Sziasztok!
Köszönjük az aggódásokat, túlvagyunk a nehezén.
Most már csak vigyázni kell rá. Nem szabad szaladni, ugrálni, bírkózni, csikizni, hajatmosni...stb.
Ezt mondjam egy 3 éves gyereknek, akinek lételeme a mozgás.
Leírom, hogy mi történt:
Hétfőn derült ki, hogy végre mehetünk műtétre. (1 héttel hamarabb) 9 órakor telefonáltunk Bajára a doktorbácsinak, aki közölte, hogy pakoljunk össze és már indulhatunk is. Valaki kiesett a műtéti programból (mi voltunk a beugrók). Összepakoltunk és már indultunk is.
Amikor leértünk el kellett menni az anesteziológiára akik megvizsgálták, hogy műthető-e, utána a gyerekosztályra szintén vizsgálat, hogy műthető-e. Mindenhol várakozás.....
Megkaptuk az ágyunkat. Éjfélig lehetett enni, inni. Utána már semmi. Reggel 7-kor vizit, újabb vizsgálat. 8-kor kapott Adél egy kanalas orvosságot+ cataflam cseppet, amitől el kellett volna egy kicsit kábulnia. Hát neki semmit sem hatott. Sajnos
1/4 9-kor irány a műtő, ahol el kezdett zokogni, hogy menjünk haza. Jött a műtősfiú és elvette tőlem Adélt, aki csak nézett rám és zokogott és kiabált, hogy anyucikám ne engedd, apucikám segíts....
Kész voltam
Még a műtőből is kb 10 percig csak a kiabálását hallottam. Azután csönd lett. Kb 40 percig tartott a műtét. Amikor kihozták már fent volt és ugyanúgy sírt. Akkor vissza a szobába, ahol ki akarta tépni az infúziót a kezéből. 4-en fogtuk le. Borzasztó volt....
Végül megértette, hogy az infúziót csak akkor lehet levenni, ha majd lefolyik agyógyszer, majd a néni főz neki teát, az kihűli és majd....... hát annyit életemben nem beszéltem...
Annyira kiszolgáltatott volt....
Végül lefolyt az infúzió, ivott két pohár teát és kivették az infúziót. A szobában volt még két kisfiú szintén ilyen műtéttel. Ők a műtét után egész nap csak aludtak.
Adél amint kihúzták az infúziót felült és közölte, hogy éhes. Kb 2 óra múlva "ehetett" 2 szál ropit. Vacsit már kapott, de abból minimálisat evett. Viszont hatalmasat aludt este 6-tól reggel 1/2 7-ig.
Másnap ismét 7-kor vizit és mivel minden oké volt (nem vérzett, nem lett lázas) 9-kor zárójelentés és irány haza. Viszont szerdán kell visszameni kontrollra addig nem mehet közösségbe, emberek közé.
Röviden ennyi. Megyek mert Adél hiányol.
Jó hétvégét!
Edit