Szia Doris,
ezt mar emlitettem valahol, de most akkor kicsit reszletezem. Nem tudom otthon merik e centivel a hasat, amikor tehes vagy, itt igen es elegge megbizhato, olyan 7 honapos lehettem amikor a dokim mondta, hogy lelassult a novekedesben a baba, ugyhogy elkuldott UH-ra, akkor olyan 2 kg korul volt, ezen kivul minden rendben volt, de minden egyes alkalalommal megjegyezte a doki, hogy nem no, de amig mozog rendesen nincs baj. Aztan 40 hetesen is elkuldott UH-ra emiatt, akkor olyan 2.2 kg volt, es sehogy nem tudta ravenni az UH-os, hogy mozogjon, pedig nagyon probalta valami szerkentyuvel felebreszteni, na innen mar nem mentem haza (elvileg meg ket hetet varhantunk volna). A szules meg lett inditva, mert ugyan nincs baja a babanak, ha megis akkor kint tudnak rajta segiteni alapon. A baba 36 ora vajudas utan kezdte feladni a dolgokat (en is), ugyhogy akkor rohantak velem csaszarra, mire a mutobe ertunk mar alig volt szivhangja a babanak, 2 perc alatt ki is szedtek. Viszont nem volt hal istennek oxigenhianyos, mert itt minden ilyen esetben azonnal vesznek vermintat oxigenszint ellenorzesre es az rendben volt, csak szegenyke olyan kis nyomott volt, a papirokon van egy jopar dolog ami furcsan nezett ki a gyereken, de a felet nem ertem, nem tudom pontosan mit keresett a doki, hogy kromoszomavizsgalatot kert. Aztan inkubatorba volt negy napig sargasag miatt, meg enni nem tudott magatol.
Az egeszre semmi magyarazat nincs, a dokim azt mondta, hogy ez neha elofordul, de semmi okot nem tud mondani, hogy pontosan mi tortent, es ne aggodjak nincs jelentosege ha legkozelebb baba lesz. En sokat olvastam aztan errol az interneten, lehet a placenta oregedett el tul koran, lehet a koldokzsinorral volt gond, mert nagyon rovid volt (25 cm, az atlag 60 cm, de a meter se ritka), szerintem ezert nem is fordult soha es a nyaka is ezert volt ferde illetve az izmai feszesek sot azt is olvastam, hogy ilyen rovid koldokzsinorral normal szuleskor en belehaltam volna (negy cm-nel megallt a tagulas kb egy nap utan es onnan semmi, lehet a termeszet okosabb). Na de szerencsere ezeken mar reg tul vagyunk.
A szemevel most az a helyzet, hogy nem csak az egyik szeme kancsal, hanem mind a ketto de egyik sem csuszik be olyan csunyan mint elotte, hanem egynsulyban vannak, valahogy szebben nez ki. De a szemuveggel tovabbra is szenvedunk
Probalom annyit rajta tartani amennyit csak tudom, de nyomja az orrat, ugyhpogy neha pihentetnem kell.
A beszeddel rohamosan el kezdett fejlodni az elmult honapban, valtozatosabbak sokkal a hangok amiket kiad, es kezdi kovetni neha amit mondok neki
foleg ha tancrol van szo, mert hihetetlen hogy egybol mindenre rakezdi razni...na persze imadja ha ra figyelnek, azert szinte barmire kepes, es a tancival mindig sikert arat
Hat ugy latszik nem tudok rovid levelet irni...na nem baj, majd legkozelebb.
Veletek mi a helyzet? A beszolasokkal pedig ne foglalkozz, bar en is felhozom magam amikor az utcan vad idegenek "jo tanacsokat" osztogatnak, attol kezdve, hogy mennmyire van betakarva a gyerek, miert nincs rajta kesztyu, miert nem veszem ki a babkocsibol, mert sir stb., nagyon boszanto tud lenni, mintha nekem nem lenne szemem es utalnam a gyereket
Lilla,
ha akarsz irj bovebben pontosan mennyire gyakoriak a rosszulletek, mennyire hatnak a gyogyszerek, szivesen elolvasom, mert sajnos en se tudok semmi komolyat errol a betegsegrol, nem akarok hulyesegeket irni neked, lehet amikrol en hallottam masok a korulmenyek.
puszi mindenkinek!