Szia Orsi!
Nagykovácsi Kisokos:
Az ovi szuper!!!! Ide jár a kislányom, tényleg nagyon családias, hangulatos, figyelnek a gyerekekre. Nagyon sok programot csinálnak, miközben maradhatnak gyerekek, azaz játszhatnak, vidulhatnak. Helyben főznek, méghozzá finomat és változatosat. A kert is elég jó tágas és uniós játékok vannak benne. Van egy tagovoda is, azt nem ismerem annyira, de a szülők jókat szoktak mondani. Ezenkívül van még Waldorf-ovi és egy méregdrága magánovi is.
Iskola: az alsótagozatát dícsérik, aranyosak a tanítónők. A felső nem elég erős állítólag, de ez is ízléstől függ, lehet, hogy valakinek pont ez a jó. Mi ide iratjuk a lányunkat, mert itt is érvényes, hogy családias a légkör, lévén, hogy innen-onnan ismerjük egymást.
Mindenféle különóra van a faluban, zene, tánc, nyelv, sport. Az ovisokat különbusszal viszik a Darnyi Tamás úszóiskolába, de itt helyben járhatnak a sulisok az Amerikai Iskola uszijába.
Van zenebölcsi, szoktak szervezni kézművesfoglalkozásokat kicsiknek és nagyoknak. Van bábszínház a waldorf oviban, adventkor sok program a tempolmban, gyereknapkor úgyszintén, vannak falunapok szintén gyerekprogramokkal.
Közel van a Pesthidegkúti Kultúrkúria jobbnál jobb programokkal, főleg ygerekeknek.
A gyerkorvos nem az én világom (nekem túlságosan homeopata és az én kezembe akarja helyezni a döntést). Mi megtartottuk a régi doktornéninket, aki házhoz jön. (ha szabin van, ide leugrottunk párszor, nem voltam feldobva)
A játszótér nagyon vacak, inkább nagyoknak való játékokkal, nincs pad, rendes fű és olyan rész, ahol biciglizhetnének, motorozhatnának. AZ adyligeti játszó van ide a legközelebb, ami viszonylag használható. Általában mindenki a kertjében épít magának saját játszóteret.
A levegő nagyon jó, az egyik legjobb az országban. Sok itt a szépre, jóra törekvés, összetartás. Kevés a kommersz. Jó itt.