Sziasztok!
Linda:
nagyon örült a nagylányom, hogy jön kistesó, ő akkor 8 éves volt és egy másik apukától van a két kicsi, de nem volt semmi gond!!
Egy 16 éves fiú teljesen más, de írd meg hogy reagált!!
egyébként hogy vagy? jól bírod itt az elejét??
Barbara:
aki a suttogót olvasta mindenkitől én is azt hallottam, hogy nem érezte utána jó anyának magát és egy csomó lelkifurdalást okoz!
szerintem nincs tuti tipp éjszaka átalvásra, nekem pl. Patrícia mindig átaludta, Dorina 17 hónapig cicivel, ő akkor szokott le, amikor fürcsi előtt megszoptattam és Peti vitte fürdeni/letenni.
bettina meg dec. 20-a óta, amikortól nem alszunk vele egy szobában.
mások meg megunják a felkelést és az ágyukban alszik a baba, később meg simán átszokik a sajátjába, megint mások .....
ki kell próbálni azokat a módszereket, amik közel állnak hozzá/hozzátok, aztán egyszer csak sikerül!!
Óvoda:
Dorinát úgy néz ki, hogy nem vették fel a Lenkey utcai oviba, 90 helyre 144-en jelentkeztek és 30-as létszám lesz
, jelezték, hogy ez már inkább gyerekmegörző, mint érdemi foglalkozás... teljesen kikészültem, aztán felhívtam a Palánta ovit, de ott meg 33ezer 1 hónap
A Waldorf nálunk azért nem jött igazán szóba, mert ott nagyon bele kell folyni az ovi életébe és erre nincs erőnk/energiánk, meg hát az is van 20ezer/hó kb. eddig csak délután 2-ig lehettek ott a gyerekek, nem tudom ez változott-e most. viszont az egészséges életre nevelnek, vegetáriánus kajcsi van. utána egy sima általános suli kész rémálom lesz azoknak a gyerekeknek (ez csak az én véleményem)
Végül elmentünk Sződre (ahova hivatalosan tartozunk) s nagyon-nagyon pozitív!!!
5 csoport van, nagyon emberi a vezető, most újítják fel a nyáron az egészet, minden gyerekre egyénileg figyelnek (sződi barátnőm is megerősítette ezt), a kert is nagyon családias.
Amikor ott voltunk a dadus épp egy nagy vajling meggyet hozott a gyerekeknek, Dorinát elhívták rögtön játszani aranyos kislányok... szóval oda irattam!
jó, nem tudunk gyalog menni, de ez legyen a legkevesebb
Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.