Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ildi, úgy látszik tényleg hasonlít valaki bajaira a barátnőd, ha már többünknek ismerős Kép

Angi: mi van veletek?

Most sajna nem érek rá jobban, próbálom Ákost visszaaltatni, aztán irány a fogorvos. Gondoljatok rám, tömni kell egy fogamat, remélem nem fog nagyon fájni (bár ilyenkor mindig arra gondolok, hogy a császárnál jobban nem fáj semmi).
Évianyu

helló!
Ildi:Normál úton szültem, nagyon gyorsan.Talán azért nem változtak a csontjaim, mert a medencecsontom már eleve kifele álló és alkatomhoz képest kissé széles volt.ehhez képest a szülészeten mikor megmérték, azt mondták keskeny a csípőm az átlaghoz képest.
Egyébként rájöttem kire hasonlít a barátnőd.Van egy vaskúti lány, aki nagyon hasonlóan néz ki.
Szeszike:Én azt találtam furcsának, hogy ez a doki nem a tápszerbe és nem is higítva javasolta a karamellt, hanem csak úgy magában.
Képzeljétek, Olivérre rájött a beszélgethetnék.Eddig is gagyarászott, de pár napja be sem álla szája.Folyamatosan mondogatja, hogy"appa", ami nem meglepő, mivel születése óta ezt hallja az apjától, non-stop.Néha beszúrja a "baba" és "mamma" különböző cifrázását is, emellett brümmög, köpköd és morog.Az apja szerint a Tasmán ördögöt nevelgetjük.
Mennem kell, mert Olivér szétkapja a konyhát...
Sziasztok
anettke

Hello mindenki!
Ma megint voltunk orvosnál (ez a nemi életem Kép )
Állitólag a nehezén már túl vagyunk.
A Majának még mindíg semmi baja,majd ha a Szonja meggyógyult akkor fogja elkapni,utána pedig én.Még mindíg nincsenek pöttyeim,de akkor miért viszketek? A TISZTÁLKODÁSI SZOKÁSAIMMAL NINCS GOND!Mielőt megkapom,hogy a víz és a szappan csodákra képes.
Elég volt a sétálásból,játszóterekből egy kis együttérzést kérek!(csak vicceltem,irigy vagyok rátok de gondolkozzatok el a BárányBACIK mindenhol ott vannak)
Még jövök
Írjatok
szivi76

Ez a mai nap,ez valami katasztrófa.Ilyen lenne minden napom,akkor már rég az idegosztályon feküdnék.
A gyerekem ma egész nap sír,sehogy nem tetszik neki.Szerintem jön a másik foga.Ma annyi nyugtom volt,hogy elmentünk de.a tescoba apával,sétáltunk másfél órát,meg most voltunk a nagymamáméknál.A maradék időt végigsírta.
Az apja elmenekült itthonról.Azt mondta,hogy ő ezt nem bírja./Az a lényeg,hogy én bírom!!!!/
Mondtam neki,hogy legközelebb én futamodok meg,és itthagyom őket kettesben!
Sajnállak téged Marcsi.
Na megyek,mert úszik a lakás,és mindjárt letellik a fél óra/annyit alszik a gyerek/!
Sziasztok,még jövök!

Kép

Anita & Dávid
szeszike

Mi van csajok?Látom még senki sem írt tegnap óta!LOST-ot játszatok?
Marcsi,pöttyökkel hogy állsz?

Kép

Anita & Dávid
szeszike

Hello!
Pötty ügyileg még mindíg semmi,viszont a Szonja szépen gyógyul már száradnak le a sebek.
Ma csavarogni voltam a párommal Szigethalmon vagy halmán nem tudom,hogy kell írni.Most értünk haza.Az anyu vigyázott a csajokra.

Egy rossz volt benne,hogy fél 5-kor keltünk és éjjel is alig aludtam.A Szonja 6x volt fent éjjel,hogy miért azt ő sem tudja.
Most mennem kell,még jövök.
szivi76

Sziasztok!

A tegnapi napom elég mozgalmas volt, nem ültem 5 percet egész nap. Délelőtt megvolt a fogorvos (gyalog mentem a mozgás miatt), nem nagyon fájt, örülök, hogy túl vagyok rajta. Délben, miután hazaértem, elindultam Ákossal a Sétáló utcába, a DM-be. Vettem pelust, babatestápolót stb. Vettem egy újfajta bébigyümölcsöt, ami 4-es pakkban van, őszi-sárgabarack, alma, körte + gabonák. Azt hiszem Nestlé. 6 hós kortól van. 3-kor, mikor hazaértünk, megkínáltam vele Ákost, és úgy ette, mint kacsa a nokedlit. Nagyon ízlett neki, pedig nem nagyon bíztam benne. Aztán mentem Virágért az oviba és utána irány az uszi. Nagyon jó volt úszni. Múltkor amikor voltam 14 hosszt úsztam 3/4 óra alatt, most ezt a távot 1/2 óra alatt tettem meg. Éreztem is, hogy sokkal jobban megy. Most 20 hosszt úsztam. Este volt már, mire hazaértünk, vacsi, fürdetés stb. 10-kor dőltem ágyba. Elkezdtem nézni a műkoris csajokat, de egyet ha végignéztem, úgy elaludtam, mint a sicc.
Anita: mikor Ákos 5 hós volt, nálunk is volt ilyen pár hét, hogy egész nap nyavalygott, bőgött, azt hittem a foga, ami még azóta sem jött ki Kép Naponta 3-4 x fél órákat aludt, nagyon kivoltam. Aztán elmúlt magától. Most egy rossz szavam sincs Ákira, szépen alszik, gyümit eszik, bár főzeléket és tejpépet is ehetne, de hát ne legyek tellhetetlen. Ha tudok, este még jövök!
ÍRJATOK!
Évianyu

Sziasztok!

Szeszike! Tegnap az én gyerkőckém is egész nap nyűglődött. Ma már nem olyan nyűggép szerencsére.

Szivi! Gyógyuljatok meg gyorsan! Amikor terhes voltam Olival, akkor volt nálunk vendégségben egy kisgyerek, aki bárányhimlős volt. (Okos szülők tudták, hogy valószínű barihimlős a gyerek, de azért simán elhozták hozzánk) Mivel nem tudtam, hogy én voltam-e már, ezért volt két izgalmas hetem, ami alatt halálra paráztam magam, hogy bárányhimlős leszek. Szonja hogy bírja a viszketést?

Tegnap céklát ettünk, úgy nézett ki Oli,mint egy kis vámpír Kép

IldiKép

Kép
vrucsincá

Ma már annyira nem volt nyűgös,mert de. két és fél órát aludt,utánna megetettem,és elvittem a mamához.Lehet hogy most már nyügi,de anyu még nem jelentkezett.Akkor már hazahozták volna.Egyedül vagyok itthon,olyan csend van!
Apa elment Szegedre,az egyik cimborájával./Van ott neki turija,és apa turizik a gyereknek/Nekem ilyenre nincs gondom.
Felnyaltam az egész lakást!Most csillog.villog minden./Estig/
Ilyenkor szeretem ezt csinálni mikor nincs itthon a gyerek.Jól ki tudok szellőztetni a tisztítószerek után.
IldiKépliról simán le tudtad törölni a céklát?Te csináltad vagy üvegeset evett?Ti merre laktok?
Elmondhatom már a fiamról,hogy jobban szereti már azt a kaját amit én csinálok neki.Most már csak ilyen husisat veszek neki.A gyümölcsöt meg a krumplis kaját én csinálom neki mindig frissen.
Na sziasztok,mert még azért akad tennivalóm.

Kép

Anita & Dávid
szeszike

Sziasztok!

Ma délután elmentem fodrászhoz Ákossal, babakocsival. Olyan szerencsém volt, hogy elaludt, és akkor ébredt fel, mikor a fodrász kikapcsolta a szárítógépet és azt mondta, kész vagyok. Úgyhogy igazából megnézni sem tudta Betti (fodrászom), pedig már nagyon kíváncsi volt rá, mert még nem látta. Vígasztalásképpen küldtem neki képeket Mákosról, és megígértem, hogy legközelebb is elviszem magammal, hátha akkor ébren lesz. Ma délután is megette ezt a gyümölcsös gabona pépet. Úgy örülök neki! Tejmennyiségem kezd szépen helyreállni, hála a fejésnek és a napközbeni szopi kikönyörgésnek Kép
Ildi: Olika nagyon cuki, Virág is megnézte, kérdezte, hogy milyen a szája. Mondom neki, céklát evett, erre elolvasta, hogy olyan mint egy kis vámpír. Milyen jó, hogy megtanult magától olvasni Kép Mondjuk nem kérdezett rá, hogy mi az és mit csinál?!
De ma arról kérdezett, hogy van-e olyan ember aki nem akar gyereket és az mit csinál, hogy ne legyen neki? Meg hogy az állatoknál a rokonok "összeházasodhatnak" és az embereknél? Jól nézünk ki, mi? Kép Lassan felköthetjük a gatyamadzagot...
Ildi, hogy csináltad ezt a céklás pempőt? Édes? Jövő héttől én is fogok főzni, most már biztos.
Holnap visszük vissza Ákos a Páncsics drnőhöz, kíváncsi vagyok mi lesz a véleménye. Mindenesetre Vanda azt mondta, hogy nyugodtan mondjam meg, hogy járt hozzánk. Majd megírom, mi volt...

Angi: mi van veletek? Legalább annyit írj, hogy jól vagytok, megvagytok! Vagy lehet, hogy az internet kapcsolattal van a gond?

Szeszike: de jó neked, hogy van a mama. Nálam még csak egyszer-kétszer volt, hogy én itthon voltam, Ákos meg nem. Az is max 1 óra hosszat tartott, úgyhogy nekem még nincs ilyen "luxusom". Bár erősen gondolkodom egy szabadnapon, anyut megkérném hogy jöjjön be, úgyis csak reggel meg este kellek erősen a szopihoz, napközben csavaroghatnánk egyet Tibivel meg Virággal. Etetni anyu is megtudja, babakocsizni is, és a cumival való elalvás is már tök jól megy Ákosnak. Már nem is tudom mikor volt utoljára, hogy a cicimen aludt el. Újabban már nem.
Most megyek, lefekszem, jó éjszakát mindenkinek!
Évianyu

Sziasztok!

Évi! Örülök, hogy a tejcsi helyreállt. Én is kíváncsi vagyok arra, hogy mit mond majd nektek a doktornő.
A céklafőzit én csináltam. Szerencsére Oli mindent megeszik, az üveges kaját is és azt is, amit én csinálok. Nem volt édes, nem tettem bele semmit. A céklának magában pedig olyasmi íze van, mint a krumplinak.
Szeszike! Nem volt egyszerű letörölni a céklát a gyerkőc arcáról Kép Nedves törlőkendővel szedtem le. Etetés közben pedig végig imádkoztam, hogy most ne kezdje el szétprüszkölni az egészet Kép Szépen nézett volna ki a konyha...

Csajok! Mit szólnátok, ha megszerveznénk egy talit? Összefuthatnánk és megismerhetnénk egymást személyesen is (már akik még nem ismerik egymást Kép ) Szívesen látnálak benneteket, mondjuk nálunk. Nem nagy a lakás, de nem vagyunk olyan sokan itt a topicban, hogy el ne férnénk Kép
Nos, mit szóltok hozzá?

Kép
vrucsincá

Sziasztok!
Ildi én benne vagyok!Következő alkalommal pedig hozzánk is eljöhettek.Meg remélem jön a jó idő is,tudunk menni sokat sétálni.
A fiamat tegnap 5-kor hozták haza anyuék.Fél 2-től ott volt.Jó volt egy kis nyugi.
Ma pedig megyek a gyerkőccel csavarogni.Elmegyünk Csanádra,a volt kolleganőmet felköszöntjük/Zsuzsanna/.Remélem jól fog viselkedni,és hagy minket pletyizni.
Tegnap apa hozott neki egy tök jó kis tavaszi kabátot.Már mosom is.Na sziasztok,majd jövök.

Kép

Anita & Dávid
szeszike

Ildi: szuper, tök rendi vagy! Én megyek szívesen, tudod, és legközelebb majd hozzánk jövünk, oké?
Most nincs sok időm, megyünk a kórházba. Bár a fiúk még alszanak, Ákos 1/27-kor kelt, szopi, 1/28-kor aludt vissza, lassan felébredhetne, különben fel kell ébresztenem. Virágot elvittem oviba, holnap farsang, már nagyon várja. Ma reggel úgy kelt, hogy már csak 1-et kell aludni...
Szendvicskészítést vállaltam, vettem reggel kenyeret, szmit, sajtot, este szendvicsgyártás lesz itthon.
Van a fenyőfánkon egy madáretető, rengeteg cinkék van meg egy csomó olyan madár, amit nem ismerek. Megpróbáltam lefotózni őket, ahogy jönnek enni, csak hát ajtóüvegen keresztül nem túl éles, de azért kivehető. Beteszem, tavaszvárónak Kép
Virágom mondta reggel, mikor ovibainduláskor feltöltöttük az etetőt, hogy anyu, ezek a madárkák tavasszal azzal hálálják meg a gondoskodásunkat, hogy itt fognak az udvarunkban csivitelni. Na, kérem. Okos ez a gyerek Kép
Kép
Évianyu

na mit intéztetek Évi a doktornőnél?
Mi voltunk egy nagyot sétálni.A változatosság kedvéért ma elmentünk autóval a városba,és beraktam a babakocsit.Ma a városban sétáltunk.
Most megyek,mert Dávid felébredt.

Kép

Anita & Dávid
szeszike

Sziasztok!
Csak gyorsan beköszönök, látom Évi hiányoltál.
Minden oké, csak nagyon készülök már a vizsgára, egy hét múlva lesz és még rengeteg mindent át kell néznem. Nagyon parázok!
A gépnél is csak annyi időt töltök, hogy a leveleimet elolvasom (Évi tök jókat küldesz, legalább ennyi derű jut a tanulás közben), aztán inkább kikapcsolom, mert nem állom meg, hogy ne bóklásszak a netet, ha megy a gép.
Együtt tanulok Emmával, mert sivalkodik, ha átlépek a szobája küszöbén, így odaviszem a szőnyegre a petyerkámat, ő játszik én meg tanulok.
Így elvan akár egy órán keresztül is, csak ott legyek mellette. Délután már könnyű, mert a tesók és Apa pesztrálják.
Úgyhogy bocsi, de jövő hétvégéig bizti nem leszek, és ha jövő hétre szervezitek a talit, akkor azt kihagyom. Én egyelőre nem tudom beígérni, hogy legyen nálunk, de nyár közepe-vége felé, már lehet hozzánk is jönni, addigra szép nagy lesz a ház és megszűnik ez a káosz az udvaron.

Jók legyetek és drukkoljatok csütörtökön fél tíztől fél háromig!!!

Angi
cipó

Sziasztok!

Látom, nem vagytok írós hangulatban Kép
Tegnap voltunk dokinőnél, mindent rendben talált. A következőket kérdezte: hasról hátra és hátról hasra fordul-e, gagyog-e, lábujját megfogja-e, próbál-e kúszni. Hasra tette, hogy mellkasát kinyomja-e, és lábra állította, azt nézte, hogy ha a lába érinti a talajt, akkor leteszi-e a sarkát. Végigkalapálta, és megállapította, hogy rendben van Mákos. 3 hó múlva azért ránéz. Ja és ne ültessük, ne álltassuk, ne tegyük bébikompba. És hasaltassuk (azzal nincs gond, mindig hasra fordul).
Ma délelőtt megvolt a farsang, nagyon jól sikerült, Virágot ebéd előtt elhoztam haza, nagyon jól érezte magát. Tegnap is és ma is voltam kondiban, napról-napra jobban megy.
Teszek képet Pán Péterről Kép épp egy farkas próbálja becserkészni Kép

Kép

ÍRJATOK!
Évianyu

Sziasztok!
Évi:miért kellett elvinned a dokihoz Ákit?
Nagyon aranyos Virág.
Mi van Ildi,merre vagy?Talán olyan jól sikerült a buli,hogy megint készülődsz?
Marcsi pöttyöket átvészeltétek már?
Évi a múltkor már akartam kérdezni,hogy Virág melyik oviba jár?
Angi tanuljál,hogy sikerüljön a vizsgád!
Na sziasztok,írjatok!

Kép

Anita & Dávid
szeszike

Sziasztok!

Angi! Csütörtökön ezerrel megy a drukk Neked.

Tali: Nektek mikor lenne jó? Nekem szinte mindegy, hogy mikor.
Borkaborka, Szivi, többiek! Nektek nincs kedvetek/időtök eljönni?

Évi! PánpetyaVirág nagyon aranyos Kép Látom jól sikerült a farsang.
Mi egy hete voltunk dokinál a 6 hónapos vizsgálaton. Ugyanezeket nézte dokibácsi. Azt mondta, minden OK. Pár napja Olinak fergetegesen jó kedve van. Tök jó, mert ma reggel morcosabb voltam éppen, és csak ránéztem a kacagó visítozó gyerekre és máris röhögnöm kellett, annyira aranyos tud lenni Kép

Szeszike! Dehogy bulizok megint. Elég fárasztó volt a múlt hétvége, hogy egy ideig ne legyen repeat. Két napja csak fényképezek, méricskélek. Összeszedtem a csomó ruhámat, amiket már nem használok, és amiket már költözéskor úgyis csak kidobnánk. Felteszem a netre a gyerek kinőtt ruháival együtt és eladogatom őket. Szóval ezzel szórakozom mostanság.
Ildi

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Ezer éve nem írtam, valahogy nincs "írós" kedvem mostanában.
De legalább nektek van!
Útálom ezt azt időt, nagyon lehangoló. És ennyi eső?? Lesz megint belvíz.

Évi! Virág nagyon édes. Egyszerű jelmez, és nagyszerű!
Amúgy Virág napközis?
Örülök, hogy tudsz menni edzeni. Én is járok még, nagyon élvezem.

Angi! Neked megy a drukk!!

Szivi! Hogy álltok a "bégetéssel"? Anna is elkapta szeptemberbe, három hétig elhúztuk a pötyökkel. Egynek a helye elég csúnya maradt, valószínű azt elkaparhatta az elején. Az volt a lenehezebb az egészben, hogy szegénykémnek viszketett, és vakarta volna. Egész nap rá kellett szólni, hogy ne piszkáld. A végén már mondta magátol, hogy: tudom, nem szabad vakarni!.

Szeszike! Anyukád bármikor elvállalja Dávidot? Nem dolgozik már/még?

Ildi! Nagyon édi Olivér, és tök jó, hogy nem válogatós. Jó lenne, ha ilyen mindenevő maradna!!??

Puszi: Jó hétvégét!

Ui.:Ruszlána is régen írt!!??

Teszek fel egy képet Annáról, bár megígértem, hogy többet nem, de..................................................

Kép
szelva

Sziasztok!

A találkozó szerintem is nagyon jó lenne, valamikor akár nálunk is gyűlhetnénk.
Mi is szívesen elmegyünk, jó lenne ha a gyerek szépen megszokná, hogy más kisgyerekek is élnek a földön...
Nagyon szépek a gyerekek, öröm nézni őket.Kicsiket, nagyokat egyaránt.Olivér egy pár napja kissé odavan, sokat sír.a fogára gyanakszunk, de semmi.Nincs bepirosodva, vagy bedagadva az ínye, és nem is bújt ki semmi.
Én is vettem Nestlés pempőt, de az valami tejes babapuding féle.A gyerek nagyon szereti és tényleg finom.
A doktornő kiírta a vas-cseppeket meg a Cebiont, és nem hiszi el, hogy van étvágya a gyereknen.Az az igazság, hogy tényleg picike, és cak 1 cm-t nőtt egy hónap alatt, és csak 14 dkg-ot.De mit csináljak? Én is ilyen pici voltam, a tetejében annyit mozog, hogy nem csoda, hogy nem hízik sokat.
Csak az én fiam ilyen kis pici, vagy volt már valakinek ezzel problémája?
engem nem zavarna, de a doktornő úgy nézett rám, mintha nem hinné, hogy adok neki enni.
Voltatok mostanában sétálni?
Mi alig-alig mozdultunk ki az elmúlt időben...
Írjatok, sziasztok
anettke

Sziasztok!

Szeszike: Virág a Lőkert sori oviba jár, napközis, mindig is az volt, mert ugye mindketten dolgoztunk. Most éppen öcsi miatt hazahordhatnám, de nem akarom, mert ha vége a gyesnek, akkor meg sokkal rosszabb lesz neki szerintem, ha ott kell maradnia az iskolában. Szokja meg rögtön elsőtől, hogy délután 4-1/25-ig suliban van, és akkor később sem lesz ezzel gond. Annyi előnye volt és lesz a gyesemnek Virággal kapcsolatban, hogy idén nem kellett nyári oviba menni (tavaly járt), és 2 nyár meg van oldva. Hogy utána hogy lesz, még nem tudom, de nyilván nagyszülőkre leszünk kénytelenek hagyatkozni, meg egy kis szabira.
Angi: hát persze, hogy gondolunk rád, aztán ha sikerül az összes vizsgád, meg is ünnepelhetnénk egy péntek este Kép
Ildi: a tali jövő héten nekem kora délutáni időpont a jó, hétfő kivételével bármelyik nap. Te mint házigazda, jelölj ki egy napot, ami neked szimpi, és mi akkor megyünk, oké?
Szilvi: Ruszlánával nem tudom mi van, egyáltalán nem jelentkezett mostanában, pedig esténként mindig írt. Lányod nagyon szép kislány, én szívesen látok róla képeket, mindig eszembe jut mikor Virág ilyen kicsi volt. Most már olyan nagylány. Ma névnapozni volt, 3-6-ig egy ovistársánál, nem is nagyon akaródzott hazajönnie. Ja, Virág látta Anna fotóját, és kérdezi, hogy minek öltözött a kislányod farsangkor?
Anett: sétálni azóta nem voltam, mióta egész nap esik. Pénteken anyu kivitte Ákost, de csak addig amíg elaludt, utána kinthagyta a fedett teraszon aludni. A súlygyarapodás tudod, mindenkinél más, bár azt mondják 6 hós korig a heti 12 dkg a mérvadó. Ákosom eddig havi 1 kg körül hízott, 4 kg-mal született és 5 hósan 9 kg volt (nagy vonalakban). Mi jövő héten kedden megyünk méreckedni, de a súlyából ítélve most is meglesz az előírt. Azt meg te tudod, hogy mennyit és hányszor eszik egy nap.
Úgy vettem észre, hogy amióta esik Ákos nyűgösebb, amikor jó idő volt, alig hallottam a hangját. Bár akkor többet voltunk kint.
Ma délelőtt voltunk 4-en a tesco-ban, vásároltunk, Ákos tök jól elvan mindig, nézelődik, nézi a lámpákat. Vettem neki egy rágókát, mert ami volt még Virágtól, azt nem találom sehol a lakásban. Vettem neki Hipp jóéjt papit, 6 hós kortól van, hát nem ugrott érte, de 1/3 üveggel megevett. Vettem még pár üveg ételt és ital, van most egy-két fajtára 40%-os akció.
Erről jut eszembe!
Csajok, nem akarja valaki megvenni a Huggies Superflex pelenkáimat? Rendes, eredeti Huggies pelus, DM-ben vettem, 38 db még van belőle, Micimackós mintája van, 8-14 kg-ig szól. Nincs semmi baja, csak nekem nem tetszik, ahogy Ákoson áll. Odaadnám 30 Ft/db áron, a talira Ildiékhez el is tudnám vinni. Ha nem kell senkinek, akkor elhasználom én, csak valahogy megszoktam már a Liberot és ez más fajta... Szóval kell valakinek?
Na, mára ennyi, megyek, megnézem tart-e még a Megasztár, megnézem a végét.
Jó éjszakát!
Évianyu

Évi:Én megveszem,nekem kell.Én meg majd elviszem a tápszeremet hátha valamelyik babának ízlik,mert már fel van bontval.
A doktornő múltkor írt fel a tápszerrel tejpépet.Vaníliásat.Hát el kell mondanom,hogy az is elég gáz.Én előtte a banánost vettem neki,az tök finom volt és szerette is.Erre eléggé vágja a fintorokat.Ez a doktornő biztos mindig a legfinomabbakat írja fel!
Én egész héten kotyvasztottam neki mindig kaját.Mindent megevett.A héten nem is ettünk üvegeset.
Évi:te előtte hol dolgoztál?
Ildi:Nekem is tök mindegy melyik nap lesz.

Anettke:Mi is kaptuk még 2 hónaposan a vas cseppet meg a c vitamint.De most hogy Dávid ennyi vitamint eszik,így egy kicsit már mellőzöm neki.Kap minden nap narancs levét/abba sok a c vitamin/
Kap sütőtököt,répát,banánt,almát,krumplit/meg éppen még ami van itthon/
Azt a fekete vas cseppet mikor kiköpte,elég nehezen jött ki mindenhonnan.
Szelva:Anyukám általában már délután otthon van.De dolgozik még.Egy héten kb.egyszer el szoktam vinni,és ott hagyom egy kicsit.
Na megyek,majd ha tudok ma,akkor jövök./Megyünk ebédre,meg apa mostanában lefoglalja a gépet.Játszik!/
Sziasztok!Szép vasárnapot!

Kép

Anita & Dávid
szeszike

Csajok!
Fontos kérdés! Vasat étvágytalanságra adnak? Majd megírom, miért?!
Évianyu

Szerinted Évi az én fiam étvágytalan?Úgy néz ki?
Vérszegénységre kapta.
Na miért kérdezted?

Kép

Anita & Dávid
szeszike

Már megijedtem, hogy étvágytalanságra is jó, ugyanis nekem is kell ennem vastartalmú rágótablettát, mivel hogy Ákos nagyon fehér bőrű és nyilván vérszegény. Csak nálunk én kaptam, nem ő, gondolom a szopi miatt. És ha étvágynövelő is lenne, akkor oda a fogyi Kép. Ezért.
Évianyu

Sziasztok!
Péntek óta nem volt gépem mert szétszedtük a nappalit,de mostmár itt vagyok.
Mi is szívesen megyünk talira.Holnap még kell mennünk a dokinénihez,és megmondja,hogy meddig vagyunk még szobafogságon.
A Maja is tegnap egész nap sírt,szerintem az idő miatt (vagyis remélem).
Nálunk a Maja szed vasat vérszegénységre,mondjuk ezt úgy állapították meg,hogy fehér a bőre.
Most Aktiferrin cseppeket szed,mert a Maltofertől visszabukta a fele kaját amit megevett.
Pénteken voltam fogorvosnál,megműtötték a számat vagyis 4 fogamat,most úgy nézek ki mint egy hörcsög.
Próbálok még jönni,de elég sok pakolnivalóm van még.
szivi76

Sziótok! Ne legyetek már így elkámpicsorodva az idő miatt, hiszen még február van! Inkább most legyen még ilyen az idő néhány hétig, minthogy áprilisban járjunk nagykabátban! Különben meg szerdán már március! Az 1. gólya is megérkezett már a rádió szerint, bár azért még fázhat a farktolla. Szóval kitartás, én már érzem a tavasz illatát!
Szivi! Remélem hörcsög szindróma már elmúltJó legyen mindenki! Ja! Szelva! Anna gyönyörű kislány! Én Annámról is teszek képeket.KépKép
borkaborka

Sziasztok!

Tegnap voltunk Mohácson megnéztük a busójárást. Olit nem vittük ki a térre, mert az ágyúlövések és a nagy hangzavar (kerepelés stb.) szerintem még nem neki való és hát az idő is pocsék volt, havaseső esett.

Tali: ezen a héten nekem holnap dolgom van, a többi nap jó lenne. Nos melyik nap jobb nektek szerda, csütörtök, vagy péntek?

Ebben az influenzás, bacis időszakban adok a gyereknek minden nap pár csepp Cebiont megelőzésképpen. Amióta adom neki, azóta két óránként szopik, olyan éhenkórica lett Kép mondjuk előtte sem volt gond sem az étvágyával sem a gyarapodásával...

Kép
vrucsincá

Sziasztok!
Nekem is tök mindegy hogy mikor lesz tali.
Tényleg és jövő hétfőn lesz Kanga klub?
Évi:Mégsem kell a pelus most,mert apa bevásárolt pelusból.Úgyhogy átengedem másnak!
Marcsi:Mit csinált veled ez a fogorvos?
Nekem is ki kellene húzni két bölcsesség fogamat,de várok vele addig amíg majd nem fogok szoptatni.
Elfelejtettem múlt héten megírni,hogy Dávidomnak kibújt a 2.fogacskája.
Elküldöm ezt a levelet nehogy kitöröljem,és rakok fel képet!

Kép

Anita & Dávid
szeszike

A képet majd később rakom!
Most olvastam,hogy Áki nap van.
Évi:Ákosnak boldog névnapot kívánunk!!!

Kép

Anita & Dávid
szeszike

Kép

Kép

Anita & Dávid
szeszike

Hello!
A gyerekek gyönyörűek!
Évi:Nekem kell a pelus ha megvan még,de nem tudom mikor fogunk találkozni,megvárom mit mond az orvos.
Ma kicsit elszomorodtam az óvodai beiratás miatt.Csak a szeptember 1-ig születetteket veszik fel az idén, azt mondták próbáljam meg a bölcsit.Megpróbáljuk.
Ki tudja,kell igazolás a doktornőtöl a bölcsibe?

Szeszike:A fog gyökereimen volt gennycsomó 4 db amit ki kellett szedni,végig felvágta az inyemet kb 5cm hosszan + a szájpadlásomon is van 2 lyuk 9 öltésem van.Nem túl kellemes!
Dávidnak levágtátok a haját vagy csak a kép miatt tünik úgy?Gratula a fogakhoz! Kép
A Majának még mindíg nem jött ki a feső foga.Egyszer meg van dagadva pár nap múlva semmi.

A taliról:Nemsokára kész lessz a konyhánk is (1-2 hét) akkor már hozzánk is jöhettek.
Most már megyek,sziasztok.
Kép
szivi76

Hello Csajok!

Babócák nagyon cukik és aranyosak.
Szivi: pelusok megvannak, nem is használom most el egy darabig azokat, mert ma vettem a DM-ben Pamperst, remélem ezzel nem lesz semmi bajom (erre is kaptam kedvezményt, azért vettem meg). Virággal elsétáltunk ovi után, 1-kor mentem érte és 2-kor kezdődik a vizu, úgyhogy sétáltunk egy jót. Beugrottunk a Déry kertben lévő hajóra is, de most már tudtam, hogy nem szabad babakocsival lemenni, megvártam kint a járdán Virágot. Egyébként is csak 5 percre, épp hogy körbeugrálta, már menni is kellett. Tök jó volt, hogy velem jött, így nem kellett a DM-be beszenvedni a babakocsit, bent billegni vele a sorok között a 40 fokban, csak gyorsan vásároltam míg Virág kint tologatta öcsit. Ilyenkor jó ez a nagy korkülönbség Kép
Borka: Anna sérója nagyon vagány, egyébként apukájára hasonlít, ugye?
Ildi: szerintem legyen a tali pénteken, és akkor Angi is el tud jönni. Vélemény?
Szeszike: köszönöm Ákos nevében.
Egyébként ma nagyon szar napom van. Mindent leejtek, kiborítok, összetörök... Délelőtt míg Ákos aludt, gondoltam csinálok neki sárgarépafőzeléket. Föltettem főni a répát, leültem a gép elé, és amikor már odaégett, akkor vettem csak észre, hogy jé, minek van ilyen szaga? Tiszta hülye vagyok mostanában. A forrni feltett vizet rendszeresen a tűzhelyen felejtem. Már szóltam is Tibinek, hogy gondolja meg a velem való megöregedést, mert mi jön még később?Kép
Aztán végülis krumplipürét csináltam, de Ákosnak nem kellett, kirázta tőle a hideg. Szóval nem arattam sikert. Akartam is kérdezni. Mit lehet krumpli mellé tenni a répán, almán, céklán, salátán kívül? És a céklát együtt lehet főzni a krumplival vagy külön? Adhatok pl karalábét vagy karfiolt, vagy mit még? Van valami internetes oldal, ahol a kisbabák étkezésével foglalkoznak?
A gyümölcsöt (boltit) most már nagyon szépen eszi Mákos (amit én csináltam az nem volt jó), jó lenne a főzelékre is rászoktatni. Igyekszem...
Évianyu

Sziasztok.

Évi.Először is Isten éltesse a kisfiad!
Ez egy ilyen nap, én is sokat bénáztam ma, és még lehet, hogy fogok is??!!!Kép
Anna nem öltözött be a farsangra. Azt mondták az oviban, hogy nem szoktak különösebben a kicsik. Majd jövőre.
Anyu munkahelyén lesz farsangi buli, oda megy, és varázsló lesz.
Úgyhogy jelmezből és sminkből nincs hiány.

A vashiányos téma engem is érdekel.
Állítólag Annám is az. A doktornő úgy állapította meg, hogy lehúzta a szemét/remélem értitek/ és ennyi. Ez volt a diagnózis. Szerintem ahhoz, hogy igazán kiderüljön, talán vérvétel kellene, nem??
Azt mondta, hogy szedjük a Humet-r-t. Amire az van írva, hogy csak hat éves kortól adható, de a doktornő szerint súlyos esetben adható elöbb is. Hát én nem adom Annának, hanem homeoptiás készítményt vettem. Jó lenne okosabbnak lenni ez ügyeben. De azt sem mondta, hogy meddig kell szedni, semmit. Ha legközelebb megyünk megkérdezem, hogy kelle-e még szedni / amit ugye nem szedünk/ kiváncsi vagyok hogyan tudja megállapítani az " állapotát".
Bocsi ha nem voltam érthető.

Ildi! Óriásbébik is jöhetnek a talira? Kép
Mi is készültünk a Busójárásra, de ilyen időben nem volt kedvünk menni.

Borka! Köszi a dicséretet. Úgy látszik "ezek" az Annák már csak ilyen szép lányok :-)

Pusz mindenkinek!
Szilvi
szelva

Sziasztok!

Nekem a péntek jó lenne talira.
Gondolom most Angi nem olvas minket, de remélem ők is el tudnak jönni.
Szilvi! Nincs súlyhatár Kép
Minnél többen leszünk, annál jobb Kép

Ákosmákosnak nagyon boldog névnapot kívánunk!
Kép
Ildi, Oli és Tamás

Kép
vrucsincá

Na mi most még este voltunk a doktornéninél.
Dávidnak délután nem volt étvágya/ilyen még nem volt/,visszajött neki a kaja.
diétáztatnom kell 1-2 napig.Csak krumpli,répa,alma,anyatej.
Megkérdeztem,hogy a vasat kell e még szednünk.Azt mondta,hogy nem.
Ti még mindig egy nap csak egy csepp d-vitamint adtok a gyerekeknek?/Már ha ti is el nem felejtitek/
Írt fel most másfajta tápszert:Milupa aptamil AR.
Nem váltottam még ki.Nektek ismerős ez?
Na meg kaptunk SINLAC-ot.Ez rizs és szentjánoskenyérmag-alapú pép./Ez egy NESTLÉ-s valami./
A Dávid vashiányát vérvételből állapították meg Pécsen kb.2 hónapos korában.
Ildi:A péntek nekünk is jó.Csak majd írd meg,hogy hova is kell mennünk.
Na sziasztok!

Kép

Anita & Dávid
szeszike

Köszönöm Ákos nevében a köszöntéseket!
Szilvi: tök jó, hogy ti is jöttök talira! Már ezer éve nem láttuk egymást. A te lánykád nem napközis? Jövő héten ha nálunk lesz a tali, akkor is hozd majd el, és Virágot elhozom az oviból, tök jót játszanának, Virág szereti a gyerekeket, piciket is, van egy kiscsoportos ovis ismerősünk, nagyon jót szórakoznak mindig. Virágom elég barátkozós.
Angi: ha olvasol, írj, hogy pénteken tudtok-e jönni! Gondolom ha csütörtökön vizsga, akkor pénteken nem tartanak órát, vagy rosszul gondolom?!
Vashiány: nálunk ez már születéskor téma volt, ugyanis Ákos nagyon fehér bőrű. Akkor az újszülöttes doktornő vért vett és az alapján megállapította, hogy nem vashiányos, "csak fehérbőrű". Aztán mikor 4 hós szurin voltunk, azt mondta a doktornénink, hogy szerinte vashiányos, ezért felírta nekem a Maltofer Fol rágótablettát, hogy napi 1-et vegyek be, és a szopival átmegy Ákosba a vas Kép Most itt tartunk. Holnap délelőtt megyünk 6 hós felülvizsgálatra, majd rákérdezek, hogy kell-e még.
Szeszike: igen, én 1 csepp D-vitamint adok, nagy ritkán én is el szoktam felejteni, de rendszerint megkapja. Tejcihaminak hívjuk, általában fürdés után adom Ákosnak kiskanállal anyatejben. Mikor meglátja Ákos a kanalat, már nyitja a száját. Olyan cuki Kép
Borka: ti nem jöttök Ildiékhez? Tök jó lenne megismerkedni!
Na megyek, lepihizek, kapcsolgatok egy kicsit Kép
Évianyu

Sziasztok!
A péntek úgy tűnik nekünk is jó, bár Olivér tiszta nátha, úgyhogy lehet, nem megyünk, nehogy fertőző legyen.
Hál' Istennek láza nincs, nem köhög, csak tiszta takony.
Nálunk is a szemét nézte a doktornő, amikor kitalálta, hogy szedjük a vasat.Én is vérszegény vagyok, nem csoda, ha ő is az.
Azt mondta nem szeretné beutalni vérvizsgálatra.Egyébként meg olyan picike, a korabeliekhez képest, persze, hogy azt hiszik nem adok neki enni...
Olivér is szopik, a doktornő mégsem mondta, hogy én szedjem a tablettát, nem mintha érne valamit...
Mennem kell, porszívózni a picur orrocskáját.
Sziasztok.
anettke

Sziasztok.

Évi! Anna nem napközis. Amíg nem megyek dolgozni, addig nem akarom, hogy ott maradjon délután is. Ebédel, és fél egy körül megyek érte, így a délután a miénk Kép

Mit vigyek pénteken? Bár a picúroknak nem tudom, hogy mit is vihetnék? De a felnőtteknek szivesen. Az üdítőt vállalom, írjátok meg nyugodtan, hogy mit vigyek!

Anett! Olinak jobbulást!
Ismersz engem?
Tesód mondta, hogy lesz tánc Vaskúton is! Hogy áll a szervezés? Tudsz róla valamit?

Pá!
szelva

Sziasztok!
Megjöttünk az orvostól,egészségesek vagyunk,el sem hiszem!
Viszont a talit még kihagyjuk,nem szeretnék senkit megfertőzni mert a Maján még kijöhet.Jut eszembe:varratszedésre kell mennem péntek délelőtt Kép Majd gondolok rátok.
Jó szorakozást!
szivi76

Sziasztok!
Idejutottam a géphez.Apa egész nap itt ült előtte.Dávidnak ma már kutya baja.Remélem péntekig nem lesz beteg.Azért még diétáztatom.Székrekedésre mit szoktatok adni a gyerkőcöknek?Tegnap sem volt meg még ma sem.Most csináltam neki kamillás barnacukros teát hátha meghajtja.Ja meg maszíroztam a hasát.Még semmi eredmény.
Ja péntekre én is sütök majd valami gyorsat.
Marcsi:Akkor mit tudtál eddig enni?Ami csak úgy lecsúszik?
Sziasztok.

Kép

Anita & Dávid
szeszike

Sziasztok!

Mit szóltok ehhez a hóhoz? Az usziból alig tudtam hazáig eljönni kocsival, úgy csúszott az út, 20-szal jöttünk végig. Az usziban 22 hosszt úsztam. Mindig növelek a mennyiségen és egyre jobban megy. Szuper!
Akartam írni, hogy ugye senki sem hoz semmit a babatalira? Én nem szeretnék semmi sütit és cukros üdítőt enni-inni. Tudom hogy ez egyéni szocproblém, de velem az a baj, hogy ha van, eszek. Ezért itthon nincs. És ha ti beállítotok mindenféle hízlaló dologgal, akkor oda az egész heti kitartásom. Úgyhogy ne csináljátok ezt velem!!! plíz!!!
Ma megvolt a 6 hós átvizsgálás, Ákosmákos 9,6 kg és 75 cm. Doktornéni megnézte, mindent rendben talált. Annyi gyerek volt, hogy kint kellett a váróban várnunk, nem fértünk be a vetkőztetőbe, de már vártak kint előttünk ketten. Több, mint 1 órát voltunk ott. Utána egy kicsit Spar-oztunk, aztán irány haza, mert Áki már éhes és álmos volt.
Holnap délután végre eljutok kozmetikushoz és fodrászhoz. Tibivel egyeztettünk, vigyáz Ákira (igazából aludni fog akkor, ma is végig aludt míg usziban voltunk).
Megyek, eljött a pihi ideje (végre). Nagyon fárasztó az úszás, meg ez az egész napos jövés-menés.
Jó éjszakát mindenkinek!
Évianyu

Sziasztok!

A tegnapi napom elég sűrű volt, nem is volt időm írni.
Évi! Én csinálok egy túrókrémes tortát, de abból nyugodtan ehetsz, mivel cukor nélkül készítem Tamás miatt. Tudod, amióta magas volt a cukra és fogyózik is, azóta mindent így készítünk itthon. Szóval torta light Kép
Pénteken kinek mikor lenne jó? Nekünk inkább délután, mert délelőtt még 2x alszik Oli.

Most megyek, mert nyűglődik a gyerkőc. Majd később írok.
Ildi

Kép
vrucsincá

Szilvi!

Boldog szülinapot Annának!

Kép

ezt Virág küldi Kép

este jövök...
Évianyu

Akkor mi is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK ANNÁNAK!!
Nekünk is a délután lenne jó.
Én is light sütit csinálok.Műzliset.
Mennem kell,majd lehet még jövök!

Kép

Anita & Dávid
szeszike

Sziasztok, itt vagyok. A mai napom elég mozgalmas volt, délelőtt a kondiban összefutottam Szilvivel (onnan a szülinap tudása), de sajna nem tudtam sokáig maradni, mert Ákos felébredt és haza kellett mennem. Szilvi: 13 perc hazáig az utam, megmértem... Délután voltam kozmiban és fodrásznál, még manikűr-pedikűrbe kellene eljutnom, és egész emberi külsőm lenne Kép
Péntek délután mi is megyünk, én viszek light innivalót, sütni csak olyat tudok, ami min 5000 kalória.
Ákos legújabb szokása, hogy aki dajkálja, annak elkezdi markolászni az arcát meg a tokáját, nagyon jó fogást szokott találni rajtunk. Ma délután összekarmolta apósom képét, pedig rövidek a körmei, egyszerűen csak tudja, hova kell nyúlni Kép
Virágom jelmezbál óta nem vetette le Pán Péter jelmezét, azóta minden délután ebben ugrál itthon:

Jó éjszakát mindenkinek!!!Kép
Évianyu

Apa ma fényképezős hangulatban volt, íme pár képe Mákosról.
Egy mosolygós:
Kép
egy repülős:
Kép
egy közeli:
Kép
egy tudományos:
Kép

JÓ ÉJT!
Évianyu

Hol vagytok csajok?
Évi:Áki nagyon aranyos a képeken.Múltkor kérdezted a bébikajarecepteket.Én a babaszobában találtam egy csomó receptet.
Képzeljétek Dávid tegnap felült egyedül a pihizősszékéből.Apa pont el tudta kapni a pillanatot:KépKép

Kép

Anita & Dávid
szeszike

Hello Csajok!

Szilvi Annájának utólag mi is boldog szülinapot kívánunk!

Angi! Hogy sikerült a vizsga? Gondoltam rád ma...

Akik el tudnak jönni holnap! Fél 3 körül jó?

Évi! Látszik, hogy a kölkök rokonok Kép Olivér is azt csinálja, hogy ahol ér, ott kap el. A legjobban azt utálom, mikor a nyakamon sikerül neki megkaparintania a bőrt, mert az elég fájdalmas. És hát nem hiába hívom Vasmaroknak, mert amit egyszer elkap, azt nem akarja engedni... Néha alig tudom kiszedni a kezecskéjéből a hajamat.

Szeszike! Ügyes volt Apátok, hogy épp le tudta kapni a produkciót. Mi már 3 napja, fényképezőgépet csőretöltve hurcolászva próbáljuk lekapni Oli legújabb mutatványát, azt, hogy a lábujját szopja, de nem jön össze Kép

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Ildi: holnap mi ott leszünk 1/2 3-kor!

Angi: hogy sikerült a vizsga? Jössz holnap?

Ma csináltam Ákosnak sárgarépafőzeléket, de kiköpte, egyszerűen nem kell neki semmi. Sőt, újabban meg sem kóstolja ami a kanálon van, egyszerűen elfordítja a fejét és bezárja a száját. Azt sem tudja, mivel kínálom. Szóval sztrájkol. Én nem tudom mikor lesz ebből evés, de néha úgy el tudok keseredni... Ráadásul állandóan szopizni akar, félek, nehogy megint bajom legyen. Szóval gyötrelem nálunk az étkezés téma.
Ráadásul újabban el sem akar játszani a játékaival, állandóan morog (ez új) mint egy bolhás kutya, és nyavalyog, bőg. Ha fölveszem, akkor jó, de leginkább ülni szeretne, csak hát nem tud. Szóval azt bírná, ha egész nap mögötte ülnék vagy dajkálnám, vagy csak egyszerűan rajtam ugrálna, rugózna. Ahogy lerakom, el kezd bőgni. Ez így megy már pár napja. Egyedül a franciaágyon van el, ott tud hemperegni (földön nem szeret, állandóan bőg), csak onnan meg leesik, úgyhogy ott ülök mellette a fotelban. A bébitornák alatt sincs már el, állandóan hasrafordul és bőg. Na most jól kipanaszkodtam magam! Remélem ez az időszak nem fog sokáig tartani, mert akkor diliházba kerülök, az biztos. Most is bőg. Megyek, csinálok vele valamit. Remélem nálatok jobb a helyzet!
Sziasztok!
Évianyu

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?