Sziasztok!
Sok az ovis kérdés! Az új ovival elakadtak, valami gond volt a kivitelezővel, most választják ki a következő kivitelezőt, aki befejezi. Egyébként úgy nézem, főleg a belső kialakitás-kert kialakitás hiányzik. Remélem szeptemberre végez az új kivitelező.
Erdőkertesre mi 2008-ban költöztünk, nekünk nagyon tetszik, szeretjük. Fejlődik is szépen lassan, két év alatt azért elég sok változást látok-leaszfaltozott utak, ovoda, kosárlabda pálya stb. . A faluházban mindig vannak programok-a szinházi előadásokat nagyon szeretjük, jók szoktak lenni.
Lehet jó kis sétákat tenni. És ami nekem nem volt egyértelmű az elején, hogy ha nem horgászol, csak sétálnál egyet a tó körül, akkor is beengednek.
Ja, és most 31 hetes kismama vagyok, úgyhogy nemsokára babakocsit tologatok én is.
Kismama-anyuka szemmel még fontos momentum a közlekedés:
Pestre megy busz is, vonat is innen-bár a vonat a település széléről megy-nekünk monjuk közel van. Nyugatiban egy óra alatt lehet bennt lenni, meg Újpest központban is.
Járóbeteg ellátás Veresegyházon a Misszióban van, oda is megy busz, kb. óránként és babakocsival nem igazán lehet felszállni, mert kisbuszok. Kórházilag Váchoz és Kistarcsához tartozunk. Vácra a vonat miatt jó a közlekedés, Kisarcsára viszont nagyon rossz gyalog. Jó esetben csak Gödöllőn kell átszállni a Hévre, rossz eseben Veresen is át kell szállni a Gödöllőre menő buszra. Ha lekési az ember a csatlakozásokat, min. 20 percet szobrozhat a megállókban.
Aki a Veres felé eső oldalra költözik, annak jobb helyzete van, mert a piacra gyalog is kb. fél óra az út. Egyetlen gyenge pontja van az útnak babakocsi szempontból: A vasuti átjáró. Ott ugyanis nincs járda, ami Veresre átvezetne- Remélem ezt hamar megoldják, mert babakocsival szivesebben közlekednék járdán, mint az autóúton.
Summa summárum, mi nagyon szeretjük, azért jelenleg még kocsival könnyebb az élet, de más vidéki településsel összehasonlitva (Van összehasonlitási alapom) még mindig jobb a gyalogos közlekedés itt! A település szép, fejlődik, hiányosságok vannak, de hol nincsenek???