Kedves Anya, köszönöm a segítséged. Én már olvastam más topikban a történetedet és nagyon elszomorodtam rajta. Szerencsére nekünk a Te problémádhoz képest nagyon kicsi rendellenességünk van. Az orvosok azt mondják, hogy "csak esztétikai". Persze elég ez is, de nagyon örülök, hogy szellemileg és testi funkciókban is egészséges a kislányom.
Az én kisbabámat is a Dévény alapítványnál kezelték. Épp most tartunk egy kis szünetet, mert nem tudni, hogy segít-e ez a kezelés rajta (őszerintük csoda lenne, ha igen, hiszen ez nem idegrendszeri elváltozás), és ez azért nagyon megviseli őt, bőg az egész kezelés alatt.Gondolom ismerős helyzet.
Genetikai vizsgálaton voltunk, ahol kiderült, hogy nincs kromoszóma-elváltozás, de a genetikus szerint ezt a rendellenességet egy mutáns DNS okozta. Mivel Magyarországon nincs lehetőség DNS vizsgálatra, ez egyelőre nem fog kiderülni. A genetikus nevezte egyébként Beckwith-Wiedeman szindrómának ezt az elváltozást, amit viszont azóta több orvos is megcáfolt. Bár az igazat megvallva teljesen mindegy, hogy hogy hívják...
Amúgy úgy érzem, hogy a kicsim határozottan javul, a nyelvét már időnként bent felejti a szájában (néha azért a hasáig lóg
), és a féloldalassága is mintha javulna. De lehet, hogy csak én szeretném így látni.
Kívánom, hogy ne fogyj ki a szeretetből, amit a kisfiadnak adhatsz.
Kati
PS.: amikor a fenti hozzászólást írtam, akkor még nem volt sok Kati, de azóta már lett jópár, így mikor többet kezdtem ide járni a Babanetre, már Tejbemami néven szóltam hozzá. Talán így már találkoztál a hozzászólásommal.