Sziasztok!
Aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok, jól esik!
Igen, innen anyáéktól is tudok írni, de olyan futkározós napok voltak. Majd holnap otthonról, végre hazajön a Drágám is, már nagyon hiányzik!
A futkározást pozitív értelemben írtam, mert nagyokat vásároltam, fodrásznál voltam,közben pedig Anya vigyázott Botira. Nagyon jól elvan vele is, napközben is nagyon sokat aludt egész héten. Éjjel itt is egyszer kelt fel, és ez egyre tolódik, a 4 órát már mindig megvárja. Szóval kis angyal, és emiatt különösen jó volt itthon. Felfrissültem kicsit, úgy érzem.
Muszály is a frissülés, mert hétvégén vendégeink lesznek. Szombaton 5-en jönnek hozzánk Tatáról, köztük 2 gyerek, 5,5 és 1,5 éves. (Ez utóbbi a kersztlányunk!
) Örülök nekik nagyon, mert régen találkoztunk, de azért csak más 7 személyre főzni...
Ma este még egy könnyed filmet szeretnék megnézni, valami olyat választok, amin nem kell sokat gondolkozni.
Otthon ritkán nézünk dvd-t, mert miután Boti eleludt, inkább beszélgetünk, mert csak akkor tudunk teljesen egymásra figyelni.
Ígérem, majd reagálok a levelekre (alig győzöm olvasni...
), egyelőre csak annyit, hogy Maris, remek a naptár, Zsanya, szuper az ötlet, hogy fényképként hívjuk elő! Ezt fogom tenni, azt hiszem!
Zita, örülök, hogy Jázi jobban van! Már bánom, hogy leírtam ezt a zöld kakit, mert feleslegesen aggódtok! Nem akartam ilyen lavinát elindítani...
Egy-két ilyen kaki normális teljesen. Sokat evett, azért van. Nem emésztett meg mindent, hiszen képtelenség is, mert az előző napok után különösen nagy a mennyiség a pici gyomrába. Ennek örülni kell, újra van étvágy!
Mindenki meggondoja magát a januári úszással kapcsolatban? Akkor Botival egyedül legyünk kezdők?
Úgy nekem sincs kedvem...
Timi, kitartás!
Sasiorsi, a védőnőnek sincs mindig igaza! A könyvet is olyanok írják, akik értenek a gyerekekhez, mi van, ha az ő véleményük a jó? Ne ijedj meg szerintem, amiért babánt evett, pláne, ha ízlett neki! Az a könyv, ami mindkettőnknek megvan, régimódi felfogású kissé, de ügyesen felülbíráljuk!
Évről évre változik egyébként, hogy mit szabad, és mit nem... Erről jó sztorikat mesélt az egyik barátnőm, akinek 3 gyereke van, és ugyanaz a védőnője a kezdetektől. Mindhárom gyereknél teljesen más tanácsokat adott a kajával kapcsolatban. Olykor szöges ellentétét mondta a 3 évvel korábbinak. Változnak az idők, mást mondtak neki a továbbképzésen... Ebben azért sok olyan dolog van, ami elgondolkodtató. Az első gyerekénél kiakadt a védőnő, mert csak tejet kapott még négy hónapos korában a pici, a teát hajtogatta folyton, de persze csak cukorral! A másodiknál tiltotta a teát, ha mégis ad néha, akkor mézzel adja! A harmadik gyereknél igény szerinti szoptatás, későn hozzátáplálás, tea felesleges, méz tilos, allergizál... A barátnőm már a 2.gyereknél is csak meghallgatta, aztán azt tette, amit a szíve diktált. Na meg a pici.
Igaza van.
Ildi, Kata, merre jártok? Kata, mi az az email, amit küldtél? Nem értem...
Borsolyka, utólag is Isten éltesse a pici (nagy) fiadat! Igen, a férjecském megjárta sajna Irakot, muszály volt mennie, nem önként jelentkezett, ajánlották... Ahogyan most is Afganisztánt, úgy néz ki, augusztusban megy fél évre...
(Ha lenne több időm, ide most egy sírós gifet csatolnék... )
Na elmentem, mert mi lesz a filmmel? Legyetek jók, és vigyázzatok magatokra és a csemetékre!
Sok puszi, Judit