Szia!
Na, válaszolt a kisfiú anyukája, írom, amit megtudtam 8de nekik nem csontos műtétjük volt, így a gipszelés picit más volt, mint nektek lesz).
1. Bent lehet aludni a babával. Ha van szabad ágy, akkor azon (titokban
), ha nincs, akkor adnak matracot, és azon, a földön 2 ágy között, a baba mellett. Ez ingyen van. Van vendégszoba, azért fizetni kell, de nem tudták megmondani, mennyit, mert az anyuka a kisfiával aludt (ágyon, titokban
).
2. A nővérek nem túl segítőkészek, mindent az anyuka csinál a gyerekkel. Bár, az igaz, hogy ők nem tudtak pénzt adni (nincsenek túlságosan eleresztve, és következő hónapra volt előjegyezve a kisfiú, csak valami miatt egy hónappal előre hozták a műtétet, így anyagilag készületlenül érte őket). Szóval, ha ad az ember pénzt, nyilván segítőkészebbek is a nővérkék
.
3. Bár csak egyik oldalt műtik Gordont, de mindkét lába be lesz gipszelve a medencegipsz és a merevítő miatt (az lehet, hogy egyformán). A medencegipsz miatt valószínűleg csak feküdni fog tudni, de ez attól függ, hogy a gerincén meddig fog felérni a gipsz. A teljes felültetés felejtős (nincs autósülés, babakocsi-ha jó nagy- akkor fekve, vagy annyira ültetve, ahogy a gipsz engedi)
4. Fájdalomcsillapítót 3 napig kapnak automatikusan injekcióban, utána akkor, ha anya kéri, mert látja, hogy fájdalmai vannak a gyereknek. De nem kekeckednek, ha kész, adnak.
5. Gyógytornát betanítják, be kell feküdni ahhoz is pár napra. Utána mehet a privát gyógytorna is, ez sem zavarja őket.
6. Kontroll gipszelvételkor (4-6 hét, műtéttől függően), utána mikor megbeszélitek a dokival.
Ennyit tudtam meg, sok szerencsét a műtéthez!
Ja, kérdezted a járni tanulást. Hááát... én súlyosan, halmozottan sérült gyerekekkel dolgozom, akik egyáltalán nem tanulnak meg járni
, náluk a műtét általában csak azért kell, hogy az életminőségük jobb legyen. De alapesetben tényleg szépen megtanulnak járni
.