Sziasztok!
Andi, Peti baba nagyon ügyes és persze, helyes legényke!
Olvasom, hogy már az új baba projektet tervezitek, én valószínűleg kimaradok ebből. Mese is 10 év után született, örülünk, hogy ő van. (bár állítólag a 2. már könnyebben összejön
)
Kriszti ovinál hasonló a helyzet, mint a bölcsinél, érdemes bemenni és már most bejelentkezni, mert nem biztos, hogy lesz hely. Vidd el magaddal a "leendő óvodás nagylányt", ha tudod, hogy ő is nézzen szét. Utána könnyebb lesz választani.
Bejcsi, amit nekem külön ajánlottak és jól jött. Domestosos fertőtlenítő kendő, ill. egyszer használatos WC ülőketakaró. Ezt már a sürgősségire is bevittem, és kellett is.
Sajnos az alapítványiban nem volt hely amikor én szültem, maradt a baba - mama szoba. Így jól jött, hogy vittem popsitörlőt, popsikrémet és pelenkázóalátétet, mert volt, hogy elfogyott ill. pelust, mert Mesére nagy volt amit adtak.
Már korábban írtam, ragtapasz vagy biztosítótű a gomb nélküli hálóing miatt.
Ajánlották, hogy vigyek mellszívót, vittem is, de nem használtam, mert nem volt mire, amikor meg kellett volna, akkor Mese elintézte.
Előre vittem a homeos tejserkentő bogyót, ill. mellre krémet sebesedés ellen. (kellett is)
A védőnőm mondása: "Úgy menj, mintha táborozni mennél egy olyan helyre ahol semmi sincs! Legfeljebb hazahozod ami nem kellett!"
Bár a család úgyis ugrásra készen várja, hogy mire van szükséged, ha valami otthon maradna. Az én párom a laktoherb teát főzte és hordta be forrón, pedig azt benn is meg tudtam volna csinálni.
A segítőkész ötletekkel úgy vagyok, mint a védőnővel, szelektálok. De köldökcsonk vérzés esetén pl. (ami néhány gombostű fejnyi csöpp volt a gézlapon, de én már kész voltam)jól jött a megnyugtatás a tapasztaltabb anyukáktól.
Tegnap Mese kipróbálta a szánkózást. Apának elmaradt az esti meeting és elvitt bennünket szánkózni. A nagylánynak nem nagyon tetszett, a végén sírt. Bár apa szerint csak őt sajnálta meg, hogy már ne kelljen tovább futkároznia.
További szép napot!
Zsuzsa