Új privát üzeneted érkezett!

hu-hu sikerült Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

hali! sziasztok!
A chaten kaptam meg a társalgó pontos helyét. Felsőszéktón lakom áprilisban szültem. Még nem igazán tudom mit írjak de mindenki hozzászólását szivesen fogadom.
Üdv: samchee

Kép

Kép
samchee

Roz4

Mivel mindig a főzéssel van gondom, kérlek küldj néány receptet. Bocsi hogy igy ismeretlenbe kérlek rá, de visszaolvastam és mindenki azt említette. Köszi

Kép

Kép
samchee

Sziasztok,

mindenre válaszolok majd lassan ám, most egy kis megnyugtatás: egyben vagyunk, minden okés, tegnap voltam Szegeden a szülésznővel beszéltem, nagyon rendes volt, teljesen megnyugtatott.
Mino, a hétfői felkészítőn is azt mondták ám, hogy nincs állandó anesztes, ezért tényleg nincs EDA-ra lehetőség. Mókás, hogy nem ugyanúgy tudják! Vagy a Szabó doki csak a vágyakról beszélt? Kép

A babák gyönyörűek, a szopis füzet linkje is jó, Roz23 jól megelőzött, én is ezt akartam felrakni. Az LLL honlapon lévő többi dolog is hasznos, és én is csak dicsérni tudom Schneiderné Esztit, az interneten keresztül nekem is segített egyszer, amikor a bölcsibe kerülve abba akarták velem hagyatni Kamilla szoptatását. Pedig akkor még csak 18 hónapos volt...

Puszi mindenkinek:

Kobudo+Emese 33+3

Kép

Kép
kobudo

kobodu arra levélre emlékszem hogy csak a cicin alszik el a kislányod... Kép
szerintem eszti tök jó fej és meg tudja az embert tényleg nyugtatniKép

Kép

Kép

Kép
roz23

sziasztok ismét!
Nagyon unatkozom! A lányok alszanak, nekem pedig semmi tennivalóm mert már minden készen van.
Április 8-dikán szültem,itt K.méten Hanna egészséges, jó baba, minden oké vele. Nagylányom Bogi előző házasságomból született már lassan öt éves kiscsoportos ovis.Élettársi kapcsolatban élek és végre boldog vagyok.Csak nagyon unatkozok!!!!!
Irjatok!!!!

Kép

Kép
samchee

HaLI!

Roz! tényleg nem kaptuk meg a Te receptjeided, csak Mino muffinos jött át. Erre egy egész élet kevés lenne megsütni. Kép

Szia Samchee!
jó neked, hogy alszanak a gyerekeid. Lilla valahogy mostanában nem az alvás bajnoka. Hajnalban is már 4-4,30-tól bulizik egyfolytában, pedig sokáig csak 5,30-6-kor kelt.
Bizto elküldik a recepteket, de rakd fel az e-mail címedet is.Kép+ rakj fel képet is a babákról Kép

Lassan jön a doktornéni. Várjuk szépen... Kép

Kép

KépKép
KépKép
sbea

Sbea szivesen teszek fel jépeket csak sajna még nem jöttem rá hogyan kell! segitség!!!

Kép

Kép
samchee

sziasztok Kép

ide csábitottam chatről nektek samchee-t
samchee már ismersz én jozica vagyok a chatről csak a technika nem engedett ide ugyanazzal a névvel Kép

bea+zsolti+lillácska Kép
akkor probálom mégegyszer átküldeni
szenzációs lilla baby doki néni csak megnézni jön benneteket ?? Csak nincs valami ibaja lillácskának ??

kob.
bocsi hogy beelőztelek Kép nem volt szándékos csak eszembe jutott hogy már láttam ezt a füzetet itt valahol a neten Kép

seriff
hanna hogy viseli ezeket az idő változásokat szeleket Áki elég nyügi

lili
biztos megint tanulsz azért nem irtál egész nap

mino
amint hazaértek irj hogy mi volt Kép

ma nem volt időm pötyögni recepteket gyerköcök nem hagytak meg egész délután a felső szobát takarítottam ezvan ha az eber évekig nem haznál egy helyiséget miden lom odakerül

lilike mónikáról találtam egy tuti fotot ha apa összerakja szkennert felteszem olyan édes rajta Képezt is most takarítás közben leltem meg

Kép

Kép

Kép
roz23

samchee!
A melléklet feltöltésére rámész és egy 500X600 képet fel tudsz tenni. Próbálkozz. Kép

Csak megnézni volt a dokinéni. Szerencsére nincs semmi baj. Most el is aludt. Előre is köszi a recpteket.

KépKép
KépKép
sbea

Sziasztok!

Itt vagyok, csak nincs erőm és kedvem ma semmihez...... A babóitokban szoktam gyönyörködni, azt azért mindennap megteszem... Kép
Szóval ma is próbálkoztam valami tanulásfélével, de nagyon nem megy, már elegem van, szeretném, ha vége lenne... Annyira nehezen bírom összeszedni a gondolataimat, hogy az csak na..... Nővérem meg röhög, hogy mennyire nem tudok koncentrálni... Kép - így...
Főleg ma gyümölcsnapot tartottunk megint, de most már nagyon éhes vagyok, de azt mondta férjem, hogy pszichés, ne gondoljak rá. Hát, ha gondolok, ha nem, így tanulni sem nagyon tudok.... Kép Valahogy ez a nap nem az én napom... Kép

De látom, ti mindannyian jól vagytok! Kép Örülök neki! Éváék mikor térnek haza? Kíváncsi vagyok rájuk...

Üdvözlöm samcheet! Látom, Te új vagy itt...
Én még pocakosan vagyok itt, most tartunk a 24+4-nél.

Roz, várom a Mókáról készült képet! Kép Õ lehet, hogy ennek nem örülne... De tedd fel, nem tudja meg. Kép
birolili

Megpróbálok feltenni remélem sikerül!Kép

Kép

Kép
samchee

Szóval ő a nagylányom volt, most pedig a picike:Kép
Jozica küldj nekem fincsi recepteket!!!

Sbea örülök, hogy a doki mindent rendben talált!!
Birolili mid lesz?

Kép

Kép
samchee

sziasztok

Lilkie
ne ad fel már nincs messze a vég kitartás Kép biztos nagyon nehéz de nagyon ügyike vagy minden tiszteletem a tiéd hogy ilyen öügyesseb pocakkal gyümi nappal is tudsz tanulni mindjárt vége már és aztán már csak a babaával kell foglalkoznod Kép

beáék
doltornéni meg volt elégedve lilácskával akkor szuper ritka az ilyen gyerekdoki a miénk mindig keresi a hibát és kötekedik

sam
én már láttam a csajokat de még mindig nagyon édessek Képirj emil cimet és mennek a receptek Kép

mino
bizos későn értetek haza azért nem irtál minden okés mit mondott a doki??Bikficke kapot sok simi-simit Kép

seriff
hol vagy minden okés????

kob.
bizti neked sincs időd ide ülni de azért irjatok hogy mi van Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Szép napot mindenkinek!

Samchee
Légy üdvözölve a csapatban! Kép Gyönyörű lánykáid vannak! GratulaKép
(Mi is felsőszéktón lakunk.)

Megmondom őszintén, hogy 17:00-körül értünk haza, de annyira megviselte Bikfickét a sok ücsörgés, hogy muszáj volt (gyors vacsi készítés, és evés után) elmennem sétálni egy kicsit. A lábaim alapos macskatappancs-virsliujj szindrómát vettek fel, hiábba tettem én fel néha (kisség érdekes látványt nyújtva) a patáimat a műszerfal tetejére.. Kép Kép Kép Kép
Bikficke totál bekúszott a bordám alá, egészen összepréselte a rekeszemet, és már nehezen tudtam venni is venni... Szegényke annyira össze lehetett gömbölyödve, hogy csak a kiálló testrészeit tudta ide-oda betömködni, amivel enyhe fájdalmakat okozott nekem..
Úgy sajnáltam szegényt, dehát nem tudtam ellene tenni.. Kép
Kb. éjjel fél 1-re behúzta a csülkeit kissé, és el tudtam aludni...addig csak helyezkedett...Kép

Az eredmények:
Mindenki nagyon megdícsért! Biki kapott simikét, meg dícséretet ő is! A szemfenéken csak 2 apró bevérzés volt, a hegek mellett nem indult meg semmilyen retinopatias aktivitás! Nagyon büszke voltam! (Nem akarom elkiabálni, de eddig 50%-ban lebegett a fejünk felett, hogy a terhesség alatt ha megindul a retinopáthiam, akkor teljesen elveszthetem a látásom! De mostmár hiszek benne, hogy 100% az én javamra! Nem lesz az osztódásig semmi baj!!!!!!!!Kép Kép Kép Kép Kép

Beszéltem a beles főnénimmel is, aki szintén totál megdícsért, és mondta, hogy ő is így gondolta a szemészeti kórtörténetem folytatásátKép Kép Kép Ja a múlt heti cukraimat kielemezve pedig azt mondta, hogy aki ennél jobbat tud csinálni nekem, olyan már nem is létezik..
Szal most akkor megint megnyugtattak kb 2 hétre! Kép Kép Kép

Szegény Lilke! Én is nagyon együttérzek veled! Nem kellene egy kicsit barátnőznöd, vagy emberek közé kimozdulnod?? Mondjuk egy fagyizás erejéig a városban sétálni egyet?? Szerintem segítene! Ez a kényszeresseg, amivel ráveszed magad, hogy márpedig tanulni kell, nem tetszik az agyadnak, testednek, és a Zsófibabónak sem! 2 óra kikapcsolás, és újult erővel tudsz a tanulásnak fogni! Kép Kép Kép Kép Kép

Szerintem Éva és Leona ma jön haza a kórházból. Legalábbis én úgy számoltam..

Kobudo
És mit mondtak Szegeden?? Megnézhetted Emesét? Volt Uh-d is? Mekkorák lehettek már? Kép Kép

Roz
A receptek küldése ugye tiszta már?! Én mindent megkaptam Tőled, SbeaZsoltiék nem. Nekem is vannak muffinreceptjeim, nem csak Neked! Nahát.. Kép Kép Kép Csibesereg jól van?

Orsi
Alukáltok, és szopikáztok rendesen? Anyukád még mindig nálatok van, és segít? Olyan jókat írsz mindig a Pongi-dokiról, hogy lehet hogy hozzá megyünk végül. Papusz is azt mondja, amikor mesélem miket írsz.. Egyébként is Õ lenne a terület szerinti doki..
Szamchee
Nektek is a Pongrácz doki az orvosotok?

Na akkor most hagyok még betűt későbbre is..Kép Kép

KépKép
mino

Kész vagyok egyszerüen nem fogadnak szót a srácok Áki végre elaludt kint tombol a kánikula nekem meg az agyam mi van ma velük nem értem

mino
örülök hogy minden rendben volt ügyssek vagytok

na megyek mert szétszedik a házat

Kép

Kép

Kép
roz23

Jó reggelt, jó napot Mindenkinek!

Bocs, hogy ilyen keveset írok, de "már" csak a jövő héten dolgozom, és addig szeretném lezárni a folyó ügyeimet..

Roz23: egyáltalán nem haragszom, hogy megelőztél, a cél a lényeg, hogy minél tovább sikerüljön szpotatni a babócákat. Legalábbis én megrögzött szoptatáspárti vagyok, a saját tapasztalataim, nehézségeim miatt is kapacitálok mindenkit a könyv olvasgatására.

Mino: szerdán csak a szülésznéninél voltam. Beszéltünk az elképzeléseimről, a gátvédelemről, meg hogy mivel itt Kecskeméten csak a 39.héttől van NST, Szegeden a protokoll szerint a 36.tól, így hetente járok hozzá egyszer a kórházba. Ugyanott szültem Kamillát is, csak akkor nem választottam szülésznőt, és most nagyon megnyugodtam az ismerős hely, szülőszoba láttán. Nagyon édes volt a szülésznő, többször is megköszönte, hogy Õt választottam, pedig a pénzről még egyáltalán nem esett szó Kép
UH nem volt, bár azt mondta, hogy a pocimat nézve szép nagy baba lesz, és hogy Õ is a gátvédelem híve, mindent elkövet, hogy ha nincs akadálya, ne kelljen vágni. Ha nincs semmi gyorsításra szükség, akkor a babóka kellően kitágítja maga előtt az utat. Szóval ilyenek voltak. És nagyon büszke voltam magamra, mert egyedül vezettem Szegedig és vissza, és semmi, még egy kis keményedés sem volt!!
Ja, és köszi a recepteket, megkaptam, kinyomtatom őket!
Gratula a jó eredményeidért, és az akaratodért, kitartásodért! Megérti!!

Orsi: Pongiról én is csak jót hallottam, az egyedüli hátránya talán, hogy rengetegen vannak Nála. Hozzátok kimegy, vagy a tanácsadásra mentek? Bár ilyen "hosszú" életűként még lehet, hogy nincs tapasztalatod Kép

Lili, kitartás a tanulásról! Mikor lesz az államvizsga?

Samchee, Üdv! Irigyeltelek ám tegnap, amikor azt írtad, hogy semmi dolgod, a gyerekeid alszanak, és minden kész.. Hogy csinálod? A nagylányod egész nap oviban vagy, vagy csak délelőtt? Hová jár? Szereti/szeretitek az ovit?

Puszi:

Kobudo+Emese

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

nem tanulok egyfolytában, az is a baj, hogy annyira nem tudok koncentrálni, hogy mindig kitalálok valamit, és ideges leszek este, hajnalban, hogy el....tam a napot és sehol sem tartok... Kép Hát ez a baj, ezért vagyok ideges... Most is lesz lakodalom a hétvégén, jövő héten is, aztán 14-én államvizsga. De legyek már túl az egészen és elfelejthetem... Kép

Mindenkinek jó hétvégét, jó babázást! Jó pocaknövesztést!

Mino, örülök, hogy ennyire jók az eredményeid!!!!! Kép Kép Kép

Puszilok mindenkit! Lili (24+5)
birolili

Samchee, nagyon szépek a gyerkőceid! Kép
Milyen sok örömet adhatnak... Kép
birolili

Sziasztok,
most találtam meg egy nagyon jó idézetet, Nálunk kint lóg a falon. Idemásolom, hátha Nektek is tetszik. nem tudom pontosan, kitől származik sajna..

"Gyermekként arra vágytam, hogy megismerjem a világot. De a világ nem jött énhozzám. Nekem kellett mennem. Kúsznom, lépnem, fára másznom. Gyermekként azt tettem, mert tehettem, amit most is szeretnék. Füvet tépkedtem, és csendben megültem a bokor takarásában. Játszottam. Gyermekként azt szerettem, ha figyeltek rám. Ha rám figyeltek, amikor figyelemre vágytam. GYermekként azért éltem, hogy megismerjem az érzéseimet. Megismertem magamon keresztül a világot. GYermekként kértem. Előbb mindent, majd csak azt, amit megengedtek, hogy kérjek.
És ma azt tanulom, hogy dacára a szabályoknak, ellentmondva mások és saját magam állított korlátoknak, merjek álmodni, merjek kérni. Az álmom az, hogy a mostani gyerekek ne veszítsék el azt, amit majd felnőttként kell megkeresniük magukban. Sokszínű, termékeny, de törékeny kreativitásukat!"

Ha esetleg valaki tudja, hogy honnan származik, kíváncsian várom!

Szép napot:

Kobudo

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok, köszi jól vagyunk, csak most nem érek rá, mert itt van mkét NagymamaKép. Holnap meg tesómék jönnek, úgyhogy legközelebb vasárnap tudok írni, de addig is mindenkinek Jó hétvégét!
Pongi eddig egyszer volt itt, meg egyszer hívtam telefonon, meg ma fogm megint, tájékoztatni kell hetente HAnnáról. Aki egyébként 3290 g, a múlt heti 3010-hez képest belelendült.Kép

sziasztok

o

Kép
seriff

Sziasztok!
Úgy rémlik reggel írtam mégsincs itt ennyire álmos voltam? Vagy már álmomban is netezek?

Roz! Az emil címem:samchee@freemail.hu Nyugodj meg nem csak a te gyerkőceid szedik szét a házat, ma valahogy Bogi is formában van.A lányok nevében is köszönöm a dicséretet.Ja bármilyen recept jöhet, mindenevők vagyunk csak olyat ne küldj amiben szárnyas van,apa nem eszi meg. ÚÚÚÚÚÚÚÚ akkor nem is vagyunk minden evők!!!
Köszönöm

Kobudó! Mielőtt el nem felejtem az idézet gyönyörű. Apának is nagyon tetszik.
A lányokról annyit, hogy általában nagyon jól viselkednek most a nagy sincs oviban mert megcsipte a szemét valami hétvégén az állatkertben és nagyon feldagadt. Szeret itthon lenni, de szerencsére az ovit is imádja, a Széchenyi sétányi ovi tagovijába járunk, a Juhar utcára. Eddig meg voltam elégedve igaz most felmerült egy kis bibi de már elsimult. Ja és a házimunka titka hogy a nagylányom segit. Valamiért imád mosogatni és segiteni.

Sbea ezek szerint csak álmomban válaszoltam neked. Még mindig nem értem miért nincs itt.
Hidd el Lili is aludni fog. Hanna is sokszor felkelt Bogi meg rémálom volt picinek. Most Hannával azt csinálom, hogy nem 7-8 a fürdés hanem 10 körül. Utána szopizik, Igy később kel fel enni és általában hajnalban oda nyüsszögi magát az ágyunkba. Apa mikor megy odahozom és reggel is sokat alszik.Ma is 9 után kelt. Ha gondolod próbáld ki a kései fürcsit nekem a csecsemős nővérke ajánlotta.

Birolili! Nyugi ne stresszelj! Hidd el simán fog menni az államvizsga.

Mino! Nekünk Fischer László dokink mert kb egy éve lakunk itt és nagyon meg voltam elégedve a dokival, nem akartam lecserélni. Milyen kutyusotok van? Felsőszéktón merre laktok( nem kötelezö válaszolni)?

Üdv mindenkinek! Kellemes hétvégét annak aki nem jön írni és annak is aki igen!!!!!

Kép

Kép
samchee

Halihó! Kép

Samchee
A hetényi út mellett lakunk, de nem a magasfeszültség alatt, hanem a kerékpárút oldalában, az egyik kis közben. A Szélesközhöz közel. Két kutyánk van, az egyik egy újfundlandi, a másik egy kenyérpirító méretű keverék! Kép Kép Az állatorvos csak üvegmosó kefének hívja.. Kép Kép Kép Kép Kép
Fischer bácsit nem ismerjük. A védőnő engem is arra figyelmeztetett, hogy a Ponginál rettenet sokan vannak. Ajánlották még a Pécsit, meg a széchenyiben a Kiss Katalint (az EÜ iskolához közel, a Fáklya mögött, a patikánál.) De mindenhol sokan vannak, ahogy én elnéztem.. Vagy tévedek?!?
A betegségeim miatt nagyon alapos, modern felfogású, (nem antibiotikum mániás), dokit szeretnék Bikfickének.. De az egyetlen homeopatias dokinéni a Műkertben rendel, az meg nekünk nagyon messze van.. És neki is hatalmas a praxisa..
Kép Kép Pedig jövőhéten el akarom már dönteni, és meg akarok ismerkedni a dokival.. De kivel?!?! Kép Kép Kép Kép

A frontok jönnek-mennek, a gyerekek meg szerintem megsínylik a légköri változásokat..

Kobu
Az idézet nekem nagyon ismerősen cseng, mintha olvastam volna már valahol... de a butulásom mellékhatása a lila köd. Nem tudom honnan van. Egyből az ugrott be, hogy szerintem Évának is nagyon tetszene! Kép Kép Kép

Lil
Ismerem az "elb....m azidőtéslelkiismeretfudalásomvan" szindrómát...én is így működtem sokáig! Gondoltam ez valami rendszerhiba.. Kép Kép
Azért kéne otthonról kiszakadni, és határozottan kijelenteni, hogy most csak lazítás van. Aztán nem lesz lekiism..... Jobb, ha tisztázod magaddal, aztán könnyebben tudod utána rávenni magad a tanulásra. Túl leszel rajta nem sokára! Max csak 4-esre sikerül! Kép Kép Kép Kép Kép

Orsi
Kellemes családi hétvégét! (Én az ilyen sokrokonos hétvégét azért nem szeretem, mert több gondot okoznak, mint amennyit segíteni tudnának. Bocs.. nekem ez a tapasztaltom.Kép Kép Kép Persze nem akar senki többletmunkát adni, na de ha egy nőből előtör a háziasszony-vendéglátó, akkor nincs mese..) Kép

KépKép
mino

Ja, és Kobudo
Köszke a szegedi élménybeszámolót! Az én lekivilágomon már az ilyen is segít! Kép Kép Kép Kép KépKép Ügyi vagy a vezetést illetően. Én már másfél hete nem vezettem. Na majd hétfőtől... Minden napra van program.. De szerintem én aztán be fogok keményedni.. Egyébként is ez a gyerek egy ilyen kisfiú! Keménylegény! Kép Kép Kép Mi nagyon sűrűn keményedünk, főleg, ha az adrenalin belökődik a vérembe.. Na de a városi forgalomban, a sok molyolós béna között...Nem is lehet csodálni..
Itthon meg olyankor eldőlök, és beszélgetek vele.. Szerintem ezek alapján legalább olyan szószátyár lesz, mint énKép Kép Kép
Az én nőgyógyász dokimnál van UH, és mindig megnézzük Bikit! De piszkok a pasik, mert Doki és Papusz, a monitort maguk felé fordítva élvezkednek! Mindig azt mondják, hogy én érzem is a nap 24 órájában azt a gyereket, de nekik, férfiaknak csak ennyi jut! Erre én megfenyegetem, hogy na de ha kibújik, jut ott nekik a kakis pelenkából is!! Kép Kép
Tul képpen én egy hónapban 2X látom a Kisfiam! De marha jó lenne minden nap..Kép (házi Uh)

KépKép
mino

Hali!
Egy gyors beszámolót:
Az éjszaka egy rémálom volt. Nulla alvás. Ma napközben még fel sem kelt, csak enni. Ki fog így este aludni?????Kép

Roz! Sajnos még mindig semmi nincs a postaládánkban... Kép

Samchee!
Mi is ezt a késői fürdetést próbáljuk bevezetni. Még nem túl rendszeres, de kb 7 körül általában fürdünk.

Most gyorsan ennyi, mert rettentő fáradtak vagyunk, és megpróbálun szunyizni.

Pápá

KépKép
KépKép
sbea

SbeaZsolt
Hajaj... nem irigyellek bennetek a Gömbölyű-Királylány rendesen kitesz magáért!Kép
Hátha ma éjjel összejön a pihi! Kelemes alukálást!
Vagy talána hétvégén bepótolhatjátok..
Ezt a késői fürcsit én is megjegyzem magamnak, hátha hasznát vesszük majd mi is.

KépKép
mino

Sziasztok!

Gondoltam, szerzek egy kis hétvégi meglepetést a megjelenésemmel... Kép
Nem vesztem ám el, sőt, jól gondoltátok, folyamatosan (azaz heti bontásban) olvastam is az írásaitokat. De mire a végére értem, mindig elfáradtam, és vsz. a szék vagy a monitor magassága sem ideális. Nade:

Orsi, Éva, gratulálok a babákhoz! Jó, hogy így kettesével jönnek ezek a netes bébik, aranyos.

Lili, neked is gratulálok, és a továbbiakhoz még sok erőt kívánok!

Mino, örülök, hogy jól vagy, és, hogy van erőd még így is végigcsinálni. Másnak meg semmi baja és végignyafogja az egész terhességet. Van, aki imád panaszkodni. A csirkebibliádból légyszi küldj nekem egy példányt! Kinyomtattam a fagyi (parfé) receptet is, de még nem tudtam kipróbálni. Ja, és arra is kíváncsi lennék, hogy hogy néz ki a szervezetem belülről. Kösz. Nem tudom, döntöttetek-e már név ügyben, de nekem legjobban a Pásztor Vince tetszik. Egyébként azt szokták ajánlani, hogy ha a vezetéknév mély hangrendű magánhangzókat tartalmaz, a keresztnév legyen magas hangrendű (és fordítva). Így a kettő lazítja, kiegészíti egymást. És szerintem tényleg jól hangzik!

Roz, tőled is szeretnék recepteket kérni. Elsősorban házi kenyér, zsömle féle érdekelne. És persze a lángos is!

Nálunk egyébként minden OK. Bankügyeket letudtuk, és szerencsére hitelképesnek találtak minket! Kép Most a szerződésre várunk, utána még ügyintézés, aztán talán pénz is lesz belőle. Amúgy mi Nagykőrösre költözünk, teljesen a Kecskemét felőli végébe. Szüleimtől kb. 10 perc sétányira. Ha minden jól megy. Remélem.

A találkozót jó ötletnek tartom, de a szeptember 25 nekem úgy tűnik nem fog menni. Szerintem Liliék sem lesznek még olyan állapotban, mégha meg is születik addigra Zsófi. Én meg kb. akkor fogok szülni. Kép

A szülésbeszámolókból egyébként még hiányoltam, hogy senki nem írt a vajúdásról, vagy legalábbis a lehetőségekről. Nem várok túl sokat a kórháztól, de van valamilyen speciális eszköz (pl. labda) és használni lehet-e, vagy legalább járkálni hagyják-e az embert? És a szülés szülőágyon történik, fekve, vagy dönthető a támla, esetleg van szülőszék?

Egy időben a terhestornáról is írogattunk. Végül járt/jár valaki? Én most kértem igazolást, lehet, hogy egyszer elmegyek megnézni. Az is érdekelne, hogy ki mennyit hízott, és mekkora volt a pocija szülés előtt (köldöknél mérve). Én 60ról indultam (kiló, nem centi Kép), és a múlt héten, 23 hetesen voltam 67. A pocim pedig akkora, hogy ezen a héten háromszor mondták rá, hogy ikrek. Elértem a méteres körfogatot. Kép vagy Kép ? És hol van még a szeptember(vége)?!
És még egy kérdés: a vércukor vizsgálatot mikor csinálják, a 26. héten?

Mindenkinek jó hétvégét, a babákhoz pedig sok türelmet - olyan jó nektek, hogy már kézben tarthatjátok őket!

M
melissza.hu@freemail.hu (a receptek miatt Kép)

Kép
Kép
melissza

Bocs. Sz helyett S. Mindig elrontom.
melissa.hu@freemail.hu

Kép
Kép
melissza

He-he, most keltünk el !!!!
Éljen az alvááááááááááááááás !!!!! Kép

KépKép
KépKép
sbea

sziasztok Kép
nem is fogom győzni a recept irást nincs elfeejtve de sajnos nem mindig van időm leülni ide Kép csibecsaptot mára kicsit szétszortam csak kismanó van itthon niki anyósnál adri anyunál ákoskám meg kit szunyál a kocsijában a kisbékám alig akart elaludni én meg szokásos hétvégi progimat csinálom mosás takaritás ...... és nagyon ÁLMOS vagyok ma is reggel 5 kor keltünk

megyek folytatom a melóm mert mindjárt jönnek haza csajok Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

lányok fiúk hova lettetek ???

beirtam a recepteket nagynehezen erre éppen mikor menteni akartam áram szünet lett de csak egy pillanatr apa szerint fázis késés hát azagyamba is lett egyből egy kis fáziskésés pedig több mint háromnegyed óráig pötyögtem utálom!!!!!!!!!!!!!! ha lesz megint egy kis fölös időm ujra irom kitartás küldöm ám csak lassa Kép letöltöttem egy uj levelező progit kitapasztalom idáig nagyon szupi nagyon tetszik még levérpapir is lehet benne válsztani szines mintás... szupiKép

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jobban telt a hétvége mint nekem. Bár ma már azért minden oké. De tegnap robbanni tudtam volna. Na dehát mindenkinek vannak kedves barátai.
Majd jövök ! Pusz mindenkinek!

Kép

Kép
samchee

Sziasztok!

Most csipetnyi időm van, mert kicsi lánykám kezdi a kukackázást a mózeskosarában. Lehet, h nem kellett volna hazajönnia sétából?
Melissza, nincs labda, nincs szülőszék, leginkább sétálgathatsz, és tusolhatsz, na de a víz nem biztos, h melegKép! Az az ágy, amin én szültem dönthető támlájú volt, ez a legbelső, az apás szüléses ágy. Bár gondolom, a többihez is odamehet Apa.

Mino, tök szuperek az eredményeid, örülök neki!

Lili, alig 10 napod van a vizsgáid, bírd ki! Küldünk erőt!Kép Megkaptad?

Bocsesz, mennem kell.

Samchee üdv itt köztünk!

Sbea, mi ez a fordulat alvásügyben, Korábban nem volt gond, igaz?

pusz O

Kép
seriff

Sziasztok!

Nekünk nagyon jó volt a hétvége, a lagzi is jól sikerült. Kép Szép volt a menyasszony, és isteni menyasszonyi tortát ettünk. Eszterházy volt és naaaaaaaagyon fincsi volt. Kép Kép Kép Nem ette,m mostanában ennyi salátát és sütit, de a lagziban olyan sok finomság van... És mondtam már, hogy imádok enni????? Kép Kép Kép

Szia Melissza, jó, hogy itt vagy újra! Örülök, hogy jól vagytok! Nekem mindenki azt mondja, hogy olyan kicsi a pocakom ahhoz képest, hogy a 25.héten vagyunk, vagyis 5,5hónapban. Az emberek miindig hónapban kérik, de nem pontosan tudo átszámolni a heteket. Dehát, ha ezt akarják, akkor kb.5,5hónap. Kép Kép Én sokat híztam az elején Melissza, az orvos rögtön gyümölcsnapra is fogott, ami hatására megállt a a súlyom szerencsére. Kép

Kobudo, nagyon jszép ez a zidézet, én még nem hallottam. Ki is nyomtattam. Ismeritek azt a szöveget: Mielőtt anya lettem? Ha nem, begépelhetem, bár nem ígérem, hogy a héten, de meglesz valamikor. Hétfőtől kemény tanulás jön. Mindennap 10tételt be kell vágnom, hogy meglegyen 14-re. Kép Kép De meg tudom tenni, tudom. Kép

Sbeáék, sajnálom, hogy ilyen rosszul aludt Lilla. Borzasztó érzés lehet fáradtan. Kép De remélem, hogy kipihentétek magatokat a hétvégén. Kép

Roz, kenyérsütőbe való receptjeid nincsenek? Ha vannak, megtennéd, hogy küldesz nekem, mert mától sütni fogok kenyereket, azt legalább tudom, hyog miből áll. Kép

Szép vasárnap estét, jók legyetek!

Zsóficink nagyon sokat rugdos, egyre jobban érzem, biztosan ahogy növekszik... Kép Kép

Lili ( ma 25+0 )

Ja, Melissza, a vércukorvizsgálat 26hetesen lesz! De a védőnőd el fogja mondani. Mikor mész hozzá? Mikor költöztök?
birolili

be tudom remélem most másolni a Mielőtt anya lettem kezdetű írást. megpróbálom. Kép

Mielõtt Anya lettem

Mielõtt Anya lettem
Fõzhettem magamnak meleg ételt.
Ruháim nem voltak pecsétesek.
Nyugodtan telefonálhattam.

Mielõtt Anya lettem,
Addig aludtam amíg akartam
És nem izgultam milyen késõn fekszem le.
Minden nap megfésülködtem és fogat mostam.

Mielõtt Anya lettem,
Minden nap kitakarítottam.
Nem botlottam meg játekokban és
nem felejtettem el altatódalok szövegét.

Mielõtt Anya lettem
Nem izgultam, hogy a növényeim mérgezõek e.
Nem gondoltam védõoltásokra.

Mielõtt Anya lettem
Nem hányt le senki
Nem lettem kakis
Nem köptek le
Nem rágcsáltak meg
Nem pisiltek le
Vagy nem csípkedtek meg pici ujjak sem.

Mielõtt Anya lettem teljes birtokában voltam:
Gondolataimnak
Testemnek
Lelkemnek.
Végigaludtam az éjszakákat.

Mielõtt Anya lettem
Sosem tartottam egy síró gyereket, hogy az orvos megvizsgálhassa
Vagy beadja neki az injekciót.
Sosem néztem könnyes szemekbe és sírva fakadtam
Sosem váltam boldoggá egy egyszerû mosolyon.
Nem maradtam fenn késõ éjjel, hogy egy alvó bébiben gyönyörködjek.

Mielõtt Anya lettem
Nem tartottam kezemben egy alvó bébit mert nem akartam letenni.
Sosem éreztem, hogy a szivem apró darabokra törik
Mikor nem tudtam megszüntetni a fájdalmat.
Nem tudtam, hogy valami olyan pici ekkora hatással lesz életemre.
Sosem tudtam, hogy képes vagyok valakit ennyire szeretni.
Nem tudtam, hogy ennyire imádni fogom az Anyaságot.

Mielõtt Anya lettem
Nem ismertem az érzést, hogy a szívem a testemen kivül van.
Nem tudtam milyen nagyszerû érzés a gyerek etetése.
Nem ismertem az Anya és Gyermeke közti köteléket.
Nem tudtam, hogy valami oly pici
Olyan fontossá tehet.

Mielõtt Anya lettem
Sosem keltem fel az éjszaka kellõs közepén
Minden 10 percben, hogy megnézzem minden rendben van e.
Sosem ismertem a melegséget
Az örömöt
A szeretetet
A szívfájdalmat
A csodát
Vagy az Anyaság elvezetét.
Nem tudtam, hogy képes vagyok ilyen érzésekre, mielõtt Anya lettem.

Sikerült! Nekem nagyon tetszett... Kép kicsit pityeregtem is rajta. Kép
birolili

Sziasztok, szép napot mindenkinek!

Lili,
nagyon jó az idézet, tényleg így van, nemsokára Te is megtapasztalod ám! Kép

Mino, kedves ikertesó!
Nagyon beleéltem már magam a szegedi szülésbe, remélem nem jön közbe semmi. A szép sárga szülőszobába vágyom, a kórházi cuccost is lassan összekészítem, hátha nem hagyok itthon semmit... A tegnap jött hideg Kamillát is megviselte, nem akart du aludni, ezért estére rettenetesen nyűgös lett, csak nagy szeretgetés után sikerült rávenni a fürdésre, amit pedig nagyon imád.
Tegnap nálunk is vendégség volt, kb 13 ember velünk együtt. Bográcsgulyást akartam főzni, de persze egész de szakadt az eső, így tűzhelyen-főtt-gulyás lett belőle Kép Sebaj, minden elfogyott az utolsó cseppig, és mindenki jól érezte magát.
Ja, isteni a citromos-kókuszos fagyi, volt hozzá tölcsérem, nagy sikert aratott. Neked sikerült nem annyira jeges-szilánkosra csinálni? Kavargatni kell, miközben fagy? Vagy más tipp? Persze így is elfogyott!Kép
Egyébként mi nem is olyan messze lakunk egymástól, a mi házacskánk Hetény első utcájában van. (Persze nem gyalogosan értettem, bár az sem vészes talán...) Ha megszületnek a babók, nem futunk össze valamikor valamelyikünknél?

Samchee,
köszi az infot, az én lányom a Széchenyi sétányi bölcsibe jár, de a Juhar utcai ovi előtt is sokat sétáltunk, amikor még arra laktunk. A házimunkát igyekeztem én úgy beosztani, megterveztem 1 hétre előre a menüsort, ahhoz mindent bevásároltam, így nem kellett agyalni rajta, hogy mi legyen, meg boltba szaladgálni. Ez nagyon bevált, és volt, hogy így 2 napra is tudtam előre főzni. Most meg a mosogatógép nagy áldás, remélem így több idő marad a szenvedéyemire: varrásra, kézműveskedésre, gyerekekkel való játszásra.

Melissa,
örülök hogy nem vesztél el, gondoltam, hogy a banki ügyintézésbe kavarodtatok el! Adatok: induló kg: 63, most, 34 hetesen 80,5. Ebből az első 12-15 hétben sikerült a legtöbbet felszedni, azóta lassult. A hasam körfogata 112 cm, ez tegnapi mérés, de már 3-4 hete ennyi.
A vajúdási lehetőségekről a friss anyukák jobban tudnak írni, én maradok a szegedi szülésnél. Apropó, nőgyógyászt váltottál végül?

SBea, Zsolti,
a front tényleg nagyon megviseli a pirinyókat az elején, szerintem emiatt nem aludtatok az éjjel. Én nem próbáltam az esti fürdés kitolását, inkább azt, hogy a du-i kajcsi után (ez kb 3-4 hónaposan állt be 5-1/2 6-ra) már nem engedtem visszaaludni, játszottunk, ilyesmi, így a 8-1/2 9-es fürdés után mindig hamar el is aludt. Ez most is megmaradt egyébként.

Seriff,
sikerült a vendégség? A legjobb vengéség 1 hónaposan nálunk az volt, amikor hoztak kaját a nagymamák, a tesómék pedig kitakarítottak helyettem. Én meg addig pihiztem. Az apósom kiporolta a szőnyegeket, szóval isteni volt. Próbáljátok Õket rávenni egyszer Ti is, tök jó érzés volt...

Legyetek jók! Szép napot!

Kobudo 34+0

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Nem olvastam még vissza, most csak magunkról. Én még nagyon a történtek hatása alatt állok, ez az egész szülés-születés egy nagy-nagy csoda. Éppen egy hete történt.
Majd máskor írok részletesen, most csak annyit, hogy ezt akár 100* is végigcsinálnám. Pedig nem volt minden tökéletes. De a pici lányunkkal nem tudunk betelni.
Sajnos nagyon sok vért veszítettem, úgyhogy még gyengécske vagyok, sokat alszok Pirinyóval, de jól vagyunk. Szokjuk az itthoni klímát.

Ha vki megírná, hogyan tudok lekicsinyíteni képet, akkor tudnék feltenni.

Puszi
Éva és Leona

Kép
sygnum

Csináltam egy albumot sygnum néven, oda sikerült képeket feltenni.

Kép
sygnum

Szia Éva,

örülök, hogy jól vagytok, a "történtek" alól szerintem sokáig nem lehet szabadul. Ha kicsit jobban leszel, majd írsz?
Képkicsinyítés: attól függ, milyen progid van, nálunk InfanWiew képnézegető van. Ott a Image/Resize menüpontban tudod megadni az új méreteket. A Babanetre csak 500*600-as képet lehet felrakni.
Szerintem más képnézegető progiban is hasonló funkióval lehet kicsinyíteni.

Várjuk a képet a pirinyóról:

Kobudo+Emese 34+0

Kép

Kép
kobudo

Éva,

elkerültük egymást, megnéztem a képeket, gyönyörűek!!!! Kép

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Lili, tök szép ez a vers! Az előbb felolvastam Apának is, na de elaludt közben HAnnácskával az ölébenKép. Ebben a lánykában vízimérték(Kép) van, amint a hátára fektetjük, "kiabálni" kezd, hason bezzeg alszik, mint a tej.Kép Nemsokára Te is megtudod, h mennyire csodálatos dolog ez! Annyira megváltozik minden, és mindennél fontosabb lesz Õ.

Kobudo, nem volt ez vendégség, mert tesómék jöttek ketten+ a kis pocaklakójuk, Anyukám itt volt, Õ főzött, meg a végén ki is takarított.

Éva, de jó, h végre otthon vagytok! Remélem, h napról napra jobban leszel, és hidd el, mindig egyre könnyebb lesz (hú, de marha tapasztalt vagyok a 22 napommalKép)! Gyönyörködjetek Leoban, és puszilgassátok!

Szép napot mindenkinek!

O

Kép
seriff

Éva, megnéztelek Titeket, nagyon édes a kicsi Leo, és hihetetlenül sok haja van!
Jól megy a szopizás? Volt már kint a gyerekorvos?
Végül is nem sárgult be, igaz? Úgylátom, összejött a rooming!Kép

Kép
seriff

Az epekőről, epehólyagról ígértem, h írok, talán most van pár percem.
Szóval, a kőnek többféle alkotója lehet, nem mindet oldja a gyógyszer, csak a tiszta koleszterin köveket, és később gyakori, h kiújul.
A zúzás azért nem javasolt, mert az apró darabok beszorulhatnak az epevezetékbe, elzáródást okozhatnak. És nem könnyű onnan kivenni, ez nem olyan, mint a vesekő, nagyobbak is általában. És ha nem is szorul be, akkor is gyakori a kiújulás.
Csak a követ nem lehet eltávolítani az epehólyagból, mert ha megnyitjuk, és kicsordogál az epe a hasüregbe, gyulladást okozhat.
Tehát röviden, ez egy olyan betegség, ami ha egyszer kialakult, akkor ki is újulhat. Persze vannak spec. esetek, ahol nem lehet eltávolítani az epehólyagot, vagy a beteget nem lehet műteni, stb., ilyenkor a másik módszerekhez folyamodnak. De a problémát a köves epehólyag eltávolítása oldja meg. Hát ennyi, amúgy sem sebész, sem belgyógyász nem vagyok.

Mino, nem bírtam beazonosítani, h hol laktok.Itt a Vízmű úton ha megyünk tovább, és nem kanyarodunk el az Arborétum felé?

Kobudo, most talán eljutok az általad javasolt szoptatási oldalra is, bár lehet, h Tündérkém lassan éhes lesz.Kép

pusz

Kép
seriff

Valaki mondja meg nekem ha irok miért van az hogy időnként megjelenik máskor meg nem?
Totálisan magam alatt vagyok ma. Annyi gond van hogy egy napra rengeteg.
Kérlek segitsetek! Nem tudom mit tegyek.A nagylányom apjáról van szó ,ma felhivott és összevitáztunk. Egyszerűen nem érti meg hogy ha nekem igérget és nem tartja be azzal nem nekem árt, hanem a lánynak. Állandóan igérget és soha nem álja a szavát. Ritkán látja a lányom mert nincs pénze és ugy nem akarja elvinni, ezzel csak az a baj, hogy amikorra belenyugszik, hogy nem látja addigra megint előkerül.Sem a lány sem én nem birom idegekkel, hogy csak akkor van lánya ha pénze van. Szerinte én tehetek arról is, hogy három éve nem tud talpra állni és másokon kell élősködnie 33 évesen.
Adjatok tanácsot mit tegyek?

Kobudó! A mosogatógépben mindent el lehet mosogatni? Nem fogyaszt sok vizet?Milyen a kismamaság, jól viseled?

Birolili! Az idézet tényleg nagyon szép! HOl találtad?

Sygnum! Gratulálok a pici babóhoz!Legyen benne olyan sok örömöd mint nekem!

Ha van jó ötletetek, segitsetek!
Sok puszi!
Samchee

Kép

Kép
samchee

Mino!

Ha igazán jó dokit akarsz szerintem a miénk az én a legelején közöltem vele hogy nem kell a gyereknél a gyógyszerfüggőséget kialakitani. Azóta ha lehetőség van rá akkor vitamint és hagyományos gyógymódot ajánl. Igaz Bogi nem sokat beteg pláne mióta itt lakunk!
A védőnőd Tündi lesz? Ha igen akkor szerencséd van. Mi jóban vagyunk nagyon szeretem odafigyel az emberre de nem zaklatja.
Remélem minden oké a terhességgel.Tényleg hogy viseled?
Megyek mert szemcsi sir.
Vigyázz magatokra!
samchee

Kép

Kép
samchee

Mino, tényleg, lehet, h már írtam is, én is csak hallottam a Pongiról, h hamar ad gyógyszert.Ez nem tudom, mit jelent, hiszen még nem volt semmi, és abból indultam ki, h nem is lesz! Mindenesetre, az első néhány benyomásom nem ez, hanem az, h olyan józan paraszti ésszel is gondolkozik. Ja, és közel van.
A Fischerrről én is jókat hallottam.

O

Kép
seriff

sziasztok Kép

syg.
nagyon nagy gratula gyönyörű picuri na most én bőgtem el magam az első képn Kép ez a világ legcsodásabb pillanata

ne haragudjatok csak ennyir volt időm

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy nem találok egy kozmetikust, aki kilőné a picúrka fülét.
Nektek nincs ismerősötök, vagy nem tudtok valakit aki ezzel foglalkozik?

Köszönöm!
samchee

Kép

Kép
samchee

Hali!

Mi is előerültünk!
Hétvégén elmentünk debrecenbe, majd Vasárnap még átruccantunk Nyírlugosra is. Elég jó kis túra volt. Lilla nagyon jól bírta. Végig aludt a babaülésben, meg este is, meg éppen most is szunyál. Úgy néz ki kezd beállni az alvása. KOPP-KOPP-KOPP.

Holnap megyünk 6 hetes kontrollra a nőgyógyázhoz.
Valamikor már jó lenne már összetolni a babakocsikat. Kép

Jó az idézet és a vers is.

Húúúúúúúú !!! lakodalomban voltatok? Jó sok pöri, rántott hús, süti, meg jéghideg sör !!! Nyam-nyam-nyam Kép

Kérdés: Ki hol hívatja elő a képeket és mennyiért? Mi a könyvtár melletti Fuji szalonba járunk és ott a 9X13-as digitális kép 29Ft/db.

KépKép
KépKép
sbea

A legfontosabb:

ÜDV itthon Syg! Most egy nagyon butát kérdezek: Hol lehet megnéznia képeket???? Kép

Samchee!

A Bem utca végén, a perc büfével átellenben van egy kozmetikus csaj, aki vállal kilövést. Jól dolgozik, sok füllbevaló választéka van. Számát elküldöm e-mailen.

KépKép
KépKép
sbea

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?