Anyapoc!
Madárcseresznye--akkor mi nem egyről beszélünk.Ez a bokor, nem a cseresznye vadon élő alakja... Emlegetik felénk madárbirsnek is, télen pisor bogyók vannak rajta, a narancstól a vörösig változik a színe. Mikor kertészetekben jártunk (nem keveset
), akkor ott folyamatosan felhívták erre a figyelmünket.
Mi is kiírtottuk az aranyesőt.
A thuja esetében is rosszul fogalmaztam, nem hiába, nem vagyok bioszos, én egy kalap alá vettem az összes örökzöldet
Solya!
Mikor mi telepítettük a kertünket, akkor figyeltem fel rá, hogy a LEGTÖBB kert játszótér környékén bizony nemhogy rossz ízű, de kimondottan mérgező növények vannak.
Ami még beugrott, legyetek kedvesek kijavítani, ha nem így van:
--vadgesztenye
--olyan bodza-szerű növény, ami a megtévesztésig hasonlít a bodzára, de ez nem bokor
--van olyan szederhez hasonló kicsi termésű bogyó is, ami talán még a fürtös gyöngyikéhez is haonlít
--Barackmag!!!!! én nagyon sokáig kedveltem, nemrég hallottam, hogy nem túl szerencsés a fogyasztása. Igaz ez mindenféle termés magjára is, mint alma, cseresznye, stb.
--Leander
--Trombitavirág
--Meg van egy növény, amit a tüskés levele miatt használnak karácsony környékén a virágkötészetben, ha jól emlékszem, akkor kék színű bogyója van...
--Gombák. Azt nálunk úgy tapossák a gyerekek, mint a csikket!
Fanni!
Jó tudni így karácsony környékén, hogy még a fenyővel is vigyázni kell!
Csi