egy percel múlik el 15,akkor 1 percet sír!
szóval olyannak kell lenem mint a londoni óra!
barika2008

még azt akartam mondani,hogy aki foglalkozott vele,ő pszihológus is volt és gyógypedagógus is.de ez a nevelési tanácsadóban volt,szóval tb alapon.nem fizetős.arra gondoltam lehet,hogy egy fizetős jobban foglalkozott volna vele.és talán nem adta volna föl 4 alkalom után,mert nem beszélt!
de ő senki idegennel nem beszél.kb 3-4 hónapig kell napi szinten találkoznia valakivel,hogy pár szót hozzá szoljon.de a szomszédokat hiába ismeri mióta él,hozzájuk nem szól mert nem találkozik velük napi szinte,szóval idegen.de nem is köszön,és ha kérdezik se válaszol
barika2008

Sziasztok!

Jaj,Bari nekem egyáltalán nem gond,h.engem említettél példának.
Tudom,h.mániám az evés meg a kilók,de egyszerűen ha 4év alatt semmire sincs változás és mindent megpróbálsz,akkor nehéz rajta túllépni.
Na,de hagyjuk is.
Tényleg furcsa időnként a viselkedése Szilvinek.
Mindenesetre nem átlagos.
Én csak azon csodálkozok,h.ezek szerint akkor az iskolába kivetkőzik ebből,mert akkor nem lenne kiváló.
Mert ott sem minden nap találkozik a tesi tanárral,meg nem is csak egy tanár tanítja.
De amúgy meg olyan okos,amit írtál is,h.az órát már milyen hamar ismerte,meg stb,meg a víz alatt a bukfencezés.Minden területen ügyes.
Amúgy nálunk is van a távoli rokonságban egy kislány aki 10éves,kitünő tanuló,otthon egy cserfes kislány,de 10év alatt még a nagymamájához,egy szót sem szólt,nem is köszönt sőt nem is eszik nála.De ez nem csak ennél a nagymamánál a másiknál is,vagy nálunk is ugyanez.Mint egy szobor,rezzenéstelen az arca bármit kérdezel,szólsz hozzá,tényleg még a szeme se rebben.
Az osztályban meg a legkiválóbb!!!
Érdekes dolgok ezek.
Hallottam már,h.erre a kineziológia hatásos,bár én már mindennel szkeptikus vagyok.

Nálunk is van furcsaság sajnos.
Olivér tényleg egész álló nap,nyafog,folyton kézben lenne ,mint egy csecsemő.Hajamat képtelen vagyok tőle megmosni.Max.10percet kelés után elvan,utánna látványosan nyűglődik.
Januártól többször előfordult,h.ment a hasa,meg az esti elalváshoz kapott tápszer kijött belőle,aztán reggelre hőemelkedése lett.
Nem is kapott ugye erre semmit,láza nem is ment tovább,lement magától.Ilyenkor 2-3 napig nem akar enni,rántja el a fejét,a tápszert issza csak meg,főleg azért mert álmos.
Aztán minden megy a megszokott kerékvágásba.
Most megint tegnap este volt egy savas szagú híg széklete,esti tápszert visszaküldte,reggelre 37.6,majd magától lement,azóta sincs semmi,viszont a hasa vagy 3x ment.Meg semmit nem fogad el a folyadékon kívül.
Amúgy nem bágyadtabb,csak nyafog.
Szerintetek mi lehet ez???????????????
Mert ugye erre természetesen a dr.nő sem ír pl.antib.-ot,mert mire is írna?!
De ez már szinte visszatérő jelenség!
Néha már olyan ijesztő dolgok jutnak az eszembe,h.lehet nem is azért nyafog,meg veteti fel magát,mert ilyen,hanem azért mert valami nagy baja van,és fájdalmai vannak,és...
Szóval nem is ragozom tovább!
Fogától azért nem hiszem,h.ilyen lenne...

Éva!

Bár sokat még nem jellemezted itt nekünk Martint,de én nem vinném sehová.
Kár az ilyenekkel is nyüstölni a gyereket.

Kép

Kép
kory

kori:én is van,hogy egész nap cipelem dávidot!
mert nyafog meg éjjel is szokott nyafogni!!
kaját azt továbbra is hagyjuk!!nem mondom,hogy nincsenek jó napjai,de vannak továbbra is katasztrófa napjai,akkor aztán rémálom!

hasmenés neked mi?1-2 híg kaki?vagy óránként 3 kaki?mert szerintem pl napi 2 híg kaki ami nem bűzős(a savanyú az normális) az nálunk még normális!

a hőemelkedés rohadtul nem tetszene nekem sem de éppen erről volt szó a juniusiban,hogy a csecsemőknek normális...37 körül!!
de ne legyen annyi mert ilyesztő!!
amúgy úgy todom alvás után ha be vannak takarva lehetnek melegebbek amíg ki nem hűlnek egy kicsit!!
te méred mindíg??
vagy csak ha megcsókolod a homlokát és meleg?
most a topikunkban egy anyuka pont ettől aggódik mert a gyereke folyton 37 körül van.na az ő kérésére megmértem dávidot 36,2 volt akkor.de ezen kívül még soha nem mértem.
én azt hittem csak akkor kell mérni ha betegnek vagy melegnek tünik.
nem?
barika2008

na de hagyjuk is a betegségeket,mert már remeg a gyomrom...na ez az én fóbiám!!!

visszatérve szilvire.amit leírtam az töredék!!de ahogy mondod kory a suliban teljesen normális.ezt a tanára is megerősítette.és barátkozik is meg nem visszahúzódó,bár szereti kerülni a konfliktust ami itthon megint csak nem igaz!!
de okos az tuti mert a dilidoki a tanár meg mindenki megerősitette ezt.de tudtam is.kiváló bizi pedig nagyon szigorú a tanárnéni!
egyébként ez az egy tanár van.vagyis van még a napközis akivel megint csak minden nap találkozik,és a torna de ahoz tutira veszem,hogy nem szól.végrehajtja a feladatokat és kész.

egyébként az étvágyára most adok neki egy szirupot,ami 4 hónapos kortól való,dávidnak vettem de a védőnő azt mondta eszembe ne jusson 1 éves kora elött adni.így megitattam szilvivel,és jobb lett az étvágya.na így is csak azt a 4-5 féle dolgot eszi meg.de többet
mai nap fél kifli reggel
2csoki puding csak úgy délelött
3 evőkanálnyi nokedli ebédre
este 5 mc donald-szos csirkefalatka
na ez neki rengeteg.vagyis szerintem ez más 7,5 évesnek is elég lenne nem?
na ilyen szinten van most étvágya...deeee nem minden nap!!!
iskolában továbbra se eszik meg semmit!!
itthon reggel fél szelet fele bundáskenyér ,amit csipkedés útján tojástalanítani kell!!
borsólevesből pl csak lét és nokedlit eszi meg.
krumplit ,rizst,már semmilyen formában.
főtt étel .fasírt,spagetti,rántotthús hófehér része,halrudacska!!
néhány levesből a lé!
ugye nem hiszitek el hogy ennyi??
pedig igaz!!
barika2008

Sziasztok!

Szilvi hisztije szerintem csak neked szól Bari! Így éli meg a változásokat a családban.
Kory, ha nincs rendben Oli emésztése, próbáld meg pár napig igazán szigorú diétára fogni, ne félj nem fog elfogyni: csak tea, keksz és pirítós. Martinnak is volt ilyen korszaka, ő nem nyafizott, de 1,5 hónapig ment a fosi egy kis szőlő miatt. Ettől szerintem lehet hőemelkedése. A tápszert én mellőzném amíg nem jön rendbe a kis bélrendszere, de mondom fél diétával semmire sem mész, csak a teljessel. Gyöngyi?

Kingáról megy annyit, hogy Martin is rossz evő, de javul!!!
Már megeszi a sült húst és itthon kényszerből az összes levesbetétet - kivéve a zöldborsó, azt majd később. Tehát egyelőre úgy állunk, hogy csak a főzelék nem megy, de a gyümölcsöket is legalább megkóstólja -erőszak hatására.

Az étrend úgy bővült, hogy barátoknál ettünk ezt-azt és társaságban jobban csúszott és rájött, hogy ez finom. Kezdek elégedett lenni, mert az oviból is minden nap jóllakottan jön haza.
Lassan megjön az esze. Épp időben, mert a suliban már nem fognak neki könyörögni, hogy egyen, ha nem evett éhes marad egész du. De szerencsére 2 menüből lehet majd választani ebédre és gondolom az elsősöknek még jut a finomabb falatokból, ők esznek először.

Na megyek, hegyekben a vasalnivaló...
Ma, vasárnap 1/2 7-kor keltek :twisted:

Éva

KépKépKép
agmano

Köszi,hogy ilyen hamar írtatok!
Reggel ez volt z első dolgpm,h.megnézzem.
Bari!
Azért méjük meg a hőjét,mert érezzük,h.melegebb amikor megpuszilom a homlokát.
És az nem tetszik benne,h.2-3hét különbséggel ez már sorozatosan előfordul.
Este ki a tápszer(4hós korától egyet iszik,előtte baj nem volt),másnap
napi 4-5 hasmenés,savanyú szagú,Bolus Adstringens mellett.
Kaja teljes elutasítás+a hőemelkedés.Fejjebb lázig nem megy,nem is kap semmit,de ettől is nyűglődik.Ez megy 4-5 napig is.
Aztán semmi.
Ma olyan éjjelünk volt,mint még vele soha.
9-kor lefeküdt és onnantól,10percenként felnyüszögött éjjel 2-ig.,dobálta magát,hallottuk,h,zörög a kiságy rács,meg ugye be kellett járkálni.
6hetes korától átaludja az éjszakákat normál esetben.
Amúgy 13foga van kint.
Szóval éjjel tiszta para voltam,mert ilyen még nem volt.
Napközbe rámondjuk,h.már megszokásból nyafog meg ilyenek,de szerintem éjjel 2-ig nem jókedvében nyafog,dobálja magát.
Kapott homeót,végül már cataflamot.
De igazán nem lett jobb.
Nagyon aggaszt,mert valamilye lehet,h.fáj,remélem a foga,bár
eddig azt is csak megszámoltuk,gond nem volt vele.

Martin és Szilveszter evésén azért is meg vagyok lepődve,mert igaz,h.Kinga nem kedvvel meg szinte muszjból evett,de azért kb.1éve(ezért is aggódtam),napi 4alkalommal kiegyensúlyozottan eszik.
Pl.reggel fél szelet kenyér,délben szinte bármi a főzeléken kívül,sóletett,székálykáposztát bármit szinte megeszik.Délután vagy kenyér,vagy tejszelet+banán,vagy puding.Este meg változó,h.mit de mennyiségileg akkor is kb.1szelet bundáskenyér,2virsli stb..
De ő ennek ellenére sincs még átlagos súlyban sem.És ha 2na-3nap nem így eszik pl.betegség végett ő már 20-30 dkg-ot le is dob magáról.
És nekem ezért hihetetlen Martin,meg Szilveszter,h.ennek ellenére is mitől tudnak átlagos súlyban lenni????????????

Kép

Kép
kory

kori:szilveszter nagyon sovány de alkatilag lehet,hogy egy nagydarab állat lenne,mert az apja egy nagydarab szélesvállú erős testalkatú 2 méteres volt!vagyis még az is mert tuti,hogy él :lol:
kinga ennyit eszik???két virsli???nem hiszem el..
akkor tényleg szavad nem lehet :shock:
a súlyról annyit,hogy vannak nagyon fura dolgok szerintem.
nekem van egy barinőm akinek a kisfia jó húsban van és olyan szinten eszik amit ti nem tudtok elképzelni sem!!!
kb mint két nagyon nagy étvágyú felnőtt..én ilyet soha nem láttam rajta kívül.és az utóbbi,hónapokban amelett,hogy így eszik és ráadásul oviba sem jár tehát nem mozgott sokat,fogyott egy kilót!!a dokinéni nem mondott rá semmit..szerinte simán belefér!!
amúgy januárban volt 4 éves!!szóval isten tudja mitől híznak vagy fogynak :shock:

oli nekem "fog gyanús" de teljesen megértem,hogy aggódsz,mert ma pl reggel hatkor dávid olyan keservesen sírt,hogy csak na...és én is egyből nagy betegségekre gondoltam..és tiszta pánikba tudok esni,már minden féle nyomott gondolataim vannak olyankor!!
szóval én is nagyon rosszul viselem az ilyesmit.
5 hónapos korában elvittem teljes vérképre a nemevése miatt.most megint sztrájkol.most megint szúrassam?vagy mit csináljak?áááááááááá
barika2008

kori oli 4 hós korától egy tápot iszik naponta?és a többi mi?
és mennyi tápot?mert dávidnak álltalában(ha épp nem sztrájkol) 150 megy.
a fórumokon olvasom,hogy ilyenkor simán 250-270-eket esznek.
áááá mi soha nem jutunk el oda
barika2008

Bari!

Milupa Milumil-t iszik,mostmár a 3-ast.
Napi 2-3 alkalommal iszik 180ml-t,és 220ml.-nél még soha nem ivott többet,de azt is ilyen 7-8 hós korában.

Igen,ezért is aggasztott,mert nem nagy mutatvány amennyit eszik Kinga,de napi 4x mindig, szerintem átlagosan,soha nincs ,h.nem kéri.
Igaz megszokott mennyiségeket eszik,soha nincs,h.pl,két szelet kenyeret enne,és mégsincs ruha nélkül 13kg,pizsiben,atlétában,zokniban 13kg.
Ez meg igen átlag alatti.

Kép

Kép
kory

kori szindi is ennyi volt...komolyan mondom.de én akkor 13 éve nem tudtam,hogy baj.főleg,hogy a dokinéni mindíg tökéletesnek találta!
miért mennyi egy átlag 4 éves kislány?
a dokid mondja ,hogy többnek kéne lennie?,és ha igen akkor mennyire?
barika2008

Bari!

Egy "átlagos" 4éves kislány 15kg körüli.
Ma is egész nap megy Oli hasa :(

Kép

Kép
kory

kory nem lehet valami étel allergia??
vagy ez még lehet fogzás?
talán gyönygi jobban tudná!
dávid 4 hós korában,2 hétig fosott.elvittem vérvételre,meg kakitenyésztés de szerencsére nem volt semmi.de én is depresziós voltam tőle.

arra még mindíg nem válaszoltál,hogy a körzeti doki mit mond.mondja,hogy sovány kinga?hogy hízzon,vagy valamit mond?
barika2008

Bari!

A dr.nőnk már megszokta,h.ilyen súlyú,ilyen alkat.
Kezdetektől kiséri a súlyát,meg hallgatja a panasz áradatomat.
De ő ez irányban már tényleg A-Z-ig ki van vizsgálva,és már ki is jelentette,h.Kinga súlya nem érdekli ilyen és kész,és ,h.ez irányba ne is merjek tőle beutalót kérni :)

Ezt az ételallergia dolgot hagyjuk is,örülök,h.Kingával végre vége ennek a kalváriának.Nem akarom Olival megkezdeni,nagyon reménykedek,h.a foga miatt van.
Le se merem írni,h.ma egész nap az járt eszembe,h.a szegény kis Botondkának is hasonló tünetei voltak.... :cry:

Kép

Kép
kory

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?