zituska
én a prima konyha újságból csináltam tavaly mézeskalácsot.(nem tom ilyenre gondolsz-e
, de nekem nem egyértelmű a meghatározásod
, de hátha )
szóval, ez rendes mézeskalács, finom, fűszeres.az enyém keméy lett(fára akartam dísznek), de azt mondják, hogy dobozban almával megpuhul.
na,
38dkg méz
12dkg kristálycuki
5dkg vaj
75dkg finomliszt
1 púpozott kiskanál sütőpor
1csomag mézessütemény-fűszer(vagy fűszerek)
2 tojás
a mézet a cukival vajjal lábasban kb 60fokra melegítjük.
lisztet sütőporral,fűszerekkel tálban összeforgatjuk.beleütjük a tojásokat, beleöntjük a mézeskeveréket, összegyúrjuk.folpackba csomagoljuk, egy éjjelen a hűtőben pihentetjük
másnap lisztezett lapon félcenti vastagra kinyújt, formákat kiszúr(úgy emlékszem nem árt, ha nincs bazi meleg, mert egy idő után picit(nem nagyon) ragadt).közepesnél kisebb lánggal(kb 160fok) kb 14 percig sütjük. díszítés porcukros tojásfehérje, vagy még nyersen magvak és egyébb mogyifélék.
én pénteken szeretném begyúrni, szombaton sütni, de most házikót szeretnénk belőle.
Boti már segíthetne neked formákat szúrni
bocs, ha nem ilyen mézesre gondoltál!
csajok
mit főztök karácsonyra??? ésmit süttök???
toncsi